Sentuhan utama dalam pedalaman apartmen dalam gaya bahasa Inggeris: Adaptasi untuk diri sendiri (ruang tamu, bilik tidur, dapur, bilik mandi)

Gaya bahasa Inggeris sering dipanggil klasik. Ini adalah sejenis kekangan dan aristokrasi dalam reka bentuk. Gaya dalaman anda tidak akan benar-benar Bahasa Inggeris, jika anda tidak mengambil kira aspek berikut.

Kandungan artikel ini:

Gaya reka bentuk bahasa Inggeris telah dibentuk selama berabad-abad, menampung beberapa budaya dan gaya. Dia menyerap Rococo yang terbaik, eksotik, kuno, zaman purba, Gothic, akhirnya menjadi simbiosis gaya Victoria dan Georgian, seperti yang kita tahu mereka hari ini.

Aristokrasi gaya bahasa Inggeris

Aristokrasi gaya bahasa Inggeris

Fleksibiliti gaya ini mempunyai sisi positif dan negatif: sebelah nipis, apabila projek pintar intelektual bertukar menjadi beberapa rumah ke dalam bahasa Inggeris yang disebut "anti-reka bentuk", ketika datang ke dekorasi kebangsaan. Jadi apakah sentuhan utama gaya yang paling bijak, megah ini?

Ciri-ciri utama

Tidak seperti gaya menghias yang lain, gaya England termasuk:

 • pelbagai warna;
 • tekstur;
 • corak hiasan;
 • mengandungi keselesaan;
 • konsep reka bentuk yang mudah.

Gaya pintar dan megah

Gaya pintar dan megah

Pedalaman sedemikian akan membolehkan untuk mencapai pandangan umum yang selesa, mesra dan menyenangkan di hampir mana-mana rumah.

Dengan itu, anda boleh membuat pedalaman rumah yang santai atau formal, bergantung pada keperluan pemilik, tetapi hasilnya tidak akan mempengaruhi fungsinya dan kecanggihannya. Hiasan klasik Inggeris membawa suasana yang santai.

Konservatisme, kekuatan dan kualiti

Konservatisme, kekuatan dan kualiti

Ciri utamanya ialah:

 • array kayu sebagai bahan utama untuk penamat;
 • gabungan perabot dalam upholstery yang berbeza;
 • cetakan stuko di dinding, tiang antik;
 • warna termasuk keseluruhan spektrum coklatserta wain, ungu, raspberi, sayur-sayuran gelap, kariberi, terracotta, zaitun, tetapi tanpa bermain kontras yang terang;
 • hiasan diilhamkan oleh bunga seperti bunga mawar, ungu, bunga melati;
 • lama dan mulia, ia mengandungi banyak tradisi perabot: kerusi berlengan lembut, najis yang empuk, najis, sofa, bufet, konsol, piercer, raklaci dada;
 • simetri, kebanyakannya garis lurus;
 • permaidani dengan pola oriental;
 • buku terbina rak, kabinetsemestinya dari kayu;
 • corak geometri, hiasan bunga, sel Scotland pada tekstil, hiasan perabot dengan unsur-unsur ukiran;
 • bunga kertas dinding, kain perabot pelapis dengan corak bunga;
 • rumah itu dalam gaya bahasa Inggeris semestinya rumah dengan perapian.

Mengandungi banyak perabot tradisional

Mengandungi banyak perabot tradisional

City rata dalam gaya bahasa Inggeris, ini adalah sayur-sayuran semulajadi, warna merah ruby ​​yang mulia, pic lembut, nada biru pucat, putih berkrim dan kuning warna. Ia akan diisi dengan mahal, perabot berkualiti tinggi, aksesori antik, karya seni. Gaya ini merangkumi kemewahan dan kekayaan.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Ruang tamu semestinya dengan perapian, sama ada bingkai ukiran klasik dengan perapian atau tiruan ironisnya. Lazim untuk ruang tamu dalam gaya England juga akan kelihatan:

 • candelabra;
 • sconce;
 • papan jam;
 • barang antik;
 • ukiran kecil, patung-patung dari porselin.

Gaya biasa

Gaya biasa

Set teh porselin, aksesori perak akan menjadi hiasan yang menentukan cara hidup British. Bunga segar adalah aksen lain dengan keindahan bidang bahasa Inggeris dan taman-taman di pedalaman anda.
Lembaga
Gunakan juga untuk maksud ini imej-imej tumbuhan dan bunga eksotik, tumbuhan tropika di dalam pasu.
Gunakan bunga pasu yang eksotis

Gunakan bunga pasu yang eksotis

kembali ke menu ↑

Perabot

Rak buku, rak terbina dalam adalah ciri penting ruang tamu, jika anda tidak mempunyai perpustakaan yang berasingan. Bersama perabot kayu, penyimpanan buku akan menekankan suasana bangsawan.

Perabot gaya Inggeris mempunyai ciri-ciri berikut yang dikenali:

 • sebuah kerusi dengan "telinga": kerusi yang luas, lengan pendek yang rendah, belakang yang tinggi dengan tiang yang terbalik dalam lengan tangan (yang disebut "telinga" atau "sayap");
 • Kerusi Chippendale: gaya hiasan dalaman 1750-an dan 1780-an dengan butiran kayu yang indah diukir untuk bilik-bilik yang cantik, mahal dan moden dalam gaya vintaj. Chippendale dipengaruhi oleh gaya Cina, Gothik, Georgia. Rococo menambah kepadanya punggung bukaan terbuka;
 • Sofa Chesterfield dengan upholsteri ciri dalam gaya pengangkutan empat muka;
 • kerusi dalam gaya bahasa Inggeris (lebar, dengan punggung tinggi);
 • sofa lebar yang rendah dengan kaki yang diukir rendah, lengan pendek melengkung.

Ciri sofa rendah dan luas

Ciri sofa rendah dan luas

Perabot penyimpanan, meja, meja konsol harus dibuat sepenuhnya dari kayu, sebaik-baiknya merah, jenis-jenis gelap, dengan jangkaan abad. Adalah lebih baik untuk menggunakan perabot yang digunakan dengan bingkai dan jejak eksploitasi "dari tangan", malah usang. Tetapi apa-apa kepalsuan papan serpihan plastik atau papan lapis tidak dikecualikan dengan ketat.

Hiaskan perapian dengan lilin, cina keluarga dan benda perak. Letakkan kawasan fokus jam meja dengan benang atau perhiasan bertatahkan.
Perapian dengan lilin

Perapian dengan lilin

Lembaga
Pilih hiasan bantal untuk kerusi, sofa, sofa, supaya mereka melengkapkan tekstur kayu yang indah dan kain pelapis yang elegan.
kembali ke menu ↑

Kain

Kain ditapis menentukan hiasan dalaman, kerana ia banyak, terdapat banyak daripada mereka. Untuk menanggalkan tingkap menggunakan kain bertekstur padat menggunakan lambrequins. Kord, berus, pinggir pada langsir, perhiasan bunga, bantal bordir akan menambah pesona yang bijak ke rumah anda. Perhatikan pemilihan warna dan tekstur. Skim warna semulajadi membawa keselesaan yang lembut walaupun kepada projek rumah rasmi.

Kain dan tekstur halus

Kain dan tekstur halus

kembali ke menu ↑

Wallpaper

Pemutus kertas dinding - Ini adalah cara utama untuk menghiasi dinding. Sapukan corak William Maurice, atau lukisan dengan landskap dan mural di dinding dengan pengacuan. Hiasan dinding juga permaidani, yang sering digunakan dalam gaya British. Kadang-kadang dindingnya dilapisi di bawah dengan panel kayu.

Wallpaper adalah cara utama untuk menghiasi dinding.

Wallpaper adalah cara utama untuk menghiasi dinding.

Lembaga
Gunakan kombinasi corak bunga dan jalur mendatar di dinding untuk mencapai watak British yang tersendiri. Hiasan dinding tradisional juga termasuk potret dan lukisan dalam gaya hidup yang masih hidup. Keadaan utama hiasan dinding - pematuhan simetri yang jelas.
kembali ke menu ↑

Bilik tidur di negara Inggeris

Ok jika awak bilik tidur akan dalam gaya bahasa inggeris muzik negara - hiasan sedemikian lebih mudah, kurang megah, tetapi pada masa yang sama mengandungi semua ciri utama dekorasi British klasik. Warna bilik dan reka bentuk dalaman dalam kes ini harus menyampaikan kecantikan semula jadi, kesederhanaan gaya hidup yang selesa tanpa tekanan.

Keindahan semula jadi negara Inggeris

Keindahan semula jadi negara Inggeris

Kain semula jadi dalam warna pastel yang menyenangkan, langsir linen putih, taplak meja, susunan bunga segar, hiasan rumah yang berfungsi adalah tipikal rumah negara yang tipikal dalam gaya Victoria - penjelmaan tradisi bahasa Inggeris.
Lembaga
Pilih untuk bilik yang berkaitan dengan warna alam semula jadi, perabot yang diperbuat dari kayu gelap padat, kain pelapis dalam warna-warna cerah.
Sebaliknya bagus

Sebaliknya bagus

Spektrum yang sesuai dengan cahaya biru, hijau untuk krimputih, warna merah jambu, kuning lembut, warna krim. Corak bunga dan motif di sini menjadi corak hiasan utama. Untuk mencipta gaya Inggeris klasik yang menarik, sekurang-kurangnya tiga atau empat warna yang berbeza boleh digunakan, serta kombinasi mereka.

Sulaman, manik, selimut, permaidani, aksesori buatan tangan untuk hiasan yang digabungkan dengan perabot antik - cara untuk memperbaiki hiasan bilik tidur, untuk menekankan kecantikan semula jadi. Trend utama perhiasan adalah untuk mencerminkan kecintaan alam, untuk menekankan keselesaan dan keanggunan.

Kami menggunakan banyak warna untuk bergabung

Kami menggunakan banyak warna untuk bergabung

kembali ke menu ↑

Gaya Inggeris Kolonial

Gaya Inggeris datang dalam pelbagai jenis. Sekiranya negara lebih sesuai untuk bilik tidur, maka lingkungan penjajah juga sesuai untuk koridor, ruang tamu atau dewan.

Gaya kolonial British dapat dikesan dari akhir abad ke-19, ketika Kerajaan Inggris secara aktif menjajah Dunia Baru. Para kolonis mengarahkan perabot dari pengrajin tempatan untuk projek mereka. Perabot ini dibuat dari bahan kayu keras tempatan - gelap atau merah.

Ciri-ciri siling yang tinggi

Ciri-ciri siling yang tinggi

Pengrajin menambah motif mereka sendiri, seperti nanas dan corak sawit. Semua ini telah membentuk gaya khas, yang terdiri daripada gabungan gabungan British, Asia, Afrika dan India. Dalam reka bentuk dalaman ia dipanggil penjajah.

Ia dicirikan oleh siling-siling yang tinggi, motif tropika dan warna cahaya, yang dipilih untuk mewujudkan suasana sejuk dan sejuk di dalam iklim panas. Botany popular di England Victoria, yang juga menyerap hiasan kolonial.
Perabot kayu gelap yang digunakan

Perabot kayu gelap yang digunakan

kembali ke menu ↑

Adaptasi gaya penjajah British ke rumah anda

Lembaga
Cat dinding dengan cat cahaya, mungkin krim atau cahaya kuning, dan dapatkan perabot gelap koridor itu atau bilik yang anda dekorasi. Anda juga akan memerlukan banyak kain ringan, termasuk linen dan kapas untuk draping. Tambah karpet ke kayu lantai dan menggunakan banyak lilin di waktu petang untuk membuat suasana.
Cuba tambahkan perbaikan dengan tangan anda sendiri.

Cuba tambahkan perbaikan dengan tangan anda sendiri.

Untuk sentuhan terakhir, pilih peninggalan perjalanan lama, seperti peta lama dan beg pakaian kulit dengan label dan setem. Jika anda tidak mampu untuk membeli barangan antik, atau tidak menemui apa-apa yang sahih, anda boleh mengambil barang-barang buatan.. Sebagai contoh, di Ikea, bantal hiasan dengan corak dalam bentuk kad lama telah dijual.

kembali ke menu ↑

Gaya pintu Bahasa Inggeris

Jika tema penjajah dikesan di seluruh rumah, maka input yang betul pintu - keadaan reka bentuk mandatori. Kebanyakan penjajah tinggal di banglo, jadi beranda atau beranda telah menjadi ciri utama rumah mereka.

Gaya kolonial mengandungi garis-garis mudah dan perkadaran yang betul, sangat penting untuk ketukangan. Dicirikan oleh simetri dan keseimbangan, reka bentuk dan hiasan permukaan formal, dengan perhatian khusus terhadap pintu dan tingkap.. Barang hiasan termasuk kayu trim dan lajur kayu putih.

Pintu sedemikian boleh diiktiraf oleh pembahagian mendatar, yang membolehkan anda membuka bahagian atas pintu, manakala bahagian bawahnya tetap ditutup. Ciri ini direka untuk menjaga haiwan di luar rumah di ladang dan kandang untuk membolehkan cahaya menembusi di dalam. Walaupun pintu seperti itu popular pada abad ke-17, Penjajah Belanda membawa idea ini kepada mereka ke Dunia Baru, dan menjadi titik penentu gaya penjajah Belanda.

Versi klasik pintu

Versi klasik pintu

kembali ke menu ↑

Apa yang kelihatan seperti pintu dalaman?

Ciri-ciri utama pintu dalaman adalah bentuk simetri dan penaasan hiasan, tetapi terdapat beberapa ciri tambahan yang akan membantu reka bentuk reka bentuk dengan betul. Berikut adalah:

 • timbul panel. Mereka dibentangkan dalam pelbagai bentuk dan saiz, lima panel diedarkan, dengan tiga arah mendatar dan dua arah menegak. Selalunya 1, 2, 4, 6 atau lebih panel mendatar dan menegak digunakan untuk pintu dalaman. Reka bentuk ini boleh mengandungi sehingga sepuluh panel kecil. Lebih banyak panel, lebih tradisional pintu kelihatan;
 • kayu pepejal gelap. Senibina awal menggunakan warna gelap, terutamanya nada bumi. Ia juga termasuk jenis pepejal seperti walnut, ceri dan mahoni. Terdapat pintu dalaman yang tidak sepadan dengan gaya tradisional ini. Mereka berada dalam warna yang lebih ringan - ini adalah akibat daripada pengaruh Renaissance;
 • tingkap. Banyak pintu yang mempunyai gaya bahasa Inggeris mempunyai tingkap. Mereka datang dalam pelbagai bentuk dan saiz, mereka boleh termasuk beberapa tingkap kecil. Cuma pilih gaya yang paling anda sukai, dengan bilangan tingkap yang diperlukan, dan ia akan kelihatan hebat dengan unsur-unsur reka bentuk dalaman yang lain.

Pilihan dengan tingkap

Pilihan dengan tingkap

Ringkasnya, pintu boleh memberi ruang sentuhan yang akan menjadi ciri utama keseluruhan reka bentuk.

kembali ke menu ↑

Dapur

Di dapur, anda hanya boleh menggunakan bahan semulajadi berkualiti tinggi:

Tiada tempat untuk tiruan murah. Objek kayu lebih disukai di mana-mana. Lantai, panel, pintu, almari, dan lain-lain harus dibuat dari kayu halus.
Ia perlu menggunakan bahan semulajadi sahaja.

Ia perlu menggunakan bahan semulajadi sahaja.

Era zaman Georgia memperkenalkan bahagian-bahagian dalaman yang lembut dengan kehebatan antik, simetri, garis-garis dan bentuk yang ketat. Tempoh Victoria kurang teruk. Palet dan hiasan di dalamnya lebih kaya, dan kabinet lebih elegan.

Masakan Inggeris beragam, mereka telah memasukkan kedua-dua tradisi British yang berabad-abad dan warisan budaya koloni mereka. Tetapi, walaupun eklektik ini, pendekatan yang disebutkan pada reka bentuk tidak dapat dibayangkan tanpa keanggunan klasik, simetri, kesederhanaan, kesucian garis dan bentuk. Taboo dipasang pada sebarang idea yang mencolok dan terang.

Tiada apa-apa yang cerah dan menjerit

Tiada apa-apa yang cerah dan menjerit

kembali ke menu ↑

Kabinet dapur

Walaupun warna berbeza, hanya nada meredam boleh diterima. Perlu mengatakan tidak kepada kecerahan dan kontras yang berlebihan.Pilihan lain - warna pastel dan nada dalam hijau, merah gelap dan mustard. Corak utama adalah motif, corak, motif bunga dan heraldik.. Pereka menekankan kelimpahan fabrik dengan tekstur yang mewah.

kembali ke menu ↑

Dua idea dapur

Terdapat dua jenis dapur British - klasik dan negara. Klasik ketat, ringkas dan elegan.

Interior dengan perabot hijau

Interior dengan perabot hijau

Dapur negara negara British adalah selesa, bersahaja, kurang sistematik. Tetapi pada masa yang sama dia masih kukuh, boleh dipercayai dan dihormati.

kembali ke menu ↑

Layout

Interior dapur didasarkan pada prinsip simetri dan zon fungsional. Pusat bilik biasanya sibuk. jadual, bulat atau bujur. Ia boleh digunakan untuk memasak (terutamanya jika anda memasang gantung rak di atasnya). Selebihnya perabot, dapur, oven atau unit lain yang sesuai dibina di dalam dinding.

Unit dapur yang jelas dan licin

Unit dapur yang jelas dan licin

Sudah tentu, mesti ada banyak ruang untuk melaksanakan idea reka bentuk ini. Dan hampir mustahil untuk mencipta pedalaman British yang sebenar di sebuah bilik kecil. Satu-satunya jalan keluar ialah menggabungkan dua bilik, membuat bilik dapur-ruang makan atau ruang tamu dapur, tetapi pertimbangkan perancangan anda sebelum itu.

kembali ke menu ↑

Perabot

Lembaga
Adalah penting untuk mengekalkan tekstur semula jadi kayu. Apabila pilihan warna perlu diberikan kepada warna semulajadi.
Kami mengekalkan struktur semulajadi pokok itu

Kami mengekalkan struktur semulajadi pokok itu

Shell keluli tahan karat hanya tidak boleh diterima. Anda mesti memilih sinki besar yang diperbuat daripada batu buatan atau seramik. Bagi harga, almari gaya Inggeris secara tradisional dikelaskan sebagai premium.

kembali ke menu ↑

Perkakas rumah tangga

Ia tidak boleh diterima untuk menggunakan sesuatu yang moden, semua peranti inovatif abad ini perlu diletakkan supaya tidak menangkap mata.

Ketat gaya yang ketat

Ketat gaya yang ketat

Peti sejuk dan peralatan dapur besar lain boleh disembunyikan di sebalik facades kayu. Blok kecil boleh terletak di kabinet dan laci. Cara lain yang menarik ialah membeli peralatan khas yang dibuat dalam gaya vintaj.

kembali ke menu ↑

Selesai

Hiasan masakan tradisional Inggeris mengingatkan sesuatu di ruang tamu. Seramik jubin dengan lukisan boleh digunakan hanya di dekat tenggelam atau dapur, dan permukaan lain ditutup dengan kertas dinding, meniru kain warna tradisional, atau panel kayu.

Permaidani dalaman tidak tipikal

Permaidani dalaman tidak tipikal

Lantai di dapur boleh sama ada kayu (papan atau laminate flooring), atau ubin. Adalah dinasihatkan untuk menyusun corak geometri di bawah kaki. Sebagai contoh, ia boleh menjadi "papan catur" jubin hitam dan putih. Permaidani di lantai adalah tipikal tradisi British.

Siling adalah wajar untuk diselesaikan plaster dan cat dengan cat terang. Jika dikehendaki, ia boleh dihiasi dengan balok kayu khas. Sudah tentu, reka bentuk dapur dalam gaya bahasa Inggeris mahal, tetapi hasilnya akan menggembirakan anda.

Jangan lupa tentang pencahayaan yang baik.

Jangan lupa tentang pencahayaan yang baik.

Pencahayaan dapur harus tradisional, tanpa lampu tempat yang bergaya. Fikirkan kristal besar klasik candelier, beberapa lampu diletakkan di zon yang berbeza, dan lampu berdiri untuk cahaya lembut tempatan.

kembali ke menu ↑

Little Old World: hiasan studio

Dinding bertekstur digunakan di bilik-bilik kecil untuk meningkatkan sifat estetika bilik dan selesai buatan berumur yang berbeza dengan permukaan yang digilap dan reflektif yang sering digunakan dalam reka bentuk dalaman moden.

Nada yang dalam, kaya dan agung masih menguasai. Jika warna-warna cerah digunakan, ia sentiasa diredamkan. Warna yang sangat berani atau neon tidak akan menjadi sebahagian daripada hiasan ini. Gunakan burgundy, navy, hijau, ocher dan krim.
Gunakan nada yang disenyapkan

Gunakan nada yang disenyapkan

Corak atau jalur bunga yang besar digunakan, cetakan kecil sering digunakan dalam kombinasi dengan tekstur berat dan kompleks. Unsur-unsur aksen dan tumpuan di pedalaman muncul dalam bentuk permadani tenun, pagar besi tempa dan unsur-unsur seramik.

kembali ke menu ↑

Apa yang membuat reka bentuk dalaman British istimewa?

Bahagian dalaman yang berkualiti tinggi mempunyai rasa watak yang unik. Mereka mempunyai sejarah dan personaliti yang kaya. Kecanggihan reka bentuk British berakar dalam sejarah seni bina yang membanggakan, dari rumah negara Inggeris neoklasik yang hebat dan rumah bandar Georgia untuk gaya desa ladang dan negara. Pada masa yang sama, pereka British juga memandang masa depan dengan keseronokan, menarik inspirasi dari perjalanan mereka.

Ciri yang menentukan adalah kemampuan untuk memegang banyak elemen yang berbeda dalam satu penglihatan. Matlamat utama beliau adalah keperibadian sebenar. Ini adalah indera keperibadian dan pemahaman keunikan yang membantu mengembangkan reka bentuk British. Kita semua telah menjadi lebih berpengetahuan dalam beberapa tahun kebelakangan ini dan lebih menuntut dari segi mewujudkan sesuatu yang khusus bagi kita, keperluan dan keinginan kita. Oleh itu, gaya Britain - pilihan sifat matang.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Ciri-ciri gaya Inggeris

Gaya Inggeris di pedalaman

Ciri-ciri dan Bahan

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.6 Skor Jumlah
Kecanggihan dan daya tarikan gaya Inggeris

Adakah anda suka gaya bahasa Inggeris? Kenapa tidak. Anda pastinya akan menyukai kecermatan dan rahmat dari pedalaman yang dipilih. Ia menggabungkan bentuk dan garisan lancar, warna pastel yang tenang dan bahan semula jadi. Semua yang terbaik untuk reka bentuk yang selesa dan selesa. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Pedalaman pepejal, pintar
 • Ruang adalah sangat fungsional dan berfikir.
 • Kelimpahan bahan dan kain semula jadi
Cons
 • Tidak sesuai untuk projek bajet
 • Sukar untuk mengelakkan kitsch ketika menghias
 • Perabot besar
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk