Bagaimana untuk membuat pokok DIY untuk Tahun Baru melakukannya sendiri? Kami menghias rumah sebelum bercuti (185+ Foto)

Menghias pokok Krismas untuk Tahun Baru akan menjadi pilihan hadiah yang sangat baik untuk orang yang tersayang atau menghiasi bilik anda sendiri. Cuba buat mainan dengan tangan anda sendiri.

Kandungannya:

Mainan pokok Krismas yang diperbuat daripada dirasai

Untuk pengeluaran sendiri mainan dalam bentuk pokok yang dirasai, kita memerlukan bahan, alat yang ada. Aksesori sedemikian boleh didapati di rumah setiap orang. Produk siap sepenuhnya akan menghiasi pokok Tahun Baru.

Mainan yang lembut dan indah dalam bentuk pokok yang dirasakan

Mainan yang lembut dan indah dalam bentuk pokok yang dirasakan

Untuk membuat mainan Krismas, ambil bahan berikut:

 • hijau dirasai - 1 keping saiz A4;
 • benang jahit - pilihan warna akan bergantung pada keinginan anda: jika anda mengambil kontras, misalnya, benang kuning, produk akan kelihatan lebih elegan;
 • winterizer sintetik atau bulu kapas - benjolan kecil;
 • manik - memilih manik warna yang berbeza, warna, ini akan membantu kerajinan untuk mula bermain dengan warna-warna iridescent;
 • hiasan - hiasan yang brilian diperlukan untuk membuat tiruan bola Krismas pada produk, mengambil kira-kira 5-6 poket;
 • kadbod putih - lembaran A4 untuk sekeping;
 • tali hijau berseri - 15 cm.

Sediakan bahan yang diperlukan

Sediakan bahan yang diperlukan

Bahan yang diperlukan:

 • gunting;
 • pensil mudah;
 • jarum jahitan nipis.

Juga pra-bersenjata dengan merenda - ia akan membantu mengisi produk dengan bulu kapas. Setelah menyediakan semua bahan dan alat yang diperlukan, anda boleh mula membuat kraf perayaan.

Gunakan templat untuk menarik siluet mainan masa depan.

Gunakan templat untuk menarik siluet mainan masa depan.

Perkara pertama yang perlu dilakukan adalah untuk menarik sekeping pada kadbod dan memotongnya. Sekeping selesai ditransfer ke merasakan dalam jumlah dua salinan - ini akan menjadi bahagian hadapan dan belakang produk. Berbekalkan benang, manik, jahitan, untuk meneruskan hiasan.

Hiaskan bahagian hadapan mainan dengan hiasan.

Hiaskan bahagian hadapan mainan dengan hiasan.

Kami mengambil bahagian depan, dalam susunan jahitan pesanan yang huru-hara: kami meletakkan hiasan pada merasakan, maka kami menyusun manik dan menjahit. Jadi kita terus sehingga ruang kosong dipenuhi dengan hiasan. Kami menjahit jubah berbentuk bintang ke bahagian atas.

Letakkan kapas di dalam dengan cangkuk

Letakkan kapas di dalam dengan cangkuk

Sekiranya dikehendaki, anda boleh memilih sulaman salji dengan benang cahaya; Seterusnya, teruskan jahitan, bermula dari bahagian atas. Pada akhirnya, biarkan lubang kecil untuk kapas, letakkan di dalam dengan cangkuk. Kami memasukkan tali lilin, akhirnya kami membaikinya dengan benang - mainan kami sudah siap!

kembali ke menu ↑

Kami membuat dari benang dan kadbod

Artikel buatan tangan yang dibuat dengan bantuan benang dan kadbod tidak kurang menarik. Keindahan ini akan menjadi hadiah hebat kepada kawan-kawan, ia juga boleh dibuat di tadika untuk kanak-kanak. Untuk membuat mainan, anda tidak perlu lagi melawat kedai jarum - semua bahan akan berada di dalam rumah.

Pokok Krismas ini boleh membuat kanak-kanak di tadika

Pokok Krismas ini boleh membuat kanak-kanak di tadika

Untuk kerajinan yang paling mudah, anda perlu merajut benang hijau, kadbod bergelombang tebal dan gunting. Warna benang boleh menjadi apa-apa, tetapi saya menasihati anda untuk menggunakan warna hijau untuk membuat kraf sebagai realistik yang mungkin.. Anda juga memerlukan pensil, seorang penguasa.

Benang dan kadbod adalah apa yang anda perlukan

Benang dan kadbod adalah apa yang anda perlukan

Proses pembuatan

 • Pada kadbod tebal lukis benda kerja. Saiznya bergantung pada pilihan anda. Saya cadangkan menjadikan ketinggian produk kira-kira 20 cm. Empat adalah segitiga isosceles, ditarik dengan penguasa dalam dua salinan.
Lukis kosong

Lukis kosong

 • Di tengah-tengah setiap kosong, adalah perlu untuk menarik garis lurus tepat ke tengah-tengah produk. Potong dua segitiga - mereka mestilah sama. Di tengah setiap bilet dengan gunting, potong jalur yang dimaksudkan tepat ke tengah: satu bilet harus dipotong dari bawah, yang lain - dari atas.
Potong segitiga

Potong segitiga

 • Sambungkan karya kerja dengan memasukkan satu bahagian ke bahagian lain. Semak produk untuk kestabilan dengan meletakkannya pada permukaan rata. Jika ia tidak betul-betul - ia perlu untuk berhati-hati mengurangkan bahagian bawah.
Kami memasukkan satu bahagian pokok Krismas kepada yang lain

Kami memasukkan satu bahagian pokok Krismas kepada yang lain

 • Seterusnya, ambil benang warna kegemaran anda dan bungkus kosong dalam bulatan, bermula dari bahagian bawah. Untuk kebolehpercayaan, anda boleh menggunakan gam PVA, menjamin permulaan dan penghujung benang. Sedikit masa dan pokok yang paling mudah siap.
Bermula dari bawah, bungkus bahan kerja dalam bulatan.

Bermula dari bawah, bungkus bahan kerja dalam bulatan.

Untuk menghias kraftangan Tahun Baru, menghidupkan fantasi: Saya menggunakan manik siap sedia yang dijual di sebuah kedai di bahagian hiasan Tahun Baru. Anda boleh mengikat mereka dengan bantuan benang, jarum, mulai membungkus rempah dari atas.

kembali ke menu ↑

Toy Ecostyle

Ecostyle menjadi popular - ke arah ini anda boleh membuat kraf cenderahati. Saya sangat menyukai idea ini, jadi saya membuat keputusan untuk membuat cenderahati seperti itu juga. Jika anda meletakkan magnet di bahagian belakang, ia akan menjadi hadiah Tahun Baru yang baik, dan jika anda melampirkan benang ke bahagian atas, anda boleh menggantung mainan pada pokok Tahun Baru.

Kedai Cenderamata

Kedai Cenderamata

Kerja-kerja ini memerlukan kadbod beralun yang tebal, warna hitam yang lebih baik, biji kopi, 30 cm bilah, hiasan - saya mempunyai kayu manis kayu, limau kering dan bintang anisean, memberikan rasa yang unik untuk hack itu. Dari bahan yang diperlukan gam, gunting, pensel.

Jika kadbod gelap tidak dijumpai, gunakan akrilik hitam atau coklat. Menggunakan berus, cabut bahan kerja sama rata.
Untuk asas anda akan memerlukan kadbod bergelombang.

Untuk asas anda akan memerlukan kadbod bergelombang.

Prosedur pembuatan adalah mudah, dan hasilnya cantik dan bergaya. Pilihan arah ini melibatkan penggunaan bahan-bahan semula jadi. Jadual ini menyediakan cadangan langkah demi langkah untuk pembuatan.

Letakkan butiran dalam dua lapisan

Letakkan butiran dalam dua lapisan

Kami menarik penyediaan

Pada kadbod yang tebal, lukiskan pokok yang anda suka. Saya menasihati anda untuk melukis segitiga biasa dengan kaki persegi ciri di bahagian bawah - ia akan menjadi lebih mudah untuk berfungsi. Yang kosong mesti dipotong.

Kami membuat kaki

Dengan bantuan meleleh dan panas mencair, ia perlu mengatur kakisan cemara. Hujung bulat mengenakan pada bahan kerja, memasang gam. Selebihnya yang kemas dibalut kaki. Akhirnya juga dijamin dengan gam di bahagian belakang produk.

Gosokkan bijirin

Secara gelap, kita mula membaiki biji kopi. Saya cadangkan untuk melekatkan lapisan bijirin pertama dengan bahagian lancar - dengan cara ini anda dapat menutup sepenuhnya ruang kerja. Gunting baris kedua dengan butiran dalam kedudukan terbalik.

Kraf hiasan

Kayu kayu manis dibalut dengan sentuhan di tengah beberapa kali. Ikat busur kecil, gam di pokok Krismas. Kami juga bertindak dengan aniseen bintang dan lemon kering.

Kraf elegan dalam gaya eko sedia. Untuk menggunakannya sebagai mainan Krismas, sebelum melekatkan biji-bijian, memperbaiki rentetan bilah di atas - maka produk itu dapat dengan mudah digunakan pada pokok Krismas yang sebenar.

Hiaskan dengan buah kering dan kayu manis

Hiaskan dengan buah kering dan kayu manis

kembali ke menu ↑

Ringan dan bola

Sekiranya produk yang disenaraikan bersaiz kecil, maka pokok Krismas yang diperbuat daripada tinsel dan bola akan menjadi pilihan hiasan sepenuhnya untuk hiasan rumah atau dekorasi desktop di tempat kerja. Kraf ini bertukar menjadi cerah, terang, mengingatkan cuti yang menghampiri.

Pokok Krismas yang padat untuk rumah dalaman

Pokok Krismas yang padat untuk rumah dalaman

Untuk membuat kraf tangan anda sendiri, anda memerlukan botol plastik 1.5 liter, mainan Krismas diameter kecil dalam jumlah 25 keping, jepit hijau, benang hijau, stapler, bekas hiasan untuk "menanam" rempah. Juga diperlukan cat akrilik, busur pembungkusan, serpentin, gam panas. Di samping itu, anda memerlukan kayu kayu, reben, alabaster.

Untuk asas adalah botol plastik yang sempurna

Untuk asas adalah botol plastik yang sempurna

Bermula

Potong botol untuk membuat bingkai

Potong botol untuk membuat bingkai

Kami membuat bahan kerja untuk bingkai. Kami memotong bahagian bawah botol plastik, meninggalkan hanya bahagian berbentuk kerucut. Bahagian ini sepatutnya diletakkan di atas meja. Sekiranya benda kerja tidak rata - potong.

Kami membahagikan mainan yang disediakan kepada 5 bahagian, iaitu, terdapat 5 kumpulan mainan, yang masing-masing mempunyai 5 produk. Kami mengambil benang hijau, memotong 5 kepingan kecil kira-kira 30 cm, kami menyusun setiap kumpulan mainan pada mereka secara berasingan.

Susun mainan ke 5 kumpulan

Susun mainan ke 5 kumpulan

Ambil setiap bungkus perhiasan satu persatu dan ikat tali di sekeliling botol. Ia bernilai bermula dari bahagian atas, di mana hambatan itu terletak. Kaedah ini perlu untuk mengikat semua 5 kumpulan mainan, sama rata mengedarkannya pada bingkai.

Angkat mainan dari atas ke bawah

Angkat mainan dari atas ke bawah

Seterusnya, buatlah jarum pohon Krismas. Ambil jeli hijau, bermula dari bahagian atas, kita mengetatkan bingkai. Mainan pada masa yang sama adalah perlu untuk mengeluarkan dari bawah janggut. Selamatkan bahagian bawah tengkuk yang lebih rendah dengan tongkat ke pangkal botol.

Angin jongkong - ini adalah jarum pokok Krismas kita.

Angin jongkong - ini adalah "jarum" pokok Krismas kita.

Kami mengambil periuk hiasan dan menambah perayaan untuknya, melukisnya dengan warna kegemaran dengan acrylics. Walaupun periuk kering, kami membuat batang dari rempah - kami memotong seluruh botol secara menegak hampir ke pangkalan. Buat lubang, masukkan batang di sana ke tengah dan ayam dengan gam panas.

Hiaskan periuk ke selera anda.

Hiaskan periuk ke selera anda.

Kami menghiasi separuh tongkat dengan reben. Di dalam periuk, tuangkan alabaster dicairkan dengan air, tetapkan tongkat dengan botol yang dihiris. Kami sedang menunggu plaster untuk merebut dan mengeras.

Reka bentuk ini akan membantu produk itu dapat dikekalkan.

Reka bentuk ini akan membantu produk itu dapat dikekalkan.

Masuk ke pemasangan produk. Kami letakkan rempah siap pada bilet dengan periuk. Pada peringkat akhir kami menghias kraf dengan serpentin dan pembungkusan busur.

Pokok cemara itu tetap berasaskan, ia kelihatan cerah dan bergaya, ia akan menjadi hadiah yang baik untuk orang asli.

Produk ini boleh menjadi cerah untuk cuti.

Produk ini boleh menjadi cerah untuk cuti.

kembali ke menu ↑

Pilihan kertas

Sebelum acara Tahun Baru di tadika, pengasuh sering meminta anak-anak membuat kraf dengan ibu bapa mereka. Pilihan yang baik untuk kreativiti tersebut akan menjadi jenis kertas mainan - mereka mudah dibuat, kelihatan elegan.

Latar belakang kertas kertas origami Jepun

Latar belakang kertas kertas origami Jepun

Terdapat beberapa pilihan produk kertas yang akan menarik minat orang dewasa dan kanak-kanak. Membuat tangan anda sendiri tidak mengambil banyak masa, tetapi akan membawa banyak keseronokan.

kembali ke menu ↑

Akordion pokok Krismas

Bahan:

 • sekeping kertas A4 berwarna hijau;
 • 10 x 10 cm persegi kertas merah;
 • gam;
 • gunting;
 • penguasa;
 • pensil.

Buat persegi kertas berwarna hijau dan lipat ke dalam segitiga. Di sisi panjang angka kami melukis jalur, berundur 1 cm. Kami melukis walaupun garis serenjang dari jalur pertama pada jarak 1 cm dari satu sama lain. Kami memotong setiap baris, membuka kosong dan gamkan jalur volum ke tengah, padatkan bintang kertas merah di bahagian atas.

kembali ke menu ↑

Dari satu helai kertas

Bahan:

 • kertas hijau persegi;
 • gunting;
 • penguasa;
 • pensil.

Kertas itu perlu dilipat secara serentak 3 kali, kemudian tarik jalurnya dan potong sebelum mencapai pusat kosong. Potongan perlu ganti: 1 kali untuk membuat pemotongan di sebelah kiri, kedua di sebelah kanan, dan sebagainya. Buka kertas dilipat dan luruskan pokok di lipatan.

kembali ke menu ↑

Kertas besar

Bahan:

 • 3 keping kertas berwarna;
 • 1 lembar kertas putih tebal;
 • lubang berbentuk lubang;
 • gam.

Dari helai putih membuat kerucut, gam di sepanjang jahitan. Puncher potong kepingan berwarna. Kami mencungkil kosong di pelekat dan mengeluarkannya.

Proses pembuatan berbeza dengan kerja menghiburkan, dan bahan-bahan akan berada di kedai terdekat. Kerana kesederhanaan prosedur, kanak-kanak akan menghadapi pengilangan tangannya.

Serbet kertas Krismas

Serbet kertas Krismas

kembali ke menu ↑

Bagaimana hendak membuat kain?

Item kain yang menarik adalah mainan harmoni untuk pokok Tahun Baru. Untuk menjadikannya tangan anda sendiri, anda memerlukan 3 warna patch kain. Ambil bahan yang paling anda sukai, saya mengambil kalori warna yang berbeza dengan corak, pada akhirnya ternyata mainan dengan cara yang moden.

Kain mainan Krismas

Kain mainan Krismas

Anda juga memerlukan kompas, wayar, manik, jarum dengan benang dan gunting. Masuk ke penguasaan:

Menggunakan kompas, lukis pada 5 lubang diameter yang berlainan. Potong lilitan dengan gunting.

Lukis bulatan walaupun membantu kompas

Lukis bulatan walaupun membantu kompas

Kami mengambil benang dengan jarum, kami mula menyusun kosong di sepanjang tepi. Thread jarum di sempadan bulatan dan jahitan menyapu secara teratur. Mencapai permulaan jahitan, tarik benda kerja. Anda mesti mempunyai beg pelik.

Jahit tepi benang dan tarik produk

Jahit tepi benang dan tarik produk

Sekarang ambil dawai, kami akan memerlukan 30 cm. Di hujung dawai, putar gelang supaya kosong kosong.

Sediakan wayar

Sediakan wayar

Mulailah menyambungkan bahan kerja sebagai lingkar berkurang. Adalah wajar bahawa warna setiap baris bergantian. Pada akhirnya, letakkan beberapa manik pada kawat, benang kawat kembali dan potong, membuat gelung.

Kosongkan jarum diameter berbeza pada dawai

Kosongkan jarum diameter berbeza pada dawai

Kraftangan siap sepenuhnya sesuai dengan dalaman Tahun Baru, dan juga akan menjadi mainan pokok Krismas yang indah. Jika anda membuat beberapa mainan ini, anda boleh membuat pokok Tahun Baru sepenuhnya dengan kraf tangan buatan tangan.

Pokok Eco yang diperbuat daripada jerami dan buah kering

Pokok Eco yang diperbuat daripada jerami dan buah kering

Kraf untuk Tahun Baru boleh dibuat dari sejumlah besar bahan. Apa-apa alat yang terdapat di rumah, akan berguna dalam kerja. Kerajinan yang dihasilkan boleh memberi kawan, kawan - mereka akan senang. Ia juga mudah untuk menghiasi bahagian dalam apartmen dengan produk, mewujudkan suasana Tahun Baru untuk keluarga.

Membuat pokok Krismas

Bengkel pokok Krismas

9 Skor Jumlah
Hiasan untuk Tahun Baru

Kraftangan untuk Tahun Baru dibezakan oleh keaslian dan kecantikan mereka. Setiap daripada mereka adalah individu dan unik. Adakah anda cuba lakukan? Kami telah mengumpulkan bengkel yang paling relevan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
9.5
Ketersediaan permohonan
10
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Hiasan cantik
 • Pemilihan kerajinan yang besar
 • Kos kewangan minimum
Cons
 • Masa
 • Hidup pendek
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk