Trend baru di dunia dapur - Dapur hitam di pedalaman (220 + Kombinasi gambar dalam reka bentuk)

Warna hitam di pedalaman sentiasa menarik perhatian. Di mana sahaja ia digunakan - ia akan sentiasa terang dan dominan. Terutamanya ketika datang ke dapur. Mari kita bincangkan peraturan dan nuansa penggunaannya. Sangat penting untuk tidak melampaui batas.

Kandungan artikel ini:

Hitam - seperti putih baru di bahagian dalam dapur

Kami berhadapan dengan trend luar biasa, dan kadang-kadang sangat bercanggah, mengkaji trend baru dalam reka bentuk dalaman. Sebagai contoh, reka bentuk dapur dengan penyertaan sebilangan besar warna gelap. Dunia dapur reka bentuk selalu difokuskan pada warna putih, sebagai pilihan pilihan warna.

Tandem klasik putih dan hitam

Tandem klasik putih dan hitam

Putih pastinya pilihan yang "selamat", ia sesuai dengan reka bentuk mana-mana, ia akan sentiasa moden, dengan itu kita tidak berisiko membosankan di dapur kami dalam beberapa tahun. Walau bagaimanapun, baru-baru ini, trend warna lain semakin meningkat, dan saya sendiri menyukainya: adakah anda pernah memikirkan dapur hitam?

Ruang dengannya kelihatan lebih kukuh dan antarabangsa, sedikit misteri. Shades warna hitam, coklat gelap atau coklat gelap menambah apa yang putih tidak dapat menambah - daya tarikan menggoda, yang memancarkan kelancaran, perbaikan, individualiti secara serentak.

Pilihan yang selamat untuk dalaman yang membosankan.

Pilihan yang selamat untuk dalaman yang membosankan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Idea untuk reka bentuk dapur di rumah peribadi: 130+ foto dan pilihan susun atur

kembali ke menu ↑

Beberapa peraturan mudah untuk dapur gelap

Pada pendapat saya, terdapat beberapa peraturan mudah yang mesti diikuti untuk membuat dapur dalam gaya canggih moden (dan juga untuk mengelakkan rasa kesuraman pada akhirnya).

Inilah empat peraturan mudah saya:

 • Selesai matte. Untuk hasil yang bergaya moden, pilih kemasan matte: kesan ini melembutkan warna yang lebih kuat, menjadikannya lebih gelap.
 • Pencahayaan. Untuk dapur yang gelap, saya rasa yang terbaik adalah pencahayaan yang mencukupi dan penolakan dari atas. kabinet. Oleh itu, pastikan bahagian atas lampu dapur, memilih rak terbuka dan bukannya kabinet tertutup, atau meninggalkan dinding kosong (mungkin dicat dalam nada yang berbeza, seperti putih atau kelabu muda). Jika anda memerlukan kabinet atas (kerana kekurangan ruang selalu menjadi masalah), pilih kabinet atas putih untuk mengekalkan kesan terang dan cerah.
 • 3 kemungkinan pilihan untuk countertops: hitam, kayu atau marmar. Untuk reka bentuk hitam bersih, jangan ragu untuk memilih meja arang. Jika anda ingin pengaruh yang lebih hangat dan lebih selesa, maka kayu pastinya akan menjadi pilihan terbaik untuk anda. Akhirnya, jika anda mahu dapur yang elegan dan super bergaya, anda perlu memilih marmar.
 • Tambah beberapa sentuhan emas atau tembaga (contohnya, pada kren atau terperinci).

Untuk dapur gelap, sediakan lampu yang baik.

Untuk dapur gelap, sediakan lampu yang baik.

Selama hampir dua dekad putih perabot menduduki tempat yang dominan dalam reka bentuk dapur. Hampir setiap pemilik rumah hanya memerlukan dapur putih. Dari kabinet ke peralatan elektrik dan jubin, warna putih menyaksikan kelantangan jualan yang besar melalui industri reka bentuk. Memandangkan semua bunyi ini luar biasa, tetapi sekarang dapur gelap memiliki pasaran. Anda juga boleh mengatakan bahawa hitam adalah putih baru.

kembali ke menu ↑

Putih baru: perabot dapur

Gunakan perabot hitam hanya di pulau tengah atau untuk keseluruhan alat dengar untuk menjadikan dapur keseluruhan reka bentuk terang.

Lembaga
Di setiap bilik terdapat sekurang-kurangnya beberapa tempat kecil warna ini. Ini adalah warna aksen yang hebat, serta latar belakang yang hebat untuk unsur-unsur lain di dalam bilik.
Kelihatan harmonis dalam kombinasi dengan meja kayu.

Kelihatan harmonis dalam kombinasi dengan meja kayu.

Kemungkinan besar, majoriti pembaca menganggap dapur tinta sepenuhnya tidak dapat diterima, dan mereka akan menjadi betul. Tetapi ada juga penyokong segala-galanya yang luar biasa. Mereka akan mencari jalan untuk membuat dapur gelap supaya ruang menjadi bergaya, hangat dan cukup terang.

Sudah tentu, warna-warna gelap di bilik-bilik besar dan kecil yang berbeza dilihat berbeza: dalam sesetengahnya, dia dapat menekankan ciri-ciri senibina, sementara di lain-lain dia boleh bertindak sedih.

Anda boleh menggunakannya hanya untuk perabot, kerusi atau meja makan di dapur kecil. Semua permukaan lain hendaklah dengan warna-warna hangat yang ringan: susu, krim, krim cahaya, pucatkuning dan lain-lain. Ini akan membantu mengekalkan jumlah ruang visual.
Reka bentuk dapur dalam warna merah dan hitam

Reka bentuk dapur dalam warna merah dan hitam

Lembaga
Kabinet hitam menjadikan ruang ekspresif, terutama apabila digabungkan dengan perkakasan tembaga atau pencahayaan. Countertop batu gelap menawarkan alternatif bergaya untuk granit cahaya atau marmar. Ketuhar hitam, hud periuk atau peti sejuk memberikan kontras yang berani di dapur yang luas. Lantai kayu atau berjubin di atas onyx akan kelihatan bergaya, selain itu, ia tidak mudah dicairkan.

Warna ini bagus kerana ia menggabungkan dengan sempurna dengan warna lain, serta dengan putih, krim, berkayu. Gunakan kombinasi warna kegemaran anda di kawasan pedalaman, sehingga anda akan mengalih perhatian perhatian dari kelebihan nada gelap, membuat entri mereka harmonis.

Warna hitam kelihatan cerah dengan banyak warna.

Warna hitam kelihatan cerah dengan banyak warna.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑

Kabinet hitam

Jika anda memasang kabinet dapur jenama baru atau mengemas kini rupa yang ada, anda boleh mempertimbangkan gaya pilihan yang berani: kabinet dapur hitam. Oleh kerana kebanyakan dapur umumnya mempunyai warna yang lebih ringan, kabinet tersebut boleh memberikan kontras yang menarik dan menarik.

Ingatlah bahawa hitam tidak boleh bermakna warna gelap tengah malam atau teduhan teduh.
Kabinet dapur hitam di pedalaman

Kabinet dapur hitam di pedalaman

Pengeluar cat kini menawarkan pelbagai pilihan warna, banyak yang mempunyai warna menarik yang hampir masuk kelabu warna Warna dan gaya bahagian dapur yang lain, serta kenyataan berani yang anda ingin buat dengan kabinet anda, kemungkinan besar akan menentukan warna hitam yang sesuai untuk kabinet dapur anda.

Satu lagi perkara, jika anda mempunyai kabinet dapur hitam, seperti bahan kes itu. Ia tidak boleh dianggap sebagai warna eksklusif moden, tetapi ia berfungsi dengan baik pada kabinet bahan berlapis.

Sesuatu yang lebih lembut, kadang-kadang dengan kesan yang agak lenguh, juga boleh berfungsi dengan baik jika kabinet anda lebih tradisional, terutamanya dengan kontras dari warna-warna cahaya di dinding, puncak.
Tambah beberapa kelabu

Tambah beberapa kelabu

Mereka meningkatkan gaya dapur, sama ada desa, tradisional atau moden. Jika sebelum ini mereka digunakan di dapur Eropah, sekarang mereka muncul dalam semua gaya. Ini adalah retrospektif untuk reka bentuk yang lebih tradisional sebagai peringatan zaman Victoria.

Pada zaman Victoria, hutan gelap digunakan, seperti walnut, ceri atau mahoni, yang dicat hampir hitam. Jika anda menggabungkan mereka dengan granit krim atau meja marmar, anda akan mendapat pemandangan yang indah.
Dapur penjuru dengan kabinet

Dapur penjuru dengan kabinet

Lembaga
Cuba kombinasi kabinet tanpa bingkai dengan sisipan kaca, peralatan keluli tahan karat, pendants kaca seni, dan jubin kaca mozek. Warna akan menjadikan garis kabinet ekspresif, akan menjadi latar belakang untuk unsur-unsur lain di dalam bilik.
Kabinet ini kelihatan hebat di lantai terang.

Apabila bahagian dalamnya benar-benar dalam satu warna

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Walaupun anda mempunyai banyak cahaya semulajadi, masih menggunakan jumlah maksimal buatan yang dapur anda mampu, supaya tidak membuat lubang hitam keluar dari itu.

Lembaga
Perabot gelap boleh menunjukkan kesan dan cap jari lebih mudah daripada kayu, jadi pertimbangkan cara anda untuk pembersihan yang berkesan.
Jangan lupa tentang pencahayaan yang baik

Jangan lupa tentang pencahayaan yang baik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana dapur putih dengan permukaan kerja putih mengubah pedalaman? 145+ Gaya foto dan variasi penyelesaian reka bentuk

kembali ke menu ↑

Countertop

Bagi countertops, jika anda dikonfigurasi untuk granit atau sabun batu, maka jangan pilih kabinet warna yang sama. Lekapan berwarna terang, seperti granit berwarna terang dengan patch gelap atau marmar - jika anda sudah bersedia untuk membelanjakan wang - kontras dengan baik dengan set gelap.

Meja logam, seperti keluli tahan karat atau pilihan yang kurang biasa, seperti zink, timah atau kuprum, akan lebih berfaedah untuk menonjolkan dengan kabinet hitam, kerana ia akan mencerminkan banyak cahaya.
Dengan meja atas logam

Dengan meja atas logam

kembali ke menu ↑

Apron

Perkara yang sama berlaku untuk anda apron - Jangan tinggalkannya dalam gelap. Ambil kesempatan daripada adegan hitam dan reka bentuk jubin canggih yang canggih untuknya.

kembali ke menu ↑

Peranti

Bagi peralatan, keluli gelap dan keluli tahan karat adalah adat. Jika anda menggunakannya sebagai sebuah pulau atau satu dinding dari kabinet, maka peralatan hitam akan menjadi pelengkap sempurna.

Lantai jubin putih

Lantai jubin putih

Lembaga
Untuk lantai, anda boleh memilih batu marmar putih atau jubin batu kapur, atau lantai oak, yang akan memberikan gabungan hangat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kesegaran dan keselamatan Hijau dalam menghias: 130+ Foto dapur hijau di pedalaman. Apa yang memberikan warna semulajadi ini?

kembali ke menu ↑

Dapur hitam dan putih

Warna ini mudah dicampur dengan warna putih. Malah, terdapat banyak perubahan yang boleh anda lakukan di dapur putih anda untuk kekal di atas trend terkini.

kembali ke menu ↑

Teknik gelap

Kita semua mempunyai keperluan untuk peralatan. Dari pelbagai popular dari peti sejuk untuk ketuhar gelombang mikro, peralatan berfungsi sebagai elemen dapur asas. Walaupun peralatan anda sudah tua atau hanya ketinggalan zaman, dapur putih dengan peralatan hitam kelihatan luar biasa. Ia juga mudah bahawa peranti mudah diganti dan mereka tidak memerlukan banyak wang.

Digabungkan dengan balok kayu di siling

Digabungkan dengan balok kayu di siling

kembali ke menu ↑

Dinding aksen

Satu lagi cara terbaik untuk mengekalkan dapur bergaya anda adalah untuk cat dinding di dapur dalam warna arang.. Ini mungkin seluruh dinding, atau sebahagian kecil daripadanya - katakan, ruang antara kabinet atas dan bawah. Ia akan menjadi agak sedikit untuk membuat kenyataan, tetapi tidak begitu banyak untuk benar-benar menggelapkan dapur terang.

kembali ke menu ↑

Countertop

Terdapat banyak bahan yang boleh kita gunakan untuk countertop kami. Dari granit hingga marmar, dari sabun hingga laminate flooring - ada pilihan untuk setiap belanjawan. Sekiranya anda tidak mahu menghabiskan banyak, meja hitam atau meja putih dengan unsur hitam adalah tambahan yang sempurna untuk mana-mana dapur.

Bahagian dalaman hitam dan ungu

Bahagian dalaman hitam dan ungu

kembali ke menu ↑

Apron dan mozek

Ingin membuat perubahan yang kurang dalam dapur anda, masih mahu kekal dalam trend? Lihat hitam dan putih mozek di belakang tempat kerja atau tenggelam. Apron atau mozek tidak hanya bergaya, mereka akan menarik perhatian tetamu anda, mereka akan membuat penambahan yang diperlukan.

kembali ke menu ↑

Kabinet

Katakan anda ingin mengambil langkah penting ke arah trend ini. Kemudian almari atau bahkan hanya sebuah pulau adalah cara untuk pergi.

Kenyataan berani, kabinet hitam kelihatan hebat ketika mereka berada di lantai yang lebih ringan.

Mereka juga membantu anda dengan jelas menekankan reka bentuk, seperti penyepuhan dan peralatan, dan juga kontras dengan baik dengan countertop marmar.

Kabinet ini kelihatan hebat di lantai terang.

Kabinet ini kelihatan hebat di lantai terang.

Oleh itu, teruskan trend dengan beberapa perubahan, walaupun anda hanya membuat perubahan pada reka bentuk anda.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑

Kabinet dapur hitam dan putih

Mereka membantu memberikan dapur bersih, kelihatan moden, manakala kelabu yang tidak berfungsi memberikan anda sesuatu yang lebih elegan dan menenangkan untuk melembutkan ekspresi warna gelap. Terlalu hitam, seperti terlalu banyak warna yang berbeza, boleh menjadi sangat menggembirakan. Perkadarannya bergantung pada kenyataan yang anda ingin buat dan apa yang anda ingin sampaikan di dalam bilik.

Terlalu banyak hitam boleh menjadi luar biasa

Terlalu banyak hitam boleh menjadi luar biasa

Anda mesti ingat butiran lain di dalam bilik yang mengelilingi kabinet. Countertop harus digabungkan dengan lantai, yang harus dicampur dengan cat di dinding, yang ditekankan dalam pencahayaan. Ini mencampurkan dalam kabinet memberikan hasil yang indah. Pereka pakar akan membantu menjadikan kombinasi ini harmoni. Anda juga boleh bekerja dengan perisian reka bentuk di laman web yang boleh diakses di hiasan rumah.

Di dapur dengan kabinet gelap, pencahayaan sama pentingnya dengan memilih warna untuk mengekalkan keseimbangan antara kegelapan kabinet dan pencahayaan di dalam bilik. Oleh itu, anda perlu mengambil kira jumlah tingkap dan pencahayaan semula jadi yang ada di dalam bilik dan apa lagi lampu tambahan yang anda perlukan untuk mencapai kesan yang diharapkan.
Tempat kerja mesti dipadankan dengan lantai.

Tempat kerja mesti dipadankan dengan lantai.

Lembaga
Untuk dapur besar dengan banyak kabinet, berfikir tentang meletakkan sebuah pulau dengan kabinet gelap di tengah, dan kemudian membuat kabinet putih yang lain. Ini akan memberi anda gambaran bersih, moden, tanpa membuat perasaan gelap atau terlalu kuat. Cecair warna, seperti merah bercampur dengan warna hitam, juga mencipta wajah yang meluahkan.

Jenis cat yang digunakan juga sangat penting dengan yang gelap, kerana, bertentangan dengan pendapat umum, ia adalah sangat tanda dan semua kecacatan kelihatan di atasnya. Hitam berkilat akan membuat cap jari dan kotoran lebih mudah, jadi matte akan menjadi pilihan pilihan untuk penyelenggaraan yang lebih mudah. Kedua-duanya memerlukan perancangan dan penempatan yang teliti.

Semua cap jari boleh dilihat pada gloss.

Semua cap jari boleh dilihat pada gloss.

kembali ke menu ↑

Hitam dan merah

Salah satu kombinasi warna yang luar biasa yang dipilih oleh orang apabila mereka bentuk rumah. Combo merah dan hitam dianggap gabungan yang paling ekspresif dalam dunia reka bentuk dalaman.Dapur ini akan menjadi pilihan yang sangat baik untuk wanita yang suka dua warna ini.

Ia adalah ekspresif, tajam dan moden.Ini adalah dua kontras pada roda warna, yang sangat mudah dikombinasikan, tetapi hanya gabungan yang tepat mencipta dapur yang betul.

Duo yang paling ekspresif

Duo yang paling ekspresif

kembali ke menu ↑

Mengimbangi dua warna utama

Kedua-dua warna adalah utama dan memerlukan tanah yang sama. Cara paling mudah untuk melakukan ini adalah dengan menambah beberapa putih. Kedua-duanya juga mempunyai banyak warna, kulit hitam dari arang batu kelabu menjadi jelaga, merah juga dari cahaya merah hingga kaya merah-coklat. Adalah idea yang baik untuk menggabungkan warna berkilat dan matte untuk kesan maksimum dan dalaman seimbang.

kembali ke menu ↑

Idea Reka Bentuk

Dinding merah matte mewujudkan suasana yang selesa di dapur. Tambah siling putih dan lantai, ruang kerja hitam, kabinet dan permaidani merah di lantai. Gauge merah dalam warna logam menambah ekspresi. Untuk kontras maksimum, gunakan dinding merah matte dengan hitam berkilat.

Tambah kecerahan dengan aksesori

Tambah kecerahan dengan aksesori

Pergi ke dinding dengan jubin berwarna dan hitam bercorak dan kontras dengan kabinet merah cerah yang berkilat.

Countertop granit hitam dan lekapan krom berkilat dan aksen, seperti pemegang kabinet dan laci, kelihatan hebat. Tambah item yang menyeronokkan dengan apron hitam dan merah.

Lembaga
Cat satu dinding merah dan satu hitam. Gunakan aksen warna yang sama di dua dinding yang lain. Tambah tingkap bay besar untuk memberi banyak cahaya semulajadi; jika tingkap dibuka ke dalam taman, lebih baik lagi. Tambah meja hiasan gelap yang diperbuat daripada batu semula jadi dan lantai dengan rak kaca terbuka di dinding.
Menggunakan dinding kontras

Menggunakan dinding kontras

kembali ke menu ↑

Gunakan tekstur

Apabila menggunakan warna yang kuat, disarankan untuk menggunakan reka bentuk minimalis dan menggunakan tekstur sebagai elemen reka bentuk. Lantai batu gelap yang diukir kasar, dinding merah bertekstur, venir merah dengan kontras bertekstur menambah kedalaman hiasan.

Anda boleh menambah aksen seperti tumbuhan pasu dengan daun besar, atau tirai putih telus yang diikat dengan tassels merah dan hitam untuk menambah sentuhan lembut pada reka bentuk dapur yang kuat.

Apron seperti aksen reka bentuk yang terang

Apron seperti aksen reka bentuk yang terang

Anda dinasihatkan untuk berhati-hati apabila mereka bentuk dapur berwarna terang. Jika anda menambah terlalu banyak warna putih, anda akan kehilangan ekspresi, tetapi jika anda menggunakan warna-warna ini terlalu intens, terdapat risiko dalam reka bentuk visual yang berat yang akan kelihatan tidak menarik.

Lembaga
Pergi untuk reka bentuk minimalis untuk mengekalkan garis yang jelas dan bersih. Perabot anda mestilah dengan garis yang sempurna.
Lebih baik tidak menggunakan banyak warna putih

Lebih baik tidak menggunakan banyak warna putih

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Keajaiban warna yang mempengaruhi persepsi kami terhadap pedalaman: Reka bentuk dapur Merah dalam warna terang (115+ Foto)

kembali ke menu ↑

Hitam dan hijau

Satu lagi trend yang luar biasa di dapur, yang boleh diperhatikan baru-baru ini, adalah mustahil untuk tidak menyukainya: gabungan hijau dan hitam. Ia biasanya bermaksud kabinet hijau dan countertop marmar hitam, tetapi anda boleh bermain pelbagai cara, semuanya cantik cantik. Dapur berwarna telah akhir-akhir ini telah kehabisan fesyen, jadi ia sangat menggembirakan untuk menemui sesuatu yang luar biasa. (Belum lagi fakta bahawa kombinasi itu adalah gabungan yang sangat baik di mana-mana bilik.) Mari lihat lebih dekat.

Kombinasi yang luar biasa, tetapi sangat cantik

Kombinasi yang luar biasa, tetapi sangat cantik

kembali ke menu ↑

Hijau gelap

Diharapkan bahawa hijau gelap atau kotor akan tetap popular pada tahun-tahun mendatang, menggantikan sayuran asam cerah. Ia boleh menjadi teduhan alga, lumut atau jambatan juniper. Jika anda suka warna ini, pertimbangkan salah satu daripada pendekatan ini:

 • Lengkapkan dengan nada hangat.. Hijau adalah rakan kongsi yang baik dengan nada tanah yang menyebabkan suasana hangat. Terracotta oren dan lembut yang terang di dalam kandang dan periuk tanah liat; cahaya kuning pada dinding kayu, lantai dan countertop; ocher di rak.
 • Fokus di atas lantai. Jubin lantai corak di dalam bilik tetap sangat popular. Pilih corak geometri yang akan menjadi aksen yang baik dalam reka bentuk jubin seramik yang lebih tradisional. Mereka sesuai untuk masakan moden.

Ia kelihatan gabungan warna yang hebat

Ia kelihatan gabungan warna yang hebat

Lembaga
Untuk melihat lebih moden, pilih almari tanpa pemegang dan sedikit naungan yang dihalang daripada hijau. Daripada mempunyai lantai yang terang, anda juga boleh cuba menggantung cetakan abstrak besar di dinding atau poster dengan warna tambahan untuk menghasilkan kesan yang sama.
 • Ini adalah dua pilihan yang paling popular apabila ia datang kepada warna hijau. Gabungkannya dengan countertop marmar atau apron dan pilih pencahayaan dengan berhati-hati.
 • Meningkatkan reka bentuk bilik anda dengan seni. Aksara marmer, lukisan minyak antik, sedikit lebih banyak tembaga. Seni boleh memperbaiki dapur dan menghantar imaginasi ke mana-mana era yang anda ingin jalankan - sama ada kolonial, moden atau sesuatu di antara.
 • Bermain dengan kelabu. Memilih teduh yang bersempadan dengan kelabu gelap adalah cara lain untuk menggunakan hijau dalam ruang moden, kerana kelabu mempunyai konotasi moden.

Trend baru di dunia dapur - Dapur hitam di pedalaman (220 + Kombinasi gambar dalam reka bentuk)

Lembaga
Dalam reka bentuk dapur, ada satu tradisi tersusun untuk menggunakan dua warna kabinet, dengan yang lebih rendah lebih gelap dan yang lebih tinggi dengan nada yang lebih ringan. Penggunaan peraturan yang tidak diucapkan ini selalu berfungsi, karena dapur dengannya tampak besar dan lapang, dengan siling tinggi.

Di dalam sebuah bilik kecil, anda mungkin mendapati kawasan atas gelap dan bahagian bawah yang lebih terang memberikan perasaan bahawa dinding-dinding itu jatuh pada anda. Oleh itu, berhati-hati mengkaji kesan ini sebelum bergerak ke skema warna.

Bermain dengan dua dan bahkan tiga warna hijau untuk mewujudkan kedalaman dalam reka bentuk anda.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kesamarataan warna hitam di pedalaman dapur

Reka bentuk dapur hitam

Warna yang elegan dan bergaya

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 220 gambar)

8.9 Skor Jumlah
Dapur hitam - dalaman elegan

Dapur hitam adalah terang dan tidak sama sekali pedalaman membosankan, yang akan menjadi sangat menarik sepanjang masa. Sekiranya anda takut, anda boleh menggabungkan dengan warna putih, hijau, merah. Perkara utama tidak kalah dalam tandem ini. Betul menggabungkan dan reka bentuk anda benar-benar akan menjadi sangat cantik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • visual mengurangkan ruang;
 • menjadikan bilik lebih gelap;
 • tidak sesuai untuk peringkat atas.
Cons
 • visual mengurangkan ruang;
 • menjadikan bilik lebih gelap;
 • tidak sesuai untuk peringkat atas.
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk