Mainan dari benang atau bagaimana untuk menggembirakan kanak-kanak daripada apa-apa: 155+ (Gambar) artikel buatan tangan unik dan cantik dengan kelas induk (lembut, di pokok Krismas, dari bola)

Pada malam hari percutian kanak-kanak atau utama, keluarga dan ibu-ibu yang mencintai berusaha menghiasi rumah mereka dengan hiasan yang menarik. Sesetengah jenis sesuai untuk hiasan utama dalaman yang dicipta. Terutamanya popular adalah mainan yang diperbuat daripada benang, yang dilakukan dalam pelbagai teknik - semua orang boleh membuktikan dirinya. Selanjutnya, teknik yang popular dan mudah membuat mainan dari benang, penggunaannya dalam hiasan dalaman akan dibincangkan secara terperinci.

Kandungan artikel ini:

Mainan rajutan

Mainan rajutan tidak mudah untuk dihasilkan, tetapi digabungkan dengan baik dengan interior yang terkandung di dalam rumah. Jadi, anda boleh mainan bersatu atau mengait. The minus dari ciptaan yang disampaikan adalah mustahil untuk mengatasi pembuatan mainan, jika sebelumnya tidak ada jarum atau cangkuk yang pernah dipegang di tangan.

Bayi yang rajutan pasti akan menggembirakan anak anda.

Bayi yang rajutan pasti akan menggembirakan anak anda.

Terdapat pilihan berikut untuk mengait mainan dari benang:

 • Mengait mainan bantal. Seringkali ini adalah bantal standard, yang disambungkan dengan muka atau syal, dengan hiasan berikutnya. Sebagai contoh, jika kucing terbentuk, adalah perlu untuk mengikat persegi atau persegi panjang, isi dengan bulu kapas dan lain-lain jenis pengisi, dan pada akhirnya menyulam kumis di muka, mengikat dua sudut, membentuk telinga.
 • Mainan merenda untuk teater rumah. Mainan benang boleh menjadi sejagat jika ia dibuat bersaiz kecil dengan lubang khas di dalamnya (mereka dipelihara dalam bentuk kerucut). Produk sedemikian menarik ditempatkan di atas rak, digunakan semasa bermain kanak-kanak, apabila ditekan pada jari.
 • Mainan merenda. Produk indah ini dibuat untuk kanak-kanak atau sebagai item hiasan. Pelbagai "coaster", kotak duit syiling, patung-patung rajutan, dibuat dalam warna yang sesuai untuk pedalaman, boleh melengkapi reka bentuk bilik keseluruhan.

Mainan boleh menjadi universal

Mainan boleh menjadi universal

Lembaga
Anda tidak perlu mengambil produk yang kompleks, jika tidak ada kemahiran mengait. Ia cukup untuk memberi perhatian kepada bantal anti-tekanan, yang dirajut dengan mengait atau merajut dalam bentuk mainan, dipenuhi dengan bola plastik khas. Keluarkan mainan tersebut dalam warna tekstil bilik dan letakkannya di sudut sofa.
Adalah lebih baik untuk mengambil mainan mudah, jika tidak banyak pengalaman.

Adalah lebih baik untuk mengambil mainan mudah, jika tidak banyak pengalaman.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Kraftangan DIY dari sekeping kertas (7 arahan langkah demi langkah) 130+ Gambar: kita mula dari yang paling mudah. Pengumpulan kelas tuan terbaik!

kembali ke menu ↑

Dari benang untuk kain lap

Ibu yang mengembara menggunakan benang mengait untuk mengait mainan untuk menarik kanak-kanak ke prosedur air. Tidak semua kanak-kanak suka mandi, dan lebih-lebih lagi untuk mencuci dengan kain lap, walaupun mereka lembut dan direka khusus untuk kanak-kanak.

Basuh mainan untuk kanak-kanak mandi yang menyeronokkan

Basuh mainan untuk kanak-kanak mandi yang menyeronokkan

Ibu mula menarik kanak-kanak, mengikat mainan lucu dalam bentuk berikut:

 • landak;
 • burung hantu;
 • strawberi, tembikai;
 • snowmen;
 • lebah;
 • bunga;
 • watak kartun - Minions atau Smeshariki.

Ia akan menjadi lebih menarik untuk berenang dengan strawberi seperti itu

Ia akan menjadi lebih menarik untuk berenang dengan strawberi seperti itu

Anda boleh membuat produk dalam dua versi - pada gelung dalam bentuk sarung tangan standard, atau sebagai sarung tangan. Dalam kes pertama, ia adalah mudah untuk menggunakan buah-buahan dan sayur-sayuran dirajut, landak, bunga dan Smeshariki. Dalam bentuk sarung tangan, ia akan menjadi menarik untuk melihat matahari dengan sinar dan mana-mana haiwan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa yang anda perlu ketahui untuk mencipta aplikasi yang indah

kembali ke menu ↑

Benang bulu

Pemula dalam kerja pengait adalah teknik yang disyorkan untuk membuat mainan dari bulu. Ini membayangkan kegunaan wajib benang bulu dengan warna yang berbeza..

Benang bulu boleh digunakan walaupun dalam bentuk ini, tanpa menggunakan jarum mengait atau cangkuk

Benang bulu boleh digunakan walaupun dalam bentuk ini, tanpa menggunakan jarum mengait atau cangkuk

Varian kraf boleh dibentangkan dalam senarai berikut:

 • Mainan Pompom - Pilihan yang paling biasa untuk hiasan dalaman. Dengan bantuan pompons, mereka mengumpulkan komposisi, membuat mainan untuk kanak-kanak, atau membuat anak-anak tikus untuk bayi.
 • Penangkap impian - Benang sulaman dan benang bulu digunakan di sini. Dengan penggulungan yang betul menggunakan pelbagai warna benang, anda boleh mencipta penangkap impian atau hanya kerajinan untuk kanak-kanak - matahari, jantung, buah dalam potongan dan sebagainya.
 • Komposisi buatan tangan buatan sendiri - Sering kali, jubah volumetrik khas diperbuat daripada benang bulu (benang penggulungan dengan celah di satu sisi dan mengatasi asas di sisi lain). Anda boleh membuat ular, ulat, burung dengan kepala dan ekor, dan juga anak patung dengan beberapa benang menarik.

Angin penangkap impian angin

Dreamcatcher "Angin Sunny"

 • Berus buatan sendiri yang sama sering membuat daya tarikan pelbagai bentuk.. Sebagai contoh, daya tarikan anak patung, yang terdapat di dalam rumah, mampu melindungi mereka yang tinggal di dalamnya dari mata jahat dan kerosakan. Untuk membuatnya, mereka hanya melipat benang di beberapa lapisan dan dengan penarikan beberapa benang di bahagian yang sama membentuk angka - memisahkan kepala, batang badan, lengan dan meninggalkan anak patung dalam skirt (kelas tuan teknik diterangkan di bawah).
 • Benang bulu sering membuat angka-angka haiwan dan anak patung menggunakan teknik felting. Teknologi pemprosesan benang adalah rumit, jadi hanya orang yang mengetahui keunikan benang dan peraturan dalam usaha mereka untuk melakukan hal-hal seperti itu.

Kelinci pompon comel

Kelinci pompon comel

Bulu kerap pada kanak-kanak dan orang dewasa menunjukkan reaksi alahan, oleh itu, pilihan benang dirawat dengan berhati-hati. Di samping itu, produk bulu mengumpul habuk yang lebih banyak, hasilnya perlu sentiasa mencuci kraf, terutamanya jika mereka digunakan oleh kanak-kanak dalam permainan di mana-mana.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana untuk membuat kraf kertas besar dengan tangan anda sendiri? 6 Kelas tuan rumah langkah demi langkah untuk hiasan anda

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Membuat hiasan pada pokok Krismas

2-3 bulan sebelum Tahun Baru, keluarga berfikir tentang prinsip dan idea perayaan. Jangan lupa tentang perhiasan, yang mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri dari benang.

Bola Natal benang dengan renda

Bola Natal benang dengan renda

Dalam soalan ini, terdapat tiga teknik pembuatan:

 • Bola "ketat" pada pokok Krismas - Untuk membuatnya, anda perlu mengambil bola piawai untuk pokok Krismas (lebih baik jika ditaburi dengan spangles atau mempunyai permukaan pelepasan), dan balut dengan gam dan benang. Kedua-dua benang melange dan monophonic dengan manik atau manik-manik strung akan sesuai untuk hiasan.
 • "Belon" - Ini adalah cara lain untuk membuat hiasan pokok Krismas dari benang. Di sini adalah perlu untuk mengambil belon, mengembang ke saiz yang kecil dan angin dengan benang dalam susunan yang kacau (benang sebelumnya diluluskan melalui gam PVA).Seterusnya, bahan kerja dikeringkan, bola perlahan-lahan dibasuh dan terpesona - masih ada "belon".
 • Angka dan unsur benang - dengan bantuan benang, gam dan tikar getah (atau sekeping polietilena), anda boleh membuat sebarang kraf dan angka pada pokok Krismas. Untuk melakukan ini, tuangkan gam PVA dalam jumlah yang kecil di dasar dan sama ratanya. Seterusnya, anda mahu meletakkan benang dengan cara yang huru-hara, tetapi dalam bentuk objek terkandung (asterisk, herringbone, mitten, salji, dan lain-lain). Selepas gam dan benang telah kering, anda boleh mengeluarkan produk dari pangkalan dan menggantungnya pada pokok Krismas.

Pokok benang natal kelihatan asli dan menarik

Pokok benang natal kelihatan asli dan menarik

Mainan mudah ini mudah dilakukan dengan anak-anak, jadi belilah masa lapang anda dengan faedah dan minat.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kerajinan yang dibuat dari bahan semula jadi untuk setiap selera

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Dari kesesakan lalu lintas dan benang

Cukup menarik adalah mainan yang diperbuat daripada gabus dan benang. Teknik melibatkan susunan kesesakan yang betul, serta menggunakan wayar tambahan. Selepas meneruskan dengan penggulungan dan penggulungan benang dalam urutan dan sudut tertentu, untuk mendapatkan angka hasil, yang akan dihiasi lebih lanjut.

Idea hadiah dari benang dan gabus

Idea hadiah dari benang dan gabus

Kelas induk dengan foto langkah demi langkah boleh dibentangkan dalam bentuk berikut pada contoh membuat kelinci:

 • Ia adalah perlu untuk menyediakan gabus dari wain dan wayar dalam jumlah yang kecil, tetapi padat dengan harta itu mudah untuk membentuk.

Mainan dari benang atau bagaimana untuk menggembirakan kanak-kanak daripada apa-apa: 155+ (Gambar) artikel buatan tangan unik dan cantik dengan kelas induk (lembut, di pokok Krismas, dari bola)

 • Ia diperlukan untuk membuat 6 keping dawai seperti panjang supaya ia dapat dipintal setengah - ia akan diperlukan untuk cakar dan telinga.

Mainan dari benang atau bagaimana untuk menggembirakan kanak-kanak daripada apa-apa: 155+ (Gambar) artikel buatan tangan unik dan cantik dengan kelas induk (lembut, di pokok Krismas, dari bola)

 • Seterusnya, wayar dimasukkan ke dalam tempat yang sesuai di gabus - di bahagian bawah dua untuk kaki, di sisi dua dan sama di bahagian atas untuk telinga. Gelung apabila bengkok kekal di luar.

Mainan dari benang atau bagaimana untuk menggembirakan kanak-kanak daripada apa-apa: 155+ (Gambar) artikel buatan tangan unik dan cantik dengan kelas induk (lembut, di pokok Krismas, dari bola)

 • Bingkai untuk arnab sudah siap. Kemudian, dengan menggunakan benang dan gam, mereka membentuk mainan, menggulung semua bahagian secara berasingan - pertama-tama mereka membalut bahagian wayar dan kemudian pergi ke gabus.

Menyiapkan kerja, pastikan untuk menyembunyikan benang di bawah penggulungan dan, jika dikehendaki, gam. Ia dikehendaki untuk gam di rantau muka, mata, hidung, menarik mulut.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Kraftangan DIY yang diperbuat daripada bahan semula jadi (+185 Foto). Anak anda boleh melakukan ini!

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Membuat Octopus

Mainan dengan tangan mereka sendiri disimpan dengan hati-hati dan digunakan oleh anak-anak, jadi anak itu boleh ditawarkan untuk membuat gurita mereka sendiri dari benang. Untuk pembuatan, anda memerlukan bulu atau benang akrilik warna dan gunting cerah.

Pilihan sotong, yang mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri

Pilihan sotong, yang mudah dilakukan dengan tangan anda sendiri

Urutan pembuatan adalah seperti berikut:

 • Ia perlu meletakkan benang di beberapa lapisan untuk panjang 50-60 cm. Agar sotong menjadi besar, anda mungkin memerlukan lebih daripada satu benang benang.
 • Selanjutnya, di kedua ujung benang dipotong - dapatkan potongan benang berasingan.
 • Dari pinggir atas, adalah perlu untuk berundur kira-kira 25 cm dan mengikat "longgokan" benang dengan tali atau reben yang indah.

Mainan dari benang atau bagaimana untuk menggembirakan kanak-kanak daripada apa-apa: 155+ (Gambar) artikel buatan tangan unik dan cantik dengan kelas induk (lembut, di pokok Krismas, dari bola)

 • Kemudian berundur dari kawasan berbalas kira-kira 17 cm dan mengikat semula benang - anda sepatutnya mempunyai bola benang dengan "kepala rambut" di kepala dan masih kaki yang tidak berbentuk di bawah.
 • Hujung bawah diperlukan untuk mengedarkan sama rata pada 7-8 tentakel. Untuk membentuk masing-masing, mengikat jari, pra-mendistribusikan "penyodok" yang terpisah dari benang menjadi tiga bahagian. Ikat pita.
 • Begitu juga, mengasah tentakel yang tersisa.
 • Melekatkan pada muka mata, hidung, menarik senyuman.

Lembaga
Untuk menjadikan sotong lebih berwarna-warni dan bersemangat, gunakan untuk mengikat hubungan rambut. Lebih banyak warna, lebih cerah mainan - ia lebih menarik untuk bermain dengan kanak-kanak.
kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Mainan yang diperbuat daripada benang adalah sesuatu yang baru, tidak diketahui oleh kanak-kanak, kerana produk moden tidak lagi menyebabkan kegembiraan yang diharapkan pada kanak-kanak. Untuk menggembirakan anak anda, tidak perlu menjadi profesional dan mempelajari banyak teknik dalam kerja-kerja tenun. Ia cukup untuk mendekati perkara ini dengan semangat dan mula kecil - tenunan atau penggulungan.Selamatkan anak-anak dengan perkara-perkara luar biasa untuk membuat anda bangga.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Cepat dan cantik: mainan lembut dengan tangan mereka sendiri

Lakukan sendiri

Mainan anti-tekanan

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 155 gambar)

8.6 Skor Jumlah
Mainan yang indah dari benang dengan tangan mereka sendiri

Mainan yang indah dari benang akan selalu menggembirakan anak anda. Pendekatan penciptaan kraf tersebut kreatif dengan cinta, dan anda pasti akan berjaya. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • kekurangan kos bahan;
 • keaslian dan keupayaan untuk membuat produk berwarna-warni dan selera anda;
 • peluang untuk menghiasi pedalaman dengan barang-barang yang berguna.
Cons
 • keperluan kemahiran dalam pembuatan;
 • pengumpulan habuk;
 • penjagaan kompleks produk;
 • risiko tindak balas alergi.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk