Hiasan dapur do-it-yourself: Bagaimana cara mendekatkan isu secara profesional? Idea asal untuk dekorasi dinding, apron, siling (200+ Foto)

Hiasan dapur, gambar yang bagus untuk menunjukkan kawan, boleh dilakukan secara bebas. Sudah tentu, adalah perlu untuk mengambil kira banyak nuansa, untuk menggabungkan warna dengan betul, untuk menunjukkan imaginasi. Tetapi reka bentuk bebas adalah asli, cantik dan paling menarik. Mengambil tugas yang sukar ini, anda boleh cuba diri anda sebagai seorang pereka.

Kandungan artikel ini:

Gaya yang mungkin

Untuk menjadikan dapur kelihatan baik, anda tidak boleh segera pergi ke kedai perkakasan, pilih bahan penamat yang anda suka di sana. Ini adalah keputusan yang buruk, kerana hasilnya tidak akan digabungkan dengan apa-apa. Tetapi selepas itu, keharmonian adalah harta utama dari pedalaman yang indah.

Hiasan Dapur DIY

Hiasan Dapur DIY

Pertama sekali, ia patut melihat gaya.. Setiap daripada mereka - harmoni, masa yang diuji, di mana anda tidak boleh membuat kesilapan. Gaya yang paling popular untuk dapur boleh dibahagikan kepada dua kumpulan.

kembali ke menu ↑

Moden

Yang pertama - moden. Kelebihan utama adalah mereka dengan mudah menerima bahan-bahan murah sintetik dan membolehkan anda membuat rasa kelapangan. Kelemahan utama - tidak semua orang suka.

Memilih gaya masa depan

Memilih gaya masa depan

Di antaranya, sebagai contoh:
 • Minimalisme. Putihperak sedikit hitam sebaliknya. Plastik, pokok itulinoleum atau kertas dinding. Perabot hanya perlu langsir dilancarkan, aksesori dikecualikan sepenuhnya - melainkan bunga hidup pada ambang tingkap. Membolehkan walaupun dapur kecil untuk membuat sedikit lebih luas.
 • Gaya skandinavia. Malah, minimalisme yang sama, tetapi dalam rombongan negara-negara utara. Tingkap besar, tiada langsir. Paul diperbuat daripada kayu, dindingnya dilapisi atau dihiasi bricked. Putih, susu, biru. Perabot kayu, mudah. Aksesori minimum - tikar di atas lantai gambar itu dengan laut di dinding, bunga bertenaga di tingkap.

Dalam warna gelap berteknologi tinggi

Dalam warna gelap berteknologi tinggi

 • Berteknologi tinggi. Juga kesinambungan minimalism, tetapi dengan rasa teknologi tinggi. Warna - putih, hitam, keluli. Bahan - keluli, plastik, cat. Linoleum boleh diletakkan di atas lantai. Perabot - kulit, plastik, keluli, sudut tajam. Sebagai teknik aksesori. Ia kelihatan baik di dapur, kerana ia membolehkan anda melengkapkannya dengan semua inovasi moden, untuk menjadikannya sebahagian daripada hiasan.
 • Futurisme. Advanced hi-tech. Warna-warna adalah sama, ditambah dengan warna terang yang dialu-alukan. Bahan - plastik, keluli. Perabot - juga diperbuat daripada plastik, keluli. Sebagai aksesori, bukan sahaja peralatan, tetapi juga apa-apa perkara yang kelihatan seperti mereka datang dari masa depan. Wayar ditambah seperti yang dikehendaki.
 • Loteng. Warna - putih, susu, bata, kayu. Bahan - bata, kayu di lantai, rasuk di bawah siling. Perabot - Kulit sofa, kerusi pejabat, logam, plastik.Sebagai aksesoris, objek budaya kontemporer adalah grafiti di dinding, sebagai contoh. Memerlukan siling yang tinggi, atau sekurang-kurangnya meniru mereka.

Penyelesaian gaya loteng kreatif dan moden

Penyelesaian gaya loteng kreatif dan moden

Sudah dari memorandum ringkas, jelas apa gaya moden. Anda boleh menggunakan mana-mana daripada mereka atau memilih salah satu yang tradisional.

kembali ke menu ↑

Tradisional

Gaya tradisional mahal, tetapi kelihatan selesa, mengingatkan suasana kawasan tertentu. Antaranya ialah:

 • Rusia. Warna-warna adalah kayu, bahannya juga kayu. Sebagai kontras ia membolehkan pukulan putih, merahhitam kuningtetapi dalam kuantiti yang sedikit. Perabot adalah kayu, anda boleh upholstery. Aksesori dalam reka bentuk kraf rakyat.
 • Bahasa Inggeris. Sudah tentu, ia lebih sesuai untuk sebuah rumah besar daripada dapur, walaupun luas, tetapi ia masih boleh kelihatan baik. Di atas lantai laminate flooring atau linoleum di bawahnya, yang meliputi permaidani. Di dinding dinding atau panel kayu. Pada tiruan dapur perapian. Rasuk, perabot kayu atau kerusi, sebagai perkakas - perkakas dapur berumur. Tekstil sekurang-kurangnya. Warna - pokok dengan warna, ditambah coklat atau merah gelap.
 • Provence. Warna - putih, krim, biru, merah jambu. Di lantai adalah lantai lamina, kertas dinding di dinding dalam bunga-bunga kecil, siling plester. Perabotnya ringan, dari bahan semula jadi. Langit dalam gaya kafe, menutup hanya separuh tetingkap. Di atas meja, pastikan anda mempunyai pasu bunga.

Nota Provence di dapur

Nota Provence di dapur

 • Jepun. Warna - cahaya, lebih baik warna kuning. Lantai itu adalah kayu ringan, dindingnya dilapisi atau dicat cahaya, anda boleh meniru buluh. Siling ini dilekatkan atau dicat. Perabot ringan, aksesori - dengan sedikitnya Jepun. Lampu kapak dengan hieroglif, skrin dengan kren, mangkuk ramen kecil.
 • Muzik negara. Tugasnya adalah meniru rumah Amerika masa penyelesaian di Amerika. Warna - merah, pokok dengan warna, lebih disukai, meriah, tepu. Terdapat pokok di lantai, dinding di atasnya juga, atau kertas dinding, balok di siling. Perabot adalah kayu, kira-kira bekerja. Terdapat banyak tekstil, ia adalah aksesori utama.

Gaya negara

Gaya negara

Sudah tentu, senarai gaya sedia ada jauh lebih luas. Tetapi idea umum boleh dibuat seperti ini. Ia tidak perlu memilih salah seorang daripada mereka, anda boleh mengambilnya untuk idea, dan kemudian memperbaikinya, buat semula itu untuk diri sendiri.

kembali ke menu ↑

Tahap

Proses pembaikan sebagai hasilnya dibahagikan kepada peringkat:

 • Penulisan konsep. Pada ketika ini, anda menentukan warna yang anda suka, yang mana yang anda tidak lakukan. Adakah anda mahu minimalism atau muzik negara - atau anda secara umumnya akan memperbaiki gaya anda sendiri. Bahan apa yang menarik minat anda, dan apa yang anda tidak mahu lihat di rumah anda. Akibatnya, lukis lakaran apa yang anda mahu dapatkan.
 • Butiran spesifikasi. Lukisan yang diambil perlu diperiksa untuk kesilapan. Adakah ia berlaku tiba-tiba terdapat kertas dinding di atas dapur yang boleh menangkap api? Adakah anda ingat untuk memikirkan perabot, adakah anda membuat keputusan apa jenis tirai yang anda mahu? Berapa kosnya, adakah anda patut masuk ke dalam bajet?
 • Pembelian. Anda boleh memesan dengan penghantaran, anda boleh membawa bahan sendiri.
 • Selesai. Secara konsisten, pertama siling, maka dinding dan lantai menjalankan rancangan itu. Anda boleh menyewa pembina, anda boleh bekerja secara bebas - seperti yang anda suka.
 • Pengaturan perabot dan aksesori. Apabila dapur sudah siap, anda perlu memberi dan menghiasnya.

Membuat bahagian dalam yang selesa

Membuat bahagian dalam yang selesa

Sekiranya konsep itu dibuat dengan betul, dapur yang dihasilkan akan kelihatan seperti angka dari peringkat awal. Tetapi ia mungkin berlaku bahawa konsep berubah sepuluh kali dalam proses. Tidak mengapa - perkara utama adalah bahawa hasilnya semuanya akan digabungkan dengan segala-galanya.

kembali ke menu ↑

Apa yang kita akan selesaikan siling?

Siling adalah permulaan yang baik untuk berfikir tentang kemasan secara umum. Ia boleh sangat berbeza:

 • Plaster. Lama, kaedah terbukti. Sesuai kebanyakan gaya, tidak memerlukan kemahiran khas. Satu-satunya masalah adalah bahawa ia akan retak dengan masa. Mungkin mengalami kelembapan yang tinggi. Tetapi pada suhu jatuh tidak sensitif.
 • Cat. Juga kaedah yang terbukti.Cat siling tidak begitu mudah, tetapi mungkin, walaupun anda tidak mempunyai pengalaman. Cat tidak takut air, tidak takut perubahan suhu, tidak pudar, kelihatan baik dan boleh menjadi warna yang berbeza.
 • Drywall. Tidak sensitif terhadap perubahan suhu, tetapi tidak seperti kelembapan. Secara umum, yang paling fleksibel bahan yang dicadangkan - ia biasanya digunakan untuk membuat siling melengkung atau siling dengan dua peringkat. Dari sini anda boleh membuat apa-apa bentuk, cat dengan warna apa pun. Minus - menyembunyikan ketinggian.

Pembinaan drywall

Pembinaan drywall

 • Jubin plastik. Jarang ditemui, lebih baik tidak memangkas ruang di atas dapur kerana mereka sensitif terhadap suhu. Kelembapan tidak takut, kelihatan baik dan mudah. Penyelesaian sementara yang baik.
 • Papan kayu (boleh ditiru rasuk). Mereka mahal, tetapi mereka kelihatan cantik dan sesuai untuk bahagian dalaman klasik. Mereka tidak suka kelembapan, terbakar, tetapi jika anda mengambil kayu yang mahal dan terawat, kelemahan ini boleh dielakkan.
 • Logam jubin. Sangat jarang dijumpai, untuk menutup keseluruhan siling biasanya tidak digunakan, kerana jalan-jalan dan mencuci siksaan sebenar mereka. Tetapi mereka boleh menyelesaikan bahagian - di atas apron dapur, sebagai contoh, kerana mereka tidak peka terhadap apa-apa kesan sama sekali.
 • Siling regangan. Mereka tidak takut kelembapan, mereka mudah dibasuh, oleh itu mereka baik untuk dapur. Satu tolak ialah mereka bertindak dengan teruk untuk suhu tinggi, kerana ruang di atas dapur perlu ditutupi dengan sesuatu yang lain.

Siling putih dengan balok kayu

Siling putih dengan balok kayu

Dan, tentu saja, bahan dapat digabungkan, untuk mendapatkan siling yang indah dari dua tahap, misalnya.

Daripada keputusan menarik pada penamat:
 • dicat - kelihatan baik, terutama dalam gaya etnik;
 • foto - membolehkan anda mensimulasikan langit, laut dan apa sahaja;
 • cermin - ia kelihatan menarik, luar biasa dan membolehkan anda secara serius meningkatkan saiz bilik secara visual.

Lembaga
Siling dua tingkat - penyelesaian yang sesuai untuk membahagikan dapur menjadi dua zon.
Permukaan cermin

Permukaan cermin

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding

Dinding boleh dihias dengan pelbagai cara. Antaranya ialah:

 • Panel plastik. Sesuai untuk gaya demokratik moden. Terdapat warna yang sangat berbeza, dengan tekstur yang berbeza, berkilat atau matte. Mereka bertolak ansur dengan tetesan suhu dan kelembapan dengan baik. Tetapi mudah untuk retak dari tamparan yang sedikit.
 • Panel kayu. Sesuai untuk gaya tradisional. Di apron dapur mereka tidak boleh diletakkan, tetapi mereka kelihatan baik dan keadaan dapur secara keseluruhannya diterima dengan baik.
 • Jubin. Kaedah penamat yang paling biasa. Ia tidak membakar, ia tidak takut perubahan suhu, ia kelihatan cantik. Ia agak mudah untuk retak - tetapi masih lebih berat daripada plastik. Ia mudah dibasuh, tidak takut dengan kimia yang agresif, dengan mana kayu dan plastik tidak dapat menyamai dengan baik.

Panel kayu kelihatan tidak mengasyikkan

Panel kayu kelihatan tidak mengasyikkan

 • Cat. Diagihkan dan mudah, selain cantik. Membolehkan anda melukis dinding sekiranya tidak, tidak memerlukan banyak pengalaman dalam kerja. Tidak mengalami tekanan mekanikal, kelembapan dan keterlaluan suhu. Tetapi anda perlu berhati-hati memilihnya - cat murah adalah toksik.
 • Plaster. Atau plaster timbul. Ia mempunyai teksturnya sendiri, biasanya matte. Membolehkan anda membuat gelombang dan corak, untuk memberi dapur pandangan asal. Tidak takut air, perubahan suhu, tetapi tidak sesuai untuk semua gaya.
 • Bata. Seperti mana-mana batu, batu bata melambatkan segala-galanya. Ia tidak boleh dibakar atau rosak. Ia kelihatan, bagaimanapun, khusus.
 • Wallpaper. Jika anda tidak mengambil kertas, dan mengambil kertas dinding kaca atau flizelinovye, dalam kualiti mereka tidak akan menghasilkan cat. Di pinggan, bagaimanapun, adalah lebih baik untuk tidak membetulkannya - mereka boleh mencairkan dari haba. Di samping itu, mereka sukar untuk lem.
 • Keluli. Tidak sensitif terhadap apa-apa, tetapi kelihatan sangat spesifik dan membuat dapur lebih "sejuk" dan "ketat." Tidak memerlukan penjagaan khas, tetapi mahal.

Gunakan bata untuk hiasan

Gunakan bata untuk hiasan

Sudah tentu, anda boleh menggabungkan bahan yang berbeza. Jadi, logam berjalan lancar dengan jubin kaca, dan kayu dengan kertas dinding.

Lembaga
Perkara utama bukan untuk cuba menghiasi pedalaman dalam gaya tradisional dengan bahan sintetik. Gabungan ini akan kelihatan sedih.
kembali ke menu ↑

Penamat lantai

Jika siling dan dinding untuk bahan penamat banyak, maka di lantai tidak ada kemewahan seperti itu.

Ubin di lantai dapur

Ubin di lantai dapur

Terdapat syarat yang sangat ketat untuk dia di dapur - selepas semua, sesuatu yang sentiasa tumpah atau bangun kepadanya - dan hanya beberapa bahan sesuai dengan mereka:
 • Jubin. Sudah tentu, perkara pertama yang berlaku ketika cuba membayangkan lantai di dapur adalah ubin. Sama ada dari batu asli, tiruan, ia akan kelihatan baik dan berkhidmat untuk masa yang lama. Ia sangat mudah untuk mencuci sesuatu dari atas yang sangat mudah dan anda boleh menggunakan mana-mana kimia. Di samping itu, ia telah lama berlarutan. Satu-satunya negatif adalah bahawa jika anda menjatuhkan sesuatu yang berat di jubin, ia akan retak.
 • Linoleum. Penyelesaian yang kedua paling popular. Linoleum kelihatan cantik, boleh meniru kayu dan mudah dibersihkan. Ia tidak mempunyai slot, seperti jubin, yang perlu dibersihkan secara berasingan. Dia sedang dipakai, bagaimanapun, kadang-kadang lebih cepat dan akhirnya memudar. Di samping itu, jika anda meletakkan sesuatu yang panas di atasnya, akan ada jejak cair yang hodoh.

Linoleum - penyelesaian praktikal untuk banyak dapur

Linoleum - penyelesaian praktikal untuk banyak dapur

Semua penyelesaian dapur lain tidak sesuai jika anda tidak mahu menghabiskan sebahagian besar pembersihan masa.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk meletakkan bahan?

Dapur mempunyai dua kawasan utama - bekerja dan makan (kecuali, tentu saja, anda tidak mempunyai ruang makan berasingan di rumah anda). Mereka memerlukan bahan yang berbeza. Sesuai untuk kawasan kerja:

 • Di atas lantai. Kedua-dua jubin dan lamina kedua-duanya cukup tahan untuk digunakan.
 • Di dinding. Hanya bahan yang mudah bertahan dengan pembersihan basah tidak takut dengan kimia agresif dan tidak mengalami perubahan suhu. Ini sama ada jubin, atau cat mahal, atau batu semula jadi. Anda boleh pergi cara asal dan menggunakan logam.

Dengan ruang makan, semuanya lebih mudah:
 • Di atas lantai. Anda boleh meletakkan bukan sahaja lamina dengan jubin, tetapi juga permaidani, dan parket. Perkara utama ialah dengan jelas memisahkan zon supaya tidak berlaku bahawa mereka menyediakan kedua-dua desktop dan ruang makan, hasilnya lantai kedua-dua zon itu kotor sama.
 • Di dinding. Apa-apa bahan - walaupun kertas dinding kertas, jika anda suka mereka atas sebab tertentu.

Lembaga
Pemisahan zon di dapur adalah wajar, walaupun tidak perlu. Sekiranya tidak dilakukan, ruang akan kelihatan lebih homogen; jika dilakukan, ruang lingkup yang lebih besar untuk kreativiti akan dibuka.
Padat dan semuanya sudah dekat

Padat dan semuanya sudah dekat

kembali ke menu ↑

Gabungan warna dan perabot

Warna-warna penamat dan perabot adalah, sebenarnya, bekerja dalam arah yang sama - ini berfungsi dengan persepsi ruang. Sesetengah objek menjadikannya lebih visual, yang lain kurang, beberapa penyelesaian dalaman akan mengembangkannya, yang lain, sebaliknya, akan mempersempitnya.

Gabungan warna dengan perabot

Gabungan warna dengan perabot

Oleh itu, jika anda mempunyai dapur sempit yang kelihatan seperti koridor, anda perlu mengingati tip berikut:
 • Silingnya semestinya ringan. Sekiranya dapur tidak menjadi sempit, tetapi juga rendah.
 • Dinding juga semestinya ringan. Sekiranya dapur tidak akan berkurangan lagi. Satu penyelesaian yang baik adalah untuk menghiasi mereka dengan garis-garis menegak atau meletakkan cermin besar di dinding sisi panjang atau wallpaper foto. Anda juga boleh melukis dinding jauh dalam warna yang cerah untuk menarik perhatian dan mengalihkan perhatiannya dari yang lain.
 • Lantai boleh sama ada cahaya atau gelap. Perkara utama ialah sama ada pepenjuru atau melintang - ia akan membawa dinding jauh lebih dekat.
 • Bekerja zon. Ia boleh diletakkan sama ada dalam satu baris, atau dalam dua, atau huruf "G".Semua penyelesaian tidak buruk, selagi laluan tidak kurang daripada lapan puluh sentimeter.
 • Kawasan makan. Jadual Anda boleh membuatnya ke dinding jauh, jika terdapat tetingkap di dalamnya, atau membuatnya di dinding sisi, flip. Satu lagi penyelesaian yang baik boleh kaunter bartetapi hanya jika anda suka duduk di kerusi tinggi, dan anda mempunyai gaya moden.

Membahagikan zon dengan kaunter bar

Membahagikan zon dengan kaunter bar

Jika dapur hanya kecil - tidak sempit, tetapi kecil - pendekatan memerlukan yang berbeza:
 • Siling harus terang. Semakin tinggi bilik - semakin nampaknya.
 • Dinding juga harus ringan. Teduh sejuk akan membuat bilik lebih luas daripada hangat. Anda boleh meletakkan di salah satu dinding dinding atau cermin, tetapi kertas dinding dengan gambar dengan serta-merta diharamkan - mereka akan terus mengurangkan bilik.
 • Lantai ini boleh menjadi cahaya dan gelap. Cahaya - dalam dapur kecil, tetapi agak rendah. Gelap - kecil, tetapi tinggi.
 • Kawasan kerja. Padat. Adalah penting untuk menggunakan ruang bukan sahaja di lantai, tetapi juga di dinding - kabinet, rak akan membantu anda untuk mengatur kehidupan anda secara rasional.
 • Kawasan makan. Ia boleh menjadi penerusan kerja yang hebat. Kaunter bar gabungan, meja makan, bertindak sebagai "peringkat kedua" kepada pekerja. Di dapur yang sangat kecil, anda boleh menghadkan diri anda untuk membuat meja dari tingkap. Penyelesaian yang asli, segar akan membantu menjimatkan ruang.

Apabila kawasan kerja kecil

Apabila kawasan kerja kecil

Jika dapur nampaknya terlalu besar kepada anda:
 • Siling gelap. Adalah tidak diingini untuk menggunakan warna-warna sejuk, ia tidak diingini untuk menggunakan warna gelap sepenuhnya. Lebih baik sesuatu yang cerah.
 • Dinding juga. Yang terbaik - naungan panas. Anda boleh membuat mereka cahaya, tetapi dengan corak cerah berulang, terutama kecil.
 • Lantai gelap. Anda juga boleh menambah gambar kepadanya, anda boleh melakukannya tanpa ia.
 • Kawasan kerja. Menarik hampir semua ruang.
 • Meja makan. Untuk rasa.

Meletakkan segalanya di dapur besar

Meletakkan segalanya di dapur besar

Warna di dapur mesti digabungkan:
 • Warna dan warna utama. Dalam kes ini, warna muncul dalam bentuk aksen yang menekankan mana-mana unsur pedalaman.
 • Dua warna utama. Terlihat bagus jika warna-warna berbeza dan seolah-olah berjuang untuk menangkap dapur. Anda boleh membuat kawasan kerja dan ruang kontras - ini adalah penyelesaian untuk gaya moden, di mana kecerahan sangat sesuai.
 • Warna dan aksen utama. Aksen boleh banyak, mereka boleh berbeza. Perbezaan dari beberapa warna utama ialah aksen tidak melukis sesuatu yang besar, aksesori sahaja.

Semua bersesuaian - terang dan menarik

Semua bersesuaian - terang dan menarik

Jalankan semua dalam satu warna, tiada warna, idea yang buruk. Selain meletakkan meja pulau mudah di dapur, tanpa berfikir bahawa terdapat penyelesaian lain.

Jadual berbeza:
 • Jadual-pulau. Yang paling standard semua mungkin, meletakkan sendiri, dikelilingi oleh kerusi. Ia memerlukan banyak ruang, kerana tidak sesuai untuk semua dapur.
 • Kaunter bar. Tinggi, sempit, mengambil ruang kurang, boleh menjadi permukaan kerja yang sangat baik, jika perlu.
 • Meja lipat. Melekat pada dinding dan lipatan semula jika diperlukan. Penyelesaian yang baik untuk dapur kecil.
 • Jadual mudah alih. Kecil, padat, lebih seperti kopi daripada makan. Penyelesaian yang sama untuk bilik-bilik kecil.
 • Jadual dilampirkan. Dipasang ke set dapur, berfungsi sebagai permukaan kerja dan sebagai ruang makan.

Pelbagai pilihan jadual

Pelbagai pilihan jadual

Untuk menyelesaikan hiasan dapur, ia tetap hanya untuk menjaga hiasan.

kembali ke menu ↑

Kami memilih aksesori

Item berikut boleh menghiasi dapur:

 • Tekstil. Ini potholder, tikar lantailangsir. Mereka mesti memenuhi gaya keseluruhan dan pada masa yang sama memenuhi tujuan mereka. Mitts - selesakan. Langsir - membuka banyak cahaya dan pada masa yang sama dekat dengan baik. Karpet - membuat bilik lebih selesa. Tidak sesuai di semua kawasan.
 • Bunga. Di bahagian dalaman - sebagai peraturan, moden - mereka mesti hidup. Di bahagian lain dipotong dan diletakkan di dalam pasu. Nah, jika warna itu dipilih dengan bijak dan menambah nota yang berbeza kepada keharmonian keseluruhan.
 • Peralatan dapur. Mesti juga bermain dengan gaya. Pendekatan dia. Menjadi berkilauan dan berteknologi tinggi, jika berteknologi tinggi, akan dihisap, jika gaya tradisional.

Baik memeriahkan suasana lekapan lampu - Meja kecil atau lampu dinding adalah yang terbaik.

Hiasan dapur bebas adalah percubaan yang menarik yang pasti akan membawa anda pengalaman baru bersama-sama dengan sensasi baru, yang tidak dapat dilupakan.

Dekorasi tekstil

Dekorasi tekstil

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mengubah pedalaman di luar pengiktirafan

Hiasan dapur

Idea asal dan cantik

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.5 Skor Jumlah
Hiasan Dapur DIY

Buat dapur lebih cerah dapat sangat mudah, cepat dan anggaran. Kami mengumpul banyak idea di galeri kami supaya anda dengan mudah boleh mencari pilihan yang akan menyegarkan dapur anda dan menjadikannya unik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • reka bentuk pasti akan asal;
 • dapur akan kelihatan lebih selesa dan lebih "yang";
 • Anda boleh menggabungkan gaya yang berbeza dan mendapatkan hasil yang menarik.
Cons
 • anda boleh membuat kesilapan dan mendapat keputusan yang tidak memuaskan;
 • Anda boleh menghabiskan terlalu banyak usaha untuk mengetahui kerumitan reka bentuk;
 • anda tidak boleh mendapatkan proses keseronokan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk