Reka bentuk dalaman dengan kertas dinding kelabu (140+ Foto): Peraturan umum untuk pemilihan dan gabungan

Kertas dinding di bawah naungan kelabu secara visual mengembangkan ruang, mencipta ruang dalaman yang tidak menandakan dapur, lorong, ruang tamu dan bilik tidur.

Kandungannya:

Kaedah untuk reka bentuk pelbagai bilik dinding kertas berwarna abu-abu

Kekurangan suhu warna yang jelas dan pelbagai warna menjadikannya mudah untuk digabungkan kelabu tutup dengan tekstil yang cerah, untuk memberi ruang kepada skim warna yang lebih terang atau neutral. Bergantung pada tepu nada, grafit kertas dinding boleh digunakan sebagai latar belakang untuk gambar terang, cermin, stuko, atau menjadi elemen utama reka bentuk dinding "kosong".

Kelabu tidak membosankan

Kelabu tidak membosankan

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Kebanyakan bangunan baru mempunyai miniatur sempit lorong-lorong bentuk segi empat tanpa sumber tambahan cahaya semulajadi. Reka bentuk dalaman dengan visual grafit yang terang visual visual mengembang ruang, dan anda perlu menggunakan lampu lantai tambahan dan sconces dinding untuk membuat interior terlihat lebih ramah.

Tekstur. Pedalaman dilengkapkan dengan kertas dinding dengan pelepasan ketara, yang secara visual menyelaraskan dinding, menjadi elemen terang dari hiasan bilik. Sebagai contoh, tiruan bertekstur plaster dalam kombinasi dengan berkilau kecil mencipta gaya retro, digabungkan dengan aksesori besar yang diperbuat daripada logam, semulajadi kayu.
Hiasan Lorong menggunakan foto

Hiasan Lorong menggunakan foto

Bahan. Yang paling mudah untuk memasang dan menjaga - kertas dinding bukan tenunan atau ringan berdasarkan serat tekstil. Bahan ini menghasilkan kesan kertas dinding "damask", memberikan keselesaan lorong.
Mewarna. Bilik-bilik kecil dihiasi dengan bahan monophonik, corak kecil. Sebagai contoh, warna geometri digabungkan dengan perabot dari sebarang gaya, membolehkan anda menghiasi dinding dengan miniatur lampu.

Lembaga
Gabungan kertas dinding kelabu gelap dengan putih atau kelabu muda dilengkapi mewujudkan ruang dalaman Scandinavian gaya. Warna gelap kayu alami digabungkan dengan kertas dinding mutiara abu-abu, warna merah jambu berdebu dan kelabu-kuning air, membentuk rasa vintaj.
Warna memberi ruang gaya klasik.

Warna memberi ruang gaya klasik.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Hiasan dalaman ruang tamu dengan menggunakan tekstur bertekstur warna ini digabungkan dengan langsir cerah, kristal besar candelierbercahaya kabinet mewujudkan gaya Empayar atau Art Deco. Pemilik pangsapuri kecil dengan bilik dapur yang digabungkan menghiasi bilik dengan warna-warna cahaya kertas dinding dengan pola yang jelas.

Tekstur. Ruang tamu biasanya membolehkan anda memilih tekstur yang ditiru meniru kain semulajadi, marmar atau kayu bertekstur. Cermin, lampu lantai, kopi atau kopi jadual. Keluarga dengan bayi dan haiwan memilih kanvas tanpa tanda untuk lukisan berwarna kelabu.
Ia mudah untuk menggabungkan penutup kelabu dengan tekstil yang terang.

Ia mudah untuk menggabungkan penutup kelabu dengan tekstil yang terang.

Tint. Dinding ruang tamu dapat disisipkan dengan warna kelabu yang lebih dalam: grafit, kelabu-hijau. Bahagian dalaman ini dihiasi dengan tekstil ringan: bedspreadslangsir permaidani. Memilih warna untuk ruang tamu, berhenti pada warna yang lebih tepu hijau, zaitun, yang mempunyai keamatan yang sama dengan nada utama.
Perhiasan itu. Ruang tamu yang luas akan dihiasi dengan kertas dinding bunga besar dan corak geometri. Bilik lounge kecil dihiasi dengan kertas dinding berwarna kelabu-putih bertekstur.

Lembaga
Gabungan beberapa jenis kertas dinding di zon warna abu-abu di ruang lorong zon untuk rekreasi dan penerimaan tetamu. Sebagai contoh, meletakkan sofa untuk tetamu dan tv dalam satu setengah bilik, ia boleh dihiasi dengan kertas dinding neutral. Buku rak, meja kopi dan kerusi membuat zon untuk komunikasi dengan tetamu, yang menarik dinding warna kelabu yang kaya.
Di pedalaman ruang tamu

Di pedalaman ruang tamu

kembali ke menu ↑

Dapur

Bilik dapur di pangsapuri bandar digunakan untuk memasak, bersantai dan menerima tetamu. Coatings dengan tekstur lancar dalam warna kelabu memungkinkan untuk memilih perabot dalam warna tepu, dengan selesa menempatkan peralatan dimensi, untuk menggabungkan beberapa gaya dalam satu kawasan. Wallpaper untuk dapur harus mudah dicuci, tahan terhadap bahan kimia dan pembersihan basah.

Tekstur. Permukaan lancar dan padat bahan yang mengandungi serat semulajadi kelihatan mahal, tahan terhadap suhu biasa yang melampau. Penghalusan ke pedalaman akan memberikan kelegaan pada penutup dinding, kehadiran kilauan halus bersinar atau hiasan.
Pilihan yang menarik untuk dapur

Pilihan yang menarik untuk dapur

Bahan. Menyentuh dinding dinding dapur dengan kandungan fiberglass yang tinggi membolehkan anda sentiasa membersihkan bahan tanpa menjejaskan penampilan. Bahan bukan tenunan biasa mudah dipasang, tetapi mereka kurang toleran pembersihan tetap dengan detergen yang agresif.
Mewarna. Kebanyakan dinding dapur diduduki oleh perabot terbina dalam, apron, peralatan dimensi, jadi lebih baik memilih kertas dinding untuk dipadankan dengan façade dapur.

Lembaga
Pemilik perkakas rumah putih memberikan bahagian dalaman tepu, menggabungkan warna memimpin dan pearlescent dengan tekstil berwarna wain, facades dapur kuning air, kelabu kelabu-kelabu. Warna asfalt gelap memerlukan pemasangan candelier yang kuat, lampu yang dibina ke dalam perumah perabot.
Pengendalian bilik

Pengendalian bilik

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Bilik tidur ini sesuai untuk gulungan hiasan dengan corak yang besar, tekstur yang ketara dan bersinar tambahan (berkilau, rhinestones, percetakan skrin sutra). Perabot bilik tidur terhad kepada katil atau sofa, almari pakaian dan meja di tepi katil, sehingga dinding dihiasi dengan perhiasan terang dengan saiz yang besar.

Tekstur. Pemilihan kain dengan tekstur yang nyata mengalih perhatian perhatian dari dinding yang tidak merata, mewujudkan lebih banyak pedalaman tepu, digabungkan dengan perabot kerusi berlapis ringan dan tekstil yang bersifat netral. Kain itu boleh meniru kain beludru yang padat, serat semulajadi, selalunya dihiasi dengan percetakan skrin sutra.
Mawar terang sebagai kemuncak pedalaman

Mawar terang sebagai kemuncak pedalaman

Bahan. Bilik tidur itu selesai dengan kain damar, velor tebal, merasakan, dan bahan vinil. Bingkai mural berbulu itu berbunyi, mewujudkan suasana yang lebih lembut, santai di dalam bilik.
Mewarna. Peralihan kecerunan lembut dan warna yang berbeza memeriahkan pedalaman, mewujudkan dalaman yang lebih moden. Abstrak, lukisan bunga yang digabungkan dengan tekstil dalam gaya vintaj, membentuk pedalaman. provensivintaj

Lembaga
Dinding kelabu geometri meniru bahan semulajadi digabungkan dengan lantai yang diperbuat daripada kayu oak dan warna cahaya kayu yang lain. Rangkaian berwarna kelabu-beige, dihiasi dengan poster dengan lukisan abstrak, membentuk interior eklektik terang.
Di bahagian dalam bilik tidur

Di bahagian dalam bilik tidur

kembali ke menu ↑

Pilihan perhiasan

Wallpaper monophonik warna grafit cahaya secara visual meningkatkan ruang, digabungkan dengan warna gelap dan cahaya tekstil, perabot. Sebagai contoh, peralihan lancar dari teduhan kelabu dijalankan dengan bantuan plaster hiasan, dinding abu-abu neutral boleh dengan mudah dicipta dengan bantuan kanvas kertas nipis.

kembali ke menu ↑

Kertas dinding cair

Plaster hiasan sesuai untuk menghias dinding walaupun di bangunan baru dan rumah negara. Bahan meniru marmar, plaster plaster piawai, menghasilkan kesan tekstur yang jelas di dinding. Dinding kertas cecair mentolerir pembersihan harian dengan bahan kimia, cuci dengan baik dan cacat visual secara visual di dinding.

Gaya Provence

Gaya Provence

Warna kertas dinding cecair disyorkan untuk memilih dengan peralihan kecil. Sebagai contoh, bahagian bawah dinding dibingkai dengan nada yang lebih gelap, bahagian atas di bawah naungan putih kelabu dengan penambahan hiasan. Pemasangan melibatkan penggunaan campuran selesai di dinding, jadi gambar itu boleh dibuat secara berasingan.

Lukisan pada kertas dinding cecair adalah terhad kepada perhiasan, yang dibuat kulir keriting semasa pemasangan. Reka bentuk ini tidak menarik perhatian pada dinding, berjalan lancar dengan dekorasi terang dan banyak lampu tambahan di dalam bilik
.

Lembaga
Meliputi dengan kertas dinding cecair mencipta ruang pejabat "sejuk", jadi dianjurkan untuk menghias tingkap dengan langsir yang subur, untuk memilih upholsteri bertekstur untuk perabot di dalam bilik. Selimutnya mudah untuk dapur dalaman atau dewan yang digunakan secara intensif setiap hari.
Gaya moden di pedalaman

Gaya moden di pedalaman

kembali ke menu ↑

Wallpaper dengan corak

Perhiasan bunga besar tradisional menarik perhatian kepada dinding, membolehkan penggunaan aksesori dan pencahayaan tambahan. Gabungan kertas berwarna grafit dengan corak yang besar, perabot putih dan tekstil berwarna cerah berfungsi sebagai pangkalan untuk ruang dalaman yang kecil.

 • Lukisan tema. Perhiasan bunga kelihatan lebih cerah, mewujudkan suasana perayaan di dalam bilik, digabungkan dengan aksesori dalam gaya loteng, Provence. Lukisan geometri memerlukan aksesori yang lebih besar, mewujudkan pedalaman laconic, mengembangkan ruang secara visual.
 • Saiz gambar. Perhiasan besar dalam bentuk lukisan atau lithographs digabungkan dengan perabot dan tekstil warna seragam, tidak memerlukan pemasangan cermin, lukisan dalam baguettes besar dan jam besar di dinding. Sebagai peraturan, kanvas dengan corak yang luas dipilih untuk bilik-bilik yang luas dengan tingkat pencahayaan yang baik, sebilangan kecil perabot dan aksesori.

Reka bentuk bunga besar tradisional

Reka bentuk bunga besar tradisional

 • Skema warna gambar. Nada kelabu digabungkan dengan warna gamut hangat (kuning, merah, hijau) mencipta dalaman yang harmoni, sengit. Gabungan ini menjadikan dinding ruang tamu, dapur, lorong-lorong yang luas dengan candelier. Reka bentuk yang merangkum yang menggabungkan beberapa warna kelabu digunakan untuk bilik yang lebih kecil, serta untuk rehat dan relaksasi setiap hari.

Lembaga
Gulung dengan corak yang dipilih dalam nada tekstil yang digunakan untuk menghiasi bilik: langsir, bedspread, permaidani, taplak meja. Cara kedua untuk mencipta gaya yang sama adalah dengan memilih satu tema lukisan yang dibuat dalam pelbagai warna.
kembali ke menu ↑

Warna pepejal

Meliputi dinding dengan satu warna kelabu digunakan dalam persekitaran pangsapuri kecil, bilik dengan pencahayaan yang rendah. Kanvas warna tunggal digabungkan dengan banyak elemen hiasan di dinding: lukisan, jam dinding besar, cermin, dan pemasangan.

 • Pemilihan warna. Suhu dan tepu warna harus sedikit lebih rendah daripada kepingan perabot di sekelilingnya, di mana ruang akan kelihatan lebih besar. Sebagai contoh, kertas dinding berwarna kelabu-putih dalam kombinasi dengan perabot gelap membuat pedalaman Scandinavia yang ketat, banyak elemen logam membentuk gaya loteng.

Kanvas monokrom dikombinasikan dengan banyak elemen hiasan

Kanvas monokrom dikombinasikan dengan banyak elemen hiasan

 • Pilihan tekstur. Kanvas monokrom dengan topeng keterangan palsu tidak jelas cacat dinding, memberikan kecanggihan ruang. Sebagai contoh, kertas dinding untuk lukisan, meniru gabus atau salutan linen, digunakan di bahagian dalam ruang tamu, perpustakaan, bilik darjah.
 • Berpakaian. Anda boleh mempelbagaikan reka bentuk dinding dengan bantuan fillet besar-besaran nada yang lebih ringan, papan lantai besar yang diperbuat daripada kayu semula jadi, pemasangan poster dan cermin pada permukaan dinding.

Suhu warna kertas dinding dan perabot biasa mestilah sama, mewujudkan imej lengkap dari keseluruhan bilik. Sebagai contoh, lampu siang hari yang sejuk digabungkan dengan warna grafit mutiara digunakan untuk pedalaman di latitud utara dengan tahap cahaya semulajadi yang rendah.
Pilihan monophonik

Pilihan monophonik

kembali ke menu ↑

Pemilihan warna

Nada grafit klasik memerlukan penambahan lampu dan aksesori, digunakan dalam hiasan bergaya yang meniru reka bentuk laconic. Dinding salutan dengan nada kelabu digabungkan dengan warna tambahan kelihatan lebih selesa dan berwarna-warni:

Bergantung kepada ketepuan warna utama, dinding kelihatan lebih cerah atau ketat, moden atau vintaj.

Lembaga
Warna gelap yang kaya digunakan untuk menghiasi ruang tamu dan dapur: pencahayaan yang banyak menghasilkan suasana perayaan. Bilik-bilik kecil, padat berantakan dengan perabot dan overloaded dengan aksesori, dihiasi dengan wallpaper nada cahaya: kelabu-kuning air, kelabu-putih.
Dewan masuk yang bergaya

Dewan masuk yang bergaya

kembali ke menu ↑

Kertas dinding berwarna kelabu di pedalaman

Kain untuk hiasan bilik, dapur dan lorong di kawasan kecil, dilengkapi dengan perabot dan peralatan. Warna sejuk memerlukan penambahan warna tepu dengan tekstil, pemasangan lampu dalam nada.

 • Pemilihan gambar. Perhiasan melihat lebih lembut meniru warna bunga, renda. Kain kelabu dan putih dengan gambar, corak geometri, pengisian kecerunan membuat bahagian dalaman yang ketat, digunakan untuk reka bentuk pejabat, perpustakaan.
 • Pilihan tekstur. Skim warna neutral membolehkan anda memilih kain yang ditiru tekstur, kayu, plaster.
 • Pemilihan bahan. Warna kelabu-putih agak begitu, jadi disyorkan untuk memberi perhatian kepada formulasi boleh dibasuh yang diperbuat daripada gentian kaca atau asas bukan tenun.

Kelabu putih

Kelabu putih

kembali ke menu ↑

Kelabu gelap

Bahan ini digunakan untuk menonjolkan interior yang cerah, memerlukan perabot berwarna terang, banyak cermin hiasan. Kanvas kelabu gelap membuat dinding dapur, lorong-lorong, ruang tamu yang luas. Skema warna yang diucapkan dalam kombinasi dengan tekstil yang kontras (misalnya, dalam warna hijau) dan lampu dinding sesuai untuk rehat harian.

 • Pemilihan gambar. Nada yang kaya menunjukkan corak geometri atau bunga kecil yang menarik perhatian kepada dinding, digabungkan dengan penutup lantai ringan, banyak plak pada siling.
 • Pilihan tekstur. Bilik-bilik kecil dihiasi dengan kanvas kelabu gelap dengan tekstur licin, tiruan bahan-bahan pukal sesuai untuk perabot terbina dalam dan bilik-bilik yang luas.
 • Pemilihan bahan. Skala kelabu gelap tidak gelap, jadi material dapat dipilih bahan sederhana: kertas, tekstil, pohon gabus.

Lembaga
Warna asfalt gelap digabungkan dengan warna hangat perabot upholsteri, perhiasan bunga dalam tetapan bilik akan membantu untuk visual "melindungi" pedalaman.
Versi gelap

Versi gelap

kembali ke menu ↑

Beige kelabu

Pilihan reka bentuk dinding "hangat" popular ini sesuai untuk pemilik perabot berwarna rosewood yang dipasang di bilik kecil. Bayangan dinding agak menarik, jadi elemen hiasan dipilih untuk dipadankan.

 • Pemilihan gambar. Perhiasan pada kanvas kelabu-beige dipilih besar dan nyata, yang memberikan sentuhan sentuhan gaya Provence, aksesori vintaj menyelesaikan gambar.
 • Pilihan tekstur. Nada beige digabungkan dengan tekstur yang jelas dan banyak hiasan tambahan: hiasan, perhiasan dan rhinestones.
 • Pemilihan bahan. Nada kelabu-beige cukup brendi, penutup dinding diperlakukan dengan lilin pelindung atau membeli kertas dinding yang boleh dibasuh.

kembali ke menu ↑

Kelabu merah jambu

Gabungan warna, mencadangkan ruang tamu perayaan, ruang tamu atau kanak-kanak. Bergantung pada reka bentuk dan bahan, kanvas tersebut boleh kelihatan dengan lebih jelas dan menekankan di dalam istana, atau harus berehat.

 • Pemilihan gambar. Skim warna abu-abu kelihatan optimal pada perhiasan bunga, yang dikaitkan dengan gaya etnik: boho, Afrika.
 • Pilihan tekstur. Terendak merah jambu menarik perhatian pada salutan dinding, sehingga tekstur dipilih dengan jelas diucapkan, membuat tiruan kain damar yang terbuat dari kain alami tebal.
 • Pemilihan bahan. Kombinasi warna-warna cahaya agak kacak, disyorkan untuk memproses dinding dengan salutan pelindung untuk mengekalkan penampilan yang menyenangkan.

Lembaga
Gabungan warna mutiara merah jambu yang cerah dengan corak bunga dan perabot berwarna "tua" membentuk bahagian dalam gaya Provence klasik. Lukisan geometri kelihatan lebih ketat, dengan banyak hiasan logam mencipta ruang dalam gaya Amerika.
Bilik tidur yang klasik dan bergaya

Bilik tidur yang klasik dan bergaya

Teduh neutral digabungkan dengan warna hangat yang sesuai untuk ruang kecil, membentuk interior Provence, Loft, gaya Vintage.

Kertas dinding mutiara warna cahaya (kelabu-putih, kelabu-beige) dengan corak bunga atau geometri kecil mengembangkan ruang, digabungkan dengan perabot warna yang berbeza dan tidak memerlukan pemilihan aksesori yang kompleks untuk dipadankan. Bahan-bahan semacam itu sesuai untuk pemilik pangsapuri kecil yang berminat dalam pengembangan visual ruang. Penutup dinding lebih banyak warna tepu dengan corak yang besar adalah bahan yang lebih kompleks untuk disesuaikan dengan perabot dan hiasan, disarankan untuk memilih lampu dan aksesori tambahan.

Salutan berwarna putih kelabu dan kelabu berwarna bertekuk "untuk lukisan" atau dengan hiasan kecil adalah bahan untuk hiasan dinding di lorong, dapur, ruang tamu kecil dan bilik tidur. Poster, cetakan, lampu, jam dan cermin di dinding akan membantu mempelbagaikan pedalaman.

Wallpaper abu-abu

Kami mengemas kini pedalaman

9 Skor Jumlah
Kertas dinding kelabu untuk dalaman yang menenangkan

Pilih kertas dinding berwarna kelabu dan tidak tahu apa warna untuk dilarutkan? Kami tahu semua kehalusan reka bentuk dalaman, dan bersedia untuk berkongsi dengan anda semua rahsia reka bentuk yang indah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Pemilihan perabot mudah
 • Kesan pengembangan ruang
 • Rintangan pencemaran
Cons
 • Keperluan memasang lampu tambahan
 • Pendedahan lembapan
 • Keperluan pemilihan tekstil yang cerah
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk