Reka bentuk dapur dengan bar (220+ Foto) - Keupayaan untuk membuat pedalaman yang indah dan moden

Reka bentuk dapur dengan bar adalah kemuncak terang reka bentuk dan pada masa yang sama elemen fungsi pedalaman.

Kaunter bar akan membantu menjimatkan ruang, membuat kesan kebaruan dan mempelbagaikan keadaan. Sebilangan besar model membolehkan anda memilih dengan tepat pilihan yang akan optimum untuk dapur tertentu.

Kandungannya:

Adakah anda memerlukan bar di dapur anda?

Dengan sendirinya, elemen pedalaman ini menyesuaikan diri dengan perbualan santai dalam suasana santai. Ia mewujudkan kesan relaksasi dan menggabungkan keaslian dengan keselesaan.

Bar counter sebagai aksesori utama dapur

Bar counter sebagai aksesori utama dapur

Kaunter bar boleh melakukan beberapa fungsi:

 • menggantikan meja besar, yang penting untuk bilik kecil;
 • berkhidmat untuk zon, contohnya, memisahkan kawasan dapur dari ruang tamu;
 • mencipta tempat dengan suasana santai untuk snek;
 • untuk menjadi permukaan kerja tambahan dalaman dapur;
 • berfungsi sebagai perincian dalaman yang hebat.

Ia dengan mudah menggantikan jadual yang mengambil banyak ruang.

Ia dengan mudah menggantikan jadual yang mengambil banyak ruang.

Untuk maklumat anda! Oleh kerana kaunter bar dibekalkan dengan najis yang tinggi, mungkin tidak mungkin sepenuhnya meninggalkan kehadiran meja makan jika terdapat anak-anak kecil dan orang tua dalam keluarga.
kembali ke menu ↑

Apa yang harus menjadi kaunter bar?

Pendirian ini boleh menjadi elemen alat dengar, dan mewakili struktur berasingan. Yang lebih disukai: untuk membeli kaunter bar yang siap sedia atau untuk memesan?

Perkara utama adalah bahawa ia sesuai dengan mudah ke dalam kawasan keseluruhan.

Perkara utama adalah bahawa ia sesuai dengan mudah ke dalam kawasan keseluruhan.

Sekiranya anda mempunyai dapur bentuk kompleks, terlalu kecil atau sudah banyak perabot, adalah wajar untuk membuat rak pesanan. Ini akan mengambil kira semua ciri-ciri bilik, termasuk saiz, serta kehendak individu.

Dalam kes lain, anda boleh memberi perhatian kepada pilihan yang telah dibuat dan memilih model yang akan memenuhi semua keperluan.

Kami memilih di bawah keperluan kami

Kami memilih di bawah keperluan kami

Untuk melihat keseluruhan dapur untuk menjadi harmoni, anda dinasihatkan untuk memilih rak dengan gaya yang sama dengan perabot yang lain. Pilihan terbaik mungkin menjadi kaunter dengan meja atas dalam warna yang sama dan bahan yang dibuat dari permukaan yang sama dengan desktop. Tidak kurang menarik akan kelihatan dan tablet, dibuat dengan warna yang berbeza atau tekstur yang tidak biasa.

Kaunter bar kelihatan cantik jika ia berada dalam warna yang sama dengan meja atas

Kaunter bar kelihatan cantik jika ia berada dalam warna yang sama dengan meja atas

Untuk maklumat anda! Tiada peraturan yang jelas untuk bahan untuk tablet itu.

Untuk countertop boleh digunakan seperti bahan:

Kaunter bar logam kelihatan tidak mengasyikkan

Kaunter bar logam kelihatan tidak mengasyikkan

Bergantung pada apa yang anda merancang untuk mendapatkan, warna dan bahan dipilih. Sebagai contoh, meja countertop countertop akan berjalan lancar dengan perabot kayu dalam warna semula jadi. Atau, sebaliknya, pendirian yang cerah akan menjadi tambahan yang menarik kepada alat dengar dapur yang tenang. Pendekatan ini akan menghasilkan loghat terang bergaya.

Kelihatan bar kaunter yang harmoni dengan terang dengan kombinasi warna-warna asli

Kelihatan bar kaunter yang harmoni dengan terang dengan kombinasi warna-warna asli

Meja kayu yang besar dengan tekstur yang menonjol akan menjadi tambahan yang baik kepada reka bentuk dapur dalam gaya negara atau Provence. Permukaan Chrome melengkapkan bahagian dalam gaya tekno. Permukaan kaca akan memberi kesan ringan, batu itu, sebaliknya, akan menekankan kebolehpercayaan struktur.

kembali ke menu ↑

Model klasik

Bar dalam tafsiran klasik adalah meja segi empat tepat, yang dipasang pada ketinggian 1.1-1.15 m. Panjangnya ditentukan pada kadar kira-kira setengah meter bagi setiap orang. Kurang tidak diingini, kerana bukannya relaksasi dan keselesaan, orang yang duduk di tempat yang sesak akan berasa sengit dan tidak selesa.

Berdiri segi empat tepat klasik

Berdiri segi empat tepat klasik

Biasanya rak dilengkapi dengan najis atau kerusi separuh yang mungkin mempunyai lekukan kecil. Dalam versi tradisional klasik kayu bar berdiri kelihatan dihormati. Penambahan seperti pedalaman akan menekankan keaslian gaya.

Sekiranya reka bentuk sepatutnya memberi tetapan persekitaran bar sebenar, maka peralatan tambahan mungkin diperlukan:

 • penggantung khas untuk cermin mata;
 • rel;
 • shaker;
 • mesin kopi;
 • juicer, dsb.

Lampu tambahan yang diperlukan

Lampu tambahan yang diperlukan

Untuk maklumat anda! Satu lagi kelebihan versi klasik: di meja sedemikian, dengan kerusi separuh yang selesa, mudah untuk bekerja dengan komputer riba atau dengan kertas.
kembali ke menu ↑

Dapur kecil: memilih model terbaik

Adakah anda mempunyai dapur kecil atau sangat kecil? Kemudian anda menghargai secara literal setiap inci ruang hidup. Tidak semua meja makan akan berada dalam bilik kecil. Dan walaupun dalam kes penempatan yang lebih kurang berjaya, ia tidak akan menghidupkan ruang kecil.

Berdiri dengan meja dapur

Berdiri dengan meja dapur

Penyelesaian yang baik untuk beberapa soalan sekaligus akan diberikan oleh pemasangan kaunter bar yang elegan, yang boleh disambungkan ke permukaan kerja. Ketinggiannya akan dalam kes ini di bawah meter.

Satu kelebihan tambahan penyelesaian dalaman adalah permukaan kerja yang lain, yang boleh digunakan dengan baik semasa memasak sebagai meja pemotongan. Kursi untuk pendirian sedemikian perlu memilih rendah - sehingga 0.6 m.

Boleh digunakan sebagai permukaan kerja.

Boleh digunakan sebagai permukaan kerja.

Malangnya, pembinaan padat dengan ruang penyimpanan dan semua jenis penggantungan di dapur kecil tidak boleh diletakkan. Tetapi pilihan rak mini boleh dilakukan. Ia harus ringan dan semestinya reka bentuk ergonomik, yang akan mempunyai garis-garis ringkas.

Malah visual tambahan perabot untuk dapur saiz yang sederhana harus kelihatan tidak berminyak dan sangat ringan. Buat ilusi lapang - tugas utama.

Apabila terdapat sedikit ruang di dapur

Apabila terdapat sedikit ruang di dapur

kembali ke menu ↑

Pilihan "2 dalam 1": meja makan ditambah kaunter bar

Menggabungkan meja makan dengan kaunter bar adalah salah satu penyelesaian yang menarik yang boleh dipukuli dengan indah dalam reka bentuk dapur. Unsur gabungan di pedalaman itu mempunyai meja dua tingkat.

Bahagian yang lebih tinggi pada masa yang sama memainkan peranan rak, dan bahagian meja makan yang rendah. Pilihan ini adalah untuk mereka yang ingin mempunyai kedua-dua item di ruang makan. Di samping itu, model ini sesuai untuk keluarga yang mempunyai anak kecil dan sanak saudara yang tua.

Kaunter bar dua peringkat

Kaunter bar dua peringkat

Petua! Jika keluasan bilik membenarkan, anda boleh memasang pendirian yang berasingan, dan secara berasingan - satu meja.

Dengan kekompleksan gabungan mereka dan penampilan yang menarik dicapai. Di samping itu, versi gabungan boleh menjadi rahmat untuk ruang tamu dapur. Anda boleh memasang model gabungan supaya separuh yang tinggi menghampiri ruang tamu bilik, dan ruang makan - ke dapur.

Pilihan yang baik untuk ruang tamu gabungan dengan dapur

Pilihan yang baik untuk ruang tamu gabungan dengan dapur

Pendekatan yang serupa dengan pengezonan ruang membolehkan anda memisahkan ruang tamu dengan jelas dari dapur. Tetapi pada masa yang sama akan ada perasaan ruang terbuka.

kembali ke menu ↑

Kitchen-studio: reka bentuk apa yang hendak dipilih?

Di studio dapur, sempadan zon hampir dipadamkan. Dalam kes ini, pemasangan rak akan secara simbolik memisahkan ruang dapur. Pendekatan ini sering disukai oleh suri rumah yang terlibat dalam memasak, tetapi pada masa yang sama dapat berkomunikasi dengan mereka yang berada di kawasan rekreasi.

Kaunter bar pelbagai fungsi di pangsapuri studio

Kaunter bar pelbagai fungsi di pangsapuri studio

Petua! Pembinaan sempadan ini biasanya dibekalkan dengan rak di bahagian bawah.

Sekiranya balkoni dilekatkan ke dapur, kawasan itu meningkat dengan ketara. Dalam kes ini, kaunter bar akan sesuai dengan sempadan dapur dan bahagian bekas balkoni. Apabila anda menyimpan ambang tingkap sebagai partition, ia sering diolah semula di bawah bar counter.

Sesuai harmoni menggantikan balkoni lama

Sesuai harmoni menggantikan balkoni lama

kembali ke menu ↑

Rack Island: untuk dapur yang besar sahaja

Sekiranya ruang dapur adalah penting, maka semasa pembentukan pedalaman, anda dapat memberikan kebebasan dan berdiri dalam bentuk sebuah pulau. Ia boleh menjadi struktur bebas dan dilekatkan pada wastafel yang terletak di tengah-tengah bilik atau, sebagai contoh, sebuah dapur.

Rack Island untuk bilik-bilik besar

Rack Island untuk bilik-bilik besar

Pada masa yang sama, kaunter bar dipasang supaya dari pintu masuk tempat memasak atau mencuci tidak kelihatan, ditutup dengan bar yang tinggi. Pada masa yang sama, terdapat ruang kosong yang cukup untuk pendekatan percuma dan penempatan mudah kerusi.

kembali ke menu ↑

Model modular

Bar jenis ini kelihatan seperti meja sebelah sempit. Dalam kebanyakan kes, ia mempunyai bentuk yang mudah tanpa perlu dibesarkan. Kelebihan utama pilihan ini adalah mobiliti, membolehkan anda menyusun semula rak di mana-mana bahagian bilik.

Perabot yang selesa dan mudah alih

Perabot yang selesa dan mudah alih

Kesimpulan penampilan menjadikan penambahan ini universal - tanpa mengira lokasi, pendirian akan kelihatan secara organik. Secara warna, ia tidak sepadan dengan perabot utama.

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dipilih untuk bilik sempit?

Bentuk segi empat segi ruang sering kali sempit. Di dapur sedemikian untuk meletakkan meja boleh menjadi sukar. Perabot dalam kes ini, adalah wajar untuk mengatur dinding sepanjang selari. Di sini anda juga boleh meletakkan kaunter bar.

Kami memilih perabot untuk bilik sempit

Kami memilih perabot untuk bilik sempit

Dalam kes ini, anda perlu memilih bar yang akan dibuat dengan gaya yang sama dengan perabot yang lain. Ini mungkin merupakan kelanjutan permukaan kerja di salah satu dinding atau model yang diletakkan bersebelahan berhampiran dinding akhir atau di sepanjang pembukaan tingkap.

kembali ke menu ↑

Dapur dalam bentuk huruf "P": di mana hendak meletakkan rak?

Sekiranya bilik itu sudah mempunyai perabot yang disusun bersama beberapa dinding, lebih baiklah tempat kerja dan ruang makan disediakan. Dalam kes ini, terdapat bahaya bahawa perabot tambahan baru menaikkan pedalaman dan menjadikannya terlalu banyak.

Kami menghampiri rak ke tingkap

Kami menghampiri rak ke tingkap

Untuk mengekalkan ruang yang seimbang, anda boleh mengesyorkan rak tahap dengan puncak butt tinggi ke permukaan kerja. Pilihan lain ialah meletakkan rak dekat dinding, supaya ia tidak mengganggu dan tidak menangkap mata.

kembali ke menu ↑

Dapur sudut: kami mengimbangi pedalaman

Susunan dapur berbentuk L adalah pilihan yang kerap untuk bilik-bilik kecil. Dengan susunan ini, cuba membebaskan ruang. Tetapi mungkin ada kesan ketidakseimbangan keadaan, apabila sebahagian bilik mempunyai lebih banyak perabot dan peralatan.

Pilihan untuk dapur sudut

Pilihan untuk dapur sudut

Dalam kes ini, kaunter bar tambahan membolehkan anda untuk "menyampaikan" perabot yang hilang untuk mengimbangi pedalaman dan mewujudkan suasana yang selesa. Pilihan terbaik dalam kes ini akan menjadi pendirian klasik atas sokongan.

kembali ke menu ↑

Meja bulat: betapa selesanya?

Bentuk rak bulat adalah satu pilihan yang hanya tersedia untuk bilik-bilik dengan ruang kosong yang luas dan ruang kosong yang mencukupi dan perabot yang tidak diduduki. Kelebihan yang paling penting adalah orisinal, yang akan menyerlahkan bahagian dalam dapur di antara yang sama. Di samping itu, satu bentuk yang luar biasa akan membolehkan anda menambah kerusi yang lain.

Bengkel kerja yang selesa

Bengkel kerja yang selesa

kembali ke menu ↑

Bar najis adalah tambahan mesti ada

Untuk melengkapkan kaunter bar dalaman perlu melengkapkan kerusi yang sesuai. Pelbagai bahan dan kombinasi mereka boleh digunakan sebagai bahan untuk pembuatan:

 • rotan;
 • pokok anggur;
 • plastik;
 • pokok;
 • logam, dsb.

Bar najis kami pilih pada ketinggian yang diperlukan

Bar najis kami pilih pada ketinggian yang diperlukan

Untuk keselesaan tambahan, upholsteri digunakan di tempat duduk dan belakang. Ia mudah apabila terdapat papan kaki dan sandaran tangan di atas kerusi, dan ketinggian tempat duduk itu sendiri dan sandarannya boleh laras.

Apabila memilih model, adalah penting untuk mempertimbangkan bukan sahaja gaya bilik, tetapi juga saiz kerusi. Jika kaunter bar bukan reka bentuk tambahan, tetapi menggantikan meja makan, maka lebih baik untuk memberi keutamaan kepada model yang lebih selesa. Kerusi yang selesa akan membolehkan anda bertahan lebih lama di meja semasa makan, bekerja atau berbual dengan rakan-rakan.

Perkara utama adalah untuk menjadi selesa

Perkara utama adalah untuk menjadi selesa

Model popular adalah kerusi yang agak serba boleh, dibuat pada asas logam dan mempunyai kulit upholsteri. Mereka akan berjaya terutama untuk dapur kecil dalam gaya moden, kerana ia padat.

Di pedalaman klasik atau ke arah negara, teman untuk kaunter bar boleh menjadi kerusi kayu dari koleksi perabot yang sama sebagai pedalaman utama. Apabila memilih satu set kerusi untuk rak, perlu mengambil kira penampilan dan keserasian mereka dengan kerusi untuk meja makan. Mereka, tentu saja, akan berbeza, tetapi mereka tidak seharusnya keluar dari gaya umum.

Kami memilih kerusi untuk dipadankan dengan perabot

Kami memilih kerusi untuk dipadankan dengan perabot

Kaunter bar, tanpa mengira saiz dan bentuk dapur, boleh menjadi tambahan hebat yang akan melaksanakan fungsi yang diperlukan dan menghiasi pedalaman.

Kaunter bar di dapur

Gabungan bergaya

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk