Idea Terbaik untuk koridor kecil, sempit, sempit, dan bagaimana untuk menjadikannya Dewan yang selesa (200+ Foto)

Antara ujian yang paling sukar dalam reka bentuk adalah untuk mengetahui apa yang perlu dilakukan dengan lorong, terutamanya jika koridor kecil dan gelap.

Kandungan artikel ini:

Pada mulanya, kerja mungkin kelihatan sedikit tidak ada harapan - apa yang boleh dilakukan dalam ruang yang minimum, kecuali untuk mengembangkan dinding? Ternyata terdapat beberapa perbaikan cahaya untuk menjadikan koridor kecil menjadi ruang yang hangat, ringan dan menarik.

Koridor gaya loteng

Koridor gaya loteng

Dapatkan inspirasi oleh idea

Reka bentuk koridor kadang-kadang memerlukan lebih banyak usaha daripada reka bentuk ruang tamu, bilik tidur dan dapur. Di satu pihak, reka bentuk bilik berjalan kaki ini patut dimasukkan ke dalam gaya keseluruhan. di rumah. Sebaliknya, pedalaman di koridor harus selesa. Dewan masuk biasanya menghubungkan beberapa bilik, jadi anda akan melihatnya setiap kali anda pergi dari dapur ke ruang tamu atau dari ruang tamu ke bilik tidur.

Berhubung dengan tip-tip ini, berdasarkan pendapat pakar, untuk menjadikan koridor sebagai yang berjaya dan praktikal yang mungkin.

Banyak warna terang dalam reka bentuk akan menjadi kemuncak

Banyak warna terang dalam reka bentuk akan menjadi kemuncak

Tips untuk reka bentuk yang berjaya
 • Gunakan modul terbina dalam jika anda memerlukan storan tambahan. Dalam semua kes lain, jangan kekurangan ruang kecil: sebelah jadual untuk subjek seni akan mencukupi;
 • tambah warna-warna terang. Anda boleh menggunakan warna yang berani dinding atau perabot. Walau bagaimanapun, reka bentuk lorong anda hanya akan mendapat manfaat daripada ini;
 • Hiaskan dinding dengan galeri lukisan atau gambar. Hiasan ini tidak mengambil ruang, tetapi kelihatan hebat;
 • tikar akan sesuai walaupun dalam lorong gelap;
 • ekspresif kertas dinding dengan corak yang menarik - cara lain untuk menghidupkan mana-mana ruang;
 • pelbagai gerombolan lekapan - penyelesaian terbaik untuk koridor panjang. Walaupun, jika anda mempunyai perabot, gunakan juga lampu meja atau jalur LED terbina dalam;
 • tambah sentuhan gaya kegemaran anda. Objek gaya loteng, perabot bergaya chic atau lampu moden boleh dengan mudah menambah wajah baru ke reka bentuk lorong;
 • cat langit-langit dalam warna yang luar biasa, tambah ia membentuk cetakan yang menarik di dinding. Gunakan kayu untuk hiasan.

Galeri dengan foto kelihatan hebat

Galeri dengan foto kelihatan hebat

Di bawah ini anda akan dapati banyak idea untuk menghiasi lorong, yang akan diilhamkan oleh pembaikan atau projek seterusnya dengan tangan anda sendiri.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih perabot?

Dewan harus luas dan menyambut untuk menetapkan nada untuk kesan lanjut.

Ruang ini juga harus praktikal, kerana perkara-perkara yang diperlukan berada di koridor setiap hari.:

 • kunci;
 • dompet;
 • telefon

Oleh itu, kunci kejayaan adalah untuk mewujudkan ruang yang cukup berfungsi untuk menyimpan semua perkara penting dalam akses yang dekat, sementara pada masa yang sama mewujudkan suasana suasana mesra dan selesa di pintu masuk.

Kedai pelbagai fungsi yang boleh berfungsi sebagai perhiasan

Kedai pelbagai fungsi yang boleh berfungsi sebagai perhiasan

kembali ke menu ↑

Asas-asas

Sebelum anda mula membuat pukulan unik, luangkan masa untuk mengkaji elemen asas asas yang akan menjejaskan ruang.

Praktikal

Mewujudkan ruang yang berfungsi seperti hiasan akan membantu anda memastikan lorong itu dianjurkan dengan betul.Luangkan masa di peringkat awal untuk membina kepraktisan:

 • kasut yang sering bertaburan?
 • mel terkumpul di atas meja oleh pintu?

Lihat gaya hidup anda dan buat ruang yang akan berfungsi dengan tabiat anda.Penyelesaian masalah sebenar dalam reka bentuk akan menjadikan lorong sebagai tempat yang selesa, melalui mana anda tidak akan merasakan ketidaksempurnaan kerja rumah tangga.

Pedalaman terang dengan rak panjang

Pedalaman terang dengan rak panjang

Buat reka bentuk

Bergantung kepada saiz dan bentuk apartmen, koridor boleh menjadi pintu masuk yang mudah atau ruang perantaraan yang menghubungkan bilik-bilik yang tinggal.

Lembaga
Warna, pencahayaan dan tekstur akan mewujudkan ilusi ruang yang lebih simetris, jadi gunakan penyelesaian pintar, seperti dinding berfungsi dan perabot ekspresif, untuk menjadikan bilik kecil lebih terbuka dan selesa.
Panel hiasan kayu - unik, bergaya dan cantik

Panel hiasan kayu - unik, bergaya dan cantik

Pencahayaan semula jadi maksimum

Cahaya semulajadi mempunyai kesan yang luar biasa ke atas ruang: kecacatannya menjadikan bilik gelap dan suram atau terang dan lapang.Gunakan lantai berkilat yang akan meningkatkan cahaya dan cermin bergaya di hadapan tingkap atau pintu.

Palet warna

Lorong adalah tempat yang bagus untuk pukulan dan eksperimen yang ekspresif dengan warna yang lebih tebal, kaya dan wallpaper. Menjadi tempat berjalan kaki, anda akan berjalan di lorong beberapa kali sehari, tetapi jarang duduk di dalamnya, yang menjadikannya tempat yang baik untuk menggunakan warna yang anda suka tetapi cukup menjengkelkan untuk bilik tidur atau ruang tamu.

Tempat yang bagus untuk bereksperimen dengan bunga.

Tempat yang bagus untuk bereksperimen dengan bunga.

Pilih gaya anda

Gaya anda akan mempengaruhi keputusan reka bentuk, jadi luangkan masa untuk menilai rupa yang akan anda gunakan. Kayu semulajadi dan dinding neutral akan mewujudkan latar belakang yang sempurna untuk mencipta keanggunan kasual.

Untuk melihat lebih banyak bandar, pilih latar belakang putih yang jelas dan bawa ia ke kehidupan:

 • dengan garis seni bina;
 • bintik-bintik terang warna;
 • keping perabot yang cerah.

Bereksperimen dengan warna-warna sejuk yang lebih dalam, perincian ekspresif dan aksesori logam, anda menambah glamor dan kecanggihan ke ruang anda.

Dinding cerah dan terang

Dinding cerah dan terang

kembali ke menu ↑

Layout

Kemudian tiba masanya untuk memikirkan perabot dan bagaimana untuk mengaturnya. Oleh kerana koridor adalah laluan, anda mungkin hanya memerlukan satu atau dua buah perabot terbaik.

Lembaga
Pilih setiap bahagian dengan teliti untuk memastikan bahawa ia akan melaksanakan semua fungsi yang diberikan.
Satu atau dua buah perabot cukup

Satu atau dua buah perabot cukup

Jadual konsol

Gaya meja adalah kunci kepada kesan keseluruhan dan mesti praktikal dan cantik. Penyimpanan adalah keutamaan, jadi tentukan jika anda memerlukan kotak. Mudahatas meja Kelihatan lebih baik dan dapat memberikan ruang untuk beberapa item yang anda perlukan dalam akses yang dekat.Ukur ruang anda dengan berhati-hati untuk memastikan bahawa meja konsol yang dibeli tidak akan keluar dari dinding dan mengganggu pergerakan di rumah.

Meja konsol sempit tidak mengambil banyak ruang.

Meja konsol sempit tidak mengambil banyak ruang.

Kerusi atau bangku

Kerusi atau bangku kecil memudahkan tetamu untuk berlepas atau memakai. kasut. Mereka juga memberi peluang untuk menggandakan ruang penyimpanan tambahan untuk item yang anda ingin simpan berdekatan. Letakkan bangku di sebelah dengan pintu atau di sudut bertentangan untuk kesesuaian yang selesa.Pastikan tapak pendaratan adalah berkadar dengan ruang. Kerusi yang mudah dan rasional tanpa lekukan tangan dan punggung akan menyimpan pintu masuk sempit dari sensasi kekacauan.

Meja sisi katil untuk kasut yang berfungsi sebagai bangku pada masa yang sama adalah penyelesaian yang sangat baik.

Meja katil untuk kasut, yang berfungsi sebagai bangku pada masa yang sama - penyelesaian yang hebat

kembali ke menu ↑

Kemasan sentuhan

Aksesori anda adalah apa yang benar-benar menggabungkan skim reka bentuk anda dan menambah watak. Pilih butiran yang menekankan gaya peribadi dan mewujudkan kedalaman dan minat sebagai kord terakhir.

Aksesori menentukan gaya peribadi anda.

Aksesori menentukan gaya peribadi anda.

Cermin

Cermin - salah satu rahsia utama pereka dalaman. Ini adalah aksesori yang sangat serba boleh yang akan mencerminkan cahaya dan membuka bilik.

Gaya cermin akan menentukan ruang yang anda ada: untuk ruang kecil atau sempit, meminimumkan gangguan dan kesibukan dengan bentuk segi empat tepat yang mudah.

Cermin - aksesori sejagat di dalam bilik kecil

Cermin - aksesori sejagat di dalam bilik kecil

Permaidani

Cara yang cepat dan mudah untuk mencerahkan koridor dan memperibadikan seluruh bilik adalah permaidani yang bergaya. Ia akan bertindak sebagai tumpuan untuk bilik itu, menarik mata ke pusat ruang atau melanjutkannya dengan bantuan laluan pejalan kaki.

Lembaga
Jika ruang anda kelihatan membosankan, pilih pilihan skala dan tekstur.
Jejaki secara visual memanjangkan koridor

Jejaki secara visual memanjangkan koridor

Lampu

Pencahayaan aksen adalah cara yang bagus untuk mewujudkan keselesaan apabila anda memasuki rumah. Buat simetri dalam reka bentuk anda dengan menambah dua lampu yang sama di hujung rak atau konsol. Jika koridor anda tetap gelap pada siang hari dan tidak mempunyai akses yang mencukupi kepada cahaya semulajadi, perhatikan pencahayaan teratas, yang boleh dibuat berbilang - bukannya satu candelier, gunakan beberapa lampu kecil atau pasang lampu yang tersembunyi.

Lampu sorot di lorong dihiasi dengan gaya moden

Lampu sorot di lorong dihiasi dengan gaya moden

Dinding fungsional

Dewan masuk adalah tempat yang bagus untuk mencipta dinding terang, dan terdapat beberapa cara untuk mencapai matlamat ini. Rak yang bergaya akan mewujudkan tumpuan yang betul dan lebih banyak ruang penyimpanan di mana anda boleh meletakkan beberapa item kegemaran anda. Di sisi lain, unit seni dinding merupakan cara terbaik untuk membawa personaliti ke angkasa.

Lembaga
Pilih bingkai dengan saiz dan kemasan yang berbeza untuk suasana eklektik atau buat pendedahan seragam untuk rupa yang lebih glamor.
Dinding berfungsi dengan banyak ruang simpanan

Dinding berfungsi dengan banyak ruang simpanan

Aksesori

Aksesori memberi anda peluang yang baik untuk menarik lebih banyak personifikasi. Anda boleh menunjukkan beberapa item kegemaran atau membantu membuat elemen fungsi lain lebih praktikal.

Tile - lapisan praktikal dengan banyak pilihan untuk hiasan

Tile - lapisan praktikal dengan banyak pilihan untuk hiasan

Lembaga
Oval cermin dan jam adalah cara yang baik untuk menambah minat kepada dinding. Tetapi di sini borang tidak begitu penting sebagai tempat. Memasang cermin atau jam di dinding jauh akan menjadikan bilik lebih lama; sementara cermin besar, terletak kira-kira setengah jalan, akan menjadi tumpuan yang sempurna.

Pastikan pandangan itu konsisten melalui pengulangan warna, kemasan, bentuk, gaya yang halus.

Kembang bunga untuk tetamu anda

Kembang bunga untuk tetamu anda

kembali ke menu ↑

Dewan dengan shoebox

Jika anda mempunyai keluarga yang besar, anda akan mempunyai sejumlah besar kasut yang tersebar di sekitar rumah, yang menjadikan bilik itu berantakan dan kurang direka. Dalam kes ini, anda memerlukan kabinet kasut yang akan menyimpan kasut anda.Ia mestilah sepenuhnya moden, bergaya dan direka dengan kemas. Pertimbangkan berapa banyak ruang yang anda perlukan untuk kasut dan berdasarkan keperluan anda, pilih contoh yang sesuai yang akan memberikan semua yang anda perlukan untuk keluarga yang penuh.

Kabinet kasut - hebat untuk keluarga besar

Kabinet kasut - hebat untuk keluarga besar

Ada banyak cara yang berbeza untuk menyimpan kasut: dengan laci, atau, misalnya tanpa pegangan, yang boleh dibuka dengan menekan pada laci atau pintu kabinet untuk menyesuaikan hiasan moden.Penyimpanan kasut tidak boleh menjadi besar. Kue-kue yang bagus akan mudah masuk ke mana-mana dewan.

Kabinet untuk kasut sehingga siling

Kabinet untuk kasut sehingga siling

kembali ke menu ↑

Jenis storan utama

Terdapat begitu banyak cara untuk menyimpan kasut anda yang sukar untuk menentukan apa yang terbaik untuk anda. Saya cuba mengumpulkan semua yang anda perlu tahu tentang pilihan untuk menyimpan kasut dan boleh menjadi berguna apabila memilih tukang kasut.

Penganjur kasut adalah cara yang hebat untuk menolak semua kasut anda ke satu tempat dengan elegan dan mudah. Jenis penyimpanan biasanya berbeza dari berapa kasut sesuai dengannya, dan dengan reka bentuk. Bergantung pada berapa banyak ruang yang anda perlukan, anda mungkin memerlukan penyelesaian yang kecil, selesa dan tidak mengambil ruang tambahan.

Jika anda lebih mencabar, anda mungkin mahu unsur struktur yang akan menangkap mata anda apabila tetamu masuk ke rumah anda. Kabinet kasut boleh berdiri terpisah atau menjadi tambahan kepada kabinet utama, memerlukan sedikit penjagaan.

Organisasi kasut diperlukan di dalam bilik kecil

Organisasi kasut diperlukan di dalam bilik kecil

Rak kasut

Rak kasut bagus jika anda mempunyai banyak kasut untuk menyimpannya. Mereka ringan dan murah. Dan mereka datang dalam pelbagai bentuk dan saiz, jadi anda boleh mencari sesuatu mengikut keperluan anda.

Tripod untuk kasut boleh memegang sehingga 10 kasut atau sehingga 50, yang menjadikannya universal bagi orang yang koleksi kasutnya besar atau berubah kerap.
Rak kasut mudah dilakukan dengan tangan

Rak kasut mudah dilakukan dengan tangan

Kabinet kasut

Jika anda memerlukan sesuatu yang khusus untuk menyesuaikan reka bentuk bilik, lihat kabinet kasut. Storan jenis ini mempunyai lebih banyak pilihan reka bentuk daripada rak. Jika anda tidak keberatan semua ruang kosong untuk memberikan penempatan kasut yang selesa dan menghiasi lorong sekaligus - ini adalah pilihan anda. Mereka adalah logam, kayu atau cermin.

Selain meletakkan kasut dengan penyelenggaraan yang minimum untuk mereka, rak kasut kelihatan sangat estetika menyenangkan dan kemas dan melaksanakan fungsi hiasan.
Kabinet kayu elegan dicat putih

Kabinet kayu elegan dicat putih

Penyimpanan overhead

Kaedah penyimpanan lain untuk ruang kecil digunakan penyangkut mantel untuk kasut. Sekiranya anda ingin menggunakan ruang anda secara berkesan, storan kasut outboard membolehkan anda menyimpan sejumlah besar kasut dengan perlahan supaya anda dapat menggunakan ruang anda untuk hiasan lain.

Elakkan meletakkan jenis penyimpanan ini di pintu depan. Gerakan paling aktif di kawasan ini, jadi kadang-kadang penangkapan kasut akan menjadi sukar.
Penyelesaian yang menarik untuk menyimpan kasut - penyangkut

Penyelesaian yang menarik untuk menyimpan kasut - penyangkut

kembali ke menu ↑

12 idea hiasan untuk membuat dewan sempit "Khrushchev" secara visual lebih banyak

Dewan adalah sangat penting, menjadi "wajah" dan kesan pertama, jadi ia mesti unik dan bergaya. Dewan "Khrushchev" sempit dan sukar untuk dihiasi kerana bentuk ruang dengan segmen panjang. Saya akan mencadangkan supaya tidak mengabaikannya. Mereka boleh meluahkan anda dan gaya hidup anda, memberikan mesej penting dari pintu masuk.

Keistimewaan dan gaya anda

Keistimewaan dan gaya anda

Pilih gambar keluarga yang terbaik, dan gantungnya di antara bukaan pintu "Khrushchev".

Berikut adalah beberapa idea menarik yang sangat berguna bagi mereka yang mempunyai koridor panjang sempit. Gunakan ruangnya dengan cekap yang mungkin. Pilih reka bentuk yang paling sesuai dengan ruang kecil.

Kabinet cermin hampir tidak dapat dilihat

Kabinet cermin hampir tidak dapat dilihat

kembali ke menu ↑

Gunakan cermin

Saya tidak dapat menyentuh tema cermin lagi: untuk mengembangkan ruang visual, gunakan permukaan reflektif, kerana ia tidak boleh digantikan di sini. Pertimbangkan untuk menambah cermin besar atau beberapa kecil ke pusat koridor untuk mengembangkan garis penglihatan.

Sangat bagus untuk mengumpulkan cermin luar biasa, dikumpulkan di dinding putih. Mereka akan membuat dinding yang menarik dan luar biasa yang akan menjadikan koridor itu selesai.
Cermin boleh diletakkan di dua dinding bertentangan.

Cermin boleh diletakkan di dua dinding bertentangan.

kembali ke menu ↑

Storan terbina dalam dengan tempat duduk tempat duduk

Lembaga
Jika anda mempunyai koridor sempit dan anda memerlukan lebih banyak ruang untuk kasut, topi dan beg, tambahkan dinding terbina dalam dengan kabinet di sekeliling perimeter.

Gunakan satu-satunya ruang kosong untuk menjadikannya almari terbina dalam dengan tempat duduk. Kerusi itu akan kelihatan seperti niche jika anda menggunakan ruang simpanan di atas, di bawah, dan di sisi.

Pilih lebar sempit dan ketinggian maksimum untuk mencipta ilusi lebih banyak ruang, sambil menyediakan ruang penyimpanan yang mencukupi.
Kemudahan simpanan ruang

Kemudahan simpanan ruang

kembali ke menu ↑

Pikirkan lampu

Pencahayaan boleh memainkan peranan penting, terutama di lorong sempit. Ingat bahawa semakin banyak cahaya yang ada di dalam bilik, ruang yang lebih luas akan menjadi, jadi gunakannya dengan margin. Pencahayaan permaidani akan menjadi satu penyelesaian yang sangat baik untuk masalah ini, kerana ia akan membolehkan anda untuk sengaja menyesuaikan sudut yang paling jauh dan gelap.

Dewan pintu masuk hitam dan putih dengan dinding titik polka

Dewan pintu masuk hitam dan putih dengan dinding titik polka

kembali ke menu ↑

Cat dinding

Saya pasti anda telah mendengar tentang perkara ini sebelum ini: cat adalah cara paling murah untuk memperbaharui ruang dengan kesan terkuat. Kenyataan ini sama berlaku untuk dewan besar, dan untuk koridor kecil.

Catat koridor anda dengan warna cahaya supaya ia kelihatan terbuka dan cerah, terutamanya jika anda kurang cahaya semulajadi.

Jangan menumpukan perhatian kepada warna putih - sebarang warna cahaya akan berfungsi dengan cara yang sama, terutamanya jika cat itu sendiri memberikan sedikit cahaya untuk mencerminkan semua cahaya yang baru disebutkan.

Interior dengan dinding dicat mudah dan murah untuk menaik taraf

Interior dengan dinding dicat mudah dan murah untuk menaik taraf

kembali ke menu ↑

Tambahkan warna ke garisan penamat

Skim warna yang dipilih selain warna dinding juga boleh membuka ruang anda. Pilih teduhan yang melengkapkan dinding untuk menambah kedalaman yang menarik untuk reka bentuk anda.

Warna Azure akan menambahkan kedalaman ke pedalaman.

Warna Azure akan menambahkan kedalaman ke pedalaman.

kembali ke menu ↑

Gunakan pengacuan

Salah satu cara utama untuk memberi ilusi lebih banyak ruang adalah menggunakan cetakan seperti di atas siling, demikian pada tapak kaki, atau pada itu, dan lain-lain. Perincian ini membantu membatasi ruang, memberikan penampilan yang halus dan penentu. Saya lebih suka membentuk acuan besar dalam warna putih yang jelas untuk menekankan unsur-unsur seni bina pintu (tingkap), tetapi gaya dan warna penamat yang anda suka akan mempunyai kesan yang sama.

Penghalusan dan keanggunan

Penghalusan dan keanggunan

kembali ke menu ↑

Tambah karya seni

Kerja seni juga boleh mengembangkan ruang visual anda, tetapi hanya dengan prestasi yang betul. Gambar-gambar di kedua-dua belah koridor akan menjadikan dinding anda lebih rapat antara satu sama lain. Sebaliknya, berpegang kepada satu pihak untuk memaksimumkan potensi ruang anda.

Tambah warna dan pemborosan

Tambah warna dan pemborosan

kembali ke menu ↑

Pasang rak terbina dalam

Hiasan kecil boleh berfungsi dengan keajaiban, menggunakannya untuk menambahkan personaliti ke koridor sempit. Tetapi demonstrasi rak yang melekat di dinding akan memusnahkan ruang. Sebaliknya, cuba pasang rak yang tersembunyi ke dalam dinding.

Mereka akan menyimpan koridor anda percuma, kerana mereka akan menunjukkan hiasan kegemaran anda. Bonus untuk memperluaskan ruang akan menjadi lampu sorot dalam setiap bidang.
Rak dibina menjadi niche tidak mencuri ruang

Rak dibina menjadi niche tidak mencuri ruang

kembali ke menu ↑

Gunakan permaidani

Permaidani pelari panjang melalui pusat koridor akan memberi ruang yang lebih panjang, lebih luas, memberikan kawasannya sempadan sendiri. Pilih dengan cahaya, warna-warna cerah untuk memanfaatkan helah ini.

Tenangkan pedalaman dalaman dan motley

Tenangkan pedalaman dalaman dan motley

kembali ke menu ↑

Pilih perabot yang tinggi dan minimalis

Jika anda memerlukan pandangan koridor terbuka yang luas, adalah penting untuk tidak mempunyai perabot besar di dalamnya yang menghalang aliran visual.

Untuk permukaan di mana kekunci akan disimpan, mel, gunakan konsol dengan kaki tinggi, dengan reka bentuk minimalis, untuk menyediakan reka bentuk visual terbuka.
Perabot tidak sepatutnya besar.

Perabot tidak sepatutnya besar.

kembali ke menu ↑

Lantai putih

Sama seperti dinding cahaya, lantai cahaya boleh membuka ruang anda. Pertimbangkan untuk memasang lantai putih. Mereka kelihatan bergaya, menjadikan siling lebih tinggi.

Lantai putih menambah ketinggian ke bilik yang rendah

Lantai putih menambah ketinggian ke bilik yang rendah

kembali ke menu ↑

Dapatkan teratur

Lebih kecil ruang, semakin penting organisasi - bahkan satu elemen kekeliruan di ruang sempit dapat merosakkan seluruh suasana. Jadi, selepas menguji helah, perkara terakhir yang anda mahu lakukan adalah memastikan bahawa setiap inci lorong anda kelihatan kemas, teratur, tiada apa yang menghalang matlamat yang anda cuba capai. Gunakan pelbagai cangkuk, dulang, rak untuk peningkatan organisasi dan penstrukturan lorong.

Praktikal dan gaya

Praktikal dan gaya

kembali ke menu ↑

Top 7 Tips untuk Rumah dengan Lorong Kecil (atau Tidak Ada)

Jika anda hanya mempunyai ruang minimum untuk lorong, atau tidak ada, anda boleh menggunakan petua ini.

Penggunaan kayu di pedalaman sentiasa dalam trend.

Penggunaan kayu di pedalaman sentiasa dalam trend.

kembali ke menu ↑

Zon minimum

Anda boleh memasang kawasan pintu masuk yang berasingan menggunakan rak sederhana atau perabot sempit.Ini adalah kawasan yang disesuaikan yang boleh anda gunakan sebagai jalur pendaratan untuk kekunci dan surat penting anda. Idea seperti reka bentuk rumah adalah cara mudah untuk membuat titik fokus, tanpa membuat, tanpa memusnahkan apa-apa.

Hanger dan berdiri untuk kasut - semua yang anda perlukan

Hanger dan berdiri untuk kasut - semua yang anda perlukan

kembali ke menu ↑

Mula di pintu

Masalah dengan kekurangan kawasan pintu masuk dinyatakan dalam kenyataan bahawa kesan pertama tetamu jatuh tepat ke ruang tamu anda. Dan jika anda tidak mempunyai zon kemasukan yang ditetapkan, anda boleh membuat alternatif dengan mengatur perabot di hadapan pintu.Anda boleh meletakkan rak di halaman, serambi atau beranda untuk memakai kasut atau meninggalkan payung, atau hanya menghiasi kawasan berhampiran pintu.

Lorong kecil padat

Lorong kecil padat

kembali ke menu ↑

Gunakan lukisan atau hiasan untuk menyerlahkan kawasan tersebut

Penyelesaian yang baik akan menjadi pemilihan visual kawasan masuk menggunakan cat atau corak (kertas dinding).

Lembaga
Gunakan apa-apa pilihan untuk menghiasi lantai, dinding atau siling untuk mempunyai perasaan yang berasingan apabila ia tidak berada di sana.
Pengezonan dengan lukisan

Pengezonan dengan lukisan

kembali ke menu ↑

Sebahagian pagar elemen reka bentuk

Tidak perlu membina dinding. Buat petunjuk visual bahawa kawasan ini dipisahkan dari seluruh bilik. Untuk mencapai hal ini, gunakan tanaman berdaun besar di dekat pintu anda, atau gunakan perabot sebagai partition untuk menunjukkan arah ke ruang tamu. Partition tidak harus sepenuhnya menyekat cahaya atau ruang, menanggung peranan hanya isyarat visual.

Zonasi Lantai

Zonasi Lantai

kembali ke menu ↑

Pilih tikar yang baik di dalam dan luar

Nasihat ini tidak sepenuhnya berkaitan dengan penciptaan perbezaan visual, sebaliknya, akal fikiran di sini. Permaidani yang baik di sebelah pintu anda dan yang lain di dalam bilik akan menangkap lebih banyak kotoran dan berpotensi membuat rumah anda bersih sedikit. Belum lagi ini adalah elemen reka bentuk yang baik, terutamanya apabila digabungkan dengan tip dan idea lain yang diterangkan di sini.

Mat pintu melindungi rumah dari kotoran

Mat pintu melindungi rumah dari kotoran

kembali ke menu ↑

Rasa kawasan berhampiran pintu.

Ini juga tidak ada kaitan dengan mewujudkan ruang masuk visual jika anda tidak mempunyai satu, tetapi ini adalah amalan yang baik untuk mana-mana rumah: bau yang menyenangkan mengalu-alukan tetamu (dan diri anda). Bau akan menghasilkan keselesaan, persatuan yang baik, rumah akan berasa lebih menyenangkan dan kelihatan bersih.

Lorong kecil berwarna biru dan putih

Lorong kecil berwarna biru dan putih

kembali ke menu ↑

Fit Musim

Bergantung kepada masa tahun, keperluan dewan boleh berbeza-beza dari musim ke musim. Oleh itu, sama ada anda mempunyai dewan masuk yang berasingan atau tidak, pertimbangkan untuk meluangkan masa untuk memikirkan semula pintu masuk anda pada permulaan setiap musim (tidak kira saiz atau jenis bilik yang anda miliki). Ini adalah untuk mengetahui sama ada anda memerlukan storan tambahan untuk kot musim sejuk atau alat berat untuk melindungi rumah anda dari cuaca buruk.

Penyangkut asal

Penyangkut asal

kembali ke menu ↑

Menyimpulkan

Jadi, apa yang perlu kita alami dari semua yang baru kita pelajari? Saya memutuskan untuk diri sendiri bahawa hiasan utama lorong kecil adalah cermin yang indah dan tempat duduk. Apa lagi yang anda perlukan? Anda mungkin mendapati ini tidak praktikal, tetapi pertimbangkan berapa banyak tempat di rumah anda kekal kosong, sementara mereka boleh digunakan untuk menyimpan perkara:

Gaya klasik dalam warna-warna terang

Gaya klasik dalam warna-warna terang

 • tempat di bawah katil sesuai untuk menyimpan kasut bermusim atau bahkan setiap hari: pelbagai pilihan kes keratan khas untuk penyimpanan;
 • jika anda meluaskan semua kabinet di rumah ke siling, anda boleh terkejut dengan jumlah ruang simpanan percuma yang belum digunakan sebelum ini;
 • Adakah perlu menyimpan perkara-perkara atas di koridor? Banyak pereka telah lama dinasihatkan untuk menggunakan storan pakaian utama mereka, yang sering di dalam bilik tidur.

Perabot penjuru tidak mengambil banyak ruang.

Perabot penjuru tidak mengambil banyak ruang.

Di samping itu, dewan pintu masuk adalah kad perniagaan anda, dan, seperti yang anda tahu, adalah mustahil untuk membuat kesan pertama sebanyak dua kali. Oleh itu, jangan mengabaikan kawasan ini.

Oleh itu, kelemahan utama koridor kecil:

 • tidak ada tempat untuk membuang pakaian luar secara bebas agar tidak merasakan gangguan keseimbangan keadaan;
 • kurang peluang untuk membentangkan perumahan mereka dengan betul;
 • ruang kecil sentiasa menindas, dan apabila ia bermula dari pintu masuk, ia adalah dua kali ganda tidak menyenangkan.

Bunga memberi keselesaan kepada rumah anda

Bunga memberi keselesaan kepada rumah anda

Dalam semua kita perlu mencari plus, tetapi saya sangat berfikir tentang apa yang ditambah lorong kecil saya. Sukar untuk memberi alasan kepadanya, tetapi saya akan cuba:

 • Saya belajar untuk melihat bilik ini dengan cara yang baru, saya menunggu kurang dari beliau;
 • terbiasa dengan reka bentuk untuk mengajar bilik dengan cahaya yang menguntungkan, menonjolkan kelebihan, menyembunyikan kecacatan;
 • akhirnya menyingkirkan kabinet di sebelah pintu masuk: sukar untuk dibuat, tetapi perlu.

Sekarang saya mempunyai koridor yang indah dengan kerusi yang bergaya, cermin besar dalam bingkai yang cantik dan saya sentiasa menikmati melihat duet ini apabila saya masuk ke rumah.

 

Lorong di koridor

Memilih perabot

8.5 Skor Jumlah
Koridor kecil, tapi apa yang lapang!

Di dalam lorong seperti ini, anda boleh menampung banyak perkara, anda tidak boleh bayangkan. Perkara utama ialah merancang dan melengkapkan segala-galanya. Lagipun, jenis lorong banyak. Pilih sendiri pilihan yang paling selesa, bergaya dan terbaik. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8
Kebaikan
 • Penempatan padat
 • Keupayaan untuk mengatur dalam gaya yang sama
 • Kos pembinaan yang kurang
Cons
 • Ruang yang sangat kecil
 • Kurang peluang untuk mengeluarkan pada kehendak
 • Tidak semua perabot yang diperlukan terlibat.
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk