Dinding hiasan dalaman (220+ Foto): Plaster, Wallpaper, Lukisan

Keinginan untuk menghiasi rumah mereka tidak memberi rehat kepada orang kuno. Walaupun tinggal di sebuah gua, mereka berjaya meletakkan gambar di dinding. Dan tentang kami dan anda tidak boleh bercakap. Nasib baik, ada pereka, artis, pemahat yang boleh mengubah dinding menjadi karya seni.

Kandungannya:

Dari dinding lukisan kuno dengan cara moden dinding menghias, estetika telah berubah banyak kali.

Dinding sebagai karya seni

Dinding sebagai karya seni

Kini kriteria utama adalah kecantikan dan keselesaan. Walau bagaimanapun, kesederhanaan perumusan membayangkan kerja keras.

Robot painstaking apabila dinding menghias

Robot painstaking apabila dinding menghias

Dalam reka bentuk dinding moden, terdapat banyak teknik dan trend. Borang menjadi lebih kompleks, bekerja dengan bahan, dan kami menjadi lebih menuntut. Jika sebelum ini, setelah mula membaiki, kami menjemput plasterer, kini kami panggil pereka dan artis. Walaupun terdapat kaedah untuk memberikan pengekangan bebas dan imaginasi mereka. Tetapi tentang segala-galanya dalam rangka.

Melepaskan imaginasi anda

Melepaskan imaginasi anda

Reka bentuk dinding bermula dengan penyediaan. Saya tidak menasihati penjimatan di sini, kerana ia bergantung pada apa, pada akhirnya, anda akan berjaya dan berapa lama ia akan bertahan. Terdapat tiga peraturan keemasan untuk menyediakan dinding untuk kerja lebih lanjut:

  • Align.
  • Primed.
  • Putty.
Tahap, zashpaklyuyte, tanah

Tahap, zashpaklyuyte, tanah

Jika anda mematuhi mereka dan mempercayakan kerja kepada tuan - anda akan mendapat hasil yang sangat baik.

Wallpaper - klasik klasik genre

Terdapat jenis utama dinding hiasan:

  1. Wallpaper, wallpaper.
  2. Panel.
  3. Jubin seramik.
  4. Kain tirai.
  5. Plaster hiasan dan cat.
Pilih bahan untuk bilik anda

Pilih bahan untuk bilik anda

Pertimbangkan secara terperinci setiap item. Dinding menghias dengan kertas dinding. Pilihan ini boleh berbeza-beza dari harga yang relatif murah hingga sangat mahal. Terdapat pilihan untuk kekayaan apa pun.

Dinding menghias dengan kertas dinding

Dinding menghias dengan kertas dinding

Ia semua bergantung kepada kualiti bahan sumber. Wallpaper kertas kertas mudah sudah menjadi perkara masa lampau. Kering, vinil boleh dibasuh, tanpa tenunan dengan tekstur yang menarik atau silkscreen dengan yakin menolaknya keluar dari pasaran. Kertas dinding moden mempunyai rintangan haus yang tinggi dan palet luas warna dan prestasi artistik.

Pilih bahan mentah yang berkualiti

Pilih bahan mentah yang berkualiti

Dalam dinding dinding reka bentuk dinding yang paling sering digunakan untuk bilik zon dan untuk mewujudkan suasana yang hangat, selesa. Zonasi membetulkan ruang dan, menggunakan kertas dinding warna yang berbeza, anda boleh memilih satu zon dan "menyembunyikan" yang lain.

Dinding, bebas dari perabot, dihiasi dengan kertas dinding dengan cetakan cerah, dan seluruh dindingnya diperbuat dari warna pepejal. Cara pemadatan ini boleh digunakan di seluruh bilik atau di bahagian yang berasingan daripadanya.

Premis pengezonan menggunakan kertas dinding

Premis pengezonan menggunakan kertas dinding

Sekiranya anda ingin menyesuaikan diri dengan dinding "utama" - pilih kertas fotowall dengan gambar yang sepadan dengan dalaman umum. Pengilang menawarkan banyak pilihan untuk reka bentuk kertas dinding foto.Di rumah, anda boleh berada di lautan, di pergunungan atau di taman syurga dengan tumbuh-tumbuhan eksotik.

Pilihan reka bentuk untuk kertas dinding foto dengan unsur hiasan

Pilihan reka bentuk untuk kertas dinding foto dengan unsur hiasan

Semua kecantikan ini tidak sepatutnya bersendirian di pedalaman anda, ia harus gema beberapa elemen hiasan atau penyelesaian warna dengan ruang yang lain.
kembali ke menu ↑

Panel dinding. Keputusan yang bergaya

Baru-baru ini, panel telah menjadi sangat popular. Ini disebabkan oleh beberapa sebab:

Panel dinding tahan lama dan kuat

Panel dinding tahan lama dan kuat

Jika anda menyukai idea dengan panel di kawasan pedalaman, maka anda boleh bergantung pada pelbagai jenis hiasan ini. Panel diperbuat daripada plastik, plaster, kayu semula jadi. Lebih banyak permukaan bertekstur yang menutupi mereka. Saya akan memberitahu anda tentang model utama.

Pelbagai jenis panel sebagai salah satu daripada kemasan

Pelbagai jenis panel sebagai salah satu daripada kemasan

Panel berlapis - yang paling tidak menonjol dari semua. Mereka sangat estetik, permukaan mereka dirawat sedemikian rupa sehingga debu hanya tidak bertahan pada mereka, sudah cukup untuk lap dengan kain lembap. Satu lagi campur adalah pemasangan yang mudah dan cepat. Panel sedemikian akan memberi anda masa yang lama.

Panel berlapis di bahagian dalam bilik

Panel berlapis di bahagian dalam bilik

Panel Fiberboard lebih rendah daripada ciri-ciri mereka yang berlapis, tetapi terdapat juga kelebihan. Mereka lebih berpatutan dan mempunyai banyak pilihan bertekstur. Turun dengan venir, tekstil, kulit. Kerana tekstur dengan sempurna digabungkan dengan kertas dinding.

Panel Fiberboard mempunyai pilihan tekstur yang sangat besar

Panel Fiberboard mempunyai pilihan tekstur yang sangat besar

Panel papan hitam mempunyai format yang besar dan agak berat. Atas sebab ini, sukar untuk dipasang. Selalunya mereka digunakan dalam hiasan dinding di lorong atau lorong.

Format besar untuk panel chipboard

Format besar untuk panel chipboard

Panel kayu semulajadi menekankan bangsawan dan keanggunan pedalaman. Mereka diperbuat daripada kayu berharga dan boleh dihiasi dengan penyepit, sisipan cermin atau lakuer berwarna. Sempurna sesuai dengan pedalaman klasik. Sangat rapi, tetapi juga sangat mahal.

Saya mesti mengatakan bahawa semua jenis panel dinding mempunyai satu kelemahan. Mereka tidak bertolak ansur dengan kelembapan atau kelembapan yang tinggi.

Gabungan panel dengan bahan lain

Gabungan panel dengan bahan lain

Pastikan untuk mempertimbangkan faktor ini apabila membeli, jika tidak, kehidupan panel anda akan dikurangkan.
kembali ke menu ↑

Jubin seramik. Glossy Exquisite

Tidak ada bahan penamat yang lebih tahan lama dan tahan haus daripada jubin seramik. Sesuai untuk dinding di bilik mandi, tandas dan juga lorong.

Pereka sentiasa mengemaskini reka bentuk yang bergaya dan menawarkan corak dan corak sedemikian pada jubin bahawa pembaikan itu mula mengikat seni. Tidak ada gaya moden pedalaman, di mana ia tidak mungkin untuk memilih jubin yang sesuai.

Pilih jubin untuk gaya dalaman bilik

Pilih jubin untuk gaya dalaman bilik

Baru-baru ini, decoupage seramik atau jubin telah menjadi sangat bergaya. Idea yang elok untuk menghias bilik mandi. Decoupage adalah aplikasi atau aplikasi untuk jubin elemen hiasan yang diperbuat daripada kain, kertas, tuala. Kelihatan bergaya dan membolehkan anda membuat hak cipta reka bentuk.

Jubin Decoupage untuk bilik anda

Jubin Decoupage untuk bilik anda

Mahu kreatif - hentikan pilihan anda di jubin kaca. Luar biasa, ia sesuai dengan keindahan futuristik bilik mandi. Dengan jubin ini, anda boleh membuat partition yang luar biasa indah. Jubin semacam itu boleh telus dan lut, dan berkilat, dan matte, dan warna, dan dengan tekstur yang berbeza.

Jubin kaca yang tidak biasa

Jubin kaca yang tidak biasa

Jubin batu adalah idea lain yang bergaya. Dia hebat untuk menyelesaikan lajur, sekat, memasang dengan jubin tekstur yang lain. Mewujudkan imej yang bergaya dengan gaya moden. Keuntungan hebat adalah keramahan alam sekitar yang mutlak.

Keuntungan besar - keramahan alam sekitar yang mutlak

Keuntungan besar - keramahan alam sekitar yang mutlak

Nah, untuk pencuci mulut - jubin 3D. Satu karya seni berjubin. Reka bentuk unik yang unik disediakan untuk anda.Gambar penuh dinding yang terang akan mewujudkan perasaan bahawa ini bukan jubin di bilik mandi anda, dan bilik mandi anda telah berpindah ke dalam gambar ini.

Karya seni berjubin

Karya seni berjubin

Dengan mengorbankan jubin, anda boleh mensimulasikan ruang: jika anda meletakkannya secara mendatar, ruang akan berkembang, jika secara menegak, siling akan "naik" secara optik.
kembali ke menu ↑

Mewah mewah

Kain fabrik dikenali untuk masa yang lama, tetapi hanya bangsawan istana dapat membelinya. Kini semuanya lebih demokratik. Drapery digunakan untuk merekabentuk bilik tidur dan ruang tamu. Seperti mana-mana kemasan lain, kain tirai mempunyai kelebihan dan kekurangan.

Kain kain di bahagian dalam bilik tidur

Kain kain di bahagian dalam bilik tidur

Saya akan menganggap keramahan alam sekitar, pemasangan mudah, penyerapan bunyi yang baik dan keupayaan untuk mengelakkan kerja yang memakan masa dan mahal untuk meratakan dinding sebagai kelebihan yang besar. Sekiranya kelebihan hiasan ini tidak jelas, maka keburukannya adalah persoalan besar.

Pemasangan mesra alam dan mudah

Pemasangan mesra alam dan mudah

Kain tidak diragukan lagi mahal daripada kertas dinding, tetapi jika anda membandingkan kerumitan pemasangan - kertas dinding akan hilang. Kehidupan perkhidmatan kain tirai adalah kurang daripada kertas dinding, tetapi disebabkan oleh cara pemasangan (apabila kain itu dapat dikeluarkan, dibasuh dan digantung), ia tidak akan berfungsi lagi.

Atau, mereka mengatakan bahawa kain itu menarik debu. Tetapi kini kain untuk dinding menghias direndam dengan penyelesaian khusus yang menjadikannya tahan terhadap habuk dan kotoran.

Kemuncak anggun dalam satu kanvas

Kemuncak anggun dalam satu kanvas

Jika anda suka langsir dan anda merancang untuk menggunakannya di pedalaman - pilih kain yang betul: Jacquard, jute, poliester, viskose. Berkhidmat panjang dan mudah untuk dijaga.

Secara umum, langsir boleh dilakukan walaupun dengan tangan anda sendiri. Sekiranya tidak menghiasi seluruh dinding, maka adalah mustahil untuk membuat sisipan yang indah dibingkai dalam kertas dinding. Ia kelihatan mewah dan memberikan suasana yang hangat dan selesa.

Hiasan kain hiasan tangan DIY

Hiasan kain hiasan tangan DIY

kembali ke menu ↑

Plaster hiasan. Seni di rumah anda

Dari sudut pandangan estetik visual, sangat sukar untuk bersaing dengan jenis hiasan dinding seperti plaster hiasan. Baru-baru ini, reka bentuk jenis ini telah mendapat populariti yang besar.

Plastik bertekstur yang tidak biasa boleh digunakan untuk menghiasi dinding di mana-mana bilik: sama ada bilik tidur, dapur, ruang tamu atau lorong. Mereka boleh memberi warna warna dan membuat reka bentuk unik laman-laman ini.

Menghiasi dinding dengan plaster hiasan di mana-mana bilik

Menghiasi dinding dengan plaster hiasan di mana-mana bilik

Sebagai contoh, plaster kumbang kulit. Tahan lama, ia boleh dicat semula. "Bark kumbang" mempunyai tekstur yang cantik, tetapi disebabkan kerek marmar dalam komposisi, corak unik dalam bentuk alur kecil dicipta. Plaster ini bagus di mana-mana bilik. Selain itu, ia boleh membuat aksen terang dalam bentuk lukisan dalam bingkai atau panel plaster.

Pembawa bark - aksen untuk kolon hiasan

Pembawa bark - aksen untuk kolon hiasan

Plaster "Venetian" adalah jenis hiasan dinding elit. Meniru marmar, mengisi bilik dengan rasa mewah dan kekayaan. Boleh menjadi matte dan berkilat. Gloss cantik di ruang tamu, dan versi matte lebih sesuai untuk bilik tidur.

Perasaan mewah dan kekayaan

Perasaan mewah dan kekayaan

Seperti jenis lain plaster, "Venetian" digabungkan dengan jenis lain hiasan dinding. Adalah penting untuk mengekalkan segalanya dalam gaya yang sama.

Hiasan berasingan dalam reka bentuk individu

Hiasan berasingan dalam reka bentuk individu

Ia adalah "orang Venesia" yang tidak boleh dipercayai kepada sesiapa kecuali tuan yang baik! Ia mahal, tapi wajar. Permukaan dinding sepatutnya sempurna.

Salah satu jenis plaster hiasan yang paling moden dan maju adalah "grafit". Digunakan dalam reka bentuk dinding dan perapian. Menyusun peletakan dinding dan menyerupai batu semulajadi. Ia sangat estetik dan menarik untuk keputusan reka bentuk yang paling berani.

Grafit estetik di perapian

Grafit "estetika" di perapian

Plaster "Silk" - ratu bilik tidur. Ia mewujudkan suasana kelembutan dan ringan yang unik. Fabrik kain sutera. Selalunya digunakan oleh pereka untuk mewujudkan "udara" ruang.

kembali ke menu ↑

Cat. Palet reka bentuk keseluruhan

Cat untuk dinding yang menghias - ini adalah ruang lingkup yang besar untuk idea kreatif anda.Pasaran moden menawarkan pilihan produk cat yang banyak untuk tujuan yang berbeza. Terdapat asas, cat berasaskan air. Ini adalah cara yang paling murah untuk melukis dinding.

Cat dinding menyediakan ruang untuk idea kreatif anda.

Cat dinding menyediakan ruang untuk idea kreatif anda.

Tetapi jika anda menginginkan sesuatu yang luar biasa, luar biasa, saya menasihati anda untuk memberi perhatian kepada cat bertekstur. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat pedalaman kreatif dalam mana-mana gaya yang dipilih.

Cat bertekstur boleh meniru bahan semula jadi yang berlainan. Sangat baik dengan dinding yang ditampal, mewujudkan dalaman yang unik.

Cat bertekstur untuk mewujudkan keselesaan

Cat bertekstur untuk mewujudkan keselesaan

Saya membentangkan kepada anda satu gambaran kecil tentang beberapa spesies. Mizuri - mengandungi resin akrilik. Kadang-kadang lancar atau lega, mengikut keinginan anda. Digunakan di hampir mana-mana bilik.

Kemasan sempurna untuk mana-mana bilik

Kemasan sempurna untuk mana-mana bilik

Lilin Marseilles - digunakan dengan lilin khas. Tekstur yang menarik meniru batu semulajadi atau kulit kayu. Anda boleh bertemu di apartmen, dan di sebuah restoran yang mahal.

Cat bertekstur sentiasa kelihatan hebat.

Cat bertekstur sentiasa kelihatan hebat.

Atacama - cat berasaskan akrilik dengan penambahan pasir kuarza dan pigmen logam. Terima kasih kepada komposisi ini, ia mewujudkan permukaan beludru yang menakjubkan dan mencerminkan cahaya. Ia boleh menarik untuk digunakan dalam reka bentuk bilik.

Permata baldu berkat cat

Permata baldu berkat cat

Pelepasan - mudah untuk menggunakan cat. Pada rata, dicat di dinding warna asas, corak stensil digunakan dengan roller. Corak - pilihan anda. Daripada semua cat bertekstur - yang paling murah, tetapi pada masa yang sama pilihan yang sangat berkesan.

Mana-mana lukisan di bawah gaya dalaman anda

Mana-mana lukisan di bawah gaya dalaman anda

Tetapi cat bukan hanya sekadar lukisan dinding yang cetek, ia boleh menjadi lukisan yang akan menjadi karya seni yang benar di rumah anda. Ia boleh melakukan artis profesional, dan anda sendiri.

Imajinasi kecil dan keinginan untuk melakukan sesuatu di pedalaman dengan tangan anda sendiri - itulah yang anda perlukan. Dan bagaimana untuk melakukannya - anda boleh mengintip profesional. Di Internet terdapat banyak maklumat dan video yang berguna mengenai topik ini. Tertarik, dan mungkin anda juga boleh mengendalikannya.

Keinginan untuk melakukan sesuatu di pedalaman dengan tangan anda sendiri - itulah yang anda perlukan

Keinginan untuk melakukan sesuatu di pedalaman dengan tangan anda sendiri - itulah yang anda perlukan

Saya harap anda belajar banyak tentang bagaimana anda boleh membuat reka bentuk bilik yang unik dan terang, terima kasih kepada bahan moden untuk dinding menghias. Saya tidak ragu lagi bahawa pada akhirnya, anda akan membuat pedalaman anda unik dan bergaya dengan melabur sekeping jiwa anda di dalamnya.

Hiasan dinding dalaman

Ketahui bagaimana anda boleh mengubah dinding anda dengan indah.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk