Hiasan dalaman dapur moden yang besar: Idea reka bentuk 200+ (Foto) (langsir, kertas dinding, kaunter bar)

Cukup menarik, dapur besar dalam reka bentuk boleh menjadi tidak kurang rumit daripada yang kecil. Dengan ruang kecil, helah khusus diperlukan: bagaimana membuatnya secara visual lebih besar? Bagaimana untuk menyesuaikan diri dengan semua perkara yang perlu yang perlu dimuatkan? Bagaimana untuk memudahkan penggunaan, walaupun terdapat sedikit ruang dan bergerak tanpa menyentuh apa-apa, adakah sukar?

Kandungan artikel ini:

Perancangan penting yang penting

Dengan banyak masalah sedemikian, tentu saja, tidak. Anda tidak perlu melakukannya lagi, semua perkara yang diperlukan akan sesuai dengan sempurna tanpa muslihat, agak sukar untuk menyentuh sesuatu.

Banyak ruang untuk idea kreatif.

Banyak ruang untuk idea kreatif.

Tetapi ada yang lain, dengan keputusan yang mereka juga harus mencipta sesuatu: bagaimana membuat dapur tidak menyerupai premis bukan kediaman kerana saiznya? Bagaimana untuk mengatur segala-galanya supaya anda tidak perlu berjalan dengan susah payah dari satu kabinet kepada yang lain dan kemudian ke dapur dan kemudian ke peti sejuk, letih dan marah pada masa yang sama? Bagaimana untuk menjadikan ruang itu selesa, tetapi tidak kehilangan rasa lapang.

Terdapat petua berguna untuk menyelesaikannya.

Susun di dapur perabot - Sudah tentu, ini bukan peringkat pertama pembaikan. Tetapi untuk memikirkan bagaimana ia akan diletakkan, ia bernilai jauh terlebih dahulu supaya, memulakan hiasan, dengan betul mengatur kerja dan makan malam zon.
Adalah penting untuk memikirkan penempatan perabot.

Adalah penting untuk memikirkan penempatan perabot.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Idea Reka Bentuk Dapur di Rumah Persendirian: 130+ Foto dan Pilihan Layout

kembali ke menu ↑

Peraturan Keselesaan

kembali ke menu ↑

Peraturan "segi tiga"

Setiap orang yang tahu bagaimana untuk memasak sekurang-kurangnya sedikit mengetahui bahawa terdapat tiga objek utama di dapur di mana seluruh kehidupan dapur berputar:

 • ia adalah peti sejuk dari mana makanan diambil dan ke mana kelebihan itu dikeluarkan;
 • ia adalah periuk di mana semua dimasak, dibakar, digoreng, dan di mana semuanya dimasak;
 • ia adalah tenggelam di mana sayur-sayuran dibersihkan, di mana mereka mencuci diri, di mana air dikumpulkan.

Semua yang anda perlukan di tangan

Semua yang anda perlukan di tangan

Dalam usaha untuk memasak menjadi selesa, anda perlu memastikan bahawa segitiga isosceles dibentuk di antara objek-objek ini, dan pihaknya tidak boleh terlalu lama. Kemudian ia akan mudah dan mudah untuk bergerak di antara mereka.

Di dapur kecil, peraturan "segi tiga" boleh diabaikan - di sana dan segala-galanya berada di tangan. Di dapur besar, perlu mematuhinya.
Dapur besar yang terang di sebuah rumah persendirian

Dapur besar yang terang di sebuah rumah persendirian

kembali ke menu ↑

Ketersediaan

Semua yang anda perlukan semasa memasak juga perlu di tangan. Perkakas? Di dalam kabinet di sebelah dapur, contohnya. Bijirin dan sayur-sayuran? Di laci bawah loker yang sama. Rempah-rempah? Di suatu tempat di rak.Segala-galanya mesti dekat, jika tidak orang yang memasak perlu tergesa-gesa bukan sahaja di sekitar dapur, tetapi juga di seluruh rumah, untuk menyampaikan pan yang diperlukan dari pantry atau dari bilik lain.

Peraturan kebolehcapaian dalam bentuk kabinet terbuka

Peraturan kebolehcapaian dalam bentuk kabinet terbuka

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur dengan Balkoni (100+ Foto): Kami adalah untuk penyatuan ruang !!!

kembali ke menu ↑

Zonasi

Di mana-mana dapur, zon perlu diperhatikan, walaupun dalam yang kecil, tetapi peranan besar mereka menjadi kunci. Di dapur besar terdapat ruang yang cukup sehingga mereka dapat membuka dan kelihatan cantik. Biasanya memancarkan:

 • Kawasan kerja. Ia termasuk peti sejuk, dapur, tenggelam dan permukaan kerja - sebagai peraturan, ini adalah kabinet dapur. Ini juga termasuk subzone storan - ini adalah pelbagai rak, kabinet dan tempat-tempat lain di mana semua yang anda perlukan disimpan. Kawasan kerja biasanya dihiasi dengan bahan-bahan yang paling tahan, kerana ia selalu memercikkan lemak, kemudian menumpahkan sesuatu, atau bukan papan terlupakan pendirian itu digunakan. Di sini linoleum diletakkan di atas lantai atau jubin, dinding ditutup dengan jubin atau plastik yang sama, jika pembaikan itu bersifat sementara. Anda juga boleh menutup sebahagian dinding dengan logam, tetapi ia mahal dan kelihatan lebih mewah - dapur segera mula menyerupai dapur restoran besar, atau ruang operasi.
 • Kawasan makan. Ini termasuk jadual dan kerusi - di kawasan ini dicadangkan untuk makan tidak hanya keluarga, tetapi juga tetamu. Jadual mungkin kelihatan berbeza - ia boleh bersambung dengan alat dengar utama, ia boleh berdiri sepenuhnya secara berasingan. Dan ia juga boleh diganti kaunter bar. Hanya anggaran yang boleh membatasi anda.

Ruang makan di dapur

Ruang makan di dapur

Di dapur yang besar, anda boleh menambah lebih banyak zon kepada mereka, yang, dengan saiz kecil atau sederhana, hanya ada ruang.

Ia mungkin:
 • Kawasan rekreasi. Jika anda suka minum kopi dengan teliti, jemput rakan-rakan yang baik dan duduk dengan tenang dan tenang, jika anda suka lembut sofa, kerusi yang selesa, jika anda suka membaca dan percaya bahawa dapur adalah tempat terbaik untuk duduk dengan selesa - kawasan ini adalah untuk anda. Biasanya ia adalah sofa berasingan (biasanya sudut), yang tidak dimaksudkan untuk makan, tetapi hanya untuk berehat. Kadang-kadang ia boleh menjadi beberapa kerusi, di sebelahnya adalah meja kecil. Sekiranya anda bersebelahan dengan dapur balkoni - anda boleh membuat kawasan rehat di atasnya, dan kemudian anda boleh menikmati tidak hanya keselesaan, tetapi juga pandangan.
 • Kawasan sarapan". Kadang-kadang orang melihat ruang makan sebagai tempat di mana anda boleh berkumpul sebagai keluarga dan mempunyai makanan yang baik, dan mereka suka mempunyai makanan ringan dengan cara lain. Di kawasan sarapan, contohnya. Ini biasanya merupakan jadual kecil, yang bersebelahan dengan alat dengar utama. Ia boleh ditarik balik atau dilipat, ia boleh menjadi kaunter bar, atau ia boleh dipasang di dalam lengkungan khas untuknya. Tujuan utamanya adalah pengambilan makanan cepat saji, bukan oleh syarikat, tetapi sendirian apabila terlalu malas untuk mengatur meja.

Gaya minimalis dengan ruang tempat duduk

Gaya minimalis dengan ruang tempat duduk

Kadang-kadang, untuk zon yang lebih baik, kawasan kerja dari tempat makan dipisahkan oleh bar. Pertama, ia memperluaskan ruang kerja, kedua, ia berfungsi sebagai zon untuk makanan tunggal, ketiga, ia kelihatan hebat, sesuai dengan beberapa bahagian dalam.
Daripada kaunter bar, anda boleh menggunakan partition, di bawahnya, contohnya, diperbuat daripada batu bata, dan bahagian atas terbuat dari kaca beku atau kertas tebal.

Walaupun, tentu saja, anda sentiasa dapat menyekat diri anda dengan bahan yang berlainan dan aksen pencahayaan.

Kaunter bar dari ruang makan

Kaunter bar dari ruang makan

Peraturan terakhir ialah tata letak wajib cahaya. Dapur besar akan menjadi gelap jika anda tidak menjaga ini terlebih dahulu, jadi anda perlu berfikir bagaimana ia akan dilakukan.

Ia akan mengambil masa:
 • Utama lampu untuk setiap zon. Ia mungkin candelier, lampu dalam teduhan lampu atau bahkan tanpa teduhan lampu. Sebagai peraturan, lampu siling utama sebaiknya jatuh ke dalam gaya utama.
 • Lekapan tambahan. Pencahayaan asas biasanya tidak mencukupi untuk menyalakan semua perkara kecil, dan penglihatan yang baik di dapur hanya perlu. Kerana untuk setiap tempat di mana terdapat masalah dengan pencahayaan, anda memerlukan sumber cahaya yang berasingan. Di kawasan kerja, ia boleh menjadi jalur LED yang akan menyerlahkan semua yang anda perlukan. Di ruang makan - lampu meja kecil di atas meja. Di kawasan rekreasi - lampu tingkat, contohnya. Mudah-mudahan, jika setiap sumber akan mempunyai saluran sendiri.
 • Aksen hiasan. Untuk menjadikan dapur kelihatan baik, ia mungkin tidak cukup untuk menyerlahkannya. Anda mungkin memerlukan aksen cahaya tertentu yang menyerlahkan sesuatu yang penting. Sebagai contoh, gaya anda loteng, tergantung di dinding adalah poster cantik yang anda suka. Satu penyelesaian yang baik ialah memasukkan sepasang LED ke dinding di sebelahnya supaya ia dapat dilihat dengan baik, supaya perhatian orang luar akan segera menariknya. Atau anda moden, anda amat berbangga dengan pasu kaca kecil yang berdiri di rak di sebelah TV. Leret pita di sepanjang pinggir rak - kesan visual akan berubah serta-merta!

Banyak pencahayaan tidak berlaku

Banyak pencahayaan tidak berlaku

Lembaga
Mengikut keputusan peraturan, ternyata penting untuk memastikan kehadiran segitiga, membuat segala sesuatu dapat diakses, menonjolkan zon dan menyerlahkan hasil yang indah.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk dapur bersaiz kecil di Khrushchev: 190 + Gambar susun atur yang nyata dan praktikal

kembali ke menu ↑

Susunan perabot: kawasan kerja

Di samping memenuhi peraturan asas, ia juga memainkan peranan dalam seberapa baik anda meletakkan perabot di dapur. Jika terlalu padat, ia akan menjadi kurang luas di dapur; jika anda meletakkannya terlalu jauh, anda akan merasa bahawa anda boleh tersesat di dapur.

Kami mengatur segala-galanya supaya ia selesa

Kami mengatur segala-galanya supaya ia selesa

Oleh kerana penempatan perabot yang tidak sesuai, anda dapat merasakan bahawa dapur anda terlalu sempit, terlalu kecil atau terus terang sempit.. Oleh itu, persoalan itu mesti didekati dengan berhati-hati.

Kawasan kerja boleh diatur dengan cara berikut:
 • Susun perabot dalam satu baris. Agak keputusan yang kontroversial, kerana dapur dengannya mula kelihatan "overloaded" di satu pihak. Biasanya, satu baris dinasihatkan untuk bilik-bilik kecil, di mana tidak ada cara lain - sama ada untuk dinding akhir, yang boleh dengan mudah seimbang dengan kaunter bar dengan ruang makan di belakangnya. Pada perabot dinding panjang yang sama adalah lebih baik tidak mempunyai.
 • Susun perabot dalam dua baris. Akibatnya, jika anda mempunyai dapur besar sempit, anda akan mempunyai koridor semulajadi - jadi lebih baik memilih sesuatu yang lain. Tetapi jika anda tidak mempunyai masalah seperti itu, penyelesaiannya agak mustahil untuk digunakan. Susun perabot di dinding panjang, tetapi tidak sampai ke akhir. Di dinding akhir (terutama ia akan kelihatan baik jika ada tetingkap di sana) mengatur kawasan makan. Laluan di antara garis mestilah sekurang-kurangnya satu meter, jika tidak, ia akan menyusahkan. Tenggelam harus terletak di satu sisi, dapur dengan peti sejuk di sisi yang lain - atau dalam kombinasi apa pun, perkara utama ialah peraturan "segi tiga" diperhatikan.

Tata letak dapur linear

Tata letak dapur linear

 • Susun perabot dalam bentuk huruf "G". Dengan pengaturan ini, banyak ruang kosong kekal. Di tengah-tengahnya, anda boleh menempatkan ruang makan, di salah satu dinding yang tidak ditempati oleh suite, letakkan sofa untuk kawasan rehat. Perkara utama adalah untuk mengaturnya supaya headset tidak menyekat akses ke tetingkap, jika tidak, anda akan mengalami kesukaran membukanya pada musim panas dan mencucinya.
 • Susun perabot dalam bentuk huruf "P". Pengaturan ini membebaskan ruang di bawah ruang makan - ia boleh diposisikan antara kaki "P" atau jarak jauh dari mereka. "P" kelihatan - susun atur biasanya mengagumkan, kelihatan baik dalam gaya klasik dan di mana orang yang suka memasak secara langsung.

Surat perkiraan perabot G

Susunan perabot dengan huruf "G"

Apabila alat dengar dipasang - tentu saja, untuk permulaan di atas kertas - giliran ruang makan datang.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Reka bentuk Dapur: 130+ Foto - 2017 baru untuk setiap rasa

kembali ke menu ↑

Susunan perabot: ruang makan

Ruang makan terdiri daripada meja dengan kerusi, dan meja boleh menjadi jenis yang berbeza:

 • Pulau. Jadual sedemikian adalah penyelesaian yang paling sesuai untuk sebuah dapur besar, kerana ia hanya di dalam bilik yang luas yang boleh anda letakkan. Ia berdiri berasingan daripada alat dengar, seperti sebuah pulau yang jauh dari tanah besar. Sekitarnya sekumpulan kerusi - biasanya mereka berada dalam gaya yang sama, dari satu kilang. Di atas meja menggantung lampu yang menyorotinya di kawasan berasingan. Bentuk meja boleh segi empat tepat - ini adalah bentuk klasik, yang biasa, tidak dibezakan dengan keaslian - dan boleh menjadi bulat atau bujur. Penyelesaian ini kelihatan lebih menarik, sesuai untuk rumah di mana keluarga besar tinggal dengan kanak-kanak - lebih sukar untuk menyakiti diri anda di atas meja tanpa sudut. Meja bulat adalah kad perniagaan gaya Provence, di mana mereka kelihatan sangat berfaedah.
 • Jadual Peninsula. Jadual sedemikian bersebelahan dengan permukaan kerja alat dengar atau ke dinding. Ia tidak mempunyai pengasingan pulau, tetapi masih kelihatan agak mengagumkan. Ia boleh segi empat tepat, ia boleh menjadi separuh bulatan - atas permintaan pemiliknya.

Untuk secara visual memisahkannya dari permukaan kerja, ia biasanya dibuat lebih tinggi atau lebih rendah.
 • Kaunter bar. Biasanya digunakan sama ada dalam gaya moden, atau dalam parodi saloon Amerika dari masa Wild West. Dua puluh sentimeter lebih tinggi daripada kerusi biasa, ia memerlukan pemilihan khas kerusi - mereka mesti tinggi, dengan pijakan kaki, sebaiknya beralih, supaya ia selesa untuk turun. Pendirian ini boleh berdiri berasingan, mungkin bersebelahan dengan permukaan kerja, tidak ada perbezaan asas. Di atasnya biasanya diatur dalam lampu baris yang sesuai untuk gaya utama. Sebagai contoh, di loteng, ini adalah mentol kosong yang tidak mempunyai warna lampu.
 • Lipat atau jadual gelangsar. Di dapur yang besar, ia kehilangan tujuan praktikalnya - untuk menjimatkan ruang - dan menjadi tambahan yang sangat baik untuk kawasan sarapan. Dia membuka dan memanjangkan sama ada dari dinding atau dari alat dengar utama, hanya apabila seseorang perlu makan. Sesuatu seperti jadual di kereta api, ia juga boleh dipukul. Biasanya, satu lampu terbina dalam diletakkan di atas meja sedemikian, yang boleh digunakan dan bukannya lampu siling.
 • Jadual mudah alih. Ia biasanya digunakan sama ada untuk memindahkan hidangan dari kawasan kerja ke ruang makan - ini boleh dilakukan dengan tangan, tetapi meja hidangan kelihatan lebih menarik - atau membawa makanan ringan ke kawasan rekreasi. Ia boleh menjadi aksesori yang indah untuk salah satu gaya klasik.

Dengan ruang makan yang besar

Dengan ruang makan yang besar

Hasilnya adalah bahawa meja boleh sama dengan alat dengar, atau ke dinding, atau berdiri sepenuhnya berasingan - dan penyelesaian yang kedua paling sesuai untuk dapur besar.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk dapur dengan bar (220+ Foto) - Keupayaan untuk membuat pedalaman yang indah dan moden

kembali ke menu ↑

Gaya yang sesuai

Untuk memilih warna, untuk memutuskan mana langsir akan dan sama ada tekstil diperlukan, anda boleh menggunakan buaian siap sedia - iaitu, gaya dalaman yang dicipta digunakan oleh pereka di seluruh dunia.

kembali ke menu ↑

Loteng

Gaya moden minimalis sering digunakan di bilik-bilik kecil - ini membantu menjimatkan ruang, bukan untuk sentiasa menanggalkan aksesori yang tidak perlu pada diri anda sendiri, untuk tidak memecahkan ruang dengan banyak perkara yang tidak perlu. Tetapi hanya di dapur besar dengan mereka, anda boleh benar-benar berpaling.

Kami mengeluarkan gaya loteng

Kami mengeluarkan gaya loteng

Yang pertama gaya ini adalah loteng. Dibuat di Amerika, di premis perindustrian, ia kehilangan sebahagian kecilnya di dalam bilik kecil. Dapur besar adalah perkara lain.

 • Warna. Kekunci rendah. Putih. Kelabu. Hitam dalam kuantiti yang sedikit. Warna konkrit, warna bata merah. Aksen terang meletakkan aksesori.
 • Reka bentuk. Siling penutup plaster - atau bahkan kiri seperti - dan di atas membuat balok. Tutup dinding bricked, dan kemudian sebahagiannya cat atau plester - supaya anda boleh memilih kawasan rekreasi, contohnya. Skor konkrit ditinggalkan di lantai atau ditiru.
 • Perabot. Set harus gelap, dengan memasukkan logam berkilat. Rak logam yang tinggi boleh berfungsi sebagai kawasan penyimpanan.Ruang makan adalah kaunter bar di atas mana mentol Edison dipasang, tanpa warna lampu. Di kawasan rekreasi anda boleh meletakkan sofa kulit.
 • Aksesori. Terdapat beberapa aksesori - grafiti atau poster di dinding, patung-patung dalam gaya etnik. Tiada keperluan untuk hidangan.

Warna dalam gaya ini adalah kunci yang rendah dan gelap

Warna dalam gaya ini adalah kunci yang rendah dan gelap

Menariknya, lampu di loteng harus maksimum, tetapi mewah. Tidak ada langsir di tingkap, lampu di kaunter bar, sama di atas kawasan kerja, di atas kawasan rehat.
Anda boleh menggantungnya pada kord dengan panjang yang berbeza - jadi mereka akan kelihatan lebih menarik.

Lembaga
Kebanyakan gaya moden agak menyerupai loteng. Sebilangan kecil aksesori, warna cahaya, rasa lapang, zon, pencahayaan mewah. Di suatu tempat lebih banyak teknologi diperlukan, di mana warna meluncur lebih dekat ke hitam, tetapi esensi minimalis tidak berubah.
Kekurangan langsir di loteng hanya menekankan kesan gaya.

Kekurangan langsir di loteng hanya menekankan kesan gaya.

Ini adalah kelebihan utama gaya moden - mereka meninggalkan perasaan kebebasan dan kesederhanaan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Merancang Dapur di Rumah Swasta: 175+ Foto Varieti gaya, warna dan keselesaan

kembali ke menu ↑

Gaya Inggeris

Gaya bahasa Inggeris berasal dari abad kesembilan belas England - dari rumah-rumah bandar, dari apa yang kini dianggap klasik. Ia dibezakan dengan keanggunan, tetapi pada masa yang sama juga dengan beberapa berat, yang pada tahap tertentu wujud dalam semua gaya klasik.

Memerlukan langkah-langkah berikut dalam reka bentuk:
 • Warna. Shades adalah dalam, tetapi tidak terlalu terang - beige, warna kayu, mustard, merah, merah gelap, hijau gelap. Perkara utama dalam mana-mana warna - ia harus disenyapkan. Tidak ada gaya bahasa Inggeris yang mewah.
 • Selesai. Paul daripada kayu dengan jubin - di tempat makan dan tempat kerja masing-masing. Adalah wajar bahawa dia berada dalam sangkar besar. Cat digunakan untuk dinding, sebaiknya matte, atau kertas dindingsama seperti tekstil atau kertas. Di samping itu, anda boleh memanaskan bahagian bawah dengan pokok - ini akan membuat keputusan lebih menarik. Di kawasan kerja, bukan bahan yang cantik, tetapi tidak terlalu tahan, jubin persegi digunakan. Siling adalah cahaya, matte. Anda boleh menghiasnya dengan stuko.

Lantai pokok, cat pada dinding - pilihan tipikal untuk gaya ini

Lantai pokok, cat pada dinding - pilihan tipikal untuk gaya ini

 • Perabot. Meja harus bulat, kerusi dengan tempat duduk lembut. Mereka mestilah diperbuat daripada kayu atau "di bawah pokok", rupa mestilah mudah, baik, boleh dipercayai. Set juga harus kayu, dengan panel yang akan memberikan kelegaan untuknya. Anda boleh menambah benang tambahan, ia juga akan kelihatan baik.
 • Aksesori. Lampu adalah panas, kekuningan, candelier kecil perlu melengkapkan lampu siling. Banyak tekstil - langsir dengan lumbrecken, taplak meja dalam sangkar, bersulam tuala. Lihat keluarga yang baik gambar, umur masih sederhana. Hidangan logam lama akan kelihatan hebat.

Perkara utama adalah warna yang tidak terlalu terang.

Perkara utama adalah warna yang tidak terlalu terang.

Adalah penting bahawa tiada teknologi moden yang dapat dilihat - ia akan memusnahkan keseluruhan imej yang telah anda buat dengan teliti. Anda boleh mengeluarkannya di dalam alat dengar, menutup fasad supaya kehadirannya tidak jelas.

Kompor adalah lebih baik untuk mengambil gas, anda juga boleh buatan berumur.

Lembaga
Semua gaya klasik tidak menyukai teknologi moden, tetapi ini tidak bermakna anda perlu menyerah. Microwave boleh meniru loker, pemproses makanan boleh berdiri di mezanin, dan mesin pencuci pinggan kegemaran yang disamar sebagai kabinet dapur sederhana.
Gaya aristokrat masakan moden

Gaya aristokrat masakan moden

Malah, semua gaya klasik agak serupa dengan bahasa Inggeris. Mereka lebih suka bahan semulajadi, mereka mudah, mereka mengisi ruang sebanyak mungkin, mereka tidak bertoleransi sintetik, teknologi moden, cahaya cerah putih. Rasa utama mereka - keselesaan rumah yang biasa dalam erti kata yang paling tradisional.

Warna-warna hangat, tekstil yang berlimpah, stuko, ukiran, ukiran, aksesori yang banyak, boleh dikatakan bahawa gaya klasik secara langsung bertentangan dengan yang moden. Dan itulah yang sering disukai oleh peminat mereka.
Bahan semulajadi dan banyak tekstil

Bahan semulajadi dan banyak tekstil

Membuat dapur besar adalah peluang untuk menerapkan fantasi tanpa sekatan yang mengganggu, seperti kekurangan meter persegi.Mungkin proses ini sendiri akan menjadi lebih menyenangkan daripada hasilnya.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Reka bentuk dalaman dapur yang besar

Dapur besar

Trend fesyen

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 200 gambar)

Kebaikan
 • boleh dibuat di kawasan dapur, yang di ruang bilik kecil tidak semata-mata;
 • anda tidak boleh berfikir dengan susah payah, bagaimana untuk menjejaki segala yang anda perlukan, segala yang membantu memasak, segala yang anda suka;
 • jika anda betul mengatur dapur ini, ia akan kelihatan cantik sekali.
Cons
 • adalah sukar untuk mengatur segala-galanya supaya mudah untuk menjangkau, anda tidak perlu berjalan terlalu banyak, anda tidak perlu ingat untuk sekian lama di mana semuanya berbohong;
 • jika salah untuk merancang dapur sedemikian, ia akan kelihatan sama ada kecil atau tidak mempunyai keselesaan, hampir tidak didiami;
 • Tidak setiap anggaran boleh menahan pembaikan lengkap.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk