Reka Bentuk Landskap Moden halaman sebuah rumah persendirian (160+ Foto). Bagaimana untuk mengatur dan menghiasi tangan mereka dengan baik

Sebuah halaman yang dipersiapkan dengan baik membolehkan anda membingkai rumah, menyediakan pembentangan diri dan asas untuk tanggapan selanjutnya. Reka bentuk dan rekaan landskap yang direka dengan baik dan teratur harus melengkapkan rupa bumi semula jadi dan meneruskan idea reka bentuk dalaman.

Kandungannya:

5 aspek penting untuk landskap

Apabila mereka bentuk reka bentuk landskap, adalah penting untuk berfikir bukan sahaja tentang estetika, tetapi juga sumbangan yang anda akan persekitaran.

Menubuhkan ruang luar bermula dengan reka bentuk landskap yang betul. Pertama sekali, jawab soalan anda:

 • Adakah anda jarang menghabiskan masa di belakang rumah?
 • Adakah anda mempunyai beranda usang atau teres lama?
 • Adakah anda benci membuang masa dan air untuk menjaga rumput yang besar?
 • Adakah rumah belakang anda tidak mempunyai ruang untuk bersenang-senang?

Jika anda menjawab "ya" kepada mana-mana soalan ini, nampaknya anda mungkin bersedia untuk menyusun semula halaman belakang rumah. Kenali faktor utama yang perlu dipertimbangkan ketika merancang halaman anda.

Pertimbangkan kebaikan dan keburukan apabila merancang halaman anda

Pertimbangkan kebaikan dan keburukan apabila merancang halaman anda

Kadang-kadang permulaan projek landskap mungkin kelihatan luar biasa. Tetapi dengan bantuan lima petua ini anda boleh secara mandiri atau dengan bantuan seorang pereka landskap mengembangkan landskap dan membuat halaman yang anda inginkan.

kembali ke menu ↑

Penggunaan dan Tujuan

Apabila anda memulakan projek landskap, perkara pertama yang perlu dipertimbangkan ialah bagaimana anda mahu menggunakan ruang itu. Tentukan apa tujuan atau matlamat utama anda sebelum membuat sebarang keputusan lain. Penggunaan luaran yang popular adalah seperti berikut:

 • hiburan;
 • dapur musim panas dan ruang makan;
 • berenang;
 • kawasan permainan;
 • kawasan rekreasi;
 • taman dan taman.

Kawasan rekreasi aktif kanak-kanak

Kawasan rekreasi aktif kanak-kanak

Seterusnya, anda perlu memikirkan siapa yang akan menggunakan ruang tersebut. Adakah kawasan ini diperlukan untuk menampung kanak-kanak kecil, atau adakah ia menjadi tempat perlindungan dewasa? Jangan lupa untuk berfikir tentang haiwan - haiwan juga sering menentukan keputusan pembaikan.

kembali ke menu ↑

Persekitaran dan iklim

Kini sudah tiba masanya untuk mengambil inventori. Anda akan mahu menandakan kawasan seperti:

 • kawasan yang cerah;
 • kawasan rindang;
 • kajian semula;
 • arah angin;
 • bekalan air dan saliran.

Yard dibahagikan kepada zon

Yard dibahagikan kepada zon

Selanjutnya, perhatian anda harus dibayar kepada tanah. Adalah penting untuk memastikan tanah anda mempunyai nutrien untuk menyokong bahan tumbuhan terpilih. Tanah anda, yang boleh kebanyakannya pasir, tanah liat atau runtuhan, akan menentukan tanaman mana yang anda perlu tumbuh. Pereka landskap boleh melakukan ujian tanah untuk anda dan meminda tanah jika perlu.

kembali ke menu ↑

Zon pendaratan

Faktor penting untuk dipertimbangkan semasa memilih tumbuhanIni adalah zon pendaratan untuk mereka. Ia ditentukan oleh keadaan iklim, seperti suhu dan hujan. Mengetahui tentang kawasan penanaman anda akan membantu anda dan pereka anda memilih tumbuh-tumbuhan yang sesuai untuk laman web anda, dan dengan itu lebih berkemungkinan untuk mengambil akar.

Pilih tumbuh-tumbuhan sesuai untuk iklim

Pilih tumbuh-tumbuhan sesuai untuk iklim

kembali ke menu ↑

Hidrozone

Sebaik sahaja anda mempunyai idea tentang apa tanaman akan digunakan, mula berfikir tentang bagaimana air berkelakuan di halaman anda. Sekiranya terdapat kawasan-kawasan tertentu di mana air dikumpulkan, anda perlu membuat sekumpulan tumbuhan yang memerlukan banyak air. Sebaliknya, jika terdapat kawasan tertentu di mana air mengalir dengan cepat, anda ingin mempunyai sekumpulan tumbuhan yang suka keadaan kering. Proses ini sering dipanggil penanaman hydrozone.

Penanaman Hydrozone

Penanaman Hydrozone

kembali ke menu ↑

Gaya taman

Perkara terakhir yang perlu difikirkan adalah rayuan estetik dan gaya reka bentuk landskap anda. Pertimbangkan gaya dalaman dan luaran. rumah anda dan cuba untuk mewujudkan perpaduan antara rumah dan berkebun. Buat ruang terbuka yang mencerminkan keperibadian anda dan menjadikan anda berasa gembira dan santai. Untuk sedikit inspirasi, lihatlah gaya taman ini, yang termasuk Jepun, moden, kampung dan padang pasir.

Reka bentuk landskap dalam gaya Jepun

Reka bentuk landskap dalam gaya Jepun

kembali ke menu ↑

Idea Makeup Backyard

Selepas mengkaji peraturan asas reka bentuk landskap, teruskan kepada peningkatan ruang. Lihat idea di bawah untuk membina rumah belakang.

kembali ke menu ↑

Gantikan bahan usang

Untuk tujuan ini kini sering menggunakan konkrit berterusan dengan jalur bata. Buat kawasan teras dengan konkrit, isi pasir putih dan tambah air pancut untuk ekspresif.

kembali ke menu ↑

Meningkatkan kawasan teras

Kesilapan yang biasa di halaman belakang membuat patio terlalu kecil.Apabila bekerja di solekan belakang rumah anda, fikirkan tentang memanjangkan patio untuk menampung perabot besar dan pastikan berjalan di sekitar ruang.

Patio - hiasan halaman yang berguna

Patio - hiasan halaman yang berguna

kembali ke menu ↑

Buat semula paving

Konkrit kelabu biasa boleh menjadi agak membosankan. Transformasi halaman belakang rumah anda untuk mengubah rasa seluruh bumi. Apabila membuat semula papak, anda mempunyai dua pilihan: keluarkan turapan sedia ada atau tukar apa yang anda ada. Buat noda dan ukiran di jalan konkrit untuk menjadikannya kelihatan seperti batu semula jadi. Jika anda ingin merombak paving sedia ada, anda akan menjimatkan wang untuk bahan dan buruh.

Laluan taman dengan kos yang rendah

Laluan taman dengan kos yang rendah

kembali ke menu ↑

Jangan biarkan ruang yang kecil atau tidak selesa mengehadkan anda

Ruang sempit boleh menjadi masalah dan sering tidak digunakan. Walau bagaimanapun, anda boleh menghidupkan ruang sempit ke halaman belakang, dilengkapi dengan lengkap untuk aktiviti luar. Kreatif susun atur dan teknik penjimatan ruang boleh digunakan untuk menyesuaikan lebih banyak ciri ke belakang rumah yang kecil atau tidak selesa.

kembali ke menu ↑

DIY belakang rumah anda

Anda boleh merombak belakang rumah sendiri, tanpa profesional dengan sumber daya mereka, jika perkara itu terhad kepada kerja yang layak. Walau bagaimanapun, ia tidak termasuk perobohan dan pemasangan bentuk seni bina kecil baru, kerana kerja ini akan mengambil masa seminggu untuk pemilik rumah purata untuk diselesaikan, sementara satu pasukan profesional boleh melakukannya dalam beberapa hari.

Banyak idea untuk mencipta kecantikan

Banyak idea untuk mencipta kecantikan

Di samping itu, projek-projek yang termasuk pemasangan air, gas atau talian elektrik boleh menjadi rumit. Jika anda ingin air pancut, gril terbina dalam atau banyak pencahayaan, sebaiknya menyewa pakar berlesen. Walau bagaimanapun, apabila memilih pilihan DIY yang akan menjimatkan wang anda, fikirkan menanam tanaman anda sendiri. Jika pastikan anda mengetahui keperluan untuk setiap loji, pilih tempat terbaik. Pertimbangkan juga pilihan untuk memasang sendiri kawasan teres.

kembali ke menu ↑

Idea untuk reka bentuk teres

Patio adalah kehidupan di udara segar. Anda mungkin akan menghabiskan banyak masa dengan rakan dan keluarga di teres anda. Daripada membeli sebuah rumah besar, ramai yang ingin mengembangkan ruang tamu luaran mereka. Akibatnya, kawasan teras semakin besar, lebih mewah dan lebih dilindungi.

Teres luaran telah menjadi pusat aktiviti, memberi tumpuan kepada hiburan dan bersantai. Teras yang direka dengan baik bukan sahaja akan menambahkan ruang hidup tambahan ke rumah anda, tetapi juga meningkatkan nilai jualan semula.

Pertubuhan kawasan rekreasi

Pertubuhan kawasan rekreasi

Kerana teras anda akan menyediakan asas untuk ruang hidup di udara terbuka, ia mesti tahan lama, direka dengan baik. Anda boleh memilih dari pelbagai jenis teres dan bahan-bahan turapan. Tentukan saiz, bentuk dan gaya teras yang sesuai dengan keperluan anda. Gunakan maklumat di sini untuk mula mengumpul idea untuk teras baru.

Sudah tiba masanya untuk berhenti memikirkan teres anda sebagai tempat yang mudah untuk menghabiskan masa di udara segar. Ia boleh berfungsi sebagai pusat untuk pelbagai fungsi, termasuk makan, memasak, bersosial dan bersantai. Gaya teres anda akan berubah bergantung pada ciri-ciri yang anda mahu letakkan di dalamnya.

kembali ke menu ↑

Terowong konkrit

Ketahanan dan fleksibiliti konkrit menjadikannya pilihan yang sangat baik untuk membuka teras. Halaman konkrit mempunyai banyak kelebihan berbanding dengan lantai beralun dan permukaan lain.

Teres konkrit di pedalaman halaman

Teres konkrit di pedalaman halaman

Kelebihan teras konkrit:

 • Kekuatan tinggi.
 • Penyelenggaraan yang rendah.
 • Boleh disesuaikan dengan gaya apa pun.
 • Anda boleh mengisi sebarang bentuk.

Pilihan hiasan:

 • Konkrit berwarna. Terdapat beberapa cara untuk mengecat konkrit, termasuk kaedah pengecutan, pengintegrasian, kaedah lukisan pepejal dan cecair (digunakan bersama dengan embossing) dan pewarna penuh.
 • Konkrit Embossed - Permukaan teras konkrit anda boleh dicap untuk menghasilkan tekstur yang meniru batu, bata atau bahan lain.
Batu konkrit berwarna timbul

Batu konkrit berwarna timbul

Jika anda sudah mempunyai teras yang retak atau kotor, anda boleh membersihkannya dengan konkrit. Pengisaran konkrit akan menjadikan teres anda kelihatan seperti baru. Halaman konkrit yang dipulihkan boleh dicat dan dicap.

Satu lagi trend yang kuat adalah untuk mengintegrasikan tumbuhan ke tempat-tempat di mana sendi pengembangan mungkin sebaliknya. Mereka membantu mewujudkan permukaan yang lebih bernafas dan mencairkan struktur luas dengan kehijauan. Selalunya gunakan rumput tiruan di tempat-tempat ini, terutamanya di kawasan-kawasan di mana anda perlu mengekalkan kelembapan.

Rumput antara jahitan untuk mengekalkan kelembapan

Rumput antara jahitan untuk mengekalkan kelembapan

kembali ke menu ↑

Adakah teres konkrit tertakluk kepada retak?

Konkrit adalah baik untuk landskap cuaca yang panas yang tidak mengalami perubahan sejuk yang melampau dan pencairan kawasan utara, yang merupakan punca retakan yang tidak terkawal. Faktor lain juga boleh menyebabkan retak.

kembali ke menu ↑

Idea untuk gazebo

Pergolas dan struktur bayangan lain adalah cara lain untuk menikmati alam, walaupun keadaan di luar bukanlah yang paling berjaya. Pada musim panas, anda boleh berehat dan bersenang-senang di udara segar tanpa terdedah kepada cahaya matahari. Struktur bayangan juga memanjangkan musim untuk musim gugur dan musim sejuk. Jika struktur anda dibina dengan bumbung yang kukuh atau bahkan dengan dinding terlindung, anda boleh menikmati pagi musim sejuk yang tenang sambil menghirup teh tanpa bimbang tentang hujan atau salji.

Gazebo yang selesa untuk cuti musim panas

Gazebo yang selesa untuk cuti musim panas

kembali ke menu ↑

Jenis bangunan bayangan

Pergolas adalah struktur autonomi, secara organik ditempatkan dalam landskap. Mereka boleh berdiri di laluan pejalan kaki dan menentukan ruang untuk berjalan-jalan, atau mereka boleh menandakan kawasan teras atau ruang hiburan luar. Pergola biasanya mempunyai sisi terbuka, serta kisi atau bumbung pepejal.

Pergolas dalam reka bentuk landskap

Pergolas dalam reka bentuk landskap

Reka bentuk patio adalah sama dengan pergolas, kecuali mereka dilampirkan ke rumah. Ini boleh menjadi kelebihan kerana kawasan teras boleh menggunakan rumah untuk sokongan dan, oleh itu, boleh kos kurang daripada struktur bebas.

Pergolas bentuk segi lapan dengan bumbung pepejal paling kerap digunakan di kawasan berkebun tradisional. Mereka boleh menjadi tambahan yang menarik jika gaya landskap sekitarnya berfungsi dengan struktur.

Kawasan berkebun landskap tradisional

Kawasan berkebun landskap tradisional

Kanopi kanvas adalah cara moden untuk mendapatkan kelegaan dari matahari. Kain itu diregangkan melalui tiang yang direka khas untuk menonjolkan dan merangkumi kawasan tempat duduk atau teres. Kandang kanvas kelihatan hebat dengan garis lurus dan geometri ringkas yang digunakan di rumah-rumah moden, dan melakukan tugas berganda - sebagai bahagian hiasan dan artistik landskap.

Kanopi Tarpaulin untuk pergola

Kanopi Tarpaulin untuk pergola

Teras grid dibina tepat di luar rumah, biasanya di pintu belakang untuk memudahkan akses. Daripada tingkap kaca, ia mempunyai jaring besar yang melindungi terhadap serangga. Teras Grid sangat bagus untuk makan malam, kerana anda mendapat hobi luar yang berkualiti tanpa tetamu yang tidak diundang.

Sebuah bilik matahari juga sedang dibina di luar rumah. Oleh kerana ia boleh diasingkan sepenuhnya dan dibina dengan tingkap dua tetingkap, ini adalah struktur empat musim yang bertindak sebagai tambahan kepada rumah anda.Bilik matahari sepenuhnya dilindungi daripada cuaca, jadi anda boleh menonton burung dan hidupan liar dengan selesa walaupun pada musim sejuk. Bilik matahari benar-benar berbeza dari seluruh rumah anda kerana ia mempunyai banyak tingkap yang meningkatkan pandangan luaran.

kembali ke menu ↑

Hiasan teres

Tidak kira apa saiz halaman belakang anda, anda boleh memanfaatkan ruang yang ada dan hidupkan impian anda. Inilah beberapa idea berkebun yang sederhana untuk membuat ruang terbuka yang hebat untuk menikmati siang dan malam.

kembali ke menu ↑

Sesuaikan ruang anda dengan lantai

Tidak ada yang lebih baik daripada teres baru untuk menjadikan halaman belakang anda menjadi ruang tamu terbuka atau tempat yang bagus untuk pihak. Ini adalah cara yang mudah dan berpatutan untuk mengembangkan ruang hidup anda, yang akan berlangsung selama bertahun-tahun, dan dengan sedikit pengetahuan, anda boleh membina sendiri.

Teres - bilik dengan lantai

Teres - bilik dengan lantai

Terdapat beberapa pilihan untuk bahan lantai. Selain lantai kayu tradisional terdapat alternatif yang mesra alam. Dek komposit boleh dibuat daripada plastik kitar semula yang tahan lama, mudah dipasang dan diselenggara, dan tahan terhadap pereputan dan perosak.

kembali ke menu ↑

Bina dengan balok

Rasuk dari bahan mesra alam

Rasuk dari bahan mesra alam

Anda boleh membentuk halaman belakang mana-mana saiz dan memberikan penampilan semula jadi dan duniawi dengan balok pain dirawat. Rasuk pinus yang diproses adalah tahan terhadap penguraian, kulat dan perosak, menjadikannya salah satu bahan landskap yang paling serba boleh, mudah digunakan dan tahan lasak di pasaran. Mereka boleh digunakan untuk membuat dinding penahan, taman langkah, katil bunga atau sebagai sempadan di sepanjang katil anda.

kembali ke menu ↑

Ruang dengan dinding penahan

Tembok penahan adalah cara terbaik untuk membuat langkah-langkah menarik untuk mereka bentuk rumah belakang anda. Anda boleh menggunakannya untuk membuat taman yang dibangkitkan, mengelilingi ruang hiburan anda, atau membuat sudut yang tenang untuk berehat. Dinding penahan juga merupakan cara yang baik untuk melicinkan kawasan blok cerun dan menambah ruang tambahan untuk kanak-kanak bermain atau untuk anda bersenang-senang. Bergantung pada jenis yang anda mahukan, dinding penahan boleh diperbuat daripada kayu balak atau bedah pain yang dirawat. Gunakan bahan yang dibuat khas untuk memegang dinding yang bersambung, tahan lama dan mempunyai pelbagai warna.

kembali ke menu ↑

Paving sendiri

Anda boleh membawa kepastian sebenar ke halaman belakang anda dan membuat penampilan yang hebat dengan membuka batu. Di samping itu, ia akan menjadi projek mudah yang boleh anda lakukan sendiri. Cobblestone menjadikan asas yang kukuh untuk kawasan hiburan luar anda, atau anda boleh membuat jalan kaki melalui taman anda. Terdapat pelbagai warna dan reka bentuk untuk meletakkan di pasaran, sesuai untuk mana-mana halaman belakang, diperbuat daripada bertetulang bertetulang, panel dan paving pasir.

Perlindungan halaman yang mudah dan selesa

Perlindungan halaman yang mudah dan selesa

kembali ke menu ↑

Tambah warna dan tekstur dengan kerikil

Pebbles adalah cara mudah untuk membawa warna dan tekstur yang berbeza ke halaman belakang. Anda boleh menggunakannya untuk mengisi ruang kosong di katil taman atau sebagai penutup tanah untuk melengkapkan lantai berturap atau rata.

Untuk paparan hiasan yang bersih, anda boleh menggunakan batu kecil untuk membuat laluan sempadan atau landskap. Terdapat banyak warna dan gaya dari mana anda boleh memilih putih, biru, oren, merah, hijau, limau, perak atau emas. Menggunakan kerikil warna yang sama, anda boleh membuat zon monokromatik atau campuran warna untuk membuat wajah yang lebih cerah.

Katil bunga yang terang dengan batu kerikil

Katil bunga yang terang dengan batu kerikil

kembali ke menu ↑

Rekaan landskap halaman depan

Apabila ia datang kepada reka bentuk halaman depan, anda akan ingin memikirkan ciri-ciri rumah anda akan ditekankan, dan bagaimana anda boleh mengubahnya menjadi ruang terbuka yang akan digunakan secara aktif. Jika anda ingin menghabiskan percutian anda di sana, privasi akan menjadi kunci. Privasi boleh dibuat menggunakan dinding atau lindung nilai.

kembali ke menu ↑

Dapatkan perspektif baru

Sebelum memilih sesuatu projek, lihat landskap anda dengan mata segar dan lebih luas. Kami begitu digunakan untuk landskap kami yang sukar untuk menentukan apa yang orang lain dapat melihat. Terdapat dua cara mudah untuk melihat landskap dari perspektif baru. Apabila menggunakan kedua-dua kaedah ini, matlamatnya adalah untuk melupakan apa yang anda fikirkan tentang landskap anda, dan sebaliknya melihat apa yang sebenarnya ada.

Yang pertama ialah silap mata artis lama. Dapatkan jauh dari landskap anda supaya anda dapat melihat semuanya sekaligus. Kemudian kucurkan mata anda sehingga gambar itu kabur, dan cuba untuk mengosongkan ingatan anda.

Reka Bentuk Landskap Moden halaman sebuah rumah persendirian (160+ Foto). Bagaimana untuk mengatur dan menghiasi tangan mereka dengan baik

"Lukiskan" gambar anda untuk membuat landskap

Mungkin ada kawasan yang, apabila kabur, menjadi gelap dan terlalu besar. Sesetengah kawasan mungkin kelihatan kotor, kerana terlalu banyak penanaman kecil, patung atau pasu. Atau, anda mungkin mempunyai kawasan yang terang dan jelas, tetapi sedikit terlalu kosong. Semua idea ini boleh memberi anda idea umum mengenai projek-projek untuk menyelesaikannya.

Teknik kedua yang boleh anda gunakan untuk melihat landskap anda dengan wajah baru ialah membuat gambar hitam dan putih reka bentuk landskap anda. Dengan memberi warna, anda boleh membuat ruang biasa yang baru, jadi anda akan melihatnya dengan mata objektif. Pada masa ini, kebanyakan kamera digital mempunyai tetapan hitam dan putih, jadi ini mudah dilakukan, walaupun anda bukan jenius tekno.

kembali ke menu ↑

Tentukan sempadan dan menambah mulsa.

Tepi bersih menipu pandangan, mewujudkan landskap yang kemas dan teratur. Jika rumput telah merayap ke dalam bunga di taman dan mencipta garis tidak sekata, maka definisi perbatasan dapat meningkatkan penampilan seluruh landskap.

Mula dengan meletakkan hos Taman untuk menentukan sempadan baru. Jangan membuat kesilapan seorang pemula dengan membuat garis bergelombang "ular mabuk." Sebaliknya, buat lengkung lebar yang berskala saiz rumah anda. Kemudian gunakan cangkul untuk memangkas rumput sehingga anda mempunyai garis yang bersih dan menarik.

Tentukan garis mulsa yang cantik

Tentukan garis mulsa yang cantik

Selepas anda mempunyai sempadan yang kemas, tambahkan lapisan mulsa daripada cip kayu untuk rupa yang canggih. Warna cerah menarik, melancarkan permukaan tanah yang tidak rata dan, sebagai peraturan, memberikan lekapan penamat profesional.

kembali ke menu ↑

Potong semak besar

Jika tumbuhan itu jelas tidak bertujuan untuk menjadi lindung nilai, maka ia harus dipotong. Jika tidak ada perasaan bahawa perkhidmatan itu tidak terkawal.

Potong semak di dasar, mengeluarkan mana-mana cawangan yang 15 cm dari tanah. Ia memberikan pandangan yang lebih terbuka dan menghasilkan keajaiban pada rhododendron dan pokok renek lain, yang boleh kelihatan suram dan hangat ketika mereka merangkak di sepanjang tanah.

Sapu rumput di halaman

Sapu rumput di halaman

Satu lagi tugas yang baik adalah dengan berhati-hati memotong setiap tumbuhan yang menyentuh rumah. Tumbuh-tumbuhan yang bergantung kepada rumah boleh menyebabkan retak cat, serta acuan dan semut. Tumbuh tumbuhan dari 20 hingga 30 cm dari rumah akan memberi pemandangan landskap yang lebih terbuka, serta memberi anda peluang untuk membersihkan rumah atau, jika perlu, warna itu.

kembali ke menu ↑

45 idea untuk halaman depan yang bergaya

Reka bentuk halaman depan moden lebih bergantung pada rupa minimalis dan padang pasir. Bentuk volumetrik dan banyak warna telah hilang. Pemandangan moden terdiri daripada garis tulen, warna-warna tanah, penggunaan kreatif batu, dan ketiadaan warna-warna atipikal.

kembali ke menu ↑

Langkah-langkah dan membuka batu

Kami melihat keberangkatan dari pelapis pepejal dengan margin ke arah paving berlapis untuk kaki lima, bergantian dengan batu bulat.

Pendaftaran bahan hiasan yis

Pendaftaran bahan hiasan yis

kembali ke menu ↑

Pagar mendatar

Talian lebih jelas dengan pagar mendatar yang bersih. Aluminium, vinil, keluli, dan kayu adalah bahan yang popular untuk taman-taman dapur yang bergaya.

kembali ke menu ↑

Bahagian logam

Idea tanda nombor rumah logam adalah fon yang moden dan jelas yang diperbuat daripada tembaga, aluminium atau krom. Mudah dan bergaya.

kembali ke menu ↑

Tips Herba

Ini adalah jalan kaki yang ditutupi dengan jurang rumput sehingga rumput dapat tumbuh tepat di bawah kaki anda. Pavers putih atau cahaya tradisional untuk halaman digabungkan dengan hijau memberikan pandangan yang jelas tentang halaman.

Jalan yag kediaman

Jalan yag kediaman

kembali ke menu ↑

Papak Taman

Perkebunan masih relevan untuk kedua-dua depan dan halaman, walaupun ia telah menjadi lebih terkawal. Jika anda suka bunga, gunakan blok berkebun, yang merupakan dimensi yang menarik dan baru.

Dalam peranan periuk bunga

Dalam peranan periuk bunga

kembali ke menu ↑

Periuk besar

Di antara halaman depan moden adalah periuk besar untuk tumbuh-tumbuhan. Semakin besar mereka, semakin baik. Bentuk asas - bulat, persegi, silinder atau kon.

Penyelesaian yang menarik untuk taman

Penyelesaian yang menarik untuk taman

kembali ke menu ↑

Batu dan succulents

Penggunaan batu besar dan kecil adalah perkara biasa di kalangan jeti depan moden. Dan apa yang tumbuh dan kelihatan lebih baik dengan batu? Succulents!

Succulents dalam reka bentuk landskap

Succulents dalam reka bentuk landskap

kembali ke menu ↑

Dinding dipasang di dinding

Jangan laraskan perkebunan anda di atas tanah. Kebun dinding yang indah adalah menarik, inovatif dan kelihatan seperti hiasan utama di halaman depan.

kembali ke menu ↑

Kelompok warna

Banyak tiang depan moden masih termasuk banyak tumbuhan berbunga yang berwarna-warni. Simpan mereka di bawah kawalan dan dalam nisbah warna yang baik untuk mengelakkan kelihatan kemas. Nah kerja-kerja tumbuhan yang memerlukan masa yang kurang.

Skim warna dalam penanaman taman

Skim warna dalam penanaman taman

kembali ke menu ↑

Jalan yang terang

Jalan yang diterangi mendefinisikan dan meningkatkan reka bentuk halaman depan anda. Ia juga sesuai dan menarik.

kembali ke menu ↑

Gabungan pagar dan bangku

Sudah tiba masanya untuk menggantikan tempat duduk besi yang menggembirakan yang memihak kepada cangkuk dan celah yang terkawal. Dan jika mereka dibuat dengan teknik yang sama dengan pagar di sekitar perimeter, ini akan membuat reka bentuk lebih harmoni.

Pagar bangku dan batu

Pagar bangku dan batu

kembali ke menu ↑

Pagar minimalis

Selamatkan halaman depan anda dengan pagar minimalis dan minimalis. Tidak lagi rambut keriting, monogram dan warna-warna cerah.

kembali ke menu ↑

Halaman facade moden dihiasi dengan warna semulajadi. Hydrangea putih bertentangan kehijauan menjadikan halaman depan anda lebih jelas.

Gabungan tumbuhan hijau dan putih

Gabungan tumbuhan hijau dan putih

kembali ke menu ↑

Gabungan batu dan kayu

Mari kembali ke sumber. Batu kasar dan papan kayu memberi pinjaman kepada barisan hadapan moden.

kembali ke menu ↑

Berkebun Terang

Jangan biarkan permukaan yang tidak rata untuk menghalang penciptaan taman depan yang indah. Jadikan ia berfungsi untuk ruang anda: idea taman bertingkat dengan teres sesuai untuk permukaan yang cerun.

kembali ke menu ↑

Periuk tumbuhan merah

Pot merah terang terhadap warna-warna tanah berdiam diri kelihatan menantang dan menarik. Gunakannya apabila anda ingin mengalihkan perhatian ke kawasan tertentu.

Bunga bunga yang terang di taman

Bunga bunga yang terang di taman

kembali ke menu ↑

Pergola moden

Arbors adalah romantis dan menarik. Buat gazebo minimalis moden yang sesuai untuk taman anda.

kembali ke menu ↑

Batu dengan batu

Reka bentuk halaman depan moden menggunakan pelbagai unsur semula jadi.Pelbagai penyelewengan dan tekstur batu yang terbaik ditunjukkan bersama.

Sebuah katil bunga yang diperbuat daripada batu dengan tangan mereka sendiri

Sebuah katil bunga yang diperbuat daripada batu dengan tangan mereka sendiri

kembali ke menu ↑

Pesona busur hiasan

Tumbuh-tumbuhan di halaman depan hari ini berstruktur dan mempunyai karakter yang kuat. Tali hiasan mempunyai ketinggian, bentuk dan warna: sesuai untuk tiang depan.

kembali ke menu ↑

Pasu hitam

Pot moden untuk tumbuh-tumbuhan luar telah menjadi besar, mereka mempunyai bentuk dan warna berani utama - terutama hitam.

Penyelesaian Tumbuhan yang Menakjubkan

Penyelesaian Tumbuhan yang Menakjubkan

kembali ke menu ↑

Pagar Succulen Kayu

Pokok warna gelap yang kaya akan memudar dan mencerahkan succulen hijau gelap dengan baik.

kembali ke menu ↑

Amphora greek purba

Jadikan halaman anda menarik dengan menggunakan hiasan seperti amphora Yunani kuno. Gunakan arca itu sebagai tumpuan utama untuk halaman depan anda.

Amphora untuk reka bentuk tersuai

Amphora untuk reka bentuk tersuai

kembali ke menu ↑

Gabungan hitam dan hijau

Kombinasi hitam dan hijau adalah menarik dan ekspresif. Hitam menjadikan hijau lebih segar dan hidup.

kembali ke menu ↑

Fasad kayu dan buluh

Pemandangan buluh asas, klasik dan minimalis membawa sedikit Jepun ke rumah anda.

Fasad kayu rumah

Fasad kayu rumah

kembali ke menu ↑

Taman 4 musim

Taman empat musim adalah pemilihan tumbuh-tumbuhan yang menjadi ekspresif pada masa yang berlainan tahun, menjadikan komposisi ini menarik di mana-mana musim. Anda mungkin memerlukan perkhidmatan pereka landskap untuk menempatkan kebun anda dengan betul.

kembali ke menu ↑

Pagar dari kuda air sungai

Horsetail Riverine sesuai untuk lindung nilai, partition beraksen atau sebagai hiasan bebas. Warna hijau terang, batang menegak bersih dan butiran hitam mencipta reka bentuk yang hebat.

kembali ke menu ↑

Dilengkapi sumber air

Mengubah kren taman tanpa bentuk menjadi projek kreatif. Ia akan memenuhi tujuannya, tetapi reka bentuk yang menarik akan ditambah kepada ini.

Baskom jalanan sebagai elemen reka bentuk landskap

Baskom jalanan sebagai elemen reka bentuk landskap

kembali ke menu ↑

Perkebunan Penjuru

Dermakan satu sudut halaman untuk berkebun. Pilihan ini menyimpan sebahagian besar halaman luas dan rapi, mewujudkan sudut yang menarik.

kembali ke menu ↑

Tumbuh tumbuhan

Meletakkan pencahayaan strategik di atas tumbuh-tumbuhan dan periuk di sekitar taman akan menerangi halaman depan anda dan menyerlahkan tempat dan ciri.

kembali ke menu ↑

Pot logam

Tambah sentuhan futuristik ke halaman depan anda dengan periuk logam yang dibuat di krom, perak, tembaga atau emas.

Pot logam untuk hiasan luar

Pot logam untuk hiasan luar

kembali ke menu ↑

Pagar rendah

Tekankan jalan kaki dan lokasi yang baik dengan pagar yang rendah.

kembali ke menu ↑

Tumbuhan nipis

Gabungan tanaman halus yang betul melembutkan garis keras reka bentuk halaman depan moden.

Barisan halus dengan tumbuhan

Barisan halus dengan tumbuhan

kembali ke menu ↑

Air dan api

Opposites menarik dan trend refinement baru menjadi bukti fenomena ini. Semakin banyak, pereka memilih gabungan api dan air untuk mencipta titik fokus. Tambah satu tandem api ke halaman anda untuk menyatakan keperibadian.

kembali ke menu ↑

Borang dan kerendahan hati

Reka bentuk halaman depan moden termasuk garis-garis bersih, corak tajam dan bentuk tajam. Dedaunan dijinakkan, tumbuhan tersusun, semua kawasan diagihkan.

kembali ke menu ↑

Pagar tanpa pintu

Semakin luas, tiang depan moden tidak mempunyai pintu. Lokasi strategik pagar menyediakan privasi dan lilitan yang diperlukan.

Kebebasan ke ruang depan

Kebebasan ke ruang depan

kembali ke menu ↑

Pusat kreatif

Reka bentuk mini sesuai untuk saiz kecil. Gabungan batu, air dan kehijauan di dalam pot bunga besar akan membumbui taman.

kembali ke menu ↑

Kayu, batu dan air

Gabungkan tiga elemen semula jadi yang paling asas untuk halaman yang menguntungkan, klasik dan ekspresif.Tambah beberapa titik hijau untuk melengkapkan landskap.

kembali ke menu ↑

Turapan cahaya

Apabila anda mempunyai rumah yang terang untuk menunjukkan, biarkan halaman depan anda menjadi latar belakang pelengkap dengan batu paving besar dalam warna-warna cerah.

Granite membuka batu kepada reka bentuk rumah

Granite membuka batu kepada reka bentuk rumah

kembali ke menu ↑

Ekspresi batu

Beberapa reka bentuk halaman depan moden perlu menarik, bertekstur dan hampir dengan alam semula jadi yang mungkin. Buat mereka keluar dari batu untuk menambah beberapa ciri yang menakjubkan ke penjuru.

kembali ke menu ↑

Taman tanpa bunga

Taman tanpa tumbuhan berbunga

Taman tanpa tumbuhan berbunga

Selalunya di jeti depan moden tiada tumbuhan berbunga.

kembali ke menu ↑

Fasad hijau dan putih

Jika rumah anda mempunyai fasad putih atau cahaya, buatlah halaman itu sepenuhnya hijau. Tumbuhan hijau adalah adegan terbaik untuk menunjukkan rumah putih. Pelbagai warna dan bentuk untuk kelihatan lebih menarik.

kembali ke menu ↑

Kesempurnaan Herba

Bawa pelbagai herba yang berbeza untuk mengingatkan keindahan padang rumput liar. Simpan taman anda dengan baik, kerana gaya ini mudah kelihatan tidak kemas.

Menyemai setiap sudut ruang.

Menyemai setiap sudut ruang.

kembali ke menu ↑

Pagar kayu gelap

Pagar diperbuat daripada kayu dan kayu buatan adalah menarik, bergaya dan moden. Jangan gunakan cat, pilih kayu bersih atau berkilat untuk menunjukkan pola semula jadi.

kembali ke menu ↑

Pencahayaan kreatif

Lupakan tiang-tiang, lampu warna dongeng dan lampu sorot. Lampu taman inovatif adalah berani dan besar.

Pilih lampu untuk gaya taman

Pilih lampu untuk gaya taman

kembali ke menu ↑

Petunjuk jepun

Kebun-kebun Jepun adalah lambang reka bentuk taman minimalis. Bawa beberapa inspirasi Jepun ke halaman depan anda dalam bentuk struktur persegi kayu, ciri air, dan papan kaki.

kembali ke menu ↑

Pokok

Kualiti utama apabila memilih pokok untuk halaman depan anda harus menjadi daya tarikan rendah. Pokok yang betul boleh mengubah halaman depan, menambah minat struktur, warna bermusim, teduh dan skala. Pilihan terbaik kayu untuk halaman depan bergantung kepada faktor termasuk iklim anda, ruang yang anda miliki, keutamaan anda dan orientasi landskap anda.

kembali ke menu ↑

Pokok untuk ruang kecil

Apabila memilih pokok untuk halaman depan kecil, cari corak yang akan menimbulkan tumpuan tanpa menguasai rumah atau landskap anda. Terdapat banyak spesies pokok kecil atau kerdil yang tidak akan tumbuh melebihi 8 meter, tetapi mempunyai ciri-ciri yang menarik untuk mengimbangi kekurangan pertumbuhan mereka, seperti bentuk daun yang menarik dan petunjuk cawangan yang unik. Pilihan yang baik termasuk dogwood, maples Jepun, pokok ceri dan plum ungu.

Pohon hiasan untuk ruang kecil

Pohon hiasan untuk ruang kecil

kembali ke menu ↑

Berbunga

Pokok-pokok berbunga akan memberikan halaman hadapan anda sebagai percikan warna yang lama ditunggu-tunggu selepas musim sejuk yang panjang, selalunya sebelum seluruh landskap datang ke kehidupan. Kesannya akan sama dengan bentuk pasu yang penuh dengan bunga, memberikan warna percikan sementara dan cerah serta haruman yang memabukkan. Banyak pokok berbunga juga menyediakan minat berbilang musim, menghasilkan buah beri terang dan dedaunan musim gugur yang terang, seperti pokok-pokok ceri berbunga, pokok mentega, pokok epal, dan loceng merah oriental.

kembali ke menu ↑

Shadow

Menanam pokok untuk teduh di depan rumah boleh menyekat pagi yang keras dan matahari petang mencurahkan ke dalam tingkap anda, menjadikan anda sejuk pada musim panas. Kanopi padat daun mereka juga melambatkan penyejatan air dari rumput dan katil taman. Pokok-pokok bayangan datang dalam banyak bentuk dan saiz, tetapi jenis-jenis yang cepat berkembang memberikan manfaat mereka lebih awal. Contohnya termasuk maple merah, oak, poplar, birch, abu.

Birch langsing di plot berhampiran rumah

Birch langsing di plot berhampiran rumah

kembali ke menu ↑

Untuk dedaunan musim luruh

Setiap halaman depan harus mempunyai sekurang-kurangnya satu pokok yang memberikan warna musim luruh yang mempesona, dengan daun yang kelihatan berubah menjadi warna kuning, oranye, merah atau ungu semalaman. Sesetengah pokok, seperti maple gula, akan menghasilkan kaleidoskop warna, dari kuning hingga oren dan akhirnya menjadi merah.

kembali ke menu ↑

Evergreens

Walaupun pokok-pokok daun yang runcing akan memberi ganjaran kepada anda dengan bunga musim bunga dan warna jatuh, kemuliaan mereka sering hilang pada musim sejuk selepas daun telah jatuh, meninggalkan anda dengan landskap yang tidak bermaya. Hampir mana-mana halaman depan boleh mendapat manfaat dari warna sepanjang tahun dan keindahan arca pokok-pokok konifer.

Terdapat dalam pelbagai saiz, bentuk, warna jarum dan tekstur, serambi boleh menjadikan halaman depan ditutup dengan salji ke dalam kisah dongeng musim sejuk. Anda boleh meletakkan evergreen kecil di pasang dalam bekas untuk membuat pintu masuk rasmi. Jenis-jenis konifer yang terkenal: Alberta spruce, juniper, thuja and spruce blue.

Semua yang anda perlukan untuk mengetahui tentang reka bentuk landskap

Kami membuat halaman rumah peribadi

8.5 Skor Jumlah
Landskap landskap yang menakjubkan

Keindahan semacam itu tidak boleh meninggalkan sesiapa yang tidak peduli. Perkara utama ialah memikirkan apa yang anda mahu lihat di halaman anda. Dan kami pasti akan membantu anda dengan ini. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

8.5Skor pakar
Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
7.5Kedudukan pengguna
Relevan maklumat
10
Ketersediaan permohonan
5
Pendedahan topik
7
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Reka bentuk yang cantik
 • Pemilihan pilihan reka bentuk yang besar
 • Percubaan
Cons
 • Kos
 • Masa
 • Bantuan pakar
 • Kemungkinan penimbunan
Tambah ulasan anda  |  Baca ulasan dan ulasan

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

2 komen
Tunjukkan semua Paling berguna Tertinggi tertinggi Skor terendah Tambah ulasan anda
 1. 3.75
  Relevan maklumat
  100
  Ketersediaan permohonan
  50
  Pendedahan topik
  70
  Kebolehpercayaan maklumat
  80

  Idea dan projek yang baik)

  Membantu(0) Tidak baik(0)Anda telah mengundi

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk