Bagaimana untuk membuat rumah yang dipercayai dan indah untuk anak-anak kayu dengan tangan mereka sendiri? 185+ (Foto) Projek untuk memberi

Jika kanak-kanak tidak mempunyai tempat untuk bermain dan di negara ini dia bosan, rumah pokok boleh menyelesaikan masalah itu. Kanak-kanak kurang terdedah daripada orang dewasa. Malah rumah paling mudah - tidak lebih dari sebuah pondok yang diperbuat daripada selat kayu yang ditutupi dengan kain - boleh menjadi tempat yang bagus untuk mereka bermain.Apa yang perlu dikatakan mengenai reka bentuk yang lebih rumit - terletak di atas pokok, sama dengan pondok hutan yang indah, dengan slaid terbina dalam atau meniru kapal frigat lanun.

Kandungan artikel ini:

Kenapa pokok: kebaikan dan keburukan

Sudah tentu, untuk menjadikan seorang anak sebuah rumah, anda boleh menggunakan pelbagai bahan - dari plastik ke batu bata yang sangat nyata. Tetapi y kayu Terdapat beberapa kelebihan khusus, beberapa daripadanya tidak mempunyai bahan lain. Ini adalah:

 • Kemuluran. Pokoknya mudah diproses. Dia boleh diberikan apa-apa bentuk, jika anda menetapkan sendiri tugas sedemikian. Anda boleh menggunakan pemotong atau jigsaw, memotong papan garis besar yang aneh, membuat gerbang rumit daripada pintu atau merangkumi unsur-unsur lain - jika hanya ada fantasi.
 • Kecantikan. Dengan fakta bahawa pokok itu cantik, janganlah berhujah. Ini adalah bahan tradisional, ia mempunyai warna yang menyenangkan, mudah digunakan.
 • Kebolehpercayaan. Jika anda memilih baka yang sesuai, rumah itu akan bertahan lebih dari sepuluh tahun, ia tidak akan rosak, tidak akan retak, tidak akan rosak oleh parasit. Sudah tentu, mana-mana, baka yang paling mampan akan memerlukan pemprosesan dan ia perlu dijalankan setiap tahun. Tetapi rumah itu tidak akan takut apa-apa.

Tempat yang bagus untuk permainan kanak-kanak

Tempat yang bagus untuk permainan kanak-kanak

Di samping itu, pokok itu semata-mata dalam erti cara terbaik untuk melaksanakan beberapa idea. Sebagai contoh, ia adalah pelik untuk membuat sebuah pondok yang hebat diperbuat daripada plastik, dan sebuah kapal asing dari batu bata dan tidak mengumpul sama sekali. Di samping itu, jika anda mempunyai kampung dan sambungan dengan jiran, anda boleh mencari pokok pada harga yang rendah.

Terdapat juga kekurangan:
 • Keperluan penjagaan. Setiap tahun, rumah itu perlu dicat atau dipernis semula, supaya tiada apa yang berlaku kepadanya.
 • Keperluan untuk pemprosesan yang teliti. Sehingga kanak-kanak itu tidak mempunyai peluang untuk membuang tangan, anda perlu memeriksa dengan teliti semua papan, polish mereka jika perlu.

Terbaik untuk rumah menggunakan kayu

Terbaik untuk rumah menggunakan kayu

Pokok yang tidak dijaga, dengan cepat mula membusuk atau mengecut. Tetapi jika anda sudah bersedia untuk memprosesnya setiap musim bunga, ia akan berfungsi untuk masa yang lama.
Untuk meningkatkan tempoh ini, anda boleh membuat rumah salah satu yang paling biasa dalam pembinaan batu:
 • Pokok pine. Antara konifer - yang terbaik yang boleh anda pilih. Dia mempunyai warna emas yang halus, bau samar dan resin. Tahun pertama dia tidak akan memerlukan rawatan, kerana kandungan yang tinggi dalam resin kayu tidak membusuk.Mungkin mempunyai kesan positif pada organ pernafasan kanak-kanak.
 • Oak atau beech. Kayu adalah gelap, naungan yang mulia, yang disebabkan oleh tanin, menyerap kelembapan dengan kurang baik dan, oleh itu, menentang baik dengan persekitaran luaran. Rapi, boleh diproses - boleh diberikan bentuk apa-apa, jika dibengkokkan dengan betul semasa pengecutan.

Mudah dibina dengan tangan anda sendiri

Mudah dibina dengan tangan anda sendiri

Anda juga boleh menggunakan pokok epal, tetapi pertama anda perlu memastikan bahawa kayunya benar-benar kering - semasa mengeringkannya retak, berubah bentuk. Ia tidak masuk akal untuk memprosesnya sehingga ia menjadi kering.

Jangan beli kayu di rumah, yang tidak memenuhi standard - ia tidak selamat, dan juga sangat mempengaruhi penampilannya.

Tidak perlu mengambil papan di mana terdapat:
 • retak - ini bermakna bahawa mereka terlalu tua, dengan cepat akan retak;
 • bintik hijau - ia adalah acuan atau reput, yang bermaksud bahawa papan akan dengan cepat gagal;
 • menonjolkan bitches - ia hodoh, dan kanak-kanak boleh menangkap semasa bermain;
 • rongga yang penuh resin - Ia perlu dipam keluar, jika tidak, lembaga akan rapuh.

Setiap tahun rumah perlu dicat atau dipernis.

Setiap tahun rumah perlu dicat atau dipernis.

Sebaik-baiknya, pokok itu harus berwarna seragam, tanpa campuran warna, tanpa simpul yang besar, tanpa bintik-bintik, tanpa cacat kecil. Kemudian ia boleh digunakan untuk rumah tanpa rasa takut.

kembali ke menu ↑

Apakah rumah-rumah kayu?

Rumah kanak-kanak boleh menjadi sangat berbeza antara satu sama lain - anda boleh memilih beberapa kategori yang berbeza sekaligus.

Bahan mudah diproses

Bahan mudah diproses

Yang pertama - dengan bilangan lantai:
 • Single tier. Adalah lebih mudah untuk membuat apa-apa pembinaan, kerana tidak perlu untuk mengira sama ada tier kedua akan menahan tiang, tidaklah berbahaya untuk kanak-kanak itu berada di atasnya. Tetapi mereka biasanya kelihatan kurang mengesankan, anda tidak dapat melampirkan bukit kepada mereka, anda tidak dapat memenuhi kasih sayang kanak-kanak yang tidak terhingga untuk lasagne. Walau bagaimanapun, jika anda mendekati reka bentuk dengan betul, hasilnya mungkin masih menjadi perhatian.
 • Bunk. Rumah-rumah sedemikian kelihatan lebih menarik, dan anda boleh melampirkannya ke bukit, tangga, atau juga tali, di mana kanak-kanak boleh turun. Mereka memerlukan ketepatan, ketepatan - jika anda tidak mengira, tiang hanya tidak akan berdiri, peringkat kedua akan runtuh, dan ia baik jika pada masa ini tiada siapa yang berada di atasnya.

Pilihan dengan anjung

Pilihan dengan anjung

Anda tentu saja boleh menjadi kreatif dan membina sebuah rumah tiga tingkat untuk kanak-kanak, tetapi mereka biasanya menolak apa-apa idea - mahal untuk bahan, untuk kerja, dan lebih sukar untuk dikira.

Yang kedua adalah dengan reka bentuk:
 • Buka. Ini sebenarnya, gazebos kecil yang relevan di kawasan selatan, di mana di dalam rumah musim panas, kanak-kanak akan terlalu banyak menderita akibat panas. Buat mereka sama ada dalam bentuk khemah, atau dalam bentuk lajur yang menyokong bumbung, sementara mereka sendiri dihubungkan dengan kekisi kayu. Hasilnya, terdapat perlindungan, tetapi ia adalah selesa dan sejuk. Dan jika anda mahu privasi, kanak-kanak itu boleh selalu menggantung kain antara lajur.
 • Separuh terbuka. Rumah-rumah ini mempunyai satu atau dua dinding, dan selebihnya - bar dengan bar, seperti di arbor. Di satu pihak, ia tidak terlalu panas di dalamnya, sebaliknya, kanak-kanak itu tidak akan mengalami hujan jika ia pergi, dan ia lebih mudah untuk disembunyikan dari matahari.
 • Tertutup. Jika anda membuat dua tingkap dan pastikan mereka terbuka, di dalamnya anda boleh menjadi panas - terutamanya jika anda meletakkan rumah di bawah pokok di bawah naungan. Kebanyakan pembinaan tergolong dalam pelbagai ini - istana, pondok, kapal, rumah dalam gaya tertentu.

Produk kreatif

Produk kreatif

Ketiga - dengan penempatan:
 • Di udara segar. Di halaman peribadi di rumah atau pada kampungsupaya kanak-kanak boleh menghabiskan lebih banyak masa di luar adalah baik untuk kesihatan.
 • Dalaman. Biasanya dalam rata, mereka yang tidak mempunyai pondok atau rumah persendirian. Rumah seperti itu tidak boleh menjadi dua peringkat, tidak memerlukan meletakkan asas, tetapi boleh menjadi platform yang sangat baik untuk permainan.

Pilihan terbuka, sebagai arbor

Pilihan terbuka, sebagai arbor

Keempat - dengan mobiliti:
 • Mobile. Ini adalah pembinaan yang boleh dipasang dan dipindahkan ke tempat lain jika dikehendaki.Biasanya ini termasuk rumah-rumah plastik, tetapi pondok-pondok di atas bilah kayu juga boleh disusun semula dengan mudah.
 • Stationary. Mereka telah berdiri di satu tempat selama beberapa tahun - kebanyakan bangunan kayu milik mereka.

Cukup mudah dibuat

Cukup mudah dibuat

Apa yang akan menjadi rumah yang anda bina bergantung semata-mata kepada imaginasi anda dan cita rasa kanak-kanak itu.

Lembaga
Jika anda akan membina struktur di negara yang anda habiskan hanya pada hujung minggu, anda akan lebih baik dengan rumah terbuka mudah alih, yang anda boleh berhimpun dan bersih semasa ketiadaan anda. Dan jika anda tinggal di rumah peribadi, maka ia lebih masuk akal untuk membuat satu pegangan - kanak-kanak boleh bermain di dalamnya walaupun di musim sejuk.
kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membina sebuah rumah?

Pendekatan kepada pembinaan mestilah dengan teliti, tanpa tergesa-gesa. Tiada tempat untuk tergesa-gesa, tetapi berapa banyak usaha yang anda masukkan, berapa banyak masa yang anda belanjakan pada pengiraan, seberapa baik anda mengambil bahan itu bergantung pada apa yang berkualiti hasilnya.

Rumah dengan taman permainan

Rumah dengan taman permainan

kembali ke menu ↑

Kerja awal

Untuk berkhidmat untuk rumah untuk masa yang lama, anda perlu meletakkan asas sejak awal. Terdapat peraturan untuk ini:

 • Tanpa lukisan - tidak ada tempat. Lukisan selesai boleh didapati di Internet, dan anda boleh melakukannya sendiri. Bayangkan rupa reka bentuk impian. Saiz apa yang sepatutnya untuk kanak-kanak itu selesa, bagaimana untuk mencapai matlamat ini. Perkara yang paling mudah adalah membuat lukisan kotak kayu biasa - dan inilah yang boleh dilakukan untuk permulaan. Kemudian, setelah memahami prinsip ini, anda boleh melakukan sesuatu yang lebih rumit.
 • Ketinggian. Untuk kanak-kanak menjadi selesa, strukturnya mesti lebih tinggi tiga puluh sentimeter sehingga ia boleh berdiri. Malah, peraturan ini tidak tepat - kanak-kanak tumbuh dengan cepat, tidak lama lagi siling akan mengganggu. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mengambil ketinggian universal enam puluh meter - walaupun jika anda mengesyaki bahawa rumah itu tidak akan mengganggu seorang remaja, maka anda boleh mengambil dua.
Bagi kanak-kanak untuk menjadi selesa, reka bentuk mesti lebih tinggi daripada ketinggiannya.

Bagi kanak-kanak untuk menjadi selesa, reka bentuk mesti lebih tinggi daripada ketinggiannya.

 • Lebar dengan panjang. Kawasan rumah sepatutnya seperti kanak-kanak boleh bertukar dengan normal. Biasanya ia adalah satu setengah setengah - di kawasan seperti ini anda boleh duduk di sekeliling mainan, meletakkan meja, bertukar dengan permainan papan. Tetapi ia boleh kurang.
 • Penginapan. Tempat yang tepat untuk rumah berada di bawah naungan, tetapi tidak terlalu dekat dengan pokok-pokok, jika tidak, mereka mungkin mula menyentuhnya. Adalah juga diingini bahawa anda berasa selesa menonton kanak-kanak bermain dari mana saja di rumah dan taman, dan tidak ada perubahan besar-besaran yang dirancang di tempatnya.
 • Tanah asas. Harus bersih, lancar. Jika ini tidak di taman, anda boleh melakukannya sendiri, mengeluarkan lapisan atas tanah, meratakan dengan spade yang sama.

Tempat yang sesuai untuk rumah berada di tempat teduh.

Tempat yang sesuai untuk rumah berada di tempat teduh.

Dan, tentu saja, anda perlu menyimpan bahan.

Untuk khemah paling mudah ialah:
 • beberapa (dari lima) landasan panjang yang sama;
 • tahan lama;
 • kain kira-kira dua setengah meter saiz ditambah kuku.

Gaya amerika

Gaya amerika

Untuk pembinaan satu peringkat, tentu saja, lebih banyak diperlukan:
 • empat blok asas;
 • lima bar untuk lantai dan empat papan lebar untuknya;
 • sebelas bar dinding;
 • lima bar untuk bumbung dan enam untuk kasau;
 • kepingan perisai - papan lapis atau MDF;
 • pintu dan dua bingkai tingkap.

Pembinaan tangga

Pembinaan tangga

Anda juga akan memerlukan kuku, skru, sudut pengancing, serta alat yang boleh diperbaiki.

Dan yang lain - hanya ketepatan bersama kesediaan, jika ada, untuk membuat semula.

kembali ke menu ↑

Pembinaan secara langsung

Untuk membuat sebuah pondok - dan tiada apa yang belum dipikirkan - usaha yang tidak begitu banyak diperlukan:
 • bilah-bilah yang menggali ke dalam tanah dalam lingkaran dengan radius kira-kira satu meter;
 • hujung benteng diikat bersama dengan bolong;
 • kain itu diikat di atas - pertama ke satu kereta api dengan bantuan kuku, kemudian ke depan, dan sebagainya sehingga dua bilah yang bersebelahan tetap.

Di bahagian atas pondok sebuah lubang, seperti di India wigwams, yang menyediakan penyiaran. Melalui kain terakhir, yang tidak diperbaiki, anda boleh mendaki dan menutupnya - sebagai contoh, pada velcro.Bernafas di dalam dengan mudah, anda boleh membaca, berehat atau bermain di penghuni pulau padang pasir.
Untuk reka bentuk anda perlu menghasilkan fantasi

Untuk reka bentuk anda perlu menghasilkan fantasi

Agak lebih rumit dengan struktur satu peringkat sekarang - ia tidak akan berfungsi untuk membinanya dalam setengah jam. Walaupun anda juga perlu bertindak secara konsisten:

 • letakkan pangkalan-pangkalan dalam persegi, pasangkannya dengan sudut-sudut, ditambah pasangkannya dengan balok yang terpisah di tengah;
 • menggali empat kait di bawah blok asas di tapak yang dipilih dan meletakkannya;
 • letakkan bingkai di atas, sapukannya dengan papan untuk dibuat lantai;
 • pasangkan dinding ke bingkai - empat di sudut, dua di tempat di mana terdapat tingkap dan pintu, di baki dinding percuma, dari atas membetulkan bingkai yang serupa dengan yayasan;
 • membuat balang - sambung dua bar dengan sudut khas pada sudut akut, pasangkannya ke bingkai dinding;
 • sapukan semua lembaran perisai - dari dinding ke bumbung;
 • hang terlebih dahulu disediakan pintu dan tingkap.

Produk dengan pagar

Produk dengan pagar

Sudah tentu, dalam usaha kecil, prosesnya lebih rumit, tetapi tahap utamanya kelihatan seperti itu. Hasilnya adalah rumah mudah yang perlu diberikan untuk menjadikannya kelihatan baik.

kembali ke menu ↑

Reka bentuk

Untuk merancang rumah kanak-kanak, anda perlu membuat fantasi. Ia harus cerah, menarik walaupun dalam penampilan, tetapi tidak mempunyai rasa.

kembali ke menu ↑

Idea yang sedia ada

Sudah tentu, tidak perlu mengambil apa yang telah dicipta oleh seseorang sebelum anda. Tetapi anda boleh menggunakan idea orang lain untuk inspirasi. Jadi, rumah kayu kanak-kanak boleh kelihatan sangat berbeza.

Penyelesaian pertama adalah seperti pondok dongeng.
Ia akan menjadi selesa dan orang dewasa

Ia akan menjadi selesa dan orang dewasa

 • Reka bentuk luaran. Dinding dihiasi supaya nampaknya mereka diperbuat daripada balak (untuk ini anda boleh menggunakan tiruan). Pintu itu adalah jongkong, juga diperbuat daripada balak, tetapi menegak. Bumbungnya adalah gable, dengan visor yang diukir dan platband dalam bentuk ayam jantan. Shutters diukir, jika dikehendaki, mereka boleh ditutup. Warna - kayu semula jadi, cerah merahterang kuning.
 • Kemasan dalaman. Dinding semua balak yang sama, lantai adalah kayu, rumah berputar di atasnya (sekurang-kurangnya dalam penampilan) permaidani - ia mudah untuk kanak-kanak bermain dengan lembut. Di sudut adalah sebuah dapur kecil yang dibina dengan bata, di mana, tentu saja, anda tidak boleh membakar apa-apa, tetapi anda boleh bermain dengan baik di Kolobok yang sama.
 • Hiasan dalaman. Mereka duduk di dinding kedai. Di tengah meja - anda boleh memakai permainan papan, pereka, sandwic yang dibawa dari sebuah rumah besar. Di sudut terdapat dada tradisional, terdapat mainan di dalamnya, dan anda boleh menggantungkan kunci pada tudung. Di bawah siling menggantung berkas herba, manik, bunga kering. Ia akan kelihatan kain Rusia atau anak patung jerami yang baik.

Tempat yang selesa untuk tidur

Tempat yang selesa untuk tidur

Sudah tentu, kanak-kanak dengan cepat akan mengubah reka bentuk yang bijak menjadi sesuatu yang mereka sendiri - mereka akan bermain dengan anak patung, jadual sesuatu yang akan tumpah, permaidani akan dibanjiri dengan mainan - tetapi suasana umum masih akan dikesan.

Yang kedua adalah arbor Sultan.

 • Reka bentuk luaran. Tidak ada dinding - bukannya ada empat tiang, grid kayu rotan, yang kelihatannya menarik, menarik (anda boleh mengambil logam bukannya kayu). Bumbung itu memuncak, jika ada kemahiran yang cukup - dalam bentuk bawang elegan. Daripada gerbang pintu. Akan lebih baik jika anggur atau tumbuhan lain yang lain ditenun di sepanjang grid. Warna - pokok, merah, biru, putih, emas.
 • Kemasan dalaman. Lantai adalah kayu, tanpa permaidani. Kain diperbaiki di bawah siling - jika ia panas atau mahu disembunyikan, ia boleh diregangkan dengan menutup grid.
 • Hiasan dalaman. Banyak berwarna-warni bantal di atas lantai, meja rendah, yang tidak hanya bermain di rombongan, tetapi yang mudah untuk kanak-kanak. Lilin besi yang rumit dengan lilin sebenar - sudah tentu, cahaya hanya di hadapan orang dewasa. Penangkapan impian atau muzik angin tergantung dari siling.

Pondok hutan

Pondok hutan

Sekiranya kanak-kanak tidak alergi, anda boleh meletakkan tongkat kayu api - di udara terbuka, bau mereka tidak akan meresap, tetapi menyenangkan.
Yang ketiga adalah kapal lanun.
 • Reka bentuk luaran. Dinding mengulangi bentuk kapal lanun, bukan bumbung, sebenarnya, dek. Anda boleh membuat pintu biasa, tetapi anda boleh - sunroof bulat di bumbung, seperti pada kapal sebenar. Kemudian anak itu perlu memanjat tali tangga di dek dan turun melalui menetas. Senaman sedemikian berguna untuk koordinasi, tetapi jika kanak-kanak itu kekok, lebih baik meninggalkannya.
 • Kemasan dalaman. Lantai diperbuat daripada kayu, dinding, juga, tingkap bulat tidak ditenun. Di dinding adalah bangku atau buaian gantung di mana anda boleh berbaring, membaca, ayunan. Anda boleh meletakkan meja, tetapi anda boleh melakukannya tanpa ia.
 • Hiasan dalaman. Pastikan untuk - aksesori marin. Ensiklopedia dengan kapal. Tali di mana anda boleh mempelajari knot bersatu. Kompas, yang boleh menentukan arahnya. Anda juga boleh memberikan semua orang yang pergi ke kapal untuk menutup mata untuk membuat lebih mudah untuk bermain lanun.

Bilik untuk permainan di rumah persendirian

Bilik untuk permainan di rumah persendirian

Keempat - rumah dalam gaya Eropah.
 • Reka bentuk luaran. Cat dinding, buat panel pintu, cantik. Tingkap mudah, dengan penutup segi empat tepat. Sebelum memasuki, anda boleh memecah katil, yang mana kanak-kanak boleh menjaga jika mereka mahu. Warna - pastel, dengan aksen yang terang di atas bumbung dan pintu.
 • Kemasan dalaman. Untuk menempelkan dinding dengan kertas dinding bersahaja, untuk meninggalkan lantai kayu, untuk memutihkan siling. Anda boleh meletakkan permaidani untuk menjadikannya lebih selesa.
 • Hiasan dalaman. Pastikan vas dengan bunga, kecil sofa saiz kanak-kanak. Anda boleh membuat tiruan perapian, anda boleh meletakkan buku itu almari. Mainan mewah, meja dengan satu set untuk minum teh. Tiada apa-apa tambahan, tidak ada yang menjerit.

Penyelesaian sedemikian hanya sesuai untuk kanak-kanak yang introvert yang tenang - patut dipertimbangkan. Ia tidak menarik untuk bermain seperti rumah dalam permainan aktif, tetapi benar-benar ekonomi.

Gaya Eropah

Gaya Eropah

Lembaga
Terlibat dalam pembinaan rumah, pastikan anda menggunakan bantuan kanak-kanak. Bincang dengannya apa yang dia mahu lihat. Jemput untuk mengambil bahagian dalam penciptaan lakaran. Walaupun kanak-kanak berusia empat tahun sahaja, dia akan menggunakan hasilnya, yang bermaksud pendapatnya juga penting.
kembali ke menu ↑

Nuansa tambahan

Untuk menjadikan rumah kelihatan lebih baik, anda boleh menggunakan helah.:

 • Buat trek berasingan untuknya.. Anda boleh menyiarkannya batu, jubin atau kayu mati - bergantung kepada cara ia kelihatan secara umum. Oleh itu, untuk pondok Rusia, batu yang dilindungi lumut akan sesuai, tersebar sehingga dari satu ke yang lain anda perlu menyeberang secara meluas. Tetapi untuk motif Oriental memerlukan jubin yang indah.
 • Katil penanaman. Tidak semua kanak-kanak suka bermain-main dengan bunga, tetapi jika anda suka, ada kemungkinan untuk memberinya plot berhampiran rumah supaya dia boleh menanam apa sahaja yang dia inginkan.
 • Gunakan bukan sahaja cat mudah dengan varnis. Anda boleh melukis dinding dengan lukisan menarik (contohnya, watak kartun kegemaran anda), anda boleh menarik corak yang cantik, atau anda boleh menghiasi mereka dengan ukiran yang rumit. Malah tingkap kaca berwarna bukan kaca biasa di tingkap akan kelihatan cantik.

Perkara utama adalah dengan bertindak dengan teliti, memeriksa pengiraan, dan juga berunding dengan anak sepanjang jalan dan menggunakan bantuannya semasa proses pembinaan. Walaupun anda adalah ibu bapa seorang kanak-kanak yang tidak tahu bagaimana bercakap, dia pasti akan mempunyai pekerjaan - sekurang-kurangnya untuk melukis tembok dengan tangan dan coretan lucu.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Varian bermain rumah kayu kanak-kanak

Rumah kanak-kanak

Lakukan sendiri

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 185 foto)

8.4 Skor Jumlah
Rumah bermain kanak-kanak diperbuat daripada kayu

Membuat rumah pokok untuk kanak-kanak tidak begitu sukar. Pilih model, saiz yang dikehendaki. Kemudian lakukan lukisan itu. Hanya selepas semua momen persiapan dapat berfungsi. Pastikan untuk meminta anak anda supaya dia dapat melihatnya, pertimbangkan umurnya. Kami yakin artikel kami akan membantu anda membuat rumah yang selesa dan indah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda.Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Kayu adalah bahan yang indah dari mana hampir semua dapat dibuat;
 • kanak-kanak akan dapat menggunakan bilik berasingan mengikut budi bicaranya sendiri, dan ini bagus - kehadiran ruang peribadi mempunyai kesan yang baik terhadap perkembangan keperibadian;
 • rumah boleh menjadi satu bentuk hiasan tapak.
Cons
 • Kayu adalah bahan yang indah dari mana hampir semua dapat dibuat;
 • kanak-kanak akan dapat menggunakan bilik berasingan mengikut budi bicaranya sendiri, dan ini bagus - kehadiran ruang peribadi mempunyai kesan yang baik terhadap perkembangan keperibadian;
 • rumah boleh menjadi satu bentuk hiasan tapak.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk