Sofa dengan Utsmaniyah di pedalaman: menyelesaikan masalah dengan pilihan. Peletakan selesa pilihan lurus dan sudut (100 + Foto)

Sofa dengan puak angkuh agak berfungsi dan sangat memerlukan. Ia bukan sahaja praktikal dan mudah, tetapi juga menjadi penekanan dalam reka bentuk premis. Model perabot yang berbeza boleh didapati, yang berbeza warna, jenis pelapis, aksesori dan butiran, kaedah susun atur. Ketahui jenis model, penggunaan puak puak. Serta bagaimana untuk meletakkannya di kawasan pedalaman lebih lanjut dalam artikel dengan lebih terperinci.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri perabot

Uthmaniyyah adalah poof, yang datang bersempena dengan sofa. Mereka adalah gaya, warna dan reka bentuk yang sama, tetapi terdapat juga model yang berbeza. Ia boleh digunakan sebagai pouf biasa, setelah meletakkan sofa, sebagai tempat duduk berasingan. Terdapat model yang boleh digunakan sebagai pendirian, meja "mini".

Pilihan selesa dengan Uthmaniyyah di pedalaman

Pilihan selesa dengan Uthmaniyyah di pedalaman

Struktur perabot seperti itu boleh diletakkan bukan sahaja di premis kediaman, tetapi juga di pejabat, lobi pusat membeli-belah, sebuah hotel.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Sofa di dalam ruang tamu (200+ Foto): titik utama pilihan untuk mewujudkan kesenangan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Pelbagai model

Pemilihan sofa yang besar dengan orang Utsman membenarkan pembeli memilih perabot yang sama untuk pedalaman mereka. Terdapat model yang berbeza, dari reka bentuk warna hingga reka bentuk.

Malah, terdapat banyak pilihan sofa puak.

Malah, terdapat banyak pilihan sofa puak.

Bentuk sofa dengan ottoman:

 • pusingan;
 • sudut;
 • lurus.

Borang itu harus dipilih supaya tidak mengganggu ruang dalaman keseluruhannya.

Borang itu harus dipilih supaya tidak mengganggu ruang dalaman keseluruhannya.

Sekiranya ia bulat atau sudut, maka pouf dibuat dengan bentuk yang sama; ia menyalin bentuknya. Sekiranya puak itu terpisah, maka ia boleh diletakkan berhampiran sofa. Sekeping kecil perabot ini berbeza dengan saiz, ia bergantung pada rasa pembeli, reka bentuk dalaman dan saiz bilik. Sekiranya anda membeli sofa sudut, maka ottoman sesuai dengan mudah ke sudut, tetapi biasanya ia dipindahkan pada jarak sekurang-kurangnya 30 cm.

Pilihan ini sesuai dengan mudah ke sudut.

Pilihan ini sesuai dengan mudah ke sudut.

Bahan untuk membuatnya berbeza, sebagai contoh:

 • kulit;
 • tekstil;
 • velor;
 • kapas;
 • walaupun bulu.

Kami memilih bahan mengikut rasa dan praktikal.

Kami memilih bahan mengikut rasa dan praktikal.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk memilih katil sofa dengan tilam ortopedik untuk kegunaan harian? 180+ Foto

kembali ke menu ↑

Sofa bersaiz dengan ottoman

Sofa modular bukan pembinaan monolitik, ia terdiri daripada bahagian-bahagian yang berasingan, jadi untuk bercakap modul, yang boleh saling berkaitan di akan dalam mana-mana komposisi.Perabot sedemikian adalah praktikal, pelbagai fungsi dan asal. Sistem modular termasuk pelbagai item dalaman, termasuk ottomans, mungkin ada beberapa. Poufs boleh diletakkan secara berasingan, dan merupakan kesinambungan sofa. Jadi kawasannya akan meningkat secara visual, dan fungsi juga.

Bahagian modular boleh diletakkan sama ada secara berasingan atau sebagai kesinambungan sofa.

Bahagian modular boleh diletakkan sama ada secara berasingan atau sebagai kesinambungan sofa.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Katil tidur dengan sofa di bahagian bawah - Bergaya dan praktikal (90+ Foto)

kembali ke menu ↑

Akordion sofa

Dia kelihatan elegan, dan akan kelihatan baik walaupun di dalam bilik kecil. Ia padat, dan pada masa yang sama menampung 2-tempat tidur. Terasa seperti di antara katil dan sofa lipat hampir tidak ada perbezaan. Tetapi, pada masa yang sama di dalam bilik perlu ruang yang cukup untuk mengembangkannya jika perlu.

Kompak dan mudah, menyediakan banyak ruang.

Kompak dan mudah, menyediakan banyak ruang.

Lengkap dengan perabot itu sering pergi ke Utsmaniyah. Poof, seperti dalam rekaan lain, boleh berfungsi sebagai kerusi atau meja. Kelebihan akordion ialah kotak penyimpanan boleh dibina ke dalamnya. Di samping itu, komponen itu adalah penutup boleh tanggal. Sekiranya perlu, anda boleh membersihkannya atau basuh sendiri.

Lembaga
Agar sofa sedemikian dapat digunakan untuk masa yang lama, perlu memilih model dengan mekanisme yang baik, jika tidak, pembongkaran dan perhimpunan boleh menyebabkan kerosakan.
Perhatikan kualiti mekanisme

Perhatikan kualiti mekanisme

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Bagaimana untuk meletakkan sofa kecil di dapur? 200+ (Foto) Interior dapur yang selesa

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Penyelesaian hiasan

Uthmaniyyah dihiasi dan dihiasi serta struktur utama. Ia adalah kain pelapis dalam kain yang sama, satu-satunya perkara yang boleh menjadi berbeza. Butiran hiasan boleh jadi kecil bantal atau penutup.

Cairkan dengan unsur hiasan

Cairkan dengan unsur hiasan

Kebanyakannya dihiasi dengan gaya minimalisme. Tetapi, ada model yang menyerupai sofa Turki, yang dibalut dengan lembut permaidanifringed Tetapi, di bawah perintah itu, anda boleh memilih sebarang reka bentuk dan aksesori.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik kanak-kanak dengan sofa lembut: Bagaimana dan di manakah saya harus meletakkannya?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Penginapan di pedalaman

Sofa dengan pouf adalah jenis pereka dan elemen utama dalam bilik. Terlepas dari fakta bahawa set termasuk 2 item (kadang-kadang 3), terdapat pelbagai kombinasi, sehingga anda dapat bermain dengan ruang, mengubah interior ruangan.

Meletakkan sofa boleh menjejaskan kawasan keseluruhan.

Meletakkan sofa boleh menjejaskan kawasan keseluruhan.

Anda boleh meletakkan reka bentuk ini di mana-mana bilik:

 • Ruang tamu. Reka bentuk perabot seperti di sini bukan sahaja kelihatan canggih, tetapi juga selesa. Pilihan dibuat berdasarkan gaya bilik. Jika ini loteng atau minimalism, maka perabot dari warna yang terang dipilih, mungkin dengan corak geometrik atau yang lain. Untuk klasik, anda boleh memilih pilihan monophonic yang bijak. Provence Campuran dengan baik dengan reka bentuk bunga.
 • Bilik tidur. Untuk bilik ini, lebih baik memilih sofa yang boleh diubah dengan bingkai logam yang kuat. Upholsteri harus praktikal, tetapi tidak semestinya memilih versi pepejal. Ia perlu digabungkan dengan perabot dan gaya lain di dalam bilik.
 • Kanak-kanak. Di dalam bilik di mana satu atau beberapa kanak-kanak hidup, bukan sahaja kuat perabot, tetapi juga yang menyenangkan kepada kanak-kanak. Ia harus cerah, berwarna-warni, dengan corak, corak. Jika sofa berfungsi sebagai katil, maka sistem transformasi mesti selamat. Upholsteri hendaklah dengan rintangan yang baik terhadap lelasan, kelembapan.

Ruang tamu kelihatan sophisticated dan dengan aksen

Ruang tamu kelihatan sophisticated dan dengan aksen

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk menjahit capes di sofa dan kerusi dengan tangan anda sendiri? 120+ (Foto) Idea untuk rumah anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Gunakan kes-kes

Uthmaniyyah boleh digunakan untuk tujuan sedemikian:

 • Kedudukan tempat duduk. Inilah kegunaan utama pouf.Jika anda membeli kit dengan beberapa orang ottomans, mereka boleh menjadi pengganti kerusi, kerusi berlengan. Kelebihannya ialah mereka menjimatkan ruang. Puffs saiznya kecil, tidak ada punggung dan lengan belakang, jadi, jika perlu, mereka diletakkan di bawah meja.
 • Sofa satu keping. Meletakkannya dengan sedutan dekat, ternyata kawasan yang baik untuk rekreasi. Kelebihannya ialah ia boleh dipindahkan ke mana-mana bahagian sofa, dan pada bila-bila masa boleh dipindahkan dan dihantar ke bilik lain. Sekiranya terdapat kerusi di ottoman, ia akan menjadi lebih sukar untuk melakukannya.
 • Couch untuk kaki. Ini adalah satu lagi cara yang baik untuk berehat selepas kerja keras hari ini. Untuk melakukan ini, letakkan kawasan timur laut dekat dengan sofa. Dan puak puak masih akan menjadi meja untuk perkara-perkara. Untuk tujuan tersebut, lebih baik memilih puak persegi atau segi empat tepat.

Sebab yang baik untuk berehat selepas kerja keras hari.

Sebab yang baik untuk berehat selepas kerja keras hari.

 • Meja kopi. Jenis ini dianggap paling popular. Ini kerana ia adalah mudah dan lebih kecil. jadual. Kotak empuk tidak mempunyai sudut yang tajam, tetapi terdapat kain pelapis elastik yang padat yang cukup untuk memegang secawan, gelas atau dulang keseluruhan. Tambahan kedua adalah bahawa "meja" itu mudah berubah menjadi sofa. Terdapat sedutan yang digunakan secara eksklusif sebagai meja.
 • Ruang simpanan. Ruang simpanan sedemikian tidak dapat dilihat dengan mata yang bersinar. Tetapi dengan itu anda boleh membebaskan ruang. Oleh itu, terdapat bantal kecil, buku, surat khabar, mainan atau perkara-perkara kecil lain. Di atasnya ditutup dengan kain, kulit hitam. Kain itu digunakan padat, sehingga waktu untuk operasi lebih banyak.

Sofa-sofa ini mempunyai banyak ruang penyimpanan.

Sofa-sofa ini mempunyai banyak ruang penyimpanan.

Nah, jika puak puak itu akan mengandungi ketiga-tiga fungsi itu, ia adalah tempat duduk, penyimpanan, dan meja.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sofas Lurus dan Sempit moden dengan ruang tidur dari "A" hingga "Z" (175+ Foto di dapur dan di ruang tamu)

kembali ke menu ↑

Pemilihan model

Memilih sofa dengan pouf bermula dengan menentukan tujuan perabot ini akan berfungsi. Jika ia hanya bertujuan untuk rekreasi, sebagai tempat duduk, pilihlah model lembut, dengan puak yang tinggi.

Pertama buat keputusan untuk tujuan apa yang anda perlukan.

Pertama buat keputusan untuk tujuan apa yang anda perlukan.

Model sudut sofa dengan ottoman besar dan luas akan menjadi lebih selesa. Jika anda perlu memberi tumpuan kepada perabot di dalam bilik, anda boleh membeli sofa modular, satu set dengan 2 orang ottomans atau perabot yang bentuknya yang luar biasa.

Apabila memilih anda perlu memberi perhatian kepada bahan, yang ditutupi dengan sofa dengan seorang pembantu rumah. Jika ia berfungsi sebagai meja untuk makanan, minuman, atau pijakan kaki, maka kain pada pouf sepatutnya dibersihkan bila-bila masa di rumah.
Adalah penting bahawa kain mudah dibersihkan.

Adalah penting bahawa kain mudah dibersihkan.

Perlu menentukan saiz yang betul. Reka bentuk perabot ini memakan banyak ruang di dalam bilik, dan pouf boleh dipindahkan ke ruang angkasa. Oleh itu, di dalam bilik kecil untuk sofa sedemikian tidak akan menjadi tempat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Sofa dan kerusi-kerusi di dalam ruang tamu - Bagaimana untuk mengatur perabot yang menarik dan bergaya? 200+ Foto dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Spathe

Bedspread jarang datang dengan sofa, terutama reka bentuk ini. Kemungkinan besar, ia perlu diperintahkan. Oleh itu, anda boleh memilih bahan anda sendiri untuk pembuatan dan butiran lain.

Penampilan penutup, capes dan bedspreads

Penampilan penutup, capes dan bedspreads

Sampul atau tudung tidak hanya akan menghiasi perabot, tetapi juga melindungi terhadap pencemaran dan kerosakan. Ia akan lebih mudah dibersihkan daripada sofa. Jubah itu akan menjadi hiasan dan beberapa jenis tambahan di pedalaman.

Bahan-bahan tersebut boleh digunakan untuk jahitannya:

 • atlas;
 • baldu;
 • satin;
 • velor;
 • kasmir;
 • permaidani;
 • sutera;
 • bulu;
 • bulu;
 • bulu (semula jadi, buatan).

Kami menggunakan bahan yang paling pelbagai untuk menjahit

Kami menggunakan bahan yang paling pelbagai untuk menjahit

Corak kain, warna dan tekstur dipilih untuk gaya dan reka bentuk bilik. Jika sofa mempunyai bentuk yang luar biasa dan tidak sering digunakan untuk tujuan yang dimaksudkan, maka anda hanya boleh membuang jubah bulu di atasnya sebagai hiasan. Tapestry capes kelihatan menarik, mereka tahan lama dan tahan.Di samping itu, ia mudah dibersihkan dari kotoran.

Estetik, praktikal dan berfungsi

Estetik, praktikal dan berfungsi

Pada model standard sofa dengan selimut ottoman boleh dibuat secara berasingan. Tetapi, jika perabot mempunyai bentuk yang tidak standard, maka jahitannya, kemungkinan besar, perlu dipesan. Bagi sofa dan ottomans seperti itu, semua bedspreads mesti diperbaiki, tetapi supaya mereka tidak menyebabkan kesulitan dalam transformasi struktur.. Boleh menggunakan band elastik, butang, tali, gelung dan aksesori logam. Butang dan jalur elastik boleh dijahit sendiri, dan selebihnya anda perlu menghubungi pakar.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Pilihan yang paling indah dengan sofa dengan Utsmani

Katil Uthmaniyyah

Perwujudan rahmat dan gaya

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulan

Sofa Uthmanah dibuat dalam pelbagai gaya. Kedai-kedai mempunyai pilihan yang luas, bermula dengan gaya klasik, berakhir dengan yang luar biasa berteknologi tinggi. Perabot sedemikian direka untuk istirahat santai yang berkualiti tinggi, apabila sebuah syarikat besar, keluarga berkumpul untuk berehat bersama.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 100 gambar)

7.8 Skor Jumlah
Sofa yang indah dan nyaman dengan ottoman

Ternyata sofa ini sesuai dengan ke dalam mana-mana bahagian dalam. Pilih model dan tempat di dalam bilik. Sofa dengan ottoman tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak peduli. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Praktikal
8.5
Harga
7
Penjagaan
8
Kebaikan
 • Perabot sedemikian tidak hanya berfungsi, ia kelihatan hebat, ia boleh digunakan untuk memberi tumpuan utama dalam bilik.
 • Uthmaniyyah boleh berfungsi sebagai kerusi, dada dan meja kopi pada masa yang sama.
Cons
 • Ini adalah pembinaan yang besar, oleh itu, ia tidak sesuai untuk pangsapuri kecil. Terutama banyak ruang diperlukan untuk sofa sudut.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk