Kecerahan warna dan kesederhanaan Interior: Reka bentuk gaya Loft (170+ Foto)

Muncul agak baru, reka bentuk gaya loteng telah menjadi sebahagian daripada penyelesaian dalaman moden yang bergaya. Mahu memperbaharui apartmen atau rumah dalam gaya ini, tetapi tidak tahu bagaimana? Kami akan memberitahu anda tentang semua nuansa hiasan, hiasan, tekstil. Kami juga akan melihat lebih terperinci mengenai contoh setiap bilik pada apa sebenarnya penekanan. Kesederhanaan loteng tidak mempunyai had untuk sebarang reka bentuk.

Kandungan artikel ini:

Loft Design for Apartment

Ciri utama stylistics adalah serba boleh. Gaya loteng boleh dilihat di dalam satu bilik kecil pangsapuri, dan di negara yang luas, treshka rumah, pangsapuri studio dan juga pejabat.

Loteng tersebar secara meluas dalam bidang reka bentuk dalaman terima kasih kepada fungsi yang sangat baik (minimum perabot dan aksesori - ruang maksimum). Warna dalam reka bentuk bergantung secara langsung kepada arah gaya loteng (bohemian, perindustrian atau glamor).

Ciri utama gaya loteng adalah minimalism. Antara pereka yang berpengalaman, beliau menerima definisi dalaman perindustrian-bandar gayadan untuk alasan yang baik. Secara visual, apartmen seperti itu boleh menyerupai ruang bawah tanah, ruang bawah tanah wain, loteng, bangunan perindustrian disebabkan oleh keunikan hiasan itu.

Ciri utama gaya loteng adalah minimalism.

Ciri utama gaya loteng adalah minimalism.

Pembukaan tingkap besar, dinding ditutup dengan mudah plaster atau berjajar bricked, komunikasi terbuka, rasuk - semua ini adalah reka bentuk gaya loteng untuk sebuah apartmen. Di samping itu, terdapat banyak ciri penting lain yang patut dipatuhi, supaya perumahan anda sedekat mungkin ke apartmen loteng:

 • Keterbukaan ruang - ciri kvartirok semacam itu adalah kekurangan pintu dalaman, berkat langkah ini, ruang tamu bertambah visual. Sudah tentu, peraturan ini tidak terpakai ke bilik mandi. Ia harus semata-mata menyamar, sebagai contoh, di bawah dinding bata. Perkara yang sama berlaku untuk bilik tidur.
 • Pembinaan binaan tambahan (buku terbuka rak, kabinet, perapian dll.)
 • Dinding mempunyai warna batu bata atau plaster kasar. Boleh digunakan untuk permukaan penamat batu semulajadi, bata, cat atau kertas dinding dengan tiruan tembok bata.

Keterbukaan ruang - ciri kvartirok tersebut

Keterbukaan ruang - ciri kvartirok tersebut

 • Tinggi siling, yang sangat penting untuk loteng perindustrian.
 • Simen lantai (bukan dogma, tetapi sesuai dengan gaya). Anda boleh membuat lantai papan, tutup dengan parket, laminate flooring atau linoleum di bawah pokok itu.
 • Warna cahaya yang berlaku pada penamat.Gaya loteng adalah mustahil untuk dibayangkan dalam warna gelap, kerana kredo utamanya adalah kebebasan dan keterbukaan. Warna gelap menyerap cahaya dan visual mengurangkan ruang.
 • Kehadiran perapian dan dapur, yang pernah berfungsi sebagai alat pemanasan pengeluaran dan kemudahan penyimpanan. Kini mereka menduduki kedudukan tengah dalam reka bentuk apartmen di gaya loteng. Di pangsapuri-pangsapuri yang luas, mereka ditempatkan tepat di tengah-tengah, dan pada kecil, mereka cuba menjadikannya terbuka dan kelihatan seperti mungkin.
 • Perabot pelbagai fungsi - set perabot gaya loteng dibezakan oleh skim warna neutral. Selalunya seperti itu perabot mempunyai penampilan moden dan penampilan vintaj (scuffs, aksesori vintaj, sisipan cerah).

Warna cahaya yang berlaku pada penamat

Warna cahaya yang berlaku pada penamat

Bandar, dipenuhi pesona, gaya loteng sering digunakan di pedalaman pangsapuri dengan kawasan kecil, studio. Dan hiasan dalaman secara langsung bergantung pada kawasan, pilihan warna, bahan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kerana lusuh di pedalaman: Bagaimana untuk menghias apartmen dalam gaya shebbi-chic? 210+ (foto) untuk bilik tidur, dapur, ruang tamu

kembali ke menu ↑

Pelbagai arah

Untuk kali pertama dunia mendengar tentang loteng pada tahun 50-an, ketika Amerika Syarikat dan kemudian Eropah mengalami krisis yang mengerikan. Tanaman dan kilang berhenti kerja mereka, dan premis kosong telah dilengkapi semula dan menjadi pangsapuri kediaman. Diterjemahkan dari bahasa Inggeris, kata loteng bermaksud: loteng, tingkat atas gudang, loteng dan sebagainya

Sekiranya sebelum pangsapuri tersebut benar-benar menyerupai lantai kilang atau bengkel pertukangan, kini reka bentuk gaya loteng telah dipertingkatkan.. Pereka menggunakan banyak arahan. Kesemua mereka membenarkan penekanan keberanian pemilik apartmen dalam gaya loteng.

Gaya loteng

Gaya loteng

Loft membantu untuk harmoni menggabungkan sendiri lantai lantai konkrit, mengupas lantai kayu, beberapa bata berantakan atau dinding yang dilapisi dengan peralatan moden, perabot, dan unsur-unsur menghias. Secara konvensional, pereka dalaman masa kita membahagikan loteng ke beberapa kawasan utama.

1Bohemian Loft - kelihatan seperti sebuah bilik kilang lama, dilengkapi dengan rasa. Di pedalaman ini, segala-galanya adalah jenuh dengan kreativiti dan kreativiti: perabot yang dipakai, kadang-kadang, seolah-olah dijemput di tempat pembuangan bandar, secara organik mendapat penyelesaian reka bentuk baru dan pemadatan teknikal moden. Lukisan Avant-garde, ukiran, alat muzik yang disusun dalam bentuk sewenang-wenang dipilih sebagai elemen menghias.
Bohemian Loft

Bohemian Loft

2Loteng Glamorous - berbeza yang luar biasa, tidak konvensional untuk gaya warna. Sebagai contoh, gabungan pastel dan spektral, nada tepu (putih-ungu, gamma putih-coklat, dan lain-lain). Perhatian yang besar perlu dibayar kepada hiasan apartmen dalam gaya Loft glamor, kemuncak utama yang akan menjadi permukaan cermin kuno, permaidani dalam bentuk kulit beruang mati, domestik yang besar tumbuhanlama candelier, lampu lantai dan barang-barang lain yang serupa.
Loteng Glamorous

Loteng Glamorous

3Loft Perindustrian - gaya biasa untuk bahagian dalam pangsapuri. Ia dicirikan oleh penamat yang cerah. Perabot mesti mematuhi reka bentuk premis perindustrian Ini mungkin struktur logam, pengudaraan terbuka dan pendawaian, perabot bentuk geometrik biasa.
Loft Perindustrian

Loft Perindustrian

Reka bentuk bergaya loteng sangat sesuai untuk orang yang menghargai kelapangan, cahaya semula jadi dan kesederhanaan di pedalaman. Sudah tentu, dalam beberapa kes, mungkin diperlukan untuk membangun semula, membolehkan anda meningkatkan ruang dan mengeluarkan partition yang tidak perlu, tetapi menambah beberapa unsur di loteng gaya loteng akan berubah menjadi hampir mana-mana apartmen.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Hiasan gaya Oriental: Rahmat dan kegembiraan di pedalaman. 215+ (Foto) reka bentuk yang canggih (di dapur, ruang tamu, bilik tidur)

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding

Gaya loteng benar-benar unik. Hiasan dinding yang biasa - konkrit, plaster atau bata pelbagai tekstur dan warna cahaya.

Adalah penting bahawa dinding galas beban adalah besar, baik dalam pengeluaran dan penyimpanan.

Jangan keluarkan sepenuhnya semua partition, kerana ia berguna zonpagar dari ruang peribadi (bilik tidur, bilik mandi, tandas) atau membuat bangunan luar. Bilik utiliti ini akan membantu "memunggah" kawasan pedalaman.

Hiasan dinding biasa - konkrit, plaster atau batu bata

Hiasan dinding biasa - konkrit, plaster atau batu bata

Untuk pengosongan pangsapuri secara serentak, sebahagian kecil bilik dibuat dari blok kaca, dalam bentuk rak ke siling atau skrin gelongsor. Sekiranya ia datang ke apartmen atau studio kecil, maka ruang boleh digambarkan menggunakan perabot (kaunter bar untuk dapur dll) atau penutup lantai, menukar warna, bahan, teksturnya.

Jika kita bercakap tentang lukisan dinding dalam gaya loteng, maka mereka tidak seharusnya terlalu terang dan menarik. Ini akan memberi penekanan dalam reka bentuk sentuhan gaya perindustrian asli loteng. Untuk melakukan ini, sempurna:

 • plester;
 • warna pastel cat berasaskan air;
 • bata;
 • batu semula jadi atau buatan;
 • konkrit;
 • kerja batu hiasan (bajet dan bergaya);
 • Wallpaper meniru bata atau dinding batu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Neoclassicism di pedalaman: Keadaan dalam kerangka teknologi terkini (340 + Foto)

kembali ke menu ↑

Perlindungan lantai

Dalam pengeluaran, bengkel kilang, gudang, kami melihat lantai konkrit. Sudah tentu, konkrit sempurna mencerminkan gaya loteng. Kelemahannya ialah ketidakstabilan lapisan dan sejuk yang berasal daripadanya, yang sama sekali tidak sesuai untuk premis kediaman.

Beton sempurna mencerminkan gaya loteng

Beton sempurna mencerminkan gaya loteng

Pengganti yang sangat baik untuk lantai konkrit akan menjadi bahan lain yang bersesuaian dengan reka bentuk dalam gaya loteng:

 • Konkrit mosaik.
 • Kayu semulajadi atau lamina, meniru lantai kayu.
 • Papan lantai.
 • Jubin seramik, penting untuk bilik mandi atau dapur.
 • Batu buatan semula jadi, marmar.

Ia juga sesuai untuk melihat permaidani dengan hiasan halus atau biasa.

Jubin meniru konkrit - lebih praktikal

Jubin meniru konkrit - lebih praktikal

Gaya loteng sering menggunakan penutup lantai gabungan (jubin dan lamina, kayu dan batu). Ini membantu mempelbagaikan pedalaman dan membahagi mana-mana kediaman ke dalam zon.
kembali ke menu ↑

Siling dan tingkap

Sekiranya pangsapuri anda tinggi siling, anda harus menggunakan sudah berakar bahan untuk kemasan mereka:

 • pokok;
 • kayu balok;
 • paip pengudaraan yang besar;

Jika siling dalam apartmen adalah rendah, maka kita boleh menghadkan diri kita untuk melepa atau melukis siling dengan putih atau mana-mana naungan cahaya yang lain.

Rasuk kayu dan kayu paling sesuai untuk siling dalam gaya ini.

Rasuk kayu dan kayu paling sesuai untuk siling dalam gaya ini.

Bagi tingkap, mereka sepatutnya tinggi dan luas. Cahaya yang lebih alami masuk ke dalam rumah, lebih baik! Pilihan yang sangat baik akan menjadi tingkap di lantai, membuka pemandangan landskap yang indah, yang sesuai dengan loteng Amerika.

Lembaga
Untuk meningkatkan jumlah cahaya matahari yang menembusi rumah anda, adalah bernilai menolak dari padat langsir, dihadkan kepada langsir telus atau bahkan menahan diri daripada menggunakannya. Anda boleh menekankan reka bentuk dengan bantuan tirai roller kapas, sebagai contoh, tirai menegak atau mendatar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Sentuhan utama bahagian dalam apartmen dalam gaya Inggeris: Adaptasi untuk diri sendiri (ruang tamu, bilik tidur, dapur, bilik mandi)

kembali ke menu ↑

Hiasan loteng

Mana-mana bilik gaya loteng tidak boleh terlalu ramai. Tidak perlu menggunakan banyak elemen menghias terang. Sorot reka bentuk yang unik akan membantu:

 • poster lucu;
 • lukisan grafiti;
 • foto keluarga;
 • lukisan avant-garde;
 • bantal yang bergaya dengan jalur;
 • patung seramik kecil;
 • pasu atau pot bunga dengan bunga;
 • buku.

Tidak perlu menggunakan banyak elemen menghias terang.

Jangan gunakan banyak elemen menghias terang.

Pada abad yang lalu, pemilik pangsapuri di gaya loteng kebanyakannya penulis atau artis, jadi unsur-unsur yang menghias perlu disusun secara chaotic untuk mewujudkan rasa gangguan kreatif.

Lembaga
Gunakan objek reka bentuk yang berbeza, ia akan membantu untuk menyerlahkan keunikan pedalaman dalam gaya loteng, menggabungkan zon di apartmen, menambah integriti dan kesukaan kepada kemunculan apartmen.
kembali ke menu ↑

Apa yang seharusnya menjadi pencahayaan?

Membahagi pangsapuri gaya tinggi ke zon adalah tugas utama pereka dalaman atau pemilik rumah itu. Pencahayaan boleh digunakan sebagai alat untuk zon. Semakin bervariasi mereka, semakin baik.

Sebagai pembahagi bilik ke dalam zon, boleh berfungsi sebagai pencahayaan

Sebagai pembahagi bilik ke dalam zon, boleh berfungsi sebagai pencahayaan

Alat pencahayaan apa yang harus digunakan di sebuah apartmen dengan reka bentuk loteng:

1Candeliga besar. Plaster kelabu, konkrit sejuk, bata mentah - untuk menambah kehangatan ke bilik sedemikian dan untuk menekankan lilin bantuan gaya loteng. Ini adalah candelier dengan bingkai logam dan tudung lampu kaca. Ia sesuai untuk lampu ruang tamu, ruang makan atau dewan yang luas.
Versi dengan candeliga besar

Versi dengan candeliga besar

2Lampu gantung - alat pencahayaan yang paling banyak digunakan dan paling kerap digunakan. Pemilik pangsapuri gaya loteng menggunakan reka bentuk dengan wayar dan rantai, yang membolehkan mereka menyesuaikan kedudukan mereka.
Pilihan dengan lampu loket

Pilihan dengan lampu loket

3Lampu lantai - tambah pangsapuri dalam gaya keselesaan loteng. Untuk menerangi rumah negara atau apartmen yang luas, pilih lampu lantai besar dengan siluet yang luar biasa dan naungan lampu yang besar. Sebagai contoh, lampu sorot untuk pentas, trek kereta api, studio.
Pilihan dengan lampu lantai

Pilihan dengan lampu lantai

4Mentol dan lampu LED. Peranti sedemikian sesuai untuk pangsapuri kecil atau pangsapuri studio dalam gaya loteng. Lampu terang secara visual memperluaskan ruang, tambah isipadu dan fokus pada zon.
Mentol dan lampu LED

Mentol dan lampu LED

Jika anda sering bekerja di meja tulis atau komputer, dan pencahayaan utama tidak mencukupi untuk menyelesaikan kerja, maka anda harus menjaga sumber cahaya tambahan. Lampu meja logam yang mudah pada kaki yang fleksibel akan dapat melengkapkan reka bentuk.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk apartmen dalam gaya Jepun: Tenang rumah anda. 220+ (Gambar) Interior di bilik yang berbeza (dapur, ruang tamu, bilik mandi)

kembali ke menu ↑

Dapur

Kebanyakan masa, dapur di pangsapuri gaya pangsapuri menyediakan sedikit ruang, terutamanya ketika datang ke studio atau apartmen satu bilik. Untuk kawasan dapur sering mengambil sudut ruang tamu. Menghias dapur bergaya loteng tidak berbeza dari seluruh ruangan - kayu, bata, dll.

Bagi perabot, gelas dengan unsur bersalut krom atau bahagian logam akan sesuai. Tempat utama di dapur harus diduduki oleh peralatan moden:

 • peti sejuk besar;
 • mesin basuh pinggan mangkuk;
 • ketuhar;
 • gelombang mikro;
 • mesin kopi dan peralatan lain.

Untuk kawasan dapur sering mengambil sudut ruang tamu

Untuk kawasan dapur sering mengambil sudut ruang tamu

Perabot dapur tidak boleh banyak. Dapur bergaya loteng lebih baik untuk memberikan semangat minimalisme. Nota terang akan disempurnakan antik jadual, papan sisi atau set kerusi kayu yang diukir.

Pintu perabot dan pintu perkakasan yang dibuat dalam gaya yang sama atau dari bahan yang sama akan membantu menyelaraskan ruang dapur.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Gaya gaya elegan Amerika: Memilih reka bentuk untuk sebuah apartmen (ruang tamu, bilik tidur, dapur)

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Jika anda memilih reka bentuk gaya loteng untuk ruang tamu anda, maka ia adalah penting untuk belajar bagaimana memasukkan aksen. Tumpukan pada tingkap, perabot dan dekorasi. Pembukaan tingkap hendaklah besar, bingkai kayu separuh antik yang dibingkai akan kelihatan harmoni di pedalaman.

Kedudukan tengah di ruang tamu akan diambil sofadiperbuat daripada kain tebal atau kulit asli.Kawasan rekreasi dan penerimaan boleh dilengkapi dengan meja kopi kecil yang diperbuat daripada kayu atau kaca, pouf, dan kerusi berlengan.

Lembaga
Untuk meletakkan elemen atau buku hiasan lebih baik menggunakan rak dengan rak terbuka.
Tumpukan pada tingkap, perabot dan dekorasi.

Tumpukan pada tingkap, perabot dan dekorasi.

Elakkan kekacauan: letakkan hiasan di rak kabinet, gambar dan gambar yang digantung di dinding.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk dapur gaya negara - Semangat moden di pedalaman moden (225+ Foto)

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Di mana-mana rumah, bilik tidur adalah tempat yang paling terpencil, jadi gaya loteng membolehkan anda menyertakannya dengan dinding, pintu tertutup atau partition gelongsor yang tidak jelas. Jika apartmen anda mempunyai siling tinggi, anda boleh melengkapkan bilik tidur di tingkat dua.

Ciri-ciri reka bentuk dan hiasan bilik tidur di gaya loteng:

 • Untuk cat dinding, gunakan warna biasa, cahaya. Pemilihan warna tersebut akan menjadikan bilik lebih ringan dan lebih selesa.
 • Untuk menyesuaikan gaya bilik tidur, biarkan salah satu dinding tidak dirawat.
 • Sebuah perapian elektrik kecil akan membantu mencairkan ketinggian gaya lorong bandar.
 • Lantai almari cermin atau bilik persalinan dengan pintu geser berkilat, meja rias besar dengan cermin akan membantu untuk meningkatkan ruang bilik tidur dan menambah sedikit cahaya kepadanya.
Bilik tidur dalam gaya ini menyediakan jumlah minimum perabot

Bilik tidur dalam gaya ini menyediakan jumlah minimum perabot

Jangan lupa tentang hiasan, yang memberikan ruang untuk kegunaan bilik. Hiaskan tempat tidur bantal hiasan yang cantik, dan lantai adalah pasu bunga besar atau pasu tumbuhan besar-besaran. Tidak mustahil unsur-unsur hiasan yang terpilih menonjol dari gaya umum loteng.

Lembaga
Jika bilik mandi atau bilik mandi terletak di sebelah bilik tidur, maka ia boleh dipisahkan menggunakan partition kaca. Memisahkan kawasan itu juga akan membantu lantai yang berbeza, contohnya, lamina di bilik tidur dan jubin di bilik mandi.
kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Apabila mereka bentuk bilik mandi bergaya loteng, anda boleh menggunakan gaya reka bentuk yang berbeza, menggabungkan eklektik dan berteknologi tinggi, bohemia dan industrialism.

Gunakan rak terbuka yang kecil tetapi lapang untuk menyimpan kosmetik.

Gunakan rak terbuka yang kecil tetapi lapang untuk menyimpan kosmetik.

Apa paip dan perabot yang akan kelihatan harmoni di bahagian dalam bilik mandi dengan reka bentuk loteng:

 • Bilik kecil mandi, hydrobox atau bilik mandi antik dengan kaki logam. Antik bilik mandi bergaya boleh menggunakan salutan akrilik dan aksesori dalam gaya 50-an abad yang lalu.
 • Rak terbuka yang kecil tetapi lapang untuk menyimpan kosmetik dan perkara lain.
 • Tenggelam yang luar biasa dengan reka bentuk yang luar biasa dan injap gangsa.
 • Cermin berengsel besar dengan rak untuk menyimpan aksesori dan detergen.

Penyelesaian asal untuk mandi

Penyelesaian asal untuk mandi

Kita tidak boleh melupakan peralatan teknikal, kerana bilik mandi sebuah apartmen moden tidak boleh dibayangkan tanpa mesin basuh. Mengenai hiasan dinding, kemudian ambil untuk warna jubinnya marbled atau batu semula jadi. Gunakan jubin atau granit sebagai lantai.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dapur gaya mewah bergaya bandar - 255+ (Foto) Suasana industri

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Selalunya koridor di pangsapuri bangunan bertingkat adalah kecil, jadi kerana kemasan cahaya dinding dan lantai anda dapat mengembangkan ruang secara visual.

Dresser vintaj boleh menjadi tambahan harmoni.

Dresser vintaj boleh menjadi tambahan harmoni.

Lorong harus diterangi dengan baik, menggunakan lampu LED, lampu lantai atau kandil besar untuk beberapa mentol lampu. Walaupun bilik dalam gaya loteng harus dibuka, lebih baik menyusun koridor dengan almari cermin untuk pakaian luar atau menggunakannya untuk penyimpanan dan mengajar niche yang tersembunyi. Lada vintaj vintaj atau cermin lantai penuh yang besar akan menjadi tambahan harmoni.

kembali ke menu ↑

Pangsapuri studio

Ruang studio pangsapuri harus digunakan terutama secara rasional, jadi penyelesaian reka bentuk terbaik akan menjadi gaya loteng, yang melibatkan minimalism dalam perabot dan hiasan.

Lantai gaya studio reka bentuk:

Kekurangan sekatan. Di pangsapuri seperti itu, dapur sering dipisahkan dari bilik utama dengan bar atau meja makan. Keterbukaan akan secara visual memperluaskan ruang dan menjadikan bilik lebih cerah. Lihat pendirian yang cantik, dengan lancar beralih ke dinding bata. Terima kasih kepada langkah reka bentuk ini, satu gaya dicipta. Dan tambahan yang sesuai untuk meja kecil yang diperbuat daripada kaca atau logam akan menjadi najis kayu, najis lipat atau najis bar.
Ruang pangsapuri studio harus digunakan secara rasional.

Ruang pangsapuri studio harus digunakan secara rasional.

 • Set minimum perabot - pangsapuri studio sering tidak boleh membanggakan kawasan yang besar, jadi anda harus menahan diri dari dinding besar dan sofa besar. Pilih sofa lipat yang mudah berwarna, yang boleh dipasang pada dinding atau partition yang memisahkan bilik tetamu dari dapur. Adalah sesuai untuk melihat jadual kopi sudut kecil, beg kerusi, pouf lembut.
 • Lorong harus dibuat dengan warna hangat dengan tiruan kerja bata dari bata hiasan. Hadkan diri anda untuk perabot mudah. Kayu empuk kecil untuk kasut, kayu sederhana rak kasut, almari pakaian cermin atau storan terbina dalam untuk pakaian dengan cermin akan cukup.
 • Jika apartmen studio anda mempunyai siling tinggi, maka untuk bilik tidur, anda boleh memilih tingkat atas. Pilih hiasan untuk bilik tidur dan bilik lain di gaya loteng, berdasarkan keutamaan anda. Perkara utama yang dia tidak terlalu terang dan berlebihan. Dari tekstil di bilik tidur, gunakan sahaja penutup dalam nada dan permaidani tempat tidur kecil.
Gunakan set perabot minimum

Gunakan set perabot minimum

Satu cara mengangkat ke tingkat dua apartmen di gaya loteng (jika ada) adalah selesa tangga dengan gelas, logam atau pagar berkilat dan sisi. Cuba untuk mengekalkan warna-warna cahaya dalam hiasannya, supaya mereka digabungkan dengan hiasan lantai bawah dan atas.

Sudah tentu, bilik mandi perlu dipisahkan dari bahagian lain apartmen studio dalam gaya loteng.

Lembaga
Biarkan satu dinding tidak dirawat untuk mengekalkan gaya, selebihnya boleh dipotong dengan batu hiasan atau jubin.

Dalam bilik mandi kecil jangan bersemangat dengan paip. Ia akan cukup untuk mempunyai mangkuk tandas, sebuah basuh luar biasa dengan paip yang berkilat, mandi kaki putih atau gangsa untuk mencipta kesan antik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk bilik mandi gaya Provence - romantik lembut untuk badan dan jiwa (205+ Foto)

kembali ke menu ↑

Rumah negara bergaya loteng

Membuat bahagian dalam rumah negara dalam gaya loteng jauh lebih mudah daripada melaksanakan reka bentuk eklektik di sebuah apartmen kecil. Bilik-bilik besar, luas, beberapa tingkat, kemungkinan penamat fasad - ruang yang ideal untuk menyampaikan suasana kedai kilang lama, gudang atau loteng.

Bangunan bangunan gaya loteng

Bangunan bangunan gaya loteng

Dalam rumah negara gaya mewah, peranan kad perniagaan tidak dewan masuk, dan bangunan bangunan. Bahan yang ideal untuk dekorasi dinding luar akan menjadi bata atau batu batu, ubin warna coklat atau abu-abu. Tingkap yang lebar, ketinggian penuh dinding akan menjadi sumber cahaya siang yang sangat baik.

Tidak seperti apartmen di rumah, ada kemungkinan untuk menggunakan balok besar kayu untuk dekorasi siling, dari mana lampu dengan warna logam dengan bangga digantung. Bilik utama boleh dihiasi dengan candelier bandar yang besar.. Di pedalaman rumah dengan reka bentuk gaya lampu lantai loteng dan perapian akan kelihatan sangat menarik dan organik.

Tidak ada peralatan dan perabot yang berdekatan dengan dinding.

Tidak ada peralatan dan perabot yang berdekatan dengan dinding.

Ciri-ciri penamat rumah dalam gaya loteng, bagaimana untuk memilih dan memasang perabot:

 • Perabot fungsional, ringkas saiz kecil - kerusi lembut, ottomans, meja, gantungan pakaian, kerusi.Sebagai bahan penamat untuk perabot, gunakan tekstil tebal, kulit, kayu semulajadi yang berkualiti tinggi, aluminium dan bahagian bersalut krom, kaca.
 • Anda tidak sepatutnya mempunyai peralatan dan perabot yang dekat dengan dinding, terutamanya kerana ruang rumah negara dalam gaya loteng membolehkan anda mematuhi peraturan ini. Pengaturan ini membantu untuk mencapai kesan kekosongan bilik.
 • Di setiap bilik, cobalah untuk mengasingkan satu dinding, yang kelihatan agak kemas, seperti dinding mentah dari gudang atau lantai kilang (bata atau plaster putih biasa). Ini akan memelihara integriti gaya loteng di seluruh rumah.
 • Jangan takut untuk menggabungkan tekstur dan bahan. Khususnya apabila ia datang kepada reka bentuk dapur rumah negara dalam gaya loteng. Perabot dapur kayu selaras dengan sisipan kaca dan logam.

Sebagai lantai di sebuah rumah negara disyorkan untuk menggunakan kayu semula jadi.

Jangan takut untuk menggabungkan tekstur dan bahan.

Jangan takut untuk menggabungkan tekstur dan bahan.

Lembaga
Bilik tidur sebuah rumah negara dalam gaya loteng akan kelihatan lebih kejam jika anda meletakkan katil yang rendah yang diperbuat daripada kayu padat atau logam di dalamnya. Ia akan melihat platform katil yang baik dengan upholsteri tekstil.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Art Deco di pedalaman: Reka bentuk 195+ (Foto) di ruang tamu, dapur, bilik tidur. Perabot yang akan mengubah hidup anda

kembali ke menu ↑

Pejabat gaya loteng

Reka bentuk sedemikian sering digunakan di pedalaman agensi pengiklanan, syarikat IT, organisasi seni bina, studio model dan reka bentuk. Untuk mencipta sebuah pejabat dalam gaya loteng, anda tidak perlu mencari sebuah kilang kosong atau ruang penyimpanan; bangunan biasa akan sesuai, di mana anda boleh dengan mudah membuat pembangunan semula.

Gunakan sekurang-kurangnya hiasan

Gunakan sekurang-kurangnya hiasan

Ciri-ciri gaya dan reka bentuk pejabat:
 • Kekurangan sekatan antara premis bangunan pejabat.
 • Dalam hiasan dinding harus digunakan kerja keras klasik, dan dalam hiasan lantai - lantai kayu.
 • Gabungan yang harmoni dari zaman dahulu dan moden - paip pengudaraan terbuka, kelengkapan kilang, bata yang tidak disahkan dan peralatan berteknologi tinggi dengan elemen hiasan yang bergaya.
 • Hiasan minimum.
 • Perabot mudah dan praktikal dalam gaya bandar.
 • Tingkap besar dengan tirai menegak.
 • Zonasi menggunakan kontras warna.

Pejabat tidak sepatutnya menjadi menarik atau cerah

Pejabat tidak sepatutnya menjadi menarik atau cerah

Lembaga
Pejabat reka bentuk dalaman dalam gaya loteng tidak seharusnya terlalu terang. Dalam penamat memberi keutamaan kepada nada cahaya yang memberi kesan positif kepada kerja kakitangan (kelabu, putih, terracotta, coklat muda).
kembali ke menu ↑

Untuk kafe

Mungkin, anda telah melihat atau mendengar tentang restoran dan kafe, di mana dapur terbuka diamalkan. Para tetamu dari dewan melalui kaca telus boleh melihat para chef menyediakan hidangan untuk mereka, ikuti proses dan ketepatan pelaksanaannya. Langkah sedemikian digunakan oleh restoran yang menghargai pelanggan mereka, yang tiada apa-apa kehilangan.

Penyelesaian yang hebat untuk mewujudkan kawasan terbuka akan menjadi reka bentuk kafe bergaya loft.. Apakah ciri-ciri pelaksanaannya di dinding katering.

Gunakan nada bijak untuk suasana santai.

Gunakan nada bijak untuk suasana santai.

 • Bar terbuka dan, jika boleh, dapur. Ini membolehkan kakitangan kafe untuk segera menjalin hubungan dengan pelawat.
 • Perabot sederhana, tetapi selesa, santai, menikmati makanan yang lazat, berbual dengan rakan-rakan. Ia boleh menjadi terang (merah, berjalur, oren). Perkara utama ialah hiasan dalaman dibuat dalam warna-warna terang, dan beberapa elemen menghias adalah warna yang sama dengan perabotnya.
 • Jadual hendaklah mudah tetapi selesa. Pilih pembinaan kayu, segi empat tepat atau persegi tanpa memasukkan kaca.
 • Lampu mudah di atas setiap meja. Cahaya individu mewujudkan perasaan ruang tertutup dan keintiman dengan keterbukaan penuh.

Lembaga
Di pedalaman kafe loteng, sofa kulit atau kerusi kerusi kulit kelihatan paling baik. Ia mudah untuk menjaga bahan tersebut, dan ia kelihatan sangat menarik dan mahal.
Kaunter bar yang sangat luar biasa

Kaunter bar yang sangat luar biasa

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bahagian dalaman yang bergaya di loteng

Gaya loteng

Memilih loteng

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 170 gambar)

7 Skor Jumlah
Loteng di pedalaman

Gaya Loft adalah reka bentuk serba boleh, dicirikan oleh kecerahan warna dan dalaman yang sederhana. Sama ada pejabat atau restoran, rumah negara yang luas atau apartmen studio. Gaya loteng akan sesuai di mana-mana saiz bilik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7
Permohonan Kebolehcapaian
8
Pendedahan topik
7
Kebolehpercayaan maklumat
7.5
Kebaikan
 • Kesederhanaan
 • Ketepatan
 • Pelbagai warna dan tekstur
Cons
 • Kos bahan dan perabot yang tinggi
 • Bentuk kepanjangan
 • Monotoni palet warna
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk