Bagaimana untuk menghiasi bilik untuk hari jadi kanak-kanak dengan tangan mereka sendiri? 140 Foto idea terang

Adalah lebih baik untuk menghiasi bilik untuk kelahiran bayi dengan tangan anda sendiri, kerana tiada perkhidmatan akan melakukannya dengan cinta dan jiwa.

Kandungannya:

Mengapa ini penting?

Hari ketika mommy baru pulang ke rumah dengan bayinya - acara menarik untuk semua ahli keluarga. Apabila saudara-mara disatukan oleh ikatan cinta sejati, mereka tidak boleh mengabaikan acara ini.

Pelepasan dari hospital bersalin selalu merupakan peristiwa penting.

Pelepasan dari hospital bersalin selalu merupakan peristiwa penting.

Ayah yang baru dibuat biasanya mengambil bahagian yang istimewa di dalamnya, selalunya dengan sokongan ibu bapanya, ibu mertua dengan bapa mertua atau sanak saudara lain. Dan di bandar-bandar besar, dan juga di banyak kampung, banyak agensi menawarkan perkhidmatan mereka dalam menghias premis dan mengatur percutian keluarga.

Hiasan untuk membuat percutian

Hiasan untuk membuat percutian

Apa yang diperlukan hanya untuk membayar mereka dan semua momen organisasi jatuh pada bahu mereka. Walau bagaimanapun, yang terbaik adalah untuk menyediakan mesyuarat bayi yang baru lahir. Lagipun, pertama sekali, itu adalah perayaan bayi itu sendiri dan ibunya. Siapa, jika bukan saudara terdekat, tahu gaya dan keistimewaan tingkah laku yang paling sesuai?

Pilih gaya perhiasan di bawah lantai kanak-kanak

Pilih gaya perhiasan di bawah lantai kanak-kanak

Pada pandangan pertama, idea untuk menghiasi bilik untuk kelahiran seorang kanak-kanak mungkin kelihatan rumit. Malah, dengan membelanjakan sekurang-kurangnya dana dan menunjukkan kesungguhan dengan kreativiti, anda boleh mencipta suasana yang tidak dapat dilupakan dengan tangan anda sendiri.

Kreativiti belum dibatalkan

Kreativiti belum dibatalkan

kembali ke menu ↑

Di mana untuk bermula

Pertama anda perlu memilih tema hiasan, menganggarkan pra-ruang di premis. Jika ibu bapa mempunyai peluang untuk memperuntukkan bayi bilik mereka sendiri - ini hebat, kerana kemudian seluruh bilik adalah "batu loncatan" untuk kreativiti kreatif.

Bilik sebagai batu loncatan untuk kreativiti

Bilik sebagai batu loncatan untuk kreativiti

Malangnya, tidak semua orang mempunyai peluang ini, jadi ada yang perlu mengurung diri mereka hanya untuk menghias sebahagian daripada bilik yang diperuntukkan untuk kanak-kanak. Biasanya tempat yang terang, nyaman dan hangat dipilih untuk ini, oleh itu, hiasan tidak boleh dibuat di seluruh bilik induk, tetapi hanya di sudut tertentu.

Sudut untuk serbuk sedikit

Sudut untuk serbuk sedikit

Sebelum memulakan penyediaan reka bentuk hiasan, anda perlu menjaga kebersihan. Walaupun anda tidak mengambil kira kebersihan, tidak mungkin keledai yang paling indah akan kelihatan menarik di sebelah web yang kendor. Oleh itu, perlu melakukan pembersihan umum.
kembali ke menu ↑

Belon

Mungkin perhiasan yang paling popular mengenai apa-apa kejadian mengenai kanak-kanak adalah bola. Ini tidak menghairankan, kerana penggunaan aksesori mudah ini mempunyai kelebihan:

  • hanya menukar warna dan bola akan sesuai untuk sebarang acara.Sebagai contoh, anda boleh membuat reka bentuk terlebih dahulu, dan kemudian memastikan bahawa anak perempuan dilahirkan untuk mewujudkan idea yang dikandung dalam warna merah jambu, dan jika anak itu berwarna biru;
  • Beli bola boleh murah. Hampir di mana saja untuk pembelian borong anda boleh mendapatkan diskaun yang baik;
  • hanya mengembang bola. Jika anda membeli orang-orang yang dipam dengan helium, maka anda tidak perlu repot-repot sama sekali.
Bola - hiasan percutian popular

Bola - hiasan percutian popular

Satu-satunya perkara yang anda perlu fikirkan dengan teliti ialah komposisi bola. Anda boleh menguruskan mereka di atas lantai, anda boleh melampirkan ke siling (helium), dari beberapa anda boleh membuat keseluruhan tulisan. Adalah penting untuk berfikir tentang cara cepat mengeluarkan bola selepas kanak-kanak itu tiba dari hospital bersalin, kerana mereka dapat meletup dan menakut-nakutkannya.

Komposisi bola kepada pertemuan anak itu

Komposisi bola kepada pertemuan anak itu

Di sesetengah kedai, anda boleh mencari belon untuk menghiasi bilik untuk kelahiran seorang kanak-kanak. Mereka boleh berupa malaikat, wajah bayi, kaki, kereta bayi dan barangan lain yang sesuai.

Idea asal sebotol bola

Idea asal sebotol bola

Lihatlah belon yang hebat di atap. Dengan bantuan bola yang paling biasa, anda boleh membuat komposisi keseluruhan. Sangat mudah membuat bunga: mengembung 5-6 bola warna yang sama dengan saiz yang kecil, dan satu, tengah bunga, pilih warna yang berbeza.

Idea mudah untuk membuat komposisi.

Idea mudah untuk membuat komposisi.

Buat beberapa komposisi sedemikian, pasangkannya dengan pita pita atau mengikatnya dengan benang, dan di antara mereka melampirkan bola warna hijau bentuk memanjang (daun).

kembali ke menu ↑

Kek

Idea untuk membuat kek moden sangat berbeza dari apa yang mereka ada sekitar 10-20 tahun yang lalu. Sekarang kek bukan hanya kek direndam dalam krim, dihiasi dengan bunga mawar. Sarjana membuat karya-karya yang tepat pada masanya untuk perayaan tertentu.

Karya manis

Karya manis

Satu nuansa penting yang perlu diambil kira adalah bahawa ia mengambil masa yang lama untuk membuat kek, biasanya tidak kurang dari tiga hari, jadi anda perlu menjaga ini terlebih dahulu. Adalah idea yang baik untuk menghiasi kek dengan patung-patung yang diperbuat daripada bahan kuku yang sesuai. Ini mungkin bayi dalam kereta bayi, aksesori bayi dan hiasan lain.

Topik yang hampir sama kek

Topik yang hampir sama kek

Juga popular adalah kek dengan gambar. Anda boleh menambah ibu bayi, di mana dia berada pada tarikh terakhir, dan di sebelah alat-alat kanak-kanak. Anda boleh melengkapkan hiasan dengan bantuan lilin percutian.

Momen terbaik dalam kehidupan keluarga

Momen terbaik dalam kehidupan keluarga

Pilihan istimewa ialah penggunaan kek dalam kes-kes di mana ia sepatutnya mematikan cahaya. Dalam suasana sedemikian, kek hari jadi dengan lilin akan kelihatan lebih sesuai.

Idea yang baik ialah biografi kek, yang menunjukkan data mengenai bayi yang dilahirkan: nama, patronymic, nama keluarga, ketinggian, berat badan, nama ibu bapa dan maklumat menarik lain. Sudah tentu, anak itu sendiri tidak akan ingat kek seperti itu, tetapi mereka akan dikagumi selepas bertahun-tahun, melihat foto itu.

Biografi Baik Idea Kek

Biografi Baik Idea Kek

 

 

kembali ke menu ↑

Sejambak

Terlibat dalam penyediaan sejambak - ini sememangnya kes "lelaki". Sudah tentu, semua tetamu undangan, jika mereka, akan datang dengan bunga pula, tetapi tugas ayah muda adalah untuk mengatasi yang lain dengan sejambak disediakan terlebih dahulu. Secara semulajadi, menghiasi bilik apabila seorang kanak-kanak dilahirkan dalam sejambak lebih banyak untuk ibu, bagaimanapun, keperluan bayi harus diambil kira.

Sebuah sejambak yang akan melebihi semua jangkaan

Sebuah sejambak yang akan melebihi semua jangkaan

Bunga segar untuk hiasan tidak akan selalu menjadi idea yang baik. Badan anak yang lemah mungkin tidak menghiraukan bau bunga dan juga menyebabkan reaksi alahan. Oleh itu, jika anda memberi bunga segar, anda perlu segera dan menyediakan tempat dengan pasu di bilik lain, di mana mereka kemudian boleh disusun semula.

Cari tempat untuk sejambak dengan pasu

Cari tempat untuk sejambak dengan pasu

Terdapat banyak pilihan untuk menghias bilik dengan bunga seperti itu yang tidak akan membahayakan bayi, tetapi pada masa yang sama akan kelihatan estetika dan indah. Jika bunga buatan awal bunga tiruan dianggap secara eksklusif berkabung, maka idea-idea dekorasi moden membolehkan mereka menyesuaikan diri dengan peristiwa seperti kelahiran seorang kanak-kanak.

Mainan asal dari bunga segar

Mainan asal dari bunga segar

Untuk pembuatan warna boleh menggunakan kertas beralun yang berbeza, warna-warna cerah. Mereka boleh diletakkan di dalam karangan biasa, dibungkus dalam kertas, dan di dalam bakul. Idea yang bergaya juga memberikan sejambak mainan lembut. Keuntungan dari hiasan bilik tersebut adalah keaslian dan kepraktisan.

Pilih buket tanpa bahaya kepada kanak-kanak itu

Pilih buket tanpa bahaya kepada kanak-kanak itu

Paskah akan berdiri selama beberapa bulan dalam bentuk asalnya, dan kemudian secara beransur-ansur akan disusun menjadi "bahagian", mainan siap sedia akan diberikan kepada anak yang sedang berkembang. Kepraktisan semacam bunga mainan lembut membezakan kos tinggi mereka.

Anda boleh menyediakan beberapa bunga dan membuat mereka meja keseluruhan kanak-kanak. Mungkin ada bunga segar, yang kemudian dipindahkan ke bilik lain, dan sejambak mainan lembut yang akan bertahan lama.

Malah tetamu tidak akan dibiarkan tanpa perhatian.

Malah tetamu tidak akan dibiarkan tanpa perhatian.

Anda juga boleh melengkapkan hiasan bilik dengan bunga permen yang akan menarik pengunjung. Memandangkan ibu bayi itu tidak dapat makan gula-gula, baginya anda boleh menyediakan pilihan lain - sejambak buah.

kembali ke menu ↑

Poster

Idea untuk menarik poster perayaan adalah sesuai untuk hampir semua perayaan. Bagi menghias bilik semasa kelahiran seorang kanak-kanak, terdapat banyak cara untuk melakukan ini. Berikut adalah sebahagian daripada mereka:

kembali ke menu ↑

Dengan gambar

Anda boleh membuat koleksi gambar dengan meletakkan gambar yang diambil semasa kehamilan, keputusan ultrasound, tembakan gembira dari hospital bersalin dan foto keluarga yang lain.

Lekatkan foto dan dapatkan hiasan sejuk.

Lekatkan foto dan dapatkan hiasan sejuk.

kembali ke menu ↑

Dengan hasrat

Anda boleh mengumpul hasrat daripada semua orang yang tersayang dan mengaturkan poster seperti berikut: melampirkan foto orang di sebelah kenyataannya. Anda boleh meminta ini bukan sahaja kepada saudara-mara, tetapi juga kepada kawan-kawan keluarga.

Seorang poster untuk menulis hasrat saudara-mara

Seorang poster untuk menulis hasrat saudara-mara

kembali ke menu ↑

Dengan sebut harga

Di Internet, anda boleh menemui banyak sebutan lucu yang sesuai untuk acara seperti kelahiran seorang kanak-kanak. Mereka boleh dicetak pada pencetak atau menulis penanda berwarna.

Hidupkan fantasi, itu akan menjadi yang kemudian ingat

Hidupkan fantasi, itu akan menjadi yang kemudian ingat

Mungkin terdapat beberapa poster, anda boleh menghiasi mereka bukan sahaja dengan bilik atau sudut bayi yang baru lahir, tetapi juga dengan keseluruhan pangsapuri atau rumah. Ini akan membantu mewujudkan suasana percutian khas yang selesa.

kembali ke menu ↑

Idea lain

Idea untuk menghiasi bilik untuk kelahiran seorang kanak-kanak:

kembali ke menu ↑

Garlands

Sesetengah garlands dikaitkan semata-mata dengan cuti Tahun Baru. Tetapi ia sia-sia, kerana anda boleh menggantungnya bukan sahaja di pokok Krismas. Anda boleh membuat sendiri atau membeli kalungan dalam warna merah jambu atau biru, yang sesuai dengan sempurna ke dalam idea pedalaman.

Hiaskan bilik bayi dengan kalungan

Hiaskan bilik bayi dengan kalungan

kembali ke menu ↑

Nama pertama

Anda boleh memotong nama bayi dari busa - ini adalah cara yang paling berpatutan dan murah untuk ramai orang. Surat boleh ditetapkan di atas lantai, contohnya, dengan belon. Juga, nama bayi boleh dilakukan dengan cara lain - potong huruf dari kayu, membuatnya keluar dari kertas dalam bentuk appliqué atau hanya meletakkannya keluar dari belon.

Buat nama bayi di dinding

Buat nama bayi di dinding

kembali ke menu ↑

Cenderahati untuk tetamu

Anda boleh membuat pasu khas saiz kecil di mana untuk menempatkan cenderamata khas untuk semua orang tersayang. Ia boleh jadi apa-apa: magnet, baju pengantin, dan lain-lain Perkara utama adalah melampirkan atau menulis kata-kata yang tidak dapat dilupakan kepada mereka. Contohnya, ini mungkin frasa "Terima kasih kerana berkongsi kegembiraan kelahiran dengan kami (nama bayi)."

Malah cenderamata manis tidak akan meninggalkan tetamu yang tidak ambil peduli

Malah cenderamata manis tidak akan meninggalkan tetamu yang tidak ambil peduli

kembali ke menu ↑

Mainan kanak-kanak

Mainan yang disumbat dengan saiz yang berbeza boleh diletakkan di sekitar rumah atau apartmen - ini akan menjadi simbol kenyataan bahawa sekarang perintah lain memerintah di sini, yang disusun untuk ahli keluarga baru.

Mainan lembut untuk mewujudkan mood

Mainan lembut untuk mewujudkan mood

kembali ke menu ↑

Pompon kertas

Ia tidak mungkin untuk membuat hiasan bilik lebih megah daripada ini. Lebih baik menggunakan pompons saiz besar dalam warna yang berbeza.Anda boleh membuat mereka sendiri dari kertas bergelombang, dan anda boleh membeli siap pakai, terutamanya kerana mereka tidak mahal. Anda boleh memasang pompons di mana sahaja: ke kandil, rel tirai, langsir, ke siling.

Kertas pompons sebagai salah satu sifat percutian

Kertas pompons sebagai salah satu sifat percutian

kembali ke menu ↑

Hiasan ruang tamu atau dapur

Jika saudara-mara dan rakan-rakan dijemput untuk acara itu, anda perlu memastikan bahawa setiap sudut rumah atau pangsapuri mengingatkan anda bahawa ia mempunyai suasana perayaan. Sesetengah bapa bahagia sangat kagum dengan perubahan yang lama ditunggu-tunggu dalam kehidupan mereka yang mereka memutuskan untuk menghiasi seluruh halaman atau beranda, dan dengan itu berkongsi kegembiraan dengan orang-orang di sekeliling mereka.

Hiaskan pintu masuk pada subjek acara tersebut

Hiaskan pintu masuk pada subjek acara tersebut

Untuk menghias bilik, anda boleh membeli langsir baru. Pilih pilihan terang dengan bunga atau cetakan percutian lain. Jika hidangan keluarga kecil dirancang, suasana juga harus sesuai.

Malah langsir akan mengubah sikap kepada acara tersebut.

Malah langsir akan mengubah sikap kepada acara tersebut.

Pilihan yang sangat baik adalah menghiasi meja dan meja. Sekiranya seorang gadis dilahirkan, semuanya boleh dilakukan dengan warna merah jambu. Anda juga boleh menggunakan elemen "girlish" - busur, manik, dll. Sekiranya seorang lelaki dilahirkan, maka anda boleh mengatur kapal terbang, kereta atau elemen dengan imej mereka, sambil memilih skema warna lelaki - biru, biru, hijau.

Kain untuk menyesuaikan percutian

Kain untuk menyesuaikan percutian

Malah barangan isi rumah yang tidak boleh berubah, memberi mereka wajah perayaan. Di TV, anda boleh meletakkan sosok bangau, yang membawa kanak-kanak itu, pada tuala meja dengan muka bayi, pada magnet peti sejuk dengan tema yang sesuai.

Angka-angka di seluruh apartmen

Angka-angka di seluruh apartmen

Oleh itu, hiasan bilik untuk kelahiran seorang kanak-kanak adalah latihan yang berkuatkuasa. Perkara utama ialah:

Anda boleh menjemput jurugambar, kerana seolah-olah bilik itu tidak dihiasi semasa kelahiran, hiasan keseluruhan perlu dikeluarkan. Foto-foto dari acara ini adalah peluang untuk menangkap peristiwa yang lama ditunggu-tunggu dan gembira dalam arkib keluarga.

Pendaftaran untuk kelahiran seorang kanak-kanak

Betapa cantiknya menghiasi dinding-dinding yang akan dilepaskan dari hospital

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk