Woodgrain: 200+ (Foto) Reka bentuk semula jadi yang dibuat untuk keselesaan anda

Walaupun kemajuan pesat bergerak ke hadapan, orang masih cuba memilih bahan semula jadi untuk bilik-bilik yang menghias. Yang paling popular adalah kayu. Ia digunakan untuk pembuatan perabot, pintu, bingkai tingkap, pelbagai aksesori. Ia digunakan untuk hiasan, mewujudkan elemen hiasan.

Kandungannya:

Ciri-ciri Bahan

Pada sebutan kayu di pedalaman persatuan pertama adalah terutamanya perabot dan lantai. Jadi beberapa rumah masih dibina sepenuhnya dari kayu. Ini adalah rumah-rumah bahasa Rusia, Sweden, Finlandia, bangunan chalet.

Pokoknya tidak keluar dari fesyen

Pokoknya tidak keluar dari fesyen

Pokok ini digunakan untuk dikaitkan dengan sebuah pondok lama, lantai berliku yang tidak boleh dipercayai atau pedalaman yang sudah lapuk. Pereka moden telah mencipta beberapa teknik yang membolehkan bahan kelihatan hebat di pedalaman mana pun.

Kelimpahan kayu selalu membuat alam semulajadi, semula jadi, mewah. Ia boleh berjaya digunakan dalam hampir semua gaya dalaman dari Jepun yang luar biasa hingga moden hi-tech.

Kayu boleh digunakan sekarang di mana-mana sahaja. Sekiranya sebelum ini bilik mandi ia adalah pilihan yang pelik dan tidak sesuai, kini semakin mungkin untuk mencari selesai kayu atau bahkan perabot di bilik mandi.
Ia kelihatan hangat dan nyaman

Ia kelihatan hangat dan nyaman

Cukup banyak yang boleh ditemui di pedalaman dalam bentuk hiasan. Ia berjaya digabungkan dengan bahan-bahan lain, contohnya, dengan:

 • kulit;
 • logam;
 • kaca;
 • batu.

kembali ke menu ↑

Pokok di pedalaman

Pertimbangkan pilihan trim kayu yang paling popular di bilik yang berbeza. Gaya apa yang akan sesuai dan betapa cantiknya?

kembali ke menu ↑

Dapur

Kayu boleh membuat bahagian dalam dapur selesa dan asli. Dapur di bawah pokok atau dihiasi dengan bahan semula jadi boleh dihiasi dengan salah satu gaya yang dibentangkan:

Pada masa yang sama, unsur kayu tidak hanya set dapur, aksesori, tetapi juga dinding, siling dan hiasan lantai. Lantai paling kerap parket atau jubin dengan tiruan kayu.

Interior dapur moden

Interior dapur moden

Gambaran keseluruhan setiap gaya untuk dapur:

1Klasik

Ia membayangkan penggunaan spesies pokok mahal. Mereka menyediakan status sosial yang tinggi di dapur. Tidak ada warna yang menantang, aksesori luar biasa. Semuanya ketat dan dihalang. Perabot kayu melengkapkan tekstil semula jadi, upholsteri kulit, perhiasan emas atau perak.
Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

2Muzik negara

Ramai yang bersekutu dengan gaya desa. Dan kampung itu menganggap banyak kayu.Kawasan kerja atau sebahagian dinding diperbuat daripada kayu, keutamaan diberikan kepada perabot rotan. Skema warna melibatkan gabungan warna hangat dengan nada pastel. Dalam gaya perhiasan bunga kecil, bahan kapas untuk langsir.
Gaya negara

Gaya negara

3Romantik gaya

Sesuai untuk dapur yang luas di rumah anda sendiri. Set kayu dapur biasanya berwarna putih atau hitam. Facades dihiasi dengan ukiran besi kasar. Warna keseluruhan dapur adalah coklat gelap atau kelabu tambah nada putih. Semua perabot harus kelihatan berat dan besar-besaran. Berat penetapan itu memberikan lantai batu. Senjata zaman pertengahan antik, perisai ksatria atau tiruan yang serupa digunakan untuk hiasan.
Gaya romantik

Gaya romantik

4Scandinavian gaya

Boleh digunakan dalam dapur semua saiz. Palet mesti dipilih dengan sangat terang, dengan penambahan kecil. hitam atau biru gelap. Di dalam bilik yang dikuasai oleh nada putih atau cahaya, terdapat banyak tempat yang terang. Di dinding diletakkan kertas dinding atau plasterApabila mereka bentuk siling, anda mesti menggunakan elemen kayu. Semua perabot di dapur harus dibuat sama ada dari bahan mentah semulajadi atau dari tiruan berkualiti tinggi. Banyak pencahayaan, tidak ada langsir, hidup tumbuhan dalam periuk adalah tanda-tanda Scandinavia.

Gaya skandinavia

Gaya skandinavia

5Moden

Sebagai tambahan kepada kayu, pedalaman hendaklah termasuk kaca, plastik dan produk logam. Gabungan warna sangat sukar - putih, kelabu, hitam digabungkan dengan biru terang, coklat atau beige. Pada pendaftaran bahan mentah dinding dengan penambahan logam digunakan.
Art Nouveau

Art Nouveau

6Gothic

Ia menganggap siling yang tinggi di dalam bilik dengan balok kayu yang luas. Perabot ini dibeli daripada spesies seperti walnut, oak, alder, cedar dengan kelengkapan tembaga. Lebih baik memilih warna gelap, terutamanya coklat dan merah. Mereka perlu dicairkan dengan benang perak dan emas. Bahagian bawah dinding dihiasi dengan panel kayu, dinding atas. Pembingkaian logam melengkapkan kawasan pedalaman tingkapbahagian palsu.
Dalam gaya gothic

Dalam gaya gothic

kembali ke menu ↑

Bahan semula jadi di dalam bilik mandi

Bilik mandi - tempat yang mempunyai kelembapan yang tinggi, perubahan suhu malar, mikroklimat yang kompleks. Oleh itu, ketika membuat pedalaman di dalam bilik mandi, kayu tidak sering digunakan. Keutamaan diberikan kepada seramik yang sudah menjengkelkan jubin.

Kayu di bilik mandi

Kayu di bilik mandi

Potongan kayu yang disediakan dengan sempurna boleh menjadi hiasan bilik mandi yang indah. Bahan semulajadi seperti ini boleh bertahan lama. Ia tetap untuk memilih dari bahan-bahan tersebut:

 • Kayu semulajadi - jenis hiasan yang paling mahal. Rumah blok, papan tebal dari baka yang kuat, tiruan bar yang dimilikinya. Mereka mempunyai impregnation antiseptik dan keindahan alam semula jadi gambar.
 • Panel kayu - Terdapat panel dan papan berlapis yang diperbuat daripada cip kayu, yang dalam tekstur menyerupai kayu. Mereka tidak kelihatan lebih teruk daripada kayu semula jadi. Tetapi mereka mempunyai daya tahan yang lebih baik terhadap kelembapan.
 • Jubin seramik untuk kayu - Anda boleh memilih jubin biasa dalam warna-warna yang tidak standard yang baru. Jubin menyampaikan tekstur, warna dan corak kayu semulajadi.

Bilik mandi memerlukan rawatan khusus.

Bilik mandi memerlukan rawatan khusus.

Kayu yang tidak sesuai untuk bahan bilik mandi sentiasa kelihatan cerah dan asli di dalam bilik ini. Tidak perlu menggunakan bahan semula jadi untuk menghidupkan ruang. Anda boleh menggunakan pelbagai aksen kayu.

Mereka mungkin:

 • tab mandi kayu adalah perkara yang tidak biasa yang memerlukan penjagaan khas;
 • lantai kayu untuk bilik mandi - anda juga boleh memilih jubin di bawah pokok atau memilih kayu semula jadi. Ia memerlukan penjagaan yang mudah;
 • perabot kayu - meja dan meja sisi katil gaya eko, spa desa.

Lembaga
Untuk bilik mandi dengan saiz kecil anda perlu memilih kayu warna cahaya: pain, abu, maple. Kayu gelap menjadikan bilik gelap dan sempit.
Bahan ini kelihatan cerah dan asli di dalam bilik ini.

Bahan ini kelihatan cerah dan asli di dalam bilik ini.

kembali ke menu ↑

Di dalam bilik tidur

Reka bentuk dalaman untuk bilik tidur menggunakan kayu boleh menjadikan bilik ini selesa dan santai. Apabila memilih selesai kayu untuk bilik tidur, anda perlu bergantung pada kriteria berikut:

 • kekuatan tinggi;
 • rintangan kepada kelembapan;
 • kebolehterimaan pemprosesan selanjutnya;
 • ciri prestasi yang baik.

Bahan mentah semulajadi dipilih untuk dekorasi bilik tidur, kerana ia memenuhi semua kriteria yang disenaraikan, ia adalah mesra alam. Pine dianggap sebagai bahan yang boleh diterima untuk harga.

Pilihan kreatif untuk katil

Pilihan kreatif untuk katil

Tips Rekabentuk Bilik Tidur:

 • Untuk pengembangan visual ruang anda perlu memilih warna cahaya kayu, yang dapat dilengkapi dengan aksen terang kecil.
 • Untuk perabot bilik kecil, anda perlu memilih yang paling mudah tetapi berfungsi. Jangan kekacauan ruang. Perabot tidak boleh menduduki sebahagian besar bilik. Pilihan yang baik - ini adalah sofa yang boleh ditukar, sebuah almari yang kemas.
 • Warna kayu semulajadi akan berfungsi sebagai latar belakang yang sempurna untuk aksen terang yang lain di dalam bilik.
 • Kayu dengan kemasan matte kelihatan sangat semula jadi.
 • Produk lacquer berkilat akhirnya perlu dikemas kini.

Apabila anda membuat gaya eko di bilik tidur, anda boleh memilih seluruh dinding di bawah trim kayu. Biasanya ia berfungsi sebagai kepala katil. katil. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan clapboard reka bentuk ekonomi atau membeli panel hiasan mewah.

Bilik tidur yang selesa dan moden

Bilik tidur yang selesa dan moden

Dengan hiasan seperti itu akan selaras dengan lukisan, patung, lekapan lampusepadan dengan gaya bilik. Jika anda membuat siling kayu di bilik tidur, maka dari usaha itu anda boleh mengambil banyak kelebihan:

 • keramahan alam sekitar;
 • bunyi yang sangat baik dan penebat haba;
 • keupayaan untuk menyembunyikan pelbagai komunikasi;
 • keindahan rupa.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Reka bentuk mana-mana bilik bermula dengan pemilihan selesai. Sekiranya anda ingin membuat pedalaman ruang tamu dengan menggunakan bahan semula jadi, tanpa pokok itu tidak boleh dilakukan.

Untuk lantai, anda boleh memilih:

 • papan dek;
 • papan besar;
 • lantai parket;
 • laminate atau linoleum dengan corak yang menyerupai warna dan tekstur kayu.

Dengan perabot kayu berkualiti sempurna harmoni perapian. Oleh itu, di rumah sendiri, di mana ruang bilik agak besar, anda boleh meletakkan perapian batu buatan.

Pohon di pedalaman ruang tamu dikaitkan terutamanya dengan gaya klasik. Untuk menyampaikan gaya ini, anda perlu memilih warna yang bijak. Gaya ini akan sesuai dengan warna gelap dan cahaya, bahan semula jadi dan tekstil. Kayu digabungkan dengan tirai berat untuk tingkap, bahan semula jadi untuk upholsteri perabot berkualiti tinggi.

Interior ruang tamu menggunakan bahan semula jadi

Interior ruang tamu menggunakan bahan semula jadi

Aksesori buatan atau dibeli dari kayu boleh menghiasi bahagian dalam ruang tamu. Kayu yang rendah jadual pengeluaran sendiri, kerusi dari kayu mentah, bingkai kayu untuk gambar dan gambar-gambar akan menetapkan mood untuk ruang tamu sedemikian.

Lembaga
Pilih warna kayu memerlukan semula jadi. Anda tidak boleh memilih produk dan perabot dengan permukaan dicat, tekstur bahan sangat penting.
kembali ke menu ↑

Menamatkan loggias dan balkoni

Beberapa pemilik pangsapuri di bangunan tinggi balkoni - ini pantri lain. Ada orang meletakkan sampah yang tidak diingini yang lama, yang merupakan kasihan untuk membuang. Sebarang balkoni boleh diubah menjadi ruang berfungsi yang akan menyebabkan kekaguman.

Ia perlu melakukan penamat kayu berkualiti tinggi untuk mengubah ruang dengan lebih baik. Selalunya, hiasan balkoni itu dijalankan dengan bahan kayu.

Pilihan untuk pendaftaran loggia

Pilihan untuk pendaftaran loggia

Pertimbangkan beberapa idea yang berbaloi:

Panel kayu adalah bahan mulia, hangat, semula jadi yang mesra alam. Mereka boleh dibahagikan kepada beberapa kelas bergantung kepada bilangan knot.Lining mempunyai sambungan mengunci pada prinsip "groove-comb". Oleh itu, penamatnya cepat dan mudah.

Lembaga
Ia adalah mungkin untuk menggunakan lapisan untuk lapisan balkoni dalam beberapa jawatan. Selalunya ia adalah papan pemasangan menegak, tetapi anda boleh menjalankan pemasangan mendatar dan pepenjuru.

Ruang baldu sarung boleh menjadi plat PVC di bawah pokok itu. Mereka mempunyai sifat penebat bunyi dan haba yang sangat baik, mudah dipasang, mempunyai permukaan licin. Dalam pelapis hampir jahitan tersembunyi sepenuhnya.

Panel MDF - dengan pencahayaan yang betul di balkoni tidak kelihatan lebih teruk daripada kayu semula jadi. Ini juga merupakan bahan ekologi yang dihasilkan dari sisa kayu yang dimampatkan. MDF sesuai untuk plating yang dipanaskan atau sudah dipanaskan balkoni, kerana ia mempunyai ketahanan kelembapan yang rendah.

Sebarang balkoni boleh diubah menjadi ruang berfungsi.

Sebarang balkoni boleh diubah menjadi ruang berfungsi.

Pada musim panas, anda boleh meletakkan bunga segar di balkoni kayu seperti itu, yang digabungkan dengan sempurna dengan bahan.

kembali ke menu ↑

Dalaman pedalaman

Mandi tradisional Rusia adalah bilik yang benar-benar kayu. Ia terdiri daripada bilik tunggu, bilik stim khas dan bilik berasingan untuk penggunaan prosedur air. Biasanya, ketiga-tiga bilik itu dipotong dengan kayu untuk meniru peletakan kayu yang melintang.

Ini adalah bilik yang benar-benar kayu.

Ini adalah bilik yang benar-benar kayu.

Semua barangan lain di pedalaman juga kayu.

Bahan-bahan berikut digunakan untuk mandi mandi:

 • lapisan dari kayu semula jadi;
 • jubin kayu khas untuk bilik mandi;
 • tiruan kayu;
 • blok rumah dari papak;
 • bercantum rod atau bicar.

Apabila anda membuat bilik persalinan, penting untuk memastikan pelawat ke sauna selesa dan selesa. Di dalam bilik ini perlu panas. Oleh itu, perlu menggunakan bahan semula jadi dengan kekonduksian terma yang baik. Pada masa yang sama, bahan mesti tahan terhadap kelembapan.

Bilik persalinan yang cantik dan selesa

Bilik persalinan yang cantik dan selesa

Bilik ini mempunyai meja dan kerusi mudah untuk menikmati teh. Dinding dihiasi dengan lukisan, rak. Anda boleh membeli perabot rotan untuk bilik persalinan, yang digabungkan dengan kepingan kayu.

Di dalam bilik stim hendaklah digunakan bahan-bahan kuantiti tinggi yang tahan terhadap suhu tinggi. Ia juga sangat penting untuk menganjurkan ruang di dalam bilik stim dengan betul. Di dalam bilik ini harus ada kesinambungan gaya bilik persalinan.

Bilik mandi yang terakhir dicirikan oleh kelembapan yang tinggi. Oleh itu, adalah perlu untuk memilih bahan dengan rintangan kelembapan yang tinggi.

Kerana bilik ini biasanya digabungkan dengan bilik stim, maka mungkin masuk akal untuk mengambil kayu alami. Bilik ini mempunyai peredaran udara yang baik dan oleh itu kayu sesuai.

Gunakan bahan semula jadi dengan kekonduksian terma yang baik.

Gunakan bahan semula jadi dengan kekonduksian terma yang baik.

kembali ke menu ↑

Kemasan kayu

Di dinding, pokok kelihatan baik dan asli dalam mewujudkan gaya klasik. Seperti penamat boleh digunakan:

 • kayu panel;
 • mencetak;
 • lapisan berulir.

Tetapan ini tidak sesuai dengan mana-mana bilik. Sebagai contoh, dalam bilik tidur atau di pejabat, ia boleh kelihatan pretentious, ia akan secara visual mengurangkan ruang dan memberi tekanan kepada orang itu. Panel kayu bertekstur warna cahaya sesuai untuk ruang tamu, kanak-kanakbilik tidur dewasa.

Kabinet klasik

Kabinet klasik

Untuk lantai digunakan lantai kayu semula jadi atau laminate flooring. Liputan sedemikian akan menyebabkan pemilik sebuah apartmen atau rumah tidak murah. Tetapi pada masa yang sama harga sepadan dengan kualiti.

Satu alternatif kepada lapisan seperti ini boleh menjadi linoleum dengan tiruan imej plat kayu. Di antara spesies anda boleh menemui mereka yang sama dalam tekstur ke pokok sebenar.

Memotong kayu untuk memilih orang-orang yang mengalami alahan, sesuai untuk reka bentuk bilik tidur kanak-kanak.Di dalam bilik dengan kayu semulajadi, habuk yang kurang dikumpul dan kemungkinan penyebaran lembap berkurangan.
Gunakan parket yang diperbuat daripada bahan semula jadi.

Gunakan parket yang diperbuat daripada bahan semula jadi.

Untuk hiasan dinding, satu daripada dua jenis kayu dipilih:

 • berdaun;
 • konifer.

Kayu keras untuk bilik biasa dengan pengudaraan yang baik di mana orang tinggal. Conifer Lebih baik memilih untuk menamatkan bilik dengan kelembapan yang tinggi: mandi, bilik mandi.

Jenis pokok

Apabila memilih perabot untuk bilik yang berbeza, anda perlu memberi perhatian kepada spesies pokok yang dibuat:

 1. Oak - ada dalam kategori bahan yang paling mahal. Ia mempunyai nuansa mulia, struktur yang baik, tahan kelembapan. Digunakan untuk pembuatan perabot untuk bilik tidur.
 2. Pokok pine - perabot konifer tergolong dalam kelas ekonomi. Kekuatannya adalah purata. Kesan mekanikal kuat, ia tidak dapat bertahan. Pokok-pokok pine paling banyak dibeli perabot kanak-kanak. Bahan ini meminjamkan dengan baik untuk mewarnai, mempunyai corak yang indah.
 3. Hevea dalam kategori bahan termurah. Walau bagaimanapun, dalam sifatnya ia tidak kalah dengan oak.
 4. Beech - bahan yang sangat popular di kalangan pengilang perabot moden. Ia mempunyai sedikit warna merah jambu, mudah diproses. Secara semula jadi, plastik dan tahan lama. Semua sifat-sifat positif dalam kombinasi dengan harga yang berpatutan menjadikan beech pelbagai yang paling dapat diterima.
 5. Alder Ia mempunyai teduhan yang sangat indah, tekstur yang menyenangkan. Baka ini secara semula jadi sutera.
 6. Birch kekerasan yang berbeza, ketahanan. Ini adalah bahan mentah yang lain. Dengan ciri mekaniknya, birch adalah sama dengan beech. Ia dicat dengan baik, sesuai untuk pengeluaran venir.
 7. Walnut merujuk kepada jenis kayu pepejal, mempunyai pelbagai warna. Di atas semua, walnut hitam dihargai. Pokok ini dihiasi dengan beberapa butiran atau objek elit.
kembali ke menu ↑

Wallpaper

Pencinta alam akan menghargai kayu kertas dinding. Bahan ini boleh dibuat daripada venir, gabus, bahan semula jadi.

Panel plat kecil

Panel plat kecil

Kertas dinding kayu yang dipanggil panel khas plat kecil. Semasa pemasangan, mereka mudah menyesuaikan diri, mewujudkan corak semulajadi sepenuhnya. Sambungan berlaku dengan bantuan sistem lidah dan alur. Untuk wallpaper ini tidak perlu menyediakan pra-dinding, cukup dengan penamat standard. Melakukan penempatan kertas dinding di dinding juga sangat mudah tanpa bantuan di luar.

Tetapi kertas dinding kayu terdedah kepada kelembapan. Mereka takut dengan perosak. Oleh itu, mereka memerlukan penjagaan khas, penimbangan awal kelebihan dan kekurangan.

Kertas dinding dibuat dari spesies pokok berbeza yang berbeza dalam tekstur, corak, warna. Yang paling popular adalah kertas dinding pinus dan rempah.

Lembaga
Jika anda memerlukan sejenis kayu yang dapat menahan perubahan suhu dan kelembapan, maka anda perlu memilih larch. Bahan kayu ini tidak mengeluarkan resin.
Diperbuat daripada veneer, gabus, bahan semula jadi

Diperbuat daripada veneer, gabus, bahan semula jadi

Salah satu jenis yang paling mahal seperti wallpaper adalah panel dari pokok Abash Afrika.

Kertas dinding kayu dibahagikan kepada beberapa kategori:

Produk kayu sedemikian untuk dinding menghias mempunyai banyak kelebihan:

 • keselamatan ekologi - bahan tidak mengeluarkan bahan berbahaya, toksin ke dalam suasana bilik;
 • penciptaan permukaan pepejal - prinsip "sambungan duri" menjadikan salutan licin dan bahkan;
 • pelbagai model - bergantung kepada baka, warna, kaedah pemprosesan, corak semula jadi;
 • bunyi yang baik dan penebat haba. Malah venir yang paling nipis atau kertas dinding gabus memberikan prestasi penebatan yang baik.

Reka bentuk pejabat yang menarik

Reka bentuk pejabat yang menarik

Penampilan yang sama sekali berbeza boleh dibuat dengan setiap jenis meletakkan plat:

 • pepenjuru;
 • tegak;
 • mendatar.

kembali ke menu ↑

Kayu dan bata

Kayu akan sentiasa digabungkan di pedalaman dengan bahan semula jadi lain, termasuk batu. Biasanya digunakan untuk bata luar digunakan secara aktif untuk menghiasi dinding di dalam bilik. Gabungan kayu dan bata adalah ciri khas gaya. Loteng.

Gaya loteng

Gaya loteng

Gaya yang menarik dan menarik ini semakin popular. Dari bahasa Inggeris, perkataan loteng diterjemahkan sebagai "loteng." Gaya ini melibatkan penggunaan sekurang-kurangnya bilangan partition dan pelepasan maksimum ruang.. Kebanyakan kemudahan sedemikian adalah dupleks dan sesuai untuk orang yang kreatif.

Konsep gaya adalah gabungan pelbagai penyelesaian seni bina. Ia menggabungkan kerja keras usang dengan pelbagai komunikasi yang dapat dilihat, atau sistem pengudaraan telanjang.

Selesaikan hari-hari lama:

 • bahan logam moden;
 • kelimpahan cermin;
 • teknik berfungsi.

Gaya Loft dicirikan oleh kehadiran kerja keras di dinding, rasuk kayu lebar di siling dan ketiadaan partisi. Ruang dibahagikan kepada kawasan fungsional dengan zon.
Gabungan pelbagai penyelesaian seni bina

Gabungan pelbagai penyelesaian seni bina

Perabot untuk gaya Loft dipilih terutamanya kayu, ketat, tanpa butiran dan hiasan yang tidak perlu. Fungsi utamanya ialah penyimpanan barang-barang. Tugas tambahan ialah pembahagian ruang.

kembali ke menu ↑

Jubin

Bagi para pecinta penampilan pokok itu mencipta bahan alternatif. Ia adalah jubin seramik di bawah pokok itu. Ia mempunyai rupa kayu semula jadi, tetapi pada masa yang sama ia mempunyai keupayaan operasi terbaik.

Contohnya, di bilik mandi, tidak selalu mungkin untuk meletakkan lantai kayu. Lagipun, ia tertakluk kepada penyebaran acuan dan kelembapan di atasnya. Tetapi jubin seramik kesukaran seperti itu tidak akan mengerikan.

Jubin Woodgrain sebagai bahan alternatif

Jubin Woodgrain sebagai bahan alternatif

Kelebihan jubin seramik:

 • kesan hiasan, estetika yang tinggi;
 • ketahanan dan kekuatan tinggi;
 • pemeliharaan penampilan sepanjang hayat;
 • rintangan kepada perbezaan suhu kecil;
 • rintangan kepada kelembapan;
 • berkurangnya hygroscopicity;
 • penentangan terhadap bahan kimia yang agresif;
 • keupayaan untuk menggantikan jubin individu disebabkan kerosakan mekanikal;
 • kemudahan dan kemudahan penjagaan;
 • nisbah kualiti dan harga optimum.

Jubin yang betul dipasang akan melindungi lantai dari penyebaran jamur, acuan dan aliran air.

Jubin tiruan kayu seramik paling sering digunakan dalam dapur, bilik mandi dan tandas, jarang di bilik makan dan ruang tamu. Baru-baru ini, terdapat kecenderungan untuk meletakkan jubin tiruan kayu di lantai di lorong, lorong, lobi atau loteng.

Melindungi lantai daripada menyebarkan acuan dan cendawan

Melindungi lantai daripada menyebarkan acuan dan cendawan

Antara penutup lantai yang pelbagai, anda boleh memilih produk yang sedekat mungkin dengan kayu semula jadi. Semasa operasi, jubin tidak akan menyerap bau, akan dapat menahan beban yang ketara dan tidak akan tenggelam. Lantai tersebut mempunyai keselamatan kebakaran, tidak terbantut dan tidak kelihatan lebih buruk daripada kayu yang sebenar.

kembali ke menu ↑

Ciri Pintu

Kayu adalah bahan yang paling biasa untuk pembuatan pintu dalaman. Ia berjalan lancar dengan kaca. Oleh itu, produk siap kelihatan dalam bentuk lembaran lengkap atau memasukkan sisipan kaca.

Pintu kualiti diperbuat daripada:

 • mahoni;
 • kayu beech;
 • oak;
 • birch;
 • pinus;
 • merbau;
 • ceri manis

Kualiti cemerlang mereka adalah daya tahan dan keramahan alam sekitar. Pintu kayu dengan sempurna mengasingkan haba dan bunyi.

Bahan biasa untuk pembuatan pintu dalaman

Bahan biasa untuk pembuatan pintu dalaman

Kehadiran salutan khas melindungi aksesori dari kerosakan luar dan memanjangkan ketahanannya.

Untuk pintu kayu untuk berkhidmat untuk masa yang lama, apabila memilih produk dalaman, anda perlu memberi perhatian kepada detik-detik seperti:

 • pengeluar - anda perlu membeli barangan dari pengeluar yang dipercayai.Untuk pintu, adalah penting bahawa kayu adalah betul dan diproses dengan betul;
 • kualiti kayu - pintu kayu yang baik tanpa sebarang penyelewengan dan retakan;
 • salutan pintu - permukaan kanvas sepatutnya lancar, kerana varnis itu digunakan dalam beberapa lapisan, dan kemudian pengamplasan dilakukan;
 • Jika sisipan kaca disediakan di pintu, adalah penting untuk memilih kaca tahan kejutan. Apabila bertindak secara mekanikal, kaca tidak boleh runtuh ke dalam serpihan kecil.

Pintu-pintu ini boleh menjadi hiasan dalaman

Pintu-pintu ini boleh menjadi hiasan dalaman

Pintu dalaman kayu adalah jenis berikut:

 • dengan beranda;
 • tanpa beranda;
 • daun tunggal dan bivalve;
 • licin;
 • dengan satu dan dua panel;
 • simetri dan asimetri;
 • pintu diperbuat daripada kayu pepejal, MDF atau venir.

Pilihan dalam warna terang

Pilihan dalam warna terang

kembali ke menu ↑

Perabot Kayu

Tidak mustahil membayangkan mana-mana bahagian dalam tanpa kehadiran kayu di dalamnya. Sekiranya ini bukan penamat, maka sebarang perabot, pintu, bingkai tingkap.

Dalam reka bentuk bajet tidak digunakan kayu semulajadi, dan tiruannya. Dalam kategori harga pertengahan juga bukan lembaran pepejal spesies pokok, dan kayu buangan. Perabot kayu mempunyai kelebihan berikut:

 • kemurnian ekologi - jangan mengeluarkan bahan toksik dan berbahaya ke udara. Boleh menghasilkan aroma yang menyenangkan, menonjolkan minyak dan resin penting, yang mempunyai kesan positif pada tubuh manusia;
 • ketahanan dan kekuatan - produk kayu mempunyai rintangan yang tinggi terhadap kerosakan mekanikal. Perabot yang berkualiti boleh bertahan beberapa generasi manusia;
 • kesederhanaan dan kelajuan tinggi pembaikan;
 • penggunaan yang selesa - kepingan moden perabot kayu adalah ergonomik. Mereka dibuat dengan mengambil kira ciri-ciri perlembagaan orang itu.
 • pilihan pelbagai gaya dan reka bentuk yang pelbagai - anda boleh mencari perabot kayu dari mana-mana gaya, jenis, saiz, warna dan tekstur;
 • perabot kayu sentiasa rapi dan kaya.

Perabot boleh dibuat:

 • dari spesies pokok lembut: aspen, linden, poplar, chestnut, cedar, spruce, pain, juniper;
 • dari kayu keras: epal, abu, walnut, sycamore, maple, birch, beech, larch, oak, elm, abu gunung;
 • batu yang sangat keras: pokok pistachio, birch besi, hornbeam, akasia, yew.

Perabot yang paling mahal dan tahan pakai dianggap sebagai batu yang paling sukar.

Lembaga
Agar tidak mengelirukan perabot dari kayu semula jadi dengan papan serpih, anda perlu melihat potongan bahagian kayu. Anda juga boleh melihat corak kayu. Dalam plat yang ditekan, anda boleh mencari corak yang sama, bahan semula jadi tidak akan mengulangi garisan.

Menggunakan kayu sentiasa membantu mengubah rupa bilik. Binatang semulajadi membuat seseorang lebih dekat dengan alam semula jadi, memberikan kebersihan ekologi di dalam bilik. Kayu sentiasa berjaya memasuki kawasan pedalaman ketika digabungkan dengan plester, kulit, bata, batu atau tekstil mahal.

Gunakan pokok

Dalaman yang indah

8 Skor Jumlah
Pohon di pedalaman - kami gunakan dengan cara yang bergaya

Baru-baru ini, semakin sering kita dapat melihat pokok di pedalaman sebuah apartmen atau rumah. Ini sentiasa trend fesyen yang tidak berumur, tetapi hanya memperoleh wajah baru. Idea segar yang boleh digunakan dengan cara yang sangat luar biasa dan baru. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Kehadiran bunyi dan sifat penebat haba yang baik
 • Sesuai untuk bilik-bilik yang menghias apa-apa gaya.
 • Ketahanan dan kekuatan bahan, juga serba boleh
Cons
 • Kos yang tinggi untuk baka semulajadi
 • Bahaya kebakaran yang tinggi
 • Ketahanan yang rendah berbanding jubin atau logam
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk