Pintu dengan memasukkan kaca: 180+ (Foto) pilihan plastik, kayu dan aluminium (pintu masuk, dalaman, coupe)

Pintu dengan kaca, gambar yang biasanya kelihatan sangat menarik, berbeza. Mula-mula memutuskan apa yang mereka buat. Adalah sangat penting untuk menangani bahan pembuatan, supaya kemudian mereka dapat memenuhi keperluan anda.

Kandungan artikel ini:

Pintu masuk dan bilik darjah, dari bahan yang berbeza, dengan kaca yang berbeza digunakan untuk memasukkan. Di pedalaman, mereka boleh melakukan pelbagai fungsi:

 • estetik - Kanvas dengan memasukkan kaca kelihatan lebih menarik dan mengesankan daripada keseluruhan, walaupun dengan corak;
 • visual - jadi, dalam hal pintu depan, melalui sisipan kaca anda boleh melihat keluar, tanpa menggunakan lubang;
 • pencahayaan - cahaya dan pintu boleh menembusi kaca, oleh itu, akan bertindak sebagai sumber tambahan lampu.

Pintu dengan kaca kelihatan jauh lebih baik daripada pintu dengan kanvas pepejal.

Pintu dengan kaca kelihatan jauh lebih baik daripada pintu dengan kanvas pepejal.

Fungsi pertama adalah relevan untuk reka bentuk dalaman, juga dua yang lain - hanya untuk input. Dalam apa jua keadaan, supaya kelihatan cantik, menarik, sesuai dengan kawasan pedalaman, berkhidmat selama bertahun-tahun, anda perlu memahami sedikit apa yang mungkin dan apa yang akan berbeza dari yang lain.

Bahan

Dan kaca, dan bahan kain mempunyai ciri-ciri yang berbeza yang perlu dipertimbangkan.

Kain dengan memasukkan kaca kelihatan lebih menarik dan menarik

Kain dengan memasukkan kaca kelihatan lebih menarik dan menarik

kembali ke menu ↑

Plastik

Plastik agak biasa, dan digunakan sebagai input dan interior. Mereka biasanya diperbuat daripada polivinil klorida, mereka mempunyai kelebihan berikut:

 • Harga. Plastik murah, seperti kebanyakan bahan sintetik. Malah, plastik akan lebih murah daripada bingkai papan serpih.
 • Ketahanan. Plastik tidak mengalami air, tidak takut perubahan suhu, tidak pudar di bawah sinar matahari. Ia tidak dimakan oleh serangga dan tikus, ia tidak menyerap cecair.
 • Pelbagai warna. Walaupun plastik biasanya dibuat putih, anda boleh membeli warna lain - dari pemalsuan kayu asli menjadi hitam.
 • Penebat haba dan penebat bunyi. Plastik mempunyai meterai yang sesuai dengan ketat yang memberikan penebat hingar terbaik yang mungkin - jika pintu plastik mengarah ke balkoni, sudah cukup untuk menutupnya supaya bunyi bising jalanan sepenuhnya terputus. Ia adalah sama dengan penebat haba - haba tidak boleh dilalui melalui kelengkapan yang boleh digunakan, walaupun kanvas terdiri hampir sama sekali daripada tingkap kaca berlapis.

Pintu dalaman yang indah

Pintu dalaman yang indah

Sudah tentu, terdapat juga kelemahan:
 • Kesederhanaan. Plastik tidak membuat corak, ia tidak bertekstur, ia kelihatan murah. Anda tidak boleh meletakkannya dalam gaya klasik, jika tidak, ia akan kelihatan asing.
 • Kekurangan kestabilan mekanikal. Keretakan plastik dengan mudah jika anda memukulnya keras - dan sukar untuk memperbaikinya.
 • Kelas keselamatan yang rendah. Dalam hal pintu dalaman, tidak penting. Tetapi jika kita bercakap tentang input, semuanya berubah - plastik lebih mudah dibuka daripada kayu atau, terutama, keluli.

Pemisahan plastik yang berfungsi sebagai pintu

Pemisahan plastik yang berfungsi sebagai pintu

Plastik dengan kaca digunakan:
 • sebagai input - tidak terlalu sering, tetapi jika anda mempunyai rumah persendirian dan garis utama pertahanan berada di tahap pagar, tiada siapa akan menghalang anda daripada meletakkan plastik;
 • sebagai pedalaman - kadang-kadang, kerana mereka masih kelihatan tidak cantik seperti yang lain;
 • sebagai balkoni atau larian hitam, ini adalah aplikasi yang sangat biasa, kerana keselamatan tidak mengalami tahap perlindungan yang rendah, tetapi ia memberikan penebat bunyi dan penebat haba.

Lembaga
Letakkan plastik dalam gaya moden. Atau, jika penebat bunyi dan penebat haba lebih penting kepada anda daripada parameter lain.
Plastik tidak mengalami air, tidak takut perubahan suhu

Plastik tidak mengalami air, tidak takut perubahan suhu

kembali ke menu ↑

Pokok

Kayu juga berbeza - sama ada kanvas atau bingkai pepejal. Mereka kelihatan sama, tetapi mereka dibuat berbeza dan sifat mereka juga berbeza:

Perisai

Diperbuat daripada bingkai yang dipenuhi dengan pemadat, di mana lembaran serpai digantung di atas atau MDF. Kos murah, kelihatan bagus. Ringan, yang bermaksud kemudahan pemasangan, serta sangat fleksibel - jika anda meletakkan pemadat yang baik di pintu sedemikian, kualiti penebat bunyi dan penebat habanya tidak akan lebih buruk daripada yang lain.

Produk kayu untuk rumah besar

Produk kayu untuk rumah besar

Paneled

Dalam kes ini, perisai pepejal tidak digantung pada bingkai - papan nipis dan panel dimasukkan ke dalam lompang di dalamnya. Ini lebih dipercayai daripada perisai, kelihatan sedikit lebih menarik kerana pelepasan, yang boleh menjadi sangat pelik. Tetapi kedua-dua penebat haba dan penebat bunyi tidak dapat dijangkakan daripadanya - haba dan bunyi menembus melalui tempat-tempat di mana panel dipasang pada bingkai.

Tsargovye

Bilah nipis nipis digantung pada bingkai bingkai segiempat tepat. Ia kelihatan minimalis, cantik dan praktikal sangat dipercayai. Di samping itu, kotoran ini mudah dibaiki - jika salah satu kereta api gagal, anda boleh menggantinya dengan yang lain. Tetapi pintu itu juga tidak berjaya dalam penebat bunyi dan penebat haba, dan juga berbeza dalam berat - ia boleh menjadi sukar untuk memasangnya.

Dicetak

Di atas bingkai, di mana dua blok kayu menegak diikat, satu lagi jalur kaca nipis ditambah - juga secara menegak. Hasilnya kelihatan ketat dan menarik. Dikenali oleh ketahanan, penebat bunyi biasa dan penebat haba, tetapi juga sangat berat - anda biasanya perlu membawa mereka ke dalam apartmen dengan bantuan sepasang penggerak.

Untuk pintu masuk menggunakan sama ada struktur panel atau pelbagai pepejal

Untuk pintu masuk menggunakan sama ada struktur panel atau pelbagai pepejal

Arus pepejal

Satu-satunya reka bentuk yang diperbuat daripada kayu pepejal - tiada bingkai. Sangat boleh dipercayai, kerana pokok itu sukar untuk merosakkan, sangat berat, kerana ia biasanya berat terlalu banyak. Ia dibezakan oleh kecantikan dan bangsawan, tetapi ia memerlukan pemprosesan yang kompleks dan mahal untuk memperoleh kemampanan, oleh itu ia mahal.

Untuk pintu masuk menggunakan sama ada panel bangunan, atau massif yang penting - yang lain terlalu cantik untuk mendedahkan mereka ke pendaratan atau ke halaman. Di samping itu, mereka tidak mempunyai rintangan yang terlalu banyak sebelum menggodam.

Pokok - atau bahan yang meniru kayu - bagus untuk hiasan klasik. Ia sesuai dengan klasik, dalam Bahasa Inggeris gaya dalam muzik negara dan provensidalam Scandinavian dan gaya Finland.

Sesuai untuk dalaman klasik.

Sesuai untuk dalaman klasik.

Lembaga
Sekiranya anda mengalami masalah belanjawan, jangan beli pelbagai pepejal, tetapi perisai. Dalam penampilan ia akan hampir tidak dapat dibezakan (terutama untuk orang yang tidak memahami pokok secara profesional), dan kosnya jauh lebih rendah.
kembali ke menu ↑

Logam

Logam tidak meletakkan di antara bilik - ia terlalu mahal, dan selain itu, ia tidak mudah kerana keterukan.Tetapi sebagai input mereka tidak tahu sama mereka. Mereka mempunyai kelebihan berikut:

 • Ketahanan. Jika plastik berfungsi selama sepuluh tahun, dan kayu lima belas, maka logam boleh berdiri di rumah anda selama setengah abad.
 • Keselamatan. Logam mempunyai kelas perlindungan tertinggi.
 • Ketahanan. Pintu logam itu tidak takut sebarang kelembapan atau perosak atau kebakaran.

Reka bentuk kreatif

Reka bentuk kreatif

Pintu logam mahal - ini adalah salah satu kelemahan utama mereka.

Mereka juga sangat berat, yang membuat pemasangan sukar dan, lebih buruk lagi, mereka mempunyai penebat bunyi yang sangat rendah dan nilai penebat haba. Seringkali, hanya lapisan penebat tambahan yang membantu untuk mencegah penembusan bunyi sejuk dan luaran ke dalam rumah - dan dari semasa ke semasa ia perlu diubah.

Lembaga
Kain logam pepejal kelihatan membosankan dan ketat. Tetapi kanvas dengan kaca segera mula kelihatan lebih menarik.
kembali ke menu ↑

Kaca

Kaca untuk sisipan juga boleh sangat berbeza - terdapat banyak kaedah pemprosesan, hasilnya berbeza mengikut urutan.

Jadi, untuk memasukkan besar, masuk akal untuk menggunakan jenis berikut:

 • Triplex. Kaca tebal, yang diperolehi dengan melekat beberapa helai bersama dengan filem yang telus. Ia tidak kelihatan lebih buruk daripada yang lain dan sering digunakan untuk tingkap depan kereta. Ia hampir mustahil untuk memecahkannya, dan walaupun ia berlaku oleh beberapa keajaiban, ia hanya akan retak dan tidak runtuh.
 • Berperisai. Di dalam gelas itu terdapat grid logam, yang menjadikannya kelihatan seperti pecah ke dalam kotak kecil. Tidak mustahil untuk memecahkannya pada dasarnya - beberapa dataran boleh terbang pada kesan, tetapi tidak ada yang lain akan berlaku.

Apabila pintu gelap di pedalaman itu berdiri loghat

Apabila pintu gelap di pedalaman itu berdiri loghat

 • Tempered. Kaca seperti itu diperoleh apabila lembaran yang paling biasa dikalsin dalam relau khas. Ia sukar untuk memecahkannya, tetapi jika ia berlaku, serpihan akan menjadi besar, dengan tepi tumpul. Kurang dipercayai daripada diperkuat atau triplex, tetapi lebih murah.

Jenis kaca lain yang sesuai untuk sisipan kaca dengan saiz yang berbeza - mereka pecah dan, sewajarnya, pencuri boleh menembusi mereka jika mereka lebih besar daripada disyorkan.

Antaranya ialah:
 • Kaca akrilik. Malah, ia adalah plastik telus - nipis, ringan, telus dan hampir tidak dapat dibezakan dalam penampilan dari masa kini. Apabila anda cuba memukulnya, tetapi hanya jika pukulan itu sangat kuat. Mudah diproses, mudah dicat, lebih murah daripada pelbagai lain.

Produk gelongsor

Produk gelongsor

 • Leafy. Kaca ini dibuat dari pasir dan menggunakannya dari zaman dahulu lagi. Ia telus, mungkin tidak sekata, ia tidak mempunyai ciri khas. Mudah mengalahkan serpihan kecil yang boleh menembusi kulit. Ia hanya digunakan untuk memasukkan kecil, kerana ia berbahaya bagi yang besar.
 • Terapung. Kaca cair seperti itu dituangkan ke dalam logam panas, hasilnya ternyata benar-benar lancar. Ia digunakan paling kerap - ia berdegup dengan teruk, tetapi kos lebih banyak daripada akrilik.
 • Polikarbonat. Ia lebih kuat daripada akrilik seratus kali, melebihi kebanyakan jenis kaca dalam kekuatan dan kebanyakan ciri-ciri lain. Ia tidak kelihatan berbeza daripada kaca telus yang lain.

Lembaga
Apa yang perlu dilakukan adalah tidak begitu penting. Perkara utama adalah bahawa di pintu kaca tiba-tiba tiada kaca lembaran, yang akan pecah sebaik sahaja anda membantingnya.
Untuk bilik almari pakaian

Untuk bilik almari pakaian

kembali ke menu ↑

Ciri pembinaan

Pintu dengan sisipan kaca berbeza dalam reka bentuk, dan bersama dengan reka bentuk ia berbeza bagaimana ia menjejaskan suasana keseluruhan di dalam rumah dan bagaimana mereka masuk ke pedalaman.

kembali ke menu ↑

Swing

Kumpulan pertama adalah pintu yang hanya terbuka apabila anda menolaknya. Mereka boleh melakukannya sendiri atau dari diri mereka sendiri, kelihatan sangat tradisional. Kebanyakan pintu yang boleh ditemui di rumah orang adalah pintu swing.

Mereka adalah:
 • Biasa. Pintu-pintu ini terbuka dari diri anda sendiri, mengambil ruang yang besar dan melihat sepenuhnya akrab. Pintu masuk di pangsapuri hampir selalu dimiliki oleh pelbagai ini - jadi ia keluar lebih murah dan lebih dipercayai.

Pintu gelongsor dalam warna cahaya

Pintu gelongsor dalam warna cahaya

 • Bivalves. Mereka ditemui di rumah persendirian, dihiasi dengan gaya klasik. Mereka mengambil lebih banyak ruang daripada struktur tunggal, kelihatan sombong dan besar-besaran. Di dalam rumah, anda boleh meletakkannya hanya di bilik besar - contohnya, di ruang makan, jika anda akan menerima beberapa dozen tetamu di dalamnya.
 • Bersayap. Terbuka kepada kedua-dua pihak, berlaku di kedua-dua bilik, yang keluar. Reka bentuk ini tidak digunakan untuk pintu masuk, untuk pintu dalaman, ia dianggap mewah dan hanya dipasang pada permintaan gaya - contohnya, pintu swing kelihatan baik dalam hi-tech.
 • Stables. Mereka mengingatkan tentang barat - pintu dibahagikan kepada dua pintu, anda boleh membuka satu, tetapi tidak membuka yang lain. Mereka digunakan sama ada untuk melengkapkan gaya negara, atau untuk sebab-sebab praktikal - apabila terdapat seseorang di dalam rumah yang tidak boleh dibenarkan keluar dari bilik, tetapi yang perlu ditonton. Sudah tentu, pintu pintu masuk stabil tidak wujud.

Pilihan pemisahan bilik

Pilihan pemisahan bilik

Selalunya pintu dengan sisipan kaca dipasang sebagai analog pintu stabil - ia kelihatan lebih baik, dan ia mengambil sedikit ruang.

Lembaga
Jika anda mempunyai pintu yang berat, berunding dengan tuan pada berapa banyak gelung yang dipasang. Jika tidak, kanvas mungkin condong.
kembali ke menu ↑

Gelongsor

Pintu sedemikian digunakan sama ada di rumah persendirian sebagai pintu masuk, atau sebagai pintu masuk dalaman. Mempunyai dua pintu yang dilampirkan pada panduan dan berpindah apabila diperlukan. Mereka praktikal tidak mengambil tempat, kerana kehadiran kaca, mereka kelihatan lebih mewah daripada biasa.

Reka bentuk indah rumah negara

Reka bentuk indah rumah negara

Mereka membenarkan:
 • untuk menjimatkan ruang adalah penting jika anda mempunyai sebuah apartmen kecil;
 • menjadi asli - ditambah dengan sempurna di pedalaman Jepun.

Daripada keburukan:
 • mekanisme ini dapat dengan cepat gagal jika ia tidak dijaga atau digunakan terlalu aktif - dan kemudian anda perlu mencari master;
 • anda tidak akan membuat pintu gelongsor berat - oleh itu, anda perlu melupakan kayu pepejal pepejal, dan menggunakan plastik dan bukannya kaca;
 • Pintu gelongsor tidak menyediakan penebat dari bunyi dan sejuk.

Tetapi masih pintu-pintu coupe kelihatan begitu baik sehingga mereka masih meletakkannya, walaupun kelemahan.
Pintu putih dalam gaya Provence

Pintu putih dalam gaya Provence

Lembaga
Pintu dengan memasukkan gelas kaca, yang menunjukkan kren, akan masuk ke dalam kawasan Jepun terutamanya dengan baik.
kembali ke menu ↑

Roto dan lipatan

Selain semua pintu swing dan pintu gelangsar, terdapat dua lagi jenis:

 • Lipat, mereka juga "accordions". Mereka mewakili kanvas yang disambungkan oleh gelung - ia boleh mempunyai sehingga lima bahagian. Apabila seseorang perlu melalui pintu, dia hanya menolak pintu belakang seperti skrin lipat. Ia kelihatan sangat asli dan estetik, terutamanya jika terdapat sisipan kaca di pintu.
 • Roto - perkembangan terkini. Mereka dipasang di paksi di tengah-tengah pembukaan dan, apabila seseorang perlu melalui, dia hanya menekan separuh dari ikat pinggang dan pintu berputar di sekelilingnya. Ia juga mengambil banyak ruang, seperti lipat, tetapi ia kelihatan asli dan sangat hiasan.

Mekanisme akordion

Mekanisme akordion

Satu-satunya kelemahan utama pintu tersebut adalah kerapuhan mekanisme mereka. Gelung cenderung gagal. Mekanisme pusing juga, terutamanya jika anda menggunakannya secara sembarangan. Dan membaikinya boleh mahal.

Lembaga
Kedua-dua roto dan pintu lipat sangat bagus untuk rumah persendirian, di mana terdapat banyak ruang, dan gaya ini membolehkan penyelesaian yang paling asal.
kembali ke menu ↑

Ciri hiasan

Pintu yang berbeza kelihatan berbeza dan mempengaruhi keseluruhan senarai faktor yang perlu dipertimbangkan.

Apabila pintu memainkan peranan penting dalam reka bentuk

Apabila pintu memainkan peranan penting dalam reka bentuk

kembali ke menu ↑

Kaedah pemprosesan kaca

Pertama sekali, apa bahagian pintu yang diduduki oleh kaca memainkan peranan:

 • Masukkan besar untuk keseluruhan saiz kanvas. Menghantar cahaya, memberikan penampilan ke luar, kelihatan sempurna dalam gaya yang memerlukan banyak cahaya matahari. Tetapi mereka pasti perlu menjadi gelap di luar, jika tidak semua orang yang lewat akan dapat melihat ke dalam rumah dan membentuk pendapat mereka.
 • Penyisipan purata. Biasanya ia diletakkan di bahagian atas kanvas, kerana lebih banyak cahaya melewatinya dengan cara ini dan oleh itu tidak ada perasaan pelik yang ditinggalkan oleh orang yang bangkit di sebelah pintu.
 • Inset kecil. Ia boleh menjadi sempit, menegak sempit, serta sisipan bercorak, yang boleh mewakili bentuk geometri, tumbuh-tumbuhan, burung - apa-apa. Penyelesaian ini adalah yang paling indah dan asli.

Struktur gelongsor di sepanjang dinding

Struktur gelongsor di sepanjang dinding

Kaca boleh dihiasi sangat berbeza.

Ia mungkin:
 • Telus. Untuk sisipan kecil agak sesuai. Penyelesaian yang sangat mudah, sangat sederhana dan sesiapa yang berdiri di belakang pintu akan dapat melihatnya. Walaupun jika kaca diletakkan supaya ada peluang untuk menonton seseorang di bilik lain - anak kecil, saudara yang sakit - keputusan sedemikian agak baik.
 • Warna. Jika anda melihat melalui kacamata seperti itu, seluruh dunia nampaknya berwarna-warni dan terang. Biasanya mereka tidak dimasukkan dalam bentuk tunggal, tetapi dalam bentuk jamak - lebih banyak sisipan warna pada pintu, semakin menariknya kelihatan, terutamanya jika anda memberi mereka makna dan menggabungkannya menjadi corak yang indah.
 • Matt. Kaca sedemikian adalah legap pada kedua-dua pihak dan kelihatan baik di pintu gelangsar di pedalaman Jepun, kerana ia mungkin untuk menggambar hieroglif di atasnya dan ia kelihatan sesuai. Warna kaca biasanya perak.
 • Warna Matt. Gelas seperti ini lebih cantik daripada yang berwarna yang berwarna, walaupun ia tidak akan berfungsi melalui mereka.

Cahaya yang melewati mereka biasanya bertaburan dan boleh melengkapkan pedalaman dengan tempat berwarna lembut di lantai.
Grafik, lut

Grafik, lut

 • Cermin. Ia boleh dicerminkan di satu pihak, mungkin kedua-duanya. Membolehkan anda menggunakan kaca penuh bukan cermin pertumbuhan, ia kelihatan menarik. Kemasukan cermin terutamanya yang berkesan.
 • Tingkap kaca berwarna. Ia dibuat dalam bentuk mozek unsur-unsur berwarna kecil. Ia kelihatan menarik, ia boleh menggambarkan apa-apa lukisan, adegan mana-mana. Tetapi - kaca berwarna adalah rapuh. Ia digunakan secara eksklusif untuk pintu dalaman.
 • Fusing. Jika unsur-unsur tingkap kaca berwarna dimasukkan ke dalam bingkai, unsur-unsur apungan cair di atas kepingan kaca yang besar. Hasilnya adalah kaca patri yang sama, hanya dengan garis lancar dan lebih tahan lama. Sekiranya ia dibuat pada triplex, kemungkinan besar ia tidak akan dapat memecahkan fusing.
 • Etching. Kaca di bawah pengaruh asid menjadi membosankan dan jejak tetap di atasnya, mirip dengan kilat. Ia pecah lebih mudah daripada biasa, kerana ia hanya digunakan di pintu dalaman. Ia kelihatan sangat menarik.
 • Ukiran laser. Membolehkan anda membuat imej berkilat pada kaca yang dibekukan - dan gambar boleh menjadi apa-apa. Biasanya kaca itu tidak hilang dalam ketahanan.

Pilihan untuk dinding keseluruhan

Pilihan untuk dinding keseluruhan

 • Sandblasting. Gelas itu menjadi matte dan berbutir di bawah pengaruh pasir tekanan yang diarahkan. Ia menjadi lebih rapuh, tetapi kelihatan sangat cantik. Anda boleh meletakkan corak di atasnya dan kemudian akan ada kawasan telus yang membentuk corak.
 • Lukisan. Biasanya dilakukan dengan cat khas untuk kaca - anda boleh menyewa tuan, anda boleh membeli lukisan stensil siap pakai. Ia akan menarik untuk dilihat, corak boleh masuk ke dalam gaya.
 • Percetakan foto. Ia tidak masuk akal pada kaca, tetapi anda masih boleh membuatnya - gam filem pada kaca, di mana sesuatu yang menarik akan ditunjukkan.

Malah, kaca boleh diproses seperti yang anda suka - ia boleh berwarna, telus, matte, dicat, terukir, dengan segi empat tetulang.

Apa yang anda suka persis bergantung pada citarasa anda dan pada gaya apa hasilnya patut.

Ingat bahawa plastik tidak sesuai dengan hiasan klasik, kayu hampir selalu tidak sesuai dengan moden, dan logam memerlukan pemanasan tambahan.

Ingatlah bahawa warna dalaman mesti sepadan dengan warna pintu. Ingatlah bahawa penjual mesti mempunyai sijil. Dan kemudian pembelian anda akan menggembirakan anda untuk masa yang lama.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Apa yang anda perlu ketahui mengenai pintu plastik dengan kaca?

Pintu plastik dengan kaca

Kelas induk. Segala-galanya mengenai pintu

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8 Skor Jumlah
Pintu dengan kaca - selesa dan cantik

Pintu dengan sisipan kaca sentiasa kelihatan cantik di pedalaman. Apa sahaja yang anda pilih dan fungsi apa sahaja yang anda lakukan, mereka pasti akan menjadikan kawasan pedalaman lebih kaya. Ia tetap hanya untuk membuat pilihan yang betul, yang akan sesuai dengan gaya bilik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
7.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • kaca membuat kanvas lebih asli dan menarik;
 • Jika anda memasukkan kaca ke pintu ke jalan, ia akan mula membiarkan cahaya dan anda boleh menyimpan di lampu lorong;
 • Dalam banyak gaya sisipan kaca hampir wajib.
Cons
 • kurang dibuat - atau dimasukkan - gelas boleh disebabkan oleh hakikat bahawa pintu telah merosot kualiti penebat dan sejuk atau bunyi akan menembusi melaluinya;
 • pintu dengan sisipan akan lebih mahal daripada dengan kain pepejal;
 • tidak semua orang suka idea kawasan yang telus dalam kanvas.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk