Apakah lukisan dinding seperti di lorong, ruang tamu, dapur dan bilik tidur? 150+ Photo Variasi idea asal

Sekiranya kita menganggap lukisan-lukisan asli yang telah dicipta beberapa abad yang lalu, mereka hanya dapat dilakukan oleh tuan yang terlatih. Untuk membuat lukisan mural diperlukan untuk cat pada plaster basah. Proses ini telah berubah banyak sekarang. Imej volumetrik sekarang boleh digunakan dengan bantuan pelbagai bahan dan teknik.

Kandungannya:

Mural di dinding

Mural di dinding

Apa yang perlu difahami sebagai mural?

Untuk memahaminya, masuk akal untuk mengingati masa-masa ketika teknologi ini mula menggunakan kaedah dekorasi rumah ini. Secara visual, lukisan dinding sama dengan lukisan dinding, tetapi sebenarnya semuanya adalah teknik yang berbeza, walaupun dalam kedua-dua keadaan dinding dihiasi. Untuk permohonan, hanya plaster baru diperlukan, oleh itu sukar untuk mengulangi prosedur di bawah keadaan semasa..

Tetapi ada tuan yang dapat membiak landskap yang lebih kompleks pada plaster segar.. Sebagai bahan cat dengan tindakan pigmen semulajadi. Ini membolehkan anda untuk mendapatkan gambaran yang kaya dan terang.

Ia tidak perlu membuat dinding mural secara langsung di dinding, kerana kerja boleh dilakukan pada kanvas terlebih dahulu, dan hanya boleh kanvas ini dipasang pada dinding.

Pilihan ini lebih disukai. Jika gambar itu bosan, maka ia dapat dengan mudah dialih keluar atau dipindahkan ke bilik lain.

Lukisan landskap di pedalaman

Lukisan landskap di pedalaman

Oleh kerana cat mahal, dan tidak semua orang boleh melakukan kerja-kerja, lukisan dinding digunakan untuk hiasan istana. Boleh melihat mereka di rumah kaya. Asas cat, kecuali pigmen semulajadi, mencipta campuran pasir dan kapur. Selepas menggunakan cat pada permukaan basah, ia memegang dinding dengan tegas. Di atas imej itu diliputi dengan filem yang melindunginya untuk masa yang lama.

Sekarang ia digunakan di rumah biasa, dan di hotel, dan di restoran. Sering kali kawasan ini diserlahkan dengan cara yang istimewa. Ini akan menjadikan gambar lebih kelihatan.

Ia adalah mungkin untuk menumpukan perhatian dengan bantuan lampu tiruan.

Ciri prestasi kerja terdiri daripada kelajuan. Pada siang hari tuan mesti mempunyai masa untuk melakukan segala-galanya - jeruk kering sangat cepat. Oleh itu, membuat kesilapan dalam mencipta gambar adalah mustahil. Teknologi itu sendiri menafikan membuat sebarang perubahan. Sekiranya ralat dibenarkan, maka keseluruhan komposisi dihapuskan dan dibatalkan.

Aksen terang di pedalaman restoran

Aksen terang di pedalaman restoran

kembali ke menu ↑

Ciri khas

Ini telah diterangkan teknik klasik. Tetapi sekarang ia telah berubah sedikit, kerana komposisi cat telah menjadi lebih moden.Bagi contoh-contoh lukisan kuno yang telah bertahan hingga ke zaman kita, mereka dapat dilihat di bangunan lama. Contohnya, karya terkenal The Creation of Adam telah dipelihara hampir tidak berubah di Sistine Chapel. Mural mewakili sebarang teknik menggunakan imej di dinding. Untuk melakukan ini, apa-apa teknik dan apa-apa cat akan lakukan.

Terdapat juga dinding meniru mural. Batasan untuk mencipta mungkin tidak sepadan dengan gaya. Dia boleh kelihatan buruk dalam bilik dengan gaya moden. Adalah penting untuk meneka tema imej. Untuk gaya baru ini boleh:

Kertas bercetak kertas dengan reka bentuk ruang

Kertas bercetak kertas dengan reka bentuk ruang

Terdapat keperluan khas untuk bilik. Terdapat sekatan terhadap suhu udara. Kedua-dua sejuk dan panas berbahaya kepada lukisan dinding.

Apabila bergerak, anda perlu berhati-hati, kerana ia agak mudah merosakkan. Pengangkutan dijalankan dalam bekas khas.

Semasa penjagaan imej, anda perlu mengurangkan sentuhan dengan air sekurang-kurangnya, jika ia tidak mempunyai varnis pelindung.
Reka bentuk dalaman moden

Reka bentuk dalaman moden

kembali ke menu ↑

Mural pada kain bukan tenunan

Di zaman dahulu, hanya satu teknologi digunakan - memohon imej pada plaster basah. Kini terdapat lebih banyak variasi.

Pangkalan bukan bertekstur bertekstur

Pangkalan bukan bertekstur bertekstur

Mural pada kain bukan tenunan tergolong dalam teknologi Itali. Untuk membuat gambar menggunakan asas bukan tenunan. Anda boleh membuat imej pada pencetak khas.

Keanehan kaedah adalah bahawa imej akan dibuat antik. Untuk ini, tuan memakai penyelesaian penuaan khas.

Anda boleh menambah gambar selama beberapa dekad dengan pembentukan mikrokomputer - craquelure yang dipanggil. Retak sama ada boleh diperkuat atau ditinggalkan sama sekali. Untuk satu meter persegi gambar mereka boleh meminta sekitar 15 ribu Rubel. Memegang lembaran bukan tenunan seperti biasa kertas dinding. Tiada rahsia pemasangan khas. Terdapat gam khusus hanya untuk kertas dinding bukan tenunan.

Dengan kesan craquelure

Dengan kesan craquelure

Terutamanya baik untuk menggunakan wallpaper ini untuk permukaan yang besar. Kekurangan sendi membuat sambungan bahagian individu mudah. Gambar yang sama adalah lengkap.

Ciri khas adalah penggunaan bahan semulajadi sahaja. Gam sayur, pasir, kapur, pigmen.

Kerja boleh agak mahal, kerana ia hanya dilakukan secara manual, dan, di semua peringkat. Pertama, asas plaster dibuat. Selepas mencipta imej asas digunakan.

Seperti dalam kes sebelumnya, imej ini mesti mengalami penuaan sebelum ia sampai ke kanvas. Keunikan kaedah ini boleh dilakukan oleh tuan dari Sepanyol atau Itali. Mural eksklusif atau besar akan panjang dan banyak wang.

Reka bentuk ruang interfloor adalah mahal dan bergaya

Reka bentuk ruang interfloor adalah mahal dan bergaya

Produk siap dijual sebagai roll atau pada tandu. Untuk ikatan memerlukan gam untuk kertas dinding berat. Kanvas berlebihan dipangkas pada pinggir sebelum plaster digunakan dan dinding disamakan. Gambar mestilah dilapisi dengan lilin. Ia tidak dapat disentuh kerana kerapuhan. Juga, ia tidak boleh dibasuh dengan air.

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri teknologi spesies lain

Harimau di dalam ruang tamu

Harimau di dalam ruang tamu

Bagi asas pelekat sendiri, ia adalah kain bukan tenunan. Imej diterapkan pada kanvas ini dengan bantuan pasir pasir. Imej dibuat dan digunakan secara digital. Selepas mengeluarkan lapisan pelindung, ia hanya terpaku pada dinding. Tuan boleh menggabungkan mural ini dengan cat, kertas dinding dan bahan penamat lain.

Selain dinding, anda boleh menghiasi siling. Oleh kerana lapisan plaster ternyata nipis, anda perlu pra-tahap permukaan. Sembunyikan kelemahan besar dinding sehingga tidak boleh. Dalam kes ini, kesan zaman purba tidak diperhatikan kerana lapisan plaster tipis.
Interior dengan lukisan siling

Interior dengan lukisan siling

Dalam lukisan fresko yang tegar, asas dibuat daripada:

 • kayu;
 • seramik;
 • polimer

Asas, walaupun ketegarannya, adalah ringan. Untuk menggariskan masa-masa lama, adat untuk melakukan keratan artistik di tepi. Dilekatkan sebagai gambar dan sebagai kertas dinding. Terdapat had saiz yang ketat, kerana ia tidak boleh melebihi 3x1.4 meter.

Pilihan yang paling disukai adalah membuat imej pada plaster elastis. Keanjalan plaster diberikan pada teknologi Itali yang istimewa. Kehadiran grid pelekap diperlukan supaya produk tidak retak semasa lenturan. Imej ini digunakan dengan teknologi percetakan moden dan dakwat tidak berbahaya.

Lukisan dinding pada plaster elastik membolehkan anda mencipta rekaan lama dengan tepat.
Pada plaster hiasan elastik

Pada plaster hiasan elastik

Lapisan plaster ternyata menjadi besar, dan oleh kerana itu ternyata untuk menghasilkan kelegaan dan tekstur imej. Plasterer sesuai dengan gambar, yang menghasilkan kesan gambar yang dilukis di dinding. Mural ini boleh dibasuh dengan air, kerana ia tidak takut kelembapan. Serupa dapat dilihat bukan sahaja pada dinding, tetapi juga pada facades. Mereka terpaku dengan sebarang alat pelekap.

kembali ke menu ↑

Apa yang harus dipilih antara dinding mural dan gambar foto? Adakah terdapat kompromi?

Persoalannya ialah peningkatan minat terhadap mereka yang ingin menghiasi interior mereka, untuk menjadikannya luar biasa. Dalam kedua-dua kes, ia akan memulihkan keadaan. Saiznya, serta kertas dinding, sangat mengagumkan, oleh itu bahan-bahan yang tersenarai boleh dihubungkan dengan satu kategori. Tetapi kesan menggunakan bahan-bahan ini berbeza. Jika mural adalah imej berskala besar yang dibuat oleh lukisan, kertas dinding lebih mudah dan lebih murah. Imej dibuat dari serpihan berasingan kertas dinding.

Proses melekat kertas dinding

Proses melekat kertas dinding

Untuk memahami perbezaan, anda perlu memahami proses tersebut. Pada mulanya, teknik ini adalah penggunaan cat pada plaster mentah yang masih ada. Sekarang kerja-kerja yang dilakukan kurang kerap.

Tetapi jika pelanggan memilih aplikasi cat pada plaster basah, maka kerja akhir akan dipanggil mural yang bersih.

Tetapi mural yang sama boleh dianggap lukisan pada lapisan tekstur kering.

Lukisan dianggap pekerjaan yang lebih kreatif, daripada penampakan kertas dinding. Ya, dan dalam indikator lain mereka berada di hadapan.

Ada sebab untuk ini:

 • Dalam kes pertama, artis cuba mereproduksi plot, yang disukai pelanggan. Artis dalam hal ini mempunyai banyak ruang untuk imaginasi, kerana ia dapat menghapus unsur-unsur atau menambah sesuatu dari dirinya sendiri. Pendekatan ini membolehkan anda menghiasi pedalaman.
 • Jangan lupa bahawa kertas dinding dibuat secara automatik, sementara lukisan dinding adalah buatan tangan semata-mata. Karya dihargai dan dibayar lebih banyak. Tetapi kerja manual tidak bererti bahawa lukisan fresco itu akan menjadi tidak bernilai lagi.
 • Kelebihan ciri lukisan dinding adalah ketahanan mereka. Wallpaper tidak begitu tahan lama - mereka mempunyai tahap rintangan haus. Wallpaper mempunyai asas kertas, yang segera meletakkan beberapa keperluan untuk permukaan kerja dan bilik secara keseluruhan. Dinding harus sempurna rata, dan bilik tidak boleh terlalu basah. Kertas hiasan boleh ditanam vinil. Vinyl memberikan wallpaper lebih ketahanan. Tetapi untuk bersaing dengan penunjuk ini dengan dinding lukisan dinding tidak boleh. Jika kita menganggap kertas dinding yang paling tahan lama, maka model bukan tenunan ini.

Di dalam ruang makan moden di dalam bilik makan

Di dalam ruang makan moden di dalam bilik makan

Kertas dinding bukan tenunan boleh dibeli dengan serta-merta, mengetahui parameter, tetapi selalunya mereka dibuat secara individu untuk pesanan. Selepas salutan dengan lapisan plaster, kertas dinding mula menyerupai mural. Mereka mempunyai berat sebelah yang jelas pada harga purata. Pilihan yang lebih murah ialah membeli kertas dinding foto.

Lukisan antik

Lukisan antik

Anda boleh pergi lebih jauh dan membeli kertas dinding kertas yang paling murah. Kerana kerapuhannya, hanya perlu dilakukan jika peluang kewangan sangat terbatas. Anda juga boleh mencari pilihan yang murah, kerana kos terbentuk pada tahap kemahiran artis.

Pejabat dengan kertas dinding foto kertas

Pejabat dengan kertas dinding foto kertas

kembali ke menu ↑

Faedah

 • Jika matlamatnya adalah untuk menetapkan bahagian dalam kepada gaya lama, maka kaedah percetakan moden dapat mencapai keaslian hampir lengkap.
 • Tiada masalah untuk mencari gambar yang sesuai untuk diri anda sendiri.
 • Anda boleh terus menggunakan penyelesaian yang sedia ada, dan pada pesanan individu.
 • Jika tugasnya adalah untuk meningkatkan ruang visual, maka anda boleh memilih dengan imej yang dikehendaki.
 • Beberapa jenis lukisan dinding dibersihkan dengan detergen.
 • Mereka boleh digunakan bukan sahaja di dinding, tetapi juga di siling.
 • Tiada masalah untuk memindahkan imej kompleks di dinding. Apabila mencetak menggunakan teknologi digital moden.
 • Gambar tidak akan merosot dari masa ke masa.

Reka bentuk asal ruang tamu

Reka bentuk asal ruang tamu

kembali ke menu ↑

Imej Paling Popular

Ia semua bergantung kepada alam sekitar. Satu langkah yang popular adalah apabila salah satu lukisan terkenal digunakan. Pembiakan semacam itu biasanya dilakukan di seluruh dinding. Bagi imej klasik, mereka mungkin berada dalam kualiti kisah kuno atau agama. Untuk antik dalaman, apa-apa kejadian dari kehidupan zaman itu dipilih.

Pengeluaran semula lukisan oleh Michelangelo Penciptaan Adam

Pengeluaran semula lukisan "Penciptaan Adam" oleh Michelangelo

Apabila menggunakan lukisan abstrak, warna yang dipilih adalah penting. Ia lebih murah daripada kaedah klasik. Abstraksi stencilled. Sekiranya anda perlu menyelesaikan masalah kegelapan bilik, maka ini boleh dilakukan dengan hiasan bunga. Di sini lebih baik menggunakan imej-imej taman wangi, terutama jika tingkap bilik menghadap ke utara.

Imej inflorescence besar boleh membetulkan kekurangan sebuah bilik dengan siling rendah.. Landskap juga popular. Pilihannya adalah sejagat, kerana ia boleh dimuatkan dengan lancar ke mana-mana bahagian dalam. Ia memberikan suasana kesegaran dan kebebasan tertentu. Kategori ini termasuk imej padang rumput, hidupan liar, pantai. Penerimaan yang berjaya adalah menggunakan tingkap palsu yang akan kelihatan terbuka.

Apakah lukisan dinding seperti di lorong, ruang tamu, dapur dan bilik tidur? 150+ Photo Variasi idea asal

"Blooming meningkat di tingkap"

Boleh dipindahkan ke imej dinding seseorang yang terkenal. Anda boleh memilih pelakon, penari atau pemuzik, perkara utama ialah berada di dalam bilik yang dibenarkan. Tidak kurang popular adalah plot. Tidak kira di mana plot itu datang.

Intinya adalah untuk kembali pada masa itu, menghidupkan semula keadaan itu sendiri.

Semua jenis imej ini sesuai untuk pedalaman, yang asalnya dihiasi dengan antiqued. Sebagai contoh, di dalam bilik-bilik seperti itu, mereka boleh membingkai bingkai emas untuk memberikan gambar gaya istana. Oleh kerana imej itu sendiri boleh digunakan salinan lukisan oleh seniman terkenal. Tetapi walaupun gaya bilik tidak ada kaitan dengan klasikisme atau gothic, maka ia masih boleh dimasukkan.

Bilik tidur dalaman dalam gaya istana

Bilik tidur dalaman dalam gaya istana

Untuk gaya minimalis boleh dipilih imej bandar. Bilik gaya Afrika boleh mempunyai potret gadis-gadis Afrika. Apabila digunakan di dalam rumah, gaya loteng boleh tinggal di atas grafiti.

Apabila memilih imej dari katalog, adalah penting untuk menjelaskan sama ada semakan diperlukan. Pakar boleh menukar lokasi gambar, menggantikan beberapa warna, memberi tumpuan kepada elemen yang diperlukan atau mengeluarkan butiran yang tidak diperlukan. Seperti gambar yang boleh digunakan dan foto anda sendiri. Untuk membuat gambar sedemikian, anda mesti melakukan visualisasi komputer terlebih dahulu.

kembali ke menu ↑

Trend terkini dalam penciptaan

Tidak masalah untuk menyesuaikannya dengan gaya dalaman yang telah diperolehi.

Ia semua bergantung kepada ketepatan pilihan subjek gambar.

Peta dunia di bahagian dalam tapak semaian

Peta dunia di bahagian dalam tapak semaian

Untuk warna pastel kegemaran romantis dan imej bunga. Minimalisme memerlukan imej abstraksi supaya butiran grafik adalah setepat mungkin. Anda boleh menggunakan motif Itali yang popular. Untuk melakukan ini, adalah penting untuk menjadikan bingkai sebagai batu semula jadi.Ia adalah mungkin untuk menggunakan batu pasir dari naungan emas walaupun ia akan sesuai juga batu tiruan di bawah marmar cahaya. Di samping dinding, ia boleh diletakkan pada siling.

Dinding siling

Dinding siling

Syarat penggunaan
 • Komposisi besar kelihatan hanya di pangsapuri yang luas.
 • Kehadiran siling rendah akan membuat keadaan menyakitkan, oleh itu ruangan mesti "ditarik keluar" dengan lukisan dinding.
 • Adalah sangat penting untuk tidak keterlaluan dengan butir-butir dan tidak menambah unsur-unsur yang tidak perlu kepada komposisi.
 • Tidak perlu mencampurkan barang-barang yang tiada kaitan dengan satu sama lain. Sebagai contoh, keputusan yang buruk akan menjadi imej watak purba pada latar belakang moden yang tidak sesuai.

kembali ke menu ↑

Pelbagai gaya

Adalah lebih baik untuk dikurung kepada beberapa unsur artistik, di mana pada masa akan datang dan membina komposisi.

Dinding mural di pedalaman klasik

Dinding mural di pedalaman klasik

Untuk gaya Itali, anda perlu menggunakan antik yang tepat. Saiznya besar. Jika parameter bilik dan perabot tidak sepadan dengan saiz ini, maka lebih baik memilih gaya yang berbeza.

Satu alternatif adalah moden moden. Dalam moden terdapat banyak pilihan yang berbeza untuk fresko. Sekiranya anda bermula dari kawasan dalaman moden, mereka menonjol dengan butiran yang jelas. Pada komposisi perlu dilihat semua butir-butir, adalah wajar bahawa mereka akan cembung. Perlu mencapai kesan manifestasi di dinding.

Fresco moden di dalam bilik tidur

Fresco moden di dalam bilik tidur

Begitu juga sesuai untuk minimalism dan moden. Tetapi dalam bilik padat, lebih baik tidak menggunakan lukisan tiga dimensi. Mereka akan sukar untuk melihat secara visual.

Untuk ruang padat mempunyai kaedahnya sendiri:

 • Kehadiran tetingkap besar membolehkan anda meningkatkan ruang secara visual. Tidak ada yang menghalangi pandangan dari tingkap dalam bentuk lukisan dinding. Alternatif adalah landskap dengan dunia terbuka.
 • Sekiranya bilik itu sempit koridor itumaka ia boleh dibuat lebih ringan dengan menggambarkan mural yang meniru tingkap.
 • Untuk meningkatkan kesan ini, anda harus menambah pencahayaan. Pastikan memasang lampu yang tersebar dengan tepat. Ia harus diletakkan pada sisi atau bawah.
 • Untuk bilik-bilik yang sempit dan gelap, ia patut menggunakan sekumpulan gerbang. Adalah penting bahawa latar belakang adalah pemandangan taman atau laut.
 • Anda boleh mencipta ilusi lama perapian.

Landskap terang di dinding dapat membesarkan ruang secara visual.

Landskap terang di dinding dapat membesarkan ruang secara visual.

Hanya jangan menggambarkan perkara sedemikian. Bilik itu perlu mempunyai reka bentuk yang rumit. Tekstil mesti mempunyai tekstur tertentu. Perabot harus dibuat sebagai antik. Begitu juga dengan lampu dan barang-barang lain.

Terdapat juga sambutan klasik dengan gambar langit di siling. Teknik ini tidak sesuai untuk semua orang. Berdasarkan ulasan, selepas beberapa ketika ini mula mengganggu. Kehadiran langit biru membuat ketidakseimbangan dalam jam biologi. Pengertian masa yang normal terganggu. Oleh itu, anda perlu berfikir berkali-kali sebelum anda berbentuk langit.
Fresco di langit-langit dalam bentuk langit

Fresco di langit-langit dalam bentuk langit

kembali ke menu ↑

Cadangan untuk ruang tamu kecil

Lukisan dinding dapat menambah ruang untuk item yang hilang. Bilik itu boleh ditarik secara visual, atau sebaliknya - untuk sempit. Untuk regangan tegak menegak, anda perlu menggunakan lukisan dengan objek yang panjang. Ini boleh menjadi bangunan tinggi atau pokok tinggi. Adalah sesuai:

 • langit;
 • jambatan;
 • peti besi batu.

Lukisan dinding akan memanjangkan bilik, yang berjalan lancar dari dinding ke siling. Ia memberi tumpuan untuk memadamkan sempadan.

Pohon di fresco terus dari dinding ke siling

Pohon di fresco terus dari dinding ke siling

Bilik-bilik yang padat tidak digabungkan dengan lukisan dinding yang cerah. Warna terang elemen memberikan kesan kehadiran, yang tidak sesuai dalam kes ini. Item terlalu besar tidak sesuai. Adalah lebih baik untuk memberi tumpuan kepada warna-warna terang dalam komposisi. Fresko dengan perspektif di bilik kecil kelihatan organik. Prospek ini adalah jalan setapak atau jalan yang membentang ke dalam jarak, pantai.

Sekiranya terdapat kekurangan ruang di dalam bilik, dan terdapat masalah dengan pencahayaan, maka lebih baik untuk melakukannya dalam warna-warna hangat.Langkah ini akan memberi ruang kelembutan dan kelantangan tertentu. Keselesaan bilik akan memberi warna oren.

Lukisan Jepun

Lukisan Jepun

Murals boleh digunakan untuk menyerlahkan kawasan tertentu, jika ruangannya besar.

kembali ke menu ↑

Apa yang boleh digunakan di dapur?

Lukisan dinding itu membolehkan anda menghidupkan ruang kerja menjadi tempat yang selesa. Dapur Ia berdiri berasingan, tetapi ia menggunakan gaya lukisan fresco yang biasa. Gaya saman dan klasik, yang paling perlu. Di sini adalah penting:

 • kesederhanaan garis;
 • stuko;
 • bahan mahal;
 • bentuk yang jelas.

Di dapur anda boleh menggambarkan:

 • Lukisan Perancis dan Itali;
 • mozek;
 • lukisan antik.

Imej-imej wira mitologi atau jelas masih hidup.

Lukisan landskap di dapur

Lukisan landskap di dapur

Anda boleh menggunakan lukisan pengarang, jika terdapat seniman dalam fikiran, mengikut lukisan pada plester. Gaya seperti minimalism atau hi-tech dianggap lebih maskulin. Semua tanda gaya menunjukkan bahawa watak lelaki itu wujud di sini. Ia dinyatakan dalam perkara berikut:

 • Hiasan dinding yang tidak remeh, kekasaran, garis ketat, kekuasaan warna gelap. Dalam nada tanda-tanda ini harus dibuat fresco.
 • Menggunakan grafik komputer, anda boleh meniru mosaik yang kompleks atau imej struktur yang lain. Lukisan tiga dimensi dialu-alukan. Lebih terang gambar, semakin baik.
 • Dalam nada gaya bukan sahaja imej avant-garde, tetapi juga elemen yang lebih moden. Sebagai contoh, ia boleh menjadi mekanisme kompleks atau lukisan monokrom.

Fresco dengan poppies dalam reka bentuk dapur

Fresco dengan poppies dalam reka bentuk dapur

Gaya dianggap lebih feminin. provensi. Ia dicirikan oleh penciptaan persekitaran rumah yang selesa. Ini juga termasuk gaya negara. Untuk mencipta gaya harus menggunakan plaster kasar. Juga perlu berpegang pada batu kasar. Gabungan nada sejuk dialu-alukan.

Provence sedikit berbeza dari muzik negara, kerana warna yang lebih halus perlu diguna pakai dalam warna Provence. Bagi lukisan dinding, mereka mestilah kecil. Anda boleh menggambarkan motif dari seni bina atau landskap Eropah.

Provence Kitchen

Provence Kitchen

Terdapat juga gaya etno yang mana unsur-unsur tradisional hiasan adalah wujud. Bagi Rusia, ia boleh menjadi lukisan Petrikov, dan motif Ukraine juga dekat. Tidak perlu memindahkan motif negara anda. Perkara yang cerah dan menarik boleh ditemui di negara lain.

Motif Jepun dan Cina sering dipinjam. Anda boleh kekal pada imej landskap atau susunan bunga.

Unsur gaya Jepun yang tipikal:

 • kren;
 • Sakura;
 • buluh

Untuk dapur moden, trend Mesir juga dalam permintaan. Ia perlu menggunakan lukisan kanun bersama-sama dengan impregnations emas emas. Nada harus menyerupai pasir, jadi nada hangat.

Motif Afrika boleh membangkitkan selera makan, di mana gaya Maghribi juga dirasakan. Anda boleh menggunakan kedua-dua seni tradisional dan savannah Afrika.

Unsur reka bentuk Afrika

Unsur reka bentuk Afrika

kembali ke menu ↑

Ciri-ciri lukisan dinding di bilik kanak-kanak

Untuk bilik kanak-kanak Keselesaan kanak-kanak dan keselamatannya datang ke hadapan. Apabila memilih fresko untuk bilik kanak-kanak, anda perlu memastikan bahawa bahan yang digunakan adalah selamat. Mereka mesti cukup dipercayai dan tahan lama. Anda perlu memilih pilihan yang akan membolehkan mereka membasuh.

Sekiranya bahan yang dipilih sesuai dengan kriteria, maka anda dapat memilih gambar. Anda boleh memindahkan ke dinding seorang pahlawan kartun, plot dari kisah dongeng, cuaca atau fenomena semula jadi, haiwan lucu.

Fresco untuk tapak semaian

Fresco untuk tapak semaian

Sangat penting untuk meneka dengan palet warna:

 1. Warna pastel akan membantu menenangkan kanak-kanak - mereka mewujudkan suasana keselesaan.
 2. Memberi semangat dan meningkatkan mood warna hijau.
 3. Warna biru dan biru membantu melegakan ketegangan - jika kanak-kanak mempunyai hiperaktif, maka lebih baik untuk melakukannya dalam nada ini.
 4. Warna kuning mempunyai kesan positif terhadap aktiviti mental.
Kebahagiaan dan suasana hati akan memberikan banyak warna terang

Kebahagiaan dan suasana hati akan memberikan banyak warna terang

Bagi warna merah, ia juga boleh didapati di tapak semaian. Tetapi kerana sifat-sifat merah boleh bertindak dengan samar-samar, maka anda perlu berhati-hati. Warna merah menyimpan bentuk dan memberikan kekuatan, tetapi bagi seorang kanak-kanak kecil, ia tidak boleh digunakan.

Anda perlu memastikan bahawa ia mempunyai salutan lakuer. Ia akan melindungi daripada kerosakan atau calar yang tidak disengajakan. Juga, kehadiran perlindungan akan membolehkan untuk melakukan pembersihan basah.

kembali ke menu ↑

Cetak lukisan dan gambar pada kanvas

Yang paling kompleks dan mahal ialah mural di kanvas

Yang paling kompleks dan mahal ialah mural di kanvas

Arah yang agak baru adalah pemindahan imej ke kanvas. Seperti gambar boleh digunakan sebagai gambar biasa atau gambar, serta lukisan terkenal. Teknologi moden memindahkan sebarang imej ke dinding. Perkara utama ialah memilih imej berkualiti tinggi dengan resolusi tinggi.. Apabila imej asal dipilih, anda boleh memilih satu kaedah untuk memperbaiki fresco.

Kemunculan mural dapat ditingkatkan jika tiruan lukisan minyak akan dilakukan. Gambar ditutup dengan gel yang mengubah struktur kanvas. Sekiranya dikehendaki, tuan boleh menyelesaikan melukis bahagian individu atau menambah sesuatu dari dirinya sendiri. Sebaik sahaja sepakan yang diperlukan dibuat, ia tetap hanya untuk varnis kanvas. Ini akan membantu mengekalkan kanvas selagi mungkin.

Malah bilik tandas boleh dihiasi dengan lukisan dinding pada tandu

Malah bilik tandas boleh dihiasi dengan lukisan dinding pada tandu

Kanvas yang dicipta diletakkan pada bingkai, dan kemudian digantung di dinding. Saiz kanvas bergantung pada saiz gambar. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, ke bilik padat memerlukan pendekatan khas. Sekiranya parameter ruang membenarkan, anda boleh membuat panel fresko individu. Beberapa fresco diletakkan di sebelah satu sama lain. Hasil kerja akan menjadi komposisi modular.

Adalah penting bahawa panel tidak menyekat apa-apa, terutamanya, lampu atau perabot. Lebih baik jika zon ini ditonjolkan.

Contoh klasik lukisan dinding

Idea Reka Bentuk

Dinding mural berdasarkan plaster

Dinding mural berdasarkan plaster

Akibatnya, kita boleh mengatakan bahawa penggunaan mural tidak akan berfungsi di setiap bilik. Dan tidak semua anggaran keluarga akan menarik pemasangan mereka. Daripada faedah-faedah ini dapat dilihat sejumlah besar gaya di mana lukisan-lukisan dinding kelihatan secara organik.

8 Skor Jumlah
Lukisan dinding

Lukisan dinding adalah satu kaedah yang akan mengubah walaupun dinding kelabu menjadi cuti seharian. Banyak gaya, bentuk dan pilihan yang mudah dilaksanakan, dan yang paling penting untuk masa yang lama. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
7
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Kesahihan penuh
 • Meliputi kawasan yang besar
 • Sebarang gambar dalam akses kepada pelaksanaan
 • Secara visual meningkatkan ruang
 • Penggunaan praktikal
 • Banyak spesies dibersihkan dengan detergen.
 • Mudah untuk memindahkan imej ke dinding
 • Tahan lama
 • Pelbagai gaya aplikasi
Cons
 • Tidak boleh digunakan di setiap bilik
 • Kos
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk