Masakan Violet: semangat menarik atau aura kedamaian? 170+ (Foto) untuk reka bentuk dalaman yang sempurna

Untuk menghiasi dapur dengan warna ungu, tidak semua orang berani. Misteriusnya megah dan terkadang menakutkan. Campuran warna biru dengan merah mengisi warna dengan kuasa, dan kepunyaan julat sejuk tidak perlu romantik. Walau bagaimanapun, pilihan ini mungkin hiasan. Dan untuk mendapatkan keseronokan maksimum daripadanya adalah nyata. Perkara utama ialah memilih warna yang betul, membuat komposisi. Ketahui tentang kombinasi warna yang paling indah dan aksesori aksesori mereka di dalam artikel ini.

Kandungan artikel ini:

Bermula dari dinding dan siling

Tembok, siling, lantai - ia adalah asas bagi mana-mana hiasan dalaman. Dan bukan hanya kerana mereka kelihatan di mana-mana sahaja. Tetapi juga kerana apa-apa perabot dianggarkan di latar belakang mereka.

Shades di satu dapur boleh banyak

Shades di satu dapur boleh banyak

Dengan lantai lebih mudah. Keperluan untuk kualitinya dinilai dari sudut kebersihan, sanitasi dan haba. Ia lebih sering ditutup, dan jika tidak, ia dilakukan dari linoleum atau papak seperti kayu. Benar, pemilik yang paling teliti cuba menyesuaikan warna dominannya ke dalam skema warna keseluruhan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana dapur putih dengan permukaan kerja putih mengubah pedalaman? 145+ Gaya foto dan variasi penyelesaian reka bentuk

kembali ke menu ↑

Wallpaper

Dinding - elemen yang serius dan mendedahkan. Pada masa yang sama, kedudukan praktikal menentukan bahawa mereka harus dibuat dari jubin khas yang memenuhi semua keperluan untuk bilik-bilik dengan kelembapan yang tinggi dan suhu udara (semasa memasak).

Untuk mengambil jubin cantik dalam warna ungu hari ini mudah. Akankah bilik itu mendapat manfaat darinya? Dia akan menjadi kemas, tetapi sejuk dan ketat.

Terdapat banyak bahan untuk hiasan dinding.

Terdapat banyak bahan untuk hiasan dinding.

Lebih baik kertas dinding mana-mana warna yang sedia ada. Mungkin ia akan menghasilkan extravaganza bunga estetika: latar belakang lavender lembut dengan aksen ungu atau ungu yang kaya dengan pukulan amaranth. Fuchsia relevan hari ini, jika sesuai, untuk bilik besar dan dalam kuantiti yang kecil.

Gambar yang besar akan menjadikan bilik atau pejabat kurang tebal, jalur silang "mencuri" ketinggian. Untuk dapur purata, bunga kecil, rawak yang tersebar secara rawak, kacang berbentuk berbilang atau jalur sempit warna sempit yang lancar menggabungkan antara satu sama lain adalah organik.
Tidak selalunya kertas dinding akan kelihatan berfaedah di dapur

Tidak selalunya kertas dinding akan kelihatan berfaedah di dapur

Siling - sering beberapa nada lebih ringan daripada dinding. Dari warna violet ia mudah dilakukan. Untuk dapur yang dibuat dalam kombinasi berwarna ungu, katakanlah putih tulen. Walau bagaimanapun, lebih berkesan melembutkan sifat ketat di atas susu bilik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kesegaran dan keselamatan Hijau dalam menghias: 130+ Foto dapur hijau di pedalaman. Apa yang memberikan warna semulajadi ini?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Ungu dengan putih

Violet tidak boleh dipanggil tenang dan neutral. Hampir semua warna mempunyai kesan yang menarik. Teduh klasik boleh menyebabkan perasaan dan kebimbangan, mempunyai kesan yang kuat terhadap sistem saraf.. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mencapai kesan fisiologi yang positif dengan menggabungkannya dengan warna lain, contohnya putih.

Gabungan klasik ungu dan putih

Gabungan klasik ungu dan putih

Pencairan warna ungu gelap dengan warna yang paling ringan dan ringan - putih - menguntungkan di kedua-dua belah pihak. Putih tidak lagi menjadi steril dan "kosong", dan campuran biru dan merah menjadi terang dan cerah. Set perabot yang menggabungkan dua warna ini tidak pernah disedari.. Mereka adalah penekanan utama dapur.

Komposisi ini boleh ditambah dengan jubin jubin di atas tenggelam, dibuat dengan gaya geometrik, atau tirai putih cambric, anda boleh dengan pinggir.

Daripada objek putih yang selaras dengan skema warna dapur, anda boleh memanggil dapur, sinki (sebagai contoh, faien), peti sejuk dan lain-lain.
Reka bentuk yang indah dengan facades berkilat

Reka bentuk yang indah dengan facades berkilat

Jangan lupa hari ini mengenai taplak meja putih yang baik. Kehadiran mereka di majlis makan malam jadual memberi sarapan pagi atau makan malam biasa suasana perayaan, menjadikannya penuh semangat, baik, sangat tulus.

Alas meja Anda boleh menyulam dengan benang ungu merah jambu, menghiasi dengan merezhka. Dalam nada kepadanya - tuala dengan naungan yang sama. Nampaknya perkara kecil, dan penyelesaian idea reka bentuknya sempurna.

Jangan lupa tentang taplak meja untuk dipadankan

Jangan lupa tentang taplak meja untuk dipadankan

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Keajaiban warna yang mempengaruhi persepsi kami terhadap pedalaman: Reka bentuk dapur Merah dalam warna terang (115+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Hitam dan ungu

Perbualan khas tentang kombinasi dalam reka bentuk dapur hitam dan ungu. Ia pasti bergaya dan luar biasa. Perkara utama adalah memilih teduh yang betul. Gabungan organik boleh dicapai dengan menggunakan:

 • ungu muda;
 • ungu;
 • amaranth

Kombinasi harmonis ungu dan hitam

Kombinasi harmonis ungu dan hitam

Dalam kes ini, asal hitam akan menekankan keberkesanan permukaan berwarna, menjadikannya mewah. Ia sangat cantik apabila bahagian hitam dilengkapi dengan pemegang ukiran, sisipan mosaik, ukiran lancar.

Walau bagaimanapun, gabungan ini perlu berfikir tentang:

 • bentuk dan saiz tirai;
 • reka bentuk lampu;
 • gaya dapur yang sesuai, serta peralatan elektrik lain.

Langsir mencairkan duo yang gelap

Langsir mencairkan duo yang gelap

Ini disebabkan hakikat bahawa hitam secara visual mengurangkan ruang. Langsir cahaya ringan akan dapat mengimbangi tindakan ini.

Tidak akan ada dapur, dilaksanakan dengan warna hitam dan ungu, dan cahaya. Oleh itu - perhatian maksimum kepada pencahayaan, bukan sahaja pusat, tetapi juga di tempat kerja.

Lembaga
Tidak perlu memilih cuci kereta hitam dalam reka bentuk sedemikian. Ia akan berubah dengan muram, tidak jelas. Adalah lebih baik untuk kekal pada versi tahan karat, dalam nada yang mana untuk mengambil peti sejuk, microwave.
Teknik tidak semestinya mengambil hitam

Teknik tidak semestinya mengambil hitam

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana untuk meletakkan sofa kecil di dapur? 200+ (Foto) Interior dapur yang selesa

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Ungu ungu

Naturam lebih lembut dan romantis seperti gabungan kuning muda. Sejenis kekuningan biru-merah didarab dengan kehangatan semulajadi putih-coklat. Apa sahaja yang kita pilih - dinding tingkap dan perabot berwarna ungu atau sebaliknya - kedua-dua kelihatan harmoni, bergaya. Benar, penekanan dalam pilihan ini akan berbeza. Oleh itu, pemilihan hiasan - perkara yang halus.

Lembaga
Anda tidak boleh mengejar mono atau dichromy di kawasan pedalaman, membataskan diri kepada satu atau dua warna.Dalam gabungan ini, anda boleh mencari tempat untuk perak meja (pasu, pemegang serbet) atau mempelbagaikan dengan tuala dapur pelbagai warna, cangkuk, apron.

Dapur di warna-warna kuning muda kelihatan romantis dan lembut. Dia melupuskan komunikasi, menenangkan, menyesuaikan diri dengan positif. Di sini mudah untuk bernafas, seolah-olah bau violet berada di udara. Suara terdengar sedikit teredam, dan imaginasi terbang jauh.

Tambahan organik akan jam dengan dial beige atau ungu. Berdiri di rak atau tergantung di dinding tengah, mereka akan melengkapkan ensemble dengan menghitung detik yang selesa.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Bagaimana membuat dapur dari Pohon Tangan (210+ Foto): Memilih perabot untuk reka bentuk yang bergaya

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Langsir

Ungu langsir boleh digunakan untuk tingkap dapur bukan sahaja dengan warna dan perabot yang sama. Sebaliknya, dalam kes ini adalah perlu untuk menimbang semula keserasian warna dengan teliti. Tidak semua dari mereka harmoni saling melengkapi. Sebagai contoh, fuchsia hilang terhadap latar belakang ungu klasik.

Tirai renda Roman pada dapur hitam dan ungu

Tirai renda Roman pada dapur hitam dan ungu

Satu lagi perkara, apabila menentang latar belakang warna perabot semula jadi kayu langsir (atau langsir) dalam ungu mudah dan anggun bergoyang. Refleksi mereka - candeliga asal, yang menggabungkan titisan kaca yang sama.

Untuk langsir ungu, adalah dinasihatkan untuk mengambil butiran harmoni kecil di pedalaman:

 • pasu;
 • plat hiasan;
 • aksesori teh;
 • taplak meja untuk makan jadual;
 • kaca di kabinet dapur, lain-lain.

Ia akan berubah dengan lembut, mudah, estetik.

Kami memberi tumpuan dan menentukan arah gaya

Kami memberi tumpuan dan menentukan arah gaya

Perbualan yang berasingan - mengenai langsir di pintu masuk ke dapur. Ramai menganggap mereka sebagai simbol keselesaan dan tidak mahu menyimpang dari pandangan mereka. Bagi kes sedemikian, pereka menyediakan gaya khas, sentiasa dilengkapi dengan merebut dan selaras dengan langsir tingkap. Tidak seperti langsir tingkap, kain ungu di pintu mestilah dominan. Pilihan ini tidak akan bertentangan dengan ensemble warna umum.

kembali ke menu ↑

Gaya apa yang hendak digunakan?

Walaupun misteri itu, kerana banyak sifat romantis, ungu lembut dan lembut. Oleh itu, ruffles, ruffles, folds and assemblies - cukup pilihan yang boleh diterima. Mereka akan memberikan cahaya dan airiness, membuat reka bentuk dapur yang canggih, sedikit bermimpi.

Gaya ini adalah yang paling pelbagai, semua orang perlu merasai

Gaya adalah yang paling pelbagai, semua orang akan suka

Tirai boleh:

 • pendek (pada ketiga bahagian atas tetingkap);
 • sederhana (sehingga ambang tingkap);
 • panjang (ke lantai).

Dapur besar membolehkan tingkap yang menghias dengan langsir (tulle berwarna terang) dan tirai berat tahan lama (untuk perlindungan cahaya dan bunyi), serta reka bentuk petang khas.

Warna Violet di langsir dapat memainkan utama dan tambahan. Dalam kedua-dua kes, ia adalah ekspresif dan cantik. Pada latar belakang ini, kacang putih atau bunga kecil adalah organik. Sebenarnya hari ini adalah kontur hati, garis-garis burung, huruf yang digambarkan.

Sebagai tirai hiasan tambahan ungu bentuk geometri asli, pinggiran, pemegang tirai.

Boleh gunakan lambrequinsyang menggabungkan dua atau lebih warna ungu. Untuk organza bahagian yang mudah, chiffon, kain tirai. Bahagian kedua boleh dibuat dari jaringan atau sutera ditekan. Panjang pelincir juga tidak diseragamkan.. Kebergantungan utamanya adalah pada ketinggian bilik. Dapur tidak sangat tinggi tidak dianjurkan untuk melengkapkan langsir ke lantai.

Hanya untuk bahagian dalaman yang halus

Hanya untuk bahagian dalaman yang halus

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dapur coklat di pedalaman (120 + Foto) - Gabungan yang berjaya untuk ide-ide Pintar

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Sudut

Set dapur hari ini sebenarnya, dipasang di satu sudut (atau dua bersebelahan). Dalam hal ini, mudah untuk melakukan pengezonan kawasan dapur, misalnya, ke zon memasak dan tempat untuk penerimaannya.Model sedemikian juga akan menjadi permintaan dalam pangsapuristudiodi mana bilik yang berasingan untuk dapur tidak menonjol.

Memilih dapur sudut warna ungu, anda perlu berhati-hati bahawa ia secara visual "tidak tersesat." Bayangan gelap latar belakang utama dapat diencerkan seperti berikut:

 • pilih model dengan kaca sama ada cermin;
 • menumpukan cahaya terang ke atasnya;
 • ambil countertop dalam warna cahaya, mungkin dari semula jadi batu;
 • untuk menghiasi rak dan permukaan kerja lain dengan elemen reka bentuk putih, berkilat, tuala bersulam.

Bayangan gelap dapat diencerkan dengan banyak elemen.

Bayangan gelap dapat diencerkan dengan banyak elemen.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Dapur dengan karakter: reka bentuk dalaman dalam gaya Scandinavia (190+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Dapur kecil

Sangat sukar untuk mencapai keharmonian dalam dapur kecil warna ini. Ini adalah disebabkan oleh ciri-ciri warna gelap untuk menyerap ruang. Oleh itu, kami mengikuti beberapa peraturan:

 • pilih warna cahaya ungu;
 • kami memilih perabot tidak terlalu banyak dan banyak;
 • lihat keserasian kabinet, perabotan makan (jika tidak sesuai bersama, ini akan menjadi sangat ketara dalam dapur kecil);
 • "Kami meninggalkan" dari dinding ungu dan siling yang lebih. Kami menjadikan mereka cahaya, lembut, hangat;
 • sebanyak mungkin zoned kawasan tersebut, contohnya, di atas meja makan malam, adalah lampu tempatan;
 • kami menghias tingkap tetingkap dengan pot kecil dengan bunga (jika tidak mungkin untuk mencairkan violet hidup, anda boleh mendapatkan vas yang kemas dengan buatan).

Secara visual mengembangkan ruang

Secara visual mengembangkan ruang

Dapur kecil mempunyai kualiti yang sangat berharga: setiap orang yang berada di sini secara dekat antara satu sama lain. Gamma violet lembut akan membantu pemahaman bersama, menenangkan konflik, mengatur komunikasi rohani.

Ia bukan untuk apa-apa yang ahli psikologi menyifatkan kesan sedatif kepada warna tersebut. HSistem saraf tidak tetap tidak peduli padanya.Meringkaskan bahan, menjadi jelas bahawa warna biru dan merah di dapur adalah samar-samar dan bertanggungjawab.

Boleh dibuat dalam nada ungu yang disenyapkan

Boleh dibuat dalam nada ungu yang disenyapkan

Lembaga
Adalah dinasihatkan untuk tidak memasang kabinet berwarna gelap yang tinggi di dapur kecil dan mengangkat kabinet dinding ke silingnya sendiri. Daripada mereka tidak hanya menyusahkan untuk mendapatkan barang yang betul. Mereka melihat ke atas terutama gelap dan suram.

Menurut saintis, warna ungu sering disukai oleh personaliti kreatif, orang yang mempunyai imaginasi kaya, mengembangkan intuisi, seimbang secara rohani. Mungkin, dia membantu mereka mengukuhkan keyakinan diri dan menjadi lebih positif. Oleh itu, jangan mengelakkannya. Biarkan ia membawa anugerah, gaya dan keselesaan ke dalam aura dapur kami. Kemudian ia akan menjadi selesa bukan hanya untuk ahli keluarga, tetapi juga untuk tetamu.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Bagaimana ungu menukar bahagian dalam dapur?

Dapur dalam nada ungu

Praktikal, cantik dan menarik.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 170 gambar)

8.9 Skor Jumlah
Indah dan tenang ungu di dapur

Adakah anda takut warna gelap? Cuba ungu dengan duet klasik. Kami akan memberitahu tentang semua trend yang akan menjadikan dapur anda cantik dan nyaman. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • aksen warna asal yang menarik;
 • kesan yang baik terhadap sistem saraf;
 • keserasian yang baik dengan warna semula jadi cahaya;
 • praktikal;
 • keupayaan untuk mengembangkan atau mempersempit ruang;
 • kehadiran sejumlah besar warna yang membolehkan anda memainkan gabungan warna primer (merah dan biru);
 • kemungkinan gabungan harmoni permukaan ungu dengan pemegang ukiran, kaca, cermin, ukiran, butiran mozek.
Cons
 • kepercayaan popular dalam semangat setan warna;
 • keupayaannya untuk menyerap cahaya semula jadi dan menjadikan ruangan gelap;
 • ketidakcocokan dengan banyak warna, contohnya, hijau, coklat, bermasalah - dengan kuning.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk