Keajaiban warna yang mempengaruhi persepsi kami terhadap pedalaman: Reka bentuk dapur merah dalam warna-warna terang (115+ Foto)

Dapur merah sepenuhnya di pedalaman tidak sesuai untuk semua orang, tetapi beberapa butiran hiasan, dengan lebih kurang intensiti, akan sesuai dengan setiap kekasih "lada". Dapur merah di pedalaman merangsang nafsu makan dan keinginan untuk makanan, yang sebenarnya sesuai dengan dapur yang sangat berfungsi.

Kandungannya:

Warna-warna merah membawa tenaga terang, aksen ke reka bentuk dan hiasan dapur. Pedas, menyelerakan, mereka menambah minat visual ke bahagian dalaman yang direka untuk memasak. Kabinet dapur dan aksesori, hiasan kecil, dinding dalam warna-warna ini akan mencerahkan dapur anda, memberi inspirasi kepada anda untuk menambahnya kepada reka bentuk anda. Anda akan menyukai projek-projek ini, kerana kebanyakan mereka dibuat dalam gaya Moden, mereka kelihatan hebat dengan warna klasik - hitam, putih, kelabu.

Warna panas untuk dapur dengan watak

Merah adalah warna isyarat dengan keperibadian yang kuat, potensi yang menarik. Ia juga dianggap sebagai merangsang kelaparan - itulah sebabnya mengapa restoran yang memukau kami dengan dekorasi yang menakjubkan mereka menggunakan peraturan mudah psikologi warna dalam reka bentuk mereka.

Ramai dari kita suka, mahu menyatukan warna ghairah ini ke dalam reka bentuk rumah anda, tetapi watak yang kuat dan menarik menjadikannya tidak sesuai untuk bilik tidur atau ruang tamu. Hari ini, kami mengalu-alukan dia ke dapur untuk memasak dengan watak.

Merah adalah warna isyarat dengan personaliti yang kuat.

Merah adalah warna isyarat dengan personaliti yang kuat.

Masakan merah yang semakin popular dengan berani menyatakan bahawa mereka berhak mendapat perhatian yang tidak berbelah bahagi. Terdapat banyak tekstur, nuansa yang boleh digunakan, dari permukaan licin, berkilat ke permukaan matte. Fikirkan gabungan dengan keluli tahan karat atau jubin mosaik kecil. jubinyang perlahan-lahan menakluk, selepas kepraktisannya, hati kita.

Lembaga
Campurkan sedikit hiasan tanpa apa-apa akibat yang tidak diingini. Memohon peraturan pengiklanan, mengikut mana-mana komposisi mungkin mengandungi 5 hingga 10 peratus. Buatlah unsur yang padat, sengit, supaya ia segera menjadi mata bagi mata, sebagai contoh, di sebuah pulau dapur.
Warna dianggap sebagai kelaparan yang merangsang.

Warna dianggap sebagai kelaparan yang merangsang.

kembali ke menu ↑

Kerusi

Bangku bar sebagai aksen boleh sama seperti bergaya dengan set dapur putih, tetapi tidak terlalu sengit, tetapi lebih lembut. Pasti, sentuhan reka bentuk merah akan membuat makanan dengan kawan lebih lazat.

Bar stools sebagai aksen

Bar stools sebagai aksen

kembali ke menu ↑

Kabinet

Jika anda bosan dengan kayu klasik kabinet, anda boleh menukar warna dengan lukisan. Ia akan menjadi reka bentuk yang berani, yang mempunyai individu, sentuhan retro kecil.

Adalah dinasihatkan untuk tidak keterlaluan: perabot temperamental paling baik dilengkapi dengan dinding neutral, seperti putih, krim, krim, dengan penambahan banyak kayu.

Merah dengan hitam - Ini adalah Moden, dan dengan kelabu - gabungan yang jarang dan berkesan. Jika anda ingin mencampurkan 2 warna, cuba kombinasi dengan hijau pucat, secara sederhana, terhadap latar belakang warna neutral.

Merah dengan hitam adalah moden

Merah dengan hitam adalah moden

Kabinet aluminium yang licin, berkilat baru-baru ini menjadi sangat popular. Dengan sedikit reka bentuk bergaya, dengan unsur-unsur perindustrian. Minimalistik, mudah dikekalkan, mereka kekal, boleh menjadi pilihan untuk hidup.

Scarlet yang cemerlang dan intens mengilhami suasana teknikal, dan burgundy memberikan warna yang elegan dan elegan. Walau apa pun, warna ini memberikan nuansa dapur yang layak yang tidak boleh diabaikan..

Aksen terang rumah anda

Aksen terang rumah anda

Oleh kerana ia mempunyai kuasa psikologi dan pengiklanan warna, warna merah yang dibawa ke dapur kadang-kadang membangkitkan persatuan dengan Coca-Cola dan lada cabai. In Digabungkan dengan tekstur yang betul, ia berfungsi dengan segala-galanya dari reka bentuk perindustrian hingga retro.

Sekiranya anda suka dan berikan risiko atau menghias dapur anda dengan warna ini, maka anda akan mendapat permukaan glamor yang akan merangsang perbualan dan selera makan.

kembali ke menu ↑

Perabot

Seperti yang kita semua tahu, dapur adalah contoh yang hebat dalam pembinaan modular. Ini akan bermakna bahawa kita akan sentiasa bercampur, sesuai dengan reka bentuk antara satu sama lain, kerana ukuran mereka sering sepadan. Berikut adalah beberapa petua untuk bermain-main dengan perabot yang luar biasa:

 • Lakuer ceri merah di kabinet akan menambah sentuhan moden. Dan jika anda mempunyai konkrit kelabu atas meja dan penutup lantai yang mencerminkan permukaan, ia akan dapat dilihat dengan jelas, terjejas;

 • gunakan aksen dengan skema warna hitam dan putih untuk memberi dapur kelihatan retro. Cari hidangan merah ini, periuk;
 • apabila ada keinginan untuk kecanggihan, pergi ke Burgundy, mahogany atau burgundy. Anda boleh mengimbangi mereka dengan krom cahaya, kain tahan lama. Sekiranya anda tidak mahu memecahkan irama halus dapur merah, peralatan gangsa, tembaga lekapan lampu bukan krom.

Warna ini menimbulkan tenaga, mewujudkan ruang hidup yang hangat dan unik. Terdapat banyak cara untuk memberi dapur moden teduhan unik, termasuk menggunakan warna mewah ini.

Kabinet, hiasan kecil, dinding - tidak kira sama ada aksen atau pepejal - kelihatan hebat dengan banyak warna dan warna lain. Peralatan merah, rak atau periuk bunga kelihatan hebat dengan hitam, putih atau kelabu nada dan alat keluli tahan karat.

kembali ke menu ↑

Kabinet

Dengan warna pelengkap yang tepat, aksen, aksesori, warna merah di kabinet dapur anda boleh menghidupkan dapur ke dalam barisan hadapan. Dia akan menjamin bahawa dia akan menjadi tempat perhimpunan untuk seluruh keluarga untuk masa yang lama.

Dapur ini akan menjadi tempat perhimpunan untuk seluruh keluarga.

Dapur ini akan menjadi tempat perhimpunan untuk seluruh keluarga.

Oleh kerana ia begitu kuat, anda benar-benar perlu menggunakannya dengan keseimbangan dengan warna dan aksesori lain untuk kesan yang lebih baik. Terlalu banyak warna yang sentiasa kelihatan hebat, ini adalah benar. Kabinet dapur merah dengan dinding putih, worktops, dilengkapi dengan peralatan keluli hitam dan kemasan, mencipta bilik yang hangat, mengundang, tetapi juga berehat. Dia juga boleh menceburi usia angkasa yang futuristik dengan pemandangan laut dan pemandangan bandar moden.e. Atau pilih retro lengkap dengan kabinet berkilat, lekapan perak.

Kabinet merah gelap dengan dinding abu-abu yang disenyapkan, countertop granit hitam, aksen memberikan dapur anda yang bergaya, berkualiti tinggi dengan kesan yang tajam, ia kelihatan halus.

Kabinet Scarlet bercampur baik dengan kabinet putih yang sama, yang akan memberikan dapur kelihatan lucu, lucu, kondusif kepada ketawa, suasana hati yang baik.
Kabinet dapur merah dengan dinding putih

Kabinet dapur merah dengan dinding putih

Panel rata moden kabinet berlamina adalah mudah tetapi sangat bergaya. Laminate flooringmenawarkan banyak variasi dalam hiasan, kecemerlangan. Ia akan menjadi bajet, tetapi masakan yang indah.

kembali ke menu ↑

Pencahayaan

Pastikan pencahayaan dalam reka bentuk dapur memberikan aksen yang betul apabila memilih kabinet merah. Ia memainkan peranan yang sangat penting dalam menentukan nada, perasaan, tertanam di dalamnya. Banyak pencahayaan semula jadi dengan tingkap plastik yang besar, pencahayaan yang kerap akan menjadikan bilik lebih cerah, dan juga melembutkan unsur-unsur yang lebih tegar.

Lampu gas yang akan menghasilkan cahaya hangat akan sesuai di sini. Lampu keluli tahan karat sempurna melengkapkan dalaman, serta hitam, putih. Hanya pastikan lampu memberikan cahaya lembut, silau yang tidak mencerminkan permukaan berkilat kabinet.
Lampu memainkan peranan yang sangat penting dalam menentukan nada bilik.

Lampu memainkan peranan yang sangat penting dalam menentukan nada bilik.

Perhatikan bahawa terdapat banyak warna yang berbeza yang memancarkan nada, sikap. Merah gelap, seperti ceri atau burgundy, menyampaikan rupa klasik dan canggih. Kertas merah yang cerah sangat sesuai untuk rupa lacquered berkilat. Crimson, Burgundy menggabungkan segmen pertengahan di antara mereka. Jadi pilih naungan yang sesuai, lihat berapa cepat dapur anda akan bermain dengan tenaga yang tidak boleh dihalang.

kembali ke menu ↑

Tembok

Walaupun warna merah di dapur bukan untuk semua orang, ia harus dipertimbangkan jika anda mahu menambahkan percikan, rempah. Ia biasanya dikaitkan dengan keghairahan dan rakan kongsi yang tidak menyenangkan, kemarahan. Tetapi dari segi makanan, ia biasanya dikaitkan dengan kelaparan. Contoh-contoh terbaik ialah rantai makanan cepat saji, kerana mereka biasanya menggunakannya, serta oren, kuning.

Dinding merah di dapur akan menjadi pilihan yang sesuai untuk orang-orang yang ingin berada dalam mood yang tinggi, mempunyai selera makan yang baik. Teduh ini sangat aktif dari sudut pandangan psikologi. Ia merangsang sistem saraf pusat, meningkatkan tekanan darah, selera makan.

Shades harus diselaraskan dengan warna atau warna lain. Apabila ia digunakan dalam kuantiti yang banyak dalam reka bentuk dalaman, ia boleh menyebabkan keganasan, kerengsaan, dan kadang-kadang kemarahan.

Lembaga
Lebih baik menggunakan warna yang berbeza, contohnya, ceri, delima, burgundy, batu bata.
Dinding merah sangat sesuai untuk orang yang berani.

Dinding merah sangat sesuai untuk orang yang berani.

Dinding aksen di dapur juga boleh menjadi merah, anda boleh membuat diri anda:

 • countertop dapur merah;
 • peti sejuk;
 • kaunter;
 • langsir.

kembali ke menu ↑

Wallpaper

Reka bentuk dalaman dapur merah akan kelihatan segar, asli, jika ia munasabah untuk menggabungkannya dengan warna lain. Warna yang paling bergaya dalam reka bentuk dapur adalah merah jambu pucat, maroon yang kaya. Scarlet, kombinasi neutral ringan digunakan secara meluas untuk dekorasi. dinding, lantai. Dapur merah berbeza sempurna dengan warna putih, kuning muda atau warna kelabu muda untuk hiasan dinding.

Jika anda mempunyai dapur yang besar, tidak ada sekatan dalam pilihan. Dinding akan menjadikan dapur anda kelihatan lebih kecil. Tetapi berhati-hatilah, pilih nada hangat.

Perabot ringan atau neutral kelihatan sangat baik dengan jubin atau kaca berair apron. Gabungan atas permukaan batu putih dengan apron merah yang diperbuat daripada batu hiasan dianggap sebagai kombinasi yang bergaya.

kembali ke menu ↑

Gabungan warna

Ini adalah warna klasik yang secara tradisinya mewakili semangat, cinta, kekuatan, dan juga bahaya. Dan ia berkait rapat dengan makanan. Strawberi berair, tomato masak, sos pasta yang menyiram mulut, cili berapi - ia seperti penunjuk makanan segar dan enak.

Untuk mengimbangi warna yang kaya dalam gaya yang berbeza, ia biasanya digabungkan dengan pelbagai warna neutral, seperti:

 • kelabu;
 • putih;
 • hitam;
 • coklat.

Ia juga boleh dicampur dengan emas, hijau, fuchsia dan kuning untuk skema warna eklektik.

Gabungan pelbagai warna

Gabungan pelbagai warna

Reka bentuk dapur tradisional dan klasik sering menyertakan warna yang berbeza dari warna ini, melengkapi gaya Negara dan skema reka bentuk yang lebih halus. Kabinet kayu kelihatan baik di sini, perabot dan lantai kayu yang mencipta suasana yang selesa, hangat dan menarik.

Pusat yang bergaya berwarna merah, seperti sebuah pulau, dapat menghidupkan ruang kerja dan mengubah rupa dapur keseluruhan, sambil mengekalkan keseimbangan dan gaya.
Campurkan warna merah dengan pelbagai warna neutral.

Campurkan warna merah dengan pelbagai warna neutral.

Aksesori mungkin kelihatan terlalu mudah, tetapi ia adalah cara yang baik untuk menambah noda warna hangat dan merangsang tenaga tanpa faktor luar biasa. Idea ini dilaksanakan dengan baik melalui najis bar, kain, peralatan dapur dan hidangan.

kembali ke menu ↑

Memilih skema warna

Oleh kerana ini adalah teduhan yang menarik perhatian, adalah penting untuk mempertimbangkan bagaimana ia berfungsi dengan seluruh litar anda. Pertimbangkan sama ada nada sejuk (bluer) atau nada hangat (lebih oren) sesuai di ruang anda - ini bergantung pada jumlah cahaya yang anda miliki. Jangan putus asa jika dapur anda mendapat sedikit siang, di mana dekorasi sedemikian kelihatannya berat. Warna masih boleh dihidupkan dengan cara pintar, seperti warna latar belakang ekspresif di rak untuk menekankan hidangan.

Merah boleh menjadi aksen yang terang untuk rumah anda.

Merah boleh menjadi aksen yang terang untuk rumah anda.

Warna dapur merah di dalam kabinet, aksesori, hiasan kecil dan di dinding menjadi baik dengan banyak warna dan nada yang lain. Peralatan, pen, rak atau periuk bunga kelihatan hebat dengan:

 • putih;
 • hitam
 • bunga kelabu;
 • peralatan keluli tahan karat;
 • plat dinding.

Unsur warna harus diselaraskan dengan apa yang sudah ada di dapur anda - peralatan, kabinet dapur, aksesori, hiasan kecil, jubin dinding dan lekapan lampu. Gabungan warna menggunakan skema warna yang bijak dengan aksen yang menyelaraskan pedalaman anda.

kembali ke menu ↑

Interior dalaman merah-kelabu

Kabinet dapur kelabu kelihatan bergaya dalam kebanyakan situasi dan membantu mengimbangi bilik. Warna ini sempurna melengkapkan yang utama, kerana ia berfungsi sebagai antitesis - ia mengimbangi "bahaya letupan" dan dapat menyesuaikan diri dengan gaya dan ruang apa pun.

Dalam warna merah dan kelabu

Dalam warna merah dan kelabu

Dengan kombinasi ini, anda boleh menghiasi ruang minimalis, yang kebanyakannya terdiri daripada kelabu sejuk: di sini warna kaya menambah keselesaan.

kembali ke menu ↑

Gabungan hitam-putih-merah

Apabila anda memerlukan kombinasi warna yang mengganggu tetapi klasik, lihat campuran hitam, merah dan putih. Ketiga-tiga membuat pernyataan visual yang menarik dengan menyesuaikan diri dengan topik yang sudah ada di rumah anda. Salah satu warna pereka yang paling dinamik dan menarik mencipta kombinasi warna terang dengan hiasan hitam dan putih. Reka bentuk dapur kecil dalam warna hitam dan putih kelihatan berani, tidak biasa dan menarik.

Gabungan hitam-putih-merah

Gabungan hitam-putih-merah

kembali ke menu ↑

Hitam dan merah

Di dapur dengan warna gelap, dia dapat memotong kegelapan. Tambah beberapa keluli tahan karat keluli peralatan untuk menyediakan fokus mata selamat datang.

kembali ke menu ↑

Hiasan merah dan putih

Reka bentuk dapur dalam warna membawa gaya retro ke rumah dan memperkaya reka bentuk dalaman dengan gabungan idea-idea yang biasa, nostalgia, segar dan bertenaga. Warna-warna cerah sepenuhnya berubah suasana, menjadikan dapur sangat kecil, bersemangat dan mesra.

Gaya retro

Gaya retro

Kombinasi warna mencipta kesan bawah sedar yang kuat pada jiwa manusia, mengubah persepsi keadaan.Mereka sangat berkuasa supaya mereka boleh mengubah dalaman biasa yang mudah menjadi satu yang mewah. Elemen putih mewujudkan ruang, dan dalam kesatuan mereka membuat reka bentuk hangat, mengejutkan dan menarik. Campuran bersama-sama, gabungan itu mewujudkan pandangan yang cerah dari dapur dengan sentuhan gaya retro yang akan menjadi selesa dan sesuai untuk orang dinamik.

Persekitaran masakan dalam kombinasi ini kelihatan bertenaga dan merangsang. Kombinasi bunga menggalakkan pergerakan dan mempercepatkan metabolisme tubuh, menjadikan makanan lebih enak dan menyelerakan, memaksa orang untuk makan lebih banyak.
Elemen putih mewujudkan ruang

Elemen putih mewujudkan ruang

Makanan akan lebih baik jika pisau makan berwarna ini. Tetapi perlu diingat bahawa ia akan merangsang anda untuk makanan ringan dan "hidangan sampel" yang sangat kerap semasa memasak. Memahami kesan ini, anda perlu mengawal jumlah warna di dapur dan di ruang makan, untuk membuat reka bentuk dalaman moden yang berani dan seimbang dengan aksen dan daya tarikan dalam gaya retro.

Apa lagi warna ini di dapur:

 • membuat bilik dengan pemandangan ke utara yang panas;
 • membawa semangat dan suasana romantis;
 • Dengan mengawal jumlah warna di dapur atau reka bentuk bilik makan, anda boleh membuat bahagian dalaman yang bergaya, luar biasa dan menyenangkan dengan aksen menarik, romantis, luar biasa dan hangat.

Elemen putih mewujudkan ruang

Elemen putih mewujudkan ruang

Gabungan warna ini adalah alat yang berkuasa untuk dapur kecil. Dekorasi putih dan aksen boleh membuat kawasan kecil lebih besar dan lebih lapang, menunjukkan keperibadian dan mewujudkan pernyataan yang kuat.

kembali ke menu ↑

Kabinet

Kabinet dan peralatan dapur adalah idea yang popular untuk menghias pedalaman dengan bunga-bunga ini. Untuk membuat reka bentuk dapur yang menyenangkan dan santai, adalah penting untuk memilih skema warna dengan kabinet atau peti sejuk. Kabinet seperti ini kelihatan berani, membawa banyak tenaga.

Lembaga
Gabungkan mereka dengan kabinet putih dan perabot dalam krim dan warna neutral cahaya. Idea lain: menggabungkan warna merah terang dengan warna revolusioner dan panas yang sama.
Kabinet ini kelihatan berani

Kabinet ini kelihatan berani

Dapur moden dalam warna bergaya - alternatif yang terang kepada kayu dalam kabinet berwarna coklat atau dicat semulajadi dalam warna pastel dan warna neutral. Memandangkan mereka memberi warna kaya dinamik dan mencipta reka bentuk dapur yang hangat dan terang.

Idea untuk hiasan:

 • Kabinet dapur hitam, kelabu atau putih kelihatan cantik dengan aksesori;
 • Skim warna hitam dan putih dengan aksen adalah cara yang baik untuk memberikan reka bentuk penampilan retro yang menawan. Terdapat banyak aksesori dapur yang berbeza di pasaran dalam warna yang bergaya, tetapi anda boleh mulakan dengan hidangan, pasu, peralatan dapur, pembuat kopi atau tuala dapur warna ini;

Pilihan kecil dan bergaya

Pilihan kecil dan bergaya

 • dinding aksen ekspres dengan almari atau kertas dinding Terlihat cerah dan mengagumkan. Aksen warna digabungkan dengan kabinet dapur, lantai dan siling dalam nada neutral, buat dapur yang hangat dan menarik;
 • Mulailah dengan aksesori dan lihat jika anda boleh mempunyai kabinet dapur, dinding aksen atau lantai warna ini. Pastikan reka bentuk mudah dan bijak, kerana nada yang anda pilih cukup kuat dan tepu;
 • aksesori dapur - cara yang baik untuk memberikan reka bentuk anda dengan rupa yang unik;
 • Menambah karya seni atau hiasan dinding kecil yang menyokong tema umum menghasilkan dinding yang menakjubkan dengan cara yang sama seperti lukisan.

Ini adalah salah satu bunga yang datang dengan apa-apa! Beige set meja ditambah najis untuk pulau itu saling melengkapi dengan baik.

Dalam gaya klasik

Dalam gaya klasik

Walau bagaimanapun, ia harus digunakan secara sederhana. Cat atau jubin ekspresif kelihatan hebat dan cerah. Aksen merah dalam kombinasi dengan lantai neutral, siling dan kabinet akan menghasilkan busur yang sangat baik.

kembali ke menu ↑

Aksen

Aksen terang di dapur, terutama dengan latar belakang yang neutral, akan memeriahkan suasana, melegakan kebosanan. Kadang-kadang semua yang anda perlukan adalah percikan warna yang kecil yang meningkatkan rasa kehangatan tanpa menyeberangi garis. Terdapat beberapa cara untuk melakukan ini, dan di bawah anda akan mendapati beberapa cadangan untuk membantu anda memulakan.

Peti sejuk sebagai aksen yang terang

Peti sejuk sebagai aksen yang terang

Alat memasak. Ini adalah cara paling mudah untuk menambah naungan. Sebagai contoh, pasu boleh kelihatan hebat dan "memanaskan" dapur.

Kerusi.Kerusi yang digabungkan dengan meja kayu pinus dan lampu gantung yang bijak membentuk hiasan eklektik dengan keperibadian.. Pendekatan berani menggabungkan semua elemen yang berbeza dalam reka bentuk.

Sofa itu.Tidak kira apa aksen itu sofa atau melengkapi palet keseluruhan bilik, ia akan kelihatan seperti perabot seni dan dekorasi hiasan.

Sofas melengkapkan palet keseluruhan bilik

Sofas melengkapkan palet keseluruhan bilik

Meja makan.Seperti itu jadual akan merangsang selera makan, bersorak, bersuara.

Langsir.Campurkannya dengan putih, corak, sofa atau countertop dapur. Tirai menarik perhatian dan menumpukan perhatian kepada diri mereka sendiri. Pilih kain terbaik yang boleh anda temui. Gabungkan mereka dahulu dengan bungayang tidak menghasilkan banyak haba untuk mencapai kejelasan dan tidak terlalu tebal, supaya terdapat cahaya semulajadi yang mencukupi.

Tirai menarik perhatian dan menumpukan perhatian kepada diri mereka sendiri.

Tirai menarik perhatian dan menumpukan perhatian kepada diri mereka sendiri.

Pukul mereka dengan putih dan bergabung dengan seluruh dapur. Pertimbangkan panjang langsir untuk dapur.

Dapur.Di dapur putih bersih, tumpuan di atas dapur, seperti dari Bertazzoni, boleh kelihatan hebat.

Pintu ituPintu itu boleh memberi manfaat yang besar, terutama di dapur putih bersih yang luas.

Pintu juga boleh menjadi tumpuan dapur.

Pintu juga boleh menjadi tumpuan dapur.

Wallpaper.Wallpaper boleh kelihatan hebat, tetapi hanya dengan penggunaan berhati-hati, dan merah kertas dinding akan kelihatan hebat jika dilakukan dengan betul.

Apron merah.Ia mungkin cerah dan hangat, tetapi warna tidak boleh menangkap seluruh dapur. Jika anda mempunyai rasa tradisional, menghias dengan apron merah dalam reka bentuk Victoria.

PulauIni adalah untuk mereka yang benar-benar suka merah. Pastikan anda mencintai dia cukup untuk meneroka di pulau merah.

Pilihan reka bentuk pulau

Pilihan reka bentuk pulau

Sudut.Sudut merah boleh menentukan dapur, tetapi tidak menghancurkannya.

Tabletop.Idea lain untuk peminat setia warna adalah untuk mempunyai tablet yang bergaya dan glamor, dan anda boleh menggunakan kabinet abu-abu untuk menenangkannya sedikit.

Kabinet.Campurkan kabinet dengan warna lain, tetapi rendamnya dengan gaya moden. Jika tidak semua kabinet merah.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menghiasi lantai dengan jubin berwarna merah?

Terlepas dari apakah anda mahu terracotta oren-merah atau menjerit warna merah dari enjin kebakaran, anda dapat mencapai kesan yang sangat mengagumkan dengan lantai berjubin seperti itu. Ia akan menyegarkan dan bertenaga, dan rahsia di sini adalah untuk membolehkan lantai memainkan peranan utama dan berhati-hati dengan warna lain..

Anda boleh menggunakan jubin merah sebagai aksen yang terang.

Anda boleh menggunakan jubin merah sebagai aksen yang terang.

kembali ke menu ↑

Jangan ulangi pada permukaan besar lain!

Tidak kira betapa anda suka lantai merah, warna tidak boleh diulang di permukaan besar lain, seperti countertop, dinding, perabot dan perkakas rumah. Ini adalah warna yang kuat yang boleh menjadi sangat berlebihan.

Apabila anda memasuki dapur dan melihat "laut merah", mata tidak akan melihat unsur-unsur individu, termasuk lantai.

kembali ke menu ↑

Ulangi dalam aksen

Walau bagaimanapun, dengan menambah beberapa aksen merah kecil, lantai akan ditekankan. Anda boleh menggunakan cerek atau periuk, atau menghidupkan kain berlainan dengan merah untuk tingkap, kerusi atau serbet. Sekiranya anda terbuka rak atau kabinet dengan fasad kaca, cat dinding belakang merah.

kembali ke menu ↑

Tambah warna lain

Jika anda tidak mahu tunduk yang lemah, tambahkan warna lain. Tiga akan cukup, dan peraturan ini berfungsi dengan baik dengan sejumlah besar pedalaman, terutamanya dengan peraturan 60-30-10. Ini bermakna menggunakan 60% warna dominan dan 30% dan 10% untuk warna kedua dan ketiga.

Warna tidak boleh diulang di permukaan lain.

Warna tidak boleh diulang di permukaan lain.

Jika anda tidak mempunyai banyak ruang pada dinding, anda mesti membenarkan warna merah menjadi dominan. Bahagian kayu, lapisan logam atau jubin warna bumi tidak dipertimbangkan. Gunakan neutral cahaya seperti:

 • gangsa;
 • gading;
 • putih;
 • kelabu muda.

Warna-warna seperti hitam, coklat gelap, dan kelabu gelap jauh lebih sukar untuk diasingkan, tetapi kebanyakannya hasil bergantung kepada berapa banyak yang anda memutuskan untuk menggunakan pada satu elemen.

kembali ke menu ↑

Penampilan harus diarahkan ke atas.

Lantai jubin merah biasanya berfungsi sebagai titik fokus, tetapi anda tidak mahu orang sentiasa melihatnya. Anda boleh meningkatkan tumpuan dengan bantuan galeri di dinding yang dihiasi dengan karya seni berbingkai atau kes paparan dengan koleksi porselin vintaj.

Pilihan menggunakan ubin merah di dapur

Pilihan menggunakan ubin merah di dapur

Anda boleh menggantung di atas pulau yang menggantung lampu dari kaca seni, atau juga menggantung kandil di atas meja. Windows perlu dilengkapi dengan bahagian atas, seperti pinggir.

Dapur merah

Pedalaman cantik

9 Skor Jumlah
Merah ajaib

Warna merah boleh menambah loghat dan tenaga yang terang untuk reka bentuk dan hiasan dapur. Ia kuat dan menarik, dan memberi kesan yang ketara kepada bahagian dalaman berfungsi, yang dibuat untuk memasak. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Menghidangkan selera makan dan menaikkan semangat
 • Sesuai kebanyakan warna
 • Membuat bilik itu cerah dan menarik.
Cons
 • Memberi makan berlebihan disebabkan oleh rangsangan deria
 • Lebih-merangsang sistem saraf
 • Menyumbang kepada pelepasan emosi (walaupun bagi orang-orang yang boleh ditambah)
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk