Wallpaper di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki (+200 Foto): kita memberi anak peluang untuk meluahkan perasaan

Bahagian di dalam tapak semaian memainkan peranan penting dalam perkembangan rasa baik orang kecil itu dan keupayaan untuk menjaga agar perkara-perkaranya teratur. Kertas dinding yang dipilih dengan betul di tapak semaian akan mewujudkan suasana individu yang akan sepenuhnya sepadan dengan watak lelaki itu. Kertas dinding di dinding dipilih dengan mengambil kira usia kanak-kanak, jantina, keutamaan dan kepraktisannya.

Kandungan artikel ini:

Apa yang perlu dicari apabila memilih kertas dinding?

Membuat tapak semaian untuk kanak-kanak, ibu bapa berusaha mewujudkan persekitaran yang mereka sukai. Mata apa yang perlu diberi perhatian?

Kami mewujudkan keselesaan dan kesenangan

Kami mewujudkan keselesaan dan kesenangan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJIAN: Peralatan tidur berkualiti dalam buaian untuk bayi baru lahir - Kunci untuk tidur bayi yang sihat

kembali ke menu ↑

Kemurnian ekologi

Keperluan utama yang dikenakan ke atas mana-mana bahan untuk pembibitan - keramahan alam sekitarnya. Ini bermakna kertas dinding tidak boleh mengandungi bahan kimia berbahaya. Kini tersedia untuk membeli pelbagai kertas dinding, dalam rupa dan komposisi, terdapat banyak pilihan.

Bahagian individu bagi setiap

Bahagian individu bagi setiap

kembali ke menu ↑

Pakai rintangan - keperluan mandatori atau tidak?

Keperluan lain ialah ketahanan. Jika untuk wallpaper kanak-kanak berwarna-warni dipilih yang disasarkan pada usia tertentu kanak-kanak, maka selepas beberapa tahun mereka perlu diubah. Kami mengambil kira bahawa kertas dinding tidak direka untuk perkhidmatan terlalu lama.

Fokus pada usia tertentu

Fokus pada usia tertentu

Apabila memilih warna neutral dalam reka bentuk dinding tapak semaian, sebagai contoh, kertas dinding bergelora, reka bentuk akan bertahan lebih lama. Dalam kes ini, rintangan haus bahan akan menjadi lebih penting.
kembali ke menu ↑

Kebersihan

Tidak ada tempat yang jauh dari keperluan kebersihan dan keupayaan untuk melakukan pembersihan basah di dinding. Termasuk untuk menghilangkan pensil "seni" dan penanda terasa bagi penduduk kecil bilik kanak-kanak.

Reka bentuk terang untuk emosi yang terang.

Reka bentuk terang untuk emosi yang terang.

kembali ke menu ↑

Mematuhi reka bentuk dalaman pembibitan

Agar wallpaper untuk mewakili ensemble tunggal dengan perabot dan aksesori, adalah penting untuk memilih skema warna dan motif yang sesuai untuk hiasan. Pada masa yang sama anda perlu mengambil kira saiz bilik, cahaya, bilangan dan saiz tingkap.

Kami memilih warna

Kami memilih warna

kembali ke menu ↑

Permainan warna: pilih pelbagai warna

Pemilihan palet warna untuk bilik perlu mengambil kira ciri-ciri watak dan watak lelaki itu:

  • untuk kanak-kanak emosi, warna-warna sejuk yang tenang akan menjadi pilihan terbaik;
  • jika kanak-kanak itu flegmatic, maka dalam tetapan anda boleh memilih warna hangat;
  • Untuk keperibadian kecil, reka bentuk dalam warna kaya akan dilakukan.

Setiap butiran penting untuk pedalaman yang indah.

Setiap butiran penting untuk pedalaman yang indah.

Selalunya di tapak semaian untuk seorang lelaki, keutamaan diberikan kepada warna-warna sedemikian:

Selalunya, keutamaan diberikan kepada warna hijau muda.

Selalunya, keutamaan diberikan kepada warna hijau muda.

Warna yang paling popular dan dicari adalah biru, yang digunakan dalam tema marin dan udara, dan kelihatan neutral.
kembali ke menu ↑

Plot: menetapkan gaya seluruh bilik

Anak-anak lelaki aktif, mereka hidup dalam dunia yang dinamik mesin taip, kapal terbang, kapal dan watak-watak kegemaran buku dan kartun. Untuk memenuhi hasrat mereka akan sangat menarik walaupun untuk orang dewasa.

Tetapkan plot seluruh bilik

Tetapkan plot seluruh bilik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bayi mengikut tahun: reka bentuk pelbagai fungsi yang akan menjadi selesa untuk bayi

kembali ke menu ↑

Mural dinding - aksen dan zon yang terang

Hiaskan salah satu dinding kertas dinding foto tema kegemaran adalah penyelesaian yang baik yang membolehkan anda memberikan arah keseluruhan tumpuan dan menonjolkan salah satu dinding. Mengapa hanya satu? Semuanya baik dalam kesederhanaan.

Penerimaan dengan menggunakan kertas dinding foto membolehkan budak itu meluahkan perasaannya, untuk menekankan kepentingan mereka. Oleh itu, plot harus dipilih dengan penyertaan kanak-kanak tersebut.
Kami menghiasi dengan mural wira mata pelajaran kegemaran kami

Kami menghiasi dengan mural wira mata pelajaran kegemaran kami

Tema pilihan reka bentuk akan mempengaruhi mood budak lelaki itu.

Dengan pemilihan kontras yang terang salah satu dinding, selebihnya harus disimpan dalam warna yang menenangkan untuk mengelakkan variegasi berlebihan. Ia boleh menjadi reka bentuk tunggal, jalur atau corak bersaiz sederhana.
Perkara utama adalah untuk tidak membatasinya dengan kontras.

Perkara utama adalah untuk tidak membatasinya dengan kontras.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tirai moden di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Berita yang indah (175+ Foto)

kembali ke menu ↑

Stripes - Reka bentuk Neutral

Kertas dinding berjalur bukan hanya cara menghias dinding, tetapi juga keupayaan untuk menyesuaikan persepsi kanak-kanak parameter secara visual.. Oleh itu, jalur menegak membuat ruangan kelihatan lebih tinggi, yang mendatar meluaskan ruang.

Semua jalur kegemaran

Semua jalur kegemaran

kembali ke menu ↑

Graffiti - pilihan remaja

Dinding, grafiti yang dihiasi - versi asal untuk remaja bilik. Reka bentuk sedemikian akan berfungsi sebagai cara menegaskan diri, akan memberikan atmosfera rasa yang dinamik dan muda.

Kesan tambahan dengan bantuan cat bercahaya boleh digunakan semasa mengatur bilik remaja. Tetapi mereka tidak sesuai untuk reka bentuk ruang peribadi bayi, kerana mereka dapat mengalih perhatian dan menghalang mereka daripada tidur.
Beri suasana yang dinamik

Beri suasana yang dinamik

kembali ke menu ↑

Serpihan besar atau kecil: yang mana lebih baik?

Sebagai latar belakang utama dinding adalah lebih baik untuk memberi keutamaan kepada corak bersaiz sederhana pada kertas dinding. Untuk membuat paparan dalaman yang harmonis, adalah wajar untuk menyerlahkan hanya satu dinding dengan aksen yang terang. Jika kertas fotowall dipilih sebagai reka bentuk hiasan, maka seluruh ruangan boleh dikekalkan dalam tema tertentu, ditekankan oleh aksesori, warna dan gaya perabot, bantal dan sebagainya

Kami menumpukan pada salah satu dinding

Kami menumpukan pada salah satu dinding

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa yang perlu bilik Kanak-kanak (310+ Foto): Memilih kertas dinding, lantai, siling, katil bayi

kembali ke menu ↑

Pemilihan kertas dinding berdasarkan umur

Keselesaan kanak-kanak di tapak semaunya bermula dengan kemunculan dinding. Bergantung kepada umur, pilihan keutamaan berubah, serta keperluan untuk reka bentuk.

kembali ke menu ↑

Bagi bayi baru lahir - yang paling mesra alam

Di tapak semaian, di mana bayi yang baru tidur tidur, warna tenang kertas dinding harus digantung. Suasana seperti tanpa warna yang menjengkelkan menyumbang kepada ketenangan sistem saraf kanak-kanak dan menjadikan tidurnya lebih baik. Dalam kes ini, kertas dinding kertas akan menjadi pilihan yang baik.

Bagi bayi yang baru lahir, lebih baik memilih warna yang tenang.

Bagi bayi yang baru lahir, lebih baik memilih warna yang tenang.

Vinyl tidak akan menjadi pilihan terbaik kerana kedap udara. Kertas dinding yang tidak diingini dan cair dengan permukaan yang tidak rata yang boleh merosakkan kulit halus bayi.
kembali ke menu ↑

Anak prasekolah: bayi tahu dunia

Membesar, budak sedang mengkaji ruang di sekitarnya dengan rasa ingin tahu. Dia tertarik dengan imej besar dan terang watak kartun kegemarannya. Melangkah ke arah kepentingan kanak-kanak, anda boleh menarik dinding dengan mural dinding.

Kami memenuhi kepentingan kanak-kanak

Kami memenuhi kepentingan kanak-kanak

Di samping itu, ada kemungkinan menggunakan gabungan beberapa warna panel kertas dinding, termasuk yang berbeza. Reka bentuk subjek selalunya termasuk imej huruf abjad, tafsiran hebat, orientasi laut atau kereta.

kembali ke menu ↑

Pelajar sekolah menengah rendah: minat baru

Dengan permulaan sekolah, pandangan anak dan irama perubahan hidupnya. Untuk kelas dan reka bentuk kerja rumah nurseri mungkin mengalami perubahan. Ruang, jika boleh, adalah wajar, contohnya, dengan bantuan kertas dinding foto atau menggunakan warna yang berbeza dalam reka bentuk dinding. Jadi tempat untuk belajar akan dipisahkan dari kawasan permainan dan rekreasi.

Kad Vintage di dinding

Kad Vintage di dinding

Kanak-kanak sekolah sudah mempunyai keistimewaan tertentu, jadi kertas dinding bertemakan dengan imej haiwan, sauh laut, kereta atau roket akan sangat konsisten dengan usia budak lelaki itu. Menariknya di dalam bilik pelajar melihat dinding dinding dengan imej peta lama, plot buku bermaklumat dan juga semula lukisan terkenal.

Ketahui geografi dunia

Ketahui geografi dunia

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik kanak-kanak dengan sofa lembut: Bagaimana dan di manakah saya harus meletakkannya?

kembali ke menu ↑

Remaja: tolong dengan reka bentuk boleh menjadi sukar

Dengan masuk ke dalam remaja, budak lelaki itu terasa seperti orang dewasa, mempunyai keistimewaan jelas dan pandangan tertentu mengenai kehidupan. Dalam reka bentuk tapak semaian untuk umur 10-11 tahun, sering terdapat minat dalam topik seperti:

  • sifat;
  • laut;
  • geografi;
  • peralatan (kapal terbang, kereta, dan sebagainya);
  • sukan

Topik sukan remaja kegemaran

Topik sukan remaja kegemaran

Tema-tema kegemaran dalam reka bentuk dinding akan menjadi semacam demonstrasi budak terhadap sikapnya terhadap dunia. Umur peralihan adalah berbeza dengan eksperimen, anda harus bersedia untuk fakta bahawa budak itu mahu mengubah bukan sahaja kertas dinding di dalam bilik, tetapi juga menukar imejnya.

Wira yang dikasihi sentiasa ada di sana.

Wira yang dikasihi sentiasa ada di sana.

Kertas dinding boleh menjadi cara untuk meluahkan sikap mereka terhadap dunia luar. Cetakan - abstrak, perhiasan cerah, serta gabungan warna yang berbeza. Dalam reka bentuk bilik, kanak-kanak lelaki suka mengambil bahagian yang aktif, "memasangkan" dinding dengan poster, mural dinding dengan adegan dari filem kegemaran mereka.

kembali ke menu ↑

Remaja

Berkembang, lelaki itu ditentukan dengan citarasa beliau. Untuk menampal bilik seorang pelajar kanan, anda boleh memilih kertas dinding yang neutral, hanya menyerlahkan hanya satu dinding. Salah satu pilihan adalah grafiti yang hebat, tetapi tema atau imej muzik mungkin, yang dikaitkan dengan minat sukan atau profesion masa depan.

Selalunya dinding dibuat di bawah hobi kanak-kanak

Selalunya dinding dibuat di bawah hobi kanak-kanak

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik tidur kanak-kanak untuk dua dan tiga orang anak lelaki yang berbeza - 240+ (Foto) Idea untuk zon dalaman pedalaman

kembali ke menu ↑

Apakah jenis kertas dinding yang sesuai untuk budak lelaki?

Tidak kira apa jenis kertas dinding yang anda pilih, sangat penting untuk memastikan bahawa anda mempunyai sijil keselamatan untuk bahan reka bentuk pembibitan. Kesihatan bayi haruslah melebihi semua.

Tidak semua jenis kertas dinding sama-sama baik untuk tapak semaian. Adakah terdapat pilihan yang ideal? Pertimbangkan contoh-contoh.

Perkara utama dalam kertas dinding - keselamatan

Perkara utama dalam kertas dinding - keselamatan

kembali ke menu ↑

Kertas - mesra alam, tetapi kurang upaya

Jika kita mengambil hanya kriteria persahabatan alam sekitar, maka pilihan ini adalah yang terbaik. Juga murah. Warna - banyak yang banyak, anda boleh memilih untuk setiap rasa.

Tetapi reka bentuk kertas dinding kertas tidak boleh memenuhi syarat untuk yang terbaik, ia tidak tahan lama dan tidak bertolak ansur dengan pendedahan kepada kelembapan. Menggosok lukisan kanak-kanak dan jejak tangan dari kertas dinding akan hampir mustahil. Selain itu, permukaan sedemikian tertakluk kepada kerosakan mekanikal di tangan seorang penguji kecil.

Kertas dinding kertas sering menjalani percubaan bayi.

Kertas dinding kertas sering menjalani percubaan bayi.

kembali ke menu ↑

Vinyl: dipadamkan dengan udara atau tidak?

Pilihan ini kadang-kadang dipilih untuk bilik remaja. Mudah-mudahan, wallpaper vinil membolehkan anda menyembunyikan kelemahan permukaan dan memberi peluang untuk melakukan pembersihan basah.

Pada masa yang sama, reka bentuk mempunyai rintangan haus yang mencukupi dan dapat bertahan selama bertahun-tahun tanpa kehilangan daya tarikan luaran. Kelemahannya ialah kekurangan kebolehtelapan udara.
Vinyl wallpapers menyembunyikan kekurangan dengan cepat dan mudah

Vinyl wallpapers menyembunyikan kekurangan dengan cepat dan mudah

kembali ke menu ↑

Flizelin: penyelesaian dalaman asli

Wallpaper jenis ini selamat dan tahan lama. Mereka boleh dicat semula, mereka tahan lama. Tetapi tanpa kekurangan, ia tidak dilakukan. Ini adalah harga yang tinggi.

kembali ke menu ↑

Cecair - anda boleh cat

Kertas dinding ini popular dengan reka bentuk. Mereka selamat, membolehkan pengecekan berulang.

Sangat praktikal untuk digunakan kerana lukisan mungkin.

Sangat praktikal untuk digunakan kerana lukisan mungkin.

kembali ke menu ↑

Cork - tekstur yang luar biasa

Persahabatan alam sekitar dan sensasi sentuhan menyenangkan menjadikan lapisan ini sangat menarik. Selain gabus glamor luar mempunyai sifat penebat panas dan bunyi yang tinggi.

Wallpaper Cork mempunyai palet kecil warna dan agak mahal.
kembali ke menu ↑

Mural dinding - penjelmaan apa-apa keinginan

Percetakan foto membuka kemungkinan penyenaraian nurseri. Ini adalah peluang yang baik untuk mengosongkan bilik, menonjolkan dinding, mewujudkan fokus tematik sebuah bilik.

Kertas dinding pengezonan bilik

Kertas dinding pengezonan bilik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Almari pakaian di bilik kanak-kanak: Bagaimana tidak membuat kesilapan dengan pilihan? Reka bentuk 205+ (Foto) dengan pilihan (almari pakaian gelongsor, sudut, terbina dalam)

kembali ke menu ↑

Petua reka bentuk praktikal

Sederhana dan pada masa yang sama nasihat yang luas tentang reka bentuk bilik kanak-kanak akan membantu mengelakkan banyak kesilapan.

kembali ke menu ↑

Susunan tapak semaian dan saiznya mempengaruhi pilihan reka bentuk.

Sekiranya persegi kecil, ianya tidak diinginkan untuk membebankan bilik dengan kertas dinding berwarna-warni terang dengan cetakan besar. Oleh itu, bayi akan mengalami ketidakselesaan, mengambil ruang di sekeliling sebagai terlalu banyak dan sempit.

Sebuah bilik kecil lebih baik untuk tidak membebankan dengan banyak perabot

Sebuah bilik kecil lebih baik untuk tidak membebankan dengan banyak perabot

Adakah terdapat bilik besar di rumah anda untuk pembibitan? Agar budak itu dapat mencipta perasaan selesa, adalah wajar untuk meninggalkan kertas dinding monokromatik terang dan mereka yang mempunyai pola kecil. Jika tidak, bilik akan kelihatan kosong kepada kanak-kanak. Dingin dan tidak berwajah.

Bagi pencinta geografi

Bagi pencinta geografi

Dengan siling tinggi dan petak besar, anda boleh mengisi bilik dengan warna-warna cerah, sifat-sifat yang menyokong tema reka bentuk. Jadi, untuk tema marin, anda boleh menggunakan kertas dinding dengan perahu layar yang indah, gunakan dada "lanun" untuk menyimpan mainan, gunakan tali dan model bot dalam reka bentuk.

kembali ke menu ↑

Perkara perabot

Kombinasi gaya kertas dinding yang baik dengan perabot adalah komponen dalaman yang sangat penting. Alat dengar yang sesuai dengan reka bentuk dinding yang bergaya mencipta imej keseluruhan bilik, di mana segala-galanya perlu seimbang dan sejajar.

Kami memilih perabot dalam nada bilik

Kami memilih perabot dalam nada bilik

Membuat pembaikan tetap di tapak semaian, pastikan bahawa katil, meja dan almari masih sesuai dengan kanak-kanak, dan dia tidak berkembang daripada mereka. Mungkin sudah tiba masanya untuk menukar katil kanak-kanak untuk orang dewasa?

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menangani keinginan kanak-kanak untuk melukis pada kertas dinding?

Terdapat beberapa cara untuk mendapatkannya. Yang pertama adalah menampal dinding dengan hiasan khas yang boleh dicat. Mereka kelihatan seperti pewarna yang besar, dilakukan pada latar belakang putih dengan garis besar hitam.

Wallpaper di mana anda boleh menarik

Wallpaper di mana anda boleh menarik

Pilihan lain adalah menggunakan permukaan yang sama dengan papan hitam di mana anda dapat menarik dengan krayon.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Rak untuk buku dan mainan di tapak semaian: Penyelesaian sistem penyimpanan mudah dan asli dengan tangan mereka sendiri (225 + Foto)

kembali ke menu ↑

Remaja dan ungkapannya

Biarkan budak remaja itu menyusun tapak semaian mengikut citarasa beliau. Mungkin ia akan melancarkan keinginan untuk memberontak, yang wujud dalam usia peralihan.

Kami memberi remaja sebuah tempat untuk ekspresi diri

Kami memberi remaja sebuah tempat untuk ekspresi diri

Membuat tapak semaian mengikut kehendak kanak-kanak, berunding dengannya, anda boleh membuat bukan hanya pembibitan, tetapi ruang peribadi yang selesa dan terang untuk lelaki itu.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Nursery dengan kertas dinding yang selesa

Wallpaper untuk budak lelaki

Kami memilih kertas dinding untuk bilik yang selesa untuk budak lelaki itu

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 200 gambar)

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk