Fireworks of ideas: Bagaimana anda boleh membuat Garland kertas panjang dan indah untuk Tahun Baru? 100+ Gambar DIY Mudah Berpasangan

Dalam artikel ini, anda akan belajar cara membuat beberapa jenis kalungan kertas sendiri.

Kandungannya:

Jadi bulan ini kita bekerja dengan kertas. Membuat kalungan boleh menjadi sangat menyeronokkan dan mudah. Mungkin alat yang paling mudah di arsenal tukang, kertas penuh dengan peluang dan tujuan. Anda boleh mengubahnya menjadi apa-apa. Saya menggunakannya untuk hiasan rumah Krismas, tahun ini keutamaan adalah bulat dengan jahitan dijahit. Anda boleh menggunakannya sebagai hiasan untuk pesta, acara atau hanya bilik.

Membuat garland

Pertama sekali, bersedia untuk kerja banyak dan banyak bulatan kertas. Saya memotong bulatan saya dengan bantuan pancha untuk scrapbooking (menurut pendapat kami, menumbuk). Tetapi anda boleh mencari lebih banyak alat mewah untuk tujuan ini, yang mana terdapat sedikit di rangkaian. Saya memilih beberapa warna merah jambu untuk membuat rupa romantis. Saya juga menambah beberapa medali emas yang berbeza dengan menarik dan membuat perhiasan yang membosankan.

Tender dari kalangan

Tender dari kalangan

Pada mulanya saya meletakkan semua bulatan saya berturut-turut berturut-turut mengikut urutan yang mereka lihat, dan matlamat saya adalah untuk mendapatkan kesan ombre. Kemudian dia menetapkan jahitan.

Warna bulatan boleh dipilih untuk bercuti

Warna bulatan boleh dipilih untuk bercuti

Jahit di sepanjang pusat bulatan pertama anda, kemudian ambil bulatan seterusnya dengan meletakkannya di depan kaki presser dan menjahit selepas yang pertama. Teruskan memandu sehingga anda mempunyai rantaian lingkaran panjang yang diingini. Saya menggunakan jahitan kecil di mesin jahit.

Perhatikan langkah berjaga-jaga keselamatan.

Perhatikan langkah berjaga-jaga keselamatan.

Buat garisan sebanyak garland bulat yang anda perlukan. Untuk membuat saya tingkap Ia mengambil masa kira-kira 15 helai dua kertas berwarna tebal berukuran 20x30 cm. Saya memasang produk siap pada pita pelekat dua sisi biasa, sambil menambahkan beberapa benang mentol lampu hiasan untuk suasana perayaan yang disimpan di kuku, dan meletakkan pek bateri di sana - di bahagian atas ambang jendela, juga menggunakan pita dua sisi.

Selesai kerja menarik untuk hiasan

Selesai kerja menarik untuk hiasan

Makanan yang boleh dimakan

 • kertas tebal dua warna dengan beberapa warna;
 • kertas warna metalik;
 • ponch dengan diameter 5 cm;
 • benang itu
 • mesin jahit
 • pita berganda;
 • mentol lampu hiasan.

Sebaik sahaja anda menggantung semuanya, anda hanya perlu menikmatinya, kerana kertas itu sendiri pada mulanya perayaan. Letakkannya berhampiran dekorasi percutian lain seperti Krismas pokok, dan anda mendapat rasa perayaan.

Gabungan yang sempurna di samping keindahan Tahun Baru

Gabungan yang sempurna di samping keindahan Tahun Baru

Garland yang anda perlukan untuk pesta sekali-sekala hari lahir. Jika anda mempunyai anak, mereka akan menghargai pendekatan ini dan akan berterima kasih kepada anda.

Berguna untuk percutian apa-apa

Berguna untuk percutian apa-apa

Unsur-unsur cahaya menambah suasana istimewa yang wujud dalam cuti musim sejuk.Saya suka semua yang cemerlang, bercahaya dan berkilau, terutamanya semasa cuti.

Warna emas untuk pencinta bergemerlapan

Warna emas untuk pencinta bergemerlapan

Seseorang mungkin merasa membosankan untuk mempunyai versi bulat, atau anda mungkin tidak mempunyai semua alat di tangan. Oleh itu, saya telah menyediakan untuk anda beberapa cara untuk menghiasi rumah anda menggunakan kalungan kertas. Jadi mari kita mulakan.

kembali ke menu ↑

Kaedah 1

kembali ke menu ↑

Geometri

Ambil warna kertas. Anda memerlukan kira-kira 12 helai 15/15 cm. Sempurna untuk kedua-dua belah ini untuk origami.

Kertas berwarna tebal

Kertas berwarna tebal

Lipat setiap helaian dalam segitiga. Mula dengan lipatan separuh. Kemudian lipat segitiga pada separuh untuk membuat segitiga yang lebih kecil lagi.

Lipat beberapa kali

Lipat beberapa kali

Pertimbangkan untuk membuat potongan kecil di sekitar tepi untuk membuat kalungan anda lebih menarik. Jangan membuat sebarang potongan di sepanjang tepi yang dilipat.

Kami tidak memotong hingga akhir

Kami tidak memotong hingga akhir

Kencangkan dua segitiga bersama-sama di tengah dengan stapler. Lakukan perkara yang sama untuk segitiga selebihnya supaya anda mendapat enam bentuk segitiga terikat.

Potong jumlah yang betul

Potong jumlah yang betul

Cabut dua bentuk segitiga bersama-sama di sudut. Ambil dua segitiga dan padatkan 1/2 inci (1.27 cm) titik. Menjahit sudut-sudut.

Ikatan semua kalangan bersama-sama

Ikatan semua kalangan bersama-sama

Catat bentuk supaya mereka memegang. Jika anda tidak mahu klip itu dapat dilihat, anda boleh menjahit lapisan dalaman sahaja dan meninggalkan lapisan atas percuma.

Kami meregangkan garland

Kami meregangkan garland

Untuk membuat garland segitiga individu, hubungkan bahagian antara satu sama lain dengan tepi.

Kertas garland siap

Kertas garland siap

Apabila selesai, pasangkan garland di dinding dengan butang.

kembali ke menu ↑

Kaedah 2

Dan sekali lagi gading bulat (mereka sangat lucu). Kali ini ia adalah cara yang tidak membayangkan kehadiran mesin jahit. Pukulan figur untuk scrapbooking berfungsi dengan cara yang sama seperti pin punch biasa, kecuali yang pertama datang dalam bentuk dan saiz yang berbeza. Ia boleh memotong bulatan, hati, dataran, bintang, dan juga salji salji. Anda boleh membeli punch berbentuk untuk scrapbooking di mana-mana kedai untuk alat tulis atau barangan seni. Anda juga boleh menemuinya di Internet.

Garland dalam gaya scrapbooking

Garland dalam gaya scrapbooking

Sekiranya anda tidak mempunyai pukulan, anda boleh menggunakan kompas biasa. Ini agak lama, tetapi kegigihan anda, saya yakin, akan mengatasi rutin ini.

Walkthrough

 • Ambil kertas berwarna. Pilihan terbaik adalah untuk memilih khas untuk scrapbooking atau kadbod. Kertas untuk kerajinan atau origami juga sesuai, tetapi dalam hal ini garland selesai tidak akan tahan lama.
 • Cuba gunakan dua hingga tiga warna atau warna yang berlainan. Sebagai contoh, cuba biru, biru, dan navy.
Pilih warna atau warna yang berbeza

Pilih warna atau warna yang berbeza

 • Buat bulatan warna yang berbeza menggunakan kaedah yang ada.
 • Sekiranya anda membuat garland untuk tapak semaian, gunakan warna bercorak dan cerah. Sebagai contoh, separuh angka anda mungkin berwarna biru terang, dan separuh lagi angka anda mungkin berwarna putih dengan kacang atau jalur hijau terang.
Kertas dengan corak selesai

Kertas dengan corak selesai

 • Anda boleh menggunakan satu punch dan dengan itu mendapatkan bentuk saiz yang sama.
Kalangan dengan diameter yang sama

Kalangan dengan diameter yang sama

 • Atau pergi jalan saya - saya membuat dua bentuk bulat dalam pelbagai saiz. Satu adalah 5 cm dan yang lain adalah diameter 8.8 cm. Helah ini memberi saya kepelbagaian kepelbagaian.
Lingkaran dua diameter berbeza

Lingkaran dua diameter berbeza

Jika anda tidak dapat mencari punch, tarik bulatan dengan kompas!

 • Potong bentuk anda. Jika kertas anda cukup nipis, anda boleh memotong dua atau tiga helai pada satu masa. Walau bagaimanapun, kadbod mesti ditumbuk atau dipotong satu lembar pada satu masa. Jika anda cuba menembusi terlalu banyak sekaligus, anda akan mendapat tepi kabur pada angka-angka dan anda boleh merosakkan bilah.
 • Selaraskan angka dalam garis lurus. Sekiranya saiz yang berlainan digunakan, cuba silih berganti. Anda boleh menggantikannya secara rawak atau dalam corak tertentu.
Berbagai kalangan

Berbagai kalangan

 • Lukis garis gam di tengah.Pastikan ia berterusan melalui semua bentuk.
 • Sapukan reben di atas gam. Pastikan reben mempunyai ekor 30-50 cm panjang pada akhir. Jadi anda boleh menggantung garland anda.
Kami mematuhi setiap langkah.

Kami mematuhi setiap langkah.

 • Letakkan bulatan yang serupa dengan gam di atas angka dengan mengasah, membuat setiap bentuk sandwic dengan rentetan di tengah. Kini garland kami menjadi serupa dengan kebenaran, memperoleh ciri-ciri pembinaan dua belah pihak.
 • Ulangi proses dengan bentuk lain. Mereka boleh berada di jauh dari satu sama lain, dan dekat antara satu sama lain. Pastikan anda mempunyai kira-kira 30-50 cm tali longgar di hujung garland, jika tidak, anda tidak akan dapat menggantungnya kemudian.
Memperoleh hiasan selesai

Memperoleh hiasan selesai

Biarkan gam kering sebelum gantungkan garland. Bergantung kepada berapa banyak gam yang anda gunakan, ia mungkin mengambil masa dua jam sehari.

kembali ke menu ↑

Kaedah 3

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk membuat bendera garland

Langkah 1

Sediakan kertas untuk scrapbooking 20/30 cm. Anda boleh menggunakan apa-apa warna atau corak yang anda mahu. Untuk membuat kotak semak lebih menarik, pertimbangkan untuk menggunakan pelbagai warna, warna, atau corak. Sebagai contoh:

 • Sekiranya garland ditujukan untuk bilik kanak-kanak, gunakan kertas berwarna merah jambu dan biru dengan kacang merah jambu / biru.
 • Sekiranya garland direka untuk parti bertema laut, pertimbangkan menggunakan skim warna biru dan biru.

Langkah 2

Lipat separuh, memanjang. Sekiranya kertas menunjukkan corak atau satu sisi, pastikan corak itu berada di luar lipatan. Bahagian kosong / putih harus berada di dalam.

Lipat kertas dengan separuh

Lipat kertas dengan separuh

Langkah 3

Potong separuh di tengah di sepanjang garis lipatan. Anda sepatutnya mempunyai dua salinan lembaran yang dilipat dengan saiz yang sama.

Kami mendapat segitiga

Kami mendapat segitiga

Langkah 4

Potong segi tiga daripada setiap helaian. Untuk melakukan ini, gulungkan segi empat tepat dengan sisi berwarna dua kali pada sudut yang betul. Kemudian potong sudut untuk mendapatkan berlian pada gilirannya. Bahagian tengah segitiga pada masa yang sama harus jatuh pada sudut dua lipatan:

Pada giliran anda mendapat rombus

Pada giliran anda mendapat rombus

Langkah 5

Ukur tali di mana bendera akan digantung, sebagai tambahan kepada tempat untuk kura-kura, ia mesti mempunyai bekalan sekurang-kurangnya 30 cm di setiap hujung untuk ikatan, supaya anda dapat dengan mudah menggantung produk siap jika diperlukan.

Langkah 6

Buka satu segitiga dan tutupnya dengan gam di sekeliling tepi dan di tengah. Anda juga boleh menambah gam di tengah segitiga.

Langkah 7

Letakkan tali sepanjang lipat dan tutup segitiga. Letakkan kotak dengan pinggir sawit untuk melicinkannya dan tutupnya.

Pukulan tali lenturan di atas berlian

Pukulan tali lenturan di atas berlian

Langkah 8

Ulangi proses pelekat untuk segitiga yang tinggal. Anda boleh mengaturkan mereka selekoh antara satu sama lain atau jarak jauh antara satu sama lain. Walau bagaimanapun, jangan lupa untuk meninggalkan sekurang-kurangnya beberapa sentimeter ruang antara segitiga, supaya kura-kura kelihatan cantik di limbo.

Ulangi dengan setiap berlian.

Ulangi dengan setiap berlian.

Langkah 9

Pertimbangkan pilihan untuk meninggalkan mesej pada spanduk anda dengan meletakkan huruf pada setiap segitiga. Anda boleh memotong huruf berwarna-warni dan menampalnya di satu sisi setiap bendera. Anda juga boleh melukis huruf menggunakan stensil atau cat akrilik.

Potong huruf dan dekorasi setiap kotak.

Potong huruf dan dekorasi setiap kotak.

kembali ke menu ↑

Garland dengan tassels

Langkah 1

Anda akan memerlukan kertas krep 45 cm panjang dan kira-kira 15 cm lebar. Anda boleh menggunakan satu atau pelbagai warna. Di sini setiap warna akan cukup untuk membuat beberapa berus:

Bahan garland

Bahan garland

Anda juga perlu gunting dan reben.

Untuk mendapatkan kesan visual tambahan, saya menggunakan kerajang sebagai pilihan untuk berus berwarna perak.

Langkah 2

Lipat helai itu separuh memanjang. Sekarang dia sudah bersedia untuk memotongnya ke dalam jalur. Untuk kemudahan, lipat helai itu ke lebar lantai satu atau lebih kali supaya gunting serentak menangkap beberapa lapisan.

Lipat separuh dan buat pemotongan ke bahagian tengah helaian

Lipat separuh dan buat pemotongan ke bahagian tengah helaian

Langkah 3

Potong sepanjang jalur lebar 1 cm, berhenti kira-kira 5 cm dari lipatan atas. Cuba untuk mengekalkan jarak yang sama antara jalur.

Langkah 4

Kembangkan pita pelapis anda, memelihara tepi siram. Anda sepatutnya mempunyai pinggiran di kedua-dua belah pihak.

Langkah 5

Gulung bahagian tengah ke dalam tiub, bermula pada satu hujung di tengah antara pinggir. Gulungkan pusat tanpa dipotong ketat untuk memudahkan manipulasi selanjutnya.

Langkah 6

Keluarkan bahagian tengah ke dalam bungkus yang ketat, berpusing hanya bahagian tanpa luka. Biarkan berus tidak dipintal.

Putar pompon seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Putar pompon seperti yang ditunjukkan dalam foto.

Langkah 7

Letakkan bahagian yang dipintal di atas jari atau pensil, membentuk bentuk gelung, supaya kemudian anda boleh lulus tali melaluinya.

Langkah 8

Anda boleh mengikat gelung dengan pita pelekat nipis dengan membungkus kedua sisi tali di sekitar gelung. Cuba simpan pita yang berdekatan dengan pen atau pensil yang mungkin. Jangan biarkan pita itu masuk ke tapak dengan pinggir.

Betulkan kuas dengan jalur tambahan kertas dan gam

Betulkan kuas dengan jalur tambahan kertas dan gam

Langkah 9

Luncurkan berus dengan jari atau pensel anda. Sekarang anda boleh melekat tali melalui jumbai anda. Sekiranya berus anda meluncur terlalu erat di sekeliling tali, anda hanya boleh merangkak ke bahagian atas gelung.

Gelung siap Kini tassels boleh dilekatkan pada tali

Gelung siap Kini tassels boleh dilekatkan pada tali

Buat berus sebanyak mungkin. Anda boleh membuat mereka warna yang sama atau versi bersilih ganti. Jika anda mahu, anda juga boleh menggunakan kertas metalik untuk menambah bersinar.

Garland yang sedia

Garland yang sedia

Sekiranya anda tidak terbakar, anda boleh menggunakan warna biasa untuk kraf, untuk pencetak, dan sebagainya. Walau bagaimanapun, ingatlah bahawa dalam hal ini garland akan mempunyai rupa yang sedikit berbeza, kerana hujung bahan padat berperilaku sedikit berbeza.

Garland lakukan sendiri

Mudah dan cepat

9 Skor Jumlah
Garland percutian

Adakah anda mahukan garland cantik yang semua orang akan suka? Kami menawarkan beberapa kelas tuan yang boleh dengan mudah dan cepat dilakukan dengan tangan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9
Ketersediaan permohonan
9.5
Pendedahan topik
9.5
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Hiasan yang cantik dan cerah
 • Ketersediaan maklumat
 • Pelbagai pilihan
Cons
 • Hidup pendek
 • Masa
Tambah ulasan anda

Novozhenina Anna

Hai, saya di sini kerana reka bentuk dalaman adalah kelemahan saya. Saya kerap merasakan daun melalui hauz, mencari inspirasi demi kepentingan dan tidak melupakan Ikea))

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk