Melakukan idea hiasan dinding asli dengan tangan anda sendiri - 200+ (Foto) untuk dapur, ruang tamu, bilik tidur

Hiasan dinding yang canggih bukan sahaja sesuai dengan reka bentuk bilik, tetapi juga mewujudkan suasana yang nyaman dan bersahaja. Cuba buat rekaan asal anda sendiri yang semua orang akan suka.

Kandungan artikel ini:

Kerja DIY

Cara paling mudah untuk menghiasi tangan anda sendiri - gunakan kertas dinding. Varian monophonik kelihatan mantap, dengan bantuannya tidak menekankan keaslian reka bentuk.

Kami menekankan keaslian wallpaper foto

Kami menekankan keaslian wallpaper foto

Oleh itu, disyorkan untuk menggunakan:

Mural dinding yang dikeluarkan hari ini berbeza dari Soviet. Teknologi membolehkan anda membuat imej dalam 3D, menjadikannya tiga dimensi, menarik, berkualiti tinggi. Kelebihan kaedah hiasan ini adalah keupayaan untuk mencipta corak individu.

Dalam 3D di dalam bilik tidur

Dalam 3D di dalam bilik tidur

Lembaga
Asal melihat kertas dinding 3D, dibuat berdasarkan foto. Bingkai yang ditangkap dari kehidupan sebenar mewujudkan keselesaan khas, suasana bersahaja.

Klasik tidak sesuai untuk menghasilkan kesan asal, tetapi sebagai asas untuk hiasan selanjutnya. Untuk menghias bilik dengan gambar, lampu, atribut lain, kertas dinding klasik akan menjadi asas yang baik. Mereka dilakukan dalam warna-warna terang, jika terdapat lukisan, maka ia tidak rumit.

Kami menghias bilik dengan lampu

Kami menghias bilik dengan lampu

Kertas dinding Euro - bertentangan dengan klasik, mereka dihiasi dengan perhiasan kaya, sering perak, warna emas. Tidak setiap bilik akan kelihatan harmoni.. Tidak berjaya adalah penggunaan kertas dinding euro di bilik tidur muzik negara, Masakan Provencal. Penggunaan utama mereka adalah untuk ruang tamu, dewan.

Wallpaper ini sesuai dengan kebanyakan gaya reka bentuk.

Wallpaper ini sesuai dengan kebanyakan gaya reka bentuk.

Wallpaper vinil sering digunakan untuk menghiasi bilik untuk memberi penekanan kepada mereka. Ini adalah elemen yang bebas, terang di pedalaman, biasanya berwarna terang. Kelebihan wallpaper vinil adalah kemampuan mereka untuk menyesuaikan diri dengan kebanyakan jenis reka bentuk.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana membuat bunga dari kertas bergelombang dengan tangan anda sendiri? 125 Foto dan 5 bengkel ringkas

kembali ke menu ↑

Pelekat Hiasan

Terdapat pelbagai tema pelekat dalaman, selalunya mereka digunakan untuk menghiasi bilik tidur, ruang tamu, dapur. Mereka diperbuat daripada bahan vinil.

Pelekat mudah menaikkan dapur

Pelekat mudah menaikkan dapur

Mereka yang telah cuba menguruskan bilik dengan pilihan sedemikian menonjolkan kelebihannya:

 • mereka mudah untuk digunakan di permukaan, biasanya ia mengambil masa tidak lebih daripada 15-20 minit;
 • hayat perkhidmatan yang tinggi - pelekat tidak merosot kerana perubahan suhu, kelembapan;
 • harga murah berbanding pilihan hiasan lain;
 • pelekat boleh digunakan mengikut arahan pengilang, jadi anda tidak perlu membayar tambahan untuk kerja;
 • Vinyl boleh dengan mudah dikeluarkan dari permukaan.

Pilihan kos rendah untuk hiasan dinding

Pilihan kos rendah untuk hiasan dinding

Pilihan yang baik untuk pelekat vinil - pokok, tumbuh-tumbuhan. Di cawangan anda boleh harmoni menyusun rangka kerja dengan keluarga gambar, gambar. Untuk bilik tidur Adegan romantis akan dilakukan.

Pelekat wajah asal dalam hiasan dapur. Terlihat cantik:

 • buah-buahan;
 • sayur-sayuran;
 • makanan lain;
 • imej dengan titisan air yang kelihatan realistik.

Mereka boleh menyembunyikan banyak kelemahan.

Mereka boleh menyembunyikan banyak kelemahan.

Dengan bantuan pelekat, anda boleh menyegarkan bahagian dalaman dapur, sembunyikan kekurangan kecil.

Lembaga
Sesetengah pelekat direka untuk hiasan. peti sejuk. Mereka membantu memberikan rupa yang segar, menyembunyikan kekurangan, hanya mempelbagaikan kawasan pedalaman.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Buat idea sendiri untuk hiasan rumah: 125+ (Foto) Reka bentuk eksklusif

kembali ke menu ↑

Hiasan kayu

Kayu di pedalaman tidak keluar dari fesyen selama bertahun-tahun. Sesetengah pilihan hiasan kayu mahal, yang lain lebih murah.

Memotong kayu semula jadi

Memotong kayu semula jadi

Permintaan seperti itu:

 • Lembaga. Peraturan utama - perlu memilih jenis papan yang sesuai. Sesuai untuk reka bentuk gaya minimalisme. Kasar, seolah-olah tidak sesuai pada pandangan pertama, boleh dibersihkan, digilap, diletakkan awalnya. Mereka sesuai untuk desa, Scandinavian gaya.
 • Papan serai berorientasikan (OSB). Bahan murah yang mudah untuk digunakan, walaupun pembina yang tidak berpengalaman boleh memotongnya. Keputusan untuk menggunakan OSB untuk hiasan segar, muncul baru-baru ini. Sesuai untuk gaya belia.
 • Papan kecil. Ramai pemilik di dalam rumah telah memotong kiri selepas kerja sebelumnya. Mereka boleh menghiasi bilik, ia akan kelihatan lega, dan papan boleh digunakan sebagai rak.
 • Veneered panel. Pilihan yang dihormati, sesuai untuk gaya art decoAmerika Mereka menghiasi dewan, pejabat. Panel dibuat untuk memesan dari bahan terpilih individu.

Kami mengemas kini kawasan pedalaman di ruang tamu

Kami mengemas kini kawasan pedalaman di ruang tamu

Sebelum ini, menamatkan bilik dengan kayu dianggap sebagai hiasan untuk rumah-rumah negara. Persepsi tentang bahan ini pada masa lalu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Laminate di pedalaman di lantai, dinding, siling - 100+ Foto, petua berguna dan cadangan mandatori

kembali ke menu ↑

Bunga

Bunga kelihatan baik pada latar belakang monofonik, dalam bilik yang dibuat dalam gaya yang berbeza. Terutamanya sesuai - provensi, minimalism, chebbi chic, pilihan lain yang serupa. Biasanya hanya satu dinding dihiasi dengan cara ini supaya bilik tidak menjadi terlalu berwarna-warni.

Bunga Kertas - Hiasan Sempurna

Bunga Kertas - Hiasan Sempurna

Anda boleh membuat bunga dengan tangan anda sendiri, yang akan menjimatkan wang. Anda boleh membuat banyak tunas kecil atau beberapa yang besar, dan komposisi bunga dari pelbagai saiz juga kelihatan cantik.

Lembaga
Untuk membuat hiasan kelihatan besar, anda boleh membuat kelopak dari hati, dilipat separuh.
Kipas kertas - asal dan cantik

Kipas kertas - asal dan cantik

Pilihan yang lebih rumit, mencari mahal - mewujudkan bingkai, di mana bunga diletakkan atau di dalamnya. Mereka menggantung bukan hanya dengan cara yang huru-hara melintasi kawasan permukaan keseluruhan, tetapi memutar sekeliling bingkai di sekeliling tepi atau sama rata. Awalnya kelihatan seperti panel putih, dihiasi dengan cara ini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Cara membuat bunga dari kertas beralun dengan permen dengan tangan anda sendiri? Kelas induk +75 Foto bunga mewah

kembali ke menu ↑

Putty

Sebagai akibat menggunakan dempul, anda boleh mendapatkan:

 • lukisan dinding, tersemperit dengan bahan;
 • permukaan pelepasan, corak geometri, gelombang;
 • hiasan berbulu.

Dengan bantuan plaster Venetian dapat mencapai kelegaan sedemikian

Dengan bantuan plaster Venetian dapat mencapai kelegaan sedemikian

Untuk memulakan, sediakan komposisi, menyiapkan terlebih dahulu bahan-bahan yang diperlukan:

 • dempul;
 • grout untuk sendi;
 • cat akrilik;
 • tanah putih;
 • varnis

Buat mana-mana lukisan dan perceraian.

Buat mana-mana lukisan dan perceraian.

Kerja bermula dengan penyediaan permukaan standard - membuang serpihan, memohon primer, bermula. Kemudian dempul digunakan dengan teknik yang dipilih. Untuk mendapatkan bantuan, kami menggunakan campuran yang disediakan di dinding supaya ketebalan lapisannya 2-4 cm, melepaskan lukisan dengan spatula.

Satu lagi cara adalah untuk melepaskan imej, "melukis" dengan spatula. Penyelesaian ini digunakan dalam arah yang berbeza. Untuk mendapatkan bijirin, anda perlu merawat permukaan keseluruhan dengan cucian kering dengan segera selepas menggunakan penyelesaian.
Prasasti dinding timbul dalam bahan

Prasasti dinding timbul dalam bahan

Lembaga
Sekiranya anda tidak mempunyai kemahiran untuk bekerja dengannya plasterLebih baik memilih pilihan hiasan yang berbeza.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Plaster Venetian Tangan: 175+ Foto dalaman untuk rumah atau apartmen

kembali ke menu ↑

Pilihan Dapur

Jika anda ingin mendekati reka bentuk dinding dapur secara kreatif, pertimbangkan pilihan sedemikian.

kembali ke menu ↑

Plat

Selalunya satu bahagian dapur boleh dihiasi dengan piring dan piring yang cantik. Mereka boleh menjadi vintaj, koleksi, putih biasa, dihiasi dengan cat. Perkara utama - selamatkan mereka.

Plat hiasan di dinding dapur

Plat hiasan di dinding dapur

kembali ke menu ↑

Papan

Papan pemotong biasa kelihatan biasa di atas meja, tetapi jika anda menggantungnya, ia akan menjadi asal. Lebih baik menggunakan papan, dihiasi dengan lukisan mana-mana, mereka perlu digabungkan dengan satu sama lain. Anda boleh menambahnya kepada bentuk yang tidak biasa untuk baking, nampan.

kembali ke menu ↑

"Papan Mesej"

Untuk mengemas kini bahagian dalam dapur setiap hari, papan tulis atau papan kapur digantung di salah satu dinding. Tuan rumah boleh menggunakan peranti sedemikian untuk tujuan praktikal: menulis menu, senarai produk untuk dibeli, nota lain. Bagi kanak-kanak, lembaga itu akan menjadi tempat kegemaran di dalam rumah, mereka pasti akan mendapat manfaat daripadanya.

Dengan cara ini anda boleh menghiasi dinding membosankan kosong.

Dengan cara ini anda boleh menghiasi dinding membosankan kosong.

kembali ke menu ↑

Lukisan seni

Kelihatan kaya, masih dalam trend selama berabad-abad. Kerajinan di mana-mana bilik kelihatan elegan. Lukisan boleh menjadi cantik, lucu, bermotivasi.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dapur coklat di pedalaman (120 + Foto) - Gabungan yang berjaya untuk ide-ide Pintar

kembali ke menu ↑

Untuk ruang tamu

Reka bentuk bilik ini biasanya diberi masa yang cukup, kerana ia bertujuan untuk menerima tetamu. Setiap pilihan dekorasi bilik mempunyai kelebihannya:

 • Wallpaper. Anda boleh memilih mana-mana bahagian dalam. Jika ruang tamu memerlukan permukaan aksen untuk mengalihkan perhatian dari sebarang kecacatan, anda boleh menariknya dengan kertas dinding foto. Pemilihan besar reka bentuk, warna, bahan membuat kertas dinding pilihan yang baik.
Pilihan yang baik dengan wallpaper foto

Pilihan yang baik dengan wallpaper foto

 • Plaster. Tujuan utamanya adalah melembutkan kecacatan. Ketidaksetaraan, ketinggian yang tidak rata, kekurangan lain boleh dihapuskan hanya dengan membina semula pangsapuri. Oleh itu, perlu menyembunyikannya secara visual.
 • Pokok. Ia boleh digunakan dalam pelbagai jenis: panel, laminate flooring, papan pendakian penuh. Kelebihan utama kayu adalah bahawa bahan ini mewujudkan suasana yang nyaman dan bersahaja di ruang tamu.
 • Bata hiasan. Sesuai untuk gaya negara, klasik, skandinavia. Selalunya bata dibuat dinding yang dipasang perapian.
Kerja keras TV

Kerja keras TV

 • Panel lembut. Boleh diperbuat daripada pelbagai bahan: kulit, kulit eko, kain. Di dalamnya terdapat pemanis sintetik, getah buih. Panel lembut kelihatan baik di atas sofa, berhampiran tvMereka sesuai untuk banyak gaya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk ruang tamu dalam warna salji putih - mewujudkan karya elit. 135+ Foto penyelesaian gaya sebenar di pedalaman

kembali ke menu ↑

Untuk bilik tidur

Selain cat, kertas dinding, kayu, bahan klasik lain, satu dinding di dalam bilik tidur boleh dilakukan dengan cara yang istimewa. Idea asal adalah:

 • Mewujudkan niche. Niche ini biasanya terletak di kepala katil. katilmewujudkan suasana yang romantis dan misterius. Jika ia mendalam, seluruh katil boleh masuk ke dalamnya secara keseluruhan atau sebahagiannya.Satu ceruk kecil melakukan fungsi hiasan, dihiasi lampupelekat vinil cermin.
Membuat ceruk di bilik tidur

Membuat ceruk di bilik tidur

 • Dinding lembut. Hiasan ini sesuai untuk katil tanpa belakang. Permukaan adalah kain ruji dengan kain, kulit, pengisi seperti pemanis sintetik, getah busa tidak hanya memberi keselesaan, tetapi juga penebat bunyi. Warna dinding lembut boleh menonjol terhadap latar belakang umum bilik tidur, terang atau, sebaliknya, dalam nada.
 • Cermin. Kaedah hiasan ini secara visual meningkat, mencerahkan bilik tidur. Bahan semacam itu memerlukan penjagaan khas, menggosok setiap hari, tetapi kelihatan mewah, kaya. Mozzar Mirror kelihatan bergaya - elemen kecil saling berkaitan dengan bingkai, barisan silang.

Dinding lembut terkini apabila tidak ada kepala katil di dalam katil.

Dinding lembut terkini apabila tidak ada kepala katil di dalam katil.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka bentuk bilik tidur dalam gaya moden (125+ Foto) - Langsir putih / dinding / almari pakaian. Bagaimana untuk tidak keterlaluan dengan pilihan?

kembali ke menu ↑

Untuk lorong

Dewan masuk - bilik yang paling sering dikunjungi di mana-mana pangsapuri, pemilik mesyuarat, tetamu mereka. Ia adalah ruang sejagat, hampir semua bahan, kecuali jubin seramik, sesuai untuknya.

Biasanya bilik ini adalah rumah terkecil, jadi anda tidak perlu membebankannya. Apabila menghias, anda juga perlu mempertimbangkan teknik yang menggunakan minimalism. Ia cukup untuk memilih hanya satu dinding, menjadikannya luar biasa.

Minimalisme di lorong

Minimalisme di lorong

Hiasan Lorong batu dianggap tanda kemewahan, memandangkan ia biasanya kecil, seperti kemasan yang murah. Cara paling mudah untuk menjadikannya kertas dinding, lebih baik jika mereka padat atau dengan pola rendah. Imej besar, lukisan 3D dalam ruang kecil kelihatan menarik.

Cara yang baik untuk meningkatkan, meringankan lorong akan menjadi dinding cermin. Ia boleh menjadi satu cermin dari siling ke lantai atau mozek yang kecil.
Cermin facet meningkatkan ruang

Cermin facet meningkatkan ruang

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea reka bentuk moden untuk lorong (+200 Foto) - Berjalan selangkah dengan 2017

kembali ke menu ↑

Untuk tapak semaian

Reka bentuk bilik kanak-kanak mewujudkan suasana kanak-kanak, jadi pilihan pilihan dekorasi sangat penting. Kemasan mesti mesra alam, selamat. Kayu, bahan atipikal yang lain dengan bau khusus, tidak sesuai.

Pilihan yang baik akan menjadi kertas dinding. Adalah penting untuk memilih mereka, memandangkan umur kanak-kanak: untuk yang kecil, plot kartun sesuai, untuk kanak-kanak yang lebih tua, lukisan yang lebih serius. Anda juga perlu mengambil kira hubungan seks kanak-kanak itu, sementara itu tidak perlu untuk berfikir bahawa hanya merah jambu atau hias merah yang sesuai untuk gadis itu.
Tambah dinding yang realistik

Tambah dinding yang realistik

Bersenang-senang dalam reka bentuk bilik kanak-kanak, anda boleh menggunakan pelekat vinil. Mereka bukan sahaja menarik tetapi juga perlu. Selalunya ibu bapa membeli tema abjad, skala untuk mengukur ketinggian, dan mengembangkan gambar.

Lukisan di tapak semaian - versi asli hiasan bilik, terutamanya kerana anda boleh menggambarkan plot. Bagaimanapun, apabila kanak-kanak tumbuh, pilihannya berubah, jadi anda perlu bersedia pada permintaan pertama untuk mengeluarkan lukisan itu. Lebih baik menghiasi satu dinding dengan lukisan.

Penerbangan mewah di bilik kanak-kanak

Penerbangan mewah di bilik kanak-kanak

kembali ke menu ↑

VIDEO: Reka bentuk dinding yang indah

Hiasan dinding

Reka bentuk yang indah untuk pedalaman anda

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 200 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Hiasan dinding dengan cepat dan indah

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • penampilan yang menarik;
 • keaslian;
 • praktikal.
Cons
 • kerapuhan;
 • kos yang tinggi;
 • memerlukan penjagaan khas.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk