Bunga buatan untuk pedalaman rumah: Kecantikan selama bertahun-tahun (bunga, komposisi, ekibany)

Bunga tiruan sesuai untuk menghias mana-mana bilik. Mereka akan menjadikannya lebih cerah dan lebih selesa, mereka akan membantu untuk tidak bimbang tentang penjagaan yang berterusan.

Kandungannya:

Semua orang mahu membuat pelbagai kehidupan seharian, tetapi bagaimana cara terbaik untuk melakukannya? Anda boleh membuat suasana mana-mana bilik lebih cerah dan lebih selesa dengan bantuan patung, kerajinan tangan, cenderahati dan barangan knickknacks yang lain. Walau bagaimanapun, cara paling mudah untuk menghiasi rumah atau tempat kerja dengan bunga. Mereka akan dengan mudah dimuatkan ke dalam gaya dalaman, menjadikan bilik itu lebih hidup dan mengisi dengan warna.

Bunga tiruan sesuai untuk menghias mana-mana bilik.

Bunga tiruan sesuai untuk menghias mana-mana bilik.

Bagaimana perasaan anda tentang menggunakan bunga buatan? Kami yakin bahawa ia berhati-hati dan walaupun dengan sedikit keraguan. Sia-sia! Kami memberi jaminan kepada anda bahawa mereka yang menyediakan lebih banyak peluang untuk membuat hiasan asal.

Di samping itu, rakan-rakan tiruan moden tidak lebih rendah dalam penampilan tumbuhan hidup, mereka tidak bersahaja dalam penjagaan dan akan menggembirakan pemilik untuk masa yang lama. Buatan tumbuhan berfungsi sebagai asas untuk banyak komposisi asal kreatif - karangan bunga, mural, ekiban, kolaj dan garland. Populariti dekorasi ini datang kepada kami dari Eropah dan berkembang setiap tahun.

Mudah dimuatkan ke dalam gaya dalaman apa pun

Mudah dimuatkan ke dalam gaya dalaman apa pun

Kelebihan dan keburukan menggunakan bunga buatan

Faedah estetika untuk kegunaan dalaman dan bunga adalah jelas.. Mereka meningkatkan reka bentuk dalaman dan membawa keseronokan. Tetapi terlalu kerap, faedah psikologi tidak diendahkan atau hanya dilupakan.

Terdapat banyak kajian yang menyatakan bahawa mempunyai bunga dan tumbuh-tumbuhan di persekitaran pejabat mengurangkan tekanan, meningkatkan kepuasan kerja dan meningkatkan semangat pekerja, kreativiti dan produktiviti. Penggunaan analog buatan mempunyai beberapa kebaikan dan keburukan. Kami mencadangkan anda untuk berkenalan dengan mereka.

Faedah estetik adalah jelas.

Faedah estetik adalah jelas.

Kebaikan

 • mereka tidak perlu menanam semula, air, memberi makan tanah;
 • mereka tidak memerlukan pencahayaan semula jadi, iaitu, mereka boleh diletakkan lorong, bilik mandi dan sudut gelap lain;
 • tiada tanah - sumber utama kotoran; kanak-kanak atau haiwan kesayangan tidak boleh membatalkan periuk, kandungan kosong permaidani;
 • tumbuhan tidak sakit, tidak kering, tidak ada daun kering yang jatuh di sekelilingnya;
 • Seorang kanak-kanak atau haiwan peliharaan tidak berisiko meracuni atau menyuntik dengan tumbuhan yang anda suka;
 • Orang yang mempunyai alahan serbuk boleh menikmati rakan sejawatan yang indah;
 • anda tidak akan risau tentang siapa yang akan menyiram bunga semasa pemergian anda;
 • tumbuhan buatan adalah peluang yang baik untuk individu kreatif. Anda boleh meluahkan diri dan menghiasi rumah dengan susunan bunga yang indah;
 • jika anda perlu bergerak dari satu tempat ke tempat lain, anda tidak akan mempunyai masalah.

Tidak perlu menanam semula, air, memberi makan tanah

Tidak perlu menanam semula, air, memberi makan tanah

Cons

 • bahkan tumbuhan buatan memerlukan penjagaan tetap - daun dan tunas perlu dibersihkan dari habuk, dibasuh;
 • Anda boleh melupakan aroma bunga halus yang menyebar ke seluruh rumah;
 • jika mereka berdiri di atas tingkap atau balkoni, mereka tidak lama lagi akan mengalami pudar dan kehilangan penampilan estetik mereka;
 • analog murah boleh memancarkan bau yang tidak menyenangkan, kadang-kadang menyebabkan alergi.

Lembaga
Untuk sejambak tiruan memberikan rasa halus, ada jalan mudah. Anda boleh menggunakan minyak pati. Beberapa tetes pada bunga kain - dan kemenyan manis akan mengisi bilik.
Tidak memerlukan pencahayaan semulajadi

Tidak memerlukan pencahayaan semulajadi

kembali ke menu ↑

Tumbuhan buatan di pedalaman pelbagai bilik

Komposisi bunga tiruan boleh diletakkan di mana-mana bilik, tetapi penting untuk memahami gabungan yang paling harmoni dan menentukan tempat yang tepat untuk mereka. Pada pendaftaran mempertimbangkan stylist umum bilik. Sebagai contoh, gaya baroque patut gladioli atau mawar, dan Provencal gaya - bunga matahari yang cerah.

kembali ke menu ↑

Dewan masuk

Dewan masuk selalunya merupakan tempat paling gelap di sebuah rumah di mana cahaya semula jadi tidak sembuh, dan lampu elektrik dihidupkan dengan sangat jarang. Hidup flora, terletak di lorong, dengan cepat layu dan mati. Oleh itu, bilik ini dianggap sesuai untuk tumbuhan menghias dari kain, plastik, tanah liat polimer.

Di pedalaman lorong

Di pedalaman lorong

Dewan masuk adalah apa yang dilihat oleh tetamu anda dahulu, jadi bayarlah perhatiannya sebagai ruang tamu. Dia patut sedikit usaha di pihak kita dan idea-idea kreatif. Sebagai peraturan, bilik ini agak dekat, kerana ia akan memberi penekanan kepada liana, yang perlahan-lahan akan digantung dari dinding sisi kabinet dengan pakaian luar. Sekiranya terdapat lebih banyak ruang di lorong anda, sesuai untuk meletakkan vas lantai tinggi dengan herba.

Lembaga
Sekiranya terdapat pembaikan lama di lorong anda, keadaan huru-hara dan hanya kelihatan diabaikan, jangan letakkan bunga di sana. Ini akan memberi penekanan kepada beliau yang tidak baik dan memburukkan lagi kesannya. Adalah lebih baik untuk cepat membaiki dan memulihkan pesanan!
Tiada tanah - sumber utama kotoran

Tiada tanah - sumber utama kotoran

Majalah kecil jadual, rak atau bahagian atas meja malam itu juga boleh dihiasi dengan komposisi sederhana. Di pintu depan, gantungkan karangan bunga. Cermin ia akan menjadi luar biasa untuk menonjol jika anda menghiasinya dengan tiub ujian kaca kecil dengan bunga.

Jika lorong mendapat sedikit cahaya dari bilik-bilik yang berdekatan, jangan gunakan tanaman hijau. Tambah warna - kami menasihati anda untuk melihat bahan oren, kuningbiru merah dan bunga ungu.
kembali ke menu ↑

Dapur

Dapur - Satu lagi bilik di mana ia adalah sangat jarang untuk melihat bunga bunga semulajadi. Sebabnya ialah penyejatan berterusan dari memasak dan udara kering pada umumnya. Di dalam bilik ini, keluarga menghabiskan banyak masa. Memasak, makan dan bercakap adalah ritual harian yang penting, kerana butiran menarik di pedalaman akan membantu untuk mewujudkan perasaan yang bersahaja.

Sesuai dengan ke dalam dapur dalaman

Sesuai dengan ke dalam dapur dalaman

Unsur-unsur hiasan harus menekankan suasana keselesaan dan sesuai dengan jumlah kawasan. Rak dapur mengesyorkan agar anda menghiasi dengan pasu dan bakul kecil yang akan melengkapkan dengan sempurna balang bijirin dan rempah. Pilihan yang menarik - periuk.

Meja makan akan kelihatan lebih elegan jika anda meletakkan pasu di sebelah pinggan buah. Untuk membuat bahagian dalam dapur lebih asli, gantikan periuk standard dengan cerek lama, cawan atau mangkuk salad berbentuk mewah.Di dalam bilik ini akan menjadi komposisi yang paling sesuai untuk bunga kering, herba dan juga ranting dengan buah atau buah-buahan kering.
Meja makan akan kelihatan lebih elegan

Meja makan akan kelihatan lebih elegan

Lembaga
Letakkan tingkap tiruan tiruan, tiang atas kabinet atau rak menghias dengan periuk tanah liat asli dengan bunga liar. Di meja makan, letakkan balang dengan tumbuhan berwarna-warni.
kembali ke menu ↑

Ruang tamu

Ruang tamu - bilik yang paling selesa, tempat perhimpunan untuk seluruh keluarga. Ia mempunyai kawasan terbesar. Oleh kerana itu, ruang tamu dianggap tempat terbaik untuk eksperimen floristik. Interior klasik "profesor" boleh ditambah dengan pokok palma yang besar dengan periuk di sudut bilik dan pasu tinggi dengan gladioli atau mawar.

Kilang itu tidak sakit, tidak kering, di sekelilingnya tidak ada daun kering yang jatuh

Kilang itu tidak sakit, tidak kering, di sekelilingnya tidak ada daun kering yang jatuh

Scandinavian Reka bentuk ini melibatkan banyak tumbuhan berbunga, jadi letakkan beberapa pasu telus dengan orkid tiruan, begonias dan pasu seramik bentuk yang rumit.

Lembaga
Jika ruang tamu anda tidak mempunyai gaya yang jelas, aturkan bunga dengan intuisi - pada meja, rak buku, bahagian percuma bilik. Sekiranya ia mempunyai perapian yang sebenar atau buatan, letakkan pasu yang berukuran sederhana di atasnya. Sejambak besar akan bermanfaat untuk menekankan keanggunan bilik.

Rak buku dan rak menambah bunga kecil yang digabungkan sepenuhnya dengan patung-patung atau lilin hiasan. Anda boleh menggunakan snags buatan, letakkan batu semula jadi di sebelahnya. Hiaskan meja kopi di ruang tamu dengan vas atau mangkuk salad kerja dengan pear dan epal, serta cawangan pokok epal buatan dalam mekar.

Luar biasa, dalaman yang mesra alam

Luar biasa, dalaman yang mesra alam

kembali ke menu ↑

Bilik tidur

Bunga dalam bilik tidur sila tolong mata dan menyesuaikan diri untuk berehat. Kami tidak mencadangkan penanaman dengan sebilangan besar komposisi bunga tidak semulajadi, kerana mereka mengumpul banyak habuk. Buat pilihan yang memihak kepada warna halus dari pengaturan bunga - cahaya merah jambu, pic, putih dan biru. Pasu seramik juga perlu dibuat dalam warna.

Lembaga
Hiaskannya dengan pasu kecil dengan kelopak. Lihat sejambak bunga kering, aroma rempah halus hanya akan menyumbang kepada tidur yang nyenyak.

Di atas meja sisi katil, pasang pasu kecil, dinding di belakang katil menghiasi dengan bunga halus atau memanjat tumbuh-tumbuhan buatan.

Di bahagian dalam bilik tidur

Di bahagian dalam bilik tidur

kembali ke menu ↑

Bilik mandi

Di bilik mandi, kerana kelembapan yang tinggi, ia tidak masuk akal untuk menyimpan bunga semulajadi, sementara produk yang diperbuat daripada tanah liat polimer atau plastik tidak akan merosot dan menambah keselesaan. Pertimbangkan reka bentuk keseluruhan bilik mandi dan menghiasi ia dengan sewajarnya. Anda boleh meletakkan vas kaca besar di sebelah kabinet dengan kosmetik atau menghias cermin.

Lembaga
Gunakan hiasan bunga bukan sahaja untuk hiasan kekal rumah anda. Angkat komposisi untuk cuti atau musim tertentu. Sebagai contoh, pada malam Krismas, anda boleh menghiasi pintu depan dengan karangan bunga mistletoe, dan untuk Paskah akan menyediakan komposisi buttercup.
Di bahagian dalam bilik mandi

Di bahagian dalam bilik mandi

kembali ke menu ↑

Pengaturan bunga: jenis

Pengaturan bunga adalah sempurna untuk hiasan bilik. Mereka tidak bersahaja dan mudah dibersihkan. Dengan berhati-hati berfikir hiasan buatan akan bertahan selama bertahun-tahun. Dia akan memulihkan ruang tamu, akan membantu mewujudkan sikap positif. Apakah jenis komposisi yang wujud?

kembali ke menu ↑

Bunga Potted

Replikasi tumbuhan sebenar sangat popular di rumah-rumah yang menghias, pejabatsalun kecantikan dan restoran. Mereka kelihatan baik dan berjaya menutup kelemahan bilik. Ini terpakai untuk garpu dalam komunikasi atau paip yang tidak ditemui. Tumbuh tumbuhan, atau lebih tiruan mereka, menarik perhatian dari paip.

Pasu besar dengan pokok sawit atau pokok palma bukan semulajadi juga menghadapi tugas menyembunyikan kelemahan dalam susun atur. Kebanyakan tumbuhan tiruan dalam pasu membuat hijau dengan bentuk daun yang tidak biasa, hanya jarang menggunakan spesies berbunga.

Lembaga
Anda boleh meningkatkan kesan semula jadi dengan bantuan ranting hijau, mereka tidak akan berbeza dari yang sebenarnya. Sebagai asas, anda boleh menggunakan span bunga atau busa.
Salin sebenar tumbuhan sebenar

Salin sebenar tumbuhan sebenar

kembali ke menu ↑

Bunga dalam pasu kaca

Sesungguhnya anda boleh mencari sepasang tiga pasu kaca kosong, yang anda terima sebagai hadiah untuk salah satu cuti. Tidak ada apa-apa untuk mereka lakukan, gunakan mereka untuk komposisi asal dan menghiasi anda rumah itu. Buat sejambak rumit yang indah tidak sukar, yang paling penting mempertimbangkan saiz dan bentuk pasu anda.

Versi yang tinggi dan sempit sesuai untuk mawar tiruan atau tulip, sedangkan di dalam vas yang luas, selamat letakkan tandan yang kemas dengan batang yang dipotong.

Lembaga
Tambah kesamaan dengan tumbuh-tumbuhan langsung dan tuangkan air ke dalam pasu untuk alam semulajadi. Bunga-bunga kecil di kaca atau kaca akan kelihatan harmoni di dapur, dan vas kaca tinggi akan menghiasi meja makan.
Komposisi cantik

Komposisi cantik

kembali ke menu ↑

Biedermeier

Gaya seni Jerman dalam reka bentuk karangan bunga sesuai untuk kedua-dua buatan dan bunga sebenar. Kepala bunga besar di atas tangkai pendek berkumpul di sejambak bulat. Unsur yang sama (tumbuhan, hiasan) disusun dalam lingkaran.

Lembaga
Buat sejambak dari tumbuh-tumbuhan yang berbeza serta dari bunga yang sama warna yang berbeza (contohnya, mawar putih dan ungu). Susun setiap elemen hiasan dengan ketat, tambahkan spikelet atau manik-manik seperti yang dikehendaki.

Dalam komposisi gaya Biedermeier, daun atau batangnya sendiri tidak boleh dilihat, hanya tunas dan perbungaan sendiri. Kemewahan semacam itu sesuai dengan ke dalam ruang tamu dan bilik tidur. Walau bagaimanapun, anda perlu memberi perhatian kepada warna. Untuk pilihan kedua, pilih produk warna halus dan pastel.

Lakukan persiapan yang menyeluruh, bahan pembelian warna yang betul dan elemen hiasan yang lain terlebih dahulu. Adalah penting untuk membuat sekurang-kurangnya empat kalangan, jadi anda perlu menyediakan banyak tunas buatan.

Anak atau haiwan tidak meracuni keracunan atau suntikan

Anak atau haiwan tidak meracuni keracunan atau suntikan

kembali ke menu ↑

Mural

Komposisi bunga buatan sering dibuat dalam panel. Unsur-unsur besar telah lama dibuat dengan bantuan panel wayar di dasar, serta lumut. Kemudian, dengan perkembangan industri, mereka digantikan dengan spons khas, yang dijual di kedai-kedai pakaian flora.

Komposisi ini dapat dilihat dalam bunga tiruan, sayur-sayuran dan buah-buahan yang padat diletakkan pada span ini sehingga tidak ada ruang yang tersisa sama sekali. Mereka datang dalam pelbagai saiz.

kembali ke menu ↑

Keranjang gantung

Hiasan dengan bunga, yang mudah digantung di dinding, juga boleh berfungsi sebagai lampu. Kami mengesyorkan menggunakan bakul hanya di bilik yang luas. Dalam bilik sempit kecil mereka tidak akan kelihatan menguntungkan dan mencuri ruang.

Lembaga
Tempat kedua sejambak mewah klasik dan tumbuhan memanjat dalam bakul. Ivy akan membantu menyembunyikan kecacatan pembaikan, sesuai untuk pelbagai pilihan untuk hiasan dinding.
Di pedalaman ruang tamu

Di pedalaman ruang tamu

kembali ke menu ↑

Bahan asas dan penjagaan

Produk-produk floristik yang menakjubkan yang tidak memerlukan penyelenggaraan yang kerap, diperbuat daripada pelbagai bahan.

Yang paling popular ialah:

 • plastik;
 • tanah liat polimer;
 • kain;
 • kertas;
 • manik;
 • benang;
 • atlas

Bouquets tiruan yang cantik memerlukan penjagaan yang berterusan. Mengekalkan penampilan yang bersih dan kemas dengan cara berikut:

 • memohon bulu bulu;
 • Komposisi dengan permukaan halus (contohnya, sama ada plastik atau tanah liat polimer) yang terbaik disapu dengan lembap serbet;
 • sebagai cecair semburan, air dan epal cuka harus dicampur dalam perkadaran yang sama;
 • Barang-barang kain boleh kering dibersihkan.

kembali ke menu ↑

Tangan: kelas tuan pada keindahan

Mewujudkan komposisi untuk rumah anda boleh berubah menjadi hobi. Kami mencadangkan supaya anda membiasakan diri dengan kelas induk, sebagai akibatnya anda akan dapat mencipta semula ranunculi yang menakjubkan. Tender lembut menghiasi bilik tidur atau ruang tamu!

Mudah dibersihkan

Mudah dibersihkan

Untuk membuat komposisi yang anda perlukan:

 • tanah liat polimer;
 • kawat;
 • gunting (ia adalah wajar untuk mencari model dengan hujung melengkung);
 • gam;
 • acuan;
 • timbunan;
 • pita.

Lembaga
Untuk mencipta urat semula jadi bunga, gunakan acuan. Malangnya, mencari acuan yang meniru ranunculus akan menjadi sukar. Oleh itu, jangan ragu untuk membeli varian dengan bunga mawar bersinar.
Peluang yang hebat untuk orang yang kreatif.

Peluang yang hebat untuk orang yang kreatif.

Bermula:

 • Baca arahan mengenai pembungkusan tanah liat polimer. Sesetengah pengeluar mengesyorkan meninggalkannya untuk sementara sebelum membuat model, supaya dia bernafas. Dengan tanah liat dari pembekal lain, anda boleh mula bekerja dengan segera.
 • Mari kita mulakan dengan pembuatan ranunculus kuning naungan. Sediakan tiga jenis tanah liat - kuning, hijau, tidak dicat. Yang pertama diperlukan untuk kebanyakan kelopak, yang kedua untuk pertengahan.
 • Gulung dua bola berwarna. Dalam satu hijau dan satu kuning menambah sedikit bahan yang tidak dicat untuk menjadikannya agak pucat.
 • Cubit sepotong kecil warna hijau, gulung ke dalam bola dengan tangan anda. Sediakan sekeping pendawaian dan pra membengkokkan bahagian atasnya untuk membuat gelung. Sapukannya ke dalam gam dan lulus bola kecil.

Anda boleh melakukannya sendiri

Anda boleh melakukannya sendiri

 • Untuk mendapatkan pusat bunga, gunakan gunting. Buat beberapa luka, bergerak dari bahagian atas ke tengah. Bawah harus tetap utuh.
 • Sekarang teruskan ke pembuatan kelopak. Pisahkan satu lagi tanah liat hijau. Roll it out, memberikan bentuk bujur. Gunakan timbunan dan buat sekeping bulus tanah liat rata di tepi. Jadi buatlah empat kelopak lagi.
 • Gunakan gam dan pasangkannya ke pangkal bunga. Setiap kelopak harus sedikit mencari antara satu sama lain.
 • Sekarang gunakan warna hijau terang tanah liat. Buatlah kelopak dengan cara yang sama dan melekatkannya ke putik dalam bulatan. Anda perlu mencipta beberapa baris.
 • Dari tanah liat kuning cahaya kami melekat dua lagi kelopak halus.
 • Baris terakhir warna kuning terang harus dilakukan tidak lagi lancar, tetapi dengan pembuluh darah ciri. Untuk melakukan ini, anda memerlukan acuan.
 • Keluarkan lima keping tanah liat hijau yang cerah dan gulung satu cawan untuk bunga. Melekatkannya ke pangkalan.

Itu sahaja, bunga itu dibuat. Untuk mendapatkan komposisi penuh, buat sekurang-kurangnya enam perbungaan yang indah itu. Menggabungkan warna!

Asal menghiasi meja makan untuk ketibaan tetamu, anda boleh menggunakan warna tuala.

Sediakan:

 • serbet pelbagai lapisan;
 • benang;
 • tisu gigi;
 • gam;
 • gunting.

Lembaga
Pilih warna serbet warna tepu yang cerah. Untuk membuat putik, pilih empat tuala warna yang sama, dan salah satu yang lain. Mereka mesti selaras dengan satu sama lain. Sebagai contoh, gunakan empat tuala merah putih dan satu putih.
Pot bunga yang bergaya

Pot bunga yang bergaya

 • Buka serbet merah dan letakkannya di atas yang lain.
 • Potong tepi serbet putih dan letakkan di atas.
 • Perlahan-lahan lipat lapisan dalam akordion, tali lurus di tengah benang.
 • Bulatkan tepi dan keluarkan putiknya.
 • Masukkan tusuk gigi ke pangkalannya dan tongkat dengan pita.
 • Untuk menyembunyikan pita, gunakan pita.

Produk buatan sedemikian akan menyerupai bentuk permaidani ini!

Mawar kertas

Kami berpuasa dan cantik

8 Skor Jumlah
Kami membuat pedalaman dengan bunga

Berpaling dengan sejambak yang cantik, tetapi layu selalu sangat sedih. Terutama jika ia disampaikan oleh orang yang disayangi! Bukankah lebih baik untuk membeli atau membuat bunga tiruan sendiri dan setiap hari untuk mengagumi penampilan mereka? Rakan-rakan moden kelihatan sangat semula jadi, mudah untuk merawat mereka dan menghias mana-mana bilik dengan mereka. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Simpanan - bunga akan mengekalkan rupa yang sempurna untuk masa yang lama
 • Masa untuk penjagaan - mereka hanya perlu sekali-sekala mengelap dari habuk dan basuh
 • Bersih - tiada daun yang jatuh atau bumi yang bertaburan
 • Pelbagai dan penerbangan kreativiti - unsur-unsur bunga boleh dicat dalam mana-mana warna yang tidak wujud dalam tumbuh-tumbuhan semulajadi, untuk memilih gaya yang betul dari bilik
 • Hypoallergenic - tumbuhan tiruan tidak berbau atau debunga, selamat untuk penghidap alergi
Cons
 • Kurang aroma yang menyenangkan
 • Pembakaran di bawah matahari
 • Keterlambatan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk