Jalan raya di negara jubin membuka - Reka bentuk halaman yang indah (120+ Foto)

Membuka jubin untuk trek di negara ini dari pelbagai bahan. Getah, kayu, batu, konkrit - semuanya mempunyai kelebihan dan kelemahan yang luar biasa, jenis yang berbeza, nuansa pembuatan dan spesifikasi pemasangan yang perlu anda ketahui untuk dapat memilih. Lebih banyak pengetahuan, lebih mudah untuk memilih bahan yang sesuai untuk masalah anda, menjadikan kawasan di sekeliling rumah itu tidak hanya berguna utilitarian, tetapi juga cantik.

Kandungannya:

Masih perlu mengambil kira warna, bentuk, saiz, cara meletakkan, nuansa lain dengan mana anda boleh mengubah perancangan reka bentuk ke dalam proses kreatif dan mencari kombinasi yang indah. Tetapi yang paling mudah untuk bermula dengan bahan-bahan.

Varieti ubi

Sebelum membeli adalah penting untuk mempertimbangkan semua nuansa jenis tertentu. Pertimbangkan pilihan terkini untuk jubin.

kembali ke menu ↑

Plastik

Plastik - yang paling murah bahan-bahan yang ada dalam mana-mana bidang. Ia tidak memerlukan pemprosesan yang kompleks, polimer untuknya murah, sifat prestasi sebagai hasilnya tidak terlalu tinggi, tetapi harganya mengkompensasi.

Plastik - yang paling murah bahan-bahan yang sedia ada

Plastik - yang paling murah bahan-bahan yang sedia ada

Terdapat pelbagai jenis:

Modular. Ia kelihatan seperti jubin selular ringan warna cerah, yang mempunyai lampiran khusus untuk mengikat modul berasingan menjadi kanvas tunggal. Bahan - plastik tulen. Kos adalah sangat rendah. Ia kelihatan murah, selama dua atau tiga tahun ia menjadi sia-sia, kerana ia tidak stabil untuk suhu yang melampau, ia mudah retak dari fros, dan ia cair dari haba. Ia mempunyai kelebihan khusus - ia tidak akan tergelincir jika ia tidak sepenuhnya ditutup dengan ais.
Polimerpeschany. Ia kelihatan seperti jubin plastik pepejal warna terang, juga dengan pengancing. Bahan plastik dicampur dengan pasir dalam perkadaran yang berlainan. Kosnya kecil, tetapi lebih mahal daripada modular. Ia juga kelihatan murah, kerana plat kelihatan plastik. Tidak sesuai untuk sebuah rumah kayu atau batu lama, ia akan sesuai kecuali rumah berselubung. Lebih tahan terhadap suhu yang melampau dan bertahan lebih lama. Ia mempunyai kelemahan khusus - ia akan tergelincir dengan mudah di atasnya, kerana permukaannya tetap lancar.
Decking. Dia adalah papan teres. Ia kelihatan seperti parket kayu, terdiri daripada dua lapisan. Di bawah - jubin modular dengan pengikat, di atas - selang beberapa dengan jurang untuk lulus kelembapan. Bahan plastik dicampur dengan cip kayu dalam perkadaran yang berbeza, paling kerap satu hingga empat. Ia agak mahal, ia kelihatan terhormat dan cantik, bersama dengan permukaan kayu semulajadi. Ini adalah tambahan utama - estetika jika tiada kelemahan utama. kayu.
Memerlukan pemprosesan yang kompleks

Memerlukan pemprosesan yang kompleks

Jubin plastik secara keseluruhan mempunyai senarai kelebihan:

 • Kekebalan terhadap ancaman biologi.Plastik tidak reput, parasit tidak boleh merosakkannya, acuan atau kulat tidak akan bermula.
 • Kekebalan terhadap kelembapan. Malah dek, yang mempunyai pokok dalam komposisinya, dengan tenang memindahkan kelembapan, yang penting untuk penutup dacha.
 • Kekebalan terhadap kerosakan mekanikal. Jika anda menjatuhkan tukul berat pada plastik, tiada apa yang akan berlaku.
 • Kemudahan pemasangan. Kerana hakikat bahawa plastik mempunyai pengikat, mudah untuk membuat kanvas tunggal - ia dipasang mengikut jenis pereka, bahkan orang yang jauh dari pembaikan dapat mengatasi kerja. Sekiranya anda perlu membongkar kanvas, ia juga mudah.
 • Harga Untuk memberi, di mana ia adalah kasihan untuk membelanjakan jumlah yang serius, boleh menjadi penyelesaian yang baik, kerana ia lebih murah daripada semua bahan lain.
 • Kecerahan, pemilihan warna yang besar. Plastik boleh diberikan apa-apa warna atau corak.

Laluan luas ke rumah

Laluan luas ke rumah

Tetapi ada juga kekurangan:

 • Ketidakstabilan untuk perubahan mendadak dalam suhu, keadaan cuaca. Pembakaran plastik di bawah matahari, retak dari ais terbentuk dalam retak, membengkak dalam haba, dan boleh berubah bentuk.
 • Ketidakstabilan kepada bahan kimia yang agresif. Asid isi rumah yang tertumpah pada salutan akan menyebabkan ia berubah.
 • Ketidakstabilan untuk berat badan yang besar. Manusia boleh bertahan dengan mudah, tetapi kereta itu hilang.
 • Hidup pendek. Diabaikan lebih cepat daripada pelapis getah dan konkrit.
 • Tidak wajar Dalam kes-kes yang sangat jarang, jubin plastik kelihatan baik, jika ia tidak melekat.

Lembaga
Plastik adalah penyelesaian yang baik jika anda tidak mahu menghabiskan banyak masa dan usaha untuk gaya. Anda boleh meletakkan di bangunan ladang di kedalaman tapak, melupakan masalah trek selama beberapa tahun.
Anda boleh melakukannya sendiri

Anda boleh melakukannya sendiri

kembali ke menu ↑

Getah

Untuk pembuatan jubin getah menggunakan bahan kitar semula - tayar ketinggalan zaman. Harganya lebih tinggi bukan sahaja dari plastik, tetapi juga daripada klinker murah atau jubin konkrit.

Kelebihannya termasuk:

 • Keselamatan Getah - bahan lembut, jatuh di mana ia sukar untuk cedera. Jika kanak-kanak atau orang tua mempunyai rehat di negara ini, trek getah akan menjadi sangat mudah untuk mereka.
 • Ketahanan Getah perlahan-lahan haus, hayat perkhidmatannya adalah sepuluh tahun.
 • Kemudahan pemasangan dan pembaikan. Getah tidak mempunyai pengikat, seperti plastik, tetapi ia tidak boleh pecah, tidak memerlukan penyelarasan khas, ia mudah diganti sekiranya beberapa elemen trek selesai gagal.

Bahan lembut, jatuh di mana sukar untuk mendapat cedera

Bahan lembut, jatuh di mana sukar untuk mendapat cedera

 • Rintangan kepada suhu dan kelembapan. Getah tidak mencairkan di bawah sinar matahari, tidak retak dalam sejuk, benar-benar tidak sensitif terhadap kelembapan. Tidak membusuk.
 • Berat rendah dan tahan terhadap kerosakan mekanikal. Getah tidak dapat dipecahkan, tidak boleh dihancurkan, mudah diangkut, tanpa berfikir tentang ketepatan. Ia tidak retak, dengan mudah mengekalkan berat badan bukan sahaja seseorang, tetapi juga mesin.
 • Tahan kepada UV dan bahan kimia. Ia tidak akan pudar di bawah sinar matahari, tidak akan menderita jika anda menumpahkan petrol atau asid isi rumah di trek.
 • Pengasingan bunyi. Untuk trek di negara ini, faktor ini tidak begitu penting, tetapi jika anda marah dengan bunyi keras, tumit tumit, bunyi langkah, memilih getah adalah penyelesaian yang baik, kerana ia benar-benar meresapnya.

Kaedah pemasangan

Kaedah pemasangan

Tetapi tidak satu bahan yang sempurna, getah juga mempunyai kelemahan:

 • Kekurangan rintangan kepada ais. Pada musim panas, getah tidak boleh tergelincir walaupun selepas hujan, tetapi pada musim sejuk, apabila ais dibekukan di atas, ia mudah dijatuhkan seperti pada jalan batu yang licin.
 • Kemudahbakaran Getah terbakar, walaupun memerlukan masa untuk mengalir. Dalam proses ini mengeluarkan hitam, asap yang mencekik.
 • Kemungkinan buruk pengeluar. Sekiranya jubin konkrit hanya rapuh dan ia akan jelas, getah yang kurang boleh mengeluarkan bahan berbahaya. Oleh itu, adalah perlu untuk menyemak kualitinya dengan berhati-hati.

Lembaga
Getah - pilihan yang baik untuk meletakkan di kolam atau di tempat kanak-kanak akan bermain. Tetapi untuk menjadikan bahan estetik ini cukup untuk halaman depan, anda perlu membuat usaha yang penting.
kembali ke menu ↑

Dari batu semula jadi

Batu semulajadi dibuat dengan mudah - ia hanya dihancurkan dan diratakan sehingga bentuk yang indah ternyata. Memohon:

 • slate;
 • kuarzait;
 • granit;
 • schungite.

Bagi orang yang tidak merasa kasihan dengan dana, ada pilihan untuk membuka laluan dengan marmar.

Batu semulajadi

Batu semulajadi

Batu itu mempunyai kelebihannya:

 • Ketahanan Batu semulajadi hampir tidak abraded - ia dapat dilihat pada trotoar bandar lama, yang telah dibentangkan berabad-abad yang lalu. Jejak daripadanya hampir sama, paling banyak yang boleh berlaku kepada mereka selepas beberapa dekad hujan dan salji - bentuk walaupun cantik boleh menjadi agak lebih bebas, rumput akan tumbuh di antara pinggan.
 • Kecantikan semulajadi. Batu semulajadi adalah bahan yang indah yang hanya dapat dibandingkan dengan kayu. Ia tidak dicat sebagai bahan buatan, tetapi kesederhanaan, keanehan warnanya sendiri kelihatan baik, terutamanya jika anda memilihnya dengan rasa, supaya mereka sesuai dengan taman dan bangunan.
 • Tidak sensitif terhadap kelembapan. Tiada apa-apa yang akan berlaku kepada batu, walaupun setengah tahun terletak di dalam lumpur atau di lopak.
 • Tidak sensitif terhadap perubahan suhu, kepada radiasi ultraviolet, ke ais. Batu tidak retak, tidak pudar, tidak mencairkan - tiada apa yang boleh berlaku kepadanya.
 • Kebolehpercayaan Jubin batu tidak dapat dipecahkan, seseorang boleh melewatinya, atau kereta boleh lulus - ia boleh menahan apa-apa berat badan.

Mudah dibuat

Mudah dibuat

Tetapi, tentu saja, terdapat kekurangan:

 • Pewarna monotony. Ya, warna-warna semulajadi batu itu indah dengan uratnya, dengan skala yang berbeza, dengan pelbagai warna. Tetapi kecerahan, yang mempunyai bahan buatan, banyak bunga, yang mana anda boleh meletakkan gambar atau corak apa-apa, mereka bukanlah pelik.
 • Berat badan yang besar. Batu adalah bahan berat. Ia perlu dimuatkan ke kenderaan, ia perlu dibongkar, perlu untuk meletakkan jejak untuk mereka - semua ini memerlukan tenaga manusia, masa, dan tenaga. Di samping itu, tidak semua asas akan berdiri batu.
 • Kos yang tinggi Batu semulajadi adalah bahan yang mahal, terutama beberapa jenisnya, sebagai peraturan, yang paling indah. Menggunakan lapisan lain boleh menjadi lebih murah.
 • Ketidakstabilan terhadap beberapa ancaman biologi. Moss boleh tumbuh di atas batu, tumbuh kulat atau acuan. Dengan sendirinya, ini tidak membahayakannya, tetapi ia boleh mengubah rupa keseluruhan landasan yang lebih teruk.
 • Kesukaran dengan borang. Jenis-jenis batu pepejal sukar dipotong menjadi jubin saiz dan bentuk yang sama, kerana ia sering dijual dalam bentuk yang agak pelik, dengan banyak sudut, dengan selekoh yang tidak teratur. Ia akan mengambil usaha untuk membuat jalan yang baik dari kekacauan ini.
 • Icing Tidak ada perlindungan dari ais berhampiran batu itu, walaupun di musim panas beberapa jenisnya boleh tergelincir dan jatuh.

Bahan universal

Bahan universal

Lembaga
Batu adalah bahan serba boleh. Lebih baik tidak memilikinya berhampiran sumber air, tetapi sebaliknya ia akan kelihatan baik di mana-mana kawasan tapak.
kembali ke menu ↑

Clinker

Paving slabs, yang berasal dari Holland, dicipta pada abad kesembilan belas. Ia diperbuat daripada tanah liat dengan campuran bahan pewarna - ia mula terbentuk dengan menolak lubang di bawah tekanan tinggi, kemudian dipecat sekali. Hasilnya adalah kepadatan tinggi dan mempunyai senarai kelebihan:

 • Ketahanan yang tinggi. Clinker abrades hampir panjang dan enggan sebagai batu semula jadi. Anda boleh berjalan di sana selama beberapa dekad sebelum kesannya dapat dilihat.
 • Ketahanan Ia boleh berfungsi hampir selagi batu semulajadi. Tidak ada hujan, angin, atau matahari yang teruk boleh membahayakannya.
 • Rintangan kepada suhu, beku. Tiada haba, tidak sejuk, tiada ais akan menjejaskan klinker, dan juga tidak akan menjadi ancaman biologi.
 • Pelbagai warna, bentuk. Klinker dibuat buatan, sehingga dapat diberikan warna dan bentuk apa pun, dari segi empat segi monokromatik yang poligon dengan corak kompleks.

Clinker adalah bahan tahan yang sedikit lebih rendah dari batu semulajadi dalam hal ini.

Ia mempunyai minus tertentu:

 • Keterlambatan. Kelemahan, yang sama sekali tidak mempunyai batu semulajadi, jubin klinker, malangnya, adalah wujud sepenuhnya. Jika anda menjatuhkan sesuatu yang berat di atasnya atau menyerangnya, retak akan muncul di permukaan, kerana unsur trek keseluruhannya akan retak.
 • Harga tinggi Clinker lebih murah daripada batu semula jadi, tetapi lebih mahal daripada ubin biasa dan, tentu saja, lebih mahal daripada getah dan plastik. Meletakkan mereka semua jejak di laman web ini mungkin terlalu mahal.

Clinker boleh didapati dengan tekstur permukaan yang berbeza: pada slip licin dengan mudah walaupun pada musim panas.

Lembaga
Clinker adalah baik untuk digunakan untuk tempat-tempat di mana estetika memainkan peranan yang besar. Ia adalah mungkin untuk menghiasi seluruh kawasan dengannya, perkara utama adalah meletakkan hanya spesies dengan permukaan yang kasar di sumber air, di mana ia mustahil untuk tergelincir.
kembali ke menu ↑

Konkrit

Jubin konkrit dibuat dari pasir, simen, kerikil dan kekotoran yang memberikan warna dan ketahanan menggunakan tiga proses teknologi utama:

 • Pemutus Vibro Massa simen disediakan, dituangkan ke dalam bentuk khas dan ditetapkan di atas meja, yang bergetar - peningkatan kekuatan dilampirkan pada produk akhir. Selepas hasil yang dibentuk, hak dalam bentuk dibiarkan matang selama dua hari.
 • Vibropressing Jisim sedang disediakan, dituangkan ke dalam acuan dan selama beberapa saat dihantar di bawah akhbar bergetar, yang serentak memberikan corak ke permukaan atas. Selepas keputusan dihantar untuk menyejukkan dan mempertimbangkan siap.
 • Hyper menekan. Jisim disediakan, dicurahkan ke dalam acuan dan diletakkan di atas pers supaya kekuatan dipindahkan ke dalamnya dengan tekanan. Selepas itu sejuk dan dianggap selesai.

Pilihan konkrit

Pilihan konkrit

Versi cast dianggap agak lebih rapuh, tetapi tidak ada perbezaan besar antara hasil proses teknologi.

Mereka mempunyai kelebihan yang sama:

 • Kebolehubahsuaian. Banyak warna, pelbagai bentuk, corak pada permukaan - jubin konkrit, mungkin yang paling pelbagai dan bahkan boleh dibuat untuk memerintahkan.
 • Harga rendah. Mengenai batu dan klinker, konkrit mula kelihatan seperti penyelesaian murah, walaupun, tentu saja, ia lebih mahal daripada getah dan plastik.
 • Kemampanan. Ia tidak mengalami perubahan suhu, tidak tertakluk kepada ancaman biologi, tidak pudar di bawah sinar matahari, tidak retak di bawah ais, dan longgar.

Terdapat, tentu saja dan kontra:

 • Kerapuhan relatif. Konkrit mula retak dan runtuh sebelum klinker dan batu semula jadi - ini adalah ciri-cirinya. Ini berlaku dengan cepat jika barangan itu dihasilkan di satu kawasan dan digunakan di tempat lain.
 • Kerumitan pemasangan. Jika ralat dibuat semasa pemasangan, ia akan menjadi sukar untuk membetulkannya dan anda perlu bermula dari awal lagi.

Lembaga
Konkrit adalah bahan serba boleh yang sesuai untuk mana-mana bahagian tapak.
Diperbuat daripada pasir, simen, kerikil dan kekotoran

Diperbuat daripada pasir, simen, kerikil dan kekotoran

kembali ke menu ↑

Perancangan dan Reka Bentuk

Jika anda memilih bahan, dengan mengambil kira idea umum laman web dan citarasa, anda tidak akan dapat melakukan ini dengan ciri-ciri lain. Reka bentuk jubin itu harus sesuai dengan reka bentuk segala sesuatu yang lain, ia mestilah sesuai dengan konsep keseluruhan.

Untuk membuat ini mungkin, pendekatan perancangan harus konsisten:

 • Buat rancangan laman web ini. Di atasnya anda perlu meletakkan rumah, bangunan luar, katil bunga dan katil yang terbesar - semua yang mempunyai sekurang-kurangnya beberapa hubungan landskap.
 • Buat rancangan untuk trek masa depan. Jalan-jalan harus membawa dari rumah ke luar bangunan dan ke pintu gerbang, dan mereka harus pergi dengan cara yang sama seperti penduduk rumah, dan tidak dengan cara itu kelihatan cantik pada rancangan itu. Rintangan besar untuk pergi ke sekeliling, mengambil kira "perkara-perkara kecil" seperti menggantung di atas tempat di mana laluan itu mesti lulus, cawangan.
 • Menilai prospek. Menurut rancangan itu, anda boleh mengetahui apa yang harus menjadi jubin, supaya semua orang selesa. Jika laman web ini mempunyai sebuah kolam renang atau kolam renang, anda perlu mengambil tekstur kasar dan bahan yang tidak takut kelembapan.Sekiranya kawasan itu tanah lemah yang mudah rosak dan tidak menahan berat badan, lebih baik melupakan batu semulajadi. Juga anggaran belanjawan perusahaan dan sama ada kereta akan memandu di sepanjang lorong, fikirkan berapa banyak perbezaan suhu maksimum. Apa panas dan apa yang sejuk untuk menahan jalan? Berapa ramai yang akan berjalan di atasnya?

Berpikir tentang pembaikan terlebih dahulu

Berpikir tentang pembaikan terlebih dahulu

Dari berapa banyak yang akan berlaku, bergantung kepada indeks lelasan. Dari suhu maksimum dan pembezaan - rintangan fros yang diperlukan. Sekiranya kereta akan memandu di sepanjang jalan, jubin harus lebih tebal. Ia bergantung kepada belanjawan berapa harganya mahal.

Memutuskan apa yang harus menjadi ciri teknikal, anda boleh beralih kepada perkara yang lebih menyenangkan dan rumit: untuk mereka bentuk.

Perlu mengambil kira:

 • Gaya apa yang dibuat rumah itu? Sekiranya bersarung dengan plastik oleh paneltrek mahal dari semula jadi batu kepadanya tidak akan sesuai. Sebaliknya, jika ia terbuat dari bata, ia tidak bermaruah untuk mengelilinginya dengan plastik.
 • Adakah berkembang di laman web ini bunga, jika ya, yang mana? Warna trek harus digabungkan, sekurang-kurangnya kira-kira, dengan warna mereka.
 • Adakah terdapat idea mengenai lukisan atau haruskah jubin menjadi monoton? Sekiranya terdapat idea, anda perlu menarik mereka dengan teliti (dengan baik, jika terdapat lebih daripada satu idea, supaya ada sesuatu untuk dipilih), cat dan menilai hasilnya.
 • Adakah anda meletakkan jubin dengan tangan anda sendiri atau mengupah pekerja? Jika anda bercadang untuk gaya diri, lebih baik memilih corak yang lebih mudah untuk permulaan dan tidak mengambil batu semulajadi yang sukar diletakkan.

Lintasan itu harus berada di bawah gaya rumah

Lintasan itu harus berada di bawah gaya rumah

Lembaga
Menurut norma, jalan setapak seharusnya tidak lagi tujuh puluh lima sentimeter, supaya orang dewasa selamat berjalan bersama mereka.

Apabila rancangan itu siap dan corak gaya akhir dipilih, anda boleh mengambil pilihan.

kembali ke menu ↑

Nuansa pemilihan jubin

Pertama anda perlu menavigasi ciri-ciri yang tepat. Saiz, bentuk, rintangan fros, ketahanan - semua ini anda perlu tahu sebelum anda pergi ke kedai. Dan terus di kedai, anda perlu membayangkan bagaimana jubin yang baik harus dilihat, bagaimana ia berbeza daripada kualiti yang tidak baik, dan dokumen apa yang diminta oleh penjual.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri

Setiap jubin mempunyai satu set ciri yang harus dipertimbangkan ketika membeli. Yang pertama adalah saiz. Terdapat:

 • Little one Ini sangat baik kerana anda boleh meletakkan apa-apa corak atau corak dari itu di jalan sempit negara, dan juga kerana anda tidak perlu memikirkan banyak tentang asas dan sama ada ia akan berdiri. Tetapi ada tolak yang besar - lebih banyak buruh diperlukan. Lagipun, lebih mudah untuk meletakkan tiga jubin besar secara berturut-turut daripada membentuk deretan selusin orang kecil.
 • Purata. Pilihan Universal. Lukisan itu tidak akan berfungsi, tetapi corak kompleks yang cantik cukup. Tidak perlu memikirkan asasnya, masalah yang timbul tidak seharusnya timbul. Sepuluh hingga sepuluh sentimeter adalah contoh jubin yang baik.
 • Besar. Coraknya hanya yang paling mudah, dan yayasan itu perlu difikirkan - jika ia tidak cukup kuat dan bahkan, jubin boleh duduk di satu sisi atau retak. Tetapi jika anda mempunyai kekuatan dan masa untuk menyediakan, dan anda lebih suka keindahan monochromatic dari susunan geometri kepada corak kompleks, ini adalah pilihan yang baik.

Saiz produk purata - pilihan sejagat

Saiz produk purata - pilihan sejagat

Selepas saiz patut memutuskan apa yang harus menjadi bentuk:

 • Square. Untuk jubin persegi sesuai dengan corak mudah - mereka boleh dibentangkan dalam corak papan jamban, atau mencipta corak bata. Paling penting, jika mereka berwarna-warni dan ini akan membolehkan mereka kelihatan lebih seronok.
 • Rectangular. Ia juga mungkin untuk meletakkan pesanan catur, tetapi tidak begitu berkesan, tetapi corak bata, "herringbone", dan peletakan dalam gelombang akan kelihatan. Warna yang berbeza boleh membuat gambar.
 • Batu liar. Jadi dipanggil jubin terbuat dari batu alam, yang dibuat bukan dalam bentuk, tetapi dengan cara batu patah.Corak dengan mereka tidak akan berfungsi, dan untuk membentuk trek, anda perlu membuat usaha. Untuk memudahkan kerja, anda boleh terlebih dahulu memegangnya di atas kertas.
 • Bentuk kompleks. Semanggi, heksagon, bulatan, bintang - semuanya dalam corak. Cukup letakkannya mengikut corak.

Jubin yang sangat kecil boleh digunakan untuk membuat lukisan yang bermakna, tanpa mengira bentuk - kaca berwarna dibuat mengikut prinsip yang sama. Juga, jika anda ingin melakukan sesuatu yang pasti, fantasi, dicipta sendiri, yang mana tidak ada bentuk yang diperlukan, anda boleh menghubungi pengeluar dan membuat pesanan.

Plot yang selamat berhampiran rumah

Plot yang selamat berhampiran rumah

Ia akan dikenakan biaya dua kali lebih tinggi daripada produk biasa - atau lima, bergantung kepada kerumitan bentuk.

Selepas anda memilih ketebalan:

 • Dua hingga empat sentimeter. Digunakan untuk laluan berjalan kaki. Jika anda hendak meletakkan laluan di negara ini hanya untuk berjalan di atasnya, pilihan ini sesuai dengan anda.
 • Enam hingga lapan sentimeter. Ia akan menahan orang ramai atau kereta yang bergerak secara intensif. Di pondok itu tidak diperlukan.
 • Dari lapan hingga sepuluh. Mengekalkan berat setiap kereta, biasanya digunakan di perusahaan, stesen minyak dan lapangan peribadi, di mana kereta akan diletakkan.

Untuk memberikan jubin tebal tidak perlu - dan ini bagus, kerana lebih tebal, lebih mahal.

Selepas anda perlu memilih parameter teknikal semata-mata. Rintangan lelasan ditunjukkan pada pakej, semakin tinggi, lebih selamat akan menjadi trek yang anda dapatkan. Rintangan beku ditunjukkan di sebelahnya - nilai menunjukkan berapa banyak kitaran jubin dapat menahan kitaran pembekuan-pembekuan.

Penyelesaian asal

Penyelesaian asal

Penunjuk pilihan terbaik adalah lebih daripada dua ratus dan mereka harus dibimbing.

Parameter yang terakhir untuk diperhatikan ialah warna. Ia bergantung kepadanya bagaimana berkesan trek yang dihasilkan akan kelihatan.

Terdapat banyak pilihan:

 • Putih. Salah satu warna paling hebat yang akan kelihatan baik pada waktu malam, dalam gelap. Trek ini tidak mungkin hilang, mereka akan kelihatan cerah dan sesuai dengan kebanyakan gaya. Satu-satunya negatif adalah bahawa anda perlu mengurus batu-batu, jika tidak, mereka akan cepat menjadi berdebu, kotor dan menjadi kelabu.
 • Hitam. Ia juga merupakan pilihan hebat yang akan sesuai dengan rumah yang ketat yang dibuat dalam warna gelap. Pada kotoran jubin itu tidak dapat dilihat, tetapi dalam gelap, jalan raya akan mudah hilang.
 • Gabungan kontras. Kontras paling sesuai untuk corak: menggabungkan hitam dengan putih, ungu dengan oren, dan biru dengan kuning itu idea yang baik. Laluan sedemikian akan kelihatan dengan jelas, mereka akan kelihatan cerah, menarik perhatian kepada diri mereka sendiri.
 • Kombinasi Shades. Bahan ini membolehkan anda mengambil satu warna yang cerah dan mencairkannya dengan naungan - cahaya atau gelap. Pilihan ini kelihatan mudah, tetapi dengan rasa.
 • Warna semulajadi. Batu cantik itu sendiri, tetapi anda boleh memilih jubin yang dibuat untuknya. Jika ia meniru urat dengan baik, warna batu semula jadi, trek akan kelihatan baik semula jadi, kemas dan cantik. Anda juga boleh memilih jubin yang tidak dibakar - ia akan mempunyai oren gelap gelap atau gelapcoklat warna

Pilih warna yang betul

Pilih warna yang betul

Setelah membuat keputusan untuk diri sendiri apa bahan itu untuk semua ciri, anda boleh pergi ke kedai dan memilih kumpulan tertentu di sana.

kembali ke menu ↑

Apa yang perlu dicari semasa membeli?

Jubin itu bukan sahaja sesuai untuk tapak reka bentuk, ia juga harus memenuhi piawaian kualiti. Menentukan sama ada anda akan menipu adalah cukup mudah. Perlu:

 • Tanya penjual untuk dokumentasi. Sijil kepatuhan mesti dilampirkan kepada sebarang barang, yang akan mengesahkan bahawa ia dihasilkan mengikut piawaian negara, serta sijil ujian yang mengandungi semua maklumat mengenai ketahanan, rintangan beku, dan lain-lain sifat produk. Sekiranya penjual yulit, cuba mengubah topik itu, kemungkinan ada sesuatu yang salah dengan barang - lebih baik pergi ke orang lain.
 • Semak jubin rawak dari batch.Walaupun produk yang ditawarkan kepada anda tidak baik, lapisan teratas dalam pakej akan dilakukan dengan baik, supaya anda tidak meneka apa-apa. Sila dapatkan jubin dari tengah - biasa, terutamanya jika anda sudah bersedia untuk membeli pakej ini.

 • Semak kelemahan. Kerepek, retak, tepi runtuh - semua ini tidak hanya menguji kualiti rendah, tetapi juga barang-barang itu diangkut tanpa ketepatan yang sedikit. Dia boleh datang kepada anda dalam keadaan yang sama.
 • Periksa pengeringan. Untuk melakukan ini, ambil dua jubin, perlahan-lahan mengetuk satu di sisi lain. Sekiranya bunyi itu tuli, ia bermakna bahawa produk telah kering dengan teruk dan tidak tahan lama. Kerosakan minimum adalah cukup untuk ia runtuh.
 • Semak borang. Jubin mesti sama (jika tidak, tentu saja, batu semula jadi dengan bentuk aneh), jika tidak, ia akan menjadi sukar untuk diletakkan dalam corak.
 • Beli segmen harga tinggi atau sederhana. Barang murah - murah berhubung dengan yang lain - yang biasanya berkualiti rendah, tidak akan mendatangkan kebaikan kepada anda.

Apabila jubin dipilih, ia tetap hanya untuk membayar penjual, mengambil dokumen, mengatur penghantaran. Selepas - kes kecil. Dibimbing oleh rancangan itu, memasang trek di tempatnya.

Jubin berkualiti tinggi akan menggembirakan anda selama bertahun-tahun. Jika anda memilih saiz, bentuk, bahan, warna yang betul, jika anda tidak salah mengira dengan rintangan fros, haus rintangan - trek akan berlangsung selama beberapa dekad.

Jubin berkualiti tinggi akan menggembirakan anda selama bertahun-tahun.

Jubin berkualiti tinggi akan menggembirakan anda selama bertahun-tahun.

Paving slabs

Lakukan sendiri

9 Skor Jumlah
Membuat halaman lebih cantik lagi

Memajukan papak memerlukan tenaga dan masa untuk ditempatkan, tetapi pada masa yang sama ia berbeza dengan kebolehpercayaan dan membolehkan sepenuhnya mengubah tapak. Kecuali, tentu saja, pilih dengan betul. Proses pemilihan itu sendiri sangat kreatif dan menarik. Dia akan membolehkan anda untuk menunjukkan imaginasi, untuk melakukan sesuatu yang benar-benar asli, untuk menikmati proses itu. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Tiada bahan lain yang menawarkan pelbagai warna, corak.
 • Tiada bahan lain yang tahan lama, boleh dipercayai.
 • Dengan cara jubin adalah mungkin untuk mengubah tapak sepenuhnya, setelah bekerja dengan reka bentuk
Cons
 • Peletakan akan sama mahal, dengan bantuan pakar, atau mahal untuk melakukannya sendiri!
 • Memerlukan kreativiti, jika tidak, trek akan kelihatan membosankan
 • Peletakan mengambil masa yang lama - sehingga pangkalan kering, manakala lapisan atas kering.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk