Pilihan kertas dinding foto untuk dapur - Satu penyelesaian yang menarik untuk sebarang reka bentuk (185+ Foto)

Sesetengah orang berfikir bahawa wallpaper adalah sisa-sisa masa lalu. Di pangsapuri "sovdepovskih" mereka boleh didapati sering, walaupun terlalu banyak, kerana setiap keluarga ingin membanggakan sesuatu yang baru pereka. Pada masa itu, lukisan tidak berbeza, imej alam, padang, hutan, danau sering digunakan.

Kandungannya:

Fesyen kembali

Lama kelamaan, idea sedemikian benar-benar ketinggalan zaman. Kenapa hari ini reka bentuk dapur sekali lagi menjadi relevan?

Perkara yang sangat popular

Perkara yang sangat popular

Wallpaper foto moden sangat berbeza daripada "sovdepovskih":

 • Kualiti Resolusi komputer yang tinggi membolehkan anda membuat imej sedekat mungkin gambaroleh itu, hasilnya bukanlah gambar buatan, tetapi foto yang datang untuk hidup sebanyak mungkin. Tidak melihat titik-titik, semua warna terang, rangkaiannya membolehkan anda memaparkan semua pelbagai warna sedia ada.
 • Saiz. Di pasaran Soviet, semua wallpaper adalah saiz yang sama, kerana pangsapuri tidak berbeza dalam kepelbagaian khusus. Hari ini, imej itu boleh dipesan dalam sebarang format, bergantung pada tempat anda mahu menariknya - pada dinding percuma, di atas permukaan dapur, di mana-mana tapak lain.
 • Eksklusif. Plot yang akan ditangkap pada roll, anda memilih sendiri. Ini mungkin gambaran selesai, yang terdapat di Internet, atau mungkin foto dari arkib peribadi. Dalam kes terakhir, anda boleh yakin bahawa ini tidak akan berlaku di mana-mana dapur lain.

Lukisan boleh dipilih secara individu di bawah dapur anda

Lukisan boleh dipilih secara individu di bawah dapur anda

Lembaga
Sesetengah untuk wallpaper foto dapur memilih gambar peribadi, di mana mereka digambarkan dengan makanan kegemaran mereka atau produk itu sendiri. Peminat tembikai boleh menangkap skirt buah kegemaran mereka, dan seseorang mahu menggunakan gambar dari percutian di negara lain dengan buah eksotik.
kembali ke menu ↑

Di pedalaman dapur kecil

Little one dapur terdapat di banyak pangsapuri, terutama model lama, tata letak yang menjadikannya mustahil untuk meningkat. Biasanya suri rumah terbiasa memasak di kawasan yang terhad, tetapi dapur besar masih mimpi mereka. Pereka tahu bagaimana untuk sekurang-kurangnya secara visual membesarkan bilik, termasuk dengan bantuan kertas dinding foto.

Anda boleh meningkatkan kawasan ini secara visual

Anda boleh meningkatkan kawasan ini secara visual

Mereka mestilah warna cahaya. Peraturan asas: dapur yang lebih kecil itu sendiri, lebih baik harus dicetak pada kertas dinding foto. Imej besar-besaran akan kelihatan tidak masuk akal: buah besar yang diperbesar, terutama dalam warna gelap. Bunga-bunga kecil adalah pilihan yang baik, jika ini adalah produk, mereka harus kecil, kecil dalam saiz.

Juga untuk reka bentuk dapur kecil, adalah penting untuk memilih kertas dinding yang betul di dinding lain. Penyelesaian reka bentuk yang paling mudah untuk meningkatkan ruang - penggunaan band, kedua-dua menegak dan mendatar. Yang pertama akan menjadikan dapur secara visual lebih tinggi, dan yang kedua - lebih luas.

Stripes - pilihan hebat untuk kombinasi

Stripes - pilihan hebat untuk kombinasi

Lembaga
Penggunaan lorong-lorong untuk bilik-bilik kecil tidak bermakna bahawa tidak ada apa-apa pada roll kecuali mereka. Banyak lukisan mengandungi warna yang sama, bentuk geometri, garis-garis dengan jalur.

Untuk dapur kecil, kertas dinding di seluruh dinding tidak akan dilakukan, lebih baik untuk menyekat diri anda kepada serpihan kecil. Anda boleh menggunakannya untuk kawasan di antara permukaan kerja (jadual, dapur) dan dapur yang digantung kabinet atau siling. Jika anda memohon mereka ke seluruh dinding, ia akan kelihatan tidak masuk akal, di samping itu, di dalam bilik kecil terdapat hampir tiada dinding percuma.
Adalah lebih baik untuk memberi tumpuan hanya pada satu dinding.

Adalah lebih baik untuk memberi tumpuan hanya pada satu dinding.

kembali ke menu ↑

Di ruang tamu dapur

Menggabungkan dapur dengan ruang tamu boleh didapati di banyak rumah dan pangsapuri, ia sering digunakan untuk kegunaan praktikal dua bilik kecil. Apabila merancang dapur sedemikian, keharmonian memainkan peranan yang istimewa, kerana kedua-dua bilik mesti dibuat dalam skema warna yang sama, gaya, dan mempunyai idea holistik.. Bagaimana untuk mewujudkan idea menggunakan kertas dinding foto untuk dapur dalam situasi sedemikian?

Pilihan yang baik untuk ruang tamu dapur

Pilihan yang baik untuk ruang tamu dapur

Pereka memberi nasihat untuk memberi tumpuan putih warna, menambah hanya warna cahaya, termasuk dalam kertas dinding. Satu penyelesaian yang baik adalah menggunakan orang kulit putih, beigecahayakuning warna untuk perabotdinding. Kemudian dalam wallpaper foto warna-warna lembut lain harus berlaku: cahaya merah jambu, biru, hijau muda.

Jika ruang lantai membenarkan, anda juga boleh menggunakan warna gelap, maka hampir tidak ada sekatan untuk memilih kertas fotowall.. Anda boleh menggunakan salah satu pilihan di bawah, anda boleh melaksanakan idea anda. Perkara utama ialah menggabungkan wallpaper foto dengan reka bentuk keseluruhan dapur, perabot, dalam kes ini juga dari ruang tamu.

Kami menggabungkan dengan gaya Provence

Kami menggabungkan dengan gaya Provence

kembali ke menu ↑

Selesai bertema

Pertimbangkan pilihan yang paling popular yang boleh memberi tumpuan indah di dapur anda.

kembali ke menu ↑

Dengan batu hiasan

Hiasan batu - Satu elemen yang mampu digunakan untuk reka bentuk dalaman tidak semestinya. Ini disebabkan oleh kos bahan yang tinggi, dan sukar untuk mencari tukang yang mampu meletakkannya dalam kualiti yang tinggi. Kertas bercetak kertas dengan batu hiasan - penggantian batu.

Ada cara untuk meniru banyak batu dan bahan penamat mahal lain:

Batu hiasan dalam hiasan

Batu hiasan dalam hiasan

Marilah kita pertimbangkan dengan lebih terperinci hanya dua pilihan, yang pertama - tiruan batu bata. Digunakan secara meluas oleh mereka yang suka minimalismeKertas dinding sedemikian kelihatan dihalang, tegas, elegan. Terutama mereka sesuai untuk dinding, yang tidak percuma, tetapi diisi dengan perabot tertentu. Jika anda meletakkan gambar sepenuhnya di atasnya, sebagai contoh, buah atau bunga, bahagiannya tidak akan kelihatan, jadi ia sama sekali tidak jelas apa yang digambarkan.

Batu bata adalah corak monokromatik, jadi jika almari tergantung di satu tempat, yang lain akan menutup sebahagiannya, dan yang ketiga tidak dapat dilihat kerana peti sejukIni tidak merosakkan kesan keseluruhan. Jangan berfikir bahawa bata mesti putih atau merah, seperti yang kita lihat di kedai bahan binaan. Anda boleh memilih warna yang berbeza: coklat, kelabu, apa-apa lagi, digabungkan dengan hiasan dapur.
Tiruan dinding bata

Tiruan dinding bata

Lembaga
Kertas foto dengan imej batu bata kelihatan selesa perapianterutamanya dalam dapur yang digabungkan dengan ruang tamu.

Pilihan lain adalah tiruan dari buluh. Walaupun dia bukan batu, penambahannya terhadap reka bentuk dinding dapur agak sama. Dengan sendirinya, buluh bukan sahaja bahan mahal, tetapi juga "capricious", bekerja dengannya tidak mudah. Itulah sebabnya dalam bentuk tulen untuk dinding jarang digunakan.

Memohon wallpaper dengan tiruan buluh, adalah dianjurkan untuk alasan yang sama seperti bata - jika sebahagian daripada padang rumput akan dipaksa, ia tidak akan merosakkan rupa keseluruhan. Terutama dengan baik, pilihan ini kelihatan di dapur, yang didominasi oleh perabot kayu.
Kaedah buluh tiruan

Kaedah buluh tiruan

kembali ke menu ↑

Jalan dan Lapangan

Tidak perlu mempunyai pengetahuan khusus dalam kajian seni, untuk memahami peranan jalan-jalan yang digambarkan di dinding: mereka secara visual memanjangkan bilik. Jalan yang dicat menuju jarak jauh, memperlihatkan mata. Ia tidak menghairankan bahawa dapur dengan wallpaper foto itu adalah tempat pertemuan kegemaran untuk seluruh keluarga.

Laluan itu sendiri biasanya dibuat daripada tiruan batu bata, yang kelihatan mahal. Apa yang akan ditunjukkan pada pihaknya bergantung kepada keutamaan anda, ia mungkin rumah impian anda, bersama dengan bangunan lain, mungkin ada pokok, di belakang bumbung rumah tidak dapat dilihat. Dengan bantuan idea-idea sedemikian, mudah memilih gambar yang sesuai dengan reka bentuk dapur keseluruhan.

Mahkamah sangat popular dengan penduduk bangunan berbilang tingkat yang bermimpi mempunyai rumah sendiri dengan halaman, gazebo di mana anda boleh berkumpul pada malam musim panas. Buat tiruan seperti mimpi dengan bantuan imej halaman di dinding.

Jalan-jalan dan jalan-jalan - mewujudkan realiti dengan tangan anda sendiri

Jalan-jalan dan jalan-jalan - mewujudkan realiti dengan tangan anda sendiri

Lembaga
Menggunakan kertas dinding dengan jalan-jalan, halaman, anda perlu memikirkan bagaimana perabot itu akan diatur. Untuk mewujudkan kesenangan, perlu mengatur meja dengan kerusi supaya mereka menyentuh dinding dengan wallpaper foto, jika imej dipaksa oleh sebuah almari atau kompor, kesan yang diharapkan tidak akan.

Sesetengah mempunyai idea yang berbeza untuk keselesaan, mereka memilih imej jalan raya yang ramai, halaman. Kadang-kadang mereka boleh hitam dan putih, dengan imej siluet orang, mencerminkan keadaan sebenar di bandar. Ia perlu menggunakan pilihan seperti apabila dapur dibuat dalam warna terkawal, monophonik, maka corak di dinding tidak akan kelihatan melekit.

kembali ke menu ↑

Paris

Pesona Perancis dalam reka bentuk mana-mana bilik memberikannya sebuah romantik, kecanggihan. Kertas foto dengan unsur-unsur yang diwakili di Paris akan membantu melihat di mana anda telah melawat atau, mungkin, semasa anda merancang untuk melawat. Dan anda boleh melakukan ini setiap kali, pergi ke dapur, minum secawan kopi atau makan malam di malam hari dengan orang yang anda sayangi.

Paris di dapur - bagus dan selesa

Paris di dapur - bagus dan selesa

Perkara pertama yang datang kepada peminat fikiran romantik Paris - Menara Eiffel, yang terkenal di seluruh dunia. Malah terdapat banyak tarikan di bandar, yang menyebabkan para tetamu tidak kurang menggembirakan: Notre-Dame de Paris, Champs Elysees, Louvre dan banyak lagi. Mana-mana daripada mereka, jika dikehendaki, boleh menyenangkan mata anda, menghias dapur.

Walau bagaimanapun, banyak Paris diingati sebagai bandar cinta, jadi wallpaper foto dengan tema Paris boleh mengandungi bukan sahaja pemandangan bandar, tetapi juga tanda-tanda untuk pencinta. Bentuk siluet pasangan cinta, profil wanita yang canggih, dua di bawah payung - semua elemen imej terhadap latar belakang Menara Eiffel, akan kelihatan anggun.

Lembaga
Pemandangan asal imej Menara Eiffel dekat, dari bawah ke bawah. Meja dapur dengan kerusi terletak seolah-olah di sebuah kafe di bawah "menara", jadi melihat pada sarapan anda akan hadir di restoran Paris yang terkenal dengan pemandangan mercu tanda itu.
Pemandangan indah dengan secawan kopi

Pemandangan indah dengan secawan kopi

kembali ke menu ↑

Provence

Pereka mengatakan bahawa tempat yang paling sesuai untuk merealisasikan gaya tercinta ramai provensiadalah dapur. Selain itu, kecenderungan untuk menghiasi rumah atau apartmen anda dalam tema lama masih relevan. Mewujudkan rumah negara yang selesa akan berubah walaupun di metropolis pangsapuri. Secara harfiah nama gaya ini diterjemahkan sebagai "kampung Perancis."

Apa yang sebenarnya akan ditunjukkan pada mural foto Provence di tempat pertama bergantung pada idea kehidupan luar bandar anda.Seseorang lebih suka lukisan yang menggambarkan suasana itu sendiri: rumah kampung dengan pagar rendah, taman depan, katil bunga yang terang, di latar belakang pintu depan rumah boleh menjadi pilihan.

Bagi yang lain, konsep Provence tidak dikaitkan dengan keadaan kehidupan yang sangat, tetapi dengan sifat ciri kawasan tersebut. Medan lavender, pokok buah-buahan berbunga, bunga liar dengan lebah - sebarang idea tentang kehidupan negara yang tenang dapat direalisasikan. Bagaimana untuk menambah mana-mana plot yang dicadangkan ciri daya tarikan desa Provence?

Sedikit Provence di pedalaman dapur

Sedikit Provence di pedalaman dapur

Pereka menasihati melakukan ini dengan menambahkan setem masa. Di kertas dinding boleh ditambah pelbagai kesan, scuffs, calar, lebam, tetapi dengan melakukan ini, anda tidak boleh keterlaluan, supaya tidak kelihatan rapi.

Perlu diingat bahawa imej di dinding hanya sebahagian daripada hiasan. Oleh itu, jika dapur dibuat dalam gaya sekular, dengan warna kuning oren yang terang, anda harus melupakan Provence. Dalam kes ini, medan lavender dengan bengkak akan kelihatan tidak sesuai.
kembali ke menu ↑

Venice

Venice - sebuah bandar purba, menarik kehebatan, tidak menghairankan bahawa banyak mimpi untuk pergi ke sana. Wallpaper berkualiti di dapur dapat menyampaikan semua rasa kawasan itu, hanya penting untuk memilih gambar. Mural dinding dengan imej Venice semestinya terdiri daripada warna cerah, cerah, jadi jika pewarna itu sesuai dengan til dapur anda, patut dicoba.

Jalan Venice untuk Kesan Terang

Jalan Venice untuk Kesan Terang

Pada imej-imej boleh dipindahkan ke ciri-ciri adegan yang berbeza dari bandar laut ini:

 • saluran yang tidak terkira banyaknya;
 • gondolas menyeberang mereka;
 • gerbang;
 • istana kuno.

Jika bahagian dalam dapur dikuasai oleh gaya, yang dicirikan oleh minimalisme, kekangan, tema Venice yang menyeronokkan tidak sesuai. Jika anda ingin merangkumi kegembiraan dan reka bentuk keseluruhan bilik membolehkan anda melakukan ini, pilihan ini akan sesuai.
Perkara utama ialah menggabungkan wallpaper foto dengan gaya umum.

Perkara utama ialah menggabungkan wallpaper foto dengan gaya umum.

Berbeza dengan pemandangan Paris, yang diketahui di seluruh dunia, Venetian tidak begitu popular, jadi di dapur lebih baik mempunyai sesuatu yang mengingatkan kota. Ini mungkin hiasan pada hidangan, pelbagai cenderahati, dan "petunjuk" lain di Venice. Sekiranya anda sendiri bernasib baik untuk melawat bandar ini, cara terbaik untuk menangkap memori akan mencetak cetak dengan foto peribadi anda kertas dinding.

kembali ke menu ↑

Alam

Kertas bercetak dengan sifat masih tetap sebenar dari sampel Soviet, perbezaan besar muncul dalam kualiti dan format imej. Trend terkini telah menjadi imej yang dekat dengan unsur-unsur alam. Pada masa yang sama, pencinta landskap standard, lukisan gunung, air terjun dan hutan juga benar-benar mencari penyelesaian reka bentuk moden.

Wallpaper ini membantu untuk mewujudkan mood yang baik dan menenangkan, dengan bantuan mereka, anda boleh memastikan diri anda musim bunga yang kekal atau musim panas. Selepas pekerja bandar setiap hari, merenungkan kecantikan seperti itu pada secawan teh di dapur adalah keseronokan yang nyata. Percetakan resolusi tinggi berkualiti tinggi akan menghasilkan imej yang paling jelas dan kaya.

Bagi pencinta alam dan landskap

Bagi pencinta alam dan landskap

Lembaga
Sesetengah memilih musim luruh atau musim sejuk. Sebelum itu, anda perlu berfikir dengan teliti, kerana gambar-gambar yang sesuai untuk musim sejuk boleh membuang ketidakselesaan pada musim bunga dan musim panas.
kembali ke menu ↑

Tulip

Perkembangan teknologi percetakan membolehkan anda membuat imej anggaran unsur tunggal. Ramai orang memilih tulip, yang boleh menjadi beberapa, dan mungkin sejambak besar.Imej terperinci dan warna berkualiti tinggi boleh didapati hanya dengan menghubungi kedai profesional yang menggunakan kaedah inovatif untuk menggunakan cetakan.

Ahli psikologi mengatakan bahawa kehadiran bunga di dalam rumah mewujudkan tenaga positif yang meluas kepada semua ahli keluarga. Ini adalah lebih nyata daripada imej tulip yang sangat besar di dinding dapur - tempat di mana semua orang menghabiskan masa yang cukup. Lagipun, ia bermula dengan sarapan setiap hari, pada waktu petang semuanya juga pergi ke sana.
Tulip membuat tenaga positif

Tulip membuat tenaga positif

Tulip boleh diwakili berkembang dalam alam semula jadi, dan anda boleh memilih hanya beberapa tunas, membawa mereka lebih dekat. Anda juga boleh memilih gambar dengan keseluruhan bunga. Penambahan yang baik akan menjadi gambaran sinar matahari di atas bunga dan / atau titisan embun, di bawahnya.

Sekiranya anda ingin membuat tulip di seluruh dinding, tetapi risau bahawa ia akan kelihatan terlalu nalyapisto, anda tidak boleh membuat cetakan bunga di seluruh dinding. Bahagian atas kertas dinding boleh dibiarkan kosong, dibuat dengan naungan yang halus sehingga latar belakang sesuai dengan warna tunas. Salah satu pilihan, apabila beberapa warna boleh keluar dari satu sudut yang lebih rendah, di bahagian atas bertentangan akan ada cahaya matahari, dan yang lain - hanya latar belakang.

Warna tulip itu sendiri dipilih dari pilihan mereka sendiri. Mereka tidak semestinya merah, kuning atau putih. Secara semula jadi, terdapat pelbagai bunga ini, di banyak bandar perbarangan tulip diadakan secara rutin di musim semi, membuktikannya.

kembali ke menu ↑

Tema laut

Perenungan elemen air dalam semua manifesinya membawa damai kepada orang itu, mereka mengatakan bahawa salah satu perkara yang dapat anda saksikan selamanya ialah aliran air. Kertas kertas dinding di dinding dengan laut yang terang, ekspresif akan sesuai dengan tidak jauh untuk setiap dapur. Biasanya mereka kelihatan sesuai apabila bilik dibuat dalam bidang reka bentuk seperti minimalism, Mediterranean.

Agar gambar dari tema marin kelihatan cerah, lapisan mestilah berkualiti tinggi. Grafik yang jelas perlu dilengkapkan dengan tepu gamut warna, jadi lebih baik imej menjadi lebih kecil tetapi berkualiti tinggi.

Bahagian dalaman asal marin

Bahagian dalaman asal marin

Keseronokan kelihatan menggabungkan bahagian atas kertas dinding dengan siling, subjek marin membolehkan anda melakukannya. Biasanya dari bahagian atas gambar kelihatan sebahagian daripada langit, yang boleh dibuat dalam naungan yang sama seperti siling. Hasilnya akan menjadi kesan peralihan yang lancar yang akan mengembangkan ruang secara visual, menjadikannya besar.

Versi bukan gambar imej tema marin akan menarik bukan hanya pemandangan laut, tetapi gambar-gambar di dasar laut. Anda juga boleh melakukan plot rapat dengan gambar kerang, kerikil, pasir pantai. Jika kertas dinding digunakan untuk memulihkan kenangan yang lain, anda boleh menggambarkan banglo di pantai, unsur-unsur lain, mengingatkan pengalaman mereka sendiri.

kembali ke menu ↑

Dunia haiwan

Mural dinding haiwan adalah salah satu aksen reka bentuk yang paling menarik yang dapat direalisasikan. Setiap binatang menyebabkan persatuannya sendiri kepada orang yang melihatnya, oleh itu seseorang tidak boleh melakukan tanpa faktor psikologi. Beberapa orang membuat keputusan untuk melekat gambar binatang yang tidak disukai di dinding.

Menggiatkan dinding kita dengan haiwan

Menggiatkan dinding kita dengan haiwan

Selalunya terdapat masakan gaya Afrika yang tidak menjadi semakin popular dari masa ke masa. Selalunya ia digunakan pada mereka yang digabungkan dengan ruang tamu. Untuk bilik-bilik seperti, wallpaper gaya-safari akan menjadi pilihan yang baik: imej penduduk padang pasir, pemangsa liar.

Walau bagaimanapun, imej haiwan tidak sesuai untuk setiap dapur. Secara konvensional, mereka boleh dibahagikan kepada dua kategori, masing-masing sesuai untuk gaya yang berbeza:

 • Foto Tembakan nyata kelihatan asli, menarik, mereka sesuai untuk dapur yang dibuat dalam gaya klasik untuk mencairkan gambaran keseluruhan. Juga, gambar haiwan kelihatan baik di premis, dibuat dalam minimalism, gaya tekno.
 • Seni.Tingkap-tingkap ini bukan gambaran sebenar, tetapi lukisan, dalam penampilannya, adalah jelas sekali bahawa ia adalah tiruan. Terdapat lebih banyak sekatan ke atas penggunaan pilihan tersebut; mereka tidak sesuai dengan setiap reka bentuk. Mereka boleh digunakan untuk masakan moden, dibuat dalam gaya mural, dalam gaya Provence, Baroque, dan banyak lagi, mereka tidak dibenarkan.

Lembaga
Wallpaper foto seni lebih sesuai untuk premis perniagaan yang menghias: pejabat moden, bilik darjah.
Wallpaper seni tidak sesuai untuk semua orang

Wallpaper seni tidak sesuai untuk semua orang

Ada yang biasa digunakan untuk haiwan kesayangan mereka bahawa mereka mahu menangkapnya di dinding menggunakan foto dari arkib peribadi. Amalan ini telah datang kepada kita dari negara-negara Amerika, di mana haiwan peliharaan diperlakukan seperti ahli keluarga. Terutama menyukai wallpaper ini dalam keluarga di mana terdapat kanak-kanak kecil.

kembali ke menu ↑

Kertas dinding 3D

Kenapa hari ini, banyak pangsapuri terus kelihatan seperti, seperti "dicop pada model," seperti pada zaman Soviet? Ada yang tidak suka bereksperimen, memilih model kertas dinding yang monoton yang ditawarkan di pasaran. Yang lain tidak tahu mengenai kewujudan teknik cetak inovatif.

Wallpaper 3D - cara yang paling berpatutan untuk menekankan kecanggihan dapur, yang tidak memerlukan perbelanjaan yang besar. Menggunakan teknologi memohon imej volumetrik, anda boleh memohon apa-apa imej. Mereka akan:

 • mewujudkan realiti tiga dimensi kelihatan kepada mata kasar;
 • melihat volumetrik;
 • memberikan rupa yang tersendiri, kontur jelas seluruh dapur;
 • menjadikannya lebih visual.

Kesan maksimum dari kertas dinding

Kesan maksimum dari kertas dinding

Lembaga
Keadaan penting untuk penggunaan kertas dinding foto 3D yang bermanfaat ialah kehadiran pencahayaan yang mencukupi di dapur. Di dalam bilik gelap yang kecil untuk mencapai kesan imej tiga dimensi tidak akan berjaya.

Untuk dapur kecil, imej 3D digunakan dengan pemandangan tiruan yang dibuka dari tingkap terbuka.. Ie dalam gambar harus dilihat membuka ikat atau pintu balkoni, menghadap jalan. Walaupun untuk reka bentuk ruang kecil, imej dengan angka geometri bentuk tetap dan tidak teratur boleh digunakan.

kembali ke menu ↑

Backlit

Mewujudkan lampu latar adalah cara yang bagus untuk menambah kue pada hiasan foto. Lampu LED yang paling biasa digunakan, yang dilampirkan pada permukaan sama ada corak itu sendiri atau bahagiannya.

Lampu latar merupakan tambahan yang bagus untuk pedalaman.

Lampu latar adalah pelengkap sempurna untuk pedalaman.

Sebagai contoh, pertimbangkan reka bentuk yang dibuat dengan gambar jalan dan halaman. Bahagian paling halus seperti gambar itu akan menjadi lampu jalan, yang juga sering digunakan dalam gaya Provence. Agar bukan hanya untuk menarik mereka, tetapi untuk memulihkan suasana, anda boleh menggunakan LED backlighting.

Walau bagaimanapun, ini bukan satu-satunya cara untuk mencipta kemuncak. Satu alternatif kepada lampu mentol LED adalah kertas dinding pendarfluor. Apabila mencetak, dakwat khas digunakan, yang tidak dapat dilihat di siang hari, tetapi ia dimanifestasikan pada waktu malam.

Langit berbintang, gambar dari angkasa, megalopolis malam semua boleh dihidupkan semula di dinding dapur, berkat penggunaan lampu LED atau neon. Sesetengah orang menyukai hasilnya sehingga mereka memutuskan untuk menggunakan teknologi ini di bilik lain, terutama sekali bilik tidur. Lampu latar untuk gambar pada kertas dinding sentiasa memberikan gambaran misteri, misteri.

Lampu latar untuk gambar - idea yang bagus

Lampu latar untuk gambar - idea yang bagus

Terdapat cara yang lebih mudah untuk membuat lampu latar - lakukan sendiri. Untuk melakukan ini, anda boleh melampirkan sebarang sumber cahaya tambahan ke dinding: lampu, menjijikkan, mengarahkannya ke detail imej yang diingini. Unsur yang menyala akan melihat kelantangan, menghasilkan cahaya realistik, bilik itu sendiri akan menjadi lebih cerah.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri Sticky

Ada yang memutuskan untuk mempercayakan kepingan kertas dinding foto untuk membina profesional, tetapi semakin banyak pemilik apartmen dan rumah yang terlibat dalam membaiki mereka sendiri. Ia agak mustahil untuk melakukannya sendiri, ramai yang menghadapi lekatan, melakukannya buat kali pertama. Tetapi untuk mendapatkan hasil yang berkualiti, anda mesti mematuhi saranan pengilang.

Adalah dinasihatkan untuk mempercayai pelekat kepada profesional.

Adalah dinasihatkan untuk mempercayai pelekat kepada profesional.

Lembaga
Dalam pembuatan kertas dinding foto untuk pesanan, tuan mesti memberikan arahan terperinci untuk melekat dan mengendalikan.

Pertama anda perlu berhati-hati menyediakan dinding untuk pemakaian bahan tersebut. Apa-apa residu gam, kertas dinding sebelumnya, kotoran lumpur boleh menjadi penghalang untuk memohon roll sempurna lancar. Jika untuk kertas dinding biasa ia tidak menimbulkan masalah besar, maka kecacatan kecil dalam kertas dinding foto akan mengganggu gambar, supaya kesannya dapat hilang sepenuhnya.

Sekiranya gambar terdiri daripada beberapa gulung, pastikan anda meletakkannya sebelum melekat untuk mengelakkan kesilapan. Sekiranya anda memilih gulung yang salah, kemungkinan besar anda harus mengubahnya sepenuhnya, yang akan mengambil masa.
Pertama, pastikan anda melihat kanvas pada masa kesilapan

Pertama, pastikan anda melihat kanvas pada masa kesilapan

Proses gluing itu sendiri adalah standard: pertama, gam itu dimajukan, ia digunakan pada dinding dan kertas dinding menggunakan roller, maka kanvas itu diterapkan ke dinding, tepat di sebelah yang sebelumnya. Tepi-tepi harus dilicinkan dengan segera supaya benjolan dan lipatan tidak terbentuk. Untuk ini, spatula plastik digunakan.

kembali ke menu ↑

Peraturan penjagaan

Merawat kertas dinding foto dapur bergantung kepada kualiti dan bahan mereka. Pertimbangkan jenis utama:

 • Kertas. Pilihan-pilihan ini adalah yang paling singkat, oleh itu, memerlukan penjagaan khas. Ketiadaan filem PVC menjadikan mereka terdedah kepada rangsangan luar, jadi mereka hanya boleh dibersihkan dengan kain lembut dan kering.
 • Vinyl. Mereka adalah lebih berkualiti, hanya pembersih vakum dan basah boleh digunakan untuk menjaga mereka. tuala. Jika pengilang membenarkan, anda juga boleh membasuhnya dengan air sabun, tetapi tidak selalunya.
 • Tekstil. Pilihan fabrik kelihatan lebih mahal, mewah. Struktur mereka tahan lama, kehadiran filem khas melindungi cat dari sinar matahari, sehingga kertas dinding tersebut akan bertahan lama, yang membenarkan biaya mereka. Setiap pengilang menyediakan arahan sendiri untuk menjaga bahan tersebut.
 • Pelekat diri. Kertas dinding ini adalah yang paling mudah untuk digunakan. Untuk mengelap noda dari mereka, anda boleh menggunakan detergen dengan kain, berus. Salutan tahan vandal tahan terhadap banyak rangsangan luar.

Untuk mengelakkan keperluan untuk penjagaan khas, anda perlu meletakkan gambar sedemikian rupa sehingga dapur dan tenggelam berada pada jarak yang jauh.

Oleh itu, kertas dinding di dapur boleh dipilih untuk gaya dan reka bentuk bilik. Sesetengah orang menyukai idea yang terkandung dalam reka bentuk dapur sehingga mereka memutuskan untuk menggunakan kertas dinding untuk hiasan dan bilik-bilik lain.

 

Kertas fotokopi untuk dapur

Idea untuk pedalaman anda

8.8 Skor Jumlah
Mural dinding - pilihan yang indah untuk aksen yang terang

Mural dinding baru-baru ini menjadi semakin populer. Mereka semakin digunakan di bilik yang berbeza. Dan yang paling menarik ialah di setiap bilik mereka kelihatan harmonis dan cantik. Perkara utama adalah tidak melampaui batas dan tidak mengganggu seluruh bilik sekaligus. Kami telah cuba mengumpulkan semua perkara yang paling penting untuk pemahaman anda dan penggunaan lebih lanjut di rumah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Mural dinding secara visual boleh membesarkan bilik
 • Menjadi simbol atau peringatan saat-saat hidup yang menyenangkan
 • Buat dapur bilik yang paling selesa di dalam rumah
Cons
 • Mereka mahal
 • Pilihan gaya adalah mudah untuk membuat kesilapan
 • Ia bernilai menghubungi tuan-tuan
 • Memerlukan penjagaan khas
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk