Bahagian ruang tamu kecil: 190+ (Foto) Idea moden (perabot, kertas dinding, zon)

Ruang tamu - salah satu bilik yang paling penting, yang perlu dilengkapkan walaupun dengan kekurangan ruang bebas. Kawasan kecil mengenakan banyak larangan, tetapi pada saat yang sama memberikan dorongan kepada manifestasi fantasi dan penjelmaan dari solusi desain yang tidak biasa. Untuk mengatasi tugas mewujudkan ruang tamu yang selesa dan cukup berfungsi agak mampu, jika anda mempunyai maklumat yang diperlukan.

Kandungan artikel ini:

Pendekatan mudah atau rumit untuk menangani isu ini

Mewujudkan ruang tamu asal di alun-alun kecil sangat sukar. Penyelesaian bukan standard serta teknik khas akan digunakan.

Pilihan paling mudah untuk "menambah" ke ruang tamu anda adalah untuk membongkar dinding (atau sebahagian daripadanya). Perkembangan itu akan dicapai dengan menggabungkan ruang tamu dengan dapur atau dari salah satu bilik bersebelahan.
Memilih penyelesaian tersuai

Memilih penyelesaian tersuai

Pendekatan yang rumit adalah penjelmaan keputusan yang luar biasa di kawasan yang telah diketepikan untuk ruang tamu pada mulanya. Untuk ini, permainan dengan warna dan warna digunakan, pilihan perabot yang sesuai, aksesori.

kembali ke menu ↑

Di mana untuk bermula?

Penciptaan mana-mana bahagian dalaman bermula dengan reka bentuk seks, siling, dinding, dan juga pilihan perabot. Menggariskan arah utama reka bentuk, anda boleh pergi ke butiran.

Kami menggabungkan lantai dan siling dengan pedalaman

Kami menggabungkan lantai dan siling dengan pedalaman

 

Sekiranya ruangan ruang tamu tidak hanya bersaiz kecil, tetapi juga memerlukan gabungan beberapa zon fungsional yang berbeza, maka faktor ini harus diambil kira sejak awal reka bentuk. Pengezonan, jika perlu, dilakukan dengan menggunakan teknik berikut:

 • organisasi khusus;
 • penempatan barang-barang perabot yang kompeten;
 • penggunaan kertas dinding dalam beberapa warna;
 • pembahagian;
 • penggunaan lampu pelbagai orientasi dan organisasi;
 • organisasi podium di bahagian bilik;
 • menggabungkan ruang tamu dengan balkoni.

Penempatan partition

Penempatan partition

Perkara utama dalam mewujudkan ruang tamu adalah berdasarkan pilihan yang sesuai:

 • Pencahayaan.
 • Julat warna.
 • Perabot.
 • Aksesori.

kembali ke menu ↑

Hiasan dinding: manipulasi dengan cetak dan warna

Salah satu cara yang paling popular untuk reka bentuk dinding adalah melekat. kertas dinding. Untuk mewujudkan dalaman yang berjaya, pereka memilih warna cahaya. Gamma pastel akan menghasilkan kesan ruang bebas, ruang, cahaya.

Selalunya dinding ditutup dengan dinding

Selalunya dinding ditutup dengan dinding

kembali ke menu ↑

Cetakan

Cetakan untuk ruang tamu harus dipilih warna yang kecil, tidak terang, dan mempunyai reka bentuk ringkas. Ia tidak digalakkan untuk memperkenalkan unsur-unsur terang yang besar ke pedalaman bukan sahaja apabila menghiasi dinding, tetapi sebagai aksesori. Corak besar di dinding akan mewujudkan kesan ruang sempit yang kecil.

Lembaga
Untuk meletakkan saiz kecil, adalah penting untuk tidak membebankannya dengan butir-butir, termasuk lukisan, butiran. Agar ruang itu harmoni, adalah wajar untuk tidak menggunakan cetakan dalam kuantiti yang banyak. Jika kertas dinding dipilih dalam corak kecil, maka langsir, serta pelapis, adalah pilihan terbaik untuk menjadi kosong. Dan sebaliknya.
Lebih baik tidak memilih kertas dinding dengan lukisan yang besar.

Lebih baik tidak memilih kertas dinding dengan lukisan yang besar.

kembali ke menu ↑

Warna

Teduh cahaya yang menguasai ruang tamu mungkin kelihatan membosankan dan tidak menarik. Mencairkan kawasan "hambar" itu perlu untuk hiasan yang luar biasa, penggunaan penyelesaian asal. Beberapa warna dalam reka bentuk bilik akan membantu mewujudkan suasana dinamik dan juga meningkatkan kesejahteraan.

Apabila menggunakan pelbagai warna, cuba hadkan nombor mereka kepada lima. Pilihan yang baik - penggunaan pewarnaan kecerunan.
Wallpaper ringan mungkin kelihatan membosankan

Wallpaper ringan mungkin kelihatan membosankan

Shadow pastel mempunyai banyak nada dan midtones. Pilihan yang paling sesuai untuk ruang tamu harus berdasarkan pada konsep bilik itu sendiri, kecerahan lampu dan benda-benda yang ada di dalam bilik.

Warna-warna hangat dengan kelembutan kekuningan mempunyai kesan menenangkan pada sistem saraf, mereka kelihatan neutral. Mereka membolehkan anda membuat latar belakang sejagat di ruang tamu.

Warna sejuk, digabungkan dengan hangat, boleh digunakan di bilik kecil tanpa bahaya menjadikannya tidak nyaman dan sejuk. Warna hangat dan sejuk apabila digabungkan dengan warna putih membolehkan anda membuat terang, selesa untuk ruang tamu. Putih boleh dimasukkan sebagai aksen.

Warna putih dominan

Warna putih dominan

Warna sejuk termasuk:

Warna dalaman sejuk

Warna dalaman sejuk

Nada hangat termasuk yang berikut:

 • emas;
 • berpasir;
 • ocher;
 • merah jambu;
 • beige;
 • pic dan sebagainya

Kombinasi warna klasik

Kombinasi warna klasik

Lembaga
Bagi bilik-bilik menghadap sebelah utara, lebih baik memilih warna hangat sebagai yang utama. Untuk tingkap solar anda boleh memberi perhatian kepada warna-warna sejuk, "memadamkan" sejumlah besar cahaya matahari.
kembali ke menu ↑

Cadangan untuk reka bentuk ruang tamu

Petua praktikal:

 • Warna-warna cerah akan memperluaskan ruang.
 • Cetakan yang mempunyai orientasi corak mendatar secara visual "merendahkan" siling.
 • Warna cerah dapat digunakan sebagai warna pendamping ketika menempatkan aksen.
 • Dengan kehadiran haiwan peliharaan, lebih baik memilih kertas dinding dengan cetakan kecil (sebagai contoh, dengan kesan penyemburan), serta lapisan atas bertekstur. Pendekatan ini akan membolehkan anda menyembunyikan kerosakan kecil yang disebabkan oleh haiwan.
 • Strip menegak atau corak lain yang bergerak ke atas secara visual meningkatkan ketinggian siling, tetapi boleh menyembunyikan kawasan tersebut.

Warna-warna cerah akan memperluaskan ruang.

Warna-warna cerah akan memperluaskan ruang.

kembali ke menu ↑

Pemilihan salah satu dinding: cermin dan kertas dinding

Sekiranya anda perlu "menolak" ruang tamu ruang tamu, anda boleh menggunakannya cermin. Mereka tidak seharusnya kecil, tetapi besar, yang membolehkan untuk mewujudkan kesan perspektif. Sebagai contoh - penggunaan perabot dengan fasad cermin atau meletakkan permukaan cermin di atas sofa.

Tembok menonjolkan dengan kertas dinding foto - Sambutan yang bergaya dan berkesan. Melekat kertas fotowall akan membantu membetulkan bentuk bilik yang tidak teratur, dan juga memperhatikan reka bentuk asal. Imej tiga dimensi akan membantu penglihatan secara visual memberi ruang persegi atau mengimbangi ruang sempit ruang tamu.

Pilih dinding dengan wallpaper foto

Pilih dinding dengan wallpaper foto

Lembaga
Di samping dinding, cermin, anda boleh mengatur siling di ruang tamu.

Pemilihan salah satu dinding ruang tamu di kawasan rekreasi dengan warna cerah atau corak wallpaper yang menarik akan membantu memberi dinamisme bilik. Berhampiran dinding ini, anda boleh meletakkan barang asal reka bentuk hiasan.

kembali ke menu ↑

Justifikasi partisi dengan ruang ruang yang terhad

Sekiranya ruang tamu mempunyai kawasan kecil, bagaimanakah pembahagiannya dengan bantuan partition tambahan? Jika perlu, letakkan di dalam bilik yang sama beberapa zonSebagai contoh, rekreasi dan penerimaan para tetamu, pembahagian itu mungkin dibenarkan sepenuhnya.

Penggunaan partisyen yang dibenarkan

Penggunaan partisyen yang dibenarkan

Pemisahan di ruang tamu boleh terdiri daripada dua jenis utama:

 • Hiasan.
 • Fundamental.

Pemisahan boleh membentuk asal gerbang, pergi ke niche yang menarik, menonjolkan warna dan bahan.
Pemisahan boleh mempunyai bentuk yang paling menarik.

Pemisahan boleh mempunyai bentuk yang paling menarik.

kembali ke menu ↑

Sekatan hiasan

Mereka memainkan peranan bukan sahaja berfungsi, zon bilik, tetapi juga hiasan. Mereka boleh dibuat menggunakan kaca, penyangkut manik, helai kain, dll. Atau rak dengan rak terbuka untuk buku, cenderahati, akuarium, dan lain-lain boleh digunakan.

Jika dipilih kaca, keutamaan yang paling biasa diberikan kepada versi matte, sebagai yang paling sejagat. Kesan matte tidak memberikan ketelusan penuh, melainkan melangkau warna dan boleh digabungkan dengan gaya yang paling.

Fungsi partition hiasan

Fungsi partition hiasan

kembali ke menu ↑

Partisyen asas

Padat, dibuat selama bertahun-tahun, partition tersebut memainkan peranan dinding ini. Mereka boleh dipercayai, tetapi mempunyai kelemahan mereka:

 • menduduki banyak ruang;
 • menjejaskan pencahayaan semulajadi bilik, terutamanya jika terdapat hanya satu tetingkap di dalamnya;
 • mereka sangat sukar untuk dibongkar dan hampir mustahil untuk bergerak.

Di sini partition memainkan peranan dinding sebenar.

Di sini partition memainkan peranan dinding sebenar.

Untuk ruang tamu kecil, partition fundamental bukanlah pilihan terbaik.. Ia boleh digunakan hanya dalam kes-kes di mana opsyen lain tidak mungkin dilaksanakan.

kembali ke menu ↑

Siling: "meningkatkan" ketinggian

Reka bentuk siling menjejaskan persepsi seluruh bilik. Dengan ketinggian kecil dinding ruang tamu perlu meninggalkan reka bentuk pelbagai peringkat kompleks dan warna gelap. Yang lebih ringan teduh, lebih baik.

Berikan siling sombong

Berikan siling sombong

Perasaan ruang dapat dibuat dengan menggunakan ilusi optik dalam bentuk cetakan pada struktur ketegangan. Keutamaan adalah lebih baik untuk memberikan satin atau selesai berkilat, yang secara visualnya menambah saiz ruang tamu. Permukaan matte kelihatan lebih tradisional. Tetapi dengan pencahayaan yang betul, mereka juga dapat "menaikkan" siling.
kembali ke menu ↑

Hiasan lantai

Jika ada peluang untuk meninggalkan permaidani di ruang tamu kecil, lebih baik untuk melakukannya. Permaidani di atas lantai boleh menghancurkan ruang dan mewujudkan kesan kekacauan.

Lebih baik lakukan tanpa permaidani

Lebih baik lakukan tanpa permaidani

Jika permaidani diperlukan, adalah disyorkan untuk mencuba reka bentuk pedalaman berdasarkan model segi empat mudah. Segi empat tepat boleh menyelaraskan ruang dan memberikan bentuk yang betul.

Lembaga
Keutamaan adalah lebih baik untuk memberikan salutan monokrom atau mempunyai peralihan yang lancar dari gelap ke nada yang lebih ringan.
kembali ke menu ↑

Menggabungkan ruang tamu dengan dapur

Pilihan ini dianggap penyelesaian yang agak mudah untuk masalah ruang kecil. Gabungan dua bilik boleh dilakukan dengan bantuan pembukaan lanjutan antara bilik atau dalam bentuk lengkungan, digabungkan dengan kaunter bar.

Dalam kes ini, zon ruang boleh ditekankan oleh reka bentuk yang berbeza dari dinding, lantai dan juga siling, serta penggunaan tekstur dan warna yang berbeza. Generalisasi reka bentuk boleh dicapai dengan sejenis "mengalir" warna dari satu bilik ke bilik lain dengan perbezaan nada atau corak. Pada masa yang sama premis yang digabungkan harus dianjurkan dalam gaya yang sama.
Pilihan menggabungkan dapur dengan ruang tamu

Pilihan menggabungkan dapur dengan ruang tamu

Lembaga
Pemisahan visual dapur dan ruang tamu juga dapat ditekankan oleh tirai manik kayu atau kain gas berkumpul di satu pihak.

Jika ruang tamu digabungkan dengan dapur, maka anda harus mempertimbangkan dengan berhati-hati pilihan lantai. Mungkin permaidani dengan tidur lama dalam kes ini perlu dikeluarkan, meninggalkan lamina atau linoleum di ruang tamu terbuka.

Berhati-hati ketika memilih lantai

Berhati-hati ketika memilih lantai

Lantai dapur mungkin berbeza dari bahan hiasan lantai ruang tamu. Untuk dapur adalah jubin bukan slip yang lebih sesuai. Ia mempunyai rintangan yang tinggi terhadap tekanan, termasuk air.

kembali ke menu ↑

Ilusi optik: memilih perabot yang betul

Penggunaan teknik reka bentuk membolehkan pembetulan visual bilik. Salah satu ilusi optik - pilihan perabot saiz kecil.

kembali ke menu ↑

Perkara utama untuk ditekankan

Pusat komposisi boleh menjadi sofa atau, misalnya, ruang makan. jadual. Sekiranya perabot besar dikelilingi oleh yang lebih kecil (kerusi, kerusi kecil, dan lain-lain), maka komposisi itu tidak akan kelihatan terlalu banyak.

Aksen yang betul

Aksen yang betul

kembali ke menu ↑

Adakah anda mempunyai rancangan?

Penempatan barang-barang dalaman terbaik dilakukan mengikut rancangan. Ini akan mengedarkan ruang bebas dengan betul, dan mengelakkan memperoleh item yang tidak diperlukan.

Jadual dan almari untuk ruang tamu harus kecil dan padat. Sofa besar mencipta keselesaan, tetapi mungkin tidak dapat diletakkan di kawasan yang kecil.

Lembaga
Penyelesaian yang baik boleh menjadi versi lipatan sofa. Ini akan membolehkan anda mengaturkan katil tambahan untuk ahli keluarga atau tetamu.
Pilihan yang baik - sofa lipat

Pilihan yang baik - sofa lipat

Perabot, yang dianjurkan sebagai transformer, akan membantu "menipu" ruang:

 • jadual dengan mekanisme gelongsor atau lipat;
 • sofa lipat;
 • kerusi yang boleh menukar saiznya;
 • perabot modular.

kembali ke menu ↑

Sudut sofa: ya atau tidak?

Sekiranya saya memilih sofa sudut untuk ruang tamu? Ia secara ekonomi mengisi ruang dan ringkas ditempatkan di sebuah bilik kecil. Of the minuses - tidak mustahil dari penyusunan semula, kerana saiz ruang tamu mengenakan sekatan yang teruk.

Sofa penjuru di ruang tamu kecil

Sofa penjuru di ruang tamu kecil

Sistem penyimpanan tambahan boleh diatur dalam bentuk laci di bawah sofa, dalam bentuk gantung di dinding.. Walaupun saiznya kecil, anda juga dapat mencari sebuah almari di ruang tamu.

kembali ke menu ↑

Simpan ruang di ruang tamu

Adalah penting untuk mematuhi peraturan bahawa semua unsur yang masuk ke pedalaman tidak sepatutnya kelihatan rumit. Yang terbesar di antara mereka lebih baik terletak di sepanjang dinding.

Pendekatan ini akan menjimatkan ruang kosong dengan mengeluarkan semua yang tidak perlu dari tempat terbuka rak. Pintu cermin akan menjadi penyelesaian yang baik, jumlah penambahan visual. Sekiranya cermin tidak sesuai dengan pedalaman, anda boleh cuba memperkenalkan model pedalaman dengan kaca kaca pada bahagian depan atau corak yang berjalan di hadapan kabinet.

Adalah lebih baik untuk tidak membebani dan bilik yang sangat kecil

Adalah lebih baik untuk tidak membebani dan bilik yang sangat kecil

Dinding perabot padat, terletak di sepanjang salah satu dinding di ruang tamu, akan mengambil terlalu banyak ruang kosong. Adalah lebih baik untuk menggantikannya dengan slaid dengan rak cahaya terbuka yang mempunyai organisasi mudah dan sekurang-kurangnya elemen hiasan.

Perabot terbaik ditetapkan untuk memilih warna cahaya, digabungkan dengan sentuhan dinding. Rak terbuka boleh digunakan dalam kuantiti terhad.

Perabot menetapkan warna cahaya

Perabot menetapkan warna cahaya

kembali ke menu ↑

Tiada siapa yang membatalkan kepraktisan

Sebuah pedalaman yang cantik, di mana ia tidak memalukan untuk mengalu-alukan tetamu, tentu saja, baik, tetapi bagaimana dengan kepraktisan? Malah di ruang tamu kecil harus menyediakan tempat untuk buku kegemaran anda dan CD dengan muzik, rak untuk meletakkan pameran koleksi atau cenderahati anda dari negara-negara yang jauh.

Sistem simpanan mesti hadir, sekurang-kurangnya dalam jumlah minima. Ini amat penting sekiranya seluruh pangsapuri kecil bersaiz. Dengan kemungkinan bahawa tetamu akan bermalam, sofa lipat diperlukan.

Apabila ada tempat untuk tetamu

Apabila ada tempat untuk tetamu

kembali ke menu ↑

Perapian di ruang tamu ruang tamu

Sebilangan kecil perabot boleh dicairkan dengan susunan hiasan. perapian, pemasangan lampu lantai asal atau pengenalan barang-barang lain yang akan mencairkan keadaan. Rak kaca dan atas meja jadual memberikan kemudahan reka bentuk. Tetapi pilihan ini tidak sesuai untuk keluarga yang mempunyai anak kecil.

Lembaga
Kaki di dalam bilik lebih baik digunakan untuk susunan perabot. Dan jangan biarkan mereka kosong.
Perapian di pedalaman

Perapian di pedalaman

kembali ke menu ↑

Pilihan pencahayaan

Mewujudkan latar belakang ruang tamu dan pilihan perabot - perkara utama pedalaman. Tetapi tanpa pencahayaan yang sepatutnya, segala usaha yang dilakukan mungkin tidak mempunyai kesan.

Besar besar candelier - tambahan hebat ke bilik yang luas, tetapi tidak sesuai untuk kawasan ruang tamu yang terhad. Sebagai pilihan yang baik, pertimbangkan lampu sorot. Penyelesaian ini bukan sahaja praktikal, tetapi juga berkaitan dengan trend fesyen dalam reka bentuk dalaman.

Chandelier - pelengkap sempurna untuk reka bentuk.

Chandelier - pelengkap sempurna untuk reka bentuk.

Pencahayaan tempat boleh berjalan di sepanjang tepi siling, diletakkan di sekitar perimeter struktur pelbagai peringkat, menyerlahkan podium. Tujuan utama perancangan pencahayaan adalah untuk menghalang pembentukan sudut gelap gelap.

kembali ke menu ↑

Gaya reka bentuk bilik tamu

Kerukunan reka bentuk dapat dicapai dengan menggabungkan semua elemen sesuai dengan gaya tertentu.

kembali ke menu ↑

Minimalisme

Selalunya untuk ruang tamu kecil lebih disukai. minimalisme. Ia dicirikan oleh bentuk laconic, ketepatan dan sebilangan kecil perabot.

Apabila semuanya dalam gaya minimalism

Apabila semuanya dalam gaya minimalism

Bahan-bahan moden dan hiasan minimum di pedalaman minimalis harus digabungkan dengan warna neutral. Keuntungan boleh diberikan kepada bentuk perabot mudah.

kembali ke menu ↑

Provence

Untuk Provence dicirikan oleh ruang besar, kelimpahan udara dan perpaduan dengan alam semula jadi. Kemudahan gaya boleh sukar diatur di kawasan kecil, terutama dengan siling rendah dan pencahayaan semula jadi yang tidak mencukupi.

Reka bentuk bilik sedemikian mungkin menyerupai gudang perkara kerana kawasan yang terhad dan kelimpahan segala macam aksesori yang terdapat di Provence. Untuk ruang kecil, anda perlu cuba untuk tidak membuat perabot bilik dan tidak menggunakan terlalu banyak unsur hiasan.
Kemudahan Provence

Kemudahan Provence

Dalam reka bentuk dinding adalah lebih baik untuk memberi kelebihan kepada hiasan plaster, warna pastel cahaya, ciri selatan Perancis dan cetakan bunga kecil pada elemen tekstil.

Perabot berumur adalah salah satu ciri arah Provence dalam reka bentuk ruang tamu. Permainan silau solar pada permukaan dicapai dengan menggunakan warna terang pada permukaan perabot antik (atau buatan berumur).

Provence memerlukan penggunaan bahan semula jadi dalam mewujudkan pedalaman: dari reka bentuk dinding dan siling kepada aksesori.
Bahan semulajadi

Bahan semulajadi

kembali ke menu ↑

Klasik

Pedalaman klasik di kawasan yang terhad sangat sukar untuk dicipta sepenuhnya. Klasik memerlukan perabot yang padat dengan kualiti yang baik, penggunaan bahan semula jadi dan warna mulia.

Dalam hiasan dalaman ini tidak banyak. Antik dan barang-barang dengan sejarah sangat sesuai untuk hiasan:

 • berat candlesticks;
 • antik jam;
 • patung porselin;
 • peti besi bertatahkan, dll.

Klasik asal dan abadi

Klasik asal dan abadi

Kawasan kecil perlu digunakan dengan jimat, perabot memerlukan sedikit:

 • sofa;
 • sepasang kerusi;
 • meja kopi.

Dibenarkan organisasi perapian tiruan. Hiasan dinding adalah wajar untuk dilakukan dengan menggunakan kayu atau warna klasik kertas dinding.

Berikan kemuliaan dengan barangan hiasan yang mahal

Berikan kemuliaan dengan barangan hiasan yang mahal

kembali ke menu ↑

Berteknologi tinggi

Butiran moden dan permukaan logam bersalut krom dalam gaya. berteknologi tinggi dilengkapi dengan peralatan elektronik dan penamat yang cerah. Pendaftaran dalam gaya ini paling disukai oleh keluarga muda dan orang aktif.

kembali ke menu ↑

Gaya Jepun

Borang cubaan perabot yang rendah di Malaysia Jepun Gaya ini dilakukan dalam warna semulajadi yang terang dan gelap. Hiasan mesti mematuhi tradisi Jepun:

 • imej hieroglif;
 • pasu;
 • ikebana;
 • bansai;
 • skrin Jepun tradisional dan elemen ciri lain.

kembali ke menu ↑

Cadangan

Penjimatan ruang dan penggunaannya yang rasional perlu termasuk susunan yang sesuai bagi setiap objek:

 • tv lebih baik untuk digantung di dinding percuma di seberang sofa;
 • menyerlahkan reka bentuk tingkap, tetapi tanpa rasa bersemangat;
 • adalah wajar untuk memilih nipis tulle; Elakkan tirai berat;
 • Jepun disyorkan langsirroll;
 • dengan sejumlah besar hiasan, reka bentuk dinding harus bersifat neutral;
 • Akuarium adalah lebih baik untuk memilih bentuk yang rata.

Menggunakan teknik rekabentuk tersenarai dan menunjukkan imaginasi, anda boleh mencapai kesan yang mengagumkan.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Kami mengemas kini reka bentuk ruang tamu

Ruang tamu ruang tamu

Penyelesaian siap untuk reka bentuk anda

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.5 Skor Jumlah
Kami mewujudkan kesenangan di ruang tamu kecil

Membuat ruang tamu kecil - proses kompleks yang memerlukan pengambilan keputusan yang bermaklumat. Dengan pendekatan seimbang untuk mewujudkan pedalaman, ada kemungkinan untuk mewujudkan kesenangan yang menggabungkan kemudahan dan keselesaan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Ia memerlukan sedikit bahan penamat.
 • Ruang kecil lebih mudah dikekalkan.
 • Keupayaan untuk menjadi kreatif
Cons
 • Perancangan awal diperlukan
 • Penggunaan terhad cetakan dan elemen terang
 • Tidak semua set perabot akan berjaya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk