Pintu dengan Cermin: 125+ (Foto) masuk dan pedalaman di pedalaman (plastik, logam, kayu, coupe)

Memasang pintu dengan cermin di apartmen atau rumah persendirian adalah mudah. Pintu sedemikian akan membantu bukan sahaja untuk membahagikan ruang ke dalam zon, tetapi juga untuk mengubah sepenuhnya pedalaman.

Kandungan artikel ini:

Pintu dengan cermin: ciri utama

Mana-mana cermin secara visual mengembang ruang. Itulah sebabnya berukuran kecil pangsapuri (contohnya, dalam "Khrushchev") sering memasang pintu seperti itu. Berikut adalah ciri utama pintu-pintu ini:

 • Boleh terdiri daripada pelbagai bahan (logam, papan lapis dan papan serpai, batu, plastik, kayu). Kos bergantung pada bahan.
 • Cermin boleh menduduki seluruh permukaan pintu atau hanya sebahagian daripadanya.
 • Kaca adalah warna yang berbeza, ia sering dihiasi dalam pelbagai teknik (contohnya, mozek atau grafik sandblasted, ukiran kaca). Sebagai peraturan, produk dengan dekorasi lebih mahal daripada pintu dengan kaca telus dan lancar. Hiasan ini boleh timbul dan cembung.
 • Terdapat model siap sedia untuk pangsapuri standard yang dijual, tetapi jika anda mahu, anda boleh menjemput seorang pakar pengukuran dan dia akan membuat pintu untuk memesan, mengikut dimensi bilik tertentu.
Mana-mana cermin secara visual mengembang ruang.

Mana-mana cermin secara visual mengembang ruang.

Untuk keselamatan, anda tidak perlu memasang pintu seperti itu di bilik kanak-kanak. Malah gelas yang paling tahan lama, tahan kepada kejutan dan pengaruh lain, boleh memecah kerana permainan kanak-kanak aktif.
kembali ke menu ↑

Gunakan dalam reka bentuk dalaman: contoh yang baik

Selalunya, pintu-pintu ini digunakan untuk memperuntukkan "bilik persalinan" berasingan di dalam bilik - tempat di mana penduduk apartmen dan tetamu menukar pakaian, serta menyimpan pakaian. Ia lebih mudah dan lebih mudah untuk membuat kawasan berpakaian seperti itu panjang dan sempit lorong (koridor).

Pintu tersebut boleh terdiri daripada pelbagai bahan.

Pintu tersebut boleh terdiri daripada pelbagai bahan.

 

Juga pintu boleh menjadi pilihan yang sangat baik untuk pangsapuri studio. Di dalam pangsapuri seperti itu, ramai orang seperti fakta bahawa dapur digabungkan dengan ruang tamudan ruang adalah sukar untuk zon.

Pintu kaca membantu membahagikan ruang yang besar ke kawasan masakan dan kawasan makanan ("dapur"Dan" ruang makan ") atau kawasan mesra keluarga (" dapur "dan" ruang tamu "). Sekiranya keputusan dibuat untuk memisahkan dapur dari tapak semaian dengan cara ini, tuan rumah dapat menonton kanak-kanak bermain melalui kaca sambil memasak.
Kos bergantung pada bahan

Kos bergantung pada bahan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Pintu ke tandas dan bilik mandi yang lebih baik? 170 Pilihan untuk pilihan anda (kaca, plastik, gelongsor)

kembali ke menu ↑

Pilihan yang tidak berjaya

Cermin tidak boleh terlalu banyak. Sekiranya bilik itu mempunyai cermin besar (contohnya, dari lantai ke siling), agak mungkin pintu cermin akan menjadi "tambahan". Apabila terlalu banyak permukaan kaca mencerminkan cahaya di dalam bilik, keselesaan rumah hilang dari bilik. Bilik seperti itu lebih seperti kelas tarian di mana penari atau gimnas, atau bilik tarian, terlibat.

Juga, jangan memasang pintu dengan kaca, dihiasi dengan lukisan-lukisan kecil yang rumit dalam mana-mana teknik, di dalam bilik di mana ada sejumlah besar pernak-pernik, patung-patung dan lain-lain lagi. Dalam kes ini, dari gambar di pintu akan "mengamuk di mata."

Pilihan hebat untuk apartmen studio

Pilihan hebat untuk apartmen studio

Lembaga
Berhati-hati dengan cermin yang dihiasi dengan sisipan kaca berwarna. Secara umum, hiasan kaca berwarna di pintu cermin lebih sesuai untuk tempat awam berbanding dengan bilik.

Apabila memasang pintu petak mirror, perhatikan perkara berikut:

 • Sisipan kaca harus tipis, ini menunjukkan kualitas tinggi bahan.
 • Agar pintu cermin kelihatan elegan, mereka mesti sentiasa dibersihkan dengan pembersih kaca, dan kemudian lap kering dengan span kering supaya tidak ada kesan hodoh.
 • Jika dimensi bilik tidak membenarkan memasang pintu dengan sisipan kaca, anda boleh memesan almari pakaian dengan pintu yang sama dengan saiz apa pun dan meletakkannya di mana anda perlu membahagikan bilik ke dalam zon.
 • Kaca berwarna menjadikan bilik lebih gelap, telus - lebih ringan. Pintu dengan kaca berwarna sesuai untuk lorong (koridor), dengan telus - untuk ruang tamu dan dapur.

Pilihan dalam gaya klasik

Pilihan dalam gaya klasik

Pada pemasangan pintu cermin adalah perlu untuk mempertimbangkan bukan sahaja kawasan bilik, tetapi juga ketinggian siling. Cermin dari lantai ke langit-langit secara visual menjadikan siling lebih tinggi.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Pintu pintu masuk ke rumah (175+ Foto): Dari pemilihan hingga selesai

kembali ke menu ↑

Pintu masuk: digunakan di pelbagai bilik

Anda boleh memasang pintu gelangsar di mana-mana bilik, serta di bilik mandi, jika kawasannya membenarkan. Apabila memilih bilik untuk memasang pintu tersebut, pertimbangkan perkara berikut:

 • Kebolehpercayaan reka bentuk, kemudahan dan keselamatan operasi reka bentuk dalam keadaan bilik konkrit. Sebagai contoh, pintu gelangsar dengan sisipan kaca telus tidak sesuai untuknya bilik tidurjika pasangan suami isteri mahu tiada sesiapa pun yang boleh memecahkan privasi mereka.
Pintu pilihan dengan corak

Pintu pilihan dengan corak

 • Mematuhi reka bentuk dalaman pintu bilik tertentu. Sebelum anda memasang, anda perlu membuat pembaikan di dalam bilik, jika tidak, pintu yang paling indah dengan reka bentuk asal dan moden akan kelihatan seperti unsur asing.
 • Bahan dari mana reka bentuk dibuat. Logam sesuai untuk lorong dan bilik mandi, tetapi di dalam bilik tidur dan bilik kanak-kanak ia mungkin kelihatan "sejuk"; lebih banyak "hangat" bahan akan sesuai di sana jauh lebih baik - kayu, chipboard atau plastik dicat dalam "panas" wets.
 • Dimensi pintu harus sesuai dengan kawasan pedalaman. Pintu gelongsor yang besar dengan hiasan yang besar, dipasang di bilik kecil, akan kelihatan rumit, dan bilik akan menjadi lebih kecil. Sebaliknya, reka bentuk gelongsor kecil yang elegan akan kelihatan konyol di ruang tamu yang besar, dan pedalaman akan kelihatan tidak sempurna, belum selesai.

Selepas menimbang dan menganalisis semua faktor di atas, anda boleh memilih model pintu gelangsar ke bilik tertentu.

Klasik tidak keluar dari fesyen

Klasik tidak keluar dari fesyen

kembali ke menu ↑

Pintu bilik gelongsor

Fungsi utama pintu yang menuju ke bilik tidur adalah untuk memastikan penginapan yang santai, jadi pintu harus dibuka dengan senyap, tanpa mencicit dan bunyi luaran yang lain. Jika tugasnya adalah untuk menjadikan bilik tidur lebih luas, anda perlu memilih model yang dicat dengan warna-warna cerah. Sebaliknya, jika anda ingin membuat bilik tidur yang lebih besar, "ruang", model kayu atau plastik yang sesuai.

Mereka yang suka gaya berteknologi tinggiLebih baik memilih warna putih klasik. Pewarna pintu emas dan perak bukanlah pilihan terbaik untuk bilik tidur, kerana veta tersebut mempunyai kesan merangsang pada sistem saraf.
Dimensi pintu harus sesuai dengan kawasan pedalaman

Dimensi pintu harus sesuai dengan kawasan pedalaman

Nah, apabila ia bernafas dan tekstur panel pintu digabungkan dengan warna dan tekstur lantai. Contohnya, laluan papan kayu lantai, dicat coklat, dan daun pintu yang sama. Atau parket bercorak dan pintu dengan sisipan kaca berwarna meniru hiasan di atas lantai. Juga, apabila memilih warna dan tekstur pembinaan buaian ke bilik tidur, warna dan tekstur bingkai tingkap harus diambil kira. Pembinaan pintu masuk plastik sesuai untuk tingkap plastik, untuk tingkap kayu - kayu atau meniru kayu.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Pintu dengan memasukkan kaca: 180+ (Foto) pilihan plastik, kayu dan aluminium (pintu masuk, dalaman, coupe)

kembali ke menu ↑

Pilihan untuk ruang tamu dan tapak semaian

Apabila memasang pintu swing di ruang tamu dan tapak semaian, anda boleh memilih pilihan reka bentuk. Perkara utama adalah bahawa ia harmoni sesuai ke dalam ruang bilik tertentu dan mempromosikan zonasi rasional ruang hidup (terutama di pangsapuri kecil).

Memisahkan bilik tidur dan ruang tamu

Memisahkan bilik tidur dan ruang tamu

Pilihan yang bagus untuk bilik kanak-kanak adalah daun pintu kayu dengan sisipan segi empat tepat mendatar yang terbuat dari kaca telus atau berwarna, terletak dari bawah ke atas pada selang waktu. Seperti pintu dari jauh menyerupai tangga, dan ini pastinya menyenangkan seorang anak atau remaja.

Untuk ruang tamu yang luas adalah daun pintu gelangsar yang sesuai, yang terdiri daripada dua sayap, di mana daun kaca pepejal dibahagikan kepada "dataran" berasingan dengan bantuan partition nipis, dan semua "dataran" mempunyai bingkai kayu biasa. Apabila rekaan itu dibuka, ia menyerupai pintu. Dataran kaca atas mungkin mempunyai bahagian melengkung, seperti lengkungan. Ini akan membantu untuk memperluaskan secara visual siling dan mengembangkan ruang.

Reka bentuk yang bergaya

Reka bentuk yang bergaya

Lembaga
Untuk pangsapuri bersaiz kecil, versi satu-dua daun paling sesuai, dan di bilik yang luas - dengan tiga atau lebih bidai. Lebih kecil injap, lebih dipercayai reka bentuk dan operasi yang lebih mudah.

Tetapi, sebaliknya, reka bentuk tiga dan empat daun benar-benar dapat mengubah ruang dalaman yang standard, memberikan ruang yang kelihatan mulia. Ingat juga perkara berikut:

 • Struktur kemasukan, yang swing terbuka dan terbuka secara automatik, tidak selalu sesuai untuk premis kediaman. Oleh itu, lebih baik memilih pintu "dengan kawalan manual", mereka kelihatan lebih selesa, "di rumah".
 • Anda boleh memasang mana-mana pintu hanya di pintu masuk langsung, tetapi tidak dalam keadaan serong. Sekiranya pembukaan tidak lancar dengan sempurna, adalah perlu untuk membetulkannya sebelum memasang struktur input.
 • Pintu besar dan lebar mungkin memerlukan pengukuhan dinding tambahan untuk memastikan kebolehpercayaan dan keselamatan.
 • Untuk bilik kanak-kanak, anda boleh menggunakan daun pintu. Dihiasi dengan percetakan foto atau pelekat vinil yang besar. Untuk ruang tamu, hiasan mosaik sesuai.

Apabila memilih struktur buaian masuk di ruang tamu atau tapak semaian, ia juga perlu untuk mempertimbangkan apakah fungsi pintu akan dilakukan di dalam bilik tertentu - elemen komponen reka bentuk atau bahagian luar. Pilihan hiasan bergantung kepada ini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pintu Dalam Interior di Interior Apartment (305+ Foto): Pilihan Bergaya dan Moden

kembali ke menu ↑

Pintu petak logam: perbandingan dengan bahan lain

Berbanding dengan bahan lain, pintu swing logam berbeza:

 • Keparahan.
 • Kos yang tinggi.
 • Ketahanan dan ketahanan terhadap impak.
 • Rangkaian warna cukup terhad.
Idea untuk mereka bentuk lorong

Idea untuk mereka bentuk lorong

Logam adalah bahan yang terbaik jika daun pintu dipasang di dapur atau di dalam lorong. Walau bagaimanapun, di bilik tidur, ruang tamu atau tapak semaian, pintu gelangsar logam tanpa dekorasi, walaupun berkilau, mungkin tidak kelihatan sangat selesa.

Lembaga
Untuk bilik ini, anda harus memilih pilihan yang agak ringan, dihiasi dengan ukiran elegan yang halus, sisipan kaca bentuk asal.
kembali ke menu ↑

Pokok

Versi pertama pintu kayu ialah apabila tekstur kayu asli sepenuhnya tersembunyi di belakang kaca atau lapisan cat (filem pelekat diri, percetakan foto). Pilihan ini sesuai untuk mereka yang suka gaya berteknologi tinggi. Pilihan kedua ialah apabila tekstur semulajadi kayu, sebaliknya, ditekankan.

Ruang tamu yang selesa dengan warna-warna hangat

Ruang tamu yang selesa dengan warna-warna hangat

Jika daun pintu kayu dipasang di lorong, di dapur atau di bilik mandi, ia tidak sepatutnya berat untuk menggunakan pintu itu mudah.

Ia juga wajar untuk merawat kanvas dengan sebatian antikulat supaya kayu tidak menyerap kelembapan dan bertahan lebih lama.

Lembaga
Adalah lebih baik untuk memilih hiasan yang paling sederhana supaya pintu harmoni sesuai dengan ruang sekitarnya. Masuk pintu hingis ke bilik tidur dan ruang tamu boleh menjadi lebih besar, hiasan pelbagai warna kecil kayu (kaca) agak sesuai di sini.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Pintu masuk pintu masuk di rumah persendirian (145+ Foto): Bagaimana untuk menjadikannya selamat dan indah?

kembali ke menu ↑

Plastik

Struktur masuk plastik adalah ringan dan kos yang agak rendah berbanding logam dan kayu. Oleh kerana berat ringan dan ketebalan kecil daun pintu, mereka secara visual memperluaskan ruang.

Dalam gaya minimalis

Dalam gaya minimalis

Pembinaan plastik adalah baik kerana, kerana berat badannya rendah, mereka hampir selalu swing terbuka dan menutup tanpa bunyi bising, sehingga mereka sangat sesuai untuk bilik tidur atau untuk bilik kanak-kanak. Salah satu kelebihan utama plastik, berbanding dengan logam dan kayu - kekayaan warna dan warna. Jika anda memilih warna asal daun pintu, anda boleh menyekat diri anda dengan permukaan licin daun tanpa hiasan tambahan; pintu ini akan kelihatan semula jadi.

Apabila memilih warna perlu mengelakkan warna terang, menjerit, memenatkan penglihatan. Walau bagaimanapun, pembinaan sayap dua dengan sisipan kaca di sekeliling perimeter, yang tertutup dalam "bingkai" warna cerah, ceria (merah, oren), sangat sesuai untuk dapur.
Tempat lemari pakaian

Tempat lemari pakaian

Untuk bilik tidur adalah plastik biru gelap yang sesuai.

Lembaga
Apabila memilih pembinaan pintu dari plastik berwarna, perlu diingat bahawa memasukkan kaca dalam kes ini hanya boleh telus, tanpa hiasan dan ukiran. Sebaliknya, apabila memilih pintu dengan pintu dari putihhitam coklat, kelabu) gelas plastik boleh dihiasi dengan rumit dengan imej mozek, ukiran atau pasir.

Juga pertimbangkan yang berikut:

 • Kayu atau plastik dari mana pintu petak dibuat mesti memenuhi keperluan keselamatan kebakaran.
 • Daun pintu logam, terutamanya dengan sudut tajam atau berbentuk tidak teratur - tidak sesuai untuk kanak-kanak, kerana risiko kecederaan yang tinggi.
 • Logam hebat untuk dapur, kerana ia tidak akan membiarkan bau lain ke bilik lain.
 • Memasukkan kaca pada daun pintu kayu dan logam mestilah lebih tebal daripada plastik, jika tidak, gabungan kaca dengan bahan lain akan kelihatan tidak wajar.
Produk plastik

Produk plastik

Pemilihan bahan untuk pintu gelangsar bergantung pada kemungkinan kewangan pembeli, serta pilihan para pereka rumah.. Sesetengah orang menyukai pokok kasar untuk menyentuh, yang dikaitkan dengan pondok kampung, sementara yang lain lebih suka bersinar mulia logam dengan kombinasi kaca bersinar bersinar di bawah sinar matahari.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Pintu putih: 210+ (Foto) Reka bentuk dalaman. Variasi yang sesuai dengan semua orang

kembali ke menu ↑

Pintu dalaman: pilihan hiasan

Model pintu gelangsar paling murah adalah daun pintu yang terdiri daripada satu (dua atau lebih) casement dengan sisipan kaca telus. Mengenai kaca yang sama, tetapi kurang tahan lama, boleh didapati dalam cermin biasa. Ini adalah pilihan yang hebat untuk bilik "utiliti" (dapur, bilik mandi, lorong).

Idea untuk rumah besar negara

Idea untuk rumah besar negara

Tetapi di ruang tamu, ia akan menjadi lebih menarik untuk melihat reka bentuk dengan daun pintu yang dihiasi. Selalunya, pintu pintu petak dihiasi dengan teknologi berikut:

 • Ukiran kayu.
 • Ukiran pada kaca.
 • Letupan pasir berupa imej plot atau perhiasan geometri.
 • Hiasan Mosaic.
 • Percetakan foto.
 • Filem pelekat diri berkualiti tinggi.

Pilihan untuk memilih bergantung pada pilihan pemilik. Untuk bilik tidur yang luas adalah hiasan kaya ukiran yang kaya. Jika motif benang akan diulangi dalam hiasan perabot (contohnya, katiltempat tidur jadual), pedalaman akan dikekalkan sepenuhnya dalam gaya yang sama.

Gaya seni nouveau

Gaya seni nouveau

Mosaic - pilihan yang baik untuk ruang tamu. Tetapi di dalam bilik kanak-kanak, hiasan ini sesuai kerana kepingan kaca berwarna, mencerminkan warna, boleh memberi kesan buruk pada pencahayaan kawasan kerja di mana seorang anak (remaja) membaca, menulis, dan melakukan kerja rumah.

Untuk bilik kanak-kanak, percetakan foto cerah adalah yang terbaik.

Lembaga
Jika pintu dipasang di semua bilik, termasuk bilik "utiliti", adalah wajar bahawa mereka semua dihiasi dengan gaya yang sama.
Gaya loteng

Gaya loteng

Hiasan boleh dibuat dalam teknik yang berbeza, tetapi motif hiasan harus bertindih antara satu sama lain. Sebagai contoh:

 • Perhiasan geometri - letupan pasir (di dapur), mozek (di ruang tamu), pelekat vinil besar (di tapak semaian).
 • Motif herba adalah ukiran kayu (di lorong dan di bilik tidur), ukiran kaca (di ruang tamu dan dapur).
 • Imej-imej haiwan yang bergaya - di pintu dengan percetakan foto di tapak semaian dan, sebagai ukiran pada kaca (dalam bentuk yang lebih umum, umum) - di pintu ke bilik lain.

Jika sisipan kaca dihiasi, bahagian kayu (logam, plastik) dari daun pintu gelangsar mestilah rata dan licin. Dan sebaliknya: jika asas kain kayu dihiasi (sebagai contoh, dalam teknik ukiran), kaca telus yang lancar dimasukkan ke dalam asas ini.

Pintu dengan cermin adalah cara yang bagus untuk meningkatkan ruang secara visual dan menjadikannya lebih selesa. Apabila menempah dan memasang panel pintu harus memberi tumpuan kepada kebolehpercayaan reka bentuk dan bagaimana pintu ini sesuai dengan kawasan sekitarnya. Banyak bergantung kepada bentuk dan warna sisipan kaca.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mengemas kini pedalaman dengan bantuan pintu dengan cermin

Pintu dalaman di pedalaman

Pilihan terbaik dalam reka bentuk

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 125 gambar)

8.5 Skor Jumlah
Pintu dengan cermin di pedalaman

Pintu dengan cermin adalah cara yang bagus untuk meningkatkan ruang secara visual dan menjadikannya lebih selesa. Apabila menempah dan memasang panel pintu harus memberi tumpuan kepada kebolehpercayaan reka bentuk dan bagaimana pintu ini sesuai dengan kawasan sekitarnya. Banyak bergantung kepada bentuk dan warna sisipan kaca. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Pelbagai reka bentuk, warna dan pilihan hiasan.
 • Kos yang agak murah.
 • Satu peluang untuk menyesuaikan kain pintu di bawah ruangan mana-mana persegi.
Cons
 • Reka bentuk sash berganda sering kelihatan rumit dan berat.
 • Pintu bahan berkualiti rendah mengeluarkan bunyi berderit dan bunyi luaran yang lain apabila menutup dan membuka.
 • Pemasangan sering memerlukan tetulang dinding tambahan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk