Jadual gaya loteng (115+ Foto): Apakah jenis reka bentuk yang lebih baik? (bertulis / jurnal / bar / makan / pengubah)

Jadual gaya loteng hari ini bukan hanya satu keperluan, melainkan simbol kebebasan dan kemerdekaan pemiliknya, yang mempunyai rasa yang sempurna.

Beliau mempunyai senarai luas kebajikan dan terima kasih kepada setiap tahun dia mendapati lebih ramai peminat. Adalah mudah untuk mencari jadual gaya perindustrian untuk sebarang tujuan dan harga.

Kandungannya:

Pandangan

Sukar untuk dibayangkan tanpa meja hari ini. rumah itu, pejabat, restoran, pengeluaran dan mana-mana bilik lain. Tetapi apa jua fungsi dan reka bentuknya, kehadirannya countertops dan alasan.

kembali ke menu ↑

Majalah

Kopi, atau kopi, meja kerap menjadi meja utama di dalam rumah. Terutamanya jika kita bercakap mengenai pangsapuri studio kecil, di mana terdapat untuk sarapan pagi dan makan malam kaunter bar. Dalam kes sedemikian, majalah tidak lagi menjadi tempat untuk menyimpan media. Dia membantu pemilik untuk berjumpa tetamu, bekerja, bermain dengan anak-anak.

Meja kopi gaya loteng boleh menjadi apa-apa saiz dan bentuk

Meja kopi gaya loteng boleh menjadi apa-apa saiz dan bentuk

Meja kopi, dihiasi dengan gaya loteng, boleh menjadi apa-apa saiz dan bentuk. Perkara utama yang membezakannya dari orang lain ialah ketinggian, yang seharusnya 40-50 cm.. Ini adalah makna klasik dan dibenarkan untuk menyimpang ke atas atau ke bawah. Tetapi adalah penting untuk mematuhi satu peraturan mengenai meja kopi: semakin besar saiz tablet mereka, semakin kecil saiznya.

Seperti mana-mana perabot gaya mewah lain, meja kopi sepatutnya mempunyai bentuk geometri mudah dan dibuat dari bahan semula jadi. Bagi mereka, gunakan:

 • pokok;
 • logam;
 • kaca;
 • kulit

Mesti mempunyai bentuk geometri yang mudah.

Mesti mempunyai bentuk geometri yang mudah.

Gaya Loft dilahirkan pada 40-an abad ke-20 di Amerika Utara, apabila banyak kilang telah hancur, dan artis-artis dan pemuzik yang miskin membangunkan premis mereka untuk perumahan. Di dalam perabot mereka mengubah segala yang kekal dari bekas industri.

Bas palet dan gerobak, kotak kayu dan kotak sering digunakan sebagai majalah. Semua ini boleh didapati di ruang tamudihiasi seperti loteng dan hari ini.

Gunakan palet

Gunakan palet

Meja yang paling popular gaya ini mempunyai kaki dari paip atau kelengkapan berbentuk logam dan meja kayu. Sebagai penggunaan hiasan:

 • rivet tiruan;
 • kunci;
 • cetak;
 • sisipan kaca;
 • plat besi.

kembali ke menu ↑

Ditulis

Penulisan kini lebih mewah daripada keperluan. Selalunya ia perlu bagi orang yang bekerja di rumah. Tetapi selepas semua, kerja rumah biasa yang berkaitan dengan dokumen dan pembayaran bil lebih mudah untuk mereka lakukan.

Reka bentuk penulisan dalam gaya loteng boleh diubah. Pilihan paling mudah ialah meja kayu segi empat tepat dengan kaki logam lurus. Kelebihan model sedemikian - mudah dan fleksibel.Ia tidak kekacauan ruang, tidak seperti banyak perabot yang lain gaya.

Reka bentuk meja dalam gaya loteng boleh sangat berbeza

Reka bentuk meja dalam gaya loteng boleh sangat berbeza

Pada nota
Kemuncak kebanyakan meja di loteng ialah bentuk kaki.

Ia boleh menjadi dua panel sisi dari pelbagai kayu yang mengagumkan dengan trim minimum. Atau kerangka bawah, dikimpal dari sisa paip, kelengkapan atau rod. Selalunya mereka mempunyai kabinet atau biro terbina dalam untuk menyimpan dokumen. Model sedemikian sering memberi tumpuan kepada pen mewah.

kembali ke menu ↑

Komputer

Peranan komputer dalam abad kita adalah sukar untuk menaksir. Hari ini dia berada di setiap rumah kedua. Malah kanak-kanak sekolah lebih cenderung untuk memperoleh meja komputer yang besar, yang juga melaksanakan fungsi penulisan.

Model ini mempunyai rak dan niche.

Model ini mempunyai rak dan niche.

Reka bentuk meja untuk komputer perlu menyediakan tempat untuk unit sistem, monitor, dan kadang-kadang pencetak dengan pengimbas. Oleh itu babSatu-satunya perbezaan yang membezakannya daripada menulis adalah:

 • rak;
 • coaster;
 • niche.

Seperti jenis lain perabot ini, komputer dalam gaya loteng haruslah mudah dan bergaya. Biasanya mereka bentuk segiempat tepat, dan meja diperbuat daripada kayu. Jadual-jadual yang luar biasa, permukaan kerja yang diperbuat daripada papan tunggal yang tidak diselaraskan.

Meja itu biasanya kayu

Meja itu biasanya kayu

Meja komputer asal adalah mudah untuk membuat diri anda mempunyai pintu lama di pelupusan anda. Untuk melakukan ini, ia hanya perlu dibentangkan pada asas yang sesuai dan ditutup dengan kaca untuk memudahkan operasi.

kembali ke menu ↑

Bar

Perbezaan asas antara bar dan makan tengah hari adalah ketinggiannya. Sebagai peraturan, ia adalah 1.1-1.2 m Tiada keperluan seragam untuk saiz meja, biasanya ia diselaraskan ke bilik tertentu. Tiga jenis bar yang paling biasa:

 • Klasik, terpisah dengan permukaan kecil bulat atau persegi.
 • Konsol, dinding sempit.
 • Bar, sempit panjang lurus atau bulat.

Kaunter bar sangat popular.

Kaunter bar sangat popular.

Hari ini, kaunter bar sangat popular, dan selalunya ia dibuat dalam gaya loteng. Pilihan tipikal adalah meja kayu dan kayu, penutup yang ditutupi, tanpa unsur-unsur hiasan di mana rak atau laci diletakkan.

Sekiranya kaki diperbuat daripada paip logam, maka ini kelihatan mudah dan tidak mengecilkan ruang kecil. Selalunya mereka dibuat dengan asas konkrit atau batu bata, tetapi tugas fungsinya ialah mengosongkan ruang terbuka.

kembali ke menu ↑

Untuk restoran

Meja restoran mesti memenuhi keperluan khas.

Keperluan jadual
 • kekuatan yang tinggi, kerana beban harian tidak dapat dibandingkan dengan yang mengalami meja makan rumah biasa;
 • keselesaan dan kehormatan, kerana pelawat untuk pertubuhan peringkat ini mempunyai keperluan yang tinggi untuk segala-galanya;
 • kemudahan penyelenggaraan, kerana kemudahan katering mesti memenuhi banyak keperluan standard kebersihan.

Perabot untuk restoran harus sangat tahan lama

Perabot untuk restoran harus sangat tahan lama

Mengamati dogma ini, jadual untuk restoran di gaya loteng dicuba untuk dibuat mudah dan boleh dipercayai yang mungkin. Digunakan untuk pembuatan bahan jarang digunakan, tidak seperti spesies lain. Tetapi walaupun kelihatan seolah-olah usianya telah melebihi separuh abad, ini hanyalah silap reka bentuk.

Dibuat dalam gaya minimalis

Dibuat dalam gaya minimalis

Meja-meja, yang dibuat di loteng gaya perindustrian minimalis, berjaya masuk ke kawasan pedalaman restoran kebangsaan dapurContohnya, Jepun, Itali, Perancis. Memandangkan bilik itu sendiri sangat berwarna-warni.

kembali ke menu ↑

Makan

Ini adalah tempat perhimpunan untuk makan tengahari dan makan malam keluarga, menerima tetamu, mengadakan acara yang tidak dapat dilupakan. Untuk kepentingannya, ia mesti memenuhi hanya dua syarat:

Penjagaan yang mudah

Penjagaan yang mudah

Untuk ketinggian meja makan yang selesa hendaklah 70-75 cm.

Gaya loteng menganggap ruang bebas yang besar, yang bermaksud bahawa tablet tidak seharusnya kecil. Lokasi yang paling sesuai adalah mungkin apabila lebarnya 90-100 cm.

Pilihan bahan yang paling tepat untuk meja adalah pelbagai kayu. Kualiti rawatannya berbeza-beza dengan ketara, tetapi dari segi kebersihan, lebih baik memilih kayu yang dipoles dengan salutan pelindung.

Kadang-kadang ada countertop, seolah-olah dibuat oleh seorang amatur. Pokoknya telah diproses secara tergesa-gesa, sendi tidak berkumpul, terdapat cip dan retak. Tetapi ini hanyalah satu daripada teknik reka bentuk.

Ketahanan adalah sangat penting

Ketahanan adalah sangat penting

Anda boleh mencari meja makan logam. Dari segi reka bentuk, mereka mungkin layak perhatian, tetapi keselesaan mereka jauh dari ideal. Countertop logam sejuk dan membuat bunyi tersendiri apabila bersentuhan dengan hidangan.

Bingkai bawah tidak melakukan kayu atau logam. Keperluan asas untuknya, kebolehpercayaan dan ketelitian.

kembali ke menu ↑

Pejabat

Bercakap tentang pejabat, perlu membezakan antara konsep tempat kerja pekerja biasa dan pengurus. Jika dalam kes pertama ia tidak jauh berbeza daripada tulisan atau komputer, maka jadual Ketua Pegawai Eksekutif atau presiden syarikat itu harus bercakap mengenai status yang tinggi dan rasa baik pemiliknya.

Meja persidangan

Meja persidangan

Walaupun meja pejabat kepala, dibuat dalam gaya loteng, mempunyai reka bentuk ringkas minimalis, kualiti bahan dan karya tuan membuat jelas kepada siapa ia milik.

Selalunya mereka dibuat untuk pesanan individu dari kayu mahal, kulit berkualiti tinggi dan aksesori pereka. Ciri kualiti pejabat premium adalah laci rahsia untuk menyimpan dokumen-dokumen penting terutamanya.

Penerimaan asal

Penerimaan asal

Walaupun meja pejabat dipilih mengikut keutamaan kepala, diperbuat daripada kayu gelap padu, ia kelihatan lebih dihormati. Pada masa yang sama ia kelihatan sama baik terhadap latar belakang dinding bata merah klasik untuk loteng, dan terhadap latar belakang dinding cahaya atau tingkap panorama.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri bahan dan reka bentuk

Norma yang diterima umum untuk pembuatan perabot dalam gaya loteng adalah penggunaan bahan semulajadi semata-mata. Pada masa yang sama, warna mereka semulajadi mungkin, atau dekat dengan warna semula jadi.

Gunakan hanya bahan semulajadi.

Gunakan hanya bahan semulajadi.

Bagi ciri-ciri reka bentuk, perabot kebanyakan loteng mempunyai reka bentuk anggun dan bentuk geometri biasa. Membuat setiap item unik membantu menggunakan elemen hiasan yang tidak standard yang diberi fungsi tertentu.

kembali ke menu ↑

Kayu

Biasanya, pain, birch atau abu digunakan sebagai bahan untuk kayu, tetapi mana-mana spesies kayu lain boleh digunakan bergantung pada harga.

Bahan kayu

Bahan kayu

Lembaga
Jika matlamatnya adalah untuk mengekalkan rupa semulajadi bahan, maka varnis tidak berwarna digunakan. Untuk mewarna noda atau azure yang sesuai.

Bagaimanapun, apa sahaja lapisan pelindung, ia harus meninggalkan tekstur pokok yang kelihatan.

Untuk pembuatan kayu boleh digunakan pelbagai elemen perabot vintaj, papan dari pembongkaran bangunan lama, pemotongan pokok, venir, pepejal, pendeknya, apa saja.

kembali ke menu ↑

Logam

Sebagai bahan untuk saman gaya perindustrian logam:

 • bahagian mesin;
 • gerabak;
 • sisa paip air lama;
 • kelengkapan.

Untuk countertops biasanya mengambil:

 • lembaran logam;
 • papak;
 • mesh.
Gunakan kimpalan hiasan

Gunakan kimpalan hiasan

Untuk memberi keperibadian:

 • kimpalan hiasan;
 • riveting;
 • jeruk;
 • sisipan logam dengan warna yang berbeza.

Keadaan utama untuk kegunaan yang selesa adalah kualiti mutu kerja.

Adalah penting bahawa tiada burr yang berbeza dan tiada tepi mentah.

kembali ke menu ↑

Pada roda

Gaya ini adalah pendekatan tipikal yang tidak standard untuk pilihan bahan. Roda dalam kes ini tidak selalu mempunyai makna hiasan. Selalunya jadual dengan unsur logam mempunyai berat yang mengagumkan dan tahap mobiliti yang rendah. Meletakkannya pada roda sehingga sebahagiannya menghilangkan masalah ini.

Pendekatan yang tidak standard

Pendekatan yang tidak standard

Oleh kerana gaya perindustrian tidak bertolak ansur dengan miniatur, maka jika roda sudah ada, maka mereka mestilah hampir menjadi langkah reka bentuk pereka utama.

kembali ke menu ↑

Transformer

Jadual transformasi adalah rahmat untuk pangsapuri gaya pangsapuri kecil.

Jenis
 • Jadual-buku. Dalam bentuk dilipat adalah kabinet atau konsol, yang, jika perlu, dibusarkan ke dalam ruang makan sepenuhnya.
 • Majalah lipatan. Menghidupkannya ke ruang makan boleh terjadi dengan meningkatkan ketinggian asas menggunakan pelbagai mekanisme.
 • Makan gelongsor, mengubah panjang berlaku paling kerap disebabkan oleh pemasangan bahagian-bahagian tambahan kaunter meja.

Jadual-jadual ini boleh dimuatkan ke dalam mana-mana bahagian dalam.

Jadual-jadual ini boleh dimuatkan ke dalam mana-mana bahagian dalam.

Meja gaya bergaya boleh masuk ke dalam mana-mana dalaman moden, sebab itulah mereka sangat popular hari ini.

Memilih jadual gaya loteng

Pilihan untuk reka bentuk anda

8 Skor Jumlah
Slol gaya loteng

Ciri wajib setiap rumah - meja. Bagaimana dia akan menentukan anda. Kami mencadangkan untuk mempertimbangkan meja dalam gaya loteng. Dia akan dapat secara mendalam dan tidak sengaja menekankan reka bentuk rumah anda yang dipilih. Dan yang paling penting - akan menjadi pembantu anda dalam urusan harian. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Bahan mesra alam semula jadi
 • Ketahanan dan ketahanan
 • Warna semulajadi
Cons
 • Bergerak berat dan rendah
 • Dari masa ke masa, cuti tercalar di atas lantai
 • Tekan
 • Unsur logam mungkin berkarat
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk