Buat bahagian dalaman anda sendiri: 110+ Foto reka bentuk Bilik tidur Corner dengan napolem. Anda tidak boleh meneka idea-idea ini!

Untuk menghiasi bilik tidur sudut anda secara ergonomik, anda memerlukan kesabaran, keyakinan dalam kemenangan dan nasihat kami.

Kandungannya:

Sudut-sudut adalah ruang-ruang kesepian di rumah kita yang membuat kita berasa tertekan akibat kegagalan mereka. Tata letak bilik tidur dengan segala macam "niche" dan sudut adalah misteri besar untuk pemilik rumah dan benar-benar, apa untuk mereka? Lagipun, mereka sangat sukar untuk mengisi atau menghiasi selaras dengan tema bilik. Malah arkitek dan pereka dalaman kadang-kadang keliru dengan sudut pelik ini dan terus tertanya-tanya bagaimana untuk menghias sudut kosong.

Tidak mudah untuk perabot

Tidak mudah untuk perabot

Agar tidak bersabar dengan keadaan yang ada dan tidak meninggalkan perkara seperti itu, tukar daya tarikan bilik tidur sudut anda dengan menambah hiasan kecil atau menggunakan idea inovatif untuk sudut ini. Oleh itu, mari saya ceritakan sedikit tentang cara menggunakan cara pintar untuk menghias sudut.

Bilik tidur Corner Ergonomik

Untuk berjaya mengedarkan pedalaman di bilik tidur sudut kecil, perlu mempertimbangkan setiap butiran. Warna dinding yang anda pilih dan bagaimana anda menggunakan warna ini memainkan peranan penting dalam mewujudkan ruang santai dan menarik.. Beberapa komponen lain, seperti perabot, aksesori dan pencahayaanMereka membantu membuat bilik tidur kecil yang tidak selesa dan selesa.

Menggunakan setiap sudut ruang kosong

Menggunakan setiap sudut ruang kosong

kembali ke menu ↑

Lukisan dan warna

Warna yang anda pilih untuk bilik tidur anda, dan bagaimana anda menggunakannya menentukan sama ada ruangan itu kelihatannya luas atau sempit.

Lembaga
Sekiranya anda ingin menggunakan warna yang kaya di dinding, cat semua dinding kecuali tiang dan kecuali garisan siling perimeter.
Cahaya tetapi warna yang sengit di dalam bilik tidur

Cahaya tetapi warna yang sengit di dalam bilik tidur

Warna cahaya yang menutupi dinding dan siling membuat bilik lebih luas dan terang. Ia juga memberikan ilusi ketinggian visual.Jangan gunakan di sudut bilik dengan susun atur yang tidak standard warna gelap dalam kombinasi dengan cahaya di tempat-tempat sudut dan siling. Ini akan menyerlahkan ketidaksamaan. susun atur dan menjadikannya secara visual lebih kecil.

kembali ke menu ↑

Perabot

Saiz dan susunan perabot di dalam bilik tidur paling mempengaruhi betapa rapat atau luasnya anda merasa di dalamnya. Kurang sedikit perabot yang anda miliki di bilik tidur anda, lebih banyak bilik akan dibuka. Item yang lebih kecil yang akan digunakan untuk beberapa tujuan menjamin pulangan maksimum.

Tembok protrusions atau kawasan yang mempunyai siling yang siling kerap dibiarkan kosong, tetapi anda boleh mengisi dengan perabot yang anda duduk atau berbaring, membebaskan ruang di seluruh ruangan untuk elemen yang lebih tinggi.

Ruang di hadapan oleh tingkap juga tidak boleh dibazirkan. Kecil jadual, kerusi atau bangku, terletak di bawah tingkap, mencipta kawasan bacaan yang selesa.

Rak buku almari terbina dalam atau rak dinding membolehkan anda menggunakan ruang menegak, tetapi menahan keinginan untuk mengatur semua dinding dengan sesuatu yang berguna. Jika tidak, anda sekali lagi menekankan sudut, serta saiz bilik kecil.

Bilik dengan siling yang kencang

Bilik dengan siling yang kencang

kembali ke menu ↑

Lekapan lampu

Bilik sudut kelihatan lebih gelap, dengan begitu teliti pilih pencahayaan.

Lembaga
Elakkan kain berat untuk menutup tingkap, kerana cahaya semulajadi paling sesuai di sini. Pilih penutup tingkap cahaya atau telus yang memberikan cahaya semulajadi.

Cerekat atau dinding dipasang pencahayaan menghapuskan keperluan untuk lampu yang dapat menempati ruang berharga. Cermin terletak di sebelah tingkap atau di hadapannya, juga mencerminkan cahaya dan membantu mencerahkan ruang.

Pencahayaan bilik yang kaya terang

Pencahayaan bilik yang kaya terang

kembali ke menu ↑

Aksesori

Mempunyai bilik tidur yang penuh aksesori menekankan saiz bilik kecil, jadi bukannya memilih banyak objek kecil, gunakan beberapa yang lebih besar. Sebagai contoh, bukannya menggantung kolaj dengan gambar di dinding, menggantung satu sekeping seni.

Pusingan permaidani dan meja-meja secara visual mengelilingi bilik supaya tidak memberi tumpuan kepada sudut-sudut. Gunakan aksesori untuk membawa warna ke ruang. Warna-warna yang terang di dalam katil, langsir, seni dan elemen lain menambah tekstur dan ekspresif kepada keseluruhannya reka bentuk bilik tidur andamengambil mata anda dari sudut dinding.

Penekanan pada langsir dan permaidani

Penekanan pada langsir dan permaidani

kembali ke menu ↑

9 petua untuk menganjurkan perabot di bilik tidur sudut

Mana-mana ruangan yang tidak persegi atau persegi panjang tidak memberikan anda simetri untuk mengimbangi keadaan, dan ini boleh menjadi masalah serius walaupun untuk juruhias dalaman profesional. Berita baiknya ialah anda boleh membuat bahagian dalaman yang indah, walaupun di dalam bilik yang luar biasa.

Anda boleh menggunakan garis panduan umum ini untuk menghiasi bilik tidur anda dengan bentuk yang luar biasa.

kembali ke menu ↑

Membuat zon

Pasang semua fungsi yang akan dilakukan di dalam bilik. Untuk bilik tidur utama, sebagai contoh, ia akan:

 • kawasan rekreasi;
 • bilik persalinan;
 • kawasan untuk menonton TV atau membaca.

Kemudian bahagikan ruang berdasarkan keperluan ini. Sekiranya bentuk bilik tidak menyusahkan, anda mungkin perlu mengakui bahawa tidak semua fungsi boleh berfungsi di mana-mana bahagian dalam bilik, contohnya, anda tidak boleh menonton TV dari katil.

Pemisahan bilik tidur ke zon berasingan

Pemisahan bilik tidur ke zon berasingan

Jika bilik itu cukup besar untuk berehat dan ruang kerja yang berasingan, susun perabot dengan sewajarnya. Anda boleh meletakkan komputer anda jadual dan buku rak dalam satu bahagian bilik, dan televisyen di pihak yang lain. Ruang sudut boleh disamarkan dengan meletakkan perabot bulat untuk menghilangkan tumpuan dari sudut tambahan. Pertimbangkan untuk meletakkan easel, pasu bunga atau kerusi di sudut sebagai hiasan aksen.

kembali ke menu ↑

Tiruan simetri

Adakah anda mempunyai tetingkap janggal yang tidak membenarkan apa-apa kaitan dengan ruang? Meletakkan langsir sepanjang sepanjang dinding, dari seks sehingga siling, anda boleh membuat tingkap simetri dan mengimbangi ruang.

kembali ke menu ↑

Asimetri Setaraf

Dalam kes apabila simetri palsu tidak mungkin, gunakan realiti yang ada di dalam bilik anda untuk mengalahkannya, sambil menambahkan beberapa keping perabot berhampiran tingkap yang tidak selesa, mewujudkan keseimbangan dengan bantuan meja dan lampu gaya lain di seberang kawasan masalah.

Ruang di sekitar tingkap

Ruang di sekitar tingkap

kembali ke menu ↑

Tentukan dan snap ruang

Untuk hiasan ruang, gunakan permaidani yang akan memusnahkan kawasan - walaupun mereka bertindih di atas permaidani utama. Ia membantu untuk menghubungkan dan menentukan ruang, serta mewujudkan zon.

kembali ke menu ↑

Pindah perabot jauh dari dinding

Untuk sebab-sebab tertentu, orang ingin menyelaraskan semua perabot di sekeliling perimeter bilik mereka, tetapi tiada pereka akan menasihati anda mengenai kaedah ini. Sebaliknya, bagi mereka ia adalah seperti bentuk yang tidak baik.

Lembaga
Cara terbaik untuk mengatasi dinding yang salah adalah untuk memindahkan perabot jauh dari mereka dan menggunakan bahagian mereka untuk membuat partisi dan zon.

Gunakan kerusi untuk menetapkan kawasan sudut sebagai kawasan berasingan dengan niche yang sesuai untuk bersantai.

Ruang percuma di sekitar katil

Ruang percuma di sekitar katil

kembali ke menu ↑

Titik fokus

Idea yang baik untuk menganjurkan perabot dan aksesori di sekitar konsep asas bilik. Sebagai contoh, biarkan bilik tidur anda tempat tidur menguasai hiasan. Jika Bilik tidur digabungkan dengan ruang tamu, ia boleh menjadi TV atau sofa. Kemudian menghiasi sisa ruang di sekitar titik tumpuan. Dengan berbuat demikian, anda menumpukan pada aspek kehidupan asas, yang memberi anda orientasi yang diperlukan untuk menampung perabot dan aksesori yang masih ada.

kembali ke menu ↑

Biarkan fungsi menentukan dekorasi

Gunakan rak buku dan perabot tinggi yang lain untuk bertindak sebagai pembahagi bilik yang berkesan. Berkongsi bilik dengan bentuk yang tidak teratur adalah cara yang baik untuk mengatur aliran pergerakan di dalam bilik.

Sebagai contoh, berdiri empat kaki buku boleh diakses dari semua pihak. Ini secara automatik mengurangkan peluang untuk sofa dan kerusi melawan dinding. Di samping mencipta keseimbangan dalam bilik asimetri, anda boleh memindahkan perabot bebas di kehendak dan tidak akan ditahan oleh dinding. Juga bagus untuk diletakkan permaidani di tengah-tengah lantai untuk menarik perhatian ke tengah-tengah bilik, dan tidak ke penjuru.

Lampu lantai sebagai hiasan

Lampu lantai sebagai hiasan

kembali ke menu ↑

Mengekalkan konsistensi dalam hiasan

Mengulangi unsur-unsur reka bentuk di kawasan pedalaman membuat ruangan lebih seimbang. Adalah penting untuk memasang penutup tingkap. Perabot mesti dipadankan, dan hiasan dinding mesti juga dipersetujui. Ini bermakna anda tidak boleh mempunyai dinding dengan hiasan tematik yang bertentangan dengan elemen reka bentuk umum bilik jika anda tidak mahu dinding ini menjadi tumpuan di dalam bilik.

kembali ke menu ↑

Unsur-unsur reka bentuk harmonis

Memilih warna yang betul mengimbangi bentuk bilik yang salah.

Warna-warna cerah perlu dielakkan kerana mereka akan menekankan bentuk bilik.

Warna yang betul boleh menggabungkan dinding, menjaga mereka di latar belakang. Jika dinding anda condong, catkan cerun dengan putih terang, yang secara visual membuka bilik. Dan gunakan warna tambahan untuk seluruh elemen reka bentuk. Ingat jujukan yang kita bincangkan di atas.

Bilik putih terang

Bilik putih terang

Sangat menarik untuk diperhatikan bahawa sebuah bilik dengan bentuk yang luar biasa boleh menjadi tumpuan di rumah, jika ia dihiasi dengan minda. Anda boleh menterjemahkan kefahaman bilik untuk memihak kepada anda dengan menafsirkannya sebagai corak reka bentuk baru, melihat bentuk bilik sebagai kelebihan, dan bukan sebagai elemen yang tidak menarik dan tidak dapat dielakkan untuk pembetulan.

kembali ke menu ↑

Almari penjuru

Membekalkan bilik tidur sudut dengan almari pakaian terbina dalam adalah penyelesaian terbaik jika ruang membenarkan. Penyelesaian gaya ini sesuai untuk bilik tidur induk, yang menggabungkan rehat yang betul dan dioptimumkan secara fungsional.

Lokasi kabinet di sudut yang tidak selesa boleh menjadi tempat lapang untuk menyimpan benda-benda dan menggunakan ruangan yang dilupakan dengan berkesan. Nampaknya lebih mudah untuk menempatkan kabinet dalam bidang yang disediakan, tetapi masih perlu tugas itu diselesaikan sesuai dengan semua keperluan dan produk siap digabungkan dengan ruang yang kelihatan seperti bahagian alami dari bilik.

Perubahan bahagian mati bilik tidur ke kawasan berfungsi disertai dengan bahan yang sesuai dan kesan penamat. Salah satu penyelesaian yang paling pintar ialah rak yang sesuai untuk menyimpan kasut: rak boleh ditutup dengan pintu atau terbuka jika anda perlu menyimpan sesuatu yang lain selain kasut. Gunakan pintu gelongsor ke satu sisi untuk memudahkan akses ke kawasan terpencil kabinet.

Almari pakaian penjuru dengan niche

Almari pakaian penjuru dengan niche

Lembaga
Untuk almari pakaian yang bergaya, buat sudut atau kabinet bertingkat rata yang kelihatan padat, sambil tetap menjaga semua yang anda suka.

Model sedemikian terdapat di semua kedai perabot yang menjual perabot keratan. Penyelesaian ini juga direka untuk sudut antara tingkap atau pintu, supaya anda boleh menggunakan setiap meter bilik anda tanpa memudar cahaya atau melanggar simetri struktur.

Pintu gelangsar adalah penyelesaian bagi mereka yang ingin mengekalkan reka bentuk mereka bersih dan menjimatkan lebih banyak ruang, kerana mereka tidak mengambil ruang ketika mereka membuka. Anda boleh memasang pintu gelangsar di kabinet sudut dan membuat unit penyimpanan yang kemas apabila kedua-dua pintu bertemu di sudut.

Terdapat banyak kemungkinan untuk memilih kesan penamat pada pintu:

 • legap;
 • cermin;
 • pokok;
 • kaca berwarna

Untuk memaksimumkan ruang, pilih penyelesaian lantai-ke-siling dan tambah bahagian mengikut saiz bilik.

kembali ke menu ↑

Almari pakaian

Sekiranya anda sedang bergelut dengan kekurangan ruang dan sentiasa berasa kacau, buatlah kawasan yang berasingan dengan boudoir, mengatur struktur kabinet, yang boleh menduduki keseluruhan ceruk di sudut, cuba menggunakan sebanyak mungkin ruang. Tidak kira sama ada anda mahu mengaturkan almari anda atau menambah lebih banyak ruang ke kawasan sempit, terdapat banyak pilihan.

Almari terbina dalam sesuai untuk ruang tambahan untuk menggantung pakaian. Atau buat lebih popular sekarang, lebih kecil versi reka bentuk almari pakaian tradisional yang sesuai dengan ruang yang terhad. Kemudian buatlah kayu ringan untuk menyesuaikan dengan set bilik tidur.

Dilengkapi dengan almari pakaian dalam bilik asimetri

Dilengkapi dengan almari pakaian dalam bilik asimetri

Atau buat almari pakaian dengan huruf P untuk menduduki seluruh kawasan dengan sudut tambahan. Kemudian tentukan berapa banyak ruang yang anda perlukan dan bahagian mana yang hendak dipasang. Ini adalah bentuk yang sangat mudah yang boleh dipukul dengan cermin di pintu dan dinding berdekatan untuk membuat pandangan 360 darjah untuk berpakaian selesa.

Bagi pintu kabinet, mungkin tidak ada apa-apa, gaya ini dinamakan "Boutique" dan sangat popular juga. Atau pilih reka bentuk yang mudah seperti double, hinged atau pintu tunggal. Kaedah yang terakhir adalah kurang mudah, tetapi lebih tahan lama.

Gaya Butik Popular

Gaya popular "Butik"

Jangan lupa tentang rak, sebagai cara untuk menghilangkan kucar-kacir di dalam bilik tanpa membelanjakan banyak wang. Almari pakaian almari datang dalam pelbagai saiz dan gaya, yang dipilih secara individu mengikut ruang dan keperluan anda. Mereka boleh digunakan untuk menyimpan pakaian yang dilipat, kasut dan barang-barang lain yang mengecilkan rumah.

kembali ke menu ↑

3 idea almari pakaian untuk bilik tidur sudut

Sesetengah orang bertuah mempunyai ruang yang cukup untuk almari pakaian terbina dalam, sementara yang paling banyak hanya mempunyai ruang untuk memasang sudut kecil di bilik tidur.Sudah tiba masanya untuk membuat sebahagian besar ruang yang ada. Lihat idea-idea ini untuk kabinet yang akan ergonomically sesuai ke dalam bilik tidur dengan bentuk yang tidak teratur.

kembali ke menu ↑

Berbentuk L

Untuk menggunakan ruang mati, cuba buat kabinet dalam bentuk bahasa Inggeris L dengan meter persegi anda. Membina almari pakaian tersembunyi di dalam rehat dan tambahkan pintu lipat untuk membebaskan bilik tidur dari kekacauan dan kesesakan. Almari ini akan direka untuk menampung jenis pakaian dan aksesori yang paling khusus.

Almari pakaian untuk menampung semua jenis pakaian

Almari pakaian untuk menampung semua jenis pakaian

kembali ke menu ↑

Warna yang sama dengan dinding

Kualiti unik dari almari pakaian ini adalah menggunakan kombinasi warna yang sama dengan dinding, yang secara visual mengembang dan menyembunyikan "ruang yang berlebihan. Menggunakan kombinasi kayu semulajadi dan panel warna untuk pengembangan visual tambahan adalah trik kegemaran pereka kebelakangan ini. Bina ia sampai ke siling untuk mewujudkan rupa holistik dan menampung banyak bilik kebal.

Kabinet lurus ke siling

Kabinet lurus ke siling

kembali ke menu ↑

Cermin penjuru di sekeliling perimeter

Pasang panel cermin besar untuk mencerminkan cahaya di seluruh bilik.. Oleh itu, anda akan meminimumkan kesan pemasangan storan yang besar, dan pintu gelangsar akan melengkapkan reka bentuk yang berjaya. Kabinet ini boleh dipasang walaupun di tempat yang paling mudah dilihat - sebagai contoh, di belakang katil, kerana kapasitinya akan tersembunyi dan ruang tidak akan dibimbangi.

Almari pakaian dengan cermin

Almari pakaian dengan cermin

kembali ke menu ↑

12 cara pintar untuk meletakkan ruang

Sudut-sudut bilik tidur mempunyai potensi besar yang menanti penemuannya. Dengan hiasan yang betul dan kreativiti yang sedikit, anda boleh dengan mudah menekankan bilik tidur anda di sudut. Gunakan idea ini untuk merangsang imaginasi anda dan temukan asas untuk projek anda sendiri.

kembali ke menu ↑

Katil penjuru

Tempat tidur adalah tumpuan utama bilik tidur anda, dan ia harus kekal sebagai pusat perhatian, tanpa mengira kedudukannya. Lagipun, walaupun ia mempunyai peranan utama dalam senario ini, ini tidak bermakna ia harus sentiasa berada di tengah-tengah simetri.

Katil penjuru telah digunakan agak kerap sebelum ini, dan hari ini mereka perlahan-lahan menjadi popular sekali lagi. Ia digunakan terutamanya kerana mereka menjimatkan ruang dan menggunakan sudut, yang biasanya menjadi tandus dan mengumpul habuk.

Arah aliran baru dalam reka bentuk katil

Arah aliran baru dalam reka bentuk katil

kembali ke menu ↑

Keselesaan berganda

Lihatlah bagaimana katil sudut boleh menjadi - jika anda tidak memerlukan saiz dua kali, letakkan dua katil di sudut kepala untuk satu sama lain untuk mewujudkan rasa keselamatan yang lebih besar. Kelebihan terbesar, bagaimanapun, mengintai bilik tidur kanak-kanaktempat tidur yang sangat efisien di ruang angkasa, yang membolehkan anda menyusun seluruh bilik sebagai taman permainan untuk orang kecil yang tersayang.

Penyelesaian yang tidak biasa untuk seluruh keluarga

Penyelesaian yang tidak biasa untuk seluruh keluarga

kembali ke menu ↑

Sudut panas dengan perapian

Sekiranya anda tidak mahu membina semula seluruh bilik dan memindahkan katil ke sudut, terdapat cara lain untuk meningkatkan sudut. Biarkan katil di tengah, kerana kelihatan sangat elegan dan istimewa di sana, menjadi jantung bilik. Sebaliknya, fikir sudut akan menjadi tempat yang baik perapian: model moden dengan fasad kaca atau perapian batu klasik. Pertimbangkan menggunakan perapian yang berdiri sendiri yang akan menyelamatkan anda dari bunyi yang disebabkan oleh pembaikan yang membosankan..

Perapian di pedalaman bilik tidur

Perapian di pedalaman bilik tidur

kembali ke menu ↑

Sudut bacaan kegemaran

Cara sebenar untuk menghiasi bilik tidur: membaca sudut. Ia akan berehat dan terjun ke dalam kesendirian sebelum memulakan buku kegemaran. Sama ada ia adalah seorang pembantu rumah yang mewah dan seorang utusan yang menarik dengan meja dan lampu meja, atau kerusi Patchwork yang paling mahal, ruang kecil dengan sebuah buku akan memberikan anda pengalaman luar biasa kesenangan intelektual.

Sudut untuk membaca di bilik tidur sudut

Sudut untuk membaca di bilik tidur sudut

kembali ke menu ↑

Beri ruang untuk momen istimewa.

Ini berlaku terutamanya kepada pasangan muda dan ibu bapa, yang, sebagai peraturan, menghabiskan pagi mereka di tempat tidur yang tenang di bilik tidur intim. Menggantikan sudut bacaan dengan meja kopi yang ringkas dan dua kerusi atau sofa yang mewah oleh tingkap akan menjadikan suasana sangat sesuai.

Pada nota
Sarapan kecil, kopi pagi atau hanya membaca akhbar pertama pada awal pagi secara senyap-senyap di dalam bilik tidur akan membantu anda menikmati kegembiraan hidup.
Sudut bacaan yang selesa di tingkap

Sudut bacaan yang selesa di tingkap

kembali ke menu ↑

Kawasan kerja ergonomik untuk workaholics

Kita semua gembira, kerana kita semua berbeza. Sekiranya anda lebih suka kerja daripada romantis, pertimbangkan penyelesaian yang lebih pragmatik. Anda tahu berapa banyak masa yang dibelanjakan di hadapan komputer riba atau komputer desktop anda di rumah, dan anda berfikir bahawa tempat kerja harus berada di penjuru rumah.

Pada dasarnya, semua yang anda perlukan adalah meja yang boleh dipasang di dinding dan kerusi. Anda boleh memilih meja yang boleh dilipat dan kerusi lipat untuk meningkatkan ruang.

Di samping itu, cuba gunakan ruang menegak untuk buku, majalah, CD, supaya tidak memaksakan ingatan anda dengan betul, gunakan ruang menegak.
Bahagian dalaman kabinet di bilik tidur

Bahagian dalaman kabinet di bilik tidur

kembali ke menu ↑

Rak buku sejagat

Jika sudut bacaannya kelihatan seperti idea yang baik kepada anda, maka anda ingin idea rak buku sudut tidak kurang. Jelas, rak juga melengkapkan estetika dengan pelbagai bilik yang boleh diubah setiap musim agar sesuai dengan arah reka bentuk dalaman.

Rak Buku Corner Bertema

Rak Buku Corner Bertema

kembali ke menu ↑

Relaksasi dalam gaya

Sofa yang nyaman atau kerusi yang dihias dengan indah adalah pemandangan lain untuk berehat, ia berfungsi dengan baik dengan tetingkap sudut yang hebat, yang memberikan kuasa memberikan kehidupan kepada sudut kegemaran. Satu kombinasi yang luar biasa akan memberikan suasana bilik tidur yang luar biasa, terutama di musim sejuk, bersama dengan minuman kegemaran, yang disayangi dan salji pertama. Tingkap sudut dapat meningkatkan peredaran udara dalaman akibat pengudaraan semula jadi.

Relaksasi dengan kerusi penjuru

Relaksasi dengan kerusi penjuru

kembali ke menu ↑

Meja sisi katil bertuah

Jika katil anda sangat dekat dengan sudut, dan terdapat meja di atas katil di ruang kecil, kemudian berfikir tentang jadual katil khas yang mungkin satu-of-a-kind untuk membuat gambar yang sempurna. Dengan menambah dua meja di sebelah setiap sisi, ia dapat memberi ruang komposisi dan baki visual geometri yang betul. Mudah, abadi dan praktikal, meja di tepi katil selalu bernilai perhatian.

Imbangan visual dengan meja di tepi katil

Imbangan visual dengan meja di tepi katil

kembali ke menu ↑

Tambah sayur-sayuran

Reka bentuk dalaman bilik tidur adalah lebih daripada hiasan dan aksesori, anda boleh membeli semua yang anda inginkan, tetapi anda tidak akan merasa di rumah. Anda mungkin memerlukan sesuatu yang istimewa, mungkin ia akan menjadi tanaman, bar hijau untuk mencari inti anda.

Bilik-bilik tidur boleh melihat tumbuh-tumbuhan yang baik dalam gaya tropika, yang kini begitu popular sehingga mereka menyebarkan kelajuan api hutan.

Alam yang dibawa masuk adalah salah satu cara utama untuk mencapai reka bentuk ceria untuk bilik tidur anda.
Tumbuh-tumbuhan dalaman di pedalaman sudut

Tumbuh-tumbuhan dalaman di pedalaman sudut

kembali ke menu ↑

Gambar-gambar dunia luar

Bilik tidur yang menghadap pegunungan yang indah atau berbuih di pantai. Mewujudkan oasis kecil anda dengan wallpaper foto bersaiz penuh di sudut dan fikirkan pencahayaan yang kompeten untuk menyampaikan dengan semulajadi grafik 3-D.

Dan jika anda mampu membuka ruang dengan bantuan dinding kaca, maka anda akan membuat gabungan yang sangat penting dari dunia luaran dan dalaman. Kami tidak dapat membayangkan sebuah rumah moden tanpa melihat alam semulajadi, jadi buatlah kemewahan semulajadi ini untuk diri sendiri.

Menenangkan kesendirian semulajadi

Menenangkan kesendirian semulajadi

kembali ke menu ↑

Gunakan dan nikmati imaginasi anda

Ini adalah nasihat yang paling penting untuk anda: baca lebih lanjut, bayangkan dan memberi makan imaginasi anda dengan idea-idea yang tidak biasa. Mereka akan melayani anda sebagai pengalaman anda, dan apabila anda ingin membaiki, biarkan anda bayangkan tempat itu dengan keinginan anda dan memberi anda lebih banyak pilihan.

Anda tidak perlu mencipta reka bentuk dalaman dari imej untuk mendapatkan apa yang anda mahu: mandi ringkas di sudut atau gambar yang diterangi dengan cara yang unik, meningkatkan pandangan anda, pasu atau kerusi mudah yang anda lihat di suatu tempat - semua ini benar-benar boleh mengubah anda ruang. Jadilah kreatif dan berasa bebas untuk mengubah hiasan anda apabila anda merasakan keperluan.

Elemen hiasan bilik yang luar biasa

Elemen hiasan bilik yang luar biasa

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Kami melakukan segala yang mungkin untuk memastikan setiap sentimeter individu digunakan dengan baik di rumah kami. Untuk melakukan ini, anda perlu mendekati masalah perancangan, organisasi pintar dan penggunaan ruang melalui pembersihan yang betul objek yang tidak berguna. Terdapat helah tertentu yang membantu membongkar bilik dan sekarang anda tahu tentang mereka. Jangan menyesal di ruang bilik tidur untuk aktiviti kegemaran anda dan keluarkan dari sana semua yang tidak terpakai untuk bilik ini:

 • Oleh kerana bilik tidur adalah sudut peribadi anda, zon selesa, menjadikannya tempat yang anda mampu untuk menghiasi sudut kosong, tidak peduli sama ada mereka akan menarik orang lain atau tidak.
 • Tambah rak untuk buku jika anda suka membaca.
 • Memasukkan katil di sudut adalah cara yang baik untuk menggunakan sudut tandas di bilik tidur anda.
 • Anda juga boleh membuat sudut yang selesa untuk membaca di sudut, dihiasi dengan lampu lantai dan Utsmaniyah atau kerusi yang selesa.
 • Dengan menggunakan kerusi dengan punggung yang tinggi atau kerja keras yang selesa akan menambahkan keselesaan kepada bilik, terima kasih kepada penampilan mereka.

Tutup penutup untuk hiasan

Tutup penutup untuk hiasan

Apabila bilik tidur anda memainkan peranan ruang tamu pada masa yang sama, kadang-kadang lebih baik untuk meninggalkan ruang yang tidak selesa kerana mereka. Walau bagaimanapun, dengan jenis tema tertentu, anda boleh menggunakan sudut kosong ini untuk memberikan gaya dan keselesaan ke seluruh ruangan. Untuk hiburan tetamu, idea yang baik adalah meletakkan sofa atau kerusi untuk membuat tempat yang bergaya untuk bercakap.

Sekiranya anda sudah mempunyai sofa dan masih mempunyai sudut, anda mampu membuat kedudukan tempat duduk dengan menambah set kepala dalam gaya yang menarik atau tetapan yang lebih kompleks. Perapian itu, tentu saja, adalah salah satu sudut paling cerdas dan kreatif yang menghiasi niche ini.

Lampu lantai dan lampu besar juga bagus untuk menghias sudut terlindung dengan pencahayaan. Tempat kerja dan sudut permainan juga merupakan cara untuk mengisi tempat-tempat yang tidak selesa dengan bantuan perabot khas. Tonton video untuk mendapatkan lebih banyak idea:

Interior bilik tidur yang indah

Memilih reka bentuk

9 Skor Jumlah
Memilih set bilik tidur

Bilik tidur Corner sangat selesa dan praktikal. Dengan bantuan mereka, semua ruang akan diisi dengan betul dan berguna kepada pengguna. Kami hanya mengumpulkan maklumat yang relevan. Selepas membaca, sila tinggalkan komen anda dalam komen dengan argumen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Praktikal
 • Kompak
 • Kepelbagaian pilihan
 • Mengisi sudut
Cons
 • Kos
 • Menggunakan perkhidmatan untuk memesan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk