Kami melakukan tangan kita sendiri: Bagaimanakah permaidani benang kelihatan di pedalaman anda? (85+ Foto). Idea yang menarik untuk reka bentuk yang bergaya (permaidani bulat, segi empat tepat, diperbuat daripada pompons)

Tidak ada yang membantu untuk membuat keselesaan sebagai permaidani. Sebelum ini, mereka sangat popular. Nenek membuat permaidani benang sendiri, dan menggunakannya untuk pelbagai tujuan. Mereka boleh tidur, bangku, najis, kerusi-kerusi dan sofa, mereka diletakkan di atas lantai. Perkara sedemikian masih dihargai. Terdapat banyak pilihan untuk mencipta permaidani, semuanya bergantung pada skim dan bahan yang dipilih. Ketahui apakah pilihan model, yang mana bentuknya lebih baik untuk dipilih. Serta bagaimana untuk meletakkan ini atau jenis permaidani di pedalaman lagi dalam artikel dengan lebih terperinci.

Kandungan artikel ini:

Ciri Produk

Atas dasar produk yang akan ditempatkan akan bergantung pada fungsinya dan, dengan itu, penampilan (bahan, warna, bentuk dan teknik mengait). Kebanyakan karpet benang dicelup, tetapi kadang-kadang mereka boleh menggunakan jarum mengait.

Ekonomi, tetapi cara yang sangat indah untuk mengemas kini pedalaman.

Ekonomi, tetapi cara yang sangat indah untuk mengemas kini pedalaman.

Apabila merajut karpet mengambil kira ciri pedalaman. Produk ini akan menjadi aksen yang terang, yang sepatutnya sesuai dengan gaya keseluruhan bilik.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Karpet Cantik di lantai: 230+ Foto Reka Bentuk Fesyen di pedalaman moden

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Jenis karpet benang

Pilihan bentuk dan jenis karpet adalah besar, ia membolehkan anda untuk mengambil produk di mana-mana bahagian rumah. Needlewomen menggunakan bahan yang sangat berbeza dan bulu mahal, dan juga beg plastik warna yang berbeza.

Permaidani sedemikian akan menjadi aksen yang terang di pedalaman mana pun.

Permaidani sedemikian akan menjadi aksen yang terang di pedalaman mana pun.

Kelebihan produk bulu adalah hygroscopicity, kehangatan dan kelembutan mereka.. Bulu domba, kambing, unta digunakan. Permaidani benang itu akan lebih mahal dan kehilangan penampilan mereka dari mencuci yang kerap.

Benang boleh digabungkan dengan serat sintetik dan bulu dalam komposisi. Produk sedemikian akan menahan basuh biasa, mereka tahan lama. Merajut kain benang adalah cahaya dan halus. Mereka boleh diletakkan di mana sahaja di rumah, kecuali bilik mandi.

Untuk kehangatan kaki di tapak semaian

Untuk kehangatan kaki di tapak semaian

Permaidani juga diperbuat daripada benang reben. Untuk melakukan ini, gunakan reben dari pakaian rajut lama, yang dijahit atau terikat bersama. Terdapat juga benang reben khas, lebih tebal daripada biasa.

Terdapat permaidani jute, mereka mempunyai ketahanan yang baik.Tetapi, tolak besarnya ialah apabila basah, beratnya meningkat 4 kali dan ia perlu mengeringkannya hanya dalam kedudukan mendatar, dan sering kali menyerahkannya.

Permaidani permaidani kering tidak begitu mudah

Permaidani permaidani kering tidak begitu mudah

Terdapat karpet kord poliester. Mereka sesuai untuk lantai licin, seperti jubin. Di samping itu, mereka tidak takut kelembapan.

Walau bagaimanapun, jika ada keinginan untuk meletakkan permaidani di dalam bilik mandi, maka terdapat produk tahan lama yang diperbuat daripada beg plastik. Mereka juga dipotong menjadi reben kecil dan diikat atau dilekat bersama dengan besi.

Kain poliester di ruang tamu

Kain poliester di ruang tamu

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Rugs, teka-teki untuk kanak-kanak - Lantai lembut: membangun dengan keselesaan (145+ Foto)

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Borang

Permaidani adalah pepejal dan disambungkan daripada motif individu. Kanvas pepejal lebih mudah dibuat, tetapi produk motif akan kelihatan lebih menarik. Tepi karpet dirawat dengan trim lace.

Benang rajutan tangan

Benang rajutan tangan

Permaidani boleh berjaya memasuki kawasan pedalaman, terima kasih kepada pelbagai bentuk. Borang adalah seperti berikut:

 • segi empat tepat;
 • persegi;
 • bujur;
 • pusingan;
 • asimetri;
 • digambarkan (dalam bentuk bintang, bunga, kepingan salji, haiwan, dll.).

Pilih bentuk untuk keseluruhan gaya dalaman

Pilih bentuk untuk keseluruhan gaya dalaman

Lembaga
Untuk menyediakan haba di atas lantai, pilih produk padat, dan lebih banyak kerja terbuka untuk kecantikan.

Untuk permaidani persegi nampaknya tidak terlalu mudah, mereka dibuat dengan menyambung beberapa segi empat warna yang berbeza.

Permaidani bujur benang sesuai untuk bilik yang lebih panjang. Mereka boleh ditempatkan di ruang tamu di kawasan rekreasi. Permadani kecil dalam bentuk bujur atau separuh bulatan boleh diletakkan berdekatan kerusi berlengan, dalaman pintu atau pada tangga ke tingkat dua, jika ada.

Versi bujur untuk bilik yang panjang

Versi bujur untuk bilik yang panjang

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Permaidani dari pompons

Benang juga diperlukan untuk membuat karpet pompon. Bulu yang paling sesuai. Daripada itu membuat pompons kecil, yang menyambung di grid rapat di antara satu sama lain.

Tikar Pompon adalah baik kerana mereka boleh terdiri daripada pelbagai saiz, bentuk dan warna.

Tikar Pompon adalah baik kerana mereka boleh terdiri daripada pelbagai saiz, bentuk dan warna.

Produk ini boleh diletakkan di mana-mana bilik kecuali bilik mandi. Permaidani saiz besar boleh dimasukkan ke dalam tapak semaian, menggunakan warna-warna cerah untuk membuatnya. Untuk bilik kanak-kanak Pompon terbaik dibuat bersaiz sederhana supaya mereka berfungsi sebagai tempat tidur lembut untuk bayi, kerana mereka sering bermain lantai. Oleh itu, ibu bapa tidak bimbang bahawa kanak-kanak itu akan menenangkan diri. Anda juga boleh membuat permaidani tinggi, untuk ini anda perlu menggabungkan beberapa baris bola lembut antara satu sama lain.

Di ruang tamu atau bilik tidur adalah lebih baik untuk memilih warna yang akan digabungkan dengan butiran dalaman yang lain. Malah permaidani kecil akan kelihatan baik di koridor dan di bilik tidur.

Pompons lembut untuk pedalaman yang cerah

Pompons lembut untuk pedalaman yang cerah

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Gunakan benang mengait

Benang - bahan universal untuk kreativiti. Merajut benang akan meregangkan dengan baik semasa merajut, tetapi ia dapat mengekalkan bentuk produk siap. Ia tidak pudar, harga sederhana. Penciptaan dengan benang sedemikian akan kelihatan kaya.

Produk dari benang reben tidak akan rata, tidak seperti benang konvensional. Ia akan kelihatan volumetrik, lapang dan luar biasa.
Merajut benang membentang dengan baik

Merajut benang membentang dengan baik

Produk akan tahan lama, warna akan tetap sama, dan tidak akan pudar, ia akan berfungsi sehingga anda bosan dengan pemiliknya.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Pilihan tempat

Produk ini boleh diletakkan di mana-mana bilik dan sebahagian daripada apartmen atau rumah. Sebagai contoh:

 • Bilik kanak-kanak. Kerja yang sesuai dalam bentuk haiwan, watak-watak dari kartun, atau model motif individu yang terang. Anda boleh meletakkan satu permaidani besar atau beberapa yang sederhana untuk setiap zon di dalam bilik (berhampiran katil, meja, di zon permainan). Duduk kanak-kanak boleh bermain di lantai supaya tidak sejuk anda boleh memilih permaidani dari pompons. Ia padat, lembut, mengekalkan haba dengan baik.

Permaidani di tapak semaian untuk kawasan permainan

Permaidani di tapak semaian untuk kawasan permainan

 • Dewan masuk. Produk perlu membeli pepejal, diperbuat daripada benang sintetik, gabungan benang, kord poliester atau beg plastik. Produk dari bahan lain akan menjadi pendek dalam masa lorong.
 • Bilik mandi dan tandas. Produk mesti mempunyai kualiti yang sama seperti di lorong. Ia hanya perlu mengambil kira hakikat bahawa kelembapan yang tinggi di dalam bilik itu dan bahannya mesti tahan terhadapnya. Di samping itu, ia tidak sepatutnya meluncur.
 • Bilik tidur dan ruang tamu. Permaidani lapang besar benang akan menjadi hiasan utama bilik. Produk boleh dibentangkan linoleum, parket, laminate flooring dan juga jubin. Mereka boleh ditempatkan di tengah-tengah bilik atau berdekatan dengan katil sofa.

Di ruang tamu barang-barang tersebut akan menjadi hiasan utama.

Di ruang tamu barang-barang tersebut akan menjadi hiasan utama.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Penggunaan produk di pedalaman

Daya tarikan produk benang terletak pada keindahan, keunikan mereka. Kebanyakan produk adalah buatan tangan, yang boleh ditambah kepada mana-mana bahagian dalam.

Di mana sahaja akan kelihatan sesuai

Di mana sahaja akan kelihatan sesuai

kembali ke menu ↑

Chebbi chic

Produk sesuai dengan gaya bilik. chebbi chic. Ini adalah gabungan romantik dengan keanggunan. Produk yang dirajut akan membantu dalam mewujudkan keselesaan. Ia adalah perlu untuk memilih bukan warna terang, tenang, mungkin dengan corak kecil, hiasan bunga. Gunakan warna kuning muda, putih, biru muda. Biasanya, warna-warna ini jarang digunakan untuk mengait karpet, tetapi untuk chebbi-chic ini adalah pilihan yang baik.

Baik patut renda bersatu. Ia boleh menjadi satu teduh, dan lebih baik jika seseorang mengawan dengan permaidani, satu penutup bantal, perabot, tuala pada jadual. Permaidani boleh dengan corak atau tenunan.

Selalunya mereka menggunakan warna yang lebih tenang untuk gaya ini.

Selalunya mereka menggunakan warna yang lebih tenang untuk gaya ini.

kembali ke menu ↑

Gaya moden

Banyak karpet rajutan moden dibuat dalam warna neutral. Sebagai contoh, kelabu, kelabu gelap, krim. Tetapi, berdasarkan trend, pakaian rajut boleh menjadi terang.

Permaidani krim segi empat tepat yang ditenun dari bulu akan kelihatan baik di atas lantai yang gelap. Ia akan digabungkan dengan unsur-unsur lain yang sama di dalam bilik.

Permaidani kelabu segi empat tepat boleh ditempatkan di pedalaman minimalis.. Permaidani besar warna coklat membantu menambah ruang secara visual dan menimbulkan minat tetamu.

Lantai cahaya teduh yang lebih baik dengan karpet benang gelap

Lantai cahaya teduh yang lebih baik dengan karpet benang gelap

Sekiranya terdapat haiwan di dalam rumah, maka permaidani kecil dapat dibezakan dengan haiwan peliharaan. Sebagai katil.

kembali ke menu ↑

Klasik

Untuk sebuah bilik besar dengan gaya klasik bujur atau bulat dalam bentuk bentuk produk. Sekiranya bilik kecil, pilihlah bentuk segi empat tepat.

Sekiranya di ruang tamu kecil monophonic kertas dinding, anda boleh mengembangkan ruang secara visual dengan bantuan kerja tersebut. Produk ini dipilih dengan jalur sempit warna gelap.

Permaidani berbentuk oval berfungsi dengan baik untuk gaya klasik.

Permaidani berbentuk oval berfungsi dengan baik untuk gaya klasik.

Benang di ruang tamu tidak harus bertentangan dengan naungan lantai. Produk dipilih selaras dengan lantai atau tempat yang sama. Jika dinding bilik dihiasi dengan warna-warna terang, benang dipilih dalam warna sejuk. Jika dinding, sebaliknya, berada dalam warna gelap, lebih baik memilih produk warna coklat dengan hiasan atau krem.

Langkah reka bentuk yang baik adalah menggunakan barang rajutan dalam gaya yang sama dengan permaidani. Ini boleh menjadi pelbagai perkara kecil, bakul, serbet, langsirtaplak meja poufs.

Adalah mungkin untuk membuat mainan atau hiasan bantal untuk memadankan gaya permaidani.

Adalah mungkin untuk membuat mainan atau hiasan bantal untuk memadankan gaya permaidani.

Elemen ini akan membantu melembutkan garisan lurus perabot dan dinding. Setelah mengambil invois yang betul, mungkin dapat merasakan kelembutan dan panas dari benang.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Penyelesaian dalaman menggunakan permaidani benang

Knitting Yarn Rugs

Idea Dalaman

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulan

Akhir-akhir ini, karpet benang digunakan bukan sahaja untuk memanaskan lantai, tetapi juga untuk menghias rumah. Mereka boleh dibeli di kedai, atau dipaut secara berasingan. Produk sangat berbeza, dari benang ke gaya dan warna. Permaidani datang dalam pelbagai bentuk dan saiz, semuanya bergantung kepada kehendak dan tujuan.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 85 gambar)

7.3 Skor Jumlah
Penyelesaian yang sangat indah menggunakan permaidani benang

Ramai daripada kita ingat karpet seperti zaman kanak-kanak: lembut, cerah dan pelbagai bentuk. Kini kepelbagaian mereka menjadi lebih besar. Mereka boleh dibuat dari benang reben, dari pompons, dari pakaian rajutan. Apa karpet yang anda suka? Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Praktikal
7.5
Harga
8
Penjagaan
6.5
Kebaikan
 • Reka bentuk yang unik. Pada kehendak, anda boleh memilih warna benang, corak, bentuk.
 • Penggunaan benang yang rendah. Jika anda mengikat kerja saiz sederhana akan meninggalkan benang kecil.
 • Simpanan. Dengan menghubungkan diri anda, anda boleh menyimpan. Jika tidak ada peluang untuk membeli benang yang baik, maka anda boleh membuat reben benang sendiri, gunakan untuk kain lama, tirai, kemeja T-shirt ini.
 • Proses kerja yang menarik. Ramai wanita, mengambil mengait, berehat, menghabiskan masa dengan senyap.
 • Mudah dijaga. Bahan produk tidak memerlukan penjagaan khas. Anda boleh membersihkan selepas pencemaran sendiri di rumah.
Cons
 • Proses mengait panjang. Penciptaan ini boleh diambil dari beberapa jam hingga beberapa hari, bergantung pada saiz, corak.
 • Produk siap dari benang yang baik adalah mahal.
 • Tidak semua benang tahan lama. Terdapat peluang besar kerana penggunaan tidak wajar unsur ini akan kehilangan wajahnya sebelumnya.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk