Cara menjahit penutup di kerusi dengan tangan mereka sendiri (135+ Foto) - Bengkel ringkas dan pantas

Sarung kerusi do-it-yourself kini boleh menjadi lebih dan lebih sering dijumpai di pedalaman pelbagai gaya. Mereka menggabungkan beberapa fungsi dalam diri mereka: mereka melindungi perabot baru dari kotoran dan cakar haiwan, dan di perabot lama mereka menyembunyikan kecacatan dan kecurangan. Mereka juga membolehkan anda untuk mengemaskini bahagian dalaman dengan relatif tanpa kos yang tinggi, anda boleh dengan cepat mengubahnya bergantung pada musim atau acara.

Kandungannya:

Di manakah boleh saya gunakan?

Sungguh menakjubkan bagaimana penutup mudah perabot secara drastik dapat mengubah rupa seluruh ruangan, menyembunyikan warna yang menjengkelkan atau kecacatan upholsteri, menambah aksen yang terang ke pedalaman bosan. Penggunaan aksesori ini di kerusi sangat popular. bilik kanak-kanakpada dapur atau di ruang makan. Perlindungan jahitan jauh lebih murah daripada menukar upholsteri atau perabot. Jangan lakukan tanpa mereka semasa acara perayaan, contohnya, semasa menghias dalaman semasa cuti, majlis perkahwinan.

Sarung seperti itu akan menghiasi pedalaman anda

Sarung seperti itu akan menghiasi pedalaman anda

Melindungi diri sendiri

Hari ini, anda boleh menemui pelbagai jenis perabot dan gaya di banyak kedai, mengikut urutan model yang diingini di mana-mana studio. Tetapi lebih menarik untuk menjadikannya sendiri, memilih kain yang tepat dan menentukan gaya produk masa depan. Ia juga akan membantu menjimatkan wang, terutamanya jika anda menghiasi beberapa keping perabot sekaligus.

Meliputi dibezakan oleh keindahan dan kemungkinan penggunaannya, serta kemudahan pembuatan. Tarik aksesori ini sendiri walaupun seorang tuan yang tidak berpengalaman akan dapat.

Keupayaan untuk secara drastik mengubah rupa bilik keseluruhan

Keupayaan untuk secara drastik mengubah rupa bilik keseluruhan

kembali ke menu ↑

Jenis model

Terdapat pelbagai jenis penutup. Sebelum anda membuat corak, tentukan pilihan mana yang akan anda lakukan:

 • pepejal (mereka meliputi seluruh kerusi, mereka boleh menyembunyikan kekurangan, tetapi lebih sukar untuk menjahit, memerlukan kain lebih daripada pilihan lain);
 • belakang dan tikar tempat duduk berasingan (sesuai untuk bilik kanak-kanak);
 • separuh cawan (tutup kerusi tidak sepenuhnya);
 • secara eksklusif di belakang (mudah dijahit, sering digunakan untuk dekorasi perayaan);
 • hanya di tempat duduk (melindungi kain pelapis dari kotoran).

Malangnya, untuk mencari corak perlindungan yang sesuai dengan mana-mana kerusi atau bangku adalah mustahil. Di Internet, anda boleh menemui beberapa skim, tetapi selalunya anda perlu membina corak individu untuk produk tertentu.

Putih tidak praktikal untuk penggunaan setiap hari.

Putih tidak praktikal untuk penggunaan setiap hari.

kembali ke menu ↑

Pengukuran dan corak

Untuk corak menjadi tepat dan produk untuk duduk dengan baik, anda mesti terlebih dahulu mengambil pengukuran.

1Keluarkan pengukuran. Bergantung pada model penutup, anda perlu mengukur lebar ketinggian tempat duduk dan belakang, serta jangkaan panjang produk. Terutama dengan berhati-hati menghampiri pengukuran kaki kerusi, kerana dalam beberapa model mereka boleh berkembang ke bawah. Dalam kes ini, perlu membuat beberapa ukuran di bahagian atas, dan kemudian di dasar kerusi. Kawasan terluas dan sempit dicatatkan pada lukisan kami.
2Lukisan Sebelum anda mengukur ukuran ke corak, lukiskan lukisan kertas, kita perhatikan di sana semua diambil ukuran. Corak paling mudah adalah untuk penutup tunggal: ia memudahkan jahitan, tetapi memerlukan kain lebih sedikit daripada memotong semua butiran secara berasingan.
3Corak Selepas itu, teruskan terus ke corak dalam saiz penuh. Ia boleh dibina di atas kertas, akhbar atau sisa pelacakan. kertas dinding, selepas semua mengulangi lukisan skematik.
4Semak corak. Untuk memastikan bahawa corak ternyata betul, kami menggunakannya untuk kerusi, memperbaikinya dengan pita pita. Oleh itu, kita dapat melihat semua ketidaktepatan mungkin dalam pembinaan lukisan itu dan membetulkannya sebelum menjahit.
5Pilihan terakhir. Kemudian kami membina versi akhir corak - dengan elaun jahitan (kira-kira 2 cm pada setiap sisi).
Sebelum menjahit, anda perlu terlebih dahulu mengambil ukuran

Sebelum menjahit, anda perlu terlebih dahulu mengambil ukuran

kembali ke menu ↑

Pilihan kain

Ia adalah perlu untuk memilih kain untuk menyesuaikan prosiding penutup daripada ciri-ciri dalaman dan tujuan perabot. Sebagai contoh, produk untuk kerusi dapur bukan sahaja mempunyai fungsi hiasan, tetapi juga praktikal, mudah dipakai.

Untuk dapur atau di ruang makan, kain tebal seperti kapas atau gabardin sesuai - ini adalah kain yang lembut dan menyenangkan yang bertolak ansur dengan baik. Kain untuk dapur boleh dipilih untuk dipadankan dengan warna tirai atau taplak meja.

In ruang tamu Meliputi kain fabrik perabot akan kelihatan berfaedah. Untuk pedalaman dalam gaya muzik negara atau boho juga merupakan model kapas atau flaks yang sesuai, untuk klasik gaya yang anda perlukan untuk memilih warna kain yang menenangkan. Untuk membuat lipatan, ruffle crepe-satin sesuai.

Untuk pendaftaran najis di kotej yang sesuai lycra atau microfiber, yang mudah dibasuh, kering dengan cepat. Pada perabot itu tidak disyorkan untuk menggunakan model lama, kerana mereka sangat cepat mendapat kotor di sana.
Pilih fabrik berdasarkan ciri-ciri pedalaman

Pilih fabrik berdasarkan ciri-ciri pedalaman

Membuat keluar bilik kanak-kanak, anda boleh menggunakan idea-idea yang paling luar biasa. Sebagai kain untuk penutup, anda boleh menggunakan kapas, bulu, kawanan, bulu, seluar jeans, serta sisa-sisa yang terdapat di rumah.

Untuk hiasan formal, anda boleh menggunakan lebih banyak pilihan, mahal, seperti satin, brokat atau organza. Cantik melihat kerusi Jacquard capes perjamuan.

Lembaga
Anda tidak sepatutnya membeli kain yang sangat mahal untuk kegunaan sehari-hari - ia mungkin akan mencuci lebih kerap daripada perkara lain dan dengan cepat akan menjadi tidak dapat digunakan.
Pilihan yang lembut dan selesa

Pilihan yang lembut dan selesa

Alat jahit

Untuk penutup jahitan, kami memerlukan alat dan bahan berikut:

 • kain;
 • getah busa atau pemanis sintetik;
 • gunting;
 • kadbod atau akhbar untuk corak;
 • sentimeter, penguasa;
 • kapur atau pensil;
 • benang;
 • jarum, pin;
 • aksesori jahit;
 • gusi;
 • pelbagai hiasan.

Untuk bilik kanak-kanak

Untuk bilik kanak-kanak

kembali ke menu ↑

Pilihan yang mudah digunakan

Pertimbangkan semua pilihan yang boleh dengan mudah dilakukan dengan tangan. Segala nuansa dan pelaksanaan bertahap selanjutnya.

kembali ke menu ↑

Kami menjahit penutup di kerusi dengan belakang

 • Selepas kita mengukur ketinggian belakang, kaki, lebar kerusi, kita membuat corak tiga elemen: segi empat tepat yang meliputi sisi dan belakang dengan kerusi. Jangan lupa menambah beberapa sentimeter pada lipatan.
 • Kami memindahkan corak ke kain. Oleh kerana kita berurusan dengan bahagian segiempat tepat, untuk ketepatan yang lebih tinggi, anda boleh menggunakan penguasa.
 • Berhati-hati memotong semua butiran dengan benang saham.
 • Pertama sekali kita menjahit tepi tepi.
 • Kemudian pergi ke tepi dan bahagian bawah bahagian belakang belakang. Mereka perlu tuck, kemudian stitch.
 • Kami menjahit bahagian sampingan ke tempat duduk.
 • Kami mengembalikan, kami menjahit potongan sisi dan bahagian depan sesuatu produk.
 • Sarung yang siap dibuat boleh dihiasi dengan busur atau hiasan lain di belakang kerusi.

Lembaga
Adakah anda menjahit untuk kali pertama dan meragukan kebolehan anda? Cuba terlebih dahulu membuat produk percubaan dari kain yang murah, atau sekurang-kurangnya sapu tangannya.
Pilihan jeans

Pilihan jeans

kembali ke menu ↑

Kami menjahit kerusi kerusi yang mudah

Pilihan yang paling mudah, yang sesuai walaupun untuk pemula, adalah kerusi biasa untuk najis. Jahit dengan cepat.

Langkah demi langkah
 • Daripada kadbod atau bahan lain membuat corak mengikut bentuk kerusi najis;
 • menggunakan corak yang diperoleh, kita memotong dari kain tiga bahagian bentuk dan saiz yang sama (untuk bahagian hadapan, tepi yang menyeramkan + winterizer sintetik);
 • winterizer tiruan diletakkan di antara dua bahagian kain, dipasang dengan pin;
 • untuk keluar dari tikar tempat duduk masa depan, anda perlu menyusunnya dalam garis lurus selari dengan satu sama lain;
 • kami mengambil terlebih dahulu makanan ringan yang disediakan untuk menghirup, meninggalkan hujungnya sebagai hubungan masa depan;
 • hubungan perlahan-lahan kali ganda, jahitan pada mesin taip;
 • menjahit pada mesin taip belakang di sisi produk.

Lembaga
Jika anda merancang untuk menjahit beberapa penutup yang sama sekali sekaligus, anda perlu memotongnya sekaligus. Ini akan menyelamatkan kain.
Mudah lakukan sendiri

Mudah lakukan sendiri

kembali ke menu ↑

Tutup pada jalur anjal pada bangku bulat

Aksesori ini boleh dijahit walaupun dari sekeping kain kecil.

Langkah demi langkah
 • Pada mulanya, seperti biasa, kita membuat corak. Agar tidak mengganggu dengan mengukur peranti, mengira diameter, anda hanya boleh melampirkan sekeping kadbod atau akhbar ke permukaan najis, kemudian potong sepanjang kontur.
 • Kami memindahkan lukisan ke helaian kertas baru, sambil menambah beberapa sentimeter di sepanjang kontur.
 • Berdasarkan corak yang terhasil, kami memotong bahagian fabrik
 • Kami meletakkan gusi di pinggir kain, memasukkan kain itu, jahitnya.
 • Kes kami sudah sedia - ia tetap hanya untuk meletakkannya di atas najis.

Lembaga
Untuk menambah kelembutan, anda boleh menjahit getah busa atau winterizer sintetik ke tempat duduk.
Gaya Provence

Gaya Provence

kembali ke menu ↑

Merangkumi kerusi Crochet

Sarung dirajut boleh menjadi pilihan yang menarik untuk menghiasi bilik. Crocheting akan mengambil lebih banyak masa daripada menjahit model mudah, tetapi hasilnya akan menjadi perkara yang istimewa dan asal. Terutama perabot yang selesa, dirajut, akan kelihatan di musim sejuk, kerana ia mewujudkan suasana keselesaan dan kehangatan.

Selalunya, mengait bulat atau model persegi untuk tempat duduk tempat duduk. Pertimbangkan contoh merajut kes pusingan mudah:

 • Bahagian atas dibuat dari baris lajur yang rimbun, dipisahkan oleh rantai pendek gelung udara.
 • Hem kami lakukan, mengikat beberapa baris dengan lajur tanpa penambahan. Oleh itu, mereka akan membentuk bahagian yang rata (untuk kestabilan yang lebih tinggi, kita membuat bahagian yang lebih tinggi).
 • Dalam barisan terakhir, kami merangkul gelung udara - pada akhirnya, anda boleh menyisipkan gelang elastik atau tali ke dalamnya untuk membetulkan produk pada bangku.

Pilihan hiasan bilik yang menarik

Pilihan hiasan bilik yang menarik

Menggunakan pelbagai corak kawin, anda boleh mengikat apa-apa model dengan tangan anda sendiri. Sebagai contoh, apa yang disebut bunga-bunga atau model-model, dicantas dari motif (mereka juga boleh dihiasi dengan appliqués bunga rajutan).

Lembaga
Jangan malu dalam memilih warna yang terang dan tepu. Benang berbilang berwarna dalam mengait boleh menambah keaslian, memulihkan pedalaman.
kembali ke menu ↑

Sampul baju lama itu

Sekiranya merajut bukanlah baju anda, tetapi keindahan dan keselesaan selaman dirajut tidak memberi rehat, cuba membuatnya daripada baju lama. Untuk melakukan ini, muat apa saja saiz dan warna yang betul, dirajut, mengait besar atau sederhana.

Tepi sweater perlu diproses dengan hati-hati supaya pada masa akan datang hal yang dihasilkan tidak dibubarkan.
Bantal akan menambah keselesaan semasa duduk

Bantal akan menambah keselesaan semasa duduk

Bergantung pada saiz sweater, anda boleh menjahit tanjung hanya di tempat duduk atau di belakang, atau anda boleh mendapatkan aksesori satu keping, contohnya, menggunakan beberapa barang lama. Terutamanya atmosfera kelihatan corak volumetrik yang besar dalam nada katil yang lembut.

Lembaga
Produk rajutan boleh menghulurkan, jadi mereka lebih baik melakukan 1-2 cm kurang lebar atau diameter.

Anda juga boleh menjahit model bukan sahaja dari pakaian rajut, tetapi juga dari benda lama yang lain dalam keadaan baik. Contohnya, dari jeans kecil atau kot. Perkara utama ialah gaya produk yang diterima sepadan dengan bahagian dalam bilik.

kembali ke menu ↑

Di kerusi kanak-kanak

Tidak ada tempat lain yang meliputi kerusi yang berkaitan di tapak semaian. Kain yang terang dan elegan dapat menghiasi bahagian dalam tapak semaian, untuk menarik sedikit resah. Di samping itu, mereka sangat diperlukan dalam melindungi perabot daripada cetakan tangan kotor, minuman tumpah atau kesan kreativiti kanak-kanak.

Apabila menjahit aksesori seperti itu di tapak semaian, anda boleh memberikan rehat percuma kepada imaginasi anda: imej watak kartun, haiwan lucu, bunga, kereta, puteri - semua kanak-kanak itu akan sangat gembira.

Produk ini dijahit pada corak piawai, seperti biasa. Semua pengukuran dilakukan secara preliminarily. Sangat kerap untuk perabot kanak-kanak, capes hanya dijahit di belakang: mereka memotong dua bahagian segi empat tepat, menjahit di tiga tempat. Pada akhirnya, anda boleh melukis gambar atau menghias dengan kain, menjahit pada "telinga bunny" atau, sebagai contoh, mengaturnya dalam bentuk seorang salji.

Di kawasan pedalaman bilik kanak-kanak

Di kawasan pedalaman bilik kanak-kanak

Lembaga
Dari bahagian dalamnya, supaya penutupnya tidak tergelincir, anda boleh menjahit tali hiasan, yang akan diikat oleh kaki bangku. Anda juga boleh menggunakan butang, reben atau anjal.
kembali ke menu ↑

Di kerusi tinggi

Meliputi dibuat kain mudah dicuci pada kerusi tinggi untuk memberi makan. Mereka boleh menjadikan hidup lebih mudah untuk ibu bapa muda, kerana menjaga kerusi bersih hampir mustahil. Di samping itu, kes ini akan memberi perlindungan tambahan untuk kanak-kanak itu daripada tergelincir dan, akibatnya, lebam.

Jika anda memutuskan untuk menjahit diri anda, anda perlu berhati-hati menghampiri pilihan kain: ia tidak boleh menyebabkan kerengsaan pada bayi. Sesuai terbaik adalah kapas tebal untuk bahagian dalam, kapas lembut atau batis untuk pemanasan luar dan tiruan sintetik sebagai lapisan kecil.
Untuk pengantin lelaki dan perempuan

Untuk pengantin lelaki dan perempuan

 • Corak boleh dibuat dengan mengeluarkan potongan dari penutup lama, atau menggunakan corak siap untuk kerusi tinggi standard.
 • Memotong semua tiga bahagian produk mengikut corak, kami meletakkannya bersama (di dalam satu sama lain), kami melakukan garis besar, dan kemudian kami menjahitnya pada mesin taip.
 • Kami menghidupkan bahagian depan, lipat tepi tidak dijahit ke dalam, kemudian menjahit lagi. Juga menjahit, jika perlu, poket, tali atau tali.

kembali ke menu ↑

Di kerusi pejabat

Kerusi komputer dapat dengan cepat kehilangan penampilannya kerana kecurangan di tempat duduk. Dengan bantuan penutup, anda boleh mengemas kini kerusi yang usang, menjadikannya lebih selesa, lebih selesa, atau hanya memulihkan pejabat dengan menghiasi kerusi yang tidak jelas dengan dekorasi terang.

Produk Butang

Produk Butang

Untuk dengan cepat menjahit model untuk kerusi pejabat, ikut arahan di bawah:

 • Kami menggunakan kertas pelacakan telus kepada butiran kerusi (kerusi dan belakang), lukis pensil di sekitar kontur.
 • Kami menambah tunjukan jahitan kepada pola yang diperolehi (2 cm untuk belakang, 5 cm untuk kerusi, hujung pinggir dan masukkan gusi di sana), potong dan potong kain.
 • Untuk bahagian belakang kami memotong 2 bahagian yang sama, yang kemudian dijahit dari tiga sisi (kecuali bahagian bawah).
 • Untuk duduk, anda boleh menjahit penutup dengan skirt yang akan menutup kaki. Atau dengan band getah yang sesuai dengan kerusi kerusi rapat. Model sedemikian akan sesuai untuk kerusi pejabat pada kastor.

Pilihan yang mudah dan bergaya

Pilihan yang mudah dan bergaya

kembali ke menu ↑

Gaya Patchwork

Patchwork (atau patchwork) boleh menjadi idea yang hebat apabila anda perlu menjahit penutup ke atas kerusi, dan sebilangan besar kain kecil dikumpulkan di rumah. Pada masa yang sama, ia tidak penting sama sekali warna apa dan gambarannya sama. Keanehan dari jenis kerja jarum ini ialah anda boleh menggabungkan kepingan kain yang berbeza dalam tekstur dan warna.

Untuk membuat aksesori dalam gaya kerja tampalan, anda perlu menyediakan blok - segi empat atau segi empat tepat dengan saiz yang sama yang dipotong dari kain. Saiz dan kuantiti mereka bergantung pada saiz produk masa depan kami.
Anda boleh menggunakan bantal hiasan

Anda boleh menggunakan bantal hiasan

 • Sebelum anda menjahit semua butiran bersama-sama, anda perlu mengembangkannya untuk membuat komposisi yang diingini. Ini semua bergantung kepada imaginasi kami, sebagai contoh, anda boleh cuba menyampaikan kecerunan atau hanya meninggalkan lukisan yang tidak sistematik.
 • Kemudian bahagian dilipat masuk dan dijahit bersama pada mesin taip. Kain itu perlahan-lahan diseterika.

Oleh itu, anda boleh menjahit penutup bergaya di tempat duduk. Untuk menjadikannya lebih lembut dan selesa, anda boleh menambah pemanis tiruan sintetik di dalamnya.

Aksesori dalam gaya patchwork akan sesuai dengan pedalaman dalam gaya negara, Provence, boho, serta menghiasi bilik tidur kanak-kanak atau bilik permainan.
kembali ke menu ↑

Perlindungan Kaki

Perlindungan terutamanya berkaitan untuk kaki kerusi di bilik dengan lantai berjubin atau parket, di mana calar sering tetap ketika memindahkan perabot.

Mereka mudah untuk menjahit atau mengait atau bersatu, mereka tidak memerlukan penggunaan bahan yang besar dan kelihatan sangat comel. "Kaus kaki" yang dikait atau "lutut tinggi" untuk kaki perabot akan kelihatan sangat baik dengan tempat duduk terbuka dan penutup belakang dirajut dari benang yang sama.

kembali ke menu ↑

Kes Perkahwinan

Apabila menghias kerusi perkahwinan, pilihan warna dan kain, sebagai peraturan, bergantung pada gaya dan tema perayaan. Sarung kain kelihatan elegan, tetapi sering mahal. Anda boleh menyimpan jika anda membuat produk tersebut sendiri.

Lembaga
Untuk mengurangkan kos fabrik, anda hanya dapat menjahit capes di belakang kerusi.

Apabila menghias perabot untuk perkahwinan, anda boleh melakukan tanpa jahitan: kerusi hanya dibalut dengan kepingan kain dan tetap dengan reben. Hiaskan dengan tiruan bunga, renda atau tunduk (anda boleh membaikinya dengan thermogun atau hanya menjahit dengan jarum).

Hiasan kerusi pengantin

Hiasan kerusi pengantin

Untuk hiasan perkahwinan, guipure, sutera, satin, organza atau chiffon biasanya dipilih. Kain itu boleh menjadi seperti warna-warna terang - putih, kuning muda, merah jambu lembut, krim, dan kontras - merah dan putih, putih dan oren. Kerusi tidak harus menjadi tumpuan, tetapi secara organik melengkapi komposisi keseluruhan.

Hiasan kerusi pengantin lelaki mungkin berbeza dari tamu. Sebagai contoh, mereka boleh digelar sebagai gaun pengantin untuk pengantin baru: mantel ekor putih dengan tali leher hitam oleh pengantin lelaki dan pakaian putih panjang dengan bunga oleh pengantin perempuan.
Guipure, sutera, satin, organza atau chiffon biasanya dipilih.

Guipure, sutera, satin, organza atau chiffon biasanya dipilih.

Lembaga
Sekiranya anda menambah banyak hubungan dengan capes untuk kerusi, sering sekali tidak menjahit bahagian bersama, kerana hubungannya akan bergabung dengan mereka.
kembali ke menu ↑

Perlindungan Holiday

Pesta bertema, ulang tahun perkahwinan, parti bachelorette atau hari jadi - sebab lain untuk menghiasi pedalaman, termasuk kerusi untuk tetamu. Hiasan perayaan bukan sahaja akan menggembirakan anak-anak, tetapi juga mengejutkan dan menghiburkan orang dewasa.

Untuk hari lahir dan cuti kanak-kanak di rumah atau di tadika, anda boleh menggunakan hiasan untuk menghidupkan sekeping perabot menjadi elemen permainan atau bahkan mainan yang sedang berkembang. Contohnya, untuk membuat dapur penutup dalam bentuk plat, di mana anak-anak akan berlatih untuk menyediakan, atau dalam bentuk mesin untuk permainan peranan.

Tahun Baru atau model Krismas boleh dihiasi dalam bentuk Santa Claus, snowmen, rusa, cubs, lelaki gingerbread dan watak-watak kegemaran lain. Percutian ini akan diingati untuk masa yang lama!

Dan apabila anda membuat Halloween, anda tidak boleh melakukan tanpa hantu, labu, kelawar dan sarang labah-labah. Walaupun kes oren biasa terang atau gabungan dengan hitam akan mewujudkan suasana bercuti yang menakjubkan untuk kedua-dua kanak-kanak dan ibu bapa mereka.

Bagaimana untuk membuat penutup di atas kerusi?

Kelas induk

8 Skor Jumlah
Membuat kerusi lebih cantik lagi

Perlindungan perabot adalah idea yang baik untuk menghias bilik atau menghiasi jamuan perayaan. Apabila memutuskan untuk menjahit sendiri, anda perlu ingat untuk membuat semua ukuran yang diperlukan terlebih dahulu dan pilih kain itu. Pemula dalam jahitan adalah lebih baik untuk memulakan dengan model yang lebih mudah dan pada mulanya berlatih pada fabrik yang murah atau lama dan tidak perlu. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen.Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Kos rendah berbanding penghantaran atau membeli perabot baru
 • Keupayaan untuk mengemaskini reka bentuk dengan cepat
 • Keupayaan untuk menyimpan pelapis dalam keadaan asal
Cons
 • Masa untuk memotong dan menyesuaikan diri
 • Keperluan untuk basuh biasa (terutamanya dapur)
 • Kemungkinan pengecutan selepas membasuh beberapa kain
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk