Trend di pedalaman bilik mandi hitam - 250+ (Foto) fesyen trend

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, semakin banyak digunakan hitam di pedalaman. Malah bilik mandi boleh kelihatan tidak menarik buat orang lain. Jangan takut kegelapan hitam. Dengan pendekatan yang betul dan pilihan aksesori, warna ini boleh dipukul dengan sangat selesa. Yang lebih baik untuk membeli jubin? Apakah jenis lampu yang mencukupi? Baca secara terperinci kemudian dalam artikel.

Kandungan artikel ini:

Mengapa betul-betul hitam?

Warna hitam sentiasa menjadi nada yang paling misteri dan samar-samar. Dalam banyak budaya, ia hanya dikaitkan dengan berkabung atau kesedihan. Itulah sebabnya ramai orang takut menggunakan naungan ini untuk menyelesaikan mana-mana premis di apartmen. Untuk menyelesaikan bilik mandi dengan hitam, perkara utama adalah memilih paip yang betul, perabot dan lain-lain aksesori. Terima kasih kepada ini, anda boleh mendapat pergerakan yang menarik dan menarik walaupun tanpa tanda-tanda berkabung atau kesedihan.

Ramai yang takut menggunakan warna hitam

Ramai yang takut menggunakan warna hitam

Hue adalah neutral. Ia mempunyai ciri-ciri yang menenangkan, jadi ia sangat sesuai untuk bilik mandi. Di sini, setiap orang melegakan tekanan selepas hari yang sibuk dan dipenuhi dengan kuasa baru.

Hitam naungan menyebabkan rasa aman. Perkara utama adalah untuk tidak melampaui batas dengannya, supaya dia tidak mula bermain nilai yang bertentangan, menyebabkan emosi negatif. Jika anda sentiasa berada di bilik hitam, maka kemurungan dan sikap tidak peduli akan mula berkembang. Oleh itu, ia boleh digunakan untuk menyelesaikan bilik mandi. Di sini seseorang menghabiskan sedikit masa bila dibandingkan dengan ruang tamu lain.

Selalunya tempat yang hebat selepas hari yang sukar.

Selalunya tempat yang hebat selepas hari yang sukar.

Dari sudut pandangan psikologi, warna hitam paling sering dipilih oleh orang yang mempunyai watak yang sangat sukar. Mereka dicirikan oleh kerahsiaan meningkat, dan juga tidak tahu bagaimana untuk sepenuhnya mempercayai orang lain, tetapi pada masa yang sama mengetahui nilai mereka dan dapat mengawal orang lain. Perkara utama dalam kehidupan untuk pencinta dalaman hitam adalah kuasa, yang mereka akan nikmat dengan senang hati.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk dan selesaikan bilik mandi dengan panel plastik 110+ Photo - Cara yang cepat dan murah untuk hiasan

kembali ke menu ↑

Kekuatan dan kelemahan

Apabila memilih warna sangat penting untuk menggabungkannya dengan persekitaran sekitar. Nada hitam adalah naungan kompleks yang, apabila digabungkan secara tidak betul, mempunyai kesan negatif pada seseorang. Oleh itu, anda perlu menggunakannya dengan betul di pedalaman.

Bilik mandi adalah tempat di mana setiap orang bermula dan berakhir dengan hari itu. Pada waktu pagi anda boleh bersorak dan berkumpul sebelum hari yang sukar di tempat kerja. Pada sebelah petang - terletak di dalam bilik mandi untuk melegakan ketegangan yang terkumpul.

Padankan dengan betul dengan warna lain.

Padankan dengan betul dengan warna lain.

Hanya hitam sesuai untuk kedua-dua tugas:
 • Untuk menjadikan seseorang lebih terfokus dan fokus, yang penting untuk prestasi kerjanya.
 • Mempromosikan kelonggaran dan keamanan. Ini membantu seseorang untuk kembali semula ke keadaan normal selepas hari yang sibuk, yang memberi kesan positif kepada keadaan sistem saraf.

Warna hitam menggalakkan kelonggaran dan ketenangan.

Warna hitam menggalakkan kelonggaran dan ketenangan.

Reka bentuk bilik mandi dengan hitam mempunyai kekuatannya.

Ini termasuk:
 • bilik itu mendapat nota kekakuan;
 • atmosfer dipenuhi dengan bangsawan yang indah;
 • Keseluruhan pedalaman kelihatan hebat dan mahal.

Lembaga
Bilik yang berwarna hitam akan kelihatan mewah jika ia mempunyai kawasan yang besar. Apabila bilik kecil, pereka mengesyorkan menggabungkan warna hitam dengan warna lain.
Versi terbalik bilik mandi

Versi terbalik bilik mandi

Sekiranya kita mengambilnya sebagai asas, maka nada apa pun boleh ditambah kepadanya sebagai teman. Hitam boleh digabungkan dengan hampir seluruh palet, yang menjadi kelebihannya. Dia mampu menyemai warna-warna yang kaya dan kaya dengan organik. Sekiranya anda perlu menukar saiz bilik secara visual, kemudian, dengan mencairkannya dengan skala ringan, anda boleh menghadapi tugas sukar ini.

Selain merit, hitam mempunyai beberapa kekurangan.

Ini termasuk:
 • Secara visual mengurangkan ruang. Sekiranya anda menggunakan palet gelap dari siling ke lantai di dalam bilik kecil, ia akan kelihatan kurang dari yang sebenarnya.
 • Menimbulkan rasa ketat. Ini juga terpakai untuk bilik mandi kecil.
 • Menyerap cahaya. Untuk mengelakkan ini di dalam bilik mesti diletakkan elemen reflektif.

Secara visual mengurangkan ruang

Secara visual mengurangkan ruang

Antaranya ialah:
 • cermin;
 • bahagian krom;
 • perkakas kebersihan dengan permukaan reflektif;
 • lekapan lampu dengan warna kaca atau kristal.

Kelemahan hitam yang paling penting dan produk kebersihan gelap dianggap sebagai pembersihan yang lebih menyeluruh. Pada permukaan akan sentiasa ada debu, debu, kotoran sabun yang ketara, berbeza dengan kemasan berwarna dan perabot.
Bilik mandi gaya ekspresionis

Bilik mandi gaya ekspresionis

Sekiranya pelayan wanita tidak takut pembersihan berterusan, maka anda boleh membuat bilik mandi hitam dengan selamat. Perkara utama untuk menyimpan sejumlah besar produk pembersihan yang berbeza.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk fesyen moden bilik mandi kecil pada tahun 2017 - Apa yang anda perlu ketahui?

kembali ke menu ↑

Bagaimana hendak keluar dari kegelapan naungan?

Sekiranya anda ketinggalan dengan warna gelap di pedalaman, bilik akan ditolak. Berada di dalamnya akan menjadi tidak selesa.

Perlu penjagaan yang berterusan

Perlu penjagaan yang berterusan

Untuk mengelakkan kesan ini, anda boleh menggunakan salah satu cara berikut:
 • Cairkan nada gelap dengan warna lain. Hitam boleh diambil sebagai asas dan ditambah dengan palet yang berbeza. Sebagai contoh, sorotkan kawasan mandi atau sinki dengan tingkap jubin yang berbeza. Juga di dinding atau lantai, anda boleh meletakkan pola tertentu jubin yang berbeza.
 • Masukkan butiran warna terang ke bilik. Ini akan membuatkan bilik lebih ringan dan selesa.
 • Untuk membawa masuk bilik banyak cahaya. Ia bagus jika terdapat tingkap di bilik mandi yang membolehkan cahaya semulajadi ke dalam bilik. Dalam kes-kes di mana ia tidak hadir, anda boleh menambah cahaya ke dalam bilik secara artifisial dengan bantuan peralatan lampu atau aksesori dengan permukaan reflektif.

Kami termasuk unsur-unsur reflektif di pedalaman

Kami termasuk unsur-unsur reflektif di pedalaman

Bawa lebih banyak cahaya ke dalam bilik. Nah, apabila bilik mandi mempunyai tingkap yang akan membiarkan cahaya semula jadi di dalam bilik. Dalam kes-kes di mana ia tidak hadir, peralatan lampu akan membantu menjadikan bilik lebih cerah, serta aksesori, paip dan perabot dengan permukaan reflektif.

kembali ke menu ↑

Produk paip

Anda boleh bercampur-campur di dalam bilik hitam dengan paip warna putih tradisional. Ini akan membantu mewujudkan kontras yang betul. Mandi akan kelihatan lebih menarik.

Dengan warna putih, tambah sedikit keselesaan.

Dengan warna putih, tambah sedikit keselesaan.

Kelebihan utama menggunakan produk kebersihan putih adalah:
 • menambah keselesaan;
 • mengisi ruang dengan cahaya;
 • menggariskan kemuliaan nada gelap latar belakang utama.

Lembaga
Bagi orang-orang yang telah menjadi dalaman dalaman yang membosankan, anda boleh kekal di paip hitam.
Ramai yang tidak takut untuk memilih paip hitam

Ramai yang tidak takut untuk memilih paip hitam

Perkara utama ialah mencari bahan yang sangat baik dan mahal. Pengilang menambah kepada komposisi zarah berkelip khas atau bersinar pearlescent. Ini mewujudkan suasana mewah dan kekayaan di bilik mandi.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bilik mandi kecil digabungkan dengan tandas (50+ Foto): 12 kaedah pembetulan ruang yang unik

kembali ke menu ↑

Hiasan mandi

Sebelum menyelesaikan mandi dalam warna hitam, anda perlu memastikan bahawa ia akan menjadi selesa untuk berada di dalam bilik tersebut. Hue tidak sesuai untuk setiap orang. Paling penting, ia akan melihat di bilik-bilik yang luas, di mana tidak akan ada perasaan penyempitan dan kegelapan. Jangan lupa tentang lampu dan perabot. Mereka diperbuat daripada bahan dengan permukaan reflektif.

Perkara utama adalah untuk tidak melampaui warna ini

Perkara utama adalah untuk tidak melampaui warna ini

Lembaga
Jika bilik mempunyai rakaman kecil, maka hitam hanya boleh digunakan sebagai aksen yang terang. Latar belakang utama dilakukan dalam warna-warna terang, dan hanya sekelompok kecil gelap diletakkan. Sebagai contoh, jalur hitam yang terletak di sepanjang perimeter kelihatan baik. Mereka secara visual mengembangkan ruang ke atas atau lebih luas.

Reka bentuk yang berbeza akan membantu mengisi mandian dengan individualiti. Ia semua bergantung kepada fantasi.

Kaedah berikut digunakan terutamanya:
 • corak cerah lantai dan dinding. Berikan kemudahan bilik;
 • diletakkan jubin gambar. Izinkan letakkan aksen penting di angkasa;
 • hanya 1 dinding yang boleh diletakkan dengan jubin hitam. Pada yang lain, buat kombinasi warna lain;
 • penggunaan plastik panel. Bahkan dinding tidak akan sembunyi dengan cepat;
 • lukisan dinding dengan cat tahan lembapan.

Tambah mozek sedikit dalam hitam

Tambah mozek sedikit dalam hitam

Sebaik sahaja anda telah memilih hiasan untuk dinding, anda boleh mula menamatkan siling. Di dalam bilik mandi hitam, lebih baik menjadikannya putih untuk mengelakkan peretasan ruang. Jika semua permukaan premis dibuat dalam nada hitam, maka orang yang masuk ke sini akan merasa seperti dalam kotak. Ini hanya akan menyebabkan ketidakselesaan kepadanya.

Salah satu pilihan yang paling popular untuk menyelesaikan siling - struktur ketegangan ini.

Kelebihan utama bahan termasuk:
 • Mereka dilakukan di mana-mana warna.
 • Pemasangan pembinaan hanya mengambil masa satu hari sahaja.
 • Selari secara visual permukaan.
 • Untuk siling regangan boleh menyembunyikan semua pendawaian.
 • Lindungi seluruh alam sekitar, serta penamat dari banjir yang tidak diingini daripada jiran-jiran di atas.

Pilihan yang popular - siling terampai

Pilihan yang popular - siling terampai

Meregangkan siling di dalam bilik mandi hitam adalah lebih baik untuk membuat kanvas berkilat. Untuk itu, anda perlu memilih pencahayaan yang betul supaya semua permukaan bermain dengan warna. Ini akan mewujudkan kesan tak terbatas yang menarik.

Lembaga
Jika siling regangan terlalu mahal untuk pemilik pangsapuri, ia boleh digantikan dengan panel khas.
Siling ini lebih baik dilakukan berkilat

Siling ini lebih baik dilakukan berkilat

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk bilik mandi bergaya tanpa tandas (+100 Foto) - Kecantikan digabungkan dengan keselesaan

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih jubin?

Sekiranya jubin digunakan sebagai penamat untuk mandi hitam, maka beberapa cadangan mudah harus diikuti. Antaranya ialah:

 • Untuk bilik bersaiz kecil, anda perlu memilih jubin kecil. Sekiranya mandi mempunyai kawasan yang besar, anda boleh venir dinding dan jubin lantai dengan saiz yang besar.
 • Betul pilih permukaan jubin untuk menghadap dinding dan lantai.
Terdapat 2 jenis tekstur:

 • matt. Ia lebih mudah untuk dibersihkan, dan hampir tidak ada cap jari atau kotoran sabun yang dapat dilihat di dalamnya;
 • berkilat. Jubin bertindak sebagai unsur reflektif tambahan.

Pilih jubin mengikut gaya

Pilih jubin mengikut gaya

 • Sekiranya jubin menunjukkan hiasan atau corak warna yang berbeza, maka ia harus digunakan di kawasan pedalaman dengan berhati-hati. Anda tidak boleh menyelesaikan seluruh bilik dengan bahan tersebut. Ia akan menjadi sangat menarik dan cerah, yang tidak akan menyebabkan seseorang berasa selesa atau selesa.

Lembaga
Apabila menggunakan jubin hitam dengan corak nada yang berbeza, lebih baik untuk menggabungkannya dengan permukaan monokromatik.
Gunakan warna hitam dengan berhati-hati

Gunakan warna hitam dengan berhati-hati

Untuk bilik mandi yang lebih besar, anda boleh menggunakan ubin hitam dengan pelepasan yang digunakan. Ia boleh meniru tekstur yang berbeza dan permukaan semulajadi, yang visual kelihatan sangat mengagumkan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dicari semasa memilih lampu?

Salah satu acara utama dalam mewujudkan ruang dalaman yang menarik untuk bilik mandi hitam adalah pilihan pencahayaan. Ciri khas nada gelap adalah keupayaan untuk menyerap cahaya. Untuk menghilangkan rasa keterlaluan yang menyedihkan, anda perlu dipasang dengan betul di dalam peralatan lampu bilik. Ia harus termasuk pelbagai jenis sumber cahaya.

Pencahayaan - titik utama, yang tidak patut dilupakan

Pencahayaan - titik utama, yang tidak patut dilupakan

Di bilik mandi hitam anda boleh menggabungkan lampu sorot dengan candelier siling, serta pencahayaan yang lebih rendah dan menonjolkan aksen penting.
Salah satu keputusan menarik reka bentuk bilik mandi adalah penempatan di siling. candelier dengan pendants kristal.

Ia hanya boleh digantung di bilik-bilik besar dengan siling tinggi. Di dalam bilik kecil, ia akan kelihatan terlalu megah.

Setiap jenis kemasan mempunyai kebaikan dan keburukannya. Adalah lebih baik untuk berkenalan dengan mereka terlebih dahulu supaya pedalaman adalah moden, tetapi pada masa yang sama selesa. Agar bilik mandi dibuat dalam warna hitam untuk berkhidmat untuk masa yang lama, anda perlu memilih hanya bahan berkualiti untuknya.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Mata penting untuk reka bentuk bilik mandi hitam

Bilik mandi hitam

Kami membuat dalaman yang gelap

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 250 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Bilik mandi chic hitam

Adakah anda takut kepada hitam? Terutama jika ia bilik mandi? Tidak berbaloi! Sekiranya anda menggunakannya dengan betul dan tidak melampaui batas, dia akan dengan berani menekankan semua kelebihan dan menjadikannya lebih cerah dan lebih menarik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • nota keteguhan di pedalaman;
 • mengisi atmosfera dengan bangsawan yang halus;
 • dalaman secara visual kelihatan hebat;
 • ia mewujudkan rasa kos.
Cons
 • Ia tidak kelihatan sesuai di dalam bilik kecil;
 • dengan gabungan bahan yang salah mewujudkan perasaan penyempitan;
 • tidak sesuai untuk setiap jenis psikologi orang;
 • menyerap semua cahaya, jadi pastikan untuk mempertimbangkan sistem lampu optimum yang betul.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk