Katil kayu sebagai cara untuk memperbaiki kesejahteraan. Kanak-kanak, dua bilik tidur, ciri-ciri penggunaan dan pilihan

Tempat tidur - sifat utama dari mana-mana bilik tidur. Jika anda menghargai keselesaan, maka pastinya lebih suka membeli tidur dari kayu ke bilik tidur. Apa yang perlu saya cari ketika membeli? Apakah katil yang paling popular? Bagaimana untuk menentukan saiz dan sama ada anda perlu mengetahui formula katil yang selesa? Jangan ketinggalan dalam artikel kami.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri penggunaan

Ia sudah cukup untuk terjun ke dalam pelukan lembut sebuah katil biasa untuk kelihatan segar dan sihat sepanjang hari. Anda tidak boleh terkejut, kerana tidur penuh dianggap sebagai janji kesejahteraan dan penampilan.

Oleh itu, adalah disyorkan untuk mempertimbangkan secara serius perabot untuk berehat, memberi tumpuan kepada elemen utama set bilik tidur.

Katil pokok tahan lama, boleh dipercayai

Katil pokok tahan lama, boleh dipercayai

Tempat tidur yang selesa diperlukan untuk tidur yang baik dan berehat, jika tidak sakit belakang dan bulatan gelap di bawah mata akan menjadi sahabat abadi.

Ikuti kriteria pemilihan untuk pemilihan, memandangkan saiz, bahan, fungsi, reka bentuk.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Anak rusa dari tahun untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Reka bentuk pelbagai fungsi yang akan menjadi selesa untuk bayi

kembali ke menu ↑

Kelebihan perabot kayu

Salah satu isu utama yang dikhawatirkan pengguna adalah jenis bahan dari mana produk dibuat. Dalam perkara pilihan bahan, tunjukkan ketenangan, ketekunan, kerana kualiti rehat malam bergantung pada pilihan.

 • Pada puncak populariti tempat tidur kayu. Produk mempunyai beberapa kelebihan yang tidak boleh dinafikan.
 • Terdapat banyak model kayu. Mereka berbeza dengan warna, jenis.
 • Produk dari mahoni, oak adalah yang paling mahal. Satu katil pain dan pokok-pokok konifer lain menimbulkan bau yang menyenangkan yang mewujudkan suasana istimewa bilik tidur.
 • Kelebihan model kayu yang tidak dapat dinafikan adalah ketahanan, serta kemungkinan pengumpulan dan analisis berganda.

Tempat tidur yang selesa diperlukan untuk tidur yang nyenyak dan berehat.

Tempat tidur yang selesa diperlukan untuk tidur yang nyenyak dan berehat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil sofa dengan tilam ortopedik untuk kegunaan harian? 180+ Foto

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu saya cari?

Apabila memilih tempat untuk berehat, anda perlu mempertimbangkan satu peraturan asas, perabot bilik tidur biasanya dikemaskini tidak lebih daripada sekali dalam 10 tahun.

Perhatian harus dibayar kepada kekuatan, ketahanan terhadap goyang.

Salah satu pilihan terbaik dianggap sebagai kayu pepejal. Bahan semula jadi ini bukan sahaja berkualiti tinggi tetapi mesra alam.

Kayu padat kelihatan mulia di pedalaman bilik tidur, ia boleh menjadi hiasan yang terang di pedalaman bilik tidur dan akan berkhidmat selama bertahun-tahun kepada pemiliknya.

Penyelesaian yang bergaya untuk rumah negara

Penyelesaian yang bergaya untuk rumah negara

Sudah tentu, bahan tersebut kini dianggap mahal, tetapi kualiti positif array adalah berbaloi.

Katil yang diperbuat daripada kayu akan bertahan lama kepada pemiliknya. Sehingga kini, katil kayu di puncak populariti

Corak yang diukir dengan mudah boleh dimuatkan ke pedalaman klasik, akan sesuai Scandinavian gaya moden yang kelihatan sempurna dalam reka bentuk romantis seperti vintaj atau kerja keras.

Ia juga perlu diperhatikan bahawa, walaupun reka bentuk tanpa berat, katil tersebut dibezakan oleh kekuatan tinggi dan ketahanan.

Dalam warna putih

Dalam warna putih

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Katil bayi mana yang paling popular?

Pasaran telah mengisi produk dari MDF. Bahan ini mempunyai banyak kelebihan dan harga yang berpatutan, oleh itu, telah menjadi yang paling biasa.

Bagaimanapun, perabot diperbuat daripada papan serpai, venir, papan lapis, kayu dan bahan lain.

Pengilang boleh menawarkan pelbagai pilihan pelanggan:

 • tanpa warna;
 • berwarna;
 • venir licin.

Dengan itu, anda boleh mencapai warna semula jadi.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil tidur dengan sofa di bahagian bawah - Bergaya dan praktikal (90+ Foto)

kembali ke menu ↑

Bingkai katil

Pilihan bajet adalah katil bingkai. Anda juga boleh memasangnya di atas permukaan yang tidak rata, kerana kaki adalah ketinggian laras.

Pilihan bajet adalah katil bingkai

Pilihan bajet adalah katil bingkai

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk baru yang indah di bilik tidur: 225+ (Foto) Pilihan untuk tidur yang selesa dan sihat

kembali ke menu ↑

Dengan mekanisme mengangkat

 • Reka bentuk ini mudah dipasang di bilik tidur yang sempit, kerana ia menyediakan akses mudah ke ruang cucian.
 • Mekanisme pengangkat mempunyai perjalanan yang lancar, kerana anda tidak perlu menggunakan kekuatan fizikal yang hebat ketika membukanya.
 • Katil ini boleh dipanggil pelbagai fungsi dan selesa.
 • Sesetengah ibu bapa suka tempat tidur loteng, yang mana anda boleh menganjurkan ruang kerja untuk anak anda.

Banyak model dibuat dengan meja dan peralatan sukan. Apa katil yang anda perlukan?

Katil dengan mekanisme mengangkat

Katil dengan mekanisme mengangkat

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Katil tunggal dengan dan tanpa tilam: Bagaimana untuk memilih yang selesa?

kembali ke menu ↑

Double dari satu setengah meter dan banyak lagi

Walaupun piawaian tertentu, pengguna boleh memilih lebar tempat tidur, yang bergantung kepada umur, kedudukan tidur yang selesa dan iklim walaupun, kerana kawasan yang lebih panas, tempat tidur yang lebih luas sepatutnya.

Hampir semua kilang perabot moden membuat katil untuk pesanan pelanggan individu. Ini mengambil kira bukan sahaja saiz, tetapi juga boleh membuat reka bentuk yang unik.

Bagi katil sedemikian, mudah untuk memilih set perabot saiz, saiz, reka bentuk dan ciri-ciri reka bentuk yang lain, termasuk katil double yang elegan.

Model ganda dari kayu pepejal tidak boleh dibeli di setiap salon perabot.

Pilihan dua bilik tidur

Pilihan dua bilik tidur

Di samping itu, selalunya di kedai-kedai perabot terdapat pelbagai jenis barangan yang sangat sederhana.

Untuk menyediakan pembeli dengan pelbagai pilihan katil double, anda perlu menggunakan ruang runcit yang besar. Dan tidak setiap salon mampu membelinya, oleh itu, semakin banyak katil double dibeli di Internet - di kedai perabot maya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil double dengan mekanisme mengangkat? Model Terbaik untuk Reka Bentuk dan Kemudahan

kembali ke menu ↑

Kayu padu

Katil double diperbuat daripada kayu padu, dalam pengeluaran perabot dan sangat popular di kalangan pengguna yang menuntut.

Terutama cantik adalah loungers kayu dan papan melihat eko-atau etno-gaya di pedalaman, dan juga akan menjadi atribut yang sangat diperlukan di rumah negara atau di kampung.

Idea bilik tetamu

Idea bilik tetamu

kembali ke menu ↑

Dari kayu balak

Malangnya, reka bentuk klasik tidak digabungkan dengan bahan semulajadi seperti log dan tidak mungkin sesuai di dalam bilik tradisional.

Sekiranya pengguna suka mencuba dan mencampurkan gaya, maka log lounger boleh digabungkan dengan elemen kaca dan besi tempa.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil Attic dengan Kawasan Kerja (165+ Gambar): Idea asal untuk bilik kecil

kembali ke menu ↑

Dari MDF, hardboard, papan serpih

Perabot tidur yang diperbuat daripada MDF, fiberboard atau papan partikel adalah pilihan yang paling biasa di antara bahan-bahan lain yang lebih dipercayai.

Berbeza dengan produk di atas, model sedemikian lebih rendah daripada kebolehpercayaan, tetapi ia jauh lebih murah.

Lebih-lebih lagi, katil, diperbuat daripada bahan ini, dengan cepat melonggarkan, mengalir, dan dengan cepat menjadi rosak. Tetapi jika perabot ini dibeli untuk masa yang singkat atau digunakan sangat jarang, pilihan ekonomi ini adalah penyelesaian yang ideal.

Idea bilik kanak-kanak

Idea bilik kanak-kanak

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Headboard untuk katil double: 255+ (Foto) Pilihan untuk reka bentuk bilik tidur moden

kembali ke menu ↑

Mengubah katil

Sebagai tambahan kepada reka bentuk klasik yang biasa, katil double disebabkan oleh idea-idea reka bentuk berani yang berubah menjadi produk perabot pelbagai fungsi, yang bukan hanya berfungsi sebagai tempat yang selesa dan selesa untuk berehat yang baik, tetapi juga almari pakaian yang luas atau mudah berubah menjadi pakaian biasa atau almari pakaian.

Katil pengubah terbina dalam adalah penyelesaian yang ideal untuk bilik kecil dan pangsapuri studio.

Perabot ini dengan selekoh pergelangan tangan bertukar menjadi rak buku atau rumah yang padat. Ia mengambil ruang yang sangat sedikit dan merupakan jenis pengetahuan dalam pengeluaran perabot asli.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Podium tempat tidur di apartmen: 205+ (Foto) Idea dan cadangan untuk pedalaman (dengan laci, dengan katil tarik keluar, khusus)

kembali ke menu ↑

Bed-podium

Podium katil berbeza dengan model yang berubah dan tradisional menempati banyak ruang di dalam bilik tidur. Tetapi tidak seperti congeners perabot mereka, mereka dianggap sebagai pilihan yang praktikal dan mudah, kerana mereka dapat menyelesaikan masalah menyimpan barang-barang terima kasih kepada niche yang luas.

Katil podium dengan beberapa langkah kelihatan sangat luar biasa di dalam bilik tidur, dan setiap langkah adalah laci untuk barangan peribadi dan juga untuk linen pastel.
kembali ke menu ↑

Mengangkat struktur

Mengangkat katil dengan mekanisme gas-lift, satu lagi pilihan hebat untuk orang praktikal. Dan walaupun tidak berbeza dengan reka bentuk klasik perabot ini, tetapi niche yang luas, yang terbentuk apabila bingkai dibangkitkan, adalah tempat yang ideal untuk menyimpan barang pukal.

Bed-podium di pedalaman

Bed-podium di pedalaman

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Peralatan tidur berkualiti dalam buaian untuk bayi baru lahir - Kunci untuk tidur bayi yang sihat

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Di mana lebih baik untuk membeli katil?

Semua pencinta perabot berkualiti diketahui, untuk membuat pembelian yang sangat baik, anda mesti memilih kedai dalam talian yang bereputasi. Bagaimana mengenalinya di kalangan beribu-ribu sumber yang berlainan?

Kehadiran pelbagai jenis produk berjenama, pengalaman kerja yang baik, dan jaminan akan menjadi bukti bahawa anda adalah pemimpin sebenar pasaran perabot.

Salun perabot akan menjadi pilihan terbaik, kerana di sini pembeli tidak hanya akan memenuhi semua tanda-tanda yang dijelaskan di atas, tetapi juga akan terkejut dengan tahap harga.

Reka bentuk katil kreatif

Reka bentuk katil kreatif

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menentukan saiz perabot?

Pembeli berhadapan dengan masalah dimensi set tidur. Ia agak sukar untuk memilih item berkualiti tinggi yang sesuai dengan saiznya.

Sangat penting untuk menentukan terlebih dahulu saiz produk. Katil yang dibeli terburu-buru mungkin berubah menjadi lebih besar daripada ruang membolehkan bilik, atau sebaliknya, kecil supaya dua orang diletakkan di atasnya.
kembali ke menu ↑

Katil selesa formula

Untuk mengelakkan sebarang kesulitan, perlu mengira saiz katil masa hadapan dengan betul, dengan menggunakan formula yang sangat mudah.

Dalam gaya moden

Dalam gaya moden

 • Tetapi sebelum meneruskan pengiraan, anda harus tahu bahawa panjang katil standard adalah dari kira-kira 2 meter hingga 2.2, tetapi pakar yakin bahawa untuk berasa selesa semasa tidur, anda perlu menambah lagi 20 cm ke ketinggian anda.
 • Dengan pengiraan ini, tidur tidak akan mengalami ketidakselesaan yang berkaitan dengan kekurangan ruang.
 • Bagi lebar produk, katil tidur boleh dibahagikan kepada beberapa jenis:

Single dengan pengiraan 90cm. lebar sehingga satu meter.

Satu setengah dari satu meter hingga satu setengah atau tidak lebih.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Katil lakukan sendiri

Kini tidak menjadi masalah untuk membeli katil. Jika anda mengira kos papan, skru, aksesori, ia akan lebih murah untuk dibeli.

Ia sering berlaku bahawa ada papan di ladang, kasihan untuk membuangnya, anda boleh membuat tempat tidur dengan tangan anda sendiri dan membeli kasur yang baik

kembali ke menu ↑

Peringkat perhimpunan

Pertama anda perlu membuat keputusan mengenai ketinggian katil. Panel hadapan tebal 20 mm dipotong daripada papan lapis. Bentuknya boleh ditarik.

 • Tepi diproses dengan pengisaran, anda boleh membaiki kertas pasir di bar dan memprosesnya dengan cara ini.
 • Seterusnya, potong dua jigsaw lapisan dan setengah cm lebih kecil daripada saiz luar perisai. Seterusnya, perisai dan lapisan diproses oleh pemotong. Prosedur ini boleh dilakukan pada kertas pasir, yang dipasang pada bar.
 • Seterusnya, tepi flap dan semua lapisan dilapisi. Kemudian tepi dirawat dengan noda, tengah akan ditutup lagi. Untuk menutup sendi tengah dua pad ketebalan 10 mm, pad lain dibuat.
 • Dengan bantuan jigsaw, anda perlu memotong perisai belakang. Bentuk dan saiz yang boleh anda lakukan apa yang anda mahu.
 • Pada pemotong flap menyelinap alur, tepi dipesin dengan pemotong separuh bulatan.
 • Perisai di kedua-dua sisi ditutup dengan noda, maka, selepas pengeringan, ia dirawat dengan kertas pasir, corak disorot dan kawasan keseluruhannya sedikit.
 • Dua sidewan dipotong dengan fretsaw, mereka dimesin di pinggir dengan pemotong. Seterusnya, pad dipasang di tempat, menggariskan kontur dengan pensil, getah buih akan disisipkan di sepanjang garis. Lembaran vinil dan kulit boleh digunakan.
 • Kulit sesuai dengan tempatnya, maka corak dibuat, digariskan dengan pensil. Mengurangi satu setengah sentimeter merentas keseluruhan corak, tambah 1.5 cm.
 • Dalam corak luaran akan sesuai dengan kulit. Getah busa potong stapler dijahit ke papan lapis.

Bahan tahan lama dan boleh dipercayai, reka bentuk eksklusif, pembinaan kukuh - ini adalah kualiti yang membezakan produk dari kayu semula jadi dan menjadikannya benar-benar unik.Membeli katil kayu yang berkualiti, anda mendapat barangan elit yang baik.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mengemas kini kawasan dalaman yang lapuk dengan bantuan katil

Katil pokok

Perabot kayu asal

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 140 gambar)

8.4 Skor Jumlah
Katil kayu yang indah

Tempat tidur yang indah adalah hati dari mana-mana bilik tidur. Reka bentuk bilik dan suasana keseluruhan bergantung padanya. Dan jika ia juga diperbuat daripada kayu, bilik tidur anda akan benar-benar kelihatan lebih kaya dan lebih cantik daripada yang lain. Kami telah mengumpulkan semua yang anda perlu ketahui sebelum membeli perabot tersebut. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • penampilan;
 • persahabatan dan alam semula jadi;
 • ketahanan;
 • rintangan calar;
 • mewujudkan suasana kehangatan dan keselesaan.
Cons
 • kos yang tinggi;
 • berat badan;
 • memerlukan syarat khas di dalam bilik.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk