Almari pakaian di tapak semaian: Bagaimana untuk tidak membuat kesilapan dengan pilihan? Reka bentuk 205+ (Foto) dengan pilihan (almari pakaian gelongsor, sudut, terbina dalam)

Kes kanak-kanak adalah elemen penting dalam mana-mana nurseri. Variasi ini begitu besar sehingga anda boleh memilih gaya atau reka bentuk apa pun. Dan perkara yang paling penting ialah mereka boleh memegang benda, mainan, buku.

Kandungannya:

Almari pakaian kanak-kanak, gambar yang boleh ditunjukkan kepada rakan-rakan atau memakai Internet, mempunyai ciri-ciri berikut:

 • perkaitan - dari kabinet yang paling mudah sedikit rasa, jika ia menonjol dari hiasan umum bilik;
 • kebolehpercayaan - almari pakaian yang baik boleh berdiri di satu tempat selama satu dekad atau dua, dan jika anda ingin mengemas kini reka bentuk bilik, anda hanya dapat mengubah reka bentuk pintu;
 • kemudahan - Adalah penting bagi seorang kanak-kanak bahawa terdapat tempat di dalam almari pakaian, buku, mainan dan koleksi komik, batu, peta, dan lain-lain lagi.

Perkara utama ialah kabinet sesuai dengan gaya keseluruhan bilik.

Perkara utama ialah kabinet sesuai dengan gaya keseluruhan bilik.

Untuk menggabungkan semua ciri, anda perlu membuat usaha untuk memilih kabinet. Untuk berfikir tentang apa jenis pembinaan yang sepatutnya, apa yang harus dibuat, bagaimana ia akan masuk ke kawasan pedalaman.

Ciri pembinaan

Reka bentuk kabinet tidak kurang penting daripada bahan yang dibuatnya. Terdapat tiga aspek yang penting:

 • reka bentuk perumahan - ia bergantung pada berapa banyak ruang almari yang mengambil di dalam bilik dan bagaimana ia kelihatan seperti;
 • pembinaan pintu - ia bergantung kepada berapa mudah pintu akan dibuka dan bagaimana ia akan selesai;
 • struktur dalaman - ia bergantung pada bagaimana mudahnya menggunakan kabinet, berapa banyak petak, aksesori tambahan yang ada.

Setiap kabinet mempunyai reka bentuknya sendiri - mudah atau lebih rumit

Setiap kabinet mempunyai reka bentuknya sendiri - mudah atau lebih rumit

Adalah lebih baik untuk membongkar setiap aspek secara berasingan daripada yang lain.

kembali ke menu ↑

Kes

Dengan reka bentuk, kabinet boleh terutamanya kabinet - ini adalah versi yang paling klasik, biasa, di mana ia mempunyai dinding, pintu, penutup dan dinding belakang. Kelebihan penyelesaian ini adalah jelas:

 • ia mudah untuk mereka bentuk - adalah sangat mudah untuk mencipta kotak yang diperbuat daripada kayu dari sebarang bentuk rumit, kerana tidak perlu mengambil kira ciri-ciri bilik;
 • ia boleh dipindahkan - apabila dia letih dalam satu tempat, dia sentiasa boleh bergerak;
 • ia mudah diletakkan - Penyelesaian hull boleh diletakkan di mana sahaja di dalam bilik.

Kabinet kabinet mudah bergerak

Kabinet kabinet mudah bergerak

Terdapat juga tiga alasan:

 • kabinet seperti itu mengambil banyak ruang - bahagian dibelanjakan untuk dinding;
 • sukar untuk bergabung dengan yang lain dilengkapi - jika, tentu saja, dia tidak masuk dalam alat dengar;
 • ia boleh pecah atau jatuh - dengan pukulan kuat ke dinding kabinet, ia boleh retak, dan struktur keseluruhan boleh bergoyang dan jatuh di sisinya.

Kes kabinet berlaku segi empat tepat, separuh bulatan, dan juga segi tiga - iaitu sudut.Kadang-kadang mereka dilakukan dalam bentuk huruf "G" untuk meningkatkan kemampuan.
Mungkin mempunyai pelbagai bentuk.

Mungkin mempunyai pelbagai bentuk.

Mereka juga mempunyai pelbagai - sistem modular, mereka adalah kabinet pengubah. Reka bentuk ini termasuk perabot tambahan. Ia berlaku yang diskru ke dinding jadualdan salah satu rak menggantung di atasnya. Ia berlaku bahawa di belakang pintu kabinet tersembunyi dilipat tempat tidur. Ia berlaku bahawa almari pakaian menjadi salah satu daripada sokongan katil di tingkat kedua, dan di sisi lain ia disokong oleh meja komputer yang tinggi.

Reka bentuk ini mempunyai kelebihan:

 • sangat sesuai untuk sebuah bilik kecil - semua keping perabot di dalamnya bersesuaian dengan sangat padat;
 • serba boleh - anda tidak boleh berfikir tentang bagaimana untuk mengatur perabot, tetapi hanya membeli sistem modular siap pakai;
 • Ia sesuai dengan sempurna - kerana semua objek di dalamnya adalah gaya dan warna yang sama.

Kadang-kadang sebuah almari pengubah sesuai dengan betul.

Kadang-kadang sebuah almari pengubah sesuai dengan betul.

Kelemahan utama adalah bahawa sistem model sangat rumit, menduduki hampir semua ruang di dalam bilik, dan juga tidak menyiratkan penyusunan semula. Jika suatu hari anda tayar bahawa katil itu seperti ini, dan kabinet mempunyai bentuk ini - ia hanya perlu untuk mengubah segala-galanya.

Lembaga
Kabinet - klasik. Sekiranya anda mempunyai pedalaman klasik, dan di tapak semaian banyak ruang, ia akan menjadi penyelesaian yang hebat.
Kabinet untuk dalaman klasik

Kabinet untuk dalaman klasik

kembali ke menu ↑

Tertanam

Almari terbina dalam biasanya sebahagiannya tidak mempunyai dinding - ia tertanam terus ke dalam bilik itu sendiri. Dindingnya menjadi dinding untuk kabinet. Kebiasaannya, proses itu menggunakan niche mudah untuk digunakan pada mulanya.

Reka bentuk ini mempunyai kelebihan:

 • mengambil ruang kurang daripada kabinet;
 • menyediakan beberapa penebat bunyi - apabila dinding ditutup oleh almari, ketangkasan yang melaluinya sangat merosot, yang berguna untuk tapak semaian;
 • lebih luas - kabinet adalah ketinggian yang terhad, manakala terbina dalam biasanya naik ke tahap yang sangat tinggi silingyang membuka ruang untuk rak tambahan;
 • lebih murah, kerana daun kurang bahan;
 • lebih selamat - kabinet mungkin jatuh, tidak pernah terbina;
 • topeng kecacatan dinding - jika salah satunya adalah lengkung, di dalam almari tiada siapa yang akan melihatnya juga.

Almari terbina dalam lebih murah

Almari terbina dalam lebih murah

Struktur terbina dalam juga mempunyai kelemahan:

 • anda tidak boleh bergerak - sekali dipasang kabinet akan tetap berada di tempatnya sehingga anda memutuskan untuk benar-benar hapusnya;
 • sukar untuk berhimpun - anda perlu menggerudi dinding, dan untuk ini anda memerlukan alat;
 • lubang kekal - untuk meletakkan rak, lubang dibuat di dinding untuk skru.

Biasanya almari terbina dalam mempunyai pintu gelangsar. Ini membantu menjimatkan lebih banyak ruang. Mereka segi empat tepat, separuh bulatan atau sudut.
Kelemahannya ialah ia tidak dapat disusun semula

Kelemahannya ialah ia tidak dapat disusun semula

Dan mereka juga mempunyai versi tambahan - separa dibina. Ia digunakan apabila tiada ceruk yang sesuai. Kemudian satu dinding bilik digunakan sebagai dinding belakang, yang lain sebagai dinding sisi, dan dinding sisi ketiga dibuat dari bahan dari mana rak dibuat.

Tidak ada kebaikan dan keburukan reka bentuk ini - mereka bertepatan dengan kebaikan dan keburukan almari pakaian terbina dalam.

Lembaga
Reka bentuk terbina dalam adalah sesuai untuk sama ada bilik kecil kanak-kanak, atau untuk reka bentuk moden. Kes Kabinet, misalnya, tidak akan masuk ke dalamnya minimalisme - tetapi terbina dalam akan kelihatan sempurna.
Ambil ruang yang kurang

Ambil ruang yang kurang

kembali ke menu ↑

Reka bentuk pintu

Dari reka bentuk pintu bergantung kepada berapa banyak kabinet akan berlaku, serta bagaimana ia akan kelihatan. Terdapat dua jenis.

Pintu pertama - swing. Ini adalah klasik yang selalu fesyen. Pintu hanya terbuka pada diri sendiri, ia patut menarik pemegang.

Kelebihannya adalah seperti berikut:

 • kekuatan - Sekiranya engsel itu selamat, mereka akan bertahan walaupun remaja yang jengkel yang selalu membanting pintu terlalu keras;
 • kebolehpercayaan - boleh berkhidmat satu dekad atau dua, jika mereka dilincirkan;
 • penggantian mudah - jika tiba-tiba satu gelung memecahkan, ia hanya boleh dikeluarkan, dan kemudian diganti dengan yang lain, dan proses itu begitu mudah sehingga orang yang tidak pernah memegang alat di tangannya akan dapat mengatasi.

Kebolehpercayaan pintu selama beberapa dekad

Kebolehpercayaan pintu selama beberapa dekad

Tiga kontra:

 • lama - pintu swing tidak akan masuk ke dalam gaya moden secara amnya;
 • ruang diduduki - pintu hinged memerlukan tempat untuk dibuka;
 • tidak selamat - Seorang kanak-kanak yang tidak tepat boleh memar atau mencubit jari.

Pintu itu biasanya dibuat dalam kes kabinet, yang menjadikannya lebih besar, tetapi juga menambah pesona yang pelik. Mereka melihat secara klasik, percetakan foto moden, sisipan kaca kompleks dengan ukiran tidak digabungkan dengan mereka.

Model sedemikian kuat, akan menahan mana-mana kanak-kanak.

Model sedemikian kuat, akan menahan mana-mana kanak-kanak.

Jenis kedua - pintu gelangsar. Mereka bekerja pada prinsip pintu di dalam petak, ia patut menarik untuk mereka dan mereka beralih ke sisi.

Reka bentuk ini mempunyai kelebihannya:

 • penjimatan ruang - di dalam bilik kecil tidak ada ruang untuk pintu berayun;
 • Estetika - tidak ada pegangan pada pintu gelangsar, ia boleh dicat atau dihiasi dengan foto bercetak besar, poster harus digantung di atasnya;
 • kemodenan - pintu sedemikian sempurna digabungkan dengan gaya moden;
 • Keselamatan - kebanyakan pintu gelangsar dilengkapi dengan peranti khas yang tidak membenarkan mereka menolak atau membantingnya dengan tajam.

Reka bentuk gelongsor di bilik remaja

Reka bentuk gelongsor di bilik remaja

Terdapat juga kekurangan:

 • adalah sukar untuk memasang atau menggantikan - untuk menggantung pintu berengsel, anda hanya perlu menetapkan engsel, dan untuk meletakkan pintu gelangsar, anda perlu memasang rel khas, yang hanya tuan boleh mengendalikan;
 • memerlukan lantai yang rata - rel boleh diletakkan di atas lantai yang rata;
 • mudah rosak - jika kelengkapan berkualiti rendah dibeli, jika pintu digunakan terlalu intensif, jika seseorang berlari ke dalamnya, kereta api boleh membengkok, maka ia perlu diubah.

Terdapat juga kabinet terbuka tanpa pintu pada umumnya - mereka adalah yang paling sukar untuk melumpuhkan, mereka tidak memerlukan tempat untuk dibuka, tetapi mereka memamerkan semua perkara dan dapat diakses debu. Mereka biasanya dilonggarkan dengan corak cantik atau digunakan untuk menyimpan mainan dan buku - koleksi yang menyenangkan untuk dilihat.
Biasa digunakan untuk mainan atau buku.

Biasa digunakan untuk mainan atau buku.

Lembaga
Teruskan dari dua aspek: berapa besar kebudak-budakan anda dan apakah gaya di dalamnya. Jika kecil dalam gaya moden - pasti almari pakaian. Jika besar dalam klasik - dengan pintu berengsel. Jika kecil dalam klasik, anda boleh meletakkan sebuah almari yang sempit dan tinggi dengan pintu berengsel.
kembali ke menu ↑

Pengisian dalaman

Dari reka bentuk dalaman bergantung pada kemudahan penggunaan, kerana anda perlu merawatnya dengan perhatian yang besar. Terdapat unsur-unsur yang berbeza yang boleh anda gunakan.

Beri perhatian khusus kepada rak.

Beri perhatian khusus kepada rak.

Yang pertama adalah rak, yang dibahagikan dengan ketinggian:

 • Rak atas. Lebih tinggi daripada ketinggian orang dewasa dan lebih tinggi daripada ketinggian kanak-kanak. Direka untuk menyimpan perkara-perkara yang tidak digunakan secara aktif pada masa ini. Ia boleh menjadi perkara musim panas di musim sejuk, musim sejuk pada musim panas, mainan bosan atau perkara-perkara yang tidak dapat dilupakan. Anda boleh bersembunyi di sana dari hadiah kanak-kanak. Dalam kes kabinet tidak selalu dijumpai - kadang-kadang tidak ada ketinggian yang mencukupi.
 • Rak bawah. Orang dewasa perlu berjongkok, kanak-kanak membengkok sedikit. Mereka biasanya dipakai kasutyang tidak digunakan pada momen tertentu. Adalah baik jika ia mengandungi sachets aromatik yang akan menghilangkan bau yang tidak menyenangkan.
 • Rak tengah. Pada tahap mata dan dada seorang kanak-kanak. Ia mudah untuk meletakkan benda-benda pada mereka yang digunakan dalam kehidupan seharian. Biasanya ia adalah pakaian yang boleh dipakai, yang tidak teragak-agak jika dilipat dengan kemas.

Rak boleh berbeza dengan saiz dan kapasiti

Rak boleh berbeza dengan saiz dan kapasiti

Rak juga dibahagikan dengan lokasi mereka:

 • Buka. Mereka boleh dimasukkan ke dalam reka bentuk walaupun di dalam kabinet tertutup, berada dalam bentuk rak yang dilekatkan pada dinding sebelah. Direka untuk penyimpanan perkara-perkara yang tidak takut debu dan yang sentiasa bagus untuk dilihat.Bagi kanak-kanak, ini biasanya mainan - beberapa bayi akan bersetuju untuk meletakkannya dalam gelap.
 • Tertutup. Menyembunyikan di belakang pintu, sesuai untuk menyimpan segala-galanya di dunia, tetapi biasanya digunakan untuk menyimpan pakaian.

Di samping rak ada juga elemen reka bentuk yang berguna. Ini adalah:

 • Peti. Ditutup, bersedia untuk bersembunyi dari mata segala yang mereka letakkan di dalamnya. Biasanya mereka menyimpan perkara-perkara kecil yang sedia untuk sentiasa runtuh - alat tulis, aksesori rambut, gelang, lencana, mainan kecil.
 • Baskets. Wire atau braided - ini sebenarnya, kotak terbuka. Mereka menyimpan barang-barang kecil pakaian, yang berbahaya untuk menyanyi di ruang tertutup. Ini biasanya seluar dalam atau kaus kaki yang dikumpulkan dalam longgokan yang kemas.
 • Barbell. Digunakan untuk menggantung hanger dengan pakaian di atasnya. Setiap almari hendaklah sekurang-kurangnya satu salinan, supaya anda boleh menggantung seluar klasik, baju, blaus dan pakaian lain yang boleh digulung jika dilipat. Sebaik-baiknya, jika bar berada pada paras sedemikian rupa sehingga anak itu dapat dengan mudah mencapainya.
 • Penyangkut Belt. Sekiranya seorang kanak-kanak suka memakai seluar atau skirt dengan tali, anda boleh memakai penyangkut mantel khas untuk mereka di dalam almari, di mana mereka dapat dilihat dan dengan cepat memilih satu yang tertentu.
 • Cermin. Kadang-kadang ia tidak boleh digantikan - jika anak suka berpakaian, dan tidak ada tempat di bawah cermin pertumbuhan di dalam bilik. Didekati biasanya di belakang pintu swing, supaya anda dapat segera menilai hasil perubahan pakaian. Jika kita bercakap mengenai almari, cermin boleh menjadi pintu dari luar.

Sudut cantik untuk anak anda

Sudut cantik untuk anak anda

Petikan khusus patut cahaya - ia boleh melakukan beberapa pelantikan:

 • Membantu dalam mencari sesuatu. Sebenarnya, jika almari itu dalam dan terletak supaya cahaya dari tingkap tidak menembusnya - atau supaya kanak-kanak itu menghalang cahaya semula jadi dari belakang.
 • Serlahkan cermin. Sebenarnya, jika cahaya dari tingkap tidak mencukupi, tetapi anda ingin mempertimbangkan sendiri.
 • Sorotan perkara di rak. Sekiranya kabinet terbuka sebahagian atau sepenuhnya, dan kanak-kanak menggunakannya untuk mengatur mainan atau mempamerkan koleksinya, anda boleh mengaturkan pameran sebenar mereka, menyalakannya dengan cantik.

Menggunakan lampu

Menggunakan lampu

Untuk membuat cahaya dalam kabinet, gunakan:

 • Sorotan. Kecil, mereka memberikan cahaya yang lebih terang di mana anda dapat melihat semua yang anda perlukan. Digunakan apabila tujuan utama tidak estetik, tetapi semata-mata praktikal. Mereka tertanam sama ada di dinding atau dalam reka bentuk kabinet. Kabel ditarik dari outlet terdekat - penyelesaian yang baik adalah meletakkannya di dinding di dinding belakang.
 • Jalur LED. Digunakan apabila tujuan utama hanya estetik. Mereka boleh menjadi warna yang berbeza, kelihatan sempurna di rak kaca, menonjolkan mereka seperti permata yang aneh. Anda boleh menyesuaikan tahap pencahayaan dan, jika penduduk nurseri takut gelap, gunakannya sebagai cahaya malam.

Pertimbangkan pendapat dan hasrat kanak-kanak

Pertimbangkan pendapat dan hasrat kanak-kanak

Lembaga
Sekiranya anda mahu anak anda benar-benar selesa, bincangkan dengannya persoalan susun atur dalaman. Anda juga boleh menariknya dengan pensel berwarna. Dan kemudian memesan almari yang akan sepadan dengan hasil perbincangan anda. Jadi, anda pasti yakin bahawa anak anda selesa, dan juga mengajarnya membuat keputusan.
kembali ke menu ↑

Bahan

Kabinet yang sempurna dalam reka bentuk tidak bernilai apa-apa jika ia diperbuat daripada bahan-bahan berkualiti rendah atau tidak sesuai. Oleh itu, mereka mesti diambil kira.

Pilih bahan yang berkualiti

Pilih bahan yang berkualiti

kembali ke menu ↑

Perumahan

Kabinet Kabinet boleh dibuat dari bahan berikut:

 • Chipboard. Paling murah, paling biasa. Terdiri daripada resin sintetik dan habuk papan. Nampaknya pelan kayu palsu dalam kebanyakan kes. Ketakutan air, suhu jatuh, berubah dari masa ke masa. Sangat rapuh - retak atau retak akibat tamparan kuat. Oleh itu, sangat ringan, mungkin jatuh. Tetapi harganya sangat rendah, yang dalam beberapa situasi mungkin menjadi tegas.
 • MDF. Papan serpih yang lebih mahal, menyebarkan sedikit kurang. Ia terdiri daripada serbuk gergaji dan damar yang sama, tetapi sebelum menekan cair menjadi satu jisim. Biasanya meniru pokok itutetapi dengan lebih berkualiti daripada chipboard. Jika dirawat dengan baik, tidak takut air, perubahan suhu. Apabila memberi kesan, ia tidak akan retak, tetapi ia akan dilupakan. Lebih berat
 • Pokok. Yang paling mahal, barang-barang yang paling indah. Tidak menyebabkan alahan, sesuai dengan kebanyakan bahagian dalaman. Diproses dengan betul, ia tidak takut kelembapan, perubahan suhu, atau parasit. Berat - pada satu tangan lebih sukar untuk terbalik, sebaliknya lebih berbahaya. Ia kurang sensitif kepada kerosakan mekanikal daripada MDF atau chipboard.
 • Logam. Bahan yang ketat, sejuk, tidak sesuai untuk bilik kanak-kanak. Adakah anda ingin memberikan gaya minimalis sebagai seorang remaja yang aktif. Sangat boleh dipercayai, tidak pecah, tidak terbakar, tidak karat, jika diproses dengan betul. Berat

Kayu adalah bahan yang paling mahal, tetapi sangat cantik.

Kayu adalah bahan yang paling mahal, tetapi sangat cantik.

Kes itu hanya untuk kes kabinet - itulah sebabnya mengapa sangat penting untuk mengira tahap keterukan dan sama ada kabinet akan jatuh ke atas kanak-kanak itu.

Pertimbangkan juga bahan rak. Ini adalah:

 • Chipboard. Rak nipis yang di bawah berat benda cepat berubah bentuk dan bengkok.
 • MDF. Rak pepejal yang boleh menyokong banyak berat badan.
 • Pokok. Rak mahal mahal yang tidak masuk akal untuk dilakukan di dalam kabinet tertutup, jika kanak-kanak itu tidak mempunyai alahan.
 • Logam. Rak sejuk, nipis, sangat tahan lama, yang berkhidmat selama beberapa dekad, tetapi jarang dipasang, kerana ia tidak sesuai dengan kayu.
 • Kaca. Rak untuk kabinet terbuka yang cantik, tidak ada gunanya menyembunyikan mereka di belakang pintu. Digabungkan dengan pencahayaan, membolehkan anda menghidupkan mainan biasa yang ditempatkan dalam koleksi yang menarik. Tetapi licin, dan anda juga perlu berhati-hati untuk menjadi cukup kuat supaya anak itu tidak berjaya memecahkannya.

Rak nipis membelok dengan cepat

Rak nipis membelok dengan cepat

Logam dan gelas digabungkan dengan baik - walaupun gabungan ini bukan untuk bilik pelajar, apalagi seorang prasekolah. Pohon dan gelas digabungkan dengan baik - yang pertama melembutkan yang kedua, memberikannya sebagai kosiness. Chipboard tidak digabungkan dengan apa-apa.

Lembaga
Bahannya tidak begitu indah seperti yang boleh dipercayai. Anda pasti menjangkakan bahawa bayi akan menggunakan almari pakaian selama lebih dari beberapa tahun.
Organisasi ruang yang menarik untuk dua orang anak

Organisasi ruang yang menarik untuk dua orang anak

kembali ke menu ↑

Potong pintu

Jika anda mahukan almari terbuka, secara semulajadi anda tidak perlu memikirkan bahan pintu. Tetapi kebanyakan kanak-kanak masih mempunyai pembinaan tertutup, di mana ia mudah untuk menyimpan semua perkara yang tidak perlu dilihat oleh orang yang tidak dikenali.

Pintu swing, seperti pintu gelangsar, boleh dibuat dari:

 • Chipboard. Pintu-pintu ini nipis, yang pada satu tangannya bagus - ia adalah cahaya. Tetapi jika kanak-kanak memukul mereka, lubang sebenar mungkin berubah.
 • MDF. Pilihan yang lebih tahan lama. Pintu seperti itu lebih sukar, tetapi ini tidak terlalu kritikal - kedua-dua engsel dan rel akan menahan mereka dengan tenang.
 • Pokok. Pintu sedemikian tahan lama, bahkan tidak akan menjadi penyebabnya dari kesan. Tetapi mereka lebih berat. Mereka tidak boleh digunakan untuk pembinaan gelongsor sama sekali, mereka sesuai untuk pintu swing hanya jika kabinet itu sendiri berat dan besar-besaran.
 • Kaca. Jelas kaca sebagai pintu di kabinet kelihatan lebih lucu daripada cantik, kerana ia membuka semua rak, laci, bar. Tetapi cermin atau es boleh kelihatan sangat mengesankan.
 • Logam. Tidak digunakan hampir tidak pernah, kerana berat, mengingatkan bilik-bilik loker sekolah dari filem-filem Amerika. Ia digunakan agak pelik untuk sedikit mempelbagaikan rupa umum pokok itu.

Pintu mestilah dipercayai dan tahan lama.

Pintu mestilah dipercayai dan tahan lama.

Bahan ini bertanggungjawab untuk kebolehpercayaan - chipboard berfungsi beberapa tahun, MDF agak lama, kayu, seperti kaca, tidak dapat diubah selama beberapa dekad.

Tetapi untuk pandangan umum kabinet bertanggungjawab untuk menutup pintu, yang boleh dilakukan dengan sangat berbeza, menggunakan teknik yang berbeza:

 • Kayu tulen tanpa rawatan. Tidak kira sama ada ia semula jadi atau palsu - kesannya adalah sama. Ia kelihatan agak membosankan, tetapi secara klasik, dan juga tidak memerlukan sebarang usaha dalam pemprosesan. Tidak perlu melabur kuasa, tidak perlu melabur wang.
 • Lukisan. Pintu kayu yang dicat kelihatan lebih menarik daripada biasa. Jika reka bentuk bilik membolehkannya, anda boleh melukisnya dengan corak bunga atau geometri, bintik-bintik tidak berbentuk terang, awan, biri-biri, ikan, watak kartun kegemaran - sama sekali. Perkara utama adalah bahawa ia sesuai dengan dalaman keseluruhan dan bahawa kanak-kanak juga suka.
 • Percetakan foto. Pada dasarnya, ia sama dengan lukisan, tetapi tidak memerlukan kemahiran dalam lukisan atau pengambilan artis, ditambah dengan memberikan ketepatan fotografi. Ia boleh menjadi corak yang sama, landskap yang menarik, potret kanak-kanak dalam pertumbuhan penuh, adegan dengan watak-watak kegemarannya - kesannya akan menjadi terang dan perayaan, terutamanya jika kanvas akan menjadi semua pintu gelangsar almari pakaian.
 • Sisipan logam. Biasanya mereka dibuat di atas pintu kayu, mempunyai bentuk bentuk geometri atau jalur yang berkilat. Ia ternyata tegas dan sedikit sejuk. Kanak-kanak itu kemungkinan besar tidak kagum, tetapi untuk seorang remaja boleh menjadi penyelesaian yang hebat. Terutama jika simbolisme dekat dengannya.
 • Kaca cermin. Pintu cermin - penyelesaian yang baik untuk almari di dalam bilik kanak-kanak yang berminat dalam sukan. Sebagai contoh, melakukan aerobik atau gimnastik. Di cermin anda boleh mengawal seberapa baik latihan dilakukan.
Percetakan foto - kesan cerah dan sentiasa perayaan

Percetakan foto - kesan cerah dan sentiasa perayaan

Di samping itu, cermin sesuai ke dalam bilik seorang kanak-kanak yang suka menonton dirinya sendiri, lebih suka fesyen atau bertindak. Juga visualkan ruang kecil.

 • Kaca es. Ia boleh berwarna, sedikit telus - supaya bayang-bayang kabur kandungan kabinet kelihatan melaluinya. Akan menggembirakan anak-anak, jika anda membuat lampu belakang di dalam - maka pada malam hari struktur keseluruhan akan menyerupai istana ajaib.
 • Gelas pasir. Gelas ini adalah legap, sedikit kasar kepada sentuhan. Ia lebih mudah untuk pecah, tetapi kelihatan sangat menarik. Lebih-lebih lagi, dengan bantuan stensil di atasnya boleh dibuat lukisan yang akan tetap telus - dari bayang haiwan kepada pola sayuran.
 • Tingkap kaca berwarna. Pintu sedemikian pada kualiti estetik akan setanding dengan gambar ini. Dia boleh menggambarkan apa-apa plot, mewakili haiwan, tumbuhan, corak geometri, watak kartun kegemaran. Satu-satunya kelemahan adalah bahawa kaca berwarna agak mudah pecah daripada kaca biasa.
 • Kaca berwarna. Penyelesaian yang baik untuk bilik dalam warna gelap. Ia kelihatan menarik, sementara di belakangnya adalah perkara yang tidak kelihatan yang disimpan di dalam almari.
 • Fusion. Kaca patri yang sama, tetapi lebih menarik - berdasarkan bentuk kaca kaca yang dilapisi kaca, yang kemudian dibakar, membentuk gambar. Jika tingkap kaca berwarna biasa mudah pecah, maka gabungan, sebaliknya, lebih sukar.
 • Thread. Untuk bahagian dalaman klasik - hanya rahmat. Pintu kabinet yang diukir dibuat dari kayu semulajadi kelihatan menarik, mulia, menarik perhatian.

Pilihan yang cantik untuk bilik gadis itu

Pilihan yang cantik untuk bilik gadis itu

Reka bentuk terbuka dengan pelbagai macam itu tidak boleh, tetapi anda boleh menggantung tirai daripadanya - dari kain nipis yang nipis, dari kain berat dengan corak, dari benang yang berwarna-warni nipis.

Bahagian yang terbaik ialah jika anda menginginkan langsir dapat dengan mudah dihapuskan dengan menukar kepada yang lain.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menyesuaikan almari di pedalaman?

Memilih cara untuk menyelesaikan pintu dan bahan untuk badan, dipandu oleh apa yang lain dari pedalaman kelihatan seperti. Kabinet di dalamnya boleh melakukan dua fungsi bertentangan:

 • Gabung. Dalam kes ini, ia menjadi bahagian dalaman yang paling tidak dapat dilihat, yang tidak bertujuan untuk memberi perhatian.Penekanan pada sesuatu yang lain, warna padanan maksimum dengan warna keadaan utama. Perwujudan ideal fungsi ini adalah almari pakaian dengan pintu cermin, yang hampir mustahil untuk melihat jika anda tidak tahu bahawa ia wujud.
 • Aksen. Dalam kes ini, ia menjadi bahagian paling dalam kawasan pedalaman, yang sepatutnya dilihat dari ambang. Warna - yang paling jelas. Sama ada bertentangan dengan warna yang utama, atau berbeza dengannya dan begitu menarik. Perwujudan ideal fungsi ini adalah kabinet besar dengan pintu kaca berwarna yang tidak dapat diabaikan.

Apabila kabinet bergabung dengan kawasan umum

Apabila kabinet bergabung dengan kawasan umum

Lembaga
Tiada kawasan pedalaman tidak akan mendapat manfaat daripada aksess overloading. Jika katil sudah diperuntukkan di tapak semaian, mustahil untuk memperuntukkan almari pakaian, ia akan berubah menjadi kasar, hodoh.
kembali ke menu ↑

Akhirnya: keselamatan

Agar kabinet memenuhi dengan baik ke tapak semaian, ia bukan sahaja perlu pembinaan yang ideal, bahan yang sesuai, peranannya sendiri di kawasan pedalaman. Dia masih perlu selamat untuk bayi itu.

Gaya Provence

Gaya Provence

Ia sepatutnya:

 • tanpa sudut tajam, yang boleh dipukul - yang terbaik dari semua, jika semuanya akan dibulatkan sedikit atau dilindungi oleh permukaan lembut;
 • kehilangan pena yang menonjol - mereka boleh terbang di jalan raya, kerana lebih baik untuk memilih kotak dengan protrusion pepejal khas, yang boleh anda ambil;
 • ia cukup berat untuk tidak jatuh - struktur badan mesti cukup besar supaya jika kanak-kanak mencecahnya, ia tidak akan jatuh ke atasnya;
 • cukup terang bahawa, jatuh, tidak menyebabkan kerosakan maut;
 • ia dilengkapi dengan penutup khas yang membolehkan anda membuka laci bersama-sama dengan pintu dengan lancar, dan kemudian mengembalikannya ke tempat yang betul seperti lancar - supaya kanak-kanak itu tidak dapat memecahkan pintu dengan suara gemuruh, tarik laci atau memecahkan jarinya dengan mencubitnya.

Kabinet juga harus mempunyai peluang mandatori untuk membuka pintu dari dalam - kanak-kanak harus dapat keluar jika dia memanjat ke dalam dari rasa ingin tahu atau semasa permainan.

Almari pakaian kanak-kanak

Apa yang patut mereka jadi?

8.5 Skor Jumlah
Almari pakaian di tapak semaian adalah perkara yang sangat penting untuk pedalaman anda.

Almari pakaian - apa kabinet, apa yang dibina, apa yang terbuka, apa yang tertutup - adalah sangat diperlukan untuk mana-mana bilik kanak-kanak. Anda akan tertanya-tanya bagaimana anda berjaya seketika tanpa dia. Di sini anda boleh berkenalan dengan reka bentuk dan pilihan yang berbeza untuk pelaksanaan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Keupayaan untuk mempelbagaikan pedalaman - tiada apa yang akan menjadikan bilik itu lebih menarik daripada almari yang sesuai dengannya.
 • Keupayaan untuk meletakkan semua perkara kanak-kanak di tempat tertentu - dan walaupun dia akan mempunyai banyak perkara dari masa ke masa, masih terdapat ruang di dalam almari.
 • Kesempatan itu tidak menyimpan perkara-perkara dalam pandangan biasa - tiada lagi mainan yang bertaburan, berbaring di mana ia tidak diketahui di mana kaus kaki dan masalah untuk mencari tempat untuk melekatkan pakaian musim sejuk.
Cons
 • Ia mengambil tempat - kadang-kadang nampaknya orang tua yang anaknya tidak memerlukannya, sehingga ia akan menelan biaya beberapa rak di dinding atau rak kecil.
 • Ia memerlukan pemilihan komponen yang berhati-hati - membuat kesilapan dengan salah seorang daripada mereka, anda mungkin mendapati reka bentuk itu sama ada menyusahkan, atau gagal hanya dalam beberapa bulan, atau tidak sesuai dengan reka bentuk keseluruhan bilik sama sekali.
 • Dia mungkin memerlukan penggantian kecemasan - almari pakaian, yang dipilih dengan penuh kasih sayang untuk kanak-kanak prasekolah, boleh berhenti menyukainya dalam masa beberapa tahun, dan kemudian anda perlu membeli yang baru atau memikirkan cara mengubah secara drastik reka bentuk yang lama.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk