Reka bentuk dalaman rumah bandar dalam gaya moden: 155+ (Foto) projek untuk ruang tamu, dapur, halaman

Reka bentuk rumah bandar pada dasarnya berbeza dari reka bentuk rumah-rumah lain. Ini secara logiknya adalah dari perancangan - rumah bandar bukan hanya sebuah pondok, tetapi sebuah pondok, yang terletak dalam komuniti desa dan yang dua dindingnya bersebelahan dengan tembok-tembok kotej lain. Mengenai ciri-ciri perancangan, reka bentuk, bukan sahaja pondok, tetapi juga halaman lanjut dalam artikel kami.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri pilihan - mengapa betul-betul seperti penyelesaian?

Mereka mengatakan bahawa susun atur yang luar biasa itu berasal dari zaman pertengahan England, di mana tidak banyak ruang di bandar-bandar dan di mana rumah-rumah tumbuh dengan sendirinya, tanpa rancangan yang jelas. Pada masa itu, ketika anak-anak membesar dan membawa masuk pasangan, mereka tidak tinggal bersama ibu bapanya, tetapi melekatkan dinding lain ke rumah mereka - tembok ke dinding.

Jadi semua orang mendapat ruang peribadi mereka, tetapi keluarga muda boleh datang kepada para penatua sebagai nasihat pada bila-bila masa.

Rumah kediaman reka bentuk boleh dibangunkan dari awal anda sendiri

Rumah kediaman reka bentuk boleh dibangunkan dari awal anda sendiri

Sekarang, tiada siapa yang membina mengikut metodologi yang sama, tetapi prinsipnya tetap dan digunakan, kerana dengan bantuannya, mungkin untuk menghemat ruang dan mengurangkan biaya pembinaan.

Idea sebuah rumah bandar kelihatan agak luar biasa - biasanya ketika datang ke rumah negara, semua orang membayangkan sebuah rumah yang terpencil.

Tetapi ia mempunyai kelebihan tertentu, kerana yang baru-baru ini terdapat lebih banyak rumah bandar. Ini adalah:
 • Kos. Adakah anda mahu tambahan rumah itutetapi tidak mampu? Kemudian rumah bandar untuk anda adalah penyelesaian yang baik. Anda akan mendapat semua kelebihan rumah persendirian - plot anda, garaj, keupayaan untuk menyusun sekatan seperti yang anda suka - dan kekayaan ini akan lebih murah daripada rumah persendirian yang berasingan.
 • Kehadiran syarikat pengurusan. Anda mahu rumah persendirian, tetapi anda takut dengan keperluan untuk menangani semua masalah, dari tangki yang bocor ke Internet yang hilang itu sendiri? Anda tidak mahu memulakan anjing, tetapi memerlukan perlindungan? Kemudian rumah bandar itu merupakan penyelesaian terbaik untuk anda - ia disampaikan oleh syarikat pengurusan, dan wilayah kampung dijaga.
 • Penginapan yang hebat. Sebagai peraturan, rumah bandar terletak di luar bandar, di mana udara segar dan kurang. Jika anda memilih tempat yang betul, mungkin ada hutan atau sungai yang berdekatan.

Reka bentuk ini pada asasnya berbeza dari reka bentuk rumah lain.

Reka bentuk ini pada asasnya berbeza dari reka bentuk rumah lain.

Di samping itu, anda akan mempunyai plot dan garaj anda sendiri di tingkat pertama. Dan jika anda ingin merancang rumah anda sendiri - buat beberapa bilik, pilih tingkat kedua atau lupakannya sepenuhnya - anda akan mendapat peluang sedemikian.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: KAJI: Adakah mudah untuk memilih reka bentuk untuk kotej untuk diri anda? (225+ Foto) Kami menggabungkan tidak serasi

kembali ke menu ↑

Hiasan rumah bandar

Rumah siap jadi kelihatan seperti sebuah kotak slab konkrit - ia mempunyai pintu, tingkap, bumbung dan plot berpagar. Segala-galanya anda perlu menjaga diri anda sendiri. Dan ia lebih menarik daripada rumah yang sudah siap, yang mungkin tidak sesuai dengan keperluan anda.

Dalam gaya moden

Dalam gaya moden

kembali ke menu ↑

Layout

Perkara pertama yang anda perlu jaga adalah perancangan. Sebagai peraturan, rumah bandar ini mempunyai dua tingkat:

 • Pada mulanya adalah bilik-bilik yang digunakan secara berterusan dan di mana anda boleh membiarkan mana-mana tetamu. Ia adalah dapur, ruang tamu dan bilik mandi.
 • Pada yang kedua adalah lebih banyak bilik peribadi, di mana hanya tetamu yang anda percayai dibangkitkan. Ini bilik tidur peribadi ahli keluarga.
 • Pada lantai mansard boleh menampung bilik tidurjika anda mempunyai keluarga dalam keluarga anda yang suka tidur di bawah bumbung, tetapi anda boleh mempunyai sesuatu dari bilik hobi: bilik biliard, perpustakaan, studio kreatif atau bahkan kajian.

Nada beige

Nada beige

Kemudian diputuskan apa susun atur di lantai:
 • Bilik berasingan. Dapur berasingan, ruang tamu berasingan, bilik tidur berasingan - penyelesaian klasik yang sesuai untuk anda jika anda mahukan rumah negara klasik dalam mana-mana gaya tradisional.
 • Separa zon. Dapur berasingan, ruang tamu berasingan yang bersambung tinggi gerbang atau dengan cara lain yang meninggalkan pandangan terbuka lebih daripada daun pintu biasa. Penyelesaian yang baik untuk beberapa gaya yang memerlukan ruang - sebagai contoh, untuk Scandinavian atau minimalisme.
 • Zon zon visual. Bilik-bilik berasingan tidak pada dasarnya, tetapi terdapat zon visual yang dilakukan menggunakan salah satu daripada banyak teknik. Satu penyelesaian yang baik untuk gaya moden yang memerlukan ruang yang besar, di mana tidak ada partisi secara prinsip - untuk lotengcontohnya.

Gaya berteknologi tinggi

Gaya berteknologi tinggi

Lembaga
Satu-satunya bilik yang sepatutnya mempunyai semua dinding adalah bilik mandi. Jika tidak, anda boleh menyambungkan fantasi itu.
kembali ke menu ↑

Teknik pengezonan

Dalam kes bilik individu, anda perlu memilih pintu yang sesuai dan berhati-hati untuk memastikan penebat bunyi yang baik.

Dalam hal zoning separa dan penuh, anda boleh memilih pelbagai partisi yang tidak memerlukan anda untuk membaiki kompleks:

 • Perabot. Ia mungkin biasa di kalangan bilik. almariyang akan membahagikannya kepada dua bahagian, dan mungkin sesuatu yang lebih rumit - dari rak buku ke meja dua tingkat, satu bahagian yang akan menjadi permukaan dapur yang berfungsi, dan bahagian lain - permukaan untuk makan malam.

Perapian, yang berfungsi sebagai partition

Perapian, yang berfungsi sebagai partition

 • Tirai. Jika anda suka gaya Oriental, cara pengezonan ini sesuai untuk anda. Buat kornea yang kuat, gantung langsir di atasnya, dan apabila anda perlu menggabungkan bilik, cuma tarikkannya. Adalah menarik bahawa penyelesaian semacam itu sesuai walaupun untuk zon tidur bilik tidur - kecuali, tentu saja, kedua-dua penduduknya terganggu oleh bunyi kehadiran orang lain.
 • Skrin pegun. Mereka dipanggil skrin agak tradisional - mereka tidak kelihatan seperti lipat skrin klasik sama sekali. Mereka mempunyai panduan di siling dan lantai, serta kanvas, yang boleh dipindahkan mengikut keperluan. Kelihatan kertas tebal yang bagus di Jepun gaya dan kain kaca frosted di hi-tech.
 • Skrin Mudah Alih. Reka bentuk klasik - boleh dilipat dan diangkut dari satu tempat ke tempat. Untuk zon bilik besar tidak sesuai, tetapi jika anda perlu memilih sudut kecil di dalam bilik tidur - sebagai contoh, untuk kanak-kanak atau kawasan rekreasi - yang sesuai.

Reka bentuk ruang tamu kecil dengan warna putih.

Reka bentuk ruang tamu kecil dengan warna putih.

Selain partition, zon dapat memberikan teknik visual murni:
 • Pencahayaan. Dengan luminaire berasingan di setiap zon - dan sekarang, anda tidak boleh salah, di mana ruang makan, dan di mana kerja itu.
 • Warna. Satu zon dalam satu warna, yang lain dalam satu lagi - dan kesannya dicapai. Perkara utama ialah memilih warna dengan betul: mereka boleh sama ada warna nada yang sama, atau berbeza dengan satu sama lain.
 • Berlapis siling. Penyelesaiannya bukan sahaja menarik, tetapi juga sangat cantik. Boleh bergabung drywall dan siling digantung, atau plaster dan drywall. Ia mungkin bentuk yang berbeza, berwarna berbeza. Biasanya ia dibuat di atas satu zon, di atas yang lain. Campurkan dalam pencahayaan yang berlainan.
 • Berlapis lantai. Satu bahagian lantai perlu lebih tinggi, yang lain di bawah - dan sekarang, anda tidak boleh salah lagi, di mana anda mempunyai kawasan tidur, dan di mana kawasan kajian.

Biasanya teknik pengezonan digabungkan - lantai pelbagai peringkat dengan siling pelbagai peringkat, ditambah dengan warna yang berbeza, ditambah pencahayaan. Hasilnya biasanya kelihatan menarik.

Lembaga
Agar tidak menjadi keliru, di mana itu, duduk dan lukis sebuah rumah bandar. Tunjukkan di mana terdapat zon, lukiskan beberapa idea - dengan dan tanpa dinding, dengan pencahayaan pelbagai jenis. Lihat hasil apa yang anda sukai.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Projek rumah satu tingkat dari bar: Peraturan reka bentuk, kelebihan dan kekurangan

kembali ke menu ↑

Menghias dan perabot - gaya

Apabila perancangan selesai, anda boleh meneruskan ke penamat. Anda boleh dibimbing dalam proses dengan fantasi anda sendiri, dan anda boleh dengan gaya. Perkara utama ialah memilih yang sesuai dengan anda.

Bilik bergaya

Bilik bergaya

Jika anda tidak mempunyai sekatan, tetapi ada zon, mereka akan sesuai dengan anda:
 • Gaya skandinavia. Datang dari utara, gaya ini suka ruang dan warna cahaya. Laksanakannya putih, biru pucat, warna kuning air. Dinding ditutup dengan cat atau plester, kayu diletakkan di atas lantai, dan silingnya ditampal. Tingkap dibuat sekecil mungkin, perabotnya kayu, nyenyak. Perlu ada aksesori. permaidani di lantai, langsir diperbuat daripada kain semulajadi. Ok jika anda ada perapian.
 • Loteng. Datang dari Amerika, gaya ini sesuai untuk bilik-bilik besar dengan siling tinggi. Warnanya berwarna putih, hitam, warna bata dan warna konkrit. Dinding ditutup dengan kerja bata dan plesteran sebahagiannya, siling juga melepa dan membuat rasuk di atasnya. Lantai dipotong di bawah konkrit. Perabot di loteng hendaklah pejabat, diperbuat daripada logam dan kulit, wajib di dapur kaunter bar. Aksesori - berkaitan dengan hobi pemilik. Grafiti mandatori di dinding.

Klasik Inggeris

Klasik Inggeris

Jika anda mempunyai bilik peribadi, mereka akan sesuai dengan anda:
 • Klasik Inggeris. Gaya yang datang dari England lama yang baik untuk rumah bandar boleh dipanggil asli. Warna - tembaga, kayu gelap, warna semulajadi mulia, dari madu halus hingga zaitun. Terdapat panel kayu dan kertas dinding di dinding, parket di lantai, dan plaster di siling. Perabot adalah kayu, elegan, sofa mewah yang paling penting. Banyak tekstil - langsir, karpet, tuala. Pastikan potret pemilik dan secara amnya lukisan di dinding.
 • Minimalisme. Di ruang besar, ia kelihatan terlalu kosong, tetapi di beberapa bilik adalah baik. Warna - putih, kelabuhitam Dinding di plester atau cat, siling ditampal, lantai ditutup dengan linoleum atau lamina. Perabot semudah mungkin, kayu atau logam. Secara praktikalnya tiada aksesori - pengecualian boleh menjadi bunga pada ambang tingkap atau gambar terang seorang artis moden di dinding.

Minimalis yang ketat

Minimalis yang ketat

Kerana ketiadaan partition juga sesuai gaya kotoran, kitsch atau klasik Scandinavian.

Untuk bilik - Jepun, Cina dan eko lain, kolonial dan provensi, chebbi chic dan gaya klasik lain.

Lembaga
Gaya bukanlah panduan wajib untuk bertindak, tetapi koleksi tip. Anda sentiasa boleh menambahnya dengan citarasa anda.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: 210+ Foto rumah-rumah batu yang indah (satu tingkat / dua tingkat). Menghadapi facades dengan tangan mereka sendiri

kembali ke menu ↑

Hiasan halaman

Halaman rumah agak kecil, kerana kandungan untuknya mesti dipilih dengan bijak. Ia mungkin:

 • Taman sayuran. Jika anda menyukai idea mengumpul sayur-sayuran anda sendiri, anda boleh mengambil bahagian di halaman di bawah katil. Mereka tidak akan kelihatan seperti bilik bunga yang elegan, tetapi anda tidak boleh menghabiskan masa di taman, tetapi lakukan dengan manfaat.

Halaman rumah bandar

Halaman rumah bandar

 • Taman ini. Walaupun anda tidak mahu mengambil banyak ruang di bawah taman, menanam pokok buah-buahan di halaman itu sentiasa menjadi idea yang baik.Mereka akan memberikan naungan, dan pada musim bunga mereka akan mekar - bau ceri halus, apel, aprikot akan dirasakan melalui tingkap.
 • Katil bunga dan semak. Ambil tanah di bawah bunga - juga idea yang baik. Mereka akan menghiasi laman web ini, mereka akan berbau yang baik, dan mereka memerlukan lebih banyak penyelenggaraan daripada sayuran atau pokok buah-buahan. Perkara utama adalah memilih jenis yang akan menjadi baik dalam iklim anda.
 • Arbor. Sekiranya anda ingin menghabiskan masa di udara segar, gazebo pasti berguna. Ia akan menghiasi plot, akan digabungkan sepenuhnya dengan warna, dan di sebelahnya anda boleh mengambil tempat di bawah barbeku dan menjemput rakan-rakan untuk kebab.

Arbor ini boleh dibuka, ditutup, separuh terbuka dan dibuat dalam apa jua gaya.
Tempat yang selesa untuk tinggal

Tempat yang selesa untuk tinggal

 • Taman permainan untuk kanak-kanak. Sekiranya anda mempunyai anak-anak, halaman itu boleh dilengkapi untuk mereka. Buat kotak pasir, rumah permainan, slaid dari mana anda boleh melancarkan, paip dan cincin, di mana anda boleh melompat dan ke mana anda boleh mendaki. Tetapi bersiaplah untuk fakta bahawa anda perlu mengumpulkan semua anak-anak di sekelilingnya.
 • Kolam renang. Jika anda tinggal di kawasan selatan Rusia, kolam itu pasti tidak akan menyakiti anda. Ia bukan sahaja kelihatan baik, tetapi juga membolehkan musim panas untuk mengatur berenang - dan untuk ini anda tidak perlu pergi ke laut atau pergi ke sungai.
 • Kolam buatan. Anda boleh mengisi teratai ikan dan air.

Dan jika anda tidak mahu membuang masa dan tenaga, anda hanya boleh menanam halaman untuk rumput dan secara berkala memotongnya. Hasilnya akan kelihatan cukup rapi.

Ruang gaya gaya loteng

Ruang gaya gaya loteng

Sekiranya anda mahu susun atur anda sendiri dan anda sudah bersedia untuk melabur di dalamnya - rumah bandar itu pasti sesuai dengan anda lebih banyak pangsapuri di sebuah bangunan pangsapuri.

Sekiranya anda mahukan sebuah rumah persendirian, tetapi anda tidak mempunyai wang yang mencukupi untuknya - rumah bandar juga sesuai.

Dan jika anda hanya mahu tinggal di tempat yang menyenangkan, tetapi tidak jauh dari bandar besar - ini adalah penyelesaian untuk anda.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sebuah rumah satu tingkat yang indah dengan loteng (100 + Projek Foto). Mengapa ia bergaya dan murah pada masa yang sama?

kembali ke menu ↑

VIDEO: Townhouse - semua nuansa pilihan

Apa itu rumah bandar?

Ciri pemilihan

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 155 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Reka Bentuk Townhouse

Tidak kenal dengan rumah bandar? Kami gembira untuk membentangkan anda jenis pondok baru yang anda pasti suka. Dalam artikel ini anda akan mengetahui tentang ciri-ciri susun atur bukan sahaja dari premis, tetapi juga halamannya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • ia lebih murah daripada rumah persendirian;
 • lokasi biasanya baik - udara segar, mungkin hutan atau sungai di dekatnya, tidak terlalu jauh dari kota;
 • ia dapat diselesaikan sepenuhnya dengan citarasa anda.
Cons
 • adalah mungkin untuk tidak membelinya tanpa kereta - kebanyakan kampung terletak di kawasan bandar besar, sukar untuk sampai ke sana dengan pengangkutan awam;
 • ia kos tetapi lebih daripada sebuah apartmen;
 • anda memerlukan masa dan wang untuk menyesuaikannya dengan citarasa anda - dan pastinya bukan tanpa bantuan pembina profesional.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk