Gaya negara yang mudah dan banyak di pedalaman di sebuah rumah negara. 200+ Foto reka bentuk semulajadi dan kesederhanaan

Pedalaman dalam gaya negara di rumah boleh menyerang anda dengan banyak perkara. Jika anda fikir ia adalah gaya mudah, anda mengubah keputusan anda. Kesederhanaan juga tahu bagaimana untuk menjadi mahir. Prinsip dasar gaya negara adalah untuk mengelakkan sebarang kontur bahan yang tidak termasuk konsep "keanehan", "keramahan alam" dan "kehidupan pedesaan". Pedalaman harus mencerminkan kesederhanaan cara desa - keselesaan semulajadi dan kedekatan alam semulajadi.

Kandungannya:

Apa muzik negara?

Muzik negara adalah falsafah cara hidup yang diukur yang telah berkembang di negara tertentu. Bercakap Rusia, ini adalah gaya desa. Membangun banyak arah dalam reka bentuk, menerima nama negara Perancis, Inggeris. Terdapat gaya negara moden, gaya negara Rusia juga mempunyai tempat.

Walau bagaimanapun, di Rusia, negara dilihat lebih tinggi dalam tradisi Amerika masa penjajahan dan permulaan Dunia Baru, ketika penampilan baru pada hiasan dan kemudahan dibentuk. Dalam hal ini, ia sangat mirip dengan Rustic, tetapi tidak begitu teruk dan sahih. Berbeza dengan desa, negara mengekalkan kecanggihan dan keanggunan.

Pedalaman harus mencerminkan kesederhanaan cara desa.

Pedalaman harus mencerminkan kesederhanaan cara desa.

Setelah melewati tahun-tahun pengaruh dan asimilasi yang tidak terhingga daripada pereka dari seluruh dunia, negara telah menjadi istilah umum yang meliputi gaya Amerika, Inggeris dan Perancis.

kembali ke menu ↑

Prinsip Rekabentuk

Trend utama - kayu dicat dan tidak dicat perabot, selimut, keranjang, seni rakyat, permaidani buatan tangan. Ini adalah pendekatan mesra dan mengekalkan kehidupan untuk menghias, yang membantu dalam waktunya untuk membangunkan semangat baru untuk kerja-kerja antik, pasar lambak dan perkara berjenama yang jelas kepada gaya hari ini.

Walau bagaimanapun, pada masa ini, pendekatan terhadap gaya negara telah berubah sedikit demi sedikit ke arah kecanggihan yang lebih besar, tetapi nilai barangan buatan tangan, perabot dan aksesori yang direka dengan baik kekal dan berkembang dengan setiap generasi.
Gaya negara yang mudah dan banyak di pedalaman di sebuah rumah negara. 200+ Foto reka bentuk semulajadi dan kesederhanaan

Gaya negara adalah falsafah gaya hidup yang diukur.

Negara telah menemui tempatnya seperti:

 • Kerusi kampung Adirondack;
 • selimut dan permaidani;
 • perabot taman dalam gaya Atlantik;
 • cina awal abad XIX.

Komponen dibezakan oleh banyak faktor, seperti rasa peribadi dan rantau. Tetapi setiap bilik negara rumah anda akan memancarkan aura yang selesa, santai, jika ia dilakukan di dalam muzik negara, di mana semua barangan dikumpulkan dengan penuh cinta selama satu tempoh masa.

kembali ke menu ↑

Warna

Negara menyesuaikan dengan mudah. Mewujudkan bilik-bilik yang hangat, selesa dengan warna seperti:

Gaya yang hangat dan nyaman

Gaya yang hangat dan nyaman

Buat dinding neutral dengan cat bergigi seperti biru dan wain merah. Untuk melihat negara moden, terutamanya dalam ruang kecil, cat dinding bilik anda, trim dan siling krim atau lembutputih warna.

kembali ke menu ↑

Tingkat

Buat kayu digilap lantaiyang mencerminkan cahaya dan menunjukkan bijirin, atau cat lantai dengan apa yang dipanggil "berlian" corak, yang merupakan contoh klasik reka bentuk dari abad ke-18 dan ke-19. Lantai kayu yang telah dirawat, yang terdapat dalam pelbagai jenis kayu, adalah alternatif moden untuk kawasan eksploitasi tinggi seperti dapur dan ruang tamu. Rugs, karpet tenun dan karpet kain tebal akan menambah tahap minat yang baru.

Buat lantai kayu yang digilap

Buat lantai kayu yang digilap

kembali ke menu ↑

Tekstil

Biarkan angin cahaya berjalan di pinggir langsir mudah dalam warna romantis. Rom adalah wajar langsir atau tirai pendek kain semulajadi mereka, seperti kapas, linen dan bulu. Dari bantal untuk kerusi ke bangku meja, cari corak tenun yang mudah dan tidak standard yang berfungsi dengan baik. Sebagai contoh, lihat plak dengan sangkar atau jalur dalam warna seperti turquoise, limau hijau, dan kuning berkrim.

kembali ke menu ↑

Perabot

Hiasan gaya itu dihalang, tetapi mengalu-alukan rakan dan keluarga. Sofa dan kerusi perlu direka untuk tahun penggunaan. Makan jadual mesti cukup luas untuk menampung semua saudara mara. Tempat tidur sepatutnya mudah: dengan selimut yang dilipat dan bantal pada musim sejuk, terbuka kepada cadar kapas pada musim panas.

Hiasan gaya itu dihalang

Hiasan gaya itu dihalang

kembali ke menu ↑

Dapur

Pilih aksesori ciri seperti selimut tampal, bakul, mainan ukiran tangan, serta pinggan mangkuk, semua jenis plat rata yang diukir dan kendi. Buka rak atau kabinet dengan panel yang tinggi, gabungan kaca dan pintu padu bersama, atau kombinasi kabinet kayu dan dicat akan memastikan dapur dinamik.

Lembaga
Tunjukkan koleksi logam hitam atau pasu besi tuang atau alat memasak tembaga, memisahkannya.
Pilihan dapur dalam versi ini

Pilihan dapur dalam versi ini

kembali ke menu ↑

Bath

Mengenai mandi, mandi kaki dan tenggelam gaya lama tersedia pada hari ini. Mandi putih standard yang tertutup dalam cerucuk kepingan juga sesuai.

Melabur dalam seramik jubin dari bahan mentah tahan lama seperti stoneware porselen berkualiti tinggi. Gunakan pola checkerboard di dinding dan lantai. Hidupkan tuala simpanan gaya penggoda dan jubah mandi - penutup kayu untuk peralatan mandi setiap hari. Apabila malam jatuh, lampu lilin di kandang besi tempa.

Muzik negara adalah perayaan kesederhanaan.

Kaki mandi - kemuncak bilik mandi

Kaki mandi - kemuncak bilik mandi

kembali ke menu ↑

Bagaimana hendak membuat rumah di negara ini?

Matlamatnya adalah untuk mewujudkan dalaman yang selesa dan selesa, yang akan menjadi mesra dan bersahaja. Terdapat banyak kaedah yang boleh anda gunakan untuk mencipta gaya sedemikian, dan anda tidak perlu hidup di kawasan pedalaman untuk mencapainya.

Matlamat utama adalah untuk menikmati kelonggaran atau bersosial. Berikut adalah idea yang relevan seperti besar. perapian, perabot yang besar dan selesa, dapur kayu atau perapian hiasan dan perapian - segala-galanya mempunyai tempatnya.
kembali ke menu ↑

Di mana untuk mencari idea untuk negara?

Tentukan apa yang anda mahu lihat di pedalaman rumah anda dan lawati pelbagai pasaran antik yang boleh menjadi tempat yang baik untuk mencari inspirasi, kerana terdapat banyak elemen penting yang boleh disesuaikan untuk hiasan. Lihat pasar loak untuk menentukan corak yang anda suka untuk bilik anda, dan juga untuk pilihan aksesori dan barang-barang kecil. Anda juga boleh mengambil idea-idea dari rumah negara - mungkin menghabiskan hari mengembara di sekitar manor tempatan, mencari petunjuk.

Tujuan gaya ini adalah untuk mewujudkan dalaman yang selesa dan selesa.

Tujuan gaya ini adalah untuk mewujudkan dalaman yang selesa dan selesa.

Meluangkan masa melayari talian juga merupakan idea yang hebat, kerana terdapat banyak idea untuk menggabungkan gaya ini dengan citarasa anda sendiri atau perkara yang sesuai dengan ruang anda.

Lembaga
Kompor AGA boleh menjadi cara yang sesuai untuk menambah perasaan rumah negara lama.

Perabot besar, seperti sofa kulit untuk ruang tamu dalam gaya desa, adalah cara lain untuk membuat gaya. Anda boleh memilih bantal berlainan dari tartan yang memberikan rasa pedesaan.Jika anda membina rumah negara anda sendiri, maka tingkap besar dan balok kayu, atau peluang untuk melihat kerja keras bangunan, juga menjadi idea yang hebat.

kembali ke menu ↑

Tembok

Rumah bergaya negara boleh kelihatan baik dengan pelbagai warna yang berbeza, kerana ini benar-benar menimbulkan rasa keselesaan rumah. Warna kelabu lembut atau hijau boleh membawa rasa kekuda, dinding putih dengan penambahan tiang dan menonjolkan bingkai pintu dapat menghasilkan kesan yang kompleks.

Lembaga
Pilih warna yang kelihatan baik dalam refleksi dari lekapan yang berbeza, seperti kelabu Perancis, yang berfungsi dengan cemerlang untuk gaya ini.
Perapian akan menambah keselesaan ke pedalaman

Perapian akan menambah keselesaan ke pedalaman

kembali ke menu ↑

Tingkat

Paparkan lantai asal di rumah anda. Sebagai contoh, lantai batu desa atau lantai kayu yang terdedah bekerja hebat untuk suasana negara yang bersahaja.

Lantai kayu di dapur adalah relevan dan juga di ruang tamu, anda boleh menggunakan karpet dan menambah keselesaan warna dan rumah.

kembali ke menu ↑

Apakah gaya yang sepatutnya di dalam rumah saya?

Walaupun muzik negara mencipta kesan kehidupan pedesaan yang santai, ia tidak semestinya mudah, tetapi ia juga boleh menjadi elegan.

Reka bentuk ini kelihatan lebih baik jika ia mewujudkan perasaan bahawa ia tidak dipasang dengan segera, tetapi dari masa ke masa, teliti mencari dan memilih butiran yang dihargai. Negara ini menjadikan rumah itu sebagai "orang lama". Anda boleh membuat wajah ini dengan pukulan kecil, sebagai contoh, untuk menggabungkan warna kabinet dan hiasan.
Menggunakan gaya di dalam bilik yang besar

Menggunakan gaya di dalam bilik yang besar

kembali ke menu ↑

Tip gaya desa

Mengilhamkan dari sejarah desa dengan idea-idea seperti memecahkan dinding putih untuk menyerlahkan tekstil baru, poster pengiklanan atau barang-barang antik. Buat rupa organik dengan perpustakaan vintaj kayu. lampu dan meja dan kerusi kayu.

Cuba tambahkan daya tarikan zaman ke dapur baru menggunakan tekstur yang berbeza dan idea-idea mudah seperti bungkus roti timah, bunga segar dan penggantung untuk hidangan.

Lembaga
Pertimbangkan butiran reka bentuk setiap bilik. Sebagai contoh, idea untuk bilik tidur mungkin termasuk kepala katil besar dalam warna tanah, tetapi cetakan bunga yang lebih feminin untuk kain rentang.

Ia juga penting untuk memastikan kelihatan segar dan tidak ketinggalan zaman. Idea bilik mandi, untuk menyediakan gaya santai, bersahaja dan desa, harus termasuk tab mandi yang berdiri bebas, warna yang lebih ringan dan kasa terbuka. Memilih pencahayaan lembut yang betul akan membantu mewujudkan tempat untuk berbaring dan berehat.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menghias

Aksesori kelihatan lebih menarik di sini daripada gaya yang berbeza, kerana anda mempunyai banyak pilihan tempat untuk berbelanja.Pasar loak pada hujung minggu, kedai antik dan juga kedai butik mempunyai aksesori yang hebat untuk gaya ini.

Artefak negara vintaj termasuk apa-apa:

 • garpu di dinding;
 • jam kerang;
 • pelbagai tin timah dan tin;
 • botol kaca;
 • rak antik.

Perhatikan aksesori

Perhatikan aksesori

Anda juga boleh menggunakan semua contoh di rumah yang sama untuk membuat perasaan bahawa koleksi itu tidak akan mengambil lebih dari satu hari.

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk menggunakan gaya di dalam bilik kecil?

Memilih bahan cat yang betul untuk dekorasi rumah adalah sangat penting, kerana ia akan membantu mewujudkan lebih banyak ruang dan menambah kesan elegan. Untuk gaya ini, ramai pemilik rumah tergoda untuk menggunakan warna-warna yang berani dan terang, bagaimanapun, ia mungkin berbaloi menggunakannya dengan berhati-hati, kerana mereka dapat dengan cepat keluar dari fesyen.Warna-warna ini juga boleh membuat bilik secara visual jauh lebih kecil daripada yang sebenarnya.

Anda mungkin perlu memilih warna dan aksesori yang lebih terang dengan butiran yang terang untuk mengubah gaya jika perlu. Walau bagaimanapun, pastikan anda tidak kekacauan di atas bilik, kerana ini juga boleh menjadikannya lebih kecil. Teknik seperti dilengkapi cerminakan membantu menjadikan bilik lebih cerah.

Membuat bilik kecil

Membuat bilik kecil

kembali ke menu ↑

Negara Perancis

Sama ada anda berada di Perancis atau tidak, anda mungkin membayangkan muzik negara Perancis sebagai sesuatu seperti kandang yang berlumpur di tengah-tengah bidang lavender dan matahari yang menyambut. Negara Perancis - campuran keanggunan dan kesederhanaan sederhana. Ia memberikan estetika Dunia Lama, yang dipertingkatkan oleh kestabilan dan kehadiran penamat desa, adalah tidak bersemangat menarik dengan selekoh dan butiran yang indah.

Dalam muzik negara Perancis, terdapat kontras di antara butiran-butiran yang dihiasi dengan mewah, rumit dan elegan serta kasar, pedesaan, tidak jelas - yang berfungsi sebagai daya tarikan hebat gaya.

Jangan malu daripada menambah kain yang elegan ke ruang itu; letakkan dada kayu di sebelahnya.

Tunjukkan kecurangan, cip dan anugerah perabot yang sekali elegan. Sebagai elemen pencahayaan, gunakan pendants dalam gaya tanglung.

Dapur gaya Perancis

Dapur gaya Perancis

Negara Perancis terutamanya pastel, dipertahankan dalam beberapa nada palet neutral. Dia mempunyai banyak persamaan dengan gaya provensiyang juga merupakan lambang kehidupan luar bandar di pedalaman Perancis.

Negara Perancis popular di seluruh dunia kerana keanggunan kasualnya, memercikkan warna dan aksen pada aksesori semulajadi atau desa. Pembaikan rumah dalam gaya Perancis tidak akan menelan belanja. Malah, anda boleh menggunakan kreativiti anda untuk mengolah semula perabot sedia ada untuk mewujudkan ruang yang menarik.
kembali ke menu ↑

Asas-asas Dekorasi Negara Perancis

Negara Perancis mempunyai perasaan yang hangat dan selesa. Mengenai warna, lebih baik tinggal di sisi hangat spektrum warna, pada warna yang mempunyai keamatan sederhana dan rendah.Fikirkan tentang:

 • kuning lembut (warna mentega);
 • merah jambu hangat;
 • biru lembut;
 • berkrim.

Hiasan harus mempunyai garis yang anggun dan mudah. Di negara Perancis banyak perabot dicat. Membeli perabot rosak lama sesuai untuk gaya ini. Logam tempa atau aksen logam yang berkarat juga sering dimasukkan ke dalamnya.

Kain sentiasa padat, sentiasa bergantung pada kain tradisional. Anda boleh tahan dalam jalur, sangkar atau menambah bulu - semuanya akan dilakukan.

kembali ke menu ↑

Dapur

Lembaga
Di dapur ada banyak tin di mana makanan utama disimpan. Dapatkan tin sama seperti pendua. Tambah label yang dilukis tangan atau cetaknya pada pencetak rumah anda. Untuk dinding, meniru dekorasi jalan-jalan lama dengan tanda-tanda aneh mereka "Runcit" dan sebagainya.

Anda boleh membuat tanda-tanda anda sendiri.Hanya mencari kedai-kedai kraf dengan tanda-tanda dinding murah atau tanda-tanda logam. Gunakan coaster besi tempa untuk menetapkan periuk atau pinggan mangkuk untuk keselamatan.

Talian mudah dengan aksen

Talian mudah dengan aksen

kembali ke menu ↑

Bilik makan

Untuk makan malam tradisional Perancis, pilih kerusi bilik bukan buatan putih buatan sendiri dan gunakan meja bulat tempa besi atau meja taman untuk meja makan yang murah.

Anda juga boleh mengecat set kayu anda atau membeli yang baru, dicat dalam pastel atau nada kayu semula jadi.

kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Rumah negara tidak harus dibebani oleh tirai yang berat, seperti dalam gaya tradisional. Tambah langsir panel terbuka untuk membiarkan matahari menembusi bilik sambil mengekalkan privasi. Sebelum ini oleh tingkap letakkan bangku besi tempa dengan kusyen untuk duduk di dekat tingkap.

Ruang tamu yang cerah dalam warna-warna cerah.

Ruang tamu yang cerah dalam warna-warna cerah.

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Pintu taman besi lama akan kelihatan hebat sebagai kepala katil untuk katil jika anda mahu menambah negara Perancis ke bilik tidur.Gunakan bangku taman logam lama di hujung katil sebagai kawasan tempat duduk.. Komod, yang dicat dengan warna-warna pastel yang hangat, sedikit rosak, akan memberikan rasa selesa ke bilik.

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Gunakan rak tuala besi tempa atau mangkuk buah besi tempa vintaj untuk memegang tuala. Buah buatan lama di bawah sink baik di sini.

Ia sentiasa bagus untuk bangun di bilik tidur semacam itu.

Ia sentiasa bagus untuk bangun di bilik tidur semacam itu.

kembali ke menu ↑

Negara desa

Ini adalah ungkapan paling tulen gaya desa dalam erti kata bahawa kita semua memasukkannya secara sedar. Jika anda memilih rasuk kayu yang tidak dibersihkan dan perabot kasar - gaya desa adalah untuk anda. Dari gaya desa yang tulen, ia dibezakan oleh hiasan yang lebih pelbagai, di mana anda boleh memasukkan hiasan khusus negara.

kembali ke menu ↑

Asas-asas

Kebiasaan, keanggunan yang tidak halus dan kekasaran yang menggariskan komponen semulajadi di sekitarnya menentukan gaya ini dalam reka bentuk dalaman. Ia juga boleh dibuat dalam bahasa Perancis atau gaya lain. Kebanyakan dengan gaya negara menggabungkannya:

 • bata dan siling kayu berkubah yang boleh menyerupai nota Scandinavia;
 • nada putih di pedalaman dan digambarkan panel kayu perabot desa, yang mungkin kelihatan seperti Provence atau gaya Bahasa Inggeris;
 • contoh individu mungkin kelihatan seperti klasik atau minimalisme dengan inlays emas dan warna gelap, banyak tekstil dan kelantangan.

Ini adalah ungkapan paling tulen gaya desa.

Ini adalah ungkapan paling tulen gaya desa.

Tetapi ini adalah semua bentuk gaya desa yang berbeza:

 • penggunaan bahan semulajadi (pokok itu, batu, kain bertekstur: kanvas, kain kasut);
 • kesucian kesederhanaan, kesungguhan, kekuatan, kasar;
 • kesederhanaan membuat perabot dan hiasan ringkas;
 • kekurangan bahan moden: logam, plastik, kain sintetik;
 • warna semula jadi (warna coklat, hijau, emas, kelabu);
 • sentuh buatan tangan dalam pembuatan perabot dan barangan hiasan;
 • suasana khas harmoni dengan alam;
 • pedalaman yang mesra alam untuk rumah chalet.

Pedalaman rumah desa

Pedalaman rumah desa

Pedalaman pedesaan sesuai untuk penginapan yang luas: di kampung itu, rumah bandar, vila, dan sebagainya. Gaya pedalaman di dalam rumah adalah kayu dan batu, perabot besar-besaran dan hiasan tanah, mengingatkan rumah-rumah kuno. Pada masa yang sama, gaya desa di pedalaman - ia adalah ringan dan selesa. Ini adalah gabungan ketegaran yang keras dan keselesaan hangat, kestabilan dan kesederhanaan, keanehan dan ketenangan.

kembali ke menu ↑

Sejarah penampilan gaya

Nama gaya berasal dari perkataan Perancis "rustique", yang bermaksud "kampung".Ini adalah yang paling kasar dari semua gaya yang ketat: reka bentuk dalaman sebuah rumah atau apartmen dalam gaya ini melibatkan penggunaan bahan semula jadi kasar (atau buatan berumur) kasar. Perhatian ditarik kepada tekstur dan warna kayu, batu, kanvas.

Pada mulanya, kelazatan reka bentuk dalaman pedesaan di pangsapuri dan rumah bermula di Amerika pada abad ke-19. Perabot kayu yang berat, besar, dengan sengaja masakan kasar dan hiasan - semua ini mewujudkan suasana semula jadi dan keharmonian, yang mana orang itu kekurangan semasa zaman kegemilangan kehidupan bandar.

Nama gaya berasal dari perkataan Perancis rustique

Nama gaya berasal dari perkataan Perancis "rustique"

Reka bentuk Interior Gaya Desa:

 • Besar dan percuma.
 • Perabot dari kayu mentah kasar dan papan (atau tiruan kasar pemprosesan kasar).
 • Kelimpahan unsur-unsur dekoratif yang berusia buatan dan benar-benar antik.
 • Gabungan warna-warna semulajadi yang hangat dan warna yang membuat perasaan hangat.
 • Kasar, rumah, tekstil.
 • Tidak diolah atau dihiasi dengan batu, plester, dinding bata.
 • Perabot yang besar, bahan hiasan, produk hiasan.
 • Bilik tidur dengan katil kayu yang unik dalam gaya desa.

Tujuan utama reka bentuk dalaman di pangsapuri mengikut gaya ini adalah untuk mewujudkan kestabilan, keanggunan kasar dan kesederhanaan yang menyenangkan. Tumpuan harmoni dan keselesaan, kehangatan bahan semula jadi dan keindahan semulajadi pedalaman memberikan keamanan dan mempromosikan penipuan.

Menggunakan banyak kayu

Menggunakan banyak kayu

kembali ke menu ↑

Moden

Pedesaan negara moden masih besar, kasar dan mudah, tetapi ia adalah reka bentuk dalaman rumah yang sempurna untuk seseorang yang mempunyai jadual yang sibuk. Di mana-mana terdapat orang yang bosan dengan kecerahan dan kecenderungan bahan-bahan moden dan trend fesyen. Reka bentuk dalaman pangsapuri dalam gaya ini adalah peluang untuk menjadikan rumah anda sebuah pulau keharmonian, keselesaan dan keamanan.

Gaya ini dibezakan dengan kekuatan dalaman yang luar biasa, yang selaras dengan keselesaan dan kesederhanaan halus, menjadikan kualiti yang sangat tinggi. Ciri-ciri:

 • penolakan semua elemen yang tidak semulajadi, terang, obsesif;
 • pelepasan minimum;
 • suasana rumah lama yang baik.

Kombinasi keselesaan dan kesamarataan yang munasabah: peralatan moden yang terletak di bahagian dalam sebuah apartmen atau rumah yang harmoni sesuai dengan pedalaman yang tidak melanggar keutuhan gaya (peralatannya tersembunyi di bawah perabot atau dibingkai sebagai barangan antik).

Gaya ini digunakan di banyak rumah negara yang kaya di Amerika dan di Eropah. Pereka negara CIS juga aktif menggunakan motif dalam reka bentuk kotej luar bandar, vila, hotel, motel dan restoran.

kembali ke menu ↑

Idea hiasan

Untuk membuat pedalaman negara yang meyakinkan, anda tidak perlu banyak hiasan desa, tetapi anda perlu memilih elemen utama dengan baik. Butiran yang dipilih dengan teliti akan membantu mewujudkan persekitaran yang sahih.

Dekorasi luar biasa yang luar biasa mempunyai keindahan yang mudah dan semulajadi dan mempunyai sentuhan buruh manual yang jelas. dekat dengan alam semula jadi, di mana tiada apa yang berlaku lebih cepat daripada kuda pada masa yang penuh.

kembali ke menu ↑

Idea # 1: Jam Dinding

Terdapat sesuatu yang sangat meyakinkan mengenai perkara ini - jam berduri dalam suasana damai sebuah rumah negara.

Sekiranya anda memilih jam dinding sebagai hiasan gaya desa, cuba dapatkannya dengan kerja jam mekanikal. Sudah tentu, anda perlu mengenakannya secara teratur, tetapi anda boleh mendengar tanda semak dan mungkin itik itu akan berfungsi juga.
Jam yang indah dalam suasana damai sebuah rumah negara

Jam yang indah dalam suasana damai sebuah rumah negara

Jika anda lebih suka jam tangan berkuasa bateri, dapatkan vintaj (atau mengingatkan "vintaj"). Mereka akan membawa hiasan dinding pedesaan yang indah ke reka bentuk desa anda.

kembali ke menu ↑

Idea # 2: Pencahayaan

Lilin sentiasa mempunyai kesan ajaib di dalam bilik, terutamanya apabila ia menyala meja makan. Tanpa suis dimmer, anda boleh mencipta cahaya hangat lembut nyala hidup.

Berikut adalah beberapa pilihan pencahayaan yang boleh anda gunakan dalam gaya desa anda.:

 • candelier (dengan lilin sebenar);
 • dinding dipasang candlesticks (dengan lilin atau bahan api);
 • candelabra untuk meja;
 • lampu minyak tanah asli (dengan kanopi lama), tergantung dari dinding / siling atau berdiri di atas tingkap.

kembali ke menu ↑

Idea nombor 3: Permukaan kayu

Kayu adalah bahan yang paling penting dalam gaya desa. Untuk melihat yang tulen, sebaiknya pastikan perabot tidak dirawat.

Bilik makan yang selesa

Bilik makan yang selesa

Meja besar, digilap yang ideal untuk makan dengan keluarga dan rakan-rakan.

Kerusi kayu dengan kusyen berwarna, dada laci atau almari pakaian, yang menunjukkan keindahan kayu semulajadi, juga aksesori yang sangat baik dalam hiasan dalaman pedesaan.

Sekiranya anda baru memulakan atau tidak mahu melabur sejumlah besar wang dalam gaya desa anda, tumpuan pada item yang lebih kecil.

Mangkuk kayu. Jangan tergoda untuk mengisi mereka dengan barang-barang yang cantik dan tidak sesuai (kecuali item-item ini benar-benar luar biasa). Mangkuk kayu kelihatan lebih tulen apabila ia diisi:

 • buah-buahan;
 • perkakas dapur;
 • salad dan lain-lain perkara yang berguna.

Hiaskan siling dengan balok kayu

Hiaskan siling dengan balok kayu

Aksesori Dapur Kayucontohnya:

 • dulang;
 • memotong papan;
 • alu dan mortar;
 • pelayan salad;
 • bekalan memasak.

Bekas kayuseperti kotak, peti, atau peti mati kecil. Rak dinding kayu pedesaan atau plat untuk mempamerkan peralatan dapur gaya negara (atau mana-mana pinggan mangkuk sebenarnya, jika ia tidak begitu lancar dan moden).

kembali ke menu ↑

Idea # 4: Diilhamkan oleh Alam

Kumpulkan dan tunjukkan beberapa elemen yang mencerminkan keindahan perkara-perkara semulajadi yang sederhana dan sederhana:

 • cincin cincang;
 • cawangan;
 • batu kecil;
 • cangkang;
 • bunga;
 • sejambak daun;
 • pasir di dalam gelas dengan lilin.

Tumbuhan hidup akan sesuai dengan gaya ini.

Tumbuhan hidup akan sesuai dengan gaya ini.

kembali ke menu ↑

Idea # 5: Tekstur

Permukaan bertekstur diperlukan dalam reka bentuk dalaman desa. Dalam suasana buatan tangan, mereka menunjukkan keindahan bahan semula jadi. Bakul Willow atau tenunan sempurna melengkapkan gaya; Mereka agak murah, sangat berguna dan kelihatan baik di hampir mana-mana bilik.

Potongan mangkuk, mangkuk dan piring menambah daya tarikan dan perasaan "praktikal" ke rumah kampung.

Gaya negara boleh dibandingkan dengan Provence

Gaya negara boleh dibandingkan dengan Provence

Gaya negara

Memilih untuk pedalaman

8.5 Skor Jumlah
Muzik negara - kecanggihan dan kesederhanaan

Gaya negara adalah penghormatan kepada masa lalu, tetapi dalam sampul yang pelik. Ia sangat cantik, tetapi pada masa yang sama, pedalaman hanya dimainkan, yang tidak mengenakan tugas mewah dalam reka bentuk. Sedikit kecanggihan, dan reka bentuk anda akan terpesona pada pandangan pertama pada iri hati orang lain. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
8.5
Kebaikan
 • Unsur-unsur alam, keramahan alam sekitar
 • Praktikal, perabot akan bertahan lama
 • Penjagaan tidak bersahaja
Cons
 • Reka bentuk luar biasa, desa.
 • Sesetengah butiran boleh dengan cepat keluar dari fesyen.
 • Perabot berat dan besar
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk