Bahagian dalam rumah dalam gaya Chalets: Bagaimana untuk membuat kisah alpine? 210+ Merancang gambar dari dalam dan luar

Chalet adalah gaya menarik di pedalaman rumah, yang sangat popular terutamanya di kalangan mereka yang suka berski. Chalet adalah sebuah rumah kecil yang terletak di lereng ski, di mana pelancong membayar sementara untuk perjalanan, walaupun ada orang-orang yang sedang membina sebuah rumah untuk hidup.

Kandungannya:

Chalet rumah boleh dibandingkan dengan gaya Eropah. Perumahan ini sangat selesa, dapat melindungi dari cuaca buruk, sejuk. Chalet mewah yang lama membuat dan mengisi rumah dengan objek moden.

Gaya Chalet bermula berabad-abad yang lalu di bahagian selatan Perancis, di pergunungan Alpine. Pada mulanya, chalet adalah pondok penggembala. Ia adalah bangunan yang sangat padat, diperbuat daripada kayu yang besar dengan kombinasi batu semulajadi. Ia dibina dengan mengambil kira perlindungan orang dan haiwan dari cuaca.

Bahagian dalam rumah dalam gaya Chalets: Bagaimana untuk membuat kisah alpine? 210+ Merancang gambar dari dalam dan luar

Chalet adalah gaya dalaman yang menarik.

Penyembuh rusa membina bangunan dengan bingkai kayu, luas, buaya yang sangat baik di lereng gunung yang berdekatan dengan ladang tenusu mereka. Gembala tinggal di rumah-rumah sederhana ini semasa musim panas, menikmati iklim yang lebih lemah di dataran tinggi, kembali ke lembah sebelum bermulanya musim sejuk. Ketika ski dan hiking gunung menjadi popular, rancangan rumah chalet telah berubah menjadi tempat bercuti.

Secara beransur-ansur, bangunan-bangunan ini menjadi kurang dan kurang seperti pondok-pondok yang lemah, penampilan mereka menjadi lebih rapi dan berfungsi. Pada masa kini, gaya chalet sangat popular. Chalet masih dikaitkan dengan cuti, tetapi bukan sahaja di tempat pergunungan. Gaya ini ditunjukkan dalam banyak rancangan untuk kabin log, termasuk reka bentuk A-frame.

Gaya berasal dari bahagian selatan Perancis

Gaya berasal dari bahagian selatan Perancis

Ciri-ciri utama:

 • bumbung itu rata, dua tingkat, dengan visor;
 • visor ini berada jauh dari perimeter rumah;
 • lantai atas rumah dibina daripada dirawat kayuyang dipadatkan, dipahat;
 • dihiasi dengan rasuk, pilaster, unsur-unsur lain kayu;
 • kadang-kadang banyak permukaan dicat;
 • satu cerita rumah dengan tiang batu tinggi;
 • besar beranda terletak di luar struktur utama bangunan, jadi ia terletak di lajur;
 • teres atau balkoni dengan awning di atas bumbung.

Bantal merah, sebagai elemen terang dalam pedalaman

Bantal merah, sebagai elemen terang dalam pedalaman

Semua rumah dalam gaya chalet mempunyai susun atur yang sama:

Peraturan utama dalam rumah gaya chalet adalah penggunaan bahan semula jadi. Rumah itu mesti diperbuat daripada kayu, semulajadi batu. Tingkat, siling diperbuat daripada kayu, dan permukaan dinding dirawat dengan plaster, kapur. Kadang-kadang dinding dihiasi dengan unsur-unsur kayu.

Perkara penting di pedalaman chalet adalah yang besar. perapian. Perapian tradisional dihias dengan kayu.

Gunakan bahan semulajadi

Gunakan bahan semulajadi

Salah satu hiasan utama rumah dalam gaya chalet adalah bunga. Windows mesti ditutup. Bahagian dalaman chalet adalah gaya dalaman negara.

Selesaikan di dalam

Hiasan dalaman terdiri daripada bahan semula jadi, selesai dengan palet semulajadi. Gabungan kayu dan batu paling sesuai untuk bangunan, menghiasi rumah-rumah indah dengan suasana yang hangat dan santai.

Lantai kayu, reka bentuk siling dengan rasuk digabungkan dengan dinding plester tradisional, dihiasi dengan kayu pinus atau larch. Reka bentuk dalaman, hiasan gaya-gaya rumah Alpine kelihatan menawan, mewujudkan perasaan yang menyenangkan dari rumah lama.

Kayu buatan kayu, palet hiasan, patina dan fabrik semulajadi bercampur-campur untuk menambah perasaan rumah negara yang selesa, yang telah dilihat dalam generasi untuk beberapa generasi.

Gaya Alpine kelihatan menarik

Gaya Alpine kelihatan menarik

Reka bentuk dalaman dan hiasan chalet perlu kelihatan luas, mudah, selesa, bergaya. Ruang tamu yang besar, struktur siling tinggi dengan balok kayu yang besar sangat sesuai untuk memaparkan perabot kayu dalam gaya chalet, mewujudkan rumah dalaman yang selesa, pedesaan dan selesa.
kembali ke menu ↑

Gaya Alpine di pedalaman

Rumah moden di chalet gaya Alpine kelihatan cantik, hangat, selesa. Reka bentuk dan hiasan rumah ini dilahirkan di Savoy, sebuah wilayah di tenggara Perancis. Rumah-rumah yang indah dan mesra dalam gaya chalet Alpine sangat popular di Perancis, Itali, Switzerland, Kanada, Rusia.

Kecantikan, kehangatan dan keselesaan

Kecantikan, kehangatan dan keselesaan

Reka bentuk dalaman rumah moden dalam gaya chalet Alpine bergantung kepada sejarah kaya Alps, bangunan tempatan, bahan penamat, tradisi Eropah yang unik. Pedalaman, hiasan rumah dalam gaya chalet Alpine adalah hangat, nyaman, dengan bahan semula jadi dan palet.

Pada asalnya, rumah bergaya alpine chalet dibina dari kayu padat - bahan yang digunakan untuk melindungi gembala dari cuaca sejuk di pergunungan. Rumah chalet bergaya alpine yang asli dibina dari kayu dan batu. Ruang bawah tanah, lantai dasar digabungkan dengan lantai kayu, struktur atas membuat rumah pepejal, kuat, hangat, nyaman di chalet gaya alpine.

Melangkah ke dalam rumah dengan gaya chalet, di suatu tempat di resort ski, anda dengan cepat dapat merasai daya dalaman pedalaman yang santai - bersantai, selesa dan konsisten dengan alam sekitar.

Gunakan bahan semula jadi dan palet

Gunakan bahan semula jadi dan palet

Sama ada tanduk rusa berada di dinding atau kerusi dengan cetak harimau, imej chalet itu sentiasa bersahaja dan menghibur. Sukar untuk mencari gaya lain yang akan menjadi elegan dan selesa, seperti yang satu ini.

Buku terbaru oleh wartawan Claire Bingham, "Modern Living Style Chalet", sepenuhnya ditujukan untuk gaya ini. Di dalamnya, penulis bercakap dengan pereka fesyen, cuba mencari undang-undang dasar chalet, yang menentukan gaya. Berikut adalah petua dari buku ini.

Pada masa yang sama reka bentuk yang elegan dan selesa

Pada masa yang sama reka bentuk yang elegan dan selesa

kembali ke menu ↑

Biarkan alam menentukan reka bentuk

Walaupun penting untuk diingat apabila mereka bentuk dalaman, ia lebih penting apabila membuat keputusan mengenai ruang terbuka seperti ruang teres atau patio.

Tips untuk mereka bentuk kemasan dalaman dari pereka:

 • Untuk menyesuaikan reka bentuk dengan landskap, pilih lantai kayu;
 • biarkan lantai tidak dicat supaya ia akan menjadi kelabu muda;
 • dinding beraspal batu dan blok batu yang terbuat dari batu digunakan di atas permukaan yang tidak rata, dan khususnya di pergunungan.

Gunakan pelan terbuka

Gunakan pelan terbuka

kembali ke menu ↑

Sambungkan dengan cara yang baru

Daripada melekat pada satu bahan atau era, campurkan mereka. Sambungkan kerusi lembut baru dengan kayu diubahsuai jadual atau letak kerusi di gaya abad pertengahan dengan kulit domba kulit yang mewah. "Chalet Alpine moden meninggalkan estetika sauna Finland yang konifer untuk rehat yang lebih emosi," bangsal "," tulis Bingham.

kembali ke menu ↑

Tinggal dalam kesederhanaan

Mandian gaya chalet adalah berundur di tempat perlindungan. "Untuk kelonggaran yang lengkap, dapatkan mandi besar, berpegang pada palet yang menenangkan, pastikan bilik mempunyai cahaya yang baik, akses ke jalan," tulis Bingham. Mandi, dipenuhi dengan kayu, akan menentukan mood utama, ingatkan tentang kecantikan di sekeliling.

Mandi dalam gaya ini adalah privasi

Mandi dalam gaya ini adalah privasi

kembali ke menu ↑

Hiasan muka hadapan

Rumah bergaya chalet sesuai untuk cuti negara dengan bentuk dan elemen yang diilhamkan oleh seni bina alpine. Pelan dua tingkat, sering diasaskan pada asas, naik di atas salji yang banyak, di atap dengan bumbung gable curam, untuk memberikan laluan untuk salji dan ais.

Pembukaan kayu dengan produk hiasan yang diperbuat daripada kayu dan batu memberikan pesona yang bersahaja. Projek-projek Chalet, sebagai peraturan, mempunyai pelan segi empat segi bangunan, dengan pelan terbuka, dengan perapian batu yang selesa. Galeri luas sering memberi ruang tamu luaran pada kedua-dua peringkat. Ciri-ciri utama luaran:

 • bumbung bernama curam;
 • pelan segi empat tepat;
 • serambi atau galeri.

Rumah mewah dan selesa

Rumah mewah dan selesa

Rumah-rumah moden dalam gaya chalet Alpine adalah rumah-rumah yang mewah dan selesa, yang menyediakan bukan sahaja kehangatan di musim sejuk, tetapi kediaman yang indah dengan bumbung gable tradisional, struktur kayu.

Luaran kayu

Rumah gaya chalet yang diperbuat daripada kayu dengan cornice di atas bumbung bukan hanya rumah yang selesa, tetapi sangat praktikal. Mereka sesuai untuk cuaca buruk, secara amnya, untuk iklim yang sejuk. Struktur kayu dibuat dengan gaya yang sangat mudah, tetapi sangat teratur.

Fasad rumah itu dilakukan dalam gaya tradisional lama. Ia menggunakan balok kayu, papan, balak bulat, juga menggunakan lempengan batu atau bahkan meletakkan semua dinding batu.

Perlu diperhatikan bahawa bangunan dan rumah dalam gaya chalet cuba untuk membuat yang lebih tinggi, tetapi biarkan bumbung rendah, seolah-olah membuat rumah rata. Reka bentuk moden dibuat dengan kaca, dinding cermin, terdapat juga balkoni atau teres yang selesa.

Fasad kayu

Fasad kayu

Gaya Chalet sesuai untuk mereka yang mencintai kehidupan negara, rumah-rumah ini sangat berfungsi, selesa. Mereka direka untuk keluarga dan penginapan yang selesa, supaya anda boleh datang ke sana untuk berehat pada masa yang sesuai.

Rumah-rumah bergaya Chalet sangat biasa di Switzerland, di selatan Jerman, di utara Perancis, di Austria. Chalet lama tidak jauh berbeza dari hari ini, kerana projek-projek itu hanya dikemas kini secara berkala.

kembali ke menu ↑

Satu dan dua projek

Kesan pertama yang harus dihasilkan oleh rumah itu ialah kesinambungan antara persekitaran luaran dan pedalaman. Dengan rahmat dan gaya Loteng, bilik depan mengandungi banyak kaca, yang membolehkan udara terbuka memasuki ruang hidup anda dengan bebas, memberikan rasa harmoni semula jadi. Inspirasi alam semula jadi akan bertindak sebagai muse, memberikan anda idea untuk projek-projek yang akan menjadikan impian anda menjadi kenyataan. Chalet benar-benar memberi inspirasi, baik di dalam maupun di luar.

Gaya indah sesuai dengan landskap sejuk dan bersalji.Walaupun pelan lantai chalet biasanya segi empat lurus dengan atap gable depan, mereka biasanya dihiasi dengan hiasan desa. Kayu buatan tangan berfungsi sebagai unsur struktur, sebagai hiasan dalam bentuk kurungan dan balustrades, yang memberi mereka beberapa kesamaan dengan rumah-rumah Victoria.

Atap, balkoni - elemen reka bentuk umum chalet. Biasanya dipanaskan oleh dapur pembakar kayu besi yang disambungkan ke cerobong batu yang tinggi, rumah rumah chalet mempunyai pasangan cokelat panas yang selesa untuk pertemuan teman dan keluarga yang selesa.
kembali ke menu ↑

Projek rumah satu tingkat: rumah balak

Penebangan tersebut secara tradisinya merupakan sebuah rumah kecil yang diperbuat daripada balak. Tidak seperti rumah sebenar, sebuah rumah log biasanya terdiri daripada satu tingkat, yang minimally "sempurna" atau kurang kompleks dalam senibina.. Sentiasa kabin log adalah simbol asal yang sederhana.

Rumah dari log

Rumah dari log

Walaupun rumah log biasanya dikaitkan dengan kampung dan kawasan luar bandar, ia berasal dari Scandinavia dan Eropah Timur. Malah pada zaman purba, mereka membawa tradisi kita menggunakan kayu balak untuk pembinaan rumah, kandang dan bangunan awam yang lain.

Saiz, bilangan lantai, jenis bumbung, lokasi pintu dan tingkap, walaupun jenis tenaga kerja untuk pembinaan rumah log diambil kira apabila peneroka awal membina rumah mereka. Tetapi pertimbangan yang paling penting ialah tempat untuk dibina. Rumah kayu perlu menyediakan cahaya matahari dan saliran yang mencukupi untuk menghadapi keadaan sukar di utara.

Rumah kayu moden adalah "rumah kayu", atau rumah bergaya tradisional, yang diperbuat daripada kayu giling. Log ini boleh dilihat di luar rumah dan sering juga di dalamnya. Dalam reka bentuk tradisional kabin-chalet log dimasukkan kemudahan moden dan pencapaian lain abad ke-21 di perumahan yang lebih sederhana.
Gaya desa yang selesa

Gaya desa yang selesa

Di sisi lain, rumah kayu chalet adalah rumah kayu dengan bumbung yang miring dan gua-gua yang berlimpah. Hari ini perkataan chalet digunakan untuk apa-apa kampung atau rumah yang dibina dalam gaya Switzerland tradisional. Di beberapa tempat rekreasi chalet bangunan ini mempunyai ruang makan, spa, dan kemudahan pelancongan yang lain.. Sesetengahnya tidak kelihatan seperti struktur Switzerland tradisional.

kembali ke menu ↑

Projek rumah dua tingkat: Pelan berbentuk A

Bumbung curam yang curam memudahkan untuk mengenal pasti pelan rumah yang dipanggil A-Frame, di mana Borang "A" berfungsi dengan praktikal. Ia direka untuk membantu salji jatuh ke tanah di kawasan dengan salji yang lebat. Di samping itu, apabila menggunakan bumbung yang menangkap keseluruhan rumah, kurang penyelenggaraan biasanya diperlukan, kerana pihaknya kurang terdedah kepada alam sekitar dan rumah itu lebih tahan cuaca.

Rumah berbentuk A

Rumah berbentuk A

Oleh kerana reka bentuk khasnya, rumah A-Frame dengan kemas termasuk siling berkubah dan tingkap yang tinggi yang memberikan pemandangan landskap di sekitarnya. Kadang-kadang reka bentuk mereka membolehkan anda untuk menggunakan tingkat atas untuk bilik tidur dalam gaya loteng. Rancangan rumah A-Frame sering dikenali untuk kawasan tamu pusat yang selesa dan menarik, serta teres yang luas dan teratur. Rumah-rumah ini sesuai untuk landskap yang berbeza dan sering dianggap sebagai rumah percutian, untuk rumah tambak dan gunung.

Ia mempunyai bumbung bernama yang curam

Ia mempunyai bumbung bernama yang curam

kembali ke menu ↑

Gaya Norway

Di Norway, dibangunkan 4 jenis struktur kayu:

 • pembinaan log kuno;
 • rumah log;
 • struktur tiang menegak yang digunakan sejak abad ke-12;
 • struktur bingkai, yang meluas sejak abad ke-17 dan ke-18.

Gaya Norway

Gaya Norway

Di samping pembinaan balak (dalam gaya Norway) dengan rentetan keratan rentas log, dan ciri bujur, segi lapan dan segi empat segi Norway, terdapat pembinaan dengan tiang menegak (juga bahasa Norway) di mana tiang menegak menyokong bumbung,dinding log dibebaskan dari beban (kadang kala rumah log menegak). Mereka membuat gereja, kemudian kotej, lumbung, gudang dan gudang. Ia adalah ciri-ciri bumbung struktur ini harus ditutup dengan rumput di gambut, yang pada satu waktu ditumbuhi rumput.

kembali ke menu ↑

Gaya barbar

Chalet Bavarian adalah archetype seni bina, nampaknya tidak disentuh oleh masa, untuk alasan yang baik. Resin sejuk hanya meninggalkan jumlah yang betul salji penebat pada bumbung. Interior minimal boleh disesuaikan untuk orang, ternakan atau bekalan, dan bahan direka untuk wilayah tertentu.

Di sini, seperti di Switzerland, dinding batu digunakan di bahagian utara dan timur untuk menahan bahagian cuaca yang paling sejuk, dan kayu digunakan di tempat lain.
Gaya Bavaria

Gaya Bavaria

Hari ini, puluhan ribu projek chalet moden boleh didapati di lereng resort besar, sementara ribuan orang lain telah diubah dan dimodenkan. Sesetengah lembah dan canton lebih estetik daripada yang lain. Batu diganti dengan konkrit, tetapi ada unsur-unsur yang kekal - kayu dan perapian, sebagai contoh.

Chalet abad ke-21 membawa romantik dalam bentuk yang sangat tradisional, menekankan bumbung yang monumental dan bahan yang kaya dengan kayu, plaster putih dan dalaman konkrit, dengan sorotan ini dan api terbuka.
Kesederhanaan dengan rasa

Kesederhanaan dengan rasa

Reka bentuk chalet ini dicirikan oleh fasad konkritnya, yang akhirnya menembusi ke dalam, di mana mereka membezakan dengan tajam dengan menghadap kayu dan membentuk teras dalaman yang saling berkaitan, yang menyatukan bilik utama, walaupun mereka berorientasikan kepada pelbagai jenis lembah. Mereka diliputi dengan butiran kayu minimum untuk membuat bunker ski pertikaian tetapi luas.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu gaya Chalet

Apabila kita bercakap tentang dalaman bergaya chalet, ramai memikirkan dinding kayu, dinding batu yang terdedah, perapian yang hangat di tengah-tengah bilik, dan suasana yang merancangkan jam ke arah era yang lebih mudah dan kurang terang.

Reka bentuk ruang tamu mempunyai gaya tradisional dan sentuhan pedesaan yang selesa, hangat dan selesa. Walau bagaimanapun, di bawah penampilan ini, chalet masih mempunyai keselesaan moden dan alat generasi baru yang menjanjikan untuk menjadikan hidup anda lebih mudah. Ruang tamu di chalet sangat istimewa, kerana mereka luas, hangat dan mewah!

Di dalam bilik semacam ini, anda hanya berfikir tentang bersantai, membaca buku di hadapan perapian, atau anda hanya mahu berbaring dan melihat api. Reka bentuk ruang tamu di chalet dengan dekorasi antik dan nada hangat menimbulkan suasana dan meningkatkan lagi gaya. Dapatkan inspirasi dari contoh di bawah!

Ruang tamu yang terang dan selesa

Ruang tamu yang terang dan selesa

kembali ke menu ↑

Buat suasana di ruang tamu anda dengan aroma herba alpine.

Anda akan terkejut bagaimana anda boleh mengubah ruang tamu dengan bantuan aroma yang menyerupai aroma gunung yang segar dan murni. Ambil lilin dan minyak pati dengan aroma cemara, pain, lemon balsam dan aroma juniper untuk mewujudkan suasana yang menyenangkan.

kembali ke menu ↑

Gunakan bulu

Mahu lounge mewah di ruang tamu? Gunakan bulu palsu di atas sofa untuk menjaga ruang tamu anda dengan gaya. Ini akan mewujudkan chalet segera gaya mewah bergaya dan pemandangan hangat.

Gunakan bulu palsu pada sofa

Gunakan bulu palsu pada sofa

kembali ke menu ↑

Tekstur

Bagaimana pula mengimbangi nada hangat? Cuba bertentangan dengan tekstur yang berbeza di ruang tamu. Tambah kemasan lembut sentuhan dan lapisan warna yang berbeza dengan tekstur yang berbeza untuk rupa selesai. Sentuhan logam menambah warna magnetik penyejuk ke pedalaman..

kembali ke menu ↑

Skim pencahayaan yang elegan

Salah satu idea terbaik untuk menghiasi chalet adalah menenangkan pencahayaan atmosfera yang akan memberikan keselesaan. Lampu lantai berhampiran sofa akan membantu menyegarkan ruang.
Menenangkan pencahayaan atmosfera

Menenangkan pencahayaan atmosfera

kembali ke menu ↑

Gambar di dinding

Lembaga
Hanya pilih bingkai kayu untuk lukisan bergaya chalet, dan letakkan gambar hitam dan putih dengan tema alpine di dalamnya. Ia akan membawa keselesaan dan suasana khas ke ruang tamu anda.
kembali ke menu ↑

Cinta untuk haiwan

Sekiranya anda suka haiwan, sudah tiba masanya untuk anda mencintai mereka melalui hiasan ruang tamu. Gunakan bantal dengan foto haiwan digital di sofa dan kerusi. Makhluk-makhluk hutan dan haiwan liar sesuai dengan sempurna dalam gaya chalet.

kembali ke menu ↑

Meja selesa

Gaya chalet menunjukkan bahawa keluarga dan kawan-kawan akan berkumpul di sekeliling meja besar di mana anda boleh bercakap dengan selesa. Untuk ini, tentu saja, ia patut menghias ruang tamu dengan meja kayu yang besar.

Meja kayu yang besar

Meja kayu yang besar

kembali ke menu ↑

Semut

Anda akan terkejut mengetahui bahawa ini adalah elemen penting dalam hiasan gaya chalet. Tanduk yang tertanam di dinding ruang tamu menambah watak spontan ke ruang anda. Mereka dengan serta-merta menghubungkan ruang tamu dengan alam semula jadi.

kembali ke menu ↑

Sentuhan gaya contourery

Cuba campurkan lama dengan yang baru. Tutup lantai ruang tamu anda dengan permaidani lembut, mangkuk rotan dan bakul penuh dengan objek semulajadi, seperti:

 • batu;
 • pokok;
 • menggantung langsir coklat di tingkap;
 • tambah lampu meja di sudut.

Idea-idea ini bukan sahaja memberi kesan yang mesra, tetapi juga membantu menekankan keunikan ruang tamu.

Perapian akan menambah kesenangan ke bilik

Perapian akan menambah kesenangan ke bilik

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk mendapatkan "chalet chic" yang misteri ini?

Anda tidak memerlukan salji yang jatuh di serpihan di jalan untuk membawa chalet ski kecil ke pedalaman anda. Berikut adalah gambaran mengenai unsur-unsur penting yang akan membantu menambah gaya chalet ke rumah anda.

kembali ke menu ↑

Gunakan bahan dan warna semula jadi.

Seperti yang anda lihat, kebanyakan chalet mempunyai banyak bahan semula jadi, seperti kayu dan batu, serta kulit dalam perabot, dan kemudian bulu dan bulu dalam aksesori.

Oleh itu, palet keseluruhan untuk dinding dan perabot anda boleh dilihat dari bahan-bahan semulajadi ini: cahaya putih dan krim, mengingatkan salji di luar, ditambah coklat dan kelabu nada, dari warna cahaya hingga ke dalam dan gelap.

Untuk mencapai "chalet chic" adalah lebih mudah jika bahan anda sudah mengandungi ciri-ciri utama - lantai kayu terbuka, balok, perapian batu atau perabot kayu (semakin lebih baik). Walau bagaimanapun, anda juga boleh menambah bahan semula jadi dengan aksesori.

Lembaga
Gunakan pokok untuk membuat ciri menggunakan log disusun dalam niche atau bakul di sebelah api. Di samping itu, hiasan dibuat oleh barangan seperti ranting pain atau koleksi kon pain untuk hiasan.
kembali ke menu ↑

Tambah tekstur dengan bulu, bulu dan bulu

Bahan semulajadi dari item no. 1 digunakan secara meluas dalam perabot lembut untuk hiasan gaya chalet. Kulit haiwan dan bulu atau tekstil bulu pendek digunakan untuk kerusi atau katil untuk menambah kelembutan, tekstur dan kehangatan yang mewah.

Kulit dan bulu haiwan adalah kemuncak gaya ini.

Kulit dan bulu haiwan adalah kemuncak gaya ini.

Lembaga
Gunakan kulit rusa sebagai penutup lantai, dan jika anda mempunyai kerusi kulit, tambahkan kulit kulit domba sebagai tempat letak tangan atau penutup.

Cari bantal rajutan dan buang pada sofa anda, atau selimut dan tweed diperbuat daripada bulu asli. Atau bagaimana pula dengan keranjang yang dikait untuk penyimpanan.

kembali ke menu ↑

Bawa beberapa kain tradisional yang berpola.

Sama seperti tekstur semula jadi, anda boleh menanamkan beberapa lukisan tradisional dalam perabot lembut untuk menambah minat visual.

Corak klasik seperti Fair Isle, kepingan salji gaya keping atau tartan semuanya menambah perasaan menyendiri ski, dan semua ini kini sangat popular dalam reka bentuk dalaman, jadi anda akan dapati banyak aksesori berpola seperti itu di kedai-kedai.

Bilik tidur yang selesa dengan ruang kerja

Bilik tidur yang selesa dengan ruang kerja

kembali ke menu ↑

Sumber beberapa aksesori untuk rusa

Bercakap tentang trend di pedalaman, aksesori fesyen yang popular untuk rusa. Menambah barang-barang yang mudah diakses ke ruang tamu atau bilik tidur akan membantu mewujudkan suasana rumah ski.

Pilih bantal atau katil dengan imej rusa atau tema rusa, gantung adegan dengan rusa di dinding. Gunakan tanduk, meletakkannya dengan longgar di pinggir atau melampirkannya ke dinding. Anda juga boleh mencari reka bentuk cermin dan lilin menggunakan tanduk.

Jika anda bukan penyokong kepala rusa yang realistik, terdapat banyak spesies moden yang diperbuat daripada bahan lain, seperti logam, kertas atau kadbod.

kembali ke menu ↑

Jangan lupa lampu, lampu dan lilin

Menambah lampu lembut adalah hujung yang terakhir, kerana penting untuk mewujudkan suasana yang benar-benar selesa.

Lembaga
Gunakan lampu atau dua daripada lampu utama (anda boleh menggunakan lampu dengan tema rusa!). Dan tambah cahaya yang mencukupi di sekitar cermin atau perapian (bukan mentol LED lebih baik menggunakan mentol panas untuk cahaya yang lebih lembut).

Sudah tentu, anda juga peminat tanglung kaca di bawah lilin. Kumpulan mereka bersama, menggabungkan saiz yang berbeza untuk suasana yang benar-benar alpine.

Bahagian dalaman gaya Chalet

Suasana tenang dan ketenangan

8 Skor Jumlah
Rumah impian - bagaimana sebenarnya?

Baru-baru ini, lebih dan lebih kerap, rumah-rumah sedemikian menjadi realiti: bilik-bilik yang luas, tingkap-tingkap besar, interior yang menakjubkan. Dalam artikel ini kami telah mengumpulkan segala-galanya supaya pemahaman anda tentang rumah ini lebih dekat kepada anda, dan anda ingin mencari anda di sana. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
7
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Keselesaan dan kehangatan
 • Suasana berprestij pepejal
 • Kebolehpercayaan dan kepraktisan
Cons
 • Atmosfera tidak sesuai untuk minimalis
 • Rumah itu sepatutnya mempunyai banyak kayu pepejal mahal
 • Tidak sesuai untuk iklim panas
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk