Kanak-kanak putih: Bagaimana untuk menguruskan bilik supaya ia tidak kelihatan membosankan? Peraturan gabungan untuk bahagian dalam bergaya (140+ Foto)

Kanak-kanak putih Ini adalah salah satu yang paling tradisional dan pada masa yang sama keputusan yang munasabah. Warna putih mencipta rasa kesucian dan kesegaran, kelihatan baik dalam minimalism dan gaya Scandinavia, dan yang paling penting adalah maruahnya - ia adalah neutral. Adalah cukup untuk menukar perabot, menggantung poster selain gambar dan bilik bayi berubah menjadi bilik remaja. Ia sudah cukup untuk menukar perabot lagi, menggantung lukisan bukan poster dan meletakkan permaidani, dan kini, ini sudah menjadi ruang seorang lelaki muda. Fleksibiliti putih menjadikannya pilihan yang baik. Ketahui tentang semua nuansa penamat untuk mana-mana umur dengan lebih terperinci di bawah.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri warna putih dan pilihan warna yang sesuai

Putih adalah warna keamanan dan rehat untuk kanak-kanak yang cemas.

Putih adalah warna keamanan dan rehat untuk kanak-kanak yang cemas.

Putih mempunyai beberapa ciri khas yang membezakannya dari warna lain:

 • Neutrality. Ia digabungkan dengan semua warna pada umumnya, mereka juga menentukan dengan tepat bagaimana pedalaman akan kelihatan. Campurkan dengan warna pastel - pic, lemon, halushijau - dan dapatkan bilik harmoni yang tenang, yang perlu berehat. Tambah warna-warna terang kepadanya - merah, oren, kanar, tepu biru - dan dapatkan kesan memandu, keindahan kebangkitan dan penalaan dengan cara yang ceria.
 • Ciri-ciri reflektif. Ia mencerminkan dan membiasakan cahaya dengan cara yang ruangan kelihatan lebih ringan dan lebih besar. Ini sangat berguna di pangsapuri kecil, di mana hanya kawasan kecil yang boleh diperuntukkan untuk tapak semaian.
 • Kemudahan. Ia mengimbangi warna lain. Digabungkan dengannya, warna yang paling mencolok atau paling gelap mula kelihatan lebih aman. Gabungannya dengan hitam akan memberikan keterukan, bukan kegelapan. Gabungannya dengan kirmizi akan memberikan pemanduan, bukannya rasa gugup.

Dengan warna ini, bilik kelihatan lebih besar dan lebih ringan.

Dengan warna ini, bilik kelihatan lebih besar dan lebih ringan.

Secara umum, ia adalah warna yang sangat baik yang mudah untuk digunakan. Langkah pertama dalam kerja ini adalah memilih warna putih yang sesuai dengan bilik tertentu:

 • Sekiranya terdapat sedikit cahaya di dalam bilik, tingkapnya menghadap ke utara dan hampir tidak ada matahari di dalamnya, naungan perlu hangat, jika tidak ia akan kelihatan sejuk dan tidak selesa.
 • Sekiranya terdapat banyak cahaya dalam bilik, tingkapnya menghadap ke selatan dan terdapat banyak matahari di dalamnya, anda boleh menggunakan warna sejuk, ia tidak akan menjadi sejuk lagi.

Menghias bilik anak-anak putih bukan sahaja mudah, tetapi juga sangat menarik.

Menghias bilik anak-anak putih bukan sahaja mudah, tetapi juga sangat menarik.

Shades hangat selalu memberikan rasa selesa. Keparahan sejuk - dan jika anda pergi terlalu jauh dengan mereka, anda boleh mendapatkan persatuan dengan bilik operasi atau hospital, yang mana di nurseri tidak sesuai.
Lembaga
Adalah lebih baik untuk menambah warna-warna sejuk kepada warna putih yang sejuk, dan sebaliknya.
Memadan dengan baik dengan warna apa pun.

Memadan dengan baik dengan warna apa pun.

Untuk memastikan teduhan dipilih dengan betul, anda boleh cat pita kertas panjang ke dalamnya (sebagai contoh, sekeping kertas dinding lama yang tidak perlu), menggantungkannya pada dinding sepanjang hari dan melihat bagaimana perubahan warna bergantung pada masa. Kemudian ambil naungan lain dan gantung reben yang dilukis di atasnya pada keesokan harinya.

Biasanya demonstrasi visual itu sangat membantu.

Pilihan untuk seorang lelaki dengan kombinasi biru

Pilihan untuk seorang lelaki dengan kombinasi biru

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki (+200 Foto): kita memberi anak peluang untuk menyatakan diri mereka

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kemasan dan mungkin elemen warna

Warna putih menentu - mudah untuk mendapatkan kotor, ia memerlukan penjagaan yang berterusan. Oleh itu, lebih baik memilih bahan-bahan praktikal untuk penamat, yang kemudian akan mudah dikendalikan:

 • di atas lantai laminate flooring atau linoleum - kedua-duanya mudah dicuci, dan satu dan yang lain tidak menyerap bau dan cecair, tidak peka terhadap kimia yang agresif;
 • cat atau dinding kot boleh dibasuh kertas dinding - kedua-dua itu dan yang lain akan mudah dibersihkan kemudian, walaupun kanak-kanak itu memutuskan untuk menyatakan dirinya secara kreatif dan menarik perhatian mereka;
 • siling untuk melukis atau melakukan ketegangan - dan itu, dan yang lain tidak menyerap bau, mudah dibersihkan, tidak mengalami kelembapan dan berfungsi untuk waktu yang lama.

Selalunya dinding di bilik kanak-kanak cat dinding

Selalunya dinding di bilik kanak-kanak dicat

Adalah wajar bahawa tiada permukaan berkilat. Warna putih dan begitu mencerminkan, jika ia mempunyai gloss tambahan, ia akan menjadi terlalu berseri dan persamaan dengan ruang operasi tidak dapat dielakkan.

Unsur-unsur berwarna direka untuk mencairkan kemandulan putih, menjadikannya lebih seronok dan menarik. Mereka, sebenarnya, menetapkan nada asas.

Pelekat. Besar, berwarna-warni, menggambarkan bunga, burung, watak-watak kegemaran.Mereka boleh menggantikan lukisan dan mudah mengupas ketika mereka bosan. Poster atau lukisan. Dengan bunga, dengan corak abstrak, dengan kumpulan muzik dan apa sahaja. Mereka akan memberi kesegaran dan kecerahan dan mudah dibuang. Dinding warna atau dua dinding. Menarik perhatian kepada diri mereka, mengubah persepsi bilik sepenuhnya. Warna tidak boleh seragam, tetapi dengan corak atau modulasi abstrak. Atau ia boleh menjadi lukisan yang menggambarkan gambarajah dari buku. Siling berwarna. Satu penyelesaian yang tidak standard yang menarik. Anda tidak boleh hanya melukisnya, dan meletakkan gambar - langit, daun yang bercantum, matahari, bulan, bintang dan lain-lain. Kertas kertas dinding atau cat batu tulis. Mereka boleh mempunyai apa-apa warna, dan anda boleh menarik mereka - penyelesaian yang baik untuk bilik kecil kanak-kanak. Permaidani berwarna di atas lantai. Bukan sahaja aksen, tetapi juga memberi keselesaan. Ia bagus untuk bermain, membaca buku dan juga tidur. Perabot berwarna. Ia juga merupakan penyelesaian yang tidak standard, yang membolehkan, bersama-sama dengan perubahan kit, untuk mengubah sepenuhnya penampilan bilik.

Cairkan kemandulan putih dengan unsur terang

Mereka mungkin seperti berikut:

 • Pelekat. Besar, berwarna-warni, menggambarkan bunga, burung, watak-watak kegemaran. Mereka boleh menggantikan lukisan dan mudah mengupas ketika mereka bosan.
 • Poster atau gambar. Dengan bunga, dengan corak abstrak, dengan kumpulan muzik dan apa sahaja. Mereka akan memberi kesegaran dan kecerahan dan mudah dibuang.
 • Dinding warna atau dua dinding. Menarik perhatian kepada diri mereka, mengubah persepsi bilik sepenuhnya. Warna tidak boleh seragam, tetapi dengan corak atau modulasi abstrak. Atau ia boleh menjadi lukisan yang menggambarkan gambarajah dari buku.
 • Siling berwarna. Satu penyelesaian yang tidak standard yang menarik. Anda tidak boleh hanya melukisnya, dan meletakkan gambar - langit, daun yang bercantum, matahari, bulan, bintang dan lain-lain.
 • Kertas kertas dinding atau cat batu tulis. Mereka boleh mempunyai apa-apa warna, dan anda boleh menarik mereka - penyelesaian yang baik untuk bilik kecil kanak-kanak.
 • Berwarna permaidani di atas lantai. Bukan sahaja aksen, tetapi juga memberi keselesaan. Ia bagus untuk bermain, membaca buku dan juga tidur.
 • Berwarna perabot. Ia juga merupakan penyelesaian yang tidak standard, yang membolehkan, bersama-sama dengan perubahan kit, untuk mengubah sepenuhnya penampilan bilik.

Permaidani berwarna-warni di atas lantai - aksen yang terang untuk mana-mana bilik

Permaidani berwarna-warni di atas lantai - aksen yang terang untuk mana-mana bilik

Anda boleh menggelapkan kertas dinding pada ketiga dinding yang lebih rendah, anda boleh melukis mereka dengan corak, anda boleh memberi mereka tekstur, anda boleh menggunakan bintik-bintik terang dan limpahan yang abstrak.

Malah, unsur-unsur warna boleh sama sekali. Seseorang yang bertindak sebagai pereka hanya terhad oleh imaginasinya.

Lukiskan perhatian kepada dinding dengan kertas dinding yang cerah

Lukiskan perhatian kepada dinding dengan kertas dinding yang cerah

Lembaga
Dengan elemen warna, anda perlu berhati-hati. Mereka tidak boleh terlalu banyak dan mereka harus digabungkan dengan satu sama lain.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik kanak-kanak dengan sofa lembut: Bagaimana dan di manakah saya harus meletakkannya?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk mengatur bilik kanak-kanak dalam tempoh yang berbeza?

Pada masa yang berlainan dalam kehidupan kanak-kanak, unsur-unsur berwarna mungkin berbeza, membawa mesej yang berbeza, dan mungkin terdapat bilangan yang berbeza.

Perkara utama adalah berpandukan umur kanak-kanak

Perkara utama adalah berpandukan umur kanak-kanak

kembali ke menu ↑

Bilik bayi

Di dalam bilik bayi, yang masih tidak pergi ke tadika, warna putih yang hangat, dicairkan dengan pastel, warna-warna lembut sesuai. Ini boleh:

 • merah jambu;
 • pic;
 • lilac pucat;
 • biru lembut.

Semaian putih boleh dihiasi dengan rak atau rak

Semaian putih boleh dihiasi dengan rak atau rak

Mereka boleh noda:

 • corak di atas katil;
 • kanopi di atas katil bayi, jika ada;
 • permaidani di lantai, tanpa yang anda tidak boleh lakukan, kerana kanak-kanak memerlukan tempat untuk belajar merangkak, dan kemudian berjalan;
 • corak dan gambar di dinding - mereka sepatutnya suka ibu bapa mereka buat masa ini, kerana kanak-kanak itu terlalu kecil untuk menyatakan pendapat mereka.

Tidak semua orang lebih suka kanopi di atas katil

Tidak semua orang lebih suka kanopi di atas katil

Mainan boleh bertindak sebagai titik terang. Sebuah almari pakaian dengan mereka boleh dibezakan dan menonjol, atau anda boleh tirai dengan tirai warna halus yang sama, yang dipilih sebagai tambahan kepada putih.

Aksen terang yang terang akan hilang.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Anak rusa dari tahun untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Reka bentuk pelbagai fungsi yang akan menjadi selesa untuk bayi

kembali ke menu ↑

Bilik prasekolah

Di dalam bilik prasekolah, apabila menukar alat dengar dan aksen, anda boleh mengambil kira pendapatnya, menjadikan pembaikan itu menjadi permainan sebenar dan latihan dalam kemahiran membuat keputusan.

Warna-warna pastel lembut untuk bilik budak lelaki itu

Warna-warna pastel lembut untuk bilik budak lelaki itu

Warna boleh ditinggalkan pastel, dan anda boleh memilih lebih cerah. Pastikan untuk memilih zon - satu untuk tidur, yang lain untuk permainan, dan memisahkannya dengan warna.

Di kawasan tidur:

 • warna pastel yang ditubuhkan untuk berehat dan berehat;
 • kanopi di atas katil atau tirai yang memisahkan dari seluruh bilik;
 • penutup di atas katil, yang juga boleh dibuat dengan warna;
 • cahaya malam yang kecil yang akan menyelamatkan kanak-kanak dari ketakutan kegelapan dan aksen serentak;
 • minimum perkara dan minimum perabot.

Pilihan hebat - sekurang-kurangnya perkara dan perabot

Pilihan hebat - sekurang-kurangnya perkara dan perabot

Di kawasan permainan:

 • warna-warna terang yang menyerlahkan kepada keseronokan dan aktiviti;
 • loker dengan mainan, di mana mereka ditempatkan atau diletakkan;
 • permaidani yang lembut di mana anda boleh duduk atau berbaring apabila anda membaca buku, mengumpul teka-teki, bermain dengan mesin taip atau membina dari seorang pereka;
 • gambar, lukisan atau poster di dinding yang menggambarkan watak kegemaran anda.

Bahagikan bilik ke zon

Bahagikan bilik ke zon

Di kawasan permainan, anda boleh membuat sekeping kecil dinding slate supaya kanak-kanak boleh menarik. Atau letakkan meja di mana ia mudah untuk mengukir dan membuat kerajinan.

Ia perlu memilih warna yang akan digabungkan - sama ada ia akan dikaitkan, atau mereka akan menjadi warna yang berbeza dengan warna yang sama (biru yang kaya di kawasan bermain, biru yang halus di dalam bilik tidur) atau akan dibezakan.

Pilih warna untuk dipadankan

Pilih warna untuk dipadankan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tirai moden di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Berita yang indah (175+ Foto)

kembali ke menu ↑

Bilik pelajar

Di dalam bilik pelajar, pendapat anak juga penting untuk dipertimbangkan. Apa jenis dinding yang dia mahu lihat, apa permaidani, buku apa? Anda boleh meninggalkan kawasan tidur dan bermain tidak berubah, menambah kepada mereka kawasan kerja.

Pada usia ini, anda perlu mengambil kira kehendak anak itu.

Pada usia ini, anda perlu mengambil kira kehendak anak itu.

Di dalamnya:

 • warna yang tenang yang membantu fokus: hijau, biru, coklat, lembut kuning;
 • meja di mana ia mudah untuk duduk dan menulis, kerusi yang boleh dengan mudah disesuaikan dengan ketinggian kanak-kanak itu;
 • lampu yang diletakkan di sebelah kiri, supaya tidak merosakkan tulisan tangan dan mata;
 • rak di mana buku teks akan berdiri, nota buku nota, pendirian sekolah, jika mereka akan.

Bilik kanak-kanak putih boleh

Bilik kanak-kanak putih boleh "membesar" dengan kanak-kanak itu

Pastikan anda memasukkan sesuatu yang berkaitan dengan hobi kanak-kanak itu. Lukisan kereta di dinding, sebagai contoh, atau teleskop di tingkap. Cobalah untuk membuat segala-galanya bersesuaian dan supaya dalam keadaan huru-hara bilik tidak kelihatan menjijikkan.

Bilik kanak-kanak putih boleh

Pastikan untuk memilih meja di mana kanak-kanak akan duduk dengan selesa.

 

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa yang perlu bilik Kanak-kanak (310+ Foto): Memilih kertas dinding, lantai, siling, katil bayi

kembali ke menu ↑

Bilik pelajar

Apabila kanak-kanak itu tidak menjadi remaja, tetapi seorang lelaki muda, anda boleh membiarkannya menghiasi bilik dengan citarasa anda, mengeluarkan kawasan bermain, mengambil gambar dari dinding, membuang, mengedar atau menyimpan mainan.

Tetapi tiada siapa yang akan menghentikan ibu bapa daripada mengambil bahagian dan memberi nasihat.

Pada usia ini, anda boleh membenarkan pelajar menyusun bilik mereka sendiri.

Pada usia ini, anda boleh membenarkan pelajar menyusun bilik mereka sendiri.

Mesti berada di dalam bilik:

 • Kawasan tidur dengan warna santai tenang, katil dan lampu malam.
 • Kawasan kerja, dengan meja, kerusi, warna dan perkara-perkara yang membantu bekerja dalam kerja.

Dalam gaya minimalism - mudah dan mudah

Dalam gaya minimalism - mudah dan mudah

Dinding boleh dihiasi dengan poster, lukisan, corak. Gantikan gambar dengan kumpulan kegemaran anda dengan foto keluarga atau tempat kanak-kanak ingin melawat. Permaidani untuk membeli yang baru atau hanya membuang yang lama, mengatur tempat untuk berehat dengan kerusi berlengan dan lampu yang nyaman.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Peralatan tidur berkualiti dalam buaian untuk bayi baru lahir - Kunci untuk tidur bayi yang sihat

kembali ke menu ↑

VIDEO: Idea moden untuk bilik kanak-kanak

Kami mengemas kini kawasan pedalaman di tapak semaian

Bilik putih untuk kanak-kanak perempuan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulan

Tidak kira berapa umur seorang anak, terhadap latar belakang hiasan putih, anda boleh membuat syurga peribadi untuknya yang akan memenuhi keperluan dan minatnya. Perkara utama adalah untuk menunjukkan kelonggaran, untuk mengubah elemen apabila kanak-kanak bersedia untuk ini, dan tidak mengikut jadual, untuk membolehkannya menyertai dalam proses.

Dan jangan lupa bahawa walaupun mana-mana warna digabungkan dengan putih, mereka juga harus digabungkan dengan satu sama lain.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 140 gambar)

7.7 Skor Jumlah
Warna putih untuk ruang bilik kanak-kanak

Ramai yang takut putih di dalam bilik kanak-kanak, memandangkan ia menjadi jenama. Tetapi pada hakikatnya, pada latar belakang gelap, segala-galanya lebih dan lebih kelihatan. Dengan warna ini banyak tandem boleh dibuat, yang akan menjadikan bilik kanak-kanak menjadi warna sebenar dan positif. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Penjagaan
8
Praktikal
7.5
Harga
7.5
Kebaikan
 • Reka bentuk terang.
 • Secara visual mengembang bilik.
 • Anda boleh melakukan banyak tandem.
 • Sesuai untuk semua peringkat umur.
 • Warna sejagat.
Cons
 • Lebih banyak perhatian kepada penjagaan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk