Cara membuat bunga dari pita Melakukan tangan anda sendiri (90+ Foto): Kelas Master Mudah untuk Mencipta Bud yang Indah

Bunga pita adalah hiasan yang indah yang dapat dengan mudah dibuat dengan tangan. Ia boleh digunakan bukan sahaja untuk menghiasi hadiah, tetapi juga sebagai hadiah secara umum. Semua orang boleh belajar, perkara utama adalah sedikit kesabaran dan masa.

Sebelum anda membuat bunga sendiri, sediakan semua bahan yang diperlukan untuk kerja dan ikuti kelas induk yang disyorkan: hasilnya akan menggembirakan anda dengan keanggunan dan serba boleh.

Kandungannya:

Bud yang dibuat daripada satin

Kelas induk sangat bagus untuk wanita butah baru, dengan jelas menggambarkan bagaimana membuat bunga daripada reben satin bersaiz besar. Lebar bahan ini adalah 5-10 cm. Kain satin ditawarkan dalam pelbagai warna, jadi pilihlah warna kegemaran anda.

Bunga cantik

Bunga cantik

Lembaga
Jika produk itu dimaksudkan untuk bros, beli bahan warna cerah. Apabila membuat putik untuk membentuk komposisi atau sejambak tekstil - pilih warna yang serasi antara satu sama lain.

Untuk pengilangan, anda perlu satu meter dari satin riben satin lebar 5 cm, sekeping kertas, pensil sederhana, lebih ringan atau padanan. Anda juga perlu jarum dengan benang warna yang sesuai. Bukannya ahli kulit yang lebih ringan, menggunakan lilin teh - saiznya kecil dan mudah untuk menyanyi tepi.

Reben satin

Kelas induk

Kelas induk terdiri daripada langkah mudah.:

 • Membuat pangkalan. Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah membuat pola kelopak. Untuk melakukan ini, ambil lembaran kertas dan lukiskan kelopak saiz yang betul. Untuk membuat tepi petal walaupun, lipat helai separuh dan potong 2 lapisan kertas sekaligus dalam bentuk penurunan.

 • Cara membuat bunga dari pita Melakukan tangan anda sendiri (90+ Foto): Kelas Master Mudah untuk Mencipta Bud yang Indah
 • Cara membuat bunga dari pita Melakukan tangan anda sendiri (90+ Foto): Kelas Master Mudah untuk Mencipta Bud yang Indah
 • Cara membuat bunga dari pita Melakukan tangan anda sendiri (90+ Foto): Kelas Master Mudah untuk Mencipta Bud yang Indah
 • Cara membuat bunga dari pita Melakukan tangan anda sendiri (90+ Foto): Kelas Master Mudah untuk Mencipta Bud yang Indah
 • Penyediaan kelopak. Potong bahan menjadi kepingan saiz yang diperlukan dalam bentuk segi empat atau segi empat tepat. Lingkaran corak kertas yang disediakan pada setiap bahagian dan potong kelopak. Outputnya mestilah kira-kira 30 keping kelopak.
 • Pembentukan petal. Keluarkan separuh kelopak itu, menyalakan lilin dan bawa kosong ke api. Bahan ini mulai membungkus diri di depan mata anda: anda perlu mencapai kesan kelopak yang dipintal. Begitu juga dengan semua kosong.
 • Pembentukan Bud. Apabila kelopak dibentuk, teruskan ke pembuatan produk itu sendiri. Pada peringkat ini, pilih satu daripada dua kaedah kilasan yang dicadangkan. Yang pertama membayangkan perhimpunan dengan jarum: hanya masukkan semua kelopak pada benang dan ketatkannya di pangkalan.Kaedah kedua sesuai jika anda bercadang untuk membuat tangkai: bola foil terpaku pada tongkat, dan kelopak dilampirkan padanya menggunakan cair panas.

Rosebud cantik yang dibuat dengan arahan langkah demi langkah boleh digunakan dengan cara yang berbeza. Mawar itu akan menjadi hadiah yang sangat baik untuk ibu pada 8 Mac, dia juga boleh menghiasi dalaman rumah anda. Melampirkan pin ke tunas, ia akan membuat bros yang sangat baik pada jaket.

kembali ke menu ↑

Bunga dalaman bergaya dari pita kertas

Pilihan yang baik untuk kerja-kerja penahan untuk pemula dan anak-anak adalah untuk membuat kertas keluar dari kertas. Kami akan menyerlahkan 2 nuansa: anda boleh membelinya di kedai kreativiti, bersedia atau melakukannya sendiri. Untuk melakukan ini, ambil sekeping kertas tebal berwarna dan potong ke dalam jalur saiz yang dikehendaki.

Kerajinan dari bahan kertas

Kerajinan dari bahan kertas

Pucuk yang terbuat dari kertas, sesuai dengan tepat hampir di mana-mana: sejambak kelihatan sempurna dalam pasu dapurdalam lorongserta dalam ruang tamu di kabinet Kerja ini akan memerlukan set bahan standard yang digunakan dalam kerja kelas di sekolah. Untuk secara bebas membuat bunga dari kertas, sediakan bahan berikut:

 • kepingan kertas berwarna beberapa warna;
 • gunting;
 • tongkat buluh;
 • Gam PVA atau gam panas dengan penyepit.

Dari pita kertas

Kelas induk

Pemilihan gam bergantung kepada jenis kertas yang digunakan: jika anda memilih kertas tebal mengikut jenis kadbod - Lebih baik untuk mengambil gam mencairkan panas, ia mengikat kelopak lebih dipercayai. Sekiranya kertas sekolah biasa digunakan, gam PVA akan dilakukan. Untuk pendaftaran tangkai akan memerlukan naungan kertas beralun hijau.

Pilihan kraftangan yang baik untuk pemula dan kanak-kanak.

Pilihan kraftangan yang baik untuk pemula dan kanak-kanak.

Proses pembuatan carnations atau mawar dari kertas sangat menarik yang anda tidak dapat melihat bagaimana masa lalat. Terutamanya seronok untuk memutar produk dengan kanak-kanak, dan pilihan warna memberi inspirasi kepada bayi yang paling banyak. Pertama, potong kertas itu menjadi jalur lebar 3 cm - ini adalah ukuran yang paling optimum untuk kosong.

Kerja lebih lanjut akan lebih cepat jika anda menyediakan batang terlebih dahulu. Untuk melakukan ini, potong kertas hijau beralun dan tongkat di atas tong buluh. Kemudian ambil pita kertas, melekatkan ujungnya ke batang, mula menggulung bunga dalam lingkaran.

Kering diperbuat daripada kertas, sesuai dengan hampir hampir di mana-mana sahaja

Kering diperbuat daripada kertas, sesuai dengan hampir hampir di mana-mana sahaja

Dengan cara ini, ada kemungkinan untuk mengelilingi kira-kira 10 bahagian dalam 1 jam, yang sudah menjadi sejambak sejajar penuh. Kerajinan ini akan menjadi pilihan yang baik untuk komposisi hadiah, serta menarik perhatian anak dengan keindahan dan kemudahan pembuatannya. Bunga kertas pastel dengan kombinasi warna yang berbeza kelihatan cantik.

kembali ke menu ↑

Bunga Kanzashi

Untuk lebih memahami teknik kanzashi, adalah dicadangkan untuk mempertimbangkan dua versi membuat bunga: yang pertama akan direka untuk pemula dan melibatkan penggunaan benang dengan jarum. Kelas induk kedua berdasarkan penggunaan teknik membentuk petal berasingan dengan lipatan. Setelah mengkaji kedua-dua pilihan ini, pilih yang paling mudah untuk anda dan mula membuat putik yang bergaya dan halus.

Teknik Kanzashi

Teknik Kanzashi

kembali ke menu ↑

Bunga kanzashi merah jambu

Bengkel pertama akan membantu lakukan sendiri buat asal warnauntuk, menyerupai krismas halus. Ia akan menjadi tambahan yang baik kepada tali rambut, rim atau jepit rambut. Pengeluaran terdiri daripada langkah-langkah mudah yang tidak memerlukan penyediaan awal kelopak individu.

Bunga merah jambu

Bunga merah jambu

Untuk membuat bunga kanzashi menyiapkan reben satin merah jambu 2.5 cm lebar, panjangnya hendaklah 1 m. Anda juga perlu gunting, benang dengan jarum berwarna cerah, lebih ringan, bulatan dirasai, gam panas dan manik atau rhinestones kecil.

Bunga Kanzashi

Kelas induk

Kerja ini terdiri daripada beberapa peringkat:

 • Persediaan Potong potongan dari bahan skein biasa, tepi mereka harus lancar. Untuk melakukan ini, ambil bahagian yang lebih ringan dan bersemangat.
 • Pembentukan kelopak pertama.Ambil bahan di dalam dan balut pada sudut yang betul. Kurangkan bahan ke bawah lagi, bungkus pinggir pendek percuma di bahagian hadapan. Ini adalah bagaimana kelopak pertama terbentuk, yang diikat dengan jarum dengan benang di pangkalan.

Bunga halus dan elegan

Bunga halus dan elegan

 • Membuat bunga kanzashi merah jambu. Seterusnya, jalur mesti dibangkitkan dan ke bawah. Selepas itu, matikan bahan ke kanan dan bengkokkannya ke dalam di sebelah kiri. Segitiga yang kelihatan telah terbentuk - ia adalah kelopak bunga, ia juga perlu diikat pada benang.
 • Pemprosesan akhir. Apabila semua kelopak terbentuk dan dilekatkan pada benang, tunas siap ditegakkan. Akhir dan mula kerja hendaklah dimeteraikan dengan gam panas. Gunting manik yang terpilih ke pusat perhiasan.

Pembuatan terdiri daripada langkah mudah.

Pembuatan terdiri daripada langkah mudah.

Bunga halus dan anggun diperbaiki pada asas yang dirasakan supaya pada masa depan ia boleh digunakan untuk tujuan lain. Dengan bantuan produk, bukan sahaja aksesori untuk gaya rambut berjaya dihiasi, tetapi bros dan tali pinggang. Bunga kanzashi akan menjadi tambahan yang sesuai untuk meraih langsir.

kembali ke menu ↑

Bunga pita kanzashi yang lebar

Di atas telah dibentangkan kelas induk putaran elegan dari reben satin yang luas, tetapi ia berdasarkan pemotongan setiap kelopak secara berasingan. Teknik melibatkan lipat beberapa kali, diikuti dengan menembak tepi. Bunga siap jadi lembut dan juga digunakan untuk menghiasi gaya dalaman atau gaya rambut.

Pilihan dari bahan yang luas

Pilihan dari bahan yang luas

Untuk membuat putik kanzashi yang elegan dan mudah, kita perlu:

 • 7 panjang atlas 5x5 cm;
 • gunting;
 • lebih ringan;
 • benang dengan jarum;
 • senapang gam.

Juga dapatkan separuh manik: lebih baik untuk mempunyai warna yang berbeza. Untuk kemudahan kerja dalam proses menjatuhkan tepi, adalah disyorkan untuk menggunakan pinset perubatan panjang dengan hujung bergulung.

Bahan lebih baik untuk mengambil satu teduhan - mengambilnya bergantung pada tujuan bunga. Jika anda mengambil warna yang berbeza, disarankan untuk menggantikannya.
Bunga halus yang digunakan untuk menghiasi gaya dalaman atau gaya rambut

Bunga halus yang digunakan untuk menghiasi gaya dalaman atau gaya rambut

Apabila semua bahan telah siap, kami meneruskan proses kreatif: mengambil setiap segmen dan memprosesnya dengan lebih ringan dari semua pihak. Ini perlu supaya ia tidak dibubarkan pada masa akan datang. Kelas induk langkah demi langkah diterangkan di bawah.

Peringkat Penerangan
Pembentukan petal Lipat persegi menyerong tiga kali untuk membuat segitiga kecil. Tepi percuma segitiga membungkuk kembali. Petua mesti dipotong dengan gunting untuk membentuk sudut.
Memperbaiki Kelopak siap tidak akan tahan jika ia tidak dipateri. Untuk melakukan ini, ambil lebih ringan rokok dan perlahan-lahan menyambar sudut potong. Tepi melekat bersama dan melekat bersama untuk membentuk kelopak kuat.
Pemangkasan semula Hidupkan kelopak di sisi yang lain, dan jika tidak ada selekoh, cuma memotong sudut. Ia juga perlu untuk menyeberang dengan pemetik api.
Perhimpunan Bud Semua kelopak terikat pada benang dengan jarum dan disambungkan ke bunga tunggal, dengan mengetatkan benang. Di peringkat akhir, gamkan separuh manik yang disediakan ke tengah tunas.
Sempurna mempelbagaikan pedalaman rumah

Sempurna mempelbagaikan pedalaman rumah

Bunga belajar bagus, dan kesederhanaan pengeluarannya membolehkan masa yang singkat untuk membuat beberapa tunas sekaligus. Mereka dengan sempurna mempelbagaikan kawasan rumah, jika anda menempatkan mereka di langsir masuk bilik kanak-kanak perempuan Bunga yang sesuai akan melihat reka bentuk komposisi untuk hadiah.

kembali ke menu ↑

Chamomile riben sempit

Anda boleh membuat kecantikan bukan sahaja dari reben satin yang luas, tetapi dari bahan yang lebih kecil.Ini akan membuat putik chamomile menarik dari bahan sempit. Pilihan ini sesuai untuk kerongsang.

Perlu diingat bahawa beberapa jenis bunga boleh dibuat dari jalur sempit: dengan kelopak bulat dan tajam. Kelopak bulat menyerupai tunas chamomile terbuka, dan spiky - aster. HDi sini akan diterangkan sebagai kelas induk dengan kelopak bulat, kerana ia sesuai untuk bekerja dengan tangan mereka untuk wanita kurus baru.

Chamomile dari bahan sempit

Chamomile dari bahan sempit

Sediakan bahan berikut untuk kreativiti:

 • 4 keping pita biru dengan lebar 6 mm dan panjang 15 cm dan panjangnya bahan merah jambu yang sama;
 • bulatan merasakan atau secara bebas memotong pangkal dari merasakan;
 • gam gun dan termopack kepadanya;
 • pinset untuk kreativiti dengan tepi melengkung;
 • manik atau sekumpulan manik untuk membentuk inti.

Anda boleh membuat kecantikan bukan sahaja dari reben satin yang luas, tetapi dari bahan yang lebih kecil

Anda boleh membuat kecantikan bukan sahaja dari reben satin yang luas, tetapi dari bahan yang lebih kecil

Kerja-kerja ini akan menjadi begitu mudah dan menarik yang anda tidak dapat melihat bagaimana masa lalat. Pertama, anda perlu melipatgandakan setiap segmen dengan separuh - lebih mudah untuk bekerja dengan bahan tersebut. Melekatkan setiap helai merah jambu ke tengah-tengah asas yang dirasakan di tengah supaya anda mendapat enam kepingan salji.

Dari reben sempit

Kelas induk

Dalam langkah seterusnya, tetapkan hujung di tengah dengan gam: penting bahawa setiap kelopik dilipat dalam satu arah. Seterusnya, ambil reben biru dan juga gam mereka dalam bentuk kepingan salji dengan sinar dari pusat. Threadkan ujungnya ke bukaan kelopak mawar.

Pilihan ini sesuai untuk kerongsang.

Pilihan ini sesuai untuk kerongsang.

Melekat hujung reben biru di pangkal di satu arah, kini pangkalannya siap. Masa terakhir adalah reka bentuk pertengahan. Untuk melakukan ini, gunakan manik, berhati-hati melekatkannya ke tengah - gunakan daisy yang diperbuat daripada reben berwarna biru dan merah jambu yang anda kehendaki.

kembali ke menu ↑

Dari pita pembungkusan

Semua orang tahu bahan yang cerah dan serba boleh - pita pembungkusan. Dengan pertolongannya, para pedagang bunga dan pereka membuat komposisi yang luar biasa dari bunga, karangan bunga, serta pembalut hadiah menggunakan kertas asas khusus. Dari bahan ini sangat mudah untuk membuat bunga mawar yang menarik dengan tangan anda sendiri, yang akan menjadi elemen panel atau menghiasi pedalaman.

Pilihan pita pembungkusan

Pilihan pita pembungkusan

Semua yang diperlukan untuk kerja boleh didapati di kedai kedai bunga terdekat. Adalah lebih baik untuk memilih reben terang, supaya tepinya dibingkai dengan teduhan yang berbeza: maka mawar selesai akan kelihatan anggun. Sediakan pita pembungkusan lebar 5 cm, panjangnya 70-100 cm, serta gunting, dawai untuk batang dan gam gam.

Dari pita pembungkusan

Kelas induk

Lembaga
Sekiranya anda membuat mawar yang lebih kecil, gunakan pita pembungkusan 2.5 cm lebar.
Bahan yang cerah dan serba boleh

Bahan yang cerah dan serba boleh

Kelas induk terdiri daripada peringkat berikut:

 • Kilasan awal. Ambil pinggir dan bengkokkannya ke arah anda supaya anda mendapat segitiga isosceles. Hujung yang dihasilkan harus menonjol sedikit dari garis. Seterusnya, mula memutar pinggir, membentuk bahagian tengah tunas: sebaliknya anda akan mendapat tiub yang kemudian anda boleh memasukkan wayar.
 • Pembentukan produk. Di peringkat kedua, perlu menggerunkan bilet supaya kelopak diperolehi. Untuk melakukan ini, bengkokkan pinggir menonjol ke dalam sehingga bahagian depan berada di bahagian atas. Teruskan memutar mawar, dan sampai ke ujung bengkok, sekali lagi gulung reben - dalam keluar.
 • Pengeluaran batang. Selepas setiap bengkok, gamkanlah bunga itu untuk keadaan yang selamat. Apabila mawar itu siap, masukkan wayar yang disediakan ke dalam tiub yang lebih rendah: jika perlu, cat hijau.

Produk yang cantik dan lembut

Produk yang cantik dan lembut

Lembaga
Apabila bekerja dengan gam panas, lebih baik untuk mematikan senjata secara berkala: ini akan membantu mengelakkan luka bakar.

Ganjaran untuk kerja itu akan menjadi pucuk mawar yang indah, yang kemudian anda dapat hadir dalam sejambak bunga segar atau menghiasnya dengan bilik.Mawar ini sesuai untuk reka bentuk kotak hadiah, jika anda menggabungkannya dengan kertas yang sesuai.

kembali ke menu ↑

Mawar rosak daripada reben nylon

Bunga buatan buatan tangan untuk jangka masa yang panjang tidak meninggalkan trend fesyen dalam reka bentuk gaun malam, dalaman rumah. Jika sebelum ini produk dianggap sebagai tanda ketidakmampuan seseorang untuk membeli barang jadi, objek buatan tangan kini telah mendapat nilai. Dengan bantuan putik kecil yang elegan, anda boleh menghiasi sebarang komposisi dengan mudah.

Bahan yang tidak keluar dari fesyen

Bahan yang tidak keluar dari fesyen

Pilihan untuk menggunakan rosebuds organza bervariasi, dihiasi dengan mereka.:

 • kotak perhiasan kayu;
 • buat bingkai di bawah foto;
 • menghias topiary.

Dari pita nilon

Kelas induk

Bunga buatan sendiri kelihatan hebat pada kad ucapan, kotak hadiah. Kelas tuan tidak mengandungi peringkat kompleks, kerana bahan itu mudah diproses.

Organza diperbuat daripada poliester dan viskose, yang menambah kepekaan dan kilauan pada bahan pada masa yang sama. Kerja ini akan memerlukan bahan berikut:

 • pita nilon atau organza 2 cm lebar, 130 cm panjang;
 • lebar satin reben 4 cm lebar dalam hijau gelap untuk daun: bukannya anda boleh menggunakan kain sintetik lapisan;
 • beberapa stamen - mereka dijual di kedai-kedai kreativiti, floristik;
 • lingkaran dirasai dengan diameter 3 cm;
 • gunting;
 • lebih ringan;
 • pistol panas;
 • benang dengan jarum.

Anda boleh menghiasi sebarang komposisi dengan mudah.

Anda boleh menghiasi sebarang komposisi dengan mudah.

Kelas tuan yang mudah akan mengejutkan kecekapan membuat tunas merah jambu: mereka menjadi lembut dan cantik.

Peringkat Penerangan
Persediaan Tepi-lengket bahan harus segera dirawat dengan lebih ringan untuk mencegah benang dari pecah
Pembentukan Rose Ambil pinggir dan bengkok sudut. Ia mesti dijahit dengan jahitan biasa. Kemudian lipat reben yang berlaku di depan 2 cm, buat segitiga, menjahit. Ini mesti dilakukan dengan seluruh pita.
Twist Bud Bermula dari satu tepi, perlahan-lahan memutar bahan dalam satu arah, secara berkala menetapkannya di dasar dengan gam
Membuat daun Potong riben lebar ke dalam kotak 4 cm. Lipat setiap segi tiga secara serentak tiga kali, merobek tepi dan keluar daun.
Buat kecantikan dengan tangan anda sendiri

Buat kecantikan dengan tangan anda sendiri

Di penghujung kerja, atur daun di pangkal pucuk, dan juga melampirkan bulatan yang dirasakan. Untuk meletakkan stamen di tengah-tengah mawar, mereka perlu terpaku di dalamnya dengan gam panas. Usaha kecil, masa dan mawar sudah siap: sekarang ia pasti akan mengangkat semangat anda.

kembali ke menu ↑

Daripada pita renda

Souvenir kain yang tidak dapat dilupakan akan menjadi bunga merah yang rimbun yang boleh dibuat dengan cepat dari renda. Aksesori ini akan melengkapkan band elastik atau gelang rambut. Dengan bantuan sapu renda, anda boleh dengan harmoni menghiasi langsir di ruang tamu, dan untuk pembuatannya anda memerlukan kemahiran asas jahit.

Bunga yang elegan

Bunga yang elegan

Saya mahu mempunyai hanya perkara yang paling indah di rumah saya. Oleh itu, orang cenderung mempelbagaikan pedalaman dengan objek buatan sendiri yang menekankan keperibadian gaya. Untuk membuat aster renda megah, sediakan:

 • 2 meter dari renda warna yang paling sesuai dengan bahagian dalam bilik;
 • Merasakan bulatan dengan diameter 5 cm, berwarna, bersamaan dengan warna renda;
 • Thread dengan jarum.

Menggunakan renda

Menggunakan renda

Jika tunas kemudiannya akan digunakan untuk hiasan rambut, pilih asas yang sesuai. Klip, band getah, hairpins boleh dibeli di jabatan kreativiti. Apabila bahan disediakan, teruskan ke prosedur:

 • Thread jarum dalam benang dobel, mengikat simpulan pada akhirnya.Benang mesti warna sama seperti renda.
 • Renda biasanya mempunyai 2 tepi: hiasan dan tetap. Jahit pinggang yang jelas dengan jarum "jarum hadapan".
 • Sebaik sahaja kelebihannya dijahit, cuba tarik sedikit: bunga itu sendiri akan terbentuk sebelum mata anda.
 • Ambillah lingkaran yang dirasakan, menjahit putiknya yang terpilih, sama rata mengedarkannya secara lembut.

Cara membuat bunga dari pita Melakukan tangan anda sendiri (90+ Foto): Kelas Master Mudah untuk Mencipta Bud yang Indah

Aksesori ini akan melengkapkan band elastik atau gelang rambut.

Astra bersedia dan tidak mengambil masa lebih daripada 10 minit. Kelas tuan tidak menggunakan gam, jadi kerja boleh dilakukan dengan kanak-kanak itu, selain itu telah mengajarnya asas-asas jahitan.

Daripada pita renda

Kelas induk

Lembaga
Inti aster lebih baik dihiasi dengan manik atau cabochon berkilat.

 

kembali ke menu ↑

Bagaimana hendak membuat pita reps?

Dalam industri pakaian, reben rib sering digunakan sebagai bahan penamat untuk pakaian. Band itu sendiri mempunyai tekstur yang menarik, jadi penggunaannya membuat produk jadi kaku dan padat. Bahan Rep hari ini diwakili oleh pelbagai warna.

Dari pita rep

Dari pita rep

Di kedai-kedai kreativiti boleh didapati riben monokrom atau corak bercetak. Untuk kerja masa depan, anda boleh memilih jenis warna dan satu warna: jika bunga dibentangkan kepada kanak-kanak, pilih bahan dengan imej. Sediakan bahan lebar 1.5 meter dengan lebar 2.5 cm, asas dirasakan, tongkat, lilin, gunting, senjata gam, manik kecil dan penguasa.

Dari pita rep

Kelas induk

Untuk membuat satu kelop, anda memerlukan panjang 9.5 cm. Penguasa diperlukan untuk melipat kelopak: pasangkan bahan ke peranti, bengkokkan jalur sekitar 3.5 cm. Gosokkan hujung panjang lilin, bungkusnya ke arah anda dan letakkannya.
Selalunya digunakan sebagai bahan penamat untuk pakaian.

Selalunya digunakan sebagai bahan penamat untuk pakaian.

Seterusnya, prosedur untuk mewujudkan putaran elegan kelihatan seperti ini:

 • mengumpul tepi kelopak dengan akordion, proseskannya menggunakan lilin menggunakan pinset;
 • membuat 16 kelopak untuk putik;
 • gam 9 kelopak pada asas yang dirasakan, meletakkannya dengan bahagian bawah ke bawah;
 • mengambil pangkalan asas yang lebih kecil, gam 7 lagi kelopak;
 • gam 2 lapisan kelopak bersama untuk membentuk bunga;
 • di tengah tunas, sapukan sedikit gam dan tuangkan manik-manik itu.

Manik berlebihan mesti diasingkan dari produk, membalikkannya. Potong pusat dengan pinset. Apabila gam sejuk, produk akan siap dan boleh digunakan seperti yang dikehendaki.

Bahan Rep hari ini diwakili oleh pelbagai warna.

Bahan Rep hari ini diwakili oleh pelbagai warna.

Terdapat banyak pilihan untuk reka bentuk akhir: separuh manik boleh terperangkap ke kelopak, dan manik boleh digantikan dengan rhinestones berkilat. Apa sahaja yang anda inginkan fantasi - anda boleh menterjemahkan ke dalam produk dengan tangan mereka sendiri. Orang yang akan menerima bunga itu hadiah, terkejut dengan keindahan, keanggunannya.

kembali ke menu ↑

Daripada pita

Zigzag tocang hari ini digunakan untuk menyelesaikan pemprosesan gaun dan blaus wanita. Ia juga digunakan secara meluas untuk menghiasi kostum dalam gaya rakyat. Kos bahan ini adalah berpatutan, jadi jika tidak ada kemahiran dalam kerja jahitan, cuba buat pita reben: dua pilihan akan dipaparkan sekaligus.

Menggunakan pita

Menggunakan pita

kembali ke menu ↑

Chamomile zigzag tocang

Untuk pembuatan chamomile yang cantik dari bahan yang ditentukan akan memerlukan warna kegemaran pita 20 cm. Sekiranya anda mahu menyampaikan tekstur chamomile dengan pasti - ambil naungan putih, dan sediakan manik kuning atau cabochon untuk pertengahan. Prosedur ini sangat mudah sehingga tidak mengambil masa 10 minit, jadi chamomile mudah dibuat semasa rehat:

 • Sambung hujung reben potong dan jahitnya bersama-sama supaya tepinya tetap kukuh.
 • Mulailah menjahit reben sepanjang sepanjang keseluruhannya, dan pada masa yang sama, buat jahitan hanya pada bahagian bawah zigzag.
 • Apabila semua kutang menjahit, perlahan-lahan tarik benang dan bunga akan datang bersama-sama.
 • Ia tetap hanya untuk membuat titik tengah: untuk ini, menjahit manik di pusat atau gam cabochon.

Bahan ini mempunyai harga yang berpatutan.

Bahan ini mempunyai harga yang berpatutan.

Daisy semacam itu akan menjadi tambahan yang baik kepada jepit rambut untuk seorang gadis kecil. Bunga ini boleh digunakan untuk pedalaman gaya negara di dapur, memasangnya di pintu tirai.

Bunga Reben

Kelas induk

kembali ke menu ↑

Miniatur meningkat dari pita penamat

EKaedah lain yang mudah untuk membuat mawar adalah untuk membuat putik menggunakan kancing zigzag.. Dalam karya ini, anda akan memerlukan beberapa warna bahan sekaligus, lebih baik untuk mengambil yang berbeza. Kombinasi yang baik adalah putih dan merah, tetapi jika terdapat hanya pita warna tunggal di rumah, jangan ragu untuk mengambilnya.

 • Lipat kutang dalam bentuk akordion: untuk ini, putarkan zigzag antara satu sama lain. Menjahit pita sepanjang keseluruhan dengan benang secara manual atau dengan mesin jahit.
 • Mengambil apa-apa mengakhiri mengasah dan mula berpusing-pusing. Pastikan kelopak yang ketat antara satu sama lain.
 • Jahit tepi kedua ke bahagian bawah produk untuk mengelakkan benang yang tidak diseret. Ia juga boleh dilekatkan dengan senjata gam.
 • Semua kelopak mesti diluruskan untuk memberikan keindahan mawar tersebut. Kemudian ambil kain tebal warna hijau dan potong bulatan. Diameternya sepadan dengan saiz mawar. Gosok bunga di pangkalan, selamat dengan tongkat atau getah seperti yang dikehendaki.
Janggut Zigzag sering digunakan untuk menyelesaikan pemprosesan pakaian dan blaus wanita

Janggut Zigzag sering digunakan untuk menyelesaikan pemprosesan pakaian dan blaus wanita

Semakin panjang mengikat, semakin besar mawar akan menjadi. Jika anda mengambil jalur yang luas, bunga akan keluar tinggi.

Menambah daun ke mawar dirasakanAnda boleh mendapatkan perhiasan yang baik pada ikat kepala untuk gadis itu. Adalah sesuai untuk menghiasi gelang dan manik tekstil dengan bunga sedemikian, serta membuat bingkai dan cincin rambut.

kembali ke menu ↑

Pita polipropilena

Dalam kebanyakan bengkel kaedah ini menghasilkan mawar, daisies dan krisan yang dianggap. Secara berasingan, saya ingin menyentuh topik bunga jagung - ini adalah bunga liar yang indah dari warna biru, menarik keagungan dan kesederhanaan mereka pada masa yang sama. Adalah mungkin untuk membuat bunga jagung dari pita polipropilena, yang kini digunakan sebagai bahan pembungkusan.

Pita polipropilena

Pita polipropilena

Untuk menyediakan kerja:

 • pita polipropilena biru;
 • gunting;
 • lebih ringan;
 • senjata api;
 • dawai untuk batang;
 • pita polipropilena hijau;
 • stamens untuk hiasan teras.

Anda juga memerlukan kadbod hijau, dari mana anda perlu pra-memotong asas bulat untuk menetapkan kelopak. Bahan polipropilena dicirikan dengan peningkatan kekuatan, oleh itu lebih mudah untuk bekerja dengannya daripada jenis tekstil. Bunga itu keras, tetapi tidak kehilangan daya tarikannya.

Kerja bermula dengan corak kelopak: potong setitik pada satu bahan - ini akan menjadi kelopak. Hidupkan lilin dan proses tepi polipropilena pada setiap sisi, membentuk selekoh kecil. Kelopak bunga jagung menjadi sedikit kasar.

Dalam langkah seterusnya, ambil asas yang disediakan kadbod, buat potongan pada satu sisi. Bendakan bahagian ke dalam, selamatkan dengan gam supaya anda mendapat kerucut. Di atas kerucut ini adalah perlu untuk merapikan semua kelopak bunga yang diketahuinya.
Dari bahan ini boleh mendapatkan sejambak perkahwinan cantik

Dari bahan ini boleh mendapatkan sejambak perkahwinan cantik

Apabila pembentukan bunga selesai, letakkan stamen di tengah, dengan berhati-hati mengikatkannya ke dalam dengan gam. Seterusnya, buat daun: potong elemen pita bentuk yang diingini untuk membetulkannya pada batang dawai. Rumput bunga kami sudah siap, ia akan menjadi terperinci yang baik dalam komposisi dalaman.

Kelas induk

Bunga Kanzashi

8 Skor Jumlah
Bunga pita yang indah

Penciptaan warna bebas dari pelbagai reben akan membawa bukan sahaja keseronokan dalam kerja, tetapi akan membantu anda membuat produk dengan tangan anda sendiri yang tidak akan mempunyai analog. Bunga buatan manusia mengangkat mood, mereka boleh dibuat bersama dengan kanak-kanak. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Hiasan cantik
 • Kekurangan bahan
 • Kemudahan pelaksanaan
Cons
 • Masa untuk bekerja
 • Peringkat persediaan
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk