Pemegang kunci dinding di lorong: 140+ (Gambar) Pilihan asal dengan tangan mereka sendiri

Penggantung kunci dinding di lorong sesuai dengan sempurna - ditambah anda tidak boleh mencari kunci di seluruh rumah. Ini adalah tambahan utama mana-mana rumah utama: penjimatan masa. Selama beberapa minggu, anda akan membangunkan tabiat pada waktu petang, apabila anda pulang dari kerja, menggantungkan kunci di atasnya, dan pada waktu pagi, apabila anda pergi bekerja, lepaskannya. Akibatnya, anda tidak lagi perlu mencari apartmen mencari kunci yang hilang, dan anda sentiasa sedar tentang saudara-saudara anda di rumah - hanya melihat pengurus rumah tangga dan melihat sama ada semua kunci berada di tempat.

Kandungannya:

Bahagian praktikal bukan satu-satunya kelebihan. Masih ada estetika, kerana anda boleh membuat pengurus rumah dalam apa-apa gaya. Adakah anda mempunyai dewan pintu masuk, yang dibuat dalam eko? Tiada apa-apa yang sesuai dengannya daripada kunci dari cawangan pokok. Berteknologi tinggi? Pemegang utama logam bergaya yang bergaya akan sesuai dengannya. Provence? Decoupage dengan bunga atau burung. Klasik? Papan lacquer kayu papan yang ketat.

Pemegang kunci dinding sesuai dengan mudah ke pedalaman apa pun

Pemegang kunci dinding sesuai dengan mudah ke pedalaman apa pun

Di mana-mana kedai untuk rumah anda boleh mencari sesuatu yang sesuai dengan anda secara peribadi. Tetapi ada pendekatan lain: untuk membuat rumah tangga dengan tangan anda sendiri.

Ia mempunyai kelebihan:

 • Keaslian. Perkara buatan tangan akan sentiasa berbeza daripada yang serupa, tetapi dihasilkan pada penghantar. Keistimewaan pemprosesan yang wujud dalam setiap tuan, keputusan reka bentuk yang menarik - walaupun ketika membuat rumah tangga mengikut arahan, anda akan tahu pasti tidak ada yang sama.
 • Pelbagai. Di rumah, walaupun tanpa pengalaman, anda boleh membuat lebih daripada selusin penjaga rumah yang berbeza. Daripada saw kayu, dari kotak, dari kawat, dari cawangan, walaupun dari garpu - sentiasa ada bahan, anda hanya memerlukan sedikit kesabaran untuk mengendalikan dengan teliti.
 • Harmoni. Pembantu rumah yang dibeli mungkin sesuai dengan lorong anda, tetapi anda mesti terlebih dahulu menemuinya. Dibuat dengan tangan anda sendiri sesuai, seperti anda sendiri - kerana anda akan mengerjakannya dengan mencipta rekaan dan mengetahui bagaimana ia sesuai.
 • Pengalaman menarik. Melakukan sesuatu dengan tangan anda sendiri bukan sahaja berguna - ia masih menyeronokkan. Sekiranya anda mempunyai anak-anak, anda boleh berkerjasama dengan mereka, mengubah pembuatan rumah seorang pengembara mudah ke dalam pengembaraan yang sebenar. Dan jika tidak ada anak, anda boleh menikmati proses itu.

Mudah untuk melakukannya sendiri

Mudah untuk melakukannya sendiri

Pemegang kunci buatan sendiri berbeza - dari bahan yang berlainan, reka bentuk yang berbeza. Sebelum anda mula bekerja, anda perlu memikirkan apa yang anda perlukan.

Apakah kes-kes utama?

Terdapat dua cara untuk mengklasifikasikan penjaga kunci.

Yang pertama ialah dengan reka bentuk:

 • Buka. Ini biasanya dibuat dengan tangan, kerana ia lebih mudah untuk dilakukan.Wakili apa-apa cangkuk di mana anda boleh menggantung kekunci, dipukul apa-apa. Papan dengan kuku? Buka Cawangan dengan knot? Buka Potong kulit dengan poket? Buka
 • Tertutup. Ini menjadikannya lebih sukar - anda memerlukan beberapa kemahiran pertukangan. Wakili lokeryang menutup pintu. Pintu itu harus dialihkan, jika tidak, ia akan segera jatuh. Mereka membolehkan anda untuk menyembunyikan apa sebenarnya di dalamnya, melindungi kunci dari pandangan orang lain. Mereka boleh dibenamkan rak untuk perkara yang berguna, menggantung cermin di pintu dan dengan cara yang berbeza memperluaskan aplikasi praktikal.

Cara mudah untuk tidak kehilangan kunci anda

Cara mudah untuk tidak kehilangan kunci anda

Kaedah kedua adalah berdasarkan bahan yang digunakan.

 • Kadbod. Murah dan mudah untuk mengendalikan, ia mempunyai kekuatan yang rendah. Ia mudah untuk bekerja dengannya, sesuai untuk pemegang utama pertama, dibuat dengan kanak-kanak. Tetapi cepat dipakai, ditambah tidak terlihat terlalu padat.
 • Papan lapis. Terlalu murah, tetapi bahan yang lebih sukar untuk bekerjasama - tidak akan ada lagi gunting yang cukup, pisau besar atau jigsaw diperlukan. Di samping itu, papan lapis akan retak sekiranya terlalu banyak digunakan. Dan jika ia dilakukan dengan melanggar teknologi, ia akan menjadi tidak menyenangkan untuk mencium. Papan lapis mudah dihiasi, ia tahan haba, kelembapan. Lit.
 • Logam. Ia tidak mencukupi untuk bekerja dengan lembaran logam tebal sebenar peralatan rumah, tetapi ia adalah mustahil untuk membuat rumah tangga dari kawat tebal atau lapisan nipis logam. Logam kelihatan cantik, boleh berkhidmat selama beberapa dekad, tidak terdedah kepada tekanan mekanikal, atau perubahan suhu, dan juga kelembapan yang tinggi. Tetapi sukar untuk mendapatkannya, sukar untuk menghiasi.

Pilihan pelbagai fungsi

Pilihan pelbagai fungsi

 • Pokok. Bahan yang cantik, lembut, yang boleh juga bertahan selama beberapa dekad, jika anda merawatnya dengan noda, varnis. Sesuai untuk sebahagian besar pedalaman, ditambah carian boleh dijalankan secara bersifat - cawangan boleh dijemput di taman berdekatan, contohnya. Lit, sensitif terhadap kelembapan. Boleh retak, mungkin dijangkiti parasit.
 • Kulit. Pada waktunya ia haus, tidak menyediakan terlalu banyak ruang untuk imaginasi. Tetapi ia mudah diproses dan akan merayu kepada mereka yang suka menjahit lebih daripada memotong dengan jigsaw, untuk bekerja dengan pisau atau gunting besar. Tidak memerlukan pemprosesan tambahan. Lit.

Model dengan pintu

Model dengan pintu

Cork dari botol wain boleh dianggap sejenis pokok - seseorang juga boleh membuat pembantu rumah yang cantik dari mereka. Tetapi dari kertas ia tidak akan berfungsi - ia akan habis terlalu cepat. Ia tidak akan keluar dari kaca atau batu sama ada - ia sukar untuk mencari bahan, malah lebih sukar untuk diproses.

Lembaga
Apabila memilih bahan, dipandu oleh tiga penunjuk: apa yang akan menjadi perkara yang paling mudah untuk anda bekerjasama, apa yang paling sesuai dengan ke dalam lorong anda dan apa yang anda pasti akan mendapat. Setelah ditakrif - meneruskan.
kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk melakukannya sendiri?

Sebelum mula bekerja, ia tetap mengingati kaedah asas yang membimbing semua tuan:

 • Dalam proses ini anda tidak perlu campur tangan. Mintalah keluarga untuk memberi anda beberapa jam yang tenang, tutup pintu dan jangan terganggu.
 • Tempat kerja patut dinyalakan dengan baik. Melakukan sesuatu dengan tangan anda dalam cahaya mentol merah tidak hanya berbahaya kepada mata, tetapi juga tidak selesa.
 • Segala-galanya perlu dibuat. Ini penting apabila bekerja dengan objek tajam. Setelah selesai memotong kayu lapis atau lembaran logam, jigsaw atau pisau harus diletakkan di tempat yang menonjol di mana anda tidak akan kehilangannya. Jika tidak, anda boleh terluka.

 • Kerja mesti mempunyai lakaran. Peraturan ini hanya boleh diabaikan dengan pembantu rumah di mana tidak ada apa-apa untuk menandakan - sebagai contoh, jika anda membuat pembantu rumah dari cawangan dengan simpulan semula jadi. Tetapi jika reka bentuk anda agak rumit, anda harus sedar betapa ia sepatutnya kelihatan pada akhirnya.
 • Pengukuran mesti tepat. Ini sangat penting jika anda mempunyai beberapa bahan, yang bermaksud bahawa ia adalah kasihan untuk merosakkannya. Bekerja pada barisan, ukur untuk kesetiaan dua kali. Jangan lakukan "dengan mata".

Pedantry adalah keadaan utama apa-apa kerja. Jika anda lem - kemudian perlahan-lahan perlahan dan tunggu sehingga kering. Jika anda menggerudi - ia perlahan, licin. Sekiranya memproses kertas ejen - lembut, secara beransur-ansur.

Dalam tergesa-gesa untuk membuat pembantu rumah yang baik tidak akan berfungsi. Tetapi dalam kadar yang diukur, cuba melakukan segala-galanya secara kualitatif - ia akan berubah.

Dalam bentuk kunci

Dalam bentuk kunci

kembali ke menu ↑

Yang paling mudah: pemegang utama yang terbuat dari kadbod

Kadbod adalah bahan paling mudah yang anda hanya boleh membuat rumah tangga. Anda perlu:

 • kepingan kadbod tebal - warna kelabu biasa, boleh didapati di rumah, dan anda boleh membeli satu set;
 • lukisan yang sesuai pada kertas foto - anda boleh mencetaknya di mana-mana kedai bekalan pejabat, dan memilih citarasa anda dengan mencari di Internet;
 • skru hiasan dengan topi yang indah, awl;
 • memotong wayar, berus, varnis, gam, span.

Anda sentiasa boleh menyimpan apa yang paling kerap hilang.

Anda sentiasa boleh menyimpan apa yang paling kerap hilang.

Arahan untuk melaksanakan kerja adalah mudah:

 • memotong bentuk yang diperlukan dari empat keping kadbod - satu lingkaran, satu persegi, hati, semuanya bergantung pada fantasi;
 • menembusi dua lubang di bahagian atas satu bahagian kosong dengan awl - untuk gelung;
 • masukkan wayar ke dalam lubang-lubang, putar supaya ia tidak jatuh;
 • gam sisa benda kerja ke bahagian di mana wayar berpintal dibiarkan;
 • tanda lubang untuk skru di bahagian depan dan menembusi mereka dengan awl.

Pada masa ini, penyediaan rumah kunci itu sendiri diperolehi. Selebihnya, sebenarnya, dekorasi:

 • letakkan gambar menghadap ke bawah, basah span, basuh lapisan atas, dan kemudian gulungkannya, perlahan-lahan menekan;
 • keringkan foto itu, parut dengan gam dengan berus dan tongkat di atas bahan kerja;
 • lacquered semua bersama-sama untuk mencapai kekuatan yang lebih besar;
 • masukkan skru.

Boleh diletakkan di pintu depan

Boleh diletakkan di pintu depan

Hasilnya adalah rumah utama yang paling mudah. Ia tidak begitu kuat, ia takut kelembapan, ia dapat merobek jika ia ditarik keras, tetapi mudah untuk membuat, bahan-bahan yang kos hampir tidak ada dan hasilnya kelihatan baik. Terutama jika anda suka lukisan bersinar terang, dan di lorong anda mempunyai pembaikan yang mudah, tanpa pereka pereka.

Lembaga
Pembantu rumah itu baik sebagai hadiah kepada saudara-mara yang lebih tua. Nenek dan datuk akan gembira untuk mendapatkan sesuatu, di mana gambar dengan wajah saudara-saudara mereka yang tercinta dan pada masa yang sama berguna di dalam rumah.
kembali ke menu ↑

Gaya eko sempurna: kami buat dari cawangan

Cabang sebagai pemegang utama adalah segar, asli dan sesuai dengan gaya eko. Anda boleh menemuinya di taman berhampiran (anda mungkin perlu menghabiskan beberapa hari), dan mudah untuk mengatur. Perlu:

 • cawangan kering - pokok basah dengan cepat mula reput, akan kehilangan penampilan;
 • kayu noda, jigsaw, gerudi, kertas pasir, cangkuk (anda boleh membeli khas di kedai, anda boleh menggunakan kuku tebal).

Kelebihan utama rumah utama itu adalah keunikannya. Dua cawangan yang sama tidak wujud.

Arahannya mudah:

 • memotong cawangan dari cawangan, memberikan rupa halus dan halus;
 • keluarkan kulit dengan kertas pasir - sama ada bahagian yang benar-benar atau hanya rosak;
 • membuat lubang gerudi untuk penggantungan dan kekunci (jika tiada simpulan yang sesuai untuk mereka di cawangan);
 • Tutup hasilnya dengan noda - ia akan menjadikan pokok itu lebih gelap, lebih cerah, dan di samping itu, membantu membuang bakteria daripadanya - dan biarkan kering selama sejam;
 • untuk menutup cawangan kering dengan varnis - tanpa kulit, mudah, dengan kulit yang pertama dicairkan dengan air satu sama satu, dan selepas pengeringan bersih;
 • Masukkan cangkuk dan, jika dikehendaki, berjalan di sepanjang cawangan dengan berus kering dengan cat akrilik, yang akan memberikan naungan yang dikehendaki.

Berkhidmat sebagai hiasan dinding

Berkhidmat sebagai hiasan dinding

Jika anda mahu, anda boleh meletakkan lukisan varnis di atas cawangan, yang akan melengkapkannya. Anda boleh menggantung manik, bulu dan kunci hiasan pada benang terang. Anda boleh memotong sesuatu di atas kayu - dari beberapa huruf untuk gambar mudah.

Lembaga
Sebelum anda memilih cawangan, pastikan ia berkualiti. Kayu itu perlu padat, kering. Ia tidak sepatutnya mengesan reput dan parasit.
kembali ke menu ↑

Bagi para pecinta roh dari kesesakan lalu lintas

Kunci gabus adalah baik untuk anak-anak, kerana kebanyakan proses ini seperti cuba untuk memasang mozek tanpa gambar yang menunjukkan hasil akhir.

Pilihan kesesakan lalu lintas

Pilihan kesesakan lalu lintas

Anda perlu:

 • bingkai foto - anda boleh gam itu sendiri, atau anda boleh membelinya;
 • kira-kira dua puluh gabus dari botol wain;
 • Gam PVA - bukan pensil, tetapi dalam balang;
 • kuku dengan topi atau cangkuk yang cantik.

Lebih lanjut hanya memerlukan kemahiran:

 • ambil gabus, letakkan gam di sebelah dan hujungnya, masukkannya ke dalam bingkai foto supaya ia sesuai dengan bingkai dari bahagian dalam;
 • ambil gabus seterusnya, tolak dengan gam, lampirkan pada yang pertama.

Rumah kunci ini boleh dilakukan dengan bantuan magnet.

Rumah kunci ini boleh dilakukan dengan bantuan magnet.

Proses ini dekat dengan meditasi: anda perlu melipat gabus sehingga mereka dengan sempurna mengisi ruang bingkai. Hasil yang dihasilkan harus dibiarkan kering dalam semalam, dan kemudian varnis dan memasukkan cangkuk utama ke dalam pohon gabus yang lembut.

Tambahan pula, rumah utama itu - keunikannya. Tidak seperti dua cawangan yang sama, jadi tidak ada dua bingkai foto, sama dengan kesesakan lalu lintas. Untuk memberi reka bentuk bergaya, anda boleh cat gabus dengan warna yang berbeza, membakar atau memotong huruf pada mereka.

Pilihan yang lebih mudah yang lebih sesuai untuk gaya eko ialah mencari tongkat nipis dan gantung gabus di atas benang yang terang. Pandu cangkuk ke dalam setiap gabus dan gantungkan kunci di atasnya.

Boleh juga digunakan untuk beg dan surat.

Boleh juga digunakan untuk beg dan surat.

Lembaga
Versi mudah dengan kesesakan lalu lintas akan kelihatan sesuai hanya di pedalaman minimalis atau di lorong, yang penuh dengan aksesori yang menyenangkan. Dalam gaya yang ketat - dalam klasik dan teknologi yang sama - dia tidak mempunyai tempat.
kembali ke menu ↑

Kecantikan klasik: potongan kayu berkayu

Walaupun hasil yang luar biasa, proses membuat pemegang kunci tidak lebih sukar daripada bekerja dengan cawangan pokok. Satu-satunya masalah yang mungkin anda hadapi adalah kesukaran untuk mencari pemotong kayu pinus semasa anda tinggal di bandar. Tetapi anda boleh mencari cawangan yang jatuh dari pokok itu dan melihat sekepingnya, atau beralih kepada saudara-mara negara.

Anda perlu:

 • pusingan melihat memotong pokok - satu bulatan dua atau tiga sentimeter tebal, gergajian dari akhir log, dan terbaik dari semua, bahawa ia adalah pain;
 • noda, kertas pasir dari bijirin yang berlainan, varnis;
 • berus lebar, cangkuk, gerudi, pemutar skru;
 • mencetak imej yang sebelumnya dibina cermin.

Rak ini akan sesuai dengan sempurna di lorong

Rak ini akan sesuai dengan sempurna di lorong

Semua ini digabungkan hanya:

 • pasir - pertama, bijirin sederhana, kemudian halus, dan hanya di sepanjang gentian, goresan sebaliknya jelek terbentuk;
 • lembapkan dengan air supaya kayu sedikit bengkak, biarkan kering;
 • tutup dengan noda kayu (sebaiknya air, kerana ia mengeras lebih lama dan semua kesilapan dapat diperbetulkan dalam proses) tiga kali untuk mendapatkan warna cerah yang indah;
 • cetak cetakan yang disediakan, kemudian tutup bahagian depan belakang dengannya, tekan cetakan itu, perlahan-lahan perlahan supaya tidak ada buih;
 • selepas cetakan kering (ia akan mengambil masa dua atau tiga jam), basah dengan air suam, perlahan-lahan keluarkannya sehingga lukisan selesai - berikan residu putih;
 • di belakang rumah dengan gerudi, lubang gerudi untuk cangkuk di mana ia akan digantung, dan di bahagian depan - lubang untuk cangkuk di mana kunci akan digantung.

Cangkuk kecil, dihiasi dengan huruf

Cangkuk kecil, dihiasi dengan huruf

Lukisan boleh menjadi apa-apa, perkara utama adalah bahawa ia harus hitam dan putih - ia akan mungkin untuk menyampaikan warna dengan varnis, tetapi mereka tidak akan cerah seperti yang asal. Anda boleh lakukan tanpa ia sama sekali, maka tekstur mulia kayu yang dirawat akan menghiasi dewan pintu masuk.

Lembaga
Kayu kayu dipotong sangat sesuai dengan pedalaman klasik. Penyelesaian yang baik juga akan diambil sehingga ia sepadan dengan warna perabot. Dalam kes-kes yang teruk, anda boleh mengatasinya dengan berus kering dengan cat akrilik untuk mendapatkan warna yang dikehendaki.
Sesuai untuk pakaian luar, kunci dan pelbagai perkara kecil

Sesuai untuk pakaian luar, kunci dan pelbagai perkara kecil

kembali ke menu ↑

Kualiti selama beberapa dekad - dari logam

Bekerja dengan logam adalah sukar, terutamanya jika anda tidak pernah melakukannya sebelum ini. Tetapi jika anda bermula dengan penyangkut kunci dawai konvensional, akan menjadi jelas bahawa ketekunan akan mengatasi sebarang masalah. Anda perlu:

 • dawai tebal - diameter milimeter beberapa;
 • gunting yang tajam adalah yang terbaik untuk logam, tetapi pemotong dawai biasa akan keluar;
 • tang, tukul.

Proses pembuatan mudah:

 • untuk mencari lukisan luar biasa menarik di Internet - untuk permulaan, sesuatu yang mudah, seperti lingkaran rumit, persegi, bulatan, kucing yang bergaya;
 • cuba untuk mengulangi lukisan dengan bantuan dawai - bengkokkannya dengan menahan satu ujung dalam tang, dan menetapkan yang lain dengan tangan bebas;
 • Sudut tajam boleh diperolehi dengan menghancurkannya dengan kepala palu, garis halus cukup untuk menggulung dengan tang;
 • apabila angka itu sudah siap, adalah perlu untuk memasang kait dari dawai yang sama ke bahagian bawahnya, dan untuk memperbaiki wayar yang nipis di belakangnya, di mana seluruh struktur boleh digantung.

Mudah lakukan sendiri

Mudah lakukan sendiri

Variasi menarik idea yang sama ini ialah penggunaan gantungan. Ia tidak perlu bengkok dengan tang dan tukul. Ia cukup untuk menggantung cangkuk pada bahagian bawahnya, dan untuk menghias bahagian utama dengan apa-apa dari gear jam tangan lama ke warna-warna cetek kertas berwarna.

Cara yang lebih rumit untuk membuat pembantu rumah logam adalah dengan menggunakan lembaran logam nipis, yang boleh didapati di sisa-sisa selepas pembaikan, atau membelinya di kedai yang menjual barangan hobi.

Anda perlu:

 • lembaran logam nipis;
 • gunting tajam, kuku, lukisan, sketsa, gerudi tangan, cangkuk;
 • alat yang membuat kedap logam dan melindungi terhadap karat.

Mudah dan menarik

Mudah dan menarik

Lukisan itu tidak boleh - hanya satu yang boleh dipotong dari logam. Siluet fit terbaik - haiwan, ikan, tumbuh-tumbuhan, istana. Apa-apa borang yang cukup mudah. Anda boleh menunjukkan imaginasi dan tampil dengan abstrak.

Sehinggalebih banyak akan kekal:

 • dipotong dari lembaran dengan corak siluet;
 • Pasang siluet ke kepingan logam, potong di sekitar ujung kuku;
 • hati-hati dipotong sepanjang kontur, memastikan bahawa tidak ada jags hodoh;
 • tukul tajam tajam ke dalam proses;
 • gerudi untuk menggerudi lubang di bawah cangkuk;
 • tutupkan pangkalan yang dihasilkan dengan sealant, biarkan ia kering;
 • Masukkan cangkuk ke dalam lubang, pasangkan gunung dari belakang.

Pilihan huruf bukan standard

Pilihan huruf bukan standard

Lebih baik jika lembaran logam berwarna hitam, ia akan menjadikannya lebih bergaya. Walau bagaimanapun, anda boleh menggunakan versi yang cemerlang, digilap, tetapi mereka cenderung pudar dari masa ke masa, kehilangan semua wajah mereka yang bergaya.

Lembaga
Jangan ambil logam tebal, ia akan sukar dipotong. Di samping itu, paku di mana ia akan digantung, tidak dapat menahan graviti.
kembali ke menu ↑

Teknik decoupage - kita buat dari bingkai

Jika anda suka gambar sederhana dengan bunga, burung, haiwan atau landskap, anda juga akan menyukai cara ini. Ia akan mengambil masa:

 • bingkai dari gambar atau foto lama - anda juga boleh gam itu sendiri;
 • sekeping papan lapis - sentiasa berkualiti baik;
 • cat akrilik, varnis dan primer, ditambah berus lebar;
 • kertas pasir, lukisan untuk decoupage, fail, PVA perkeranian;
 • cangkuk, gerudi, jigsaw.

Payung yang terang akan menghiburkan anda

Payung yang terang akan menghiburkan anda

Teknik kunci utama lebih sukar daripada sebelumnya. Kita perlu bukan sahaja gam, gerudi, penggunaan kertas pasir, tetapi juga dipotong dengan jigsaw.

Urutan kelihatan seperti ini:

 • ukur dimensi bingkai, potong papan lapis dengan jigsaw supaya ia bertepatan dengan mereka dan boleh dimasukkan ke dalam - anda mesti bertindak dengan teliti, jika tidak, ia akan retak;
 • lubang gerudi di papan lapis di mana skru akan masuk, yang akan mengikatnya dalam bingkai, tutup dengan primer akrilik dan biarkan selama beberapa jam;
 • pasir kayu lapis dahulu dengan bijian sederhana dengan kertas pasir, kemudian halus;
 • letakkan gambar untuk decoupage di atas muka fail, basah di dalamnya dengan air;
 • pelincir papan lapis dengan gam, lampirkan fail, bagaimana untuk melicinkannya supaya tidak ada buih yang tersisa, berhati-hati mengeluarkannya;
 • cair cat akrilik, tutup dengan bingkai untuk memadankan warna ke gambar;
 • masukkan cangkuk ke dalam lubang yang digerudi di papan lapis, pasangkan pada bingkai;
 • untuk melihat hasilnya.

Dalam awan

Dalam awan

Daripada papan lapis, anda boleh menggunakan kertas tebal atau kain dengan sulaman. Anda juga boleh meninggalkan bingkai yang kosong, menghidupkan cangkuk secara langsung di atasnya - ia juga akan cantik dengan cara sendiri.

Lembaga
Adalah penting untuk mengikuti lukisan yang sesuai dengan pedalaman. Burung-burung dengan bunga akan menjadi asing dengan hi-tech, bandar masa depan juga tidak akan berfungsi untuk gaya kampung.
kembali ke menu ↑

Pemotongan kayu lapis secara artistik

Yang paling sukar untuk penjaga kunci terbuka, mungkin, ini. Papan lapis, yang mungkin kekal selepas pembaikan, dalam bentuk rak dari perabot yang tidak perlu atau dinding belakang dari sesuatu, bahan itu murah tetapi nakal. Jika anda bekerja dengannya dengan sembarangan, ia boleh retak, dan selepas itu ia tidak akan kelihatan seperti yang kami suka.

Cangkuk Rhino yang luar biasa

Cangkuk Rhino yang luar biasa

Tetapi ia boleh diberikan apa-apa bentuk, memotong apa-apa siluet atau perkataan.

Anda perlu:

 • jigsaw, gerudi, spatula, dempul untuk kayu, varnis;
 • cangkuk utama, terus sekeping papan lapis.

Anda juga memerlukan lakaran. Seperti halnya lembaran logam, siluet sederhana paling sesuai: awan, kucing, kata, bunga, bahkan bulatan biasa yang boleh berubah menjadi bulan. Anda boleh pergi ke hadapan dan membuat pembantu rumah dua kali: memberikannya bentuk, dan kemudian potong elemen individu.

Idea sedemikian sering dijumpai: seorang pembantu rumah dalam bentuk rumah, gerai secara berasingan dalam bentuk tokoh manusia. Setiap kunci dilampirkan. Apabila seseorang mahu mengambilnya, dia mengambil angka itu dan pergi bersamanya di dalam poketnya. Dari lompang yang tersisa anda boleh dengan mudah memahami siapa yang ada di rumah dan siapa yang tidak.

Cangkuk konvensional - pilihan ekonomi

Cangkuk konvensional - pilihan ekonomi

Teknologi ini, bagaimanapun, adalah sama:

 • ambil papan lapis, pasangkan dengan baik, supaya ia tidak tergelincir;
 • mula memotong, dengan hati-hati mengeluarkan lapisan nipis papan lapis - pergerakan jigsaw harus diarahkan ke satu arah, diperhebat dari awal hingga akhir;
 • lubang gerudi untuk cangkuk;
 • mengasah tepi dengan kertas pasir, jika ada retakan - segel mereka dengan dempul;
 • varnish produk, biarkan ia kering;
 • Masukkan cangkuk ke dalam lubang.

Untuk menjadikan rumah tangga lebih cerah, anda boleh melukisnya dengan warna apa pun dengan cat akrilik sebelum varnishing. Anda boleh meletakkan gambar di atasnya, anda boleh memotong corak mudah dengan jigsaw. Perkara utama ialah hasilnya sepatutnya kelihatan harmonis, sesuai dengan kawasan utama.

Daripada cangkuk, lubang khas

Daripada cangkuk, lubang khas

Lembaga
Penyangkut kunci papan lapis boleh pergi ke mana-mana gaya. Persoalannya ialah bagaimana anda merancangnya.
kembali ke menu ↑

Kesederhanaan anggun: model ringkas

Pemegang kunci kadbod adalah mudah, pembinaan dari cawangan juga tidak kompleks, tetapi ada yang lebih mudah:

Kutleri. Jika terdapat sudu dan garpu yang tidak diingini di rumah anda, mereka boleh membuat pembantu rumah yang sangat baik. Adalah cukup hanya untuk membengkokkan mereka supaya anda mendapat cangkuk, dan membetulkannya di atas papan kayu atau kayu lapis dengan bantuan skru dan mengetuk skru sendiri. Gigi garpu untuk ini boleh dibengkokkan dengan indah, memutar dengan tang dalam lingkaran atau bengkok sehingga mereka menyerupai jari yang bengkok. Sudu boleh dihiasi dengan ukiran, gerudi atau menghiasi entah bagaimana lagi.
Kulit. Kes kunci kulit - penyelesaian yang hebat untuk mereka yang suka menjahit, dan tidak berfungsi sebagai jigsaw. Adalah cukup untuk mengambil sebilangan besar kulit, membentuknya dengan bantuan gunting (dari tempat yang abstrak ke kucing atau siluet burung), dan kemudian memukul-mekarkan karang kecil ke dalamnya, atau menjahit poket kulit ke atasnya.Anda juga boleh menjahit benang terang supaya mereka menggantung dan memberikan hujung dengan cangkuk kecil. Sulaman, decoupage, busur reben, lencana atau butang - untuk hiasan semua cara akan menjadi baik.
Lego adalah cara yang kreatif dan menarik untuk mempelbagaikan kawasan pedalaman.

Lego adalah cara yang kreatif dan menarik untuk mempelbagaikan kawasan pedalaman.

Papan kayu. Ia tidak perlu dipotong dengan jigsaw, seperti papan lapis, dan ia boleh dirawat dengan noda kayu, seperti pot saw. Ia cukup untuk menyambungkan cangkuk kepada mereka, dibeli di kedai perkakasan yang terdekat. Untuk kecantikan, anda boleh membakar gambar atau beberapa perkataan pada pokok, memotong corak mudah atau memohon gambar - sama ada dibimbing semata-mata oleh imaginasi anda, atau dengan menterjemahkannya menggunakan kertas karbon.
Jam tangan. Jam tangan yang cantik dan tidak berfungsi yang sangat baik adalah asas yang hebat. Mereka boleh dilekatkan pada plat, menggerudi lubang di dalamnya, memperbaiki cangkuk. Dan anda boleh menggunakan jam tanpa tiang, jika mereka sendiri sudah tua dan mempunyai ruang yang cukup untuk mereka memasang skru.
Threads. Di papan anda perlu memandu kuku secara rawak, dan kemudian sambungkannya dengan benang yang terang agar anda mendapat gambaran yang serupa. Anda boleh membentuknya dalam mata, seperti buruj, anda boleh membiarkannya abstrak, hanya dengan mengawal warna terang. Cangkuk untuk memandu ke bawah, secara senyap-senyap menggantungkan kunci pada mereka.
Pada produk ini, anda boleh menulis peringatan

Pada produk ini, anda boleh menulis peringatan

Di samping itu, juga penting untuk meletakkan kedudukan rumah tangga dengan betul. Ia sepatutnya mengenai ketinggian dada anda supaya ia selesa untuk mendapatkannya..

Sekiranya ada anak-anak di dalam rumah, adalah perlu sama ada untuk menggantikan kerusi untuk mereka atau menggantung pembinaan di bawah.

Ia harus diletakkan supaya tidak mengganggu apa-apa, sementara cukup dekat dengan pintu supaya orang itu, berdiri di atas karpet, dapat dengan mudah mencapainya. Jangan tambahkan apa-apa di bawah pembantu rumah, jangan membebankan lorong dengan aksesori.

Dan kemudian ciptaan anda akan menarik perhatian, mencari keuntungan dengan berkesan.

Dalam sebarang kes, penjaga utama akan kelihatan baik di dinding di lorong anda dan akan menyelamatkan anda daripada mencari kunci setiap kali.

Pemegang kunci di dinding

Lakukan sendiri

9 Skor Jumlah
Rumah utama di lorong

Mengubah reka bentuk lorong anda akan menjadi pembantu rumah yang dibuat dengan tangan anda sendiri. Ternyata anda hanya memerlukan sedikit imaginasi dan masa. Kami akan menunjukkan kepada anda segala jenis pilihan asal yang akan menggembirakan anda setiap hari. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
8
Pendedahan topik
8.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Rumah utama anda pasti akan menjadi asal, terutamanya jika anda membuat usaha, berfikir melalui reka bentuk. Persis sama tidak akan ada sesiapa pun, walaupun anda mendapati arahan di Internet.
 • Dalam proses ini, anda boleh mendapat pengalaman baru, mengamalkan bekerja dengan kayu atau papan lapis, berehat dan berfikir tentang diri anda, berehat dari rutinitas biasa anda. Lagipun, walaupun untuk mencari bahan, anda perlu meninggalkan rumah.
 • Jika anda mempunyai anak, pasangan atau orkestra, anda boleh mengubah pengeluaran pemegang kunci menjadi aktiviti am yang menarik, di mana setiap orang akan mempunyai peranan mereka sendiri. Ini sangat berguna untuk kanak-kanak - apa-apa kerja dengan ibu bapa bukan sahaja mengembangkan kemahiran motor yang baik, tetapi juga menguatkan komunikasi dalam keluarga.
Cons
 • Anda perlu berusaha, mencari bahan, menghabiskan masa. Anda mungkin perlu memulakan lebih daripada sekali, melatih, mendapatkan pengalaman.
 • Untuk memilih pembantu rumah di kawasan pedalaman, anda perlu mempunyai rasa, atau sekurang-kurangnya saudara-mara dengan rasa yang baik. Jika tidak, ia akan kelihatan asing.
 • Sesetengah orang percaya bahawa benda buatan telah hilang, semuanya harus dari kedai.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk