Reka bentuk moden Lorong di apartmen dan di rumah peribadi dengan tangan mereka sendiri. 175+ Idea Foto dengan tetingkap, tangga dan Pilihan Rekaan yang lain

Berpikir bagaimana membuat reka bentuk lorong di rumah tanpa tangan orang lain? Petua dari pereka yang berpengalaman untuk membantu anda membaiki.

Kandungannya:

Kenapa perlu membuat ruangan yang betul?

Perkara pertama yang dilihat oleh seseorang di sebuah rumah pelik ialah dewan pintu masuk, dan bagi kebanyakan orang hanya kesan pertama dari apartmen dan pemiliknya dibentuk di dalam bilik ini. Apa ruangan pintu masuk anda akan kelihatan seperti alasan bagaimana tetamu anda ditala. Oleh itu, pereka memberi perhatian khusus kepada bahagian apartmen ini, cuba memikirkan melalui kawasan pedalaman hingga terperinci terkecil.

Lorong di dalam warna-warna terang

Lorong di dalam warna-warna terang

Berikut adalah beberapa kemuncak bahawa anda perlu memberi perhatian apabila merancang zon di sebelah pintu depan.

Sorotan

1Kompak - sering zon berhampiran ambang mempunyai dimensi kecil berbanding dengan premis lain di apartmen. Oleh itu, pada mulanya adalah perlu untuk belajar meletakkan barang-barang isi rumah yang diperlukan di kawasan kecil. Selain itu, matlamatnya adalah untuk membangunkan reka bentuk yang akan membantu mewujudkan ilusi visual bahawa kawasan ini lebih luas.
2Pemikiran - Berjalan pulang selepas berjalan kaki atau kerja keras hari ini, kami hanya mahu merasa selesa dan selesa. Oleh itu, lorong anda, sebagai tempat pertama di mana anda mendapat hak selepas ambang, tidak boleh menyebabkan ketidakselesaan, dan perabot itu harus berfungsi dan selesa. Di samping itu, anda perlu memikirkan ruang penyimpanan. kasut, pakaian luar, untuk kasut, untuk lokasi cermin, supaya mudah untuk bersiap sedia untuk keluar.

3Kualiti - jika anda membuat pedalaman yang sangat cekap dan selesa, tetapi tidak dapat diandalkan, anda akan menderita sepanjang hayat anda. Oleh itu, ia juga perlu untuk berfikir tentang apa bahan khusus yang anda akan mula memilih elemen individu seperti seks, kabinetkertas dinding. Mereka mesti kelembapan-bukti, mudah dibersihkan, dan, seperti yang anda fahami, kotoran di kawasan ini akan mencukupi.
4Kecantikan - Mana-mana bilik di dalam rumah harus tetap menyenangkan mata. Jika pemilik membuat lorong itu sendiri, anda perlu memikirkan untuk membangunkan reka bentuk yang kompeten, bergaya, tanpa kehilangan semua ciri-ciri terdahulu. Ia perlu bukan sahaja untuk memikirkan dalaman yang menarik, tetapi, jika boleh, untuk memastikan ia sesuai dengan gaya apartmen yang lain.
Fikirkan semua elemen pedalaman

Fikirkan semua elemen pedalaman

Jangan takut untuk bereksperimen

Adakah anda masih tidak takut untuk melakukan pembaikan dewan tanpa bantuan seorang pereka? Sudah tentu, dalam era Internet ia tidak begitu sukar seperti sebelumnya, kerana pada forum sekarang anda boleh mencari jawapan kepada segala-galanya, tetapi kami menasihati anda untuk segera menyediakan kesulitan yang berkaitan dengan pembaikan. Nasihat yang paling penting adalah untuk menyewa pereka dalaman yang berpengetahuan, yang dengan tekunnya akan menarik zon permulaan koridor supaya anda tidak mempunyai masalah.

Pintu masuk yang kecil dan indah

Pintu masuk yang kecil dan indah

kembali ke menu ↑

Kami membangunkan reka bentuk

Untuk membuat pembaikan yang akan bertahan lebih daripada sedozen tahun, adalah perlu dari awal untuk mendekati kes ini dengan kepala yang sejuk. Kami perlu bertindak berdasarkan projek reka bentuk pra-reka yang anda buat sendiri. Segala sesuatu di dalamnya perlu dipikirkan terperinci terkecil, yang digambarkan dalam lukisan.

Dalam coklat dan putih

Dalam coklat dan putih

Semasa mengatur kerja sebelum pembaikan, anda perlu melakukan perkara berikut:

 • Ukur kawasan yang dikehendaki, buat lukisan mengikut ukuran.
 • Buat projek reka bentuk secara langsung berdasarkan keinginan dan kemungkinan anda.
 • Buat rancangan untuk membongkar barang yang ada.
 • Pertimbangkan pelan pemasangan.
 • Buat anggaran susun atur bahan penamat, beli mereka.
 • Ambil perhatian komunikasi yang terletak di zon: penggera, interkom, lampu, meter elektrik.
 • Fikirkan melalui susunan itu perabotsusunan lampu
 • Untuk membaiki lorong mengikut rancangan itu.

Gabungan warna yang sempurna

Gabungan warna yang sempurna

Jelas sekali, apabila menyelesaikan bilik anda perlu mengambil kira setiap perkara kecil, bermula dengan saiz pembukaan pintu, berakhir dengan kelembapan di apartmen. Hanya pendekatan ini akan membolehkan untuk mendapatkan hasil yang berkualiti, dengan mahir menyembunyikan semua kelemahan bilik.

kembali ke menu ↑

Dewan pintu masuk kecil

Mari kita mulakan analisis dengan pilihan apabila di rumah anda ada ruang yang sangat kecil. Dalam kes ini, anda tidak boleh melakukan tanpa dinding beberapa elemen: ia akan mengisi keseluruhan ketinggian, menyesuaikan semua yang diperlukan di rak mereka, dan terutama bertuah jika ia adalah sudut. Apa yang penting, ia menyelesaikan masalah dengan cermin, dan juga membantu untuk mencapai perkembangan visual ruang yang disebabkan olehnya.

Versi padat

Versi padat

Lembaga
Apabila memasang perabot di sebuah bilik kecil, lebih baik untuk mematuhi strategi memilih perabot persegi, kerana tidak ada ruang yang cukup untuk perabot keseluruhan.

Sekiranya anda tidak memerlukan banyak ruang untuk pakaian, gantikan almari dengan almari pakaian, dan anda juga boleh meletakkan cermin yang berasingan dengan penggantung untuk pakaian luar. Jangan terlepas pandang rak untuk aksesori seperti topi dan selendang dan meja sisi katil untuk kasut dengan tempat duduk yang lembut.

Untuk kemudahan, anda boleh menggunakan penyangkut bulat.

Untuk kemudahan, anda boleh menggunakan penyangkut bulat.

Lembaga
Anda boleh meletakkan satu lagi cermin pada salah satu pintu di antara bilik, koridor, untuk menggunakan kawasan tersebut dengan cekap yang mungkin. Serta bahagian yang mudah dari dekorasi akan menjadi penyangkut bulat, yang akan membantu untuk meletakkan lebih banyak pakaian pada diri sendiri, meninggalkan ruang untuk payung.
kembali ke menu ↑

Sempit

Sempit tidak bermakna kecil, jadi beberapa teknik reka bentuk lain harus terlibat di sini yang dapat meningkatkan lebar, walaupun ilusi. Di sini kita mesti cuba membuat persegi ruang sendiri, dengan menggunakan pelbagai kesan dari kontras warna, susunan perabot. Misalnya, lantai dan siling ia adalah perlu untuk melakukannya dalam satu warna, anda dapat melihat bagaimana kesan kesan "dinding gelongsor" yang sesuai.

Kecil - tidak bermakna kecil

Kecil - tidak bermakna kecil

Satu lagi pilihan yang popular untuk memperluaskan bilik adalah pilihan warna berjalur di atas lantai.

Adalah penting bahawa corak itu semestinya melintang, sebaliknya kesannya akan sebaliknya.

Fikirkan melalui setiap detail.

Juga pastikan anda menggunakan cermin, tetapi jangan menggantung cermin di seberang satu sama lain, supaya tidak mendapat kesan yang menjengkelkan dari "koridor" yang tidak menyenangkan.

Koridor sempit selesai dengan putih

Koridor sempit selesai dengan putih

Anda perlu berfikir tentang dinding: cuba untuk menumpukan pada warna sejuk seperti perak, kuning, biru dan pucat-hijau untuk menjadikan bilik lebih ringan dan tanpa berat.

Coral terang, kuning dan indigo lebih baik digunakan sebagai aksen tertentu yang harmoni melengkapi pedalaman. Dengan cara ini, hawa dingin juga akan menambah garis lancar - membuat gerbang bukannya pintu biasa untuk setiap bilik.

Permaidani - satu elemen harmoni melengkapkan kawasan pedalaman

Permaidani - satu elemen harmoni melengkapkan kawasan pedalaman

Cair pencahayaan

Jangan lupa tentang pencahayaan, kerana ia akan membolehkan mencairkan kekejangan yang ada dengan tempat cahaya. Ia adalah perlu untuk meletakkan lampu diod di siling dan berhampiran atau di atas rak, dan menolak apa-apa candelier memihak kepada lampu terbina dalam. Tinggalkan sumber cahaya yang berasingan di atas kepala bilik lain di apartmen, lebih baik untuk memasukkan beberapa kecil di dinding untuk mencapai suasana yang diinginkan.

Permaidani - satu elemen harmoni melengkapkan kawasan pedalaman

Permaidani - satu elemen harmoni melengkapkan kawasan pedalaman

Memilih lampu, memberi perhatian khusus kepada dioda warna putih, kerana mereka menyokong suasana udara yang sangat baik, yang kami capai dengan bantuan dinding pastel. Juga cuba untuk mengekalkan kelancaran di barisan perabot dan lebih suka rak terbuka ditutup - supaya mereka tidak akan mengambil perhatian. Apabila memilih lukisan dan gambar sebagai hiasan, memberi keutamaan kepada yang mendatar.
kembali ke menu ↑

Apakah perbezaan reka bentuk di apartmen?

Sekiranya anda tinggal di sebuah bandar besar, maka anda perlu mengenali jalan yang anda jalani bukan sahaja di sepanjang jalan, tetapi juga di sepanjang rumah itu sendiri, dari pintu masuk ke apartmen. Hanya ambang rumah menjadi perlindungan yang boleh dipercayai dari dunia luar, jadi di sana semua kotoran bandar dari kasut berkumpul. Anda perlu memikirkan bagaimana untuk melengkapkan ambang rumah supaya anda tidak hanya dapat menyimpan semua kotoran jalan di sana, tetapi juga dengan cepat membersihkan permukaan ini.

Pilihan untuk apartmen

Pilihan untuk apartmen

Jika anda mempunyai ruang yang mencukupi, cuba membezakan lorong itu ke dalam beberapa zon:

 • untuk simpanan kasut dan kasut;
 • untuk pakaian yang pemiliknya menggunakan musim ini,
 • untuk selebihnya pakaian;
 • untuk bayaran ke jalan.

Di zon terakhir, adalah sesuai untuk meletakkan alat ganti untuk kosmetik dan aksesori untuk rambut. Dewan masuk di apartmen sentiasa berdekatan dengan ruang tamu atau dapurjadi anda perlu cuba menghilangkan semua kawasan yang berpotensi kotor jauh dan dekat dengan pintu depan.

kembali ke menu ↑

Dewan masuk ke rumah peribadi dengan tangga

Rumah persendirian benar-benar sangat berbeza dari pangsapuri-pangsapuri bandar, terutamanya saiz bilik-bilik tersebut. Kawasan besar mencipta skop besar untuk imaginasi anda dari segi reka bentuk, yang memberikan kesenangan yang luar biasa dalam pembaikan. Satu lagi perbezaan penting ialah kehadiran tingkapmemberikan cahaya semulajadi, tetapi ini tidak selalu berlaku.

Dewan di ruang tamu itu sendiri bukanlah pilihan yang paling mudah.

Lorong di ruang tamu - bukan pilihan yang paling mudah

Masalahnya boleh dipanggil jumlah yang lebih besar kotoran, kerana di sini kita tidak pergi dari pintu masuk ke pintu depan, dan, oleh itu, kotoran akan terkumpul di ambang. Itulah sebabnya anda perlu memasang perabot yang benar-benar lapang untuk menyimpan kasut dan meninggalkan kawasan yang besar untuk kasut.

Lembaga
Walaupun anda menghiasi ruang yang kaya, lebih baik menggunakan warna cahaya dan warna pastel, tetapi bermain dengan kontras dengan bantuan perabot.

Secara berasingan, saya ingin perhatikan kehadiran di koridor tangga: anda boleh menggunakannya sebagai tempat yang sangat mudah untuk penyimpanan dan hiasan tambahan bilik. Sebagai pilihan, ia adalah wajar membuat kawasan penyimpanan tepat di dalam langkah-langkah, semestinya meliputi mereka dengan salutan tahan kelembapan khusus.

Versi bohemian dengan tangga yang dipisahkan dari seluruh rumah

Versi bohemian dengan tangga yang dipisahkan dari seluruh rumah

Pengukuran individu

Perlu jelas bahawa banyak rumah persendirian dibina mengikut individu mereka susun aturOleh itu, adalah mustahil untuk mengikuti projek orang lain atau nasihat mereka.Juga, terdapat keperluan untuk memesan perabot mengikut dimensi masing-masing, yang mana dana tambahan perlu dibelanjakan. Tetapi dalam kes ini, perabot itu kelihatan harmonis.

Gaya minimalis dengan almari yang selesa di bawah tangga

Gaya minimalis dengan almari yang selesa di bawah tangga

Jangan lupa bahawa pintu depan langsung keluar ke jalan, yang menimbulkan masalah dalam bentuk amplitud suhu yang ketara di dalam rumah dan di luar pintu.

Itulah sebabnya lebih baik meninggalkan pemasangan pintu logam dan kayu yang memihak kepada logam, mungkin lebih tebal. Ia kelihatan agak bergaya dan elegan, di samping itu, sisipan logam boleh ditambah ke trim dalaman untuk melengkapkan reka bentuk secara harmoni.

Kawasan simpanan dinding untuk pakaian dan kasut

Kawasan simpanan dinding untuk pakaian dan kasut

Lembaga
Jika anda ingin "menyegarkan" suasana lorong di rumah anda, letakkan beberapa periuk hidup tumbuhandan, mujurlah, ruang membenarkannya. Pada masa yang sama, jangan lupa tentang cahaya semulajadi - anda tidak boleh hidup tanpa itu. tumbuhanbukan orang.
kembali ke menu ↑

Tips Pembaikan dan Penamat

Apabila anda telah memutuskan untuk diri sendiri di mana arah yang anda perlukan untuk bekerja, masa akan datang untuk memilih bahan penamat, dan ini adalah yang terbaik untuk semua permukaan sekaligus. Sudah tentu, adalah perlu untuk mengambil kira bukan sahaja warna dan tekstur, tetapi praktikal dan kebolehpercayaan bahan. Keperluan untuk pendekatan melekati adalah jelas: dewan dikunjungi setiap hari dan mungkin oleh sebilangan besar orang, maka adalah penting untuk menyelesaikan masalah tersebut terlebih dahulu.

Pilih bahan dengan betul

Pilih bahan dengan betul

kembali ke menu ↑

Tembok

Dengan adanya teknologi baru untuk dinding untuk masa yang lama, tiada siapa yang menggunakan cat atau biasa plaster. Sekarang paling sering dalam kursus bertemu kertas dinding, plaster hiasan atau bahan yang sama sekali berbeza seperti bata kayu. Pilihan yang berlainan mempunyai kelebihan dan kelemahan mereka, jadi bernilai sekurang-kurangnya sedikit cahaya setiap:

1

Kertas dinding tekstil

Ia tidak sesuai dalam kes ini kerana rintangan haus yang rendah. Selain hakikat bahawa kertas dinding seperti itu cepat dihapus, mereka juga menyerap debu dan kotoran, yang kemudiannya amat sukar dibersihkan.

2

Kertas dinding vinil

Pilihan ini tahan kerosakan mekanikal adalah lebih tinggi, selain daripada penjualan terdapat pemilihan warna yang sangat kaya untuk mereka. Ini akan membolehkan anda memilih warna cahaya dan corak menarik untuk rasa. Juga, kertas dinding ini lebih mudah dibersihkan daripada vinil, jadi mereka tidak takut kotoran.

Gunakan kertas dinding berkualiti tinggi yang akan bertahan lebih lama

Gunakan kertas dinding berkualiti tinggi yang akan bertahan lebih lama

3

Cork wallpaper

Jenis mesra alam kertas dinding, yang juga mudah dijaga dan tidak menuntut untuk menjaga. Satu tambahan penting bagi penduduk bangunan bertingkat tinggi akan menjadi tekstur yang membantu sedikit mengasingkan bilik daripada bunyi yang tidak perlu. Tetapi bersiaplah untuk fakta bahawa kertas dinding gabus di pasar memerlukan sejumlah besar wang, dan mereka juga tidak mempunyai banyak warna.

Jenis kertas dinding yang mesra alam

Jenis kertas dinding yang mesra alam

4

Kertas dinding buluh

Kertas dinding ini akan membantu anda untuk mencuba pelbagai idea dinding pewarna di rumah. Mereka menyerap cat dengan baik dan boleh dilekatkan sepanjang dinding sepanjang lukisan. Idea yang luar biasa untuk sebuah apartmen bandar akan menjadi idea melekat kertas dinding seperti itu dalam warna asal.

Tingkap ini menyerap cat dengan baik.

Tingkap ini menyerap cat dengan baik.

5

Kertas dinding cair

Jika letupan anda tidak terlalu dinding yang halus, maka anda hanya perlu mengambil kertas dinding cecair. Mereka terpakai pada permukaan kompleks, meratakannya, dan kadangkala menjadi kanvas untuk lukisan cembung yang menarik. Di samping itu, kertas dinding cecair boleh dipulihkan walaupun dengan tangan mereka sendiri.

6

Plaster hiasan

Kira-kira pilihan yang sama seperti kertas dinding cecair, tetapi digunakan terutamanya untuk mencipta corak volumetrik atau mensimulasikan beberapa bahan. Selalunya, ia juga disalut dengan lakuer atau ibu mutiara untuk kelihatan elegan dan berasa selamat. Walaupun plester itu tidak mempunyai warna yang terang dan kaya, ia sangat kaya dengan nuansa, dan perlembagaannya memungkinkan untuk meniru tekstur bahan yang berbeza.

Plaster hiasan

Plaster hiasan

7

Dinding mural

Bukan jenis kertas dinding yang paling biasa digunakan untuk pangsapuri, yang juga mempunyai hak untuk wujud kerana kesederhanaan hiasan dan kecekapan. Sudah tentu, ia tidak sepatutnya memilih bukan gambar, tetapi beberapa corak abstrak, supaya tidak menarik perhatian kepada diri anda terlalu banyak, tetapi menjadi latar belakang untuk kabinet, bollard dan gantungan. Pilihan ini sangat sesuai untuk koridor sempit dan lorong-lorong kecil, kerana ia tidak mempunyai sebarang bahagian cembung.

Kemudahan Kemasan dan Kecekapan

Kemudahan Kemasan dan Kecekapan

8

Panel berasingan

Semuanya bergantung pada apa yang anda pilih. Kebanyakan masa, orang memangkas dinding kayu dengan batu nipis, tetapi ramai orang seperti kerja bata itu sendiri, walaupun ia hanya sesuai untuk bilik besar. Pilihan ini sudah pasti bergaya, tetapi tidak sesuai untuk ramai.

Pilihan yang bergaya, tetapi tidak sesuai untuk ramai

Pilihan yang bergaya, tetapi tidak sesuai untuk ramai

Jika anda mempunyai wang dan ruang yang mencukupi, cuba selesai gabungan. Ia bukan sahaja membuat reka bentuk unik dan istimewa, tetapi juga membantu menggunakan bahan-bahan yang berbeza di tempat yang diperlukan. Ia tidak akan menjadi rahsia bahawa lokasi terbaik untuk garis perpisahan adalah mendatar, dan bahagian bawah mesti dibuat lebih gelap.

kembali ke menu ↑

Paul

Ketika datang ke lantai di rumah, kriteria utama adalah kekuatan dan keandalan salutan. Tetapi dalam kursus ini terdapat pelbagai pilihan, seperti halnya dengan hiasan dinding, jadi anda perlu membongkar mereka.

Jubin porselin

Yang paling tahan terhadap bahan impak mekanikal yang digunakan untuk menutup lantai, tidak takut sama ada kelembapan atau kotoran, dan mempunyai pilihan yang kaya dengan tekstur. Terbaik untuk lorong adalah model kasar yang sesuai, terutamanya meniru batu, walaupun di koridor kecil lebih baik untuk meletakkan halus dan lebar. By the way, batu jubin terutamanya harmoni dengan pokok dan tumbuhan hidup.

Bahan lantai tahan mekanikal

Bahan lantai tahan mekanikal

Lantai parket

Pilihan orang kaya, membawa ke rumah itu bau hangat dan nyaman papan kayu. Bahan yang paling popular untuk parket adalah oak, kerana ia bukan hanya klasik yang sebenar, tetapi juga praktikal. Liputan jenis ini juga lazimnya ditambah. permaidaniWalau bagaimanapun, ia patut dilakukan dari pintu depan.

Parket - pilihan orang kaya

Parket - pilihan orang kaya

Laminate flooring

Tetamu yang lebih kerap di rumah moden, popular kerana kosnya rendah dan berdekatan dengan parket dari segi ciri-ciri. Jangan simpan pada model laminate flooring, supaya tidak salah mengira dengan kualiti dan bahan yang rapuh. By the way, lantai benar-benar berkualiti tinggi tidak akan menghasilkan parket.

Tetamu yang lazat di rumah moden

Tetamu yang lazat di rumah moden

Permaidani

Pilihan yang sangat kontroversial untuk lorong-lorong disebabkan oleh penyerapan kotoran dan debu yang dapat dilihat, tetapi karpet ini mungkin sesuai. Permaidani membolehkan anda memanaskan lantai anda, yang sangat penting untuk rumah persendirian, dan jangan risau tentang sebarang kerosakan. Satu-satunya perkara yang anda perlu fikirkan adalah menjaga salutan, tetapi mudah untuk menjadikannya tetap dengan pembersih vakum, berus dan detergen.

Permaidani membolehkan anda memanaskan lantai anda

Permaidani membolehkan anda memanaskan lantai anda

Lembaga
Jika anda tidak mahu menderita terutamanya dengan permaidani, biarkan tidak tersentuh kira-kira satu meter persegi dari ambang, meletakkan seluruh lantai. Juga cuba memilih model yang paling padat dengan tidur yang tipis untuk menjadikannya lebih bersih.
kembali ke menu ↑

Memilih gaya dalaman

Tidak semua orang memilih gaya khas untuk lorong, meninggalkannya agak neutral berbanding dengan rumah lain. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa gaya yang akan berjaya memasuki idea koridor itu sebagai sebuah bilik dan juga membantu ia secara gaya untuk wujud secara berasingan dari apartmen. Kami akan mengkaji secara terperinci setiap.

kembali ke menu ↑

Negara di rumah kayu

Kenapa di rumah kayu? Negara - gaya semulajadi semulajadi, terdiri daripada bahan-bahan mesra alam dan kayu terutamanya, serta sahih dan luar biasa. Paling penting, ia akan kelihatan hanya di rumah kayu persendirian atau di negara ini, secara organik sesuai dengan suasana persekitaran bangunan dan menekankan daya tarikan bangunan tersebut.

Gaya negara

Gaya negara

Jenis ini dianggap menyenangkan dan harmoni, kerana ia menggunakan bahan semulajadi semulajadi: batu, tanah liat, kayu dan segala sesuatu yang boleh membanggakan tekstur kasar. Selalunya, kayu ditinggalkan di dinding, tetapi kadang-kadang separuh bahagian atas disisipkan dengan warna yang berlainan dengan bahagian bawah dengan kertas dinding tekstil. Dengan cara ini, sebuah rumah kayu juga membolehkan anda menjimatkan siling - balok kelihatan sangat organik dan hangat.

Jenis ini dianggap menyenangkan dan harmoni.

Jenis ini dianggap menyenangkan dan harmoni.

Perabot juga bernilai mengambil sebaliknya, dan oleh itu adalah yang terbaik untuk memberi tumpuan kepada warna gelap.

Pilihan yang baik adalah dengan memilih laci dan kabinet yang sengaja berumur atau dada vintage, dan barang antik dapat melengkapi suasana ini.

Unsur-unsur tidak boleh mematuhi peraturan khusus penempatan, cukup untuk mengaturnya dan bergerak secara berkala jika pilihan tempat itu salah.

Perabotan patut mengambil kontras

Perabotan patut mengambil kontras

Semulajadi bukan sahaja bahan, tetapi juga warna:

 • strawberi;
 • oren;
 • zaitun;
 • pic.

Dan nuansa lain akan dapat menghiasi dewan dalam gaya negara terbaik secara organik. Nada-nada ini harus menjadi titik aksen pada permaidani tenunan, tirai tirai kain tekstil, seramik elegan dan aksesori. Strok sisa akan menjadi buatan tangan dan objek lama untuk menghiasi bilik.

kembali ke menu ↑

Moden untuk moden

Di sini juga, anda dapat menemui beberapa cinta untuk segala sesuatu yang semula jadi, kerana bahan utama gaya ini adalah batu dan kayu, tetapi logam dan kaca juga digunakan di sini dalam kuantiti khusus. Moden adalah fenomena yang sangat bergaya yang menggunakan garis tajam geometri, tetapi tidak menyukai sudut tajam. Ia juga perlu diperhatikan bahawa dalam kesederhanaan keseluruhan pedalaman berpegang pada minimalism, tetapi pada masa yang sama ia tidak menggunakan simetri.

Bahan utama gaya ini adalah batu dan kayu.

Art Nouveau

Kaca dalam gaya ini adalah hiasan yang sangat baik, jadi moden akan benar-benar seperti orang-orang yang mempunyai dewan dengan tingkap. Menghargai bagaimana secara organik dan elegan tingkap kaca berwarna di dalam pembukaan tingkap dalam gaya moden!

Tingkap kaca berwarna dengan floristik atau corak abstrak lain di pintu antara bilik dan dinding kabinet, serta lampu yang terbuat dari kaca Perancis akan kelihatan luar biasa dan cantik.
Cermin dalam gaya ini - hiasan yang hebat

Cermin dalam gaya ini - hiasan yang hebat

Perabot harus mengambil perhatian utama, oleh itu adalah penting untuk memilih model yang mudah tetapi halus.. Mungkin ia akan menjadi kabinet kecil tanpa hiasan yang terlalu banyak, tetapi pada kaki, atau kabinet minimalis dengan pemegang yang diukir. Semakin mudah objek itu, semakin mudah ruang, dan unsur tambahan dalam bentuk pola bergelombang dan pena yang ditempa akan membantu menjadikan pedalaman yang mulia dan mahal.

Perabot mudah tetapi canggih

Perabot mudah tetapi canggih

Jika kita bercakap tentang lantai, maka ia adalah sesuai untuk memilih apa-apa lebih daripada jubin, dan ia mestilah warna pastel cahaya. Untuk yang moden, dengan cara ini, warna yang agak mahal dan canggih adalah relevan:

 • beige;
 • burgundy;
 • hitam;
 • coklat;
 • zamrud pucat.

Ia masih menambah bahawa moden adalah gaya untuk kawasan besar, oleh itu ia tidak akan berfungsi untuk lorong-lorong kecil.

Violet salah satu warna Art Nouveau

Violet salah satu warna Art Nouveau

kembali ke menu ↑

Gaya Skandinavia untuk asal

Gaya ini semakin popular di pangsapuri-pangsapuri bandar moden, kerana ia kelihatan sangat selesa dan praktikal, seperti suasana yang sederhana. Ia menggunakan banyak unsur yang secara literal membantu menghangatkan ruangan:

 • permaidani panas;
 • perabot kayu;
 • kabinet tahan lama dan lapang.

Moto gaya Scandinavia adalah keselesaan dan kesenangan.

Gaya skandinavia

Gaya skandinavia

Itulah sebabnya semua perabot yang terletak di koridor harus ringkas dan selesa yang mungkin, dan tidak menduduki ruang yang besar. Tidak perlu dikatakan, dalam gaya Scandinavia, lebih baik untuk mempunyai rak yang kuat dan kuat dengan cangkuk daripada kabinet besar dengan meja rias? Sekiranya anda mahukan contoh yang jelas, periksa perabot syarikat Ikea dari Sweden-Belanda.

Gaya semakin popular di pangsapuri bandar moden.

Gaya semakin popular di pangsapuri bandar moden.

Warna-warna utama untuk latar belakang di sini tidak hanya menjadi terang, tetapi praktikal putih, kerana lantai, tidak juga dinding, atau siling harus mengalihkan perhatian seseorang dari pemikirannya. Untuk menghapuskan kekurangan dan menambah keselesaan rumah, semua yang anda perlukan adalah untuk menambah corak yang lucu dan bersahaja, corak asli dan kain lembut dalam warna yang menyenangkan dengan gamut yang hangat.

Adalah penting bahawa dalam gaya ini kesesuaian haruslah dalam setiap detail, mengapa ia paling sesuai untuk bilik kecil.
Warna utama untuk latar belakang berwarna putih.

Warna utama untuk latar belakang berwarna putih.

Scandinavia suka menggunakan ruang yang diberikan kepada mereka secara rasional, tanpa disembur terlalu banyak, tetapi rumah mereka tidak kelihatan asetik. Walaupun perabotnya disusun dengan bijak dan tanpa banyak keperluan, di sekeliling dinding, rak dan meja counters menghiasi barang-barang isi rumah pemilik masing-masing, yang menambah suasana atmosfera dan kehangatan yang bersahaja. Sebenarnya perbezaan ini antara pendekatan praktikal dan cinta khas untuk rumah anda yang menyuap banyak, itulah sebabnya mengapa lorong-lorong yang indah seperti itu muncul.

Gunakan ruang secara rasional

Gunakan ruang secara rasional

kembali ke menu ↑

Tips Reka Bentuk

Walaupun anda memutuskan untuk melengkapkan rumah anda sendiri, jangan menolak bantuan pereka yang berpengalaman. Mereka bersedia untuk menawarkan beberapa cadangan untuk pembaikan, supaya anda boleh mengatasi reka bentuk lorong anda dengan cepat dan cekap:

Memilih bahan yang betul

Adalah berbaloi bahawa setiap bahan yang digunakan dalam hiasan atau susun atur mestilah tahan kelembapan atau mempunyai salutan tahan kelembapan untuk menghapuskan risiko kerosakan pada objek. Anda harus memahami bahawa anda akan mula membawa air dan kotoran dari jalan, jadi pastikan bahawa pembaikan tidak "runtuh" ​​selepas musim hujan pertama.

Bahan pilih tahan kelembapan

Bahan pilih tahan kelembapan

Beri perhatian kepada gaya

Sekiranya anda tidak mempunyai dewan masuk yang sangat besar, anda tidak perlu memperuntukkan terlalu banyak terhadap latar belakang bilik-bilik lain di rumah anda. Tetapi walaupun bilik itu cukup luas, ia juga tidak disyorkan untuk memilih gaya yang berbeza yang tidak perlu, supaya tidak kehilangan integriti apartmen. Jika anda tidak dapat menyelesaikan masalah cara membuat bilik, pilihlah sesuatu yang neutral, tetapi moden.

Lorong kecil di apartmen

Lorong kecil di apartmen

Keutamaan untuk warna putih

Satu kesinambungan untuk yang terdahulu adalah cadangan untuk memilih kebanyakan warna putih dan kelabu, dan yang kedua telah menjadi jenis rekaan kegemaran selama tujuh atau lapan tahun. Sekarang warna kelabu dan warna tidak akan mengambil kedudukan, jadi jika matlamat utama untuk anda adalah reka bentuk yang tepat pada masanya dan bergaya, maka warna ini diperlukan. Ia kelihatan mudah, tetapi elegan dan tidak kasar, dan sesuai dengan gaya reka bentuk pangsapuri bandar yang paling sesuai - berteknologi tinggi.

Cadangan untuk memilih kebanyakan warna putih dan kelabu

Cadangan untuk memilih kebanyakan warna putih dan kelabu

Memilih nada cahaya

Jangan takut untuk memilih nada cahaya kepada orang yang gelap, kerana takut bahawa mereka akan menjadi kotor dengan cepat, lebih sukar untuk menggosok dan kekal untuk hidup. Jika terdahulu masalah seperti itu timbul disebabkan oleh "kimia kimia" yang tidak berkualiti, kini bahan buatan yang digunakan untuk penamat dibersihkan dengan mudah dan tanpa sebarang kerosakan dengan deterjen standard.

Kami melakukan segala-galanya untuk dipadankan antara satu sama lain

Memilih gaya tertentu, jangan lupa bahawa semua perabot sepadan dengannya. Anda tidak boleh meletakkan kerusi kayu separa antik di dalam gaya berteknologi tinggi, sama seperti anda tidak boleh memilih kabinet terang yang cerah dalam klasik. Sekiranya sukar untuk mencari kompromi, dapatkan sesuatu yang netral, sebagai contoh, kerusi biasa dan bukannya pouf, dan menambah kepadanya sejenis hiasan bergaya, dalam kes ini, kusyen tempat duduk berpola.

Perabot mesti sepadan dengan gaya.

Perabot mesti sepadan dengan gaya.

Perkara utama untuk meletakkan penyangkut mantel

Anda tidak boleh meletakkan apa-apa perabot kerana saiz koridor kecil atau tidak berguna, tetapi di mana-mana lorong hendaklah menjadi gantungan di bawah pakaian luar. Ini boleh menjadi cangkuk biasa, yang dipasang di dinding atau dinding modul, dan gantungan, yang akan terletak di kabinet terbuka atau tertutup, akan menjadi idea yang baik. Antara idea-idea yang akan anda susunkan, di peringkat akhir reka bentuk, susunkan penyangkut supaya anda dapat dengan cepatnya berhimpun di jalan.

Kami cuba membeli keseluruhan set sekaligus.

Jangan cuba mencari unsur-unsur yang berbeza di pedalaman secara berasingan, apabila anda sudah mempunyai peluang untuk membeli keseluruhan set. Anda boleh membeli bukan sahaja dinding, tetapi juga modul individu dari siri yang sama yang anda boleh mengatur di koridor. Jadi, anda boleh menjauh dari masalah "hash" dalam reka bentuk, walaupun pilihan ini tidak sesuai untuk setiap apartmen.

Kecil, mudah tetapi menarik

Kecil, mudah tetapi menarik

Letakkan lampu

Dengan lampu di koridor, fikirkan di mana anda ingin mempunyai sumber cahaya semulajadi - buatan harus menggantikannya. Selain siling, luminair paling kerap terletak di pinggir atas atau di sisi cermin, kerana ia adalah cara yang paling mudah untuk menerangi diri anda semasa kos make-up atau biasa. Lampu titik individu boleh terletak di dalam almari di atas kawasan penyimpanan, tetapi lampu hiasan diletakkan di tempat yang penting untuk membuat kesan visual dengan bantuan bayang-bayang.

Ia semua bergantung pada kuasa lampu

Adalah agak sukar untuk memanggil masa dengan pengiraan jumlah cahaya di dalam rumah - mustahil untuk ditentukan oleh mata, oleh itu, selalunya kes seperti ini diberikan kepada tuan dunia. Segala-galanya pada dasarnya bergantung kepada kuasa lampu itu sendiri, bentuk lampu, kehadiran hiasan pada mereka dan lokasi mereka di dalam bilik. Sudah tentu, selepas pemasangan dan masa tertentu, anda akan dapat memahami sama ada sesuatu dipasang tidak berjaya, tetapi ini tidak begitu mudah.

Pencahayaan yang betul mempunyai peranan penting

Pencahayaan yang betul mempunyai peranan penting

Kami menguruskan sistem storan

Sekiranya anda pasangan suami isteri atau keluarga yang besar, maka anda perlu mengaturkan sistem penyimpanan bukan sahaja untuk pakaian, tetapi juga untuk barangan isi rumah, terutamanya kunci. Juga, semua kabinet, termasuk pendirian kasut, harus luas. Adalah penting untuk memikirkan segala-galanya agar anda boleh mencapai perkara-perkara yang diperlukan hampir dari ambang rumah.

Rangka perancangan dengan penyangkut

Sesetengah susun atur bilik hanya membenarkan cangkuk dinding, bukan penyangkut mantel lantai. Jangan takut untuk memasang sesuatu di dinding, tetapi perlu memikirkan beberapa perkara penting. Dalam kes cangkuk, anda perlu melindungi permukaan yang akan dipasang, dari kelembapan pakaian, yang boleh dilakukan dengan panel dinding, kertas dinding vinil dan plaster hiasan.

Pilihan untuk meletakkan perkara

Pilihan untuk meletakkan perkara

Sudah tentu, pereka masih mempunyai banyak idea untuk reka bentuk bilik seperti itu, tetapi hanya tidak memberitahu dalam satu artikel. Kami berharap artikel itu memberi anda arahan untuk fantasi mengenai subjek reka bentuk anda sendiri untuk masuk rumah anda. Kami mencuba bukan sahaja untuk mengenali anda dengan trend utama dalam reka bentuk bilik ini, tetapi juga untuk memberikan petua penting mengenai kemasan dan perancangan.

Reka bentuk almari

15 idea reka bentuk

8 Skor Jumlah
Lorong di dalam rumah dan apartmen

Bermula dari lorong, kami mendapat gambaran tentang sebuah rumah atau apartmen. Oleh itu, ruangan ini perlu diberikan perhatian yang kurang apabila selesai dan merancang.Kami telah cuba mengumpulkan maklumat yang paling terkini, yang akan membantu mengatur segala sesuatu dengan betul dan tidak melupakan perkara utama. Selepas membaca, sila tinggalkan komen anda dalam komen dengan argumen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
7.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Banyak selesai
 • Kemudahan
 • Kebolehterimaan eksperimen
Cons
 • Kos penamat
 • Masa
 • Perkhidmatan pereka
Tambah ulasan anda

Lyudmila Zavyalova

Rerayter, copywriter dan hanya seorang gadis comel.

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk