Hiasan plaster "Bark": Teknologi penamat dinding untuk rumah (160+ Foto)

Ia bukan untuk apa-apa yang dinding plaster hiasan untuk rumah "Koroed" mendapat populariti di kalangan pembina. Oleh kerana corak bertekstur yang jelas, bilangan pilihan yang tidak terhad untuk warna, warna, disebabkan oleh cahaya dan teduh di dalam alur, pereka menggunakannya bukan sahaja untuk plastering facades bangunan, tetapi juga untuk bilik penamat.

Kandungannya:

Sebelum memutuskan melepa, anda harus tahu bahawa "Kumbang sampah "berada di pelbagai alasan:

 • simen dengan tambahan polimer dan penstabil;
 • akrilik;
 • silikon;
 • silikat (kaca cecair).

Kumbang jeruk mempunyai asas yang berlainan

Kumbang jeruk mempunyai asas yang berlainan

Pengilang menyediakan pilihan campuran kering atau siap dalam baldi dengan diameter pelet dari 1 hingga 3.5 mm. "Bark kumbang" berdasarkan simen boleh digunakan bukan sahaja untuk fasad, tetapi juga untuk kerja-kerja hiasan di dalam bangunan. Dia mempunyai beberapa kelebihan yang perlu diberi perhatian:

 • tahan lama, tahan tekanan mekanikal;
 • tahan fros;
 • tidak takut air, salji, hujan es;
 • murah.

Bahan ini mempunyai banyak kelebihan.

Bahan ini mempunyai banyak kelebihan.

Kelemahan: habuk terkumpul di dalam alur. Kerana ini fasad kehilangan daya tarikan. Tetapi ia boleh dibasuh tanpa rasa takut merosakkan atau mencuci cat.

Oleh kerana ketebalannya yang kecil, berat badannya rendah, ia boleh digunakan pada sebarang asas, walaupun pada plat polistirena. Mari kita pertimbangkan pilihan dan cara memohon bahan penamat ini di facades bangunan.

Semakin besar saiz granul, semakin besar jumlah campuran plaster yang diperlukan setiap meter persegi.

Hiasan dinding luar

Campuran plaster dimaksudkan untuk penamat permukaan tersebut:

 • bata;
 • batu;
 • konkrit;
 • plaster lama.

Mudah digunakan di permukaan yang berbeza.

Mudah digunakan di permukaan yang berbeza.

Ia juga digunakan untuk menamatkan lapisan penebat mineral, bulu basalt, plat buih polistirena pada mesh pengukuhan. Satu-satunya keadaan untuk kemasan berkualiti tinggi adalah permukaan rata. Sebarang indentasi dan penyelewengan tidak akan membenarkan penggunaan alur hiasan ke permukaan.

Terdapat beberapa nuansa pewarnaan, yang akan dibincangkan di bawah.

Apa yang lebih baik, untuk melukis keseluruhan penyelesaian sekaligus atau cat dinding yang dilekatkan dengan cat?

Apabila merancang kerja hiasan, perlu memahami kelebihan dan kekurangan kedua-dua kaedah.

Tambah warna secara langsung kepada penyelesaian hanya boleh dalam komposisi polimer.Kumbang jeruk berdasarkan simen putih adalah lebih baik untuk cat dengan cat berasaskan air atau akrilik selepas pengerasan lengkap. Secara teorinya, kaedah pertama adalah lebih baik. Setelah dilekatkan dan dilupakan. Tetapi tidak begitu mudah.

Perenakan memilih warna

Perenakan memilih warna

Jika anda perlu segera cat 4-5 beg campuran untuk menyelesaikan fasad, saiz apa yang anda perlukan untuk hidangan dan di mana untuk mendapatkannya? Ini hanya boleh membiayai syarikat pembinaan yang besar dengan kelengkapan yang sesuai. Masalah kedua: bagaimana untuk mengira jumlah tepat penyelesaiannya? Apa yang berlaku jika satu baldi tidak mencukupi? Untuk meneka teduh tepat di tapak pembinaan adalah mustahil. Terdapat risiko untuk meninggalkan noda pada fasad selama bertahun-tahun.

Dalam kebanyakan kes, dinding yang dilekatkan dicat dengan cat berasaskan air selepas menyembuhkan. Secara ekonomi ia dibenarkan.
kembali ke menu ↑

Penyediaan permukaan

Penyediaan batu, konkrit, bata, permukaan lain untuk penamat diperlukan dan memerlukan pelaksanaan yang berhati-hati. Untuk melakukan ini, ia dibersihkan dari habuk, noda minyak, membuat retakan bersama, mereka dipenuhi dengan simen (untuk luaran) atau penyelesaian plaster untuk kerja dalaman. Perhatian khusus perlu dibayar untuk mencari plaster lama yang dikosongkan. Tempat-tempat sedemikian mesti ditanggalkan dan dilekatkan semula. HLapisan permukaan boleh dilakukan:

 • secara manual dengan berus logam;
 • berus dipasang pada gerudi atau pengisar;
 • sandblaster.

Bersihkan permukaan sebelum bekerja

Bersihkan permukaan sebelum bekerja

Sekiranya batu bata, batu, dinding konkrit, tua dengan kerang dengan kedalaman lebih dari 3 cm, maka mesh menguatkan terikat ke permukaan. Ia dilekatkan dengan mortar simen, diratakan, ditampal, tanah.

Petua yang berpengalaman:

 • Sekiranya noda minyak muncul di dinding dan ia menembusi dangkal, ia boleh dikeluarkan dengan larutan asid sulfurik 3%. Ini adalah elektrolit biasa untuk menuang bateri. Anda boleh membelinya di kedai bahagian auto. Apabila pencairan diperlukan untuk mencurahkan elektrolit ke dalam air, dan tidak sebaliknya! Sekiranya keliru, asid sulfurik boleh mendidih dengan menyembur. Operasi ini lebih baik dilakukan dengan cermin mata;
 • buku asas untuk lukisan diperlukan. Sekiranya ini tidak dilakukan, lukisan cat tidak dapat dielakkan.

Untuk keperluan dinding plaster simen mortar

Untuk keperluan dinding plaster simen mortar

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk mengeluarkan plaster lama?

Padam lama plaster ia hanya perlu dalam hal lekatan yang lemah ke pangkalan. Anda mesti memastikan apa jenis plaster: simen atau kapur? Jeruk mesti dikeluarkan tanpa menyesal. Jika simen memegang ketat, anda tidak boleh mengeluarkannya.

Mengeluarkan plaster lama

Mengeluarkan plaster lama

Lembaga
Periksa kualiti dengan perlahan mengetik dinding dengan tukul. Sekiranya bunyi itu tuli, maka lapisan itu berada di belakang pangkalan bata dan akan jatuh dari masa ke masa. Kawasan tersebut mesti dikeluarkan, dilekatkan semula.

Plaster dikeluarkan dalam dua cara:

 • pahat secara manual, tukul, kitaran, kulir;
 • perforator mekanikal atau pengisar dengan roda berlian.

Kami menggunakan bantuan perforator

Kami menggunakan bantuan perforator

Dalam kedua-dua kes, anda perlu sampai ke pangkalan. Peringkat terakhir adalah membersihkan dengan berus logam dengan tangan atau penggiling, mengeluarkan habuk dengan kain basah atau pembersih vakum.

kembali ke menu ↑

Percikan Kacang Plaster

Sebelum memulakan kerja melepa, anda harus membiasakan diri dengan saranan pengeluar untuk penyediaan mortar. Beri perhatian kepada tempoh kecergasan. Iaitu, berapa lama penyelesaian itu akan menjadi plastik dan boleh dilaksanakan. Perhatikan bahawa saranan menunjukkan jumlah anggaran air per kilogram penyelesaian. Setiap kelompok mungkin mempunyai perbezaan dalam jumlah air dalam satu arah atau yang lain. Sebelum memulakan kerja, adalah perlu untuk membuat sejumlah kecil penyelesaian berbilang kilogram dan menimbang jumlah air.

Campuran mesti diaduk dengan pengadun berkelajuan rendah atau gerudi dengan pengawal kelajuan. Selepas kacau pertama, perlu meninggalkannya selama 5 minit untuk menstabilkan dan kacau sekali lagi. Kacau campuran dalam bahagian tersebut supaya anda dapat menggunakannya sepenuhnya.

Kacau hingga konsisten yang diingini.

Kacau hingga konsisten yang diingini.

Dalam kebanyakan kes, masa kelangsungan hidup adalah kira-kira 3 jam. Agar tidak tersilap dengan jumlah penyelesaian dan tidak membuat terlalu banyak, ukur berapa banyak ia harus berada pada 1 m2 atau berapa meter persegi anda boleh plaster satu baldi.

Jika kawasan itu besar, anda perlu menggunakan beberapa orang. Peraturan besi plester: satu dinding mesti bermula dan selesai tanpa gangguan.

Lembaga
Apabila mengira jumlah campuran, dipandu oleh data pengeluar, tetapi pastikan untuk menambah 5-10% sebagai rizab.
kembali ke menu ↑

Teknologi memohon plaster fasad

Dalam teknologi aplikasi tidak rumit. Butiran marmar sendiri akan mengawal ketebalan aplikasi. Untuk permohonan, anda mesti mempunyai:

 • kulir keluli tahan karat atau spatula;
 • parutan plastik

Memilih bahan untuk kerja

Memilih bahan untuk kerja

Apabila menggunakan penyelesaian, grater logam perlu diadakan pada sudut kira-kira 45 darjah. Setiap tuan memilih untuk dirinya sudut kecenderungan.

Petua:

 • mortar harus mempunyai konsistensi supaya ia tidak merangkak dari terapung;
 • gunakan penyelesaian tanpa usaha;
 • jangan mengambil rehat sehingga anda menutup seluruh dinding dengan campurannya;
 • Dari semasa ke semasa, semak campuran siap untuk lekuk-lekuk dengan sekam plastik granul.

Masa pengeringan campuran plaster selama sekurang-kurangnya dua hari.

Selepas memohon, biarkan kering

Selepas memohon, biarkan kering

kembali ke menu ↑

Mendapatkan kesan yang berbeza

Apabila campuran hiasan plaster mula kering, anda boleh mengambil lukisan gambar. Risiko digunakan secara menegak, secara mendatar, pada sudut atau dalam pergerakan zigzag bulat yang cuba mencapai persamaan dengan pergerakan kumbang kulit di dalam pokok itu.

Petua:

 • jika anda mula membuat jalur menegak dari atas ke bawah, maka anda tidak boleh membalik arah dari bawah ke atas;
 • yang sama berlaku untuk pergerakan mendatar, bulat dan zigzag.

Jangan sekali-kali tidak mengubah arah

Jangan sekali-kali tidak mengubah arah

Ia mungkin untuk memulakan lukisan hanya selepas pengeringan. Adalah sukar untuk menentukan berapa banyak masa diperlukan sehingga satu minit. Tetapi ada satu nuansa. Apabila campuran mengeringnya ia berkurang dalam jumlah, dan granul kecil menonjol di atas pesawat. Sebaik sahaja grout berhenti menempelkannya ke seluruh permukaan, anda boleh mula.

kembali ke menu ↑

"Jets of rain"

Ini adalah cara yang paling mudah, tetapi berkesan memohon gambar di muka bumi. Ia dibuat oleh slaid grater menegak dari atas ke bawah. "Panjang jet" dikawal oleh plasterer. Di sini adalah perlu untuk mematuhi pergerakan tegak tegak.

Jalan menegak hujan

Jalan "Hujan Menegak"

Semakin tinggi rumah, semakin besar granul.

kembali ke menu ↑

"Hujan lebat"

Ini adalah "Jets of rain" yang sama hanya pada sudut tertentu. Kesan ini lebih rumit daripada yang sebelumnya kerana seseorang mesti tegas mengikut sudut yang dipilih sekali.

Kaedah hujan serong

Kaedah "hujan lebat"

Sebelum anda mula menggunakan kesan ini, anda mesti terlebih dahulu mencuba permukaan berasingan untuk menentukan sama ada kaedah menghiasi ini sesuai untuk objek anda atau tidak.

kembali ke menu ↑

"Bark Beetle"

Ini adalah kesan yang paling mudah, tidak sukar untuk dilakukan. Untuk melakukan ini, gerakkan grater plastik secara chaotically ke semua arah.

Mencapai kesan dengan grout

Mencapai kesan dengan grout

Untuk rumah, anda tidak boleh mengambil campuran dengan granul kurang daripada 3 mm. Butiran kecil terlalu kecil tidak akan memberikan kesan visual yang baik pada ketinggian. Grooves akan sedikit ketara.

kembali ke menu ↑

"Kumbang kulit mendatar"

Walaupun kesan ini paling sesuai untuk kerja dalaman, tetapi untuk pelaksanaan idea-idea reka bentuk adalah sesuai.

Pilihan mendatar

Pilihan mendatar

Apabila menggunakan kesan ini, keadaan utama tidak menyimpang dari mendatar.

kembali ke menu ↑

Kumbang kulit bicolor

Ini adalah cara yang lebih rumit dan mahal untuk memohon plaster dalam dua warna. Terdapat dua cara untuk mencapai kesan ini.

Yang pertama. Menambah warna pada penyelesaian dan menyediakan asas berwarna pada peringkat pertama. Langkah seterusnya adalah untuk melukis pesawat yang menonjol dalam warna yang berbeza dengan roller pendek.
Cara kedua ialah cat pertama dinding seluruh dengan roller lama. Ia adalah perlu untuk memastikan bahawa semua alur (laluan pemotongan kayu) dicat. Pada peringkat kedua, pesawat menonjol dicat dengan roller dengan tidur singkat.
Penggunaan kumbang kulit berwarna dua

Penggunaan kumbang kulit berwarna dua

Dengan itu alur akan menjadi satu naungan, dan nada keseluruhan yang lain.

Untuk hiasan fasad rumah dari luar, Bark Beetle sesuai dengan sempurna. Perlu diingat bahawa apabila memilih warna untuk pewarnaan ada peraturan. Bunga harus menggunakan tidak lebih dari tiga. Dalam kes yang luar biasa, empat. Dan naungan keempat tidak boleh melebihi 5%. Ini mungkin bingkai tingkap, jalur pelindung di atas bumbung.

Yayasan itu mestilah selaras dengan atapnya. Jika anda tidak dapat mencari warna asas yang sesuai dengan bumbung, gunakan warna yang berbeza atau neutral.
Harmoni asas dan bumbung

Harmoni asas dan bumbung

Warna keemasan abadinya adalah harmoni dengan hampir semua warna. Lihat bagaimana skema warna dipilih untuk hiasan dinding bangunan kediaman.

Beri perhatian kepada kebetulan hampir penuh dengan warna asas dengan bumbung. Lukisan dinding berwarna putih dan hijau muda.

Reka bentuk klasik dalam tiga warna

Reka bentuk klasik dalam tiga warna

Pilihan untuk pemilihan penyelesaian hiasan sangat banyak. Selepas menamatkan kerja penamat, rendam muka dengan sebatian air. Prosedur ini akan melindungi dinding dari kesan kelembapan dan suhu yang rendah untuk beberapa tahun.

kembali ke menu ↑

Hiasan dalaman rumah

Untuk pereka hiasan dalaman mencari idea baru. "Bark" adalah plaster bertekstur, yang dicirikan oleh:

 • mempunyai corak bertekstur yang tidak berulang;
 • kuat, tahan lama;
 • boleh dicat dengan warna yang berbeza banyak kali.

Rintangan hebat terhadap lelasan, keupayaan untuk mencuci dinding dari pencemaran menjadikan penggunaannya di dalam bilik dengan sebilangan besar pengunjung cukup dibenarkan. Kerikil kecil pada diameter yang sama menghasilkan alur yang tidak lazim dan tidak diulang.

Ide yang menarik untuk hiasan dalaman

Ide yang menarik untuk hiasan dalaman

Plaster hiasan di bawah batu itu digabungkan sepenuhnya dengan kayu dan eternit. Bahagian kecil dinding atau bilik yang dilapisi sepenuhnya dengan Bark Beetle adalah praktikal dan moden. Penggunaan cat matte, mewarna dalam dua warna, mewujudkan tiruan kulit kayu spesies yang berlainan. Komposisi akrilik atau plaster sesuai untuk menghias bilik tidur, bilik mandi, tapak semaian atau ruang tamu.

kembali ke menu ↑

Ciri khas

Untuk kegunaan domestik, industri ini menawarkan campuran siap sedia:

 • akrilik;
 • silikat;
 • silikon;
 • simen polimer.

Hanya komposisi simen polimer yang dijual dalam bentuk kering. Mereka mesti disediakan sebelum digunakan. Untuk ini, anda memerlukan pengadun berkelajuan rendah, baldi, dan air. Keadaan utama untuk plaster berkualiti tinggi adalah dinding yang bersih dan rata. Anda memerlukan kulir keluli tahan karat dan grout plastik.

Adalah penting bahawa dinding itu rata

Adalah penting bahawa dinding itu rata

kembali ke menu ↑

Hiasan Lorong

Untuk membuat bahagian dalaman yang unik tidak semestinya memahat seluruh bilik. Ia cukup untuk memilih satu atau lebih dinding. Dalam rangka untuk melihat keindahan bilik secara estetika, perlu diingat bahawa "Bark Beetle" tidak sesuai dengan gaya masing-masing. Untuk lorong kecil, perkara berikut perlu diambil kira: jalur tegak menjadikan bilik lebih tinggi dan mendatar lebih rendah.

Lembaga
Apabila memilih bunga, cuba gunakan tidak lebih daripada tiga. Lorong adalah tempat tetamu mendapat. Dalam kebanyakan kes, ia tidak bersinar dengan kawasan besar dan cahaya semula jadi. Oleh itu, semasa membuat lorong Adalah disyorkan untuk menggunakan warna pastel hangat: kuning air, coklat muda, oren ringan.
Cuba pilih warna tidak terlalu terang.

Cuba pilih warna tidak terlalu terang.

Styling loft

Gaya bilik reka bentuk ini seolah-olah primitif, tetapi dengan kos pendaftaran ia adalah salah satu yang paling mahal. Lebih besar bilik menyerupai bengkel atau bilik utiliti, reka bentuk yang lebih curam. Tekstur dinding dengan alur mendalam adalah perkara yang Loft kurang.

Bilik yang kelihatan seperti bilik utiliti

Bilik yang kelihatan seperti bilik utiliti

kembali ke menu ↑

Selesai bilik mandi

Campuran plaster ini sangat tahan terhadap keadaan basah dan penggunaannya untuk reka bentuk bilik mandi adalah sepenuhnya dibenarkan. Tetapi perlu diingat bahawa "Bark Beetle" bukan jubin seramik. Bilik mandi harus mempunyai pengudaraan yang baik. Dinding harus benar-benar kering selepas pembasahan.

Gabungan warna yang berjaya untuk bilik mandi

Gabungan warna yang berjaya untuk bilik mandi

Apabila melepa, perhatikan bahan asas dinding: batu, konkrit, bata atau drywall. Sekiranya dinding adalah papan eternit, ia mestilah terlebih dahulu dilekatkan dengan mortar simen pada mesh mengukuhkan. Di dalam bilik mandi banyak lekapan paip krom atau nikel. Oleh itu, gaya Techno sangat sesuai. Dinding ditutup dengan dua nada dengan penggunaan warna logam menekankan gaya Techno di bilik mandi.

kembali ke menu ↑

Letakkan kumbang di bilik tidur

Untuk membuat reka bentuk asal bilik tidur sudah mencukupi untuk plaster salah satu dinding bilik tidur dalam gaya minimalis.

Gaya minimalis untuk bilik tidur

Gaya minimalis untuk bilik tidur

Lembaga
Untuk hiasan bilik di dalam bangunan, disyorkan untuk memohon plaster akrilik, silikon atau silikat, yang sedia untuk digunakan dengan segera dalam baldi. Anda hanya perlu menambah warna dan kacau perlahan-lahan.

Silikon adalah yang paling mahal, tetapi paras prestasinya tinggi.. Selepas pengeringan, permukaan menjadi berkilat dan akan bertahan lebih daripada sedozen tahun.

Bilik tidur gaya Chalet

Tidak biasa, praktikal dan berpatutan

Tidak biasa, praktikal dan berpatutan

Untuk menghiasi bilik tidur dengan gaya desa, cukup untuk mengatur satu dinding dengan lapisan bertekstur. Kumbang sampingan dalam kes ini akan sangat membantu.

Untuk gaya desa yang wujud:

 • banyak kayu;
 • batu;
 • plaster bertekstur;
 • perapian.

Sangat menarik untuk melihat dinding blok batu berhampiran perapian, permukaan yang telah dimakan oleh kumbang kulit.. Pencahayaan setempat permukaan akan membuang bayang-bayang mewah, menekankan struktur pelepasan.

kembali ke menu ↑

Di ruang tamu

Ruang tamu adalah bilik utama di dalam rumah. Di sini keluarga berkumpul untuk cuti, menerima tetamu. Bilik ini patut menjadi kebanggaan pemilik. Dinding licin, putih tidak lagi dalam mode. Permukaan bertekstur dinding akan membantu membawa semangat ke reka bentuk bilik.

Sarang dalam reka bentuk ruang tamu

Sarang dalam reka bentuk ruang tamu

Beri perhatian kepada penggunaan lampu tempatan untuk memberi tumpuan kepada dinding yang dilekatkan. Ruang tamu harus mempunyai rupa perayaan, jadi disyorkan untuk melukisnya dalam dua warna. Apabila lukisan boleh menjadi dua pilihan: warna asas adalah cahaya atau gelap. Ia semua bergantung kepada rasa. Warna kedua harus berbeza dengan yang pertama.

Lembaga
Untuk memfokuskan tetamu pada sebarang objek seni, isu kecil mural di tengah-tengah dinding. Di sini anda boleh menggantung gambar cerah atau gambar dan ruang tamu dalam gaya art deco sudah siap.
kembali ke menu ↑

Contoh bilik kecil dan besar

Kumbang kulit bangku di koridor juga mempunyai hak untuk wujud. Koridor di pangsapuri tidak begitu luas. Kadang-kadang sukar untuk memanaskan dua ahli keluarga di ruang sempit. Selalunya risiko menggosok dinding. Kumbang kulit adalah begitu kuat sehingga ia berulang kali menyentuh atau berapa banyak.

Lembaga
Untuk mengekalkan bilik kecil ini dalam bentuk yang sentiasa segar, tinggalkan cat tertentu selepas selesai dan dari masa ke semasa cat ke atas kawasan yang dipakai di dinding.
Dekorasi tangga

Dekorasi tangga

Ini adalah struktur yang diperoleh dengan menggabungkan gerakan mendatar dan menegak. Untuk kesan yang lebih cerah, anda mesti menggunakan campuran dengan pengisi dengan diameter sekurang-kurangnya 3.5 mm.

kembali ke menu ↑

Peranan pencahayaan untuk meningkatkan kesan hiasan

Memohon "Bark kumbang" untuk menghiasi dinding, tidak kira di mana ia berada di luar atau di dalam, anda tidak sepatutnya melupakan pencahayaan. Pencahayaan berlaku:

 • umum (candelier di ruang tamu);
 • tempatan (lampu lantai, sconce);
 • aksen (lampu swivel, memberi tumpuan kepada objek).

Memohon lampu bawah dari lampu yang terletak di atas lantai boleh mencapai pencahayaan dua peringkat objek yang menarik.

Pencahayaan niche dan bukaan yang dilemparkan oleh kumbang kulit membolehkan anda memilih pembukaan dan menambahkan jumlah di dalam bilik. Cahaya tersembunyi, menerangi objek seni yang menarik menambah misteri kepada reka bentuk.

Beberapa petua:

 • untuk meningkatkan jumlah bilik mengarahkan cahaya dari lampu ke dinding;
 • untuk membuat siling lebih tinggi, keluarkan kandil dari pusat bilik, dan letakkan lampu di sekeliling perimeter;
 • penggunaan sconces menambahkan jumlah ke bilik;

Tambah isipadu bilik kerana pencahayaan

Tambah isipadu bilik kerana pencahayaan

Menggunakan pencahayaan untuk mencipta reka bentuk asal, anda boleh menyembunyikan kekurangan, mengembangkan atau mengurangkan saiz bilik, menumpukan perhatian kepada objek penting bagi pemilik:

 • gambar;
 • lukisan;
 • pasu;
 • benda-benda kuno.

Pencahayaan adalah alat reka bentuk yang kuat untuk membuat pedalaman yang bergaya, tanpa perlu membaik pulih untuk sedikit wang.

kembali ke menu ↑

Gabungan warna di pedalaman

Fakta bahawa warna mempengaruhi mood, fungsi fisiologi seseorang dibuktikan oleh penyelidikan saintifik. Sebelum anda memulakan plaster bilik dengan Bark Beetle, anda mesti mengambil kira kesan warna perabot dan objek lain di dalam bilik. Sudah tentu, pilihan makanan peribadi akan memainkan peranan utama, tetapi nasihat saintis juga tidak boleh diabaikan. Isu ini telah dikaji untuk jangka masa yang panjang; terdapat jadual gabungan warna khas untuk pereka.

Meja naungan

Meja naungan

Warna pertama dominan, dan selebihnya adalah pelengkap, harmoni digabungkan dengan yang utama.

Plester bertekstur dalam penampilannya menyerupai batu, jadi pereka menggunakannya dalam gaya di mana bahan batu diperlukan.

Kehadiran pelbagai warna memberikan pereka pelbagai pilihan untuk menerapkan campuran bertekstur bertekstur di bawah batu. Mika glitter ditambah kepada campuran untuk meningkatkan kesan hiasan. Lekapan yang ditinggalkan dari "aktiviti kumbang kulit" dicat dengan warna yang berbeza untuk mencapai kesan baru.

Barang hiasan

Pilihan bergaya

8.4 Skor Jumlah
Plaster Bark Bark - cepat dan cantik

Plaster kumbang kulit sangat ringan dan pemilih untuk digunakan. Ketahui lebih dekat, anda benar-benar memahami bahawa anda membuat pilihan yang tepat. Menggunakan warna, anda akan mencapai warna seperti itu, kombinasi yang boleh menjadi aksen terang bukan sahaja untuk mana-mana fasad, tetapi juga untuk reka bentuk mana-mana bilik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Plaster boleh dicat semula berkali-kali tanpa mengorbankan kualiti, yang anda tidak mampu dengan beberapa jenis kertas dinding.
 • Ia tahan lama dan begitu kuat sehingga kos penggunaannya dibahagi dengan tahun perkhidmatan yang sempurna akan lebih daripada dibayar pada masa akan datang.
 • Ia sesuai dengan banyak gaya reka bentuk.
Cons
 • Ia begitu kuat sehingga tidak mungkin untuk mengeluarkan "Bark Beetle" dari dinding tanpa perforator.
 • Tidak mustahil untuk mengubah reka bentuk bilik tanpa pembaikan besar.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk