Kerusi kanak-kanak untuk kanak-kanak sekolah (300+ Foto): Boleh dilaras tinggi. Kursi yang "berkembang" dengan anak anda

Backup Sutulaya - satelit banyak kanak-kanak prasekolah. Sebab utama - kedudukan badan yang salah semasa duduk di meja. Ia penting dari zaman kanak-kanak untuk memantau pembentukan tulang tulang. Kursi untuk kanak-kanak prasekolah dan meja dibuat khas untuk tidak mengganggu pembentukan kerangka.

Kandungannya:

Posisi yang betul perlu dibentuk dari zaman kanak-kanak, kerana pada masa akan datang ia akan menjadi sukar untuk membetulkannya. Tubuh kanak-kanak sentiasa berkembang, berkembang, banyak sistemnya belum terbentuk. Oleh itu, postur yang lemah adalah diagnosis kerap, penuh dengan banyak gangguan dalam kerja organ-organ.

Banyak subjek mempunyai kesan negatif terhadap postur perabot, tetapi terutama sekali dipilih kerusi, meja. Jika anda memilih kerusi yang tidak sepadan dengan usia, kanak-kanak akan mengalami ketidakselesaan semasa kelas. JadualIa juga boleh menyebabkan perkembangan scoliosis dan penyakit lain yang dicetuskan oleh kelengkungan tulang belakang. Apabila memilih, pertimbangkan umur, ketinggian, ciri-ciri badan dan rangka.

Pilih sahaja pilihan yang paling mudah.

Pilih sahaja pilihan yang paling mudah.

Organisasi bilik kanak-kanak

Ia mestilah pencahayaan yang betul, ketinggian katil, tilam adalah rata, tegas, tetapi juga meja, kerusi kanak-kanak. Memilih, anda perlu memberi perhatian bukan untuk kecantikan, tetapi untuk kualiti, ketersediaan fungsi yang diperlukan. Untuk pelajar anda perlu membeli meja komputer, yang sepatutnya menjadi beberapa sentimeter di atas siku. Ia harus memasukkan lengkung semula jadi tulang belakang.

Pengilang membuat banyak kerusi dan meja yang berbeza, yang menyulitkan tugas memilih ibu bapa. Apa model meja dan kerusi yang popular, boleh dipercayai dan tidak membahayakan tubuh?

Pengilang-pengilang perabot telah membuat arah yang berasingan dan ia sedang diusahakan, memperbaiki dan memperkenalkan pelarasan. Kawasan ini dipanggil - perabot ortopedik, direka bentuk dan dibuat khusus untuk kanak-kanak, yang badannya terbentuk.
Terdapat banyak kerusi dan meja yang berbeza.

Terdapat banyak kerusi dan meja yang berbeza.

kembali ke menu ↑

Meja dan kerusi kanak-kanak

Untuk kanak-kanak, anda perlu mewujudkan keadaan yang sesuai untuk belajar atau bekerja di komputer. Ibu bapa perlu memberi perhatian khusus terhadap ciri-ciri perabot.

Pengilang membuat pelbagai jenis. Mereka boleh dibahagikan kepada kumpulan:

 • meja - Reka bentuk sekolah dengan swivel atas kaunter. Terdapat model di mana sudut kecenderungan dikawal selia. Ciri ini membolehkan anda menetapkan meja agar kanak-kanak selesa melakukan perkara yang berbeza, seperti pelajaran, lukisan, permainan papan permainan. Sesetengah model dilengkapi dengan meja ketinggian laras;
 • mudah bergerak dan boleh dipercayai. Ia tidak mempunyai transformasi, oleh itu ia sesuai untuk kanak-kanak yang umur melebihi 14 tahun. Reka bentuk ini tahan lama dan selesa. Terdapat banyak kotak yang berbeza dan rak untuk menyimpan buku teks dan bekalan sekolah yang lain. Pengilang membuat model sedemikian dalam pelbagai warna, saiz;

Interior sesuai untuk lelaki

Interior sesuai untuk lelaki

 • komputer - sesuai untuk mereka yang sudah mempunyai komputer. Ia tidak disyorkan untuk memasangnya pada model biasa, kerana jarak yang optimum dari mata ke mata tidak dicipta. Ia meninggalkan 60 cm. Model terbaik dibuat dalam bentuk huruf G. Reka bentuk ini memberikan jarak yang diinginkan dan mengurangkan tahap kesan berbahaya radiasi;
 • pengubah - ia dibuat oleh pengeluar dengan satu set fungsi: ia dapat mengubah sudut kecenderungan, ketinggian menurut pertumbuhan. Model sedemikian tidak banyak mengambil ruang;
 • sudut - perabot yang selesa, dilengkapi dengan laci dan rak untuk lokasi bekalan sekolah. Ia tidak mempunyai mekanisme pengawalseliaan, tetapi ia adalah luas dan ia selesa untuk kanak-kanak duduk di belakangnya;
 • dibina dalam - ia dibeli lengkap dengan perabot lain. Ia padat, anda perlu membelinya mengikut usia. Oleh itu, model ini tidak begitu mudah;

Idea reka bentuk untuk seorang puteri kecil

Idea reka bentuk untuk seorang puteri kecil

 • lipat - reka bentuk direka untuk kanak-kanak umur prasekolah. Apabila dilipat, ia mengambil ruang yang minimum;
 • bilik double - Reka bentuk pegun, direka untuk dua orang. Ia mempunyai dua tempat duduk, di antara mereka terdapat laci. Rak dan coaster dipasang di atasnya.

Apabila memilih meja untuk kanak-kanak, perlu mengambil kira ciri-ciri model, umur dan ciri-ciri struktur tulang.

kembali ke menu ↑

Bahan

Jadual untuk kanak-kanak dibuat dari bahan yang berbeza:

 • semulajadi pokok itu - bahan mesra alam. Pembinaan yang diperbuat daripada itu tahan lama. Model mempunyai gaya klasik dan campuran harmoni ke kawasan pedalaman;

Pilihan untuk yang terkecil

Pilihan untuk yang terkecil

 • Chipboard - sering digunakan untuk membuat model. Dalam pengeluaran bahan formaldehid yang digunakan. Mereka berbahaya kepada manusia. Reka bentuk untuk kanak-kanak dari bahan tersebut tidak boleh dibeli.
 • MDF - bahan mesra alam. Oleh itu, bahan tersebut boleh digunakan untuk membuat produk.
 • Kaca - Pembinaan kaca tidak boleh dipasang di bilik kanak-kanak. Dengan pengeluaran reka bentuk kaca terbaja digunakan, tetapi juga boleh memecahkan, merosakkan kanak-kanak.

kembali ke menu ↑

Saiz

Apabila memilih jadual, parameter penting yang perlu diberi perhatian adalah saiz struktur. Lagipun, ia sepatutnya selesa baginya untuk duduk di meja, melakukan kerja rumah, menarik, bermain.

Keupayaan untuk menarik dengan krayon - mengembangkan imaginasi anak-anak

Keupayaan untuk menarik dengan krayon - mengembangkan imaginasi anak-anak

Apa yang sepatutnya saiznya:

 • permukaan kerja mestilah sekurang-kurangnya 60 cm. Kemudian komputer atau komputer riba akan berada di jarak yang dikehendaki dari mata. Kanak-kanak akan selesa duduk dan melakukan kerja rumah;
 • lebar meja tidak kurang daripada 100 cm Saiz ini optimum untuk satu kanak-kanak. Dia boleh meletakkan semua buku teks yang diperlukan pada perabot, buku nota, lukisan, bermain;
 • di bawah meja juga memerlukan ruang untuk disimpan. Kedalaman 45 cm, dan ketinggian tidak kurang dari 50 cm. Duduk di kaki kanak-kanak harus mencapai lantai.

Sekiranya jadual dipilih untuk jangka masa yang panjang, lebih baik ketinggiannya boleh diselaraskan dan lebar sekurang-kurangnya 60 cm.

Papan partikel - sering digunakan untuk membuat model

Papan partikel - sering digunakan untuk membuat model

Lebih baik apabila meja mempunyai laci, rak untuk mengatur buku, buku nota, dan bekalan sekolah lain di dalamnya. Kewujudan rak tambahan akan memberi peluang untuk menganjurkan tempat kerja dengan betul. Jadual akan percuma dan pelajar akan selesa di belakangnya.
kembali ke menu ↑

Peraturan lokasi di apartmen

Sehingga anak itu, semasa bekerja di meja, tidak merosakkan penglihatannya, sikap, dia harus diposisikan dengan baik di dalam ruangan. Terdapat beberapa peraturan untuk diikuti:

 • jadual itu mesti diposisikan supaya cahaya matahari mungkin boleh jatuh ke atasnya, lebih baik ia datang dari sisi;
 • ia perlu dipasang di dekat tingkap, jadi kanak-kanak itu akan menjadi ringan dan selesa semasa musim sejuk, kerana bateri yang dipasang di sana akan memancarkan haba;

MDF - bahan mesra alam

MDF - bahan mesra alam

 • jika bilik mempunyai kawasan kecil, lebih baik membeli jadual sudut. Ia akan menduduki sejumlah kecil ruang;
 • Sekiranya terdapat dua kanak-kanak - reka bentuk untuk dua kanak-kanak lebih sesuai. Ia akan menduduki ruang kurang daripada dua jadual.

Untuk menjadikan dia selesa untuk belajar, dan dia tidak merosakkan posturnya semasa kerja rumah, ia tidak cukup untuk memilih meja, anda perlu memberi perhatian kepada pemilihan kerusi untuk bayi.

kembali ke menu ↑

Meja komputer

Hari ini terdapat banyak jenis meja komputer. Kesemua mereka berbeza dalam kehadiran pelbagai kotak, bentuk dan ciri-ciri lain. Antara kepelbagaian yang paling popular adalah beberapa model. Kesemua mereka memenuhi keperluan minimum minimum permukaan kerja, yang harus 60 cm.

Pilihan ini boleh digunakan untuk komputer.

Pilihan ini boleh digunakan untuk komputer.

kembali ke menu ↑

Rectangular

Jadual untuk bekerja di komputer dengan meja segi empat tepat akan masuk ke dalam mana-mana bilik, tanpa mengira kawasan, ruang bebas. Model sedemikian dilengkapi dengan pendirian gelongsor untuk papan kekunci dan monitor. Di satu sisi terdapat satu niche yang dikira untuk unit sistem komputer. Yang lain dirizabkan untuk laci. Ketersediaan mereka bergantung pada panjang meja.

kembali ke menu ↑

Sudut

Meja sudut dipasang di dalam bilik, jika terdapat satu sudut percuma. Model sedemikian berfungsi. Mereka agak lama dalam satu arah dari sudut, dan di sisi lain. Dilengkapi dengan model seperti itu, sokongan khusus untuk monitor dan papan kekunci. Di satu sisi terdapat petak khas untuk unit sistem. Yang lain dirizabkan untuk laci. Model yang lebih besar boleh dilengkapkan dengan rak terbuka. Mereka mudah menampung kedua-dua buku dan peralatan komputer.

Provence Kanak-kanak

Provence Kanak-kanak

kembali ke menu ↑

Separuh bulatan

Model popular kerana ergonomik. Bentuk separa bulat membolehkan kedudukan komputer riba atau komputer dengan betul. Di kedua-dua belah pihak, gandar yang disediakan untuk senjata dilukis. Pendirian bawah untuk papan kekunci boleh diselaraskan dengan ketinggian dan jangkauan.

kembali ke menu ↑

Berbentuk U

Model ini mudah dan praktikal, tetapi ia memerlukan banyak ruang kosong di dalam bilik. Oleh itu, ia jarang dipasang pangsapuri. Meja ini luas, dengan mudah menampung sejumlah besar perkara dan benda yang perlu untuk bekerja. Model sedemikian dibuat daripada kayu semulajadi atau papan serpih.

Model kecil jadual dalam gaya klasik.

Model kecil jadual dalam gaya klasik.

kembali ke menu ↑

Lipat

Model lipatan direka untuk komputer riba dan tablet. Mereka boleh digunakan duduk di kerusi, berbaring di atas katil. Mereka padat dan selesa. Diperbuat daripada plastik atau logam, ringan dan mudah alih. Mereka boleh dilipat untuk dibawa.

kembali ke menu ↑

Kerusi untuk kanak-kanak sekolah

Syarikat menghasilkan banyak model. Kerana ini, sukar untuk memilih kerusi yang optimum untuk kanak-kanak dan akan secara harmoni melihat di dalam rumah.

Kerusi atau kerusi kanak-kanak perlu mempunyai struktur ergonomik untuk memastikan postur yang betul. Scoliosis dan slouching diperolehi penyakit-penyakit yang disebabkan oleh tidak wajar menganjurkan tempat untuk belajar. Penglihatan yang lemah, juling, tulisan bengkok - semuanya ini adalah hasil kedudukan yang tidak betul di meja dan kerusi berkualiti rendah.

Mesti mempunyai struktur ergonomik

Mesti mempunyai struktur ergonomik

Apa yang patut menjadi kerusi:

 • Kerusi kanak-kanak hendaklah agak sukar. Terlalu lembut duduk boleh menyebabkan tekanan pada tulang belakang. Walau bagaimanapun, ketegaran tambahan juga tidak diperlukan. Tempat duduk dan belakang mestilah kekakuan sederhana supaya ia selesa dan selesa untuk duduk. Permukaan keras boleh menjejaskan kesihatan.
 • Sesuai selesa adalah jaminan kesihatan.Kursi dengan fungsi untuk menyesuaikan ketinggian tempat duduk dan kedalaman, pemasangan belakang sesuai untuk kanak-kanak yang berumur berbeza. Model menyumbang kepada perkembangan tulang belakang yang betul dan mencegah pembentukan scoliosis, osteochondrosis.

Kerusi kanak-kanak hendaklah agak sukar

Kerusi kanak-kanak hendaklah agak sukar

 • Bahagian belakang kerusi perlu mengulang lengkung semula jadi tulang belakang. Jika tidak, belakang akan letih dan kanak-kanak itu tidak selesa untuk duduk. Ia tidak sepatutnya berada di bawah bilah bahu.
 • Kehadiran fungsi tambahan: pelarasan ketinggian, sokongan untuk lutut, belakang akan menyumbang kepada perkembangan tulang belakang yang betul. Sudut dalam kedudukan duduk antara kaki bawah dan paha harus 90 darjah. Lutut anda tidak boleh lebih tinggi daripada pinggul anda.
 • Jarak antara lutut bengkok dan pinggir kerusi tidak boleh kurang daripada 2 cm. Ia boleh diselaraskan menggunakan fungsi menaikkan kerusi.
 • Dalam kedudukan duduk, kaki harus berehat di atas lantai dan berada di bawah lutut. Sekiranya kerusi itu besar, kaki tidak akan sampai ke lantai, dan ia akan mengambil sikap yang salah.

Armrests tidak disyorkan dalam model kanak-kanak, melainkan jika mereka adalah ketinggian laras. Pada masa itu, apabila kanak-kanak bergantung kepada mereka, terdapat ketegangan otot belakang.

Bahagian belakang kerusi perlu mengulang lengkung semula jadi tulang belakang.

Bahagian belakang kerusi perlu mengulang lengkung semula jadi tulang belakang.

Kerusi kanak-kanak, yang dihasilkan oleh pengeluar, boleh dibahagikan kepada beberapa kategori, bergantung kepada umur kanak-kanak:

 • Bagi kanak-kanak dari empat hingga lapan tahun. Pada usia ini, mereka kelihatan lebih gigih. Mereka boleh menghabiskan banyak masa di meja melakukan perkara kegemaran mereka. Pada usia ini, perabot ringan dan mudah alih yang sesuai, yang mana ia boleh bergerak di sekeliling bilik, menetapkannya di tempat yang betul. Jika anda memilih model dengan roda, ia perlu diperbaiki.
 • Bagi kanak-kanak dari lapan hingga dua belas tahun. Mereka menghabiskan masa pembelajaran lama dan aktiviti lain. Model perlu dipilih seperti yang boleh diubah. Penting adalah penyesuaian belakang, ketinggian;
 • Untuk remaja dan orang dewasa. Model dilengkapi dengan peluang besar untuk menukar kedudukan belakang, ketinggian, memindahkan dan memakai sandaran tangan. Pada usia ini, kerangka hampir dibentuk, jadi perabot harus dipilih sesuai: ortopedik untuk membetulkan postur atau normal.

Sesuai selesa adalah jaminan kesihatan

Sesuai selesa adalah jaminan kesihatan

Jenis kerusi komputer untuk pelajar banyak. Mereka boleh dilengkapi dengan pelbagai fungsi dan kelengkapan tambahan. Menurut parameter ini, dan membezakan objek yang sesuai untuk anak-anak sekolah, dan yang tidak.

Bagi kanak-kanak yang lebih muda, model dibuat dalam warna-warna terang. Ia dilengkapi dengan peralatan tambahan. Ia boleh menjadi sandaran tangan, berdiri di bawah lutut. Sesetengah model dibuat dalam bentuk haiwan, mesin. Pilihan sedemikian meningkatkan mood, menjadikan kelas lebih menyeronokkan.

Selepas kanak-kanak pergi ke sekolah atau mencapai umur 7-8 tahun, dia memerlukan kerusi tinggi yang sesuai dengan meja.

Model sedemikian perlu dilaraskan dengan ketinggian dan tempat duduk, backrest. Model langka dilengkapi dengan roda.

Dalam warna pastel

Dalam warna pastel

Untuk remaja, pengeluar menawarkan kerusi-kerusi yang menyerupai model pejabat. Mereka dilengkapi dengan segala yang diperlukan untuk membuat pendaratan di meja selesa. Memandangkan kanak-kanak pada masa itu menghabiskan banyak masa di belakang meja komputer, kerusi yang mereka duduk harus selesa dan ergonomik.

Pelarasan:

 • menetapkan ketinggian kerusi;
 • lekukan tangan yang boleh ditanggalkan;
 • pelarasan kecondongan belakang.

Baru-baru ini, pengeluar mula menghasilkan model sejagat. Mereka berbeza dari fungsi lanjutan biasa:

Bagi yang kecil

Bagi yang kecil

 • pada kerangka utama struktur ada alur yang mana anda boleh menetapkan ketinggian sandaran. Model sedemikian sesuai untuk kedua-dua kanak-kanak pertengahan umur dan remaja. Mereka dipanggil tumbuh;
 • kecenderungan tempat duduk dan ketinggian yang boleh dilaras. Terlepas dari ketinggian meja, kerusi boleh dinaikkan ke tahap yang diinginkan, mewujudkan persekitaran yang selesa untuk pelajar.Pergaduhan belakang memastikan kedudukan yang betul dari belakang;
 • Sokongan belakang belakang adalah fungsi yang tidak membenarkan kanak-kanak duduk di meja dengan kedudukan yang salah di belakang. Di bahagian belakang di kedua sisi terdapat penggelek kecil yang memegang belakang;
 • belakang dibuat sedemikian rupa sehingga ia mengulangi keluk semula jadi tulang belakang.

Model ini sesuai untuk kanak-kanak pertengahan umur.

Model ini sesuai untuk kanak-kanak pertengahan umur.

kembali ke menu ↑

Ortopedik

Dalam pengeluaran model kanak-kanak dan remaja mengambil kira anatomi remaja. Akibatnya, banyak masalah dengan luasan tulang belakang dapat dielakkan pada masa akan datang. Keselesaan dan kesenangan yang dihadapi oleh seorang kanak-kanak ketika duduk di kerusi membuatnya lebih menumpukan perhatian kepada melakukan kerja rumahnya. Ini akan menjejaskan prestasi sekolah. Dengan pengeluaran kerusi ortopedik bahan mesra alam yang tidak menyebabkan alergi digunakan. Upholsteri diperbuat daripada tekstil.

Model kerusi boleh mempunyai banyak ciri berguna. Terdapat reka bentuk yang tidak membenarkan kerusi itu terbalik. Kursi dengan roda getah meluncur dengan mudah di atas lantai dan tidak merosakkannya. Kerusi ini melengkapkan meja yang boleh disesuaikan dengan ketinggian.. Komposisi ini akan memastikan postur kanak-kanak yang betul.

Model penjuru

Model penjuru

Kerusi ortopedik kanak-kanak:

 • Reka bentuk. Untuk kanak-kanak suka kerusi, dia mesti membuat pilihan itu sendiri. Syarikat menghasilkan reka bentuk warna yang berbeza. Ini boleh menjadi model warna-warna terang dengan gambar watak-watak kegemaran anda.
 • Pelarasan. Ciri ini membolehkan anda menyesuaikan kerusi ke ketinggian kanak-kanak dan meja. Tetapan berguna model ortopedik - penyesuaian kawasan pendaratan, ketinggian tempat duduk, putaran.

Kesan ortopedik dicapai oleh penyesuaian bebas semua parameter:

 • backrest laras - melegakan otot belakang dan tulang belakang;
 • sokongan belakang - melegakan otot, menghalang mereka daripada letih;
 • headrest - melegakan otot leher;
 • Sokongan sisi belakang menghalang penyakit tulang belakang daripada berkembang.

Bilik tidur bergaya untuk seorang wanita kecil

Bilik tidur bergaya untuk seorang wanita kecil

 • Kain itu harus semula jadi, bernafas. Upholstery harus mesra alam, tanpa bahan tambahan toksik dan dengan sifat hygroscopic. Ia tidak boleh pudar, dicap dan haus dengan cepat. Untuk kanak-kanak kecil, anda boleh memilih bahan terang dengan imej haiwan, watak-watak kegemaran. Untuk model monochrome patut umur yang lebih tua.

Bergantung pada model, kerusi dilengkapi dengan satu set fungsi yang berbeza. Ini boleh menjadi tetapan minimum atau kerusi dengan fungsi yang luas.

kembali ke menu ↑

Kerusi tanpa roda untuk pelajar

Mempelajari model kerusi untuk kanak-kanak, anda perlu memberi perhatian kepada ciri-ciri ergonomik mereka. Dari kehadiran mereka, kualiti bergantung kepada perkembangan rangka yang betul, serta postur. Di antara kerusi-kerusi ortopedik yang boleh dipercayai dan dipercayai, kerusi menari tanpa roda. Mereka boleh digunakan dengan apa-apa kerja di meja atau permainan. Apabila melakukan kerja rumah, dia tidak akan letih, tekanan belakang dan lehernya.

kembali ke menu ↑

Kerusi menari

Item ini mendapat namanya kerana reka bentuk luar biasa. Kerusi ini tidak mempunyai belakang, tempat duduk tetap di pusat engsel. Ia menjadikan pergerakan putaran di bawah tekanan badan. Untuk duduk di kerusi seperti ini, anda tidak perlu menyesuaikan diri atau melepaskan lutut anda. Untuk duduk dengan selesa di atasnya, kanak-kanak mesti belajar untuk mengekalkan keseimbangan. Ini berlaku selepas beberapa jam bersenam.

Kerusi ini membantu mengekalkan postur, melatih radas vestibular. Kanak-kanak selepas ujian akan menjaga keseimbangan tanpa usaha.Bahagian belakang akan rata, dan lutut dan kaki anda tidak perlu diadakan dalam kedudukan tertentu.
Membantu mengekalkan postur

Membantu mengekalkan postur

Bagaimana kerusi menari berguna?

Kerusi kayu atau logam, lembut atau keras, membantu seseorang untuk berdiri diam. Dengan duduk lama pada model biasa, semua otot belakang bodoh, kanak-kanak itu mahu berehat, bersandar di belakang. Orthopedis mengesyorkan bahawa selepas 30 minit latihan, duduk dengan model biasa, lakukan latihan. Apa yang berlaku kepada kerusi tarian tanpa roda?

Duduk di bawah, kanak-kanak menentukan kedudukan yang diinginkan di mana kerusi akan stabil. Semasa mengekalkan keseimbangan, kontrak otot belakang bergantian. Ia merangsang kerja otot, tidak membenarkan mereka pergi mati rasa.
Membantu seseorang untuk tetap diam

Membantu seseorang untuk tetap diam

Mengapa ia berguna?

 • Menari kerusi tanpa roda - Pencegahan pelanggaran postur dan penyakit yang berlaku semasa kerja tidak aktif. Setiap hari, kanak-kanak menghabiskan 7 jam di meja, dan ini adalah dengan syarat bahawa dia akan berada di sekolah, melakukan kerja rumah di rumah. Tetapi jika anda mengambil kira masa yang pelajar boleh menghabiskan bermain permainan komputer, menonton TV, ternyata kanak-kanak itu duduk sekurang-kurangnya 9 jam sehari.
 • Latihan Vestibular. Peralatan vestibular adalah organ yang membantu mengorientasikan diri di angkasa dan mengekalkan keseimbangan. Reseptornya bertindak balas terhadap ceruk kepala, pergerakan badan, menghantar maklumat yang diterima ke sistem saraf pusat. Sebagai tindak balas, dia bertindak balas dengan refleks yang menjaga badan seimbang.
 • Peningkatan postur. Apabila seseorang itu sesuai dengan kerusi, dia perlu menjaga lurus belakangnya, kalau tidak, kerusi akan membungkuk ke belakang. Pada mulanya, otot akan sakit sedikit, jika kanak-kanak itu tidak duduk dengan betul, mempunyai tanda awal scoliosis. Tetapi selepas beberapa minggu latihan, kanak-kanak akan memegang kedudukan yang betul belakang.

Latihan untuk peralatan vestibular

Latihan untuk peralatan vestibular

 • Nada otot meningkat. Oleh kerana untuk mengekalkan kerusi, anda perlu mengekalkan tahap belakang anda, ototnya akan sentiasa dalam keadaan baik. Mereka tidak akan bertakung, sakit, jika anda mengekalkan sikap awak.
 • Membangunkan kebiasaan duduk tegak. Jika kanak-kanak itu terbiasa dengan kerusi seperti itu, duduk secara tetap, dia akan tetap berpegang teguh. Ini akan membantu mengekalkan sikap anda pada masa akan datang.

kembali ke menu ↑

Bagaimana hendak duduk di kerusi?

Untuk kekal di kerusi, anda perlu menyimpan keseimbangan. Untuk melakukan ini, letakkan kaki anda di atas lantai, menyebarkannya dengan lebar bahu. Dalam kedudukan ini, belakang berpusing, perut retracts, dan bahu diturunkan, diluruskan. Selepas beberapa saat permohonan, seseorang yang duduk di atas kerusi itu boleh melakukan gerakan putaran oleh badan. Mereka mengimbangi sepenuhnya latihan pagi.

Berapa lama anda boleh duduk di kerusi?

Semasa duduk di kerusi, otot belakang tidak tegang, postur rata, tidak ada ketidakselesaan, anda boleh duduk sehingga 10 jam. Pada masa yang sama, membuat gerakan putaran badan, membawa otot-otot dalam nada. Kanak-kanak itu berada di sekolah untuk jangka masa yang panjang, belakangnya menjadi letih dari kerusi tidak selesa. Selepas 10-20 minit duduk di atas model ini, otot kembali normal, sebab itulah keletihan hilang.

Model yang tersedia

Kursi sesuai untuk usia yang berbeza. Mereka boleh mempunyai bentuk kerusi yang berbeza - bulat, bujur atau persegi. Fungsi pelarasan ketinggian kerusi itu memungkinkan untuk menyesuaikan ketinggian kerusi. Reka bentuk tersebut dibuat dari bahan semula jadi yang tidak memancarkan bahan-bahan berbahaya. Upholsteri diperbuat daripada kain, pengisi semula jadi. Oleh itu, jika dalam masa yang panas mereka duduk di atas kerusi sedemikian, tubuhnya tidak akan berpeluh.

kembali ke menu ↑

Kelebihan dan kekurangan

Kanak-kanak sekolah menghabiskan banyak masa di meja tulis atau meja komputer, jadi ibu bapa harus mengatur ruang kerja dengan betul. Keindahan tulisan tangan, penglihatan, tetapi juga kesihatan ruang tulang belakang dan organ dalaman bergantung kepadanya.

Kursi berbeza dari pejabat standard, lain-lain reka bentuk ringan, kehadiran kualiti ortopedik.Dengan pembebasan model sejagat tidak lagi perlu membeli kerusi untuk anak-anak muda, dan kemudian remaja, orang dewasa.

Rekaan sedemikian sesuai untuk usia yang berbeza.. Mereka boleh menukar sudut belakang, ketinggian kerusi, keluarkan atau letakkan armrests, laraskan jejak, mencipta kedudukan badan yang betul.

Orthopedis mengesyorkan model seperti itu kepada mereka yang mempunyai masalah dengan tulang belakang, sistem muskuloskeletal, penglihatan. Kerusi yang boleh dipercayai akan mengurangkan beban pada tulang belakang dan otot. Jika terdapat masalah dengan tulang belakang, model sedemikian adalah cara untuk membetulkan dan memperbaiki postur.

Kelemahan boleh berlaku jika kerusi tidak dipilih untuk umur, ia tidak mempunyai fungsi pelarasan, diperbuat daripada bahan berkualiti rendah yang memancarkan bahan berbahaya.

Bagaimana untuk memilih kerusi?

Cadangan dan Petua

9 Skor Jumlah
Memilih kerusi yang betul

Pelajar menghabiskan banyak masa duduk di meja, melakukan kerja rumah atau kerja rumah. Perabot, yang dipasang di sekolah, tidak sesuai dengan kualiti tinggi: meja sekolah lama, kerusi dengan punggung rendah, yang tidak memegang postur. Ini membawa kepada perkembangan penyakit tulang belakang, kelengkungannya, banyak penyakit organ dalaman yang disebabkan oleh perit. Akhir saraf, cakera intervertebral, proses terjejas. Kesemua ini disebabkan oleh postur yang tidak betul semasa kelas. Oleh itu, adalah penting untuk menyediakan kanak-kanak dengan perabot ortopedik yang akan menyumbang kepada perkembangan tulang tulang yang tepat. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • Setiap model yang ditawarkan kepada kanak-kanak mempunyai banyak pelarasan yang berbeza.
 • Satu set tetapan, dengan bantuan yang kerusi itu menyesuaikan diri dengan ciri-ciri setiap kanak-kanak
 • Tetapan - pelarasan ketinggian, condong belakang
Cons
 • Setiap model direka untuk usia tertentu kanak-kanak.
 • Hari ini tidak ada perabot yang sama untuk kedua-dua kanak-kanak dan orang dewasa.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk