Pedalaman dalam warna biru - Pilihan personaliti yang luar biasa (235+ Foto). Warna apa padanya?

Sulit untuk menarik garis yang jelas di antara warna hijau atau biru dalam turquoise. Cat yang luar biasa ini kaya dengan halftones dan boleh mengubah bilik asal untuk sebarang tujuan.

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri Palet Turquoise

Adalah dipercayai bahawa gamma biru-hijau tidak praktikal dan sukar dikombinasikan dengan beberapa warna. Untuk lebih baik menyampaikan bayangan asal ini di kawasan pedalaman, perlu mengambil kira nuansa berikut:

 • warna pirus sesuai dengan reka bentuk mana-mana bilik. Hanya mengambil kira tujuan dan parameternya;
 • Cat ini boleh dianggap sebagai "berangin" dan tidak kekal. Di sebelah objek biru di turquoise akan dilihat secara visual sama biru nada. Dan berhampiran dengan hijau ia akan kelihatan juga hijau;
 • Turquoise adalah campuran biru dan hijau. Bergantung kepada bahagian warna ini, anda boleh mendapatkan warna biru pucat atau nada botol hijau yang kaya. Warna yang berbeza boleh mewujudkan rasa kesegaran yang lembut atau kesejukan yang mendalam di dalam bilik;
 • Aksesori biru-hijau (tebal candeliersutera permaidanipasu mewah kaca);
 • Warna ini membangkitkan perasaan relaks dan ketenangan. Warna-warna pastel mengurangkan tekanan, oleh itu, sering digunakan dalam reka bentuk bilik kanak-kanak, bilik tidur;
 • kombinasi win-win klasik dicipta dengan teredam beige, coklat dan warna merah jambu. Idealnya digabungkan biru-hijau dengan warna putih dan mana-mana semitonnya.

Turquoise - sesuai dengan sempurna ke pedalaman mana pun

Turquoise - sesuai dengan sempurna ke pedalaman mana pun

Tidak diperlukan ketika membuat suasana oriental yang berwarna-warni (terutama dengan oren, merah, warna emas, biru dan hijau). Universal untuk merealisasikan idea dalaman yang kreatif dan tidak standard.
kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Beberapa orang berhati-hati menggunakan warna cerah untuk menghiasi bilik-bilik. Oleh itu, mula bereksperimen dengan ruang kecil. Turquoise in bilik mandi - Pilihan yang popular, kerana ia tidak sengaja dikaitkan dengan kesegaran dan laut.

Gunakan jumlah minimum warna tepu.

Gunakan jumlah minimum warna tepu.

Warna biru-hijau boleh menjadi latar belakang utama bilik. Hanya perlu untuk mengambil kira bahawa dominasi nada gelap secara visual membuat bilik lebih kecil, dan cahaya - lebih.

Bilik akan menjadi harmoni jika ada zon atau permukaan memilih warna yang berbeza turquoise. Siling Adalah lebih baik untuk membuat nada yang paling pucat, dan untuk lantai anda boleh mengambil cat biru-hijau dari mana-mana ketepuan. Sambutan tradisional - gelap lantai dan dinding cahaya. Penyelesaian asal adalah untuk menghiasi dinding pada masa yang sama dengan warna tepu yang berbeza.Oleh kerana itu, mudah untuk mengubah geometri bilik secara visual - untuk menjadikannya lebih luas, lebih tinggi atau lebih luas.

Warna yang hebat untuk bilik ini

Warna yang hebat untuk bilik ini

Selalunya, biru-hijau digabungkan dengan warna putih. Sebagai peraturan, paip lampu menekankan ketepuan warna.

Untuk menjadikan keadaan lebih berwarna-warni, adalah wajar untuk menggunakan beberapa warna:
 • gabungan warna biru, biru, hijau akan membawa ke bilik suasana "laut". Palet dalam warna pastel ringan akan memberikan suasana kelembutan. Dan warna yang lebih tepu akan menjadikan pedalaman aktif, energik;
 • Campuran warna biru-hijau dan ungu yang kemas akan memberikan bilik mandi yang cerah dan kelihatan cantik. Tetapi jangan terlibat dalam warna ungu, jika tidak, duet warna akan cepat tayar;
 • jika anda ingin suasana yang santai dan santai, disarankan untuk memilih penamat dengan aksen berwarna biru pada latar belakang kuning telaga. Idea hebat - hiasan dekoratif corak, lantai berwarna-warni jubin. Mungkin pedalaman seperti ini akan kelihatan tidak mencolok. Tetapi apa-apa komposisi, walaupun selepas beberapa tahun, tidak akan menjengkelkan. Dan kecerahan tetapan akan memberikan barang hiasan kecil (tuala, tirai untuk bilik mandi, aksesori mandi);
 • tanpa berat dan mudah dilihat bilik di nada perak-biru. Bayangan metalik cahaya dibenarkan untuk digunakan dalam hiasan dinding, siling. Skema warna ini agak ringkas, tetapi tidak memerlukan aksen menarik tambahan.

Lembut dan mudah dibaca

Lembut dan mudah dibaca

Hiasan dalam bentuk semula jadi kayu atau bahan yang meniru kayu akan menambah kecanggihan dan kemewahan ke bilik. Dan kayu boleh mengambil pelbagai warna. Kaedah penggabungan yang paling biasa - lantai kayu dan dinding biru. Kadang-kadang di dalam bilik-bilik yang luas hiasan dinding kayu kelihatan asli. Di pedalaman seperti itu lantai boleh dipenuhi dengan jubin turquoise yang gelap.

Penggunaan tekstur yang menarik dan kombinasi warna memungkinkan untuk merancang bilik mandi berwarna biru-hijau dalam pelbagai gaya reka bentuk. Untuk golongan elit art deco marmar akan dilakukan kacaseramik dalam warna pirus berwarna pastel. Bentuk geometri yang jelas, kelebihan logam dan kaca, akan menekankan gaya teknikal berteknologi tinggi.
Turquoise jubin di dinding

Turquoise jubin di dinding

Untuk minyak zaitun dalaman boleh mengambil perabot putih tua (loker, rak, penggantung). Kesederhanaan minimalisme Kelihatan elegan dalam butiran kayu (lantai, perabot) dan peralatan kebersihan bentuk lurus yang ketat.

kembali ke menu ↑

Dapur

Mana-mana turquoise di dapur membawa kesegaran dan ringan ke bilik. Tekstur dan bahan yang berbeza, dari plastik ke kayu asli, kelihatan bagus terhadap latar belakangnya.. Tetapi kita mesti ingat rasa perkadaran dan memahami berapa warna biru-hijau sesuai dan dengan apa warna untuk menggabungkannya.

Kami membawa kesegaran dan kekaburan

Kami membawa kesegaran dan kekaburan

Trend popular adalah hiasan satu dinding dengan hiasan terang, yang akan menjadi asal untuk menentang latar belakang umum pedalaman.. Pada masa yang sama, permukaan yang tersisa disusun dalam nada neutral agar tidak melampaui ruang. Warna biru kelihatan agak aktif. Untuk menjadikan pedalaman lebih terang, ia digabungkan dengan warna cahaya: pasir, putih, mutiara kelabu, cahaya kuning.

Sekiranya semua dindingnya berwarna biru-hijau, maka adalah disarankan untuk memilih warna pastel atau pudar. Dengan penekanan kepada kemasan bahan, perabot memilih warna lain. Kedua-dua depan dapur putih dan yang gelap (hampir hitam) kelihatan bergaya.
Jangan bebankan ruang

Jangan bebankan ruang

Jika pilihan dibuat untuk memihak kepada perabot biru, maka dinding dan lantai dibuat dalam nada lembut pastel, variasi kuning (krim, pasir, susu panggang) yang paling sesuai.

Tidak semua alat dengar boleh mempunyai warna yang kaya, tetapi elemen individu - fasad, kabinet, pangkalan atau pulau.

Lembaga
Warna pirus di dapur mempunyai hak untuk dibentangkan hanya aksesori yang cerah.Penyelesaian ini paling sesuai - anda boleh menambah aksen yang menarik atau cepat menghilangkannya. Sebagai peraturan, ia adalah ware, tekstil (kain, tuala, langsir, lekapan lampugambar).
Aksesori terang dalam bentuk langsir

Aksesori terang dalam bentuk langsir

Warna biru-hijau di dapur gaya mana-mana kelihatan segar dan asli:
 • untuk bahagian dalam perabot berteknologi tinggi sesuai dengan bentuk mudah, dengan panel berkilat warna syurga. Dinding dengan tekstur brutal konkrit akan melengkapkan lingkungan biru-hijau pastel dengan cara yang asal dan akan merayu kepada para pecinta penyelesaian ringkas yang tidak standard. Atau anda boleh melekat kertas dinding yang boleh dibasuh putih lancar (supaya ia boleh dimatikan dengan kerap). Permukaan Chrome peralatan rumah akan menambah aksen terang ke reka bentuk bilik;
 • Untuk membuat pedalaman Provençal yang menarik, anda boleh menggabungkan tembok putih dinding dan perabot biru-hijau dengan unsur-unsur ukiran. Kelimpahan bertekstur sedemikian akan menjadikan dapur cerah, unik. Sekiranya anda suka pucat, warna yang tidak mencolok, maka bahagian dalam dengan perabot putih, buatan sendiri, dan dinding teduhan turquoise yang kabur. Warna-warna dekorasi akan menambah tekstil kuning telur untuk bunga-bunga kecil (langsir, pad kerusi, taplak meja);
 • peminat dalaman klasik akan menikmati suasana dengan butiran warna biru-hijau kaya. Penyelesaian bukan standard - pilihan sudut lembut, kerusi dengan nada upholsteri tekstil "musim sejuk gelap". Anda boleh mengulangi naungan di fasad dapur atau bahan tirai. Pemilihan dinding kerja warna biru-hijau cahaya adalah pilihan yang paling mudah untuk menjauhkan diri dari pelbagai hiasan tradisional dalaman dapur klasik. Fasad dengan bingkai hiasan akan membantu untuk menekankan konservatisme gaya dan mood tenang keadaan. Tetapi ruang makan boleh dihiasi dengan perabot dari kayu biasa semula jadi.

Gaya skandinavia

Gaya skandinavia

Dapur standard tidak boleh membanggakan lebih banyak ruang, dan perkara ini mesti diambil kira apabila menilai sebuah palet biru-hijau. Warna cahaya akan menambah ruang secara visual. Dan di dapur yang luas biru pewarna nada akan kelihatan secara organik.
kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Bilik ini harus menjadi cantik dan selesa. Lembut, selesa perabotSkim warna yang dipilih dengan pasti akan mewujudkan suasana yang selesa di dalam bilik untuk kedua-dua penduduk dan tetamu. Biasanya, pedalaman itu dipilih dengan tenang, warna pastel. Blue-green adalah keputusan yang berani. Tetapi kekayaan palet dan idea-idea asal kombinasi warna, tekstur membolehkan anda membuat dalaman kreatif yang menarik.

Bersantai angin laut

Kami mewujudkan suasana yang selesa untuk penduduk

kembali ke menu ↑

Dinding dan lantai

Jika tingkap menghadap ke selatan, maka sebarang warna biru-hijau akan menambah suasana penghalusan dan penghalusan. Apabila semua permukaan dibuat dalam warna yang sama, adalah disarankan untuk memilih warna pastel untuk menghias.

Dalam trend adalah reka bentuk asal satu dinding. Dengan mudah menggunakan idea ini, anda boleh menggunakan turquoise bertekstur kertas dinding atau sebahagian besarnya plaster. Selebihnya dinding selesai dalam warna-warna neutral (pasir, kelabu muda atau perak, putih).
Aksen dinding tunggal

Aksen dinding tunggal

Penyelesaian nontrivial akan ditutup dengan corak, perhiasan. Hiasan dinding ini boleh menjadi hiasan utama ruang tamu. Pengilang menghasilkan kertas dinding dengan gabungan latar belakang dan corak yang harmoni. Untuk kanvas dalaman klasik, warna biru-hijau pucat dengan perhiasan emas. FWallpaper terang akan sesuai dengan reka bentuk gaya moden. Selain itu, garisan menegak secara visual membuat bilik lebih tinggi.

Lantai tidak boleh menonjol di ruang tamu biru-hijau terang. Oleh itu, pasir, kelabu atau coklat muda akan kelihatan agak organik di pedalaman gaya yang berbeza. Gabungan lantai putih dan dinding biru adalah paling mengagumkan, tetapi kepraktisan pilihan sedemikian ragu-ragu.

Gabungkan dengan lantai

Gabungkan dengan lantai

kembali ke menu ↑

Perabot

Item palet biru-hijau akan sentiasa kelihatan luar biasa. Seperti itu sofa dan kerusi akan menghiasi kedua-dua bilik kecil dan luas. Produk kayu yang dicat dengan bantal lembut akan mewujudkan suasana musim panas rumah di pantai. Penataan sedemikian sesuai di ruang tamu bergaya desa (Provence, muzik negara).

Perabot kulit moden yang dibalut dengan tekstil boleh menjadi besar atau padat. Kawasan tempat duduk lembut biru-hijau dari mana-mana parameter kelihatan elegan dan tidak standard. Kadang-kadang sukar untuk membuat keputusan dan membeli perabot bergaya yang cerah - tiba-tiba, tidak semua orang akan menyukainya atau tidak akan masuk ke dalam keadaan. Penyelesaian yang sangat baik untuk masalah ini adalah penggunaan penutup mudah alih, dijahit dari bahan teduhan kegemaran anda.

Perabot yang terang dan bergaya

Perabot yang terang dan bergaya

 

kembali ke menu ↑

Aksesori

Penganut penyelesaian warna tradisional (coklat muda, hitam-kelabu-putih) boleh menghiasi suasana biasa dengan perkara-perkara warna biru-hijau kaya. Untuk melakukan ini, hanya pilih beberapa aksesori bergaya:

 • bantal;
 • pasu;
 • karpet lantai;
 • mural;
 • lampshades;
 • cenderahati;
 • gambar.

Cairkan warna dengan aksesori bergaya

Cairkan warna dengan aksesori bergaya

Perkara-perkara kecil ini mudah untuk ditambah atau dibuang. Tetapi mereka sangat mencairkan bahagian dalaman yang neutral dan mewujudkan suasana yang aktif dan ceria di dalam bilik.
Memilih karpet untuk dipadankan

Memilih karpet untuk dipadankan

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Menurut terapi warna, lembut, nada biru-hijau yang disenyapkan melegakan insomnia, mudah marah. Kombinasi sinar matahari pagi yang kuat dan dalaman yang putih dan biru menjadikan suasana dan semangat yang gembira. Apabila memilih teduhan ini, para pereka memperhatikan dua mata:

 • Palet biru-hijau dianggap "aktif", oleh itu adalah tidak diingini untuk membuat dalaman tidur monokrom berasaskannya;
 • Kombinasi biru-hijau dengan warna kaya yang lain akan kelihatan sangat berwarna-warni. Persekitaran sedemikian tidak akan mewujudkan suasana bersantai dan bersantai.

Buat berehat di bilik tidur

Buat berehat di bilik tidur

The shadow of the turquoise menyebar membawa rasa kesegaran dan ketenangan ke bilik tidur, mengingatkan percutian di laut. Lebih baik menggabungkannya dengan nada-nada pastel.

kembali ke menu ↑

Palet coklat

Anda tidak boleh memanggil warna ini popular dalam reka bentuk bilik rehat. Tetapi sepasang cokelat coklat + kaya ternyata menjadi asal dan meyakinkan. Memilih warna coklat, adalah penting untuk memerhatikan ukuran supaya bilik tidur tidak kelihatan kelihatan suram.

Kombinasi klasik dengan coklat

Kombinasi klasik dengan coklat

Dinding monofonik yang terang-biru, perabot wenge atau warna kayu rosewood, langsir kecil langsir koko, aksesori skala kuning-kuning (lampshades, tekstil, bingkai gambar) kelihatan bergaya dan aristokrat. Gabungan warna ini sesuai untuk menghiasi bilik tidur dengan gaya klasik. Beberapa hiasan perak hiasan akan menjadi aksen yang terang.

kembali ke menu ↑

Gamma beige

Palet cahaya sedemikian perlahan akan mencairkan intensiti turquoise. Selalunya dalam reka bentuk cat dalaman bilik tidur digunakan:

 • kopi dengan susu;
 • berpasir cahaya;
 • warna susu panggang.

Jika beige hadir dalam perabot, maka semua item mesti disimpan dalam satu warna. Kemudian turquoise yang ringan digunakan untuk hiasan dan hiasan dinding. Dan bilik tidur di mana nada biru-hijau yang ringan secara kuantitatif diguna secara organik dilihat.

Ini adalah pilihan yang hebat untuk bilik Provencal. Keadaan ringan akan ditekankan oleh perabot kayu yang diukir dari warna pirus berwarna pucat. Menghias Windows langsir naungan yang sama (dalam bunga kecil). Bahan linen atau linen dengan corak bunga dipilih untuk kusyen dalaman.Nada krim dinding akan secara visual memperluaskan bilik. Lantai cahaya boardwalk dengan retak semulajadi akan menekankan keaslian gaya.

Gabungan beige dengan turquoise

Gabungan beige dengan turquoise

kembali ke menu ↑

Warna putih

Gabungan semacam itu sentiasa membuat pedalaman yang bergaya. Pada latar belakang putih, mana-mana warna turquoise kelihatan cerah dan asli. Untuk mengelakkan keadaan daripada memperoleh rupa yang steril, adalah dinasihatkan untuk mencairkan kesejukan reka bentuk dengan aksesori warna hangat. Sebagai pilihan:

 • lukisan;
 • permaidani;
 • bantal;
 • warna lampu.

Terhadap latar belakang turquoise putih sentiasa terang

Terhadap latar belakang turquoise putih sentiasa terang

Bilik tidur berwarna putih dan biru tidak kelihatan dalam gaya standard. minimalisme. Meja sisi katil bentuk mudah geometri yang diperbuat daripada putih MDFsalji putih katil-podium, tirai chiffon yang telus, parket alder. Butiran ini akan menekankan kesejukan dinding halus polos dinding abu-abu hijau. Keadaan ini mungkin kelihatan terlalu ringkas, tetapi ia pasti akan menarik minat golongan muda yang dinamik.

Gabungan ini tidak boleh dianggap sebagai satu-satunya yang mungkin untuk bilik tidur biru-hijau. Interior asal bilik boleh dibuat berdasarkan tiga, empat warna. Ia perlu memilih gabungan yang betul. Warna tambahan yang sesuai: perak, hitam, rawa, terakota.
Kami menekankan monotoni aksesori tambahan

Kami menekankan monotoni aksesori tambahan

kembali ke menu ↑

Kanak-kanak

Gamal Turquoise kelihatan sama-sama selesa di bilik untuk kedua-dua lelaki dan perempuan. Boleh bervariasi warna, tepu warna. Untuk memberi ruang kepada pemandangan yang meriah, nada biru-hijau pasti digabungkan dengan beberapa warna:

Gabungan putih dan turquoise untuk tapak semaian adalah paling berjaya. Duet ini berfungsi untuk meningkatkan ruang visual. Di dalam bilik-bilik bayi, lebih baik membuat latar belakang pirus pucat untuk mewujudkan suasana keselamatan dan ketenangan. Perabot putih, tekstil akan sesuai dengan bilik. Mainan berwarna-warni akan menambah sentuhan terang dan cat interior dengan cara yang indah.
Kelihatan hebat di dalam bilik lelaki dan perempuan.

Kelihatan hebat di dalam bilik lelaki dan perempuan.

Di bilik remaja dan anak-anak sekolah yang lebih muda, putih boleh menjadi warna utama. Mencairkan kemandulan perabot, tekstil, aksesori biru-hijau.

Adalah dipercayai bahawa kombinasi berwarna biru pirus menyumbang kepada perkembangan kemampuan mental, mempromosikan kepekatan.
"Tandem" oren-turquoise kaya dengan warna. Agar tidak untuk membuat di dalam bilik terlalu terang dan keadaan nalyapistyu, tepu warna perlahan-lahan mengetepikan. Satu warna dibuat lebih menonjol: elemen biru-hijau (bantal, langsir, perabot) akan memeriahkan nada oren yang kabur. Atau pada latar belakang pirus berwarna pucat, aksen oren menonjol dengan jelas (corak dinding, lampu, gambar);
Animasi dalam oren

Animasi dalam oren

Untuk melihat interior hijau turquoise dengan berkesan, atmosfera segera ditambah dengan warna-warna neutral: putih, coklat muda, kuning air. Jika tidak, bilik akan kelihatan membosankan dan membosankan, kerana warna hijau dan biru-hijau adalah warna yang sama. Adalah sesuai untuk memilih perabot berwarna-warni untuk kanak-kanak (almari putih-hijau, katil hijau-hijau).

Warna merah jambu sesuai untuk bilik wanita. Ini adalah duet warna yang sangat rumit. Turquoise dengan warna biru kelihatan secara organik dengan warna merah jambu. Dan sudah ke saman merah jambu berwarna hijau kehijauan dengan nada pic.

Duet nakal dengan merah jambu

Duet nakal dengan merah jambu

Kanak-kanak membesar dengan cepat dan kombinasi ini dapat dengan cepat melahirkan anak. Oleh itu, dalam jambu merah, lebih baik memilih dekorasi, tekstil, perabot kecil (kaki lantai, rak, kerusi berlengan). Sebaik sahaja citarasa berubah, ia mudah mengubah nada aksesori (untuk warna kuning muda, putih, kelabu muda).
Kombinasi warna biru gelap dengan warna coklat, biru, kelabu dan putih sesuai untuk bilik lelaki.

Oleh itu, adalah sesuai untuk memilih lantai dan perabot kayu ringan atau gelap.

Pilihan untuk kanak-kanak lelaki

Pilihan untuk kanak-kanak lelaki

Perabot putih, warna beige putih juga sesuai mengikut keadaan. Warna aksen boleh berwarna oren, biru atau biru terang.Sebagai peraturan, nurseri dibuat dalam gaya marin
kembali ke menu ↑

VIDEO: Reka bentuk dalam warna pirus

Warna pirus di pedalaman

Satu kombinasi biru pirus

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO

8.9 Skor Jumlah
Positif menenangkan biru

Pedalaman itu tepu dengan warna biru, kelihatan sejuk dan ketat. Tetapi bilik yang dihiasi dengan kertas dinding ringan dengan perhiasan biru-hijau atau perabot berwarna biru tua, kelihatan lembut dan hangat. Dengan bantuan kami, pilih pedalaman yang akan memberi inspirasi kepada anda. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Ia sesuai dengan gaya, memberikan suasana tenang dan selesa.
 • Secara visual menjadikan bilik lebih luas.
 • Serasi dengan banyak warna.
Cons
 • Maklumat turquoise gelap boleh menjadikan suasana suram, menjadikan pedalaman "sejuk"
 • Kelimpahan warna tepu dapat bertindak dengan sangat banyak
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk