Entresol: 155+ Foto di dalam pangsapuri moden. Memilih pilihan untuk lorong, dapur, di atas pintu

Entresol adalah organisasi reka bentuk tempat penyimpanan tambahan yang praktikal dan cantik di bawah siling. Entresol adalah salah satu perabot yang direka untuk menyimpan sesuatu. Bagaimana hendak memilih? Dalam artikel ini kita akan memberitahu tentang pelbagai pilihan mezanin di bilik yang berbeza. Dan juga memberikan cadangan untuk pilihan yang betul.

Kandungan artikel ini:

Bagaimana hendak memilih?

40-50 tahun lalu mezanin itu bukan struktur yang sangat indah. Kini adalah mungkin untuk memilih reka bentuk yang melengkapkan susun atur dan gaya dalaman yang khusus.

Ruang simpanan tambahan di bawah siling

Ruang simpanan tambahan di bawah siling

Terdapat beberapa jenis mereka:

 • dibuka atau ditutup;
 • pegun atau bergerak;
 • pintu tunggal dan berganda;
 • dua sisi atau satu sisi;
 • disambungkan ke kabinet atau dipasang secara berasingan.

Apabila memasang lampiran, ketinggian berkurangan. siling. Untuk bilik kecil ini boleh menjadi batasan yang serius. Sehubungan ini, adalah perlu untuk mengukur dan mengira dengan teliti.
Di pedalaman moden

Di pedalaman moden

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk moden almari di lorong: 95+ Foto - Idea untuk pengubahsuaian dalaman

kembali ke menu ↑

Buka atau tutup?

Dengan sendirinya, mezzanine adalah elemen fungsional dari pedalaman, yang membolehkan untuk menggunakan ruang bebas di bawah siling. Ditutup mezzanine satu atau lebih pintu.

Mereka boleh menjadi jenis berikut:

 • ayunan;
 • gelongsor;
 • lipat.

Bahagian dalaman bilik tidur dalam gaya moden

Bahagian dalaman bilik tidur dalam gaya moden

Agar unsur baru masuk ke dalam kawasan pedalaman, ia harus sesuai dengannya secepat mungkin.. Pintu menambah daya tarikan estetik kepada struktur ini, membolehkan anda menyembunyikan sistem penyimpanan tambahan dari mata anda.

Model terbuka kurang biasa daripada yang tertutup. Dalam ketiadaan pintu, mezzanine adalah rak terbuka tambahan.

Dengan pintu - pilihan lebih serba boleh. Di samping itu, pelbagai jenis langsir boleh digunakan (dari kain, kayu, manik kaca atau bahan lain).

Pilihan pemasangan - yang paling umum, membolehkan penggunaan ruang bebas ekonomi. Kelebihan utama mereka adalah pemeliharaan ruang kosong di bawah.

Katil selesa

Katil selesa

kembali ke menu ↑

Bilateral atau unilateral

Pilihan model pada satu atau dua sisi bergantung terutamanya kepada lokasi struktur berengsel, serta kemudahan penggunaan. Jika ruang bebas membenarkan, anda boleh membuat struktur dua hala dengan akses dari kedua-dua pihak.

Pada masa yang sama, mana-mana objek di mezanin akan berada dalam akses mudah.

Pilihan unilateral - lebih kerap. Pada masa yang sama akses kepada kandungan rak dijalankan hanya dari satu bahagian depan.

Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Almari pakaian terbina dalam dewan: 170+ Foto reka bentuk dan idea. Belajar cara menyusun ruang

kembali ke menu ↑

Perabot atau modular

Mezzanine boleh menjadi struktur hull yang dipasang terus pada kabinet. Pada masa yang sama, saiz boleh sama segi empat tepat dan tidak standard, sepadan dengan saiz kabinet. Pilihan lain ialah mempunyai rak dipasang secara berasingan daripada perabot.

kembali ke menu ↑

Lokasi penjuru

Untuk penggunaan ruang bebas yang optimum di dalam bilik yang tidak teratur, mezzanine sudut boleh dipasang. Selalunya, pilihan ini sedang dalam permintaan bilik mandidi koridor dapur. Selain itu, di dalam bilik-bilik ini adalah mungkin untuk memasang kabinet sudut pelbagai peringkat atau terbuka rak.

Entresol di bahagian dalam lorong

Entresol di bahagian dalam lorong

Antresol jarang memainkan peranan unsur utama. Berkualiti dan pada masa yang sama sistem penyimpanan padat melengkapkan persekitaran yang sedia ada.

Lembaga
Apabila memilih mezanin untuk lorong atau bilik lain, anda mesti mempertimbangkan saiz bilik: ketinggian siling, kawasan itu. Di samping itu, skim gaya dan warna, serta barang perabot yang sedia ada akan diambil kira.
kembali ke menu ↑

Biasanya mezanin tetap di antara dua dinding yang terletak berdekatan antara satu sama lain. Selalunya, ini adalah pilihan yang dipilih untuk koridor, bilik mandi atau pintu ke dapur.

Menyimpan ruang di lorong

Menyimpan ruang di lorong

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sebuah almari pakaian di dalam bilik tidur: cari almari pakaian mimpi anda. Model yang paling relevan dan praktikal

kembali ke menu ↑

Kesan gaya

Pemilihan mezanin ke kawasan pedalaman yang sedia ada memerlukan kepatuhan dengan kombinasi gaya dan warna tertentu yang sudah ada.

kembali ke menu ↑

Klasik

Secara tradisinya untuk klasik, ia adalah kayu semulajadi warna mulia. Kualiti dan fungsi yang baik dalam kes ini menjamin operasi jangka panjang.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

kembali ke menu ↑

Provence dan Negara

Muzik negara-directions dan gaya eko ditekankan dengan bahan semula jadi dan warna cahaya. Negara merangkumi keselesaan dan keselesaan rumah. Bahan-bahan semulajadi dan warna mudah dialu-alukan di sini. Cat cahaya cat yang boleh diterima atau permukaan kayu berwarna.

Untuk Provence pilihan terbaik akan berumur putih dan pastel. Rak di bawah siling boleh dibuka, berfungsi sebagai tempat simpanan untuk pelbagai barangan kecil di bakul rotan.

Gaya Provence

Gaya Provence

kembali ke menu ↑

Minimalisme

Ini adalah salah satu trend popular dalam organisasi dalaman moden. Reka bentuk sedemikian, disimpan dalam gaya laconic, akan menjadikan sistem penyimpanan tidak menonjol, tetapi pada masa yang sama luas dan mudah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Almari pakaian moden di bilik tidur: dari kecil ke besar. Apa kandungannya?

kembali ke menu ↑

Kabinet dengan mezzanine

Apabila memilih kabinet tinggi dengan tahap teratas, perlu mempertimbangkan parameter tertentu. Perhatikan mekanisme pembukaan pintu. Bergantung pada bagaimana kabinet terletak di dalam bilik, pintu-pintu ini boleh menyambungkan lampu atau barang-barang lain.

Pilihan lipat pintu mudah, tetapi memerlukan mekanisme penetapan yang dapat dipercaya yang tidak dapat dibanteras secara spontan. Di samping itu, dimensi perabot perlu dipertimbangkan.Bahagian atas (boleh tanggal atau tidak boleh ditanggalkan) mestilah saiz kabinet yang sesuai.

Yang terbaik ialah ketinggian keseluruhan kabinet, 5 cm dari siling.
Kabinet dengan tahap tertinggi

Kabinet dengan tahap tertinggi

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dinding almari yang indah ke Ruang Tamu: 140+ Foto Tembok besar dan modular

kembali ke menu ↑

Entresol di lorong

Ini adalah salah satu tempat penyimpanan yang paling biasa. Biasanya, ruang di atas pintu atau ruang bebas di lorong sempit digunakan untuk ini.

Di koridor, bangunan di bawah siling tidak akan jelas dan menarik perhatian jika keperluan berikut diambilkira:

 • Bahagian bawah dibuat dengan warna yang sama seperti siling.
 • Fasad dipilih sama ada dalam warna yang sama seperti bahagian bawah, atau warna perabot lain di dalam bilik.
 • Entresol tidak harus mengganggu pencahayaan yang baik.
 • Reka bentuk tidak boleh terlalu besar dan besar-besaran.
 • Jika rak di bawah siling terletak secara berasingan dari perabot, walaupun orang yang tinggi harus bebas melaluinya.
 • Sistem storan teratas tidak boleh terlalu banyak di dalam bilik kecil. Jika tidak, ia akan kelihatan lebih kurang.

Ini adalah salah satu tempat penyimpanan yang paling biasa.

Ini adalah salah satu tempat penyimpanan yang paling biasa.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Reka bentuk balkoni dengan almari - menjimatkan ruang untuk apartmen (165+ foto). Bagaimana untuk membuat almari cantik dengan tangan anda sendiri?

kembali ke menu ↑

Penyimpanan siling di dapur

Untuk dapur, terutama yang kecil, penggunaan ruang bebas di bawah siling adalah satu kemestian. Pilihan terbaik ialah mezanin, yang membentuk satu unit dengan alat dengar.

Dalam kes ini, mereka akan sesuai secara organik. Di samping itu, ruang di atas pintu boleh dilibatkan juga.

Di dapur, mezanin boleh digunakan untuk keperluan seperti:

 • jarang digunakan piring, perkakas rumah;
 • sarung tangan tambahan; tuala;
 • pemuliharaan, dsb.

Di bahagian dalam dapur

Di bahagian dalam dapur

kembali ke menu ↑

Adakah saya memerlukan mezanin di dalam bilik tidur?

Jika rumah itu ada bilik persalinanluas almari pakaian, pakaian dan sistem storan lain, mezanin di bilik tidur mungkin tidak diperlukan. Dalam kes lain, apabila ramai orang tinggal di kawasan kecil, rak atas akan membantu membebaskan ruang di bahagian bawah. Linen, tuala, bantal untuk tetamu akan mendapati tempat mereka di sana.

Lembaga
Sekiranya tidak terdapat relung semulajadi di dalam bilik, maka kawasan penyimpanan tambahan boleh terletak di atas kabinet, ditambah atau diperbaiki di atas pintu masuk ke bilik.
Di pedalaman bilik tidur moden

Di pedalaman bilik tidur moden

kembali ke menu ↑

Antresol di Khrushchev

Pangsapuri persegi kecil sangat sukar untuk diatur dengan indah dan pada masa yang sama praktikal. Untuk mengelakkan sampah dengan perkara yang jarang digunakan, disarankan untuk menggunakan mezanin.

Di Khrushchev mezanin boleh diatur di lorong, lorong, di dapur. Mereka sesuai untuk penyimpanan:

 • barangan bermusim, bermusim;
 • untuk kelengkapan sukan;
 • barang yang jarang digunakan.

Entresol sebagai bilik yang berasingan

Entresol sebagai bilik yang berasingan

Apabila memasang rak tertutup atau terbuka di bawah siling, perlu mengambil kira pematuhan mereka dengan pedalaman yang sedia ada. Ini penting agar tidak mengurangkan ruang dan mengekalkan keseimbangannya.
kembali ke menu ↑

Antresol di tapak semaian

Mezanin dengan selamat dianjurkan kanak-kanak boleh berkhidmat bukan sahaja untuk menyimpan sesuatu. Satu lagi aplikasi ialah organisasi katil kanak-kanak di bawah siling. Reka bentuk harus sangat dipercayai dan tahan lama, dengan margin untuk menahan berat anak.

Nyaman dan tahan lama tangga - syarat wajib bagi penciptaan tempat yang terpencil itu.
Organisasi katil siling untuk kanak-kanak

Organisasi katil siling untuk kanak-kanak

kembali ke menu ↑

Organisasi dalam kajian atau ruang tamu

Mezanin besar-besaran sangat jarang dianjurkan di pejabat dan ruang tamu. Mereka boleh digunakan untuk menyimpan buku, majalah, koleksi.

Di ruang tamu, sangat penting bahawa rak atas organik digabungkan dengan perabot di dalam bilik. Varian terbaik organisasi adalah kabinet tinggi, dilengkapi dengan mezanin berhampiran siling.

kembali ke menu ↑

Pertubuhan lampu dan pengudaraan

Di bahagian atas bilik di mana mezanin berada, ia sering panas. Untuk melaksanakan pertukaran udara yang baik, perlu memikirkan pengudaraan dengan kemasukan udara segar.

Penyelesaian bukan standard untuk kanak-kanak

Penyelesaian bukan standard untuk kanak-kanak

Kawasan simpanan atas di lorong atau di dapur boleh menjadi kurang terang. Untuk mengimbangi kelemahan ini, anda boleh menggunakan salah satu pendekatan:

 • menyusun lampu latar;
 • gunakan siling (sebaik-baiknya matte).

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Rak buku dengan pintu kaca - 170+ (Foto) Pilihan Model

kembali ke menu ↑

Cadangan untuk pendaftaran

Pembinaan tambahan di bawah siling boleh mengurangkan berat ruang secara visual dan mengganggu keseimbangannya.

Untuk memelihara keharmonian pedalaman, anda boleh menggunakan petua berikut:

 • Secara visual menambah tinggi ke cermin bantuan elemen dipasang panel;
 • bahagian luar reka bentuk yang menghadap ke lantai harus didominasi cahaya atau mengulangi selesai siling;
 • menyekat akses ke perabot atau tingkap lain tidak boleh diterima;
 • apabila dibuka, pintu tidak harus berpaut kepada lampu dan perabot lain;
 • jika reka bentuk memerlukan penggunaan semula jadi kayudan belanjawan terhad, anda boleh menggunakan tiruan yang baik.

Secara visual meningkatkan ruang

Secara visual meningkatkan ruang

kembali ke menu ↑

Apa yang lebih suka: mezanin siap atau lakukan sendiri?

Apabila anda mengetahui saiz dan penampilan keseluruhan, anda boleh pergi ke pilihan mezanin tertentu. Pembelian produk siap boleh menjadi rumit kerana tidak sepadan dengan saiz, warna atau gaya.

Maka hanya dua pilihan untuk pelaksanaan:

 • lakukan sendiri;
 • menyesuaikan.

Pengeluaran bebas memerlukan ketersediaan: kemahiran, bahan, alat. Sekiranya anda membuat pesanan pengeluaran, perlu menyatakan dengan jelas semua keperluan sebelum memulakan kerja.

Walaupun barang ringan disimpan di atas rak, perlu untuk menjaga kebolehpercayaan reka bentuk.

Mezanin mempunyai beberapa permukaan luar yang memerlukan penamat. Dan bagi pembinaan terbuka, pedalaman ruang juga penting. Dalam hal memasang rak tambahan di atas kabinet, warna dan gaya hiasan mestilah sedekat mungkin ke perabot.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilihan untuk menggantung kabinet dengan mezzanine

Kabinet dan gantung mezanin

Memilih untuk pedalaman

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 155 gambar)

8.5 Skor Jumlah
Antresol di dalam rumah atau apartmen

Mezzanines adalah tempat penyimpanan yang jarang sebahagian daripada pedalaman asalnya. Sebagai perbandingan dengan perabot standard, barang-barang ini memerlukan pengiraan berhati-hati semasa pemasangan, serta pematuhan dengan reka bentuk dalaman yang sedia ada. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • penciptaan tempat simpanan tambahan;
 • kemungkinan mengaturnya walaupun di dalam bilik yang tidak teratur;
 • boleh digunakan di dalam bilik apa-apa saiz;
 • pelbagai pilihan bahan asas dan penamat, yang membolehkan untuk melaksanakan hampir apa-apa gaya.
Cons
 • keperluan untuk melaksanakan kerja pada pengukuran individu;
 • Pengeluaran diri adalah mungkin dengan kemahiran tertentu;
 • ruang timbang;
 • ketinggian siling yang lebih rendah.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk