Betapa indahnya untuk menghiasi bilik, pangsapuri atau rumah untuk hari jadi kanak-kanak dengan tangan anda sendiri? 180+ Foto Holiday Keluarga

Kelahiran seorang kanak-kanak, dan pelepasan dari hospital - percutian bagi seluruh keluarga. Bagaimana untuk menghiasi sebuah apartmen atau rumah untuk kelahiran seorang kanak-kanak adalah penjagaan yang menyenangkan bagi mereka yang rapat dengan anda. Ayah, kanak-kanak, datuk dan nenek, boleh secara bebas membuat kejutan untuk ibu, kerana dia tidak pulang ke rumah sahaja. Seorang ahli keluarga baru tidak mungkin mengingati hari ini, tetapi pada masa akan datang, dia akan senang melihat bagaimana mereka menunggu dia dan bagaimana seluruh keluarganya bertemu dengannya.

Kandungan artikel ini:

Peringkat utama penyediaan apartmen

Ia mungkin tanpa penyertaan pakar, atau firma khas, secara berasingan, untuk menyediakan, menghias, dan menghiasi bilik-bilik, untuk pulang ibu dan isteri ke rumah mereka. Beberapa tip berguna akan membantu menjimatkan masa dan wang.

Bersedia untuk mengadakan pertemuan pertama dengan bayi

Bersedia untuk mengadakan pertemuan pertama dengan bayi

Sebagai peraturan, untuk kelahiran seorang kanak-kanak, banyak keluarga membuat pembaikan kecil di sebuah apartmen, menyediakan tapak semaian, melengkapkannya, memberikannya dengan yang baru, perlu dilengkapi, merancang tekstil dan hiasan, mengikut jantina kanak-kanak.

Hiasan asal, cerah, hebat, dan tidak dapat dilupakan dari bilik pada kenyataan dengan tangan anda sendiri

Hiasan asal, cerah, hebat, dan tidak dapat dilupakan dari bilik pada kenyataan dengan tangan anda sendiri

Perkara utama yang perlu anda perhatikan:

 • Sekiranya anda membuat keputusan untuk membuat pembaikan di tapak semaian, anda tidak sepatutnya lupa bahawa kanak-kanak itu tidak selalunya baru lahirdan anda perlu membuat bilik lebih berfungsi dalam beberapa tahun.
Jika anda membuat keputusan untuk membuat pembaikan di tapak semaian, berhati-hati dengan fungsinya.

Jika anda membuat keputusan untuk membuat pembaikan di tapak semaian, berhati-hati dengan fungsinya.

 • Lebih baik memilih kertas dinding untuk lukisan - jadi, dengan kos yang minimum, dengan cepat, dan tanpa membahayakan bayi, anda boleh menyegarkan bilik.
 • Salah satu dinding pembibitan boleh dicat dengan cat berasaskan air dalam warna lembut, ia boleh menjadi landskap, gambar dengan kapal, atau burung yang melambung tinggi di langit. Pilihannya hanya bergantung kepada kehendak ibu bapa.
Bagi pembibitan, lebih baik memilih kertas dinding untuk lukisan

Bagi pembibitan, lebih baik memilih kertas dinding untuk lukisan

 • Langsir cahaya perlu digabungkan dengan yang lebih tebal. langsir - pada hari-hari yang sangat cerah, bayi akan menjadi lebih mudah tidur dengan lampu malap.
 • Warna dan warna harus lembut, tidak terang dan tidak menjengkelkan.
 • Barang-barang barang kemas dan hiasan memilih yang paling selamat, dan jangan bau plastik.
Warna dan warna mestilah halus

Warna dan warna mestilah halus

 • Bawa di pedalaman rumah beberapa nota emosi yang positif, seperti: foto, gambar di dinding yang dekat dan menyenangkan kepada keluarga.
 • Pilih bahan yang boleh dengan mudah dan cepat dicuci, dibasuh, seperti di nurseri harus sentiasa bersih dan cerah.

Tambah beberapa gambar atau gambar ke dinding

Tambah beberapa gambar atau gambar ke dinding

Perlu diingatkan bahawa banyak butiran hiasan tidak begitu berguna untuk suasana yang sihat di rumah, dan karenanya, lebih baik menggunakan belon, bunga, garland plastik secara harfiah dalam satu petang.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:KAJI: Bagaimana untuk menghiasi bilik untuk ulang tahun anak dengan tangannya sendiri? (180 + Idea Foto) Kami membuat bergantung kepada keperluan umur

kembali ke menu ↑

Penyelesaian warna untuk bilik-bilik yang menghias

Bergantung kepada jantina kanak-kanak, anda boleh memilih warna merah jambu atau biru di tapak semaian. Dan latar belakang umum sebuah apartmen atau rumah dapat dihiasi dengan warna apa pun.

Kekalkan nada tenang:

 • beige;
 • pic;
 • merah jambu;
 • lembut - hijau.

Hiaskan kawasan di hadapan rumah

Hiaskan kawasan di hadapan rumah

Anda boleh membuat beberapa tempat terang yang akan menarik perhatian, dan meletakkannya dalam kumpulan kecil. Pompons dari warna beralun kertas, kepingan salji berwarna-warni dan bendera, terutama jika mereka dibuat oleh anak-anak yang lebih tua, akan membawa emosi positif kepada ibu sahaja.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Wallpaper di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki (+200 Foto): kita memberi anak peluang untuk menyatakan diri mereka

kembali ke menu ↑

Hiasan bilik tamu

Ini adalah bilik di mana keluarga akan berkumpul selepas bayi, letih dengan tangan baru, tertidur di nurseri, dan ibu akan dapat berkomunikasi dengan anak-anak yang lebih tua, ibu bapa dan suami.

Hiaskan bukan sahaja nurseri, tetapi juga ruang tamu

Hiaskan bukan sahaja nurseri, tetapi juga ruang tamu

Ia juga harus dihiasi dengan meriah. Untuk melakukan ini, anda boleh menggunakan:

 • Garland dengan lampu monochromatic berkelip, yang mana anda boleh melampirkan bendera dengan foto keluarga yang paling hangat.
 • Pada benang bola yang berlegar di bawah siling, anda boleh menggantung kad kecil dengan tandatangan yang berlainan dengan sifat yang berbeza, seperti: "dengan pulang ke rumah", "berburu, kami telah mengembalikan", dan lain-lain.
 • Satu dinding boleh dihiasi dengan pokok keluarga buatan sendiri, di mana ahli keluarga baru akan berada di bahagian paling atas. Kanak-kanak gembira untuk melakukan kraf itu menggunakan gambar bercetak ahli keluarga.
 • Kini, anda boleh dengan mudah membeli surat kayu, atau bahkan perkataan keseluruhan, yang kemudiannya boleh diletakkan di dinding di tapak semaian atau ditinggalkan di ruang tamu. Katakanlah, dengan perkataan seperti "Keluarga", anda boleh menggantung beberapa foto biasa, atau kiub, terpaku dari 6 gambar. Pada masa akan datang, foto bayi yang baru lahir juga akan menjadi kiub berasingan.

Idea hebat untuk menghiasi dinding dengan foto keluarga.

Idea hebat untuk menghiasi dinding dengan foto keluarga.

Sekiranya pangsapuri kecil, bola harus diatur dalam bentuk lampu dinding, gerbang berhampiran tingkap, dan gantung di dinding. Atau hentikan pilihan pada belon dengan helium - tergantung di bawah siling, mereka tidak akan mengganggu di bawah kaki anda.

Belon Helium - tergantung di bawah siling, tidak akan mengganggu di bawah kaki anda

Belon Helium - tergantung di bawah siling, tidak akan mengganggu di bawah kaki anda

Pilih tempat di mana anda boleh mengambil gambar seluruh keluarga anda sekarang, selepas pelepasan, selepas setahun, selepas lima tahun dan sepuluh tahun. Jika anda memilih tempat tanpa perabot, tetapi biarkan beberapa gambar di dinding yang anda merancang untuk menyimpan selama bertahun-tahun, atau foto, ia boleh menjadi rujukan untuk tempat ini. Foto abadi di tempat yang sama dan dalam pose yang sama akan membantu membuat album yang indah.

kembali ke menu ↑

Hiasan meja

Untuk ibu dan bayi, meja perayaan tidak mungkin berguna, tetapi ibu pasti akan menghargai percutian dengan keluarga. Rasa lazat, terutamanya jika ada anak yang lebih tua di rumah, harus disajikan dengan indah.

Keluarga pasti akan menghargai percutian dengan keluarga

Keluarga pasti akan menghargai percutian dengan keluarga

Menghiasi meja dengan hidangan yang menarik dan luar biasa akan diingati oleh seluruh keluarga. Sekiranya anda berkhidmat susu dengan buah dalam gelas seperti botol bayi, tetamu akan menghargai rasa humor anda.

Putih taplak meja Adalah mungkin untuk menghiasi di bawah mana-mana tema, dan ibu yang paling mungkin tidak keberatan jika kanak-kanak itu melukis dengan lukisan kecil: puting, gelang, beruang dan gambar kanak-kanak lain. Tali pinggang mungkin kelihatan seperti lampin, atau selimut bayi.

Cantik tuala, hidangan, dan gelas untuk minuman juga menyampaikan banyak keseronokan estetik. Tali ikat, merah jambu atau biru, pada gelas dan gelas untuk jus, tiub untuk koktel dalam bentuk puting akan membuatkan ramai tetamu bersenang-senang atau ketawa.

Tuala, pinggan, dan gelas untuk minuman yang indah juga memberikan banyak keseronokan estetik.

Tuala, pinggan, dan gelas untuk minuman yang indah juga memberikan banyak keseronokan estetik.

Kek boleh menjadi dua. Satu adalah nyata, tetapi ia mesti dikeluarkan selepas yang pertama - komik itu. Selalunya, pita mengikat pelbagai hadiah kepada bayi dan ibu, dan membentuk beberapa lapisan. Di atas meja, mudah untuk meletakkan belon, di mana setiap belon adalah huruf dalam nama bayi.

Terdapat dua kek: nyata dan dibuat daripada hadiah untuk bayi

Terdapat dua kek: nyata dan dibuat daripada hadiah untuk bayi

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tirai moden di tapak semaian untuk kanak-kanak lelaki dan perempuan: Berita yang indah (175+ Foto)

kembali ke menu ↑

Hiasan bilik tidur ibu bapa

Selalunya, saat ini terlibat dalam seorang bapa muda. Hasrat untuk menjadikan isterimu lebih baik, untuk menunjukkan kasih sayang dan penjagaan anda, kadang-kadang membentuk reka bentuk yang tidak perlu dan tidak selesa.

Apabila semua tetamu bersurai, bayi akan tidur, dan masa akan datang bersendirian, lebih baik untuk memberi isteri atau sejambak atau hadiah yang tersembunyi dari matanya lebih awal, dan tidak menyebarkan kelopak bunga di atas katil - dia sendiri perlu membersihkannya.

Dihalang dalam keinginan untuk menghiasi bilik tidur

Dihalang dalam keinginan untuk menghiasi bilik tidur

Poster yang dibuat oleh anak-anak yang lebih tua, atau suami dengan kawan-kawan, atau garland dengan bola dan pom-pom boleh diletakkan di dalamnya bilik tidur.

Pada masa ibu saya bersedia pergi ke bilik tidur, suami boleh mengaturkan teater rumah di salah satu dinding, menggunakan projektor filem, atau hanya memainkan video menggunakan TV. Ia boleh dipasang dari beberapa bahagian pawagam rumah atau foto.

Boutonnieres dengan bunga, diletakkan di dalam bilik, gambar, diletakkan di dalam bingkai, atau digabungkan di dinding dalam bentuk kolaj, juga akan menggembirakan ibu.
Hadirkan isteri anda, tersembunyi di hadapan matanya, sejambak atau hadiah

Hadirkan isteri anda, tersembunyi di hadapan matanya, sejambak atau hadiah

Jangan sampah bilik, dihalang dorongan untuk menghiasi bilik tidur dengan lebih terang, dan muat ke dalamnya sebanyak mungkin butiran hiasan. Ingat bahawa kemungkinan besar, ia adalah ibu yang perlu mengeluarkan hiasan ini.
kembali ke menu ↑

Membuat kanak-kanak lahir kelahiran seorang kanak-kanak

Pembibitan, pertama sekali, harus tetap terang dan bersih, dan sekarang, semua orang mempunyai peluang untuk menghiasnya dengan bantuan unsur-unsur hiasan yang selamat dan indah, yang akan kekal di tapak semaian selama beberapa tahun, akan mudah dicuci, dibasuh, atau menukar lokasi mereka

Ia mungkin:

 • Pompon kain dari kain mesh yang terang dengan struktur yang tegar. Untuk melakukan ini, potong mereka ke jalur pendek yang sempit, dan ikat di tengah bersama.
Semua unsur hiasan harus mudah dicuci, basuh atau ubah lokasi mereka.

Semua unsur hiasan harus mudah dicuci, basuh atau ubah lokasi mereka.

 • Bendera pelbagai warna tekstil untuk garland. Dikumpulkan dalam teknik percetakan kain, mereka mudah dibasuh, dikeringkan, dan disetrika dengan besi. Mereka boleh rata dan berisi, menggunakan pengisi.
Bendera berbilang warna untuk kalungan mudah dibasuh, kering dan besi

Bendera berbilang warna untuk kalungan mudah dibasuh, kering dan besi dengan besi.

 • Huruf volum - bantal. Pilih bahan semula jadi untuk membuat huruf sedemikian. Selain fakta bahawa ia cantik, ia juga sangat mudah, kerana surat-surat itu boleh dipindahkan ke bilik yang berbeza, digunakan untuk kerusi yang selesa di tempat tidur bayi lantai.
 • Letakkan karusel mainan kecil di atas katil bayi, tidak perlu berputar, sukar untuk bayi baru lahir pada hari pertama untuk memfokuskan penglihatannya pada objek.
Di atas tempat tidur, carousel mainan kecil

Di atas tempat tidur, carousel mainan kecil

 • Adalah lebih baik menyesuaikan penyelesaian cahaya untuk bilik tidur di mana bayi akan hidup, untuk keselesaannya, cahaya malam yang menyebarkan cahaya dalam bentuk bulan, atau buah-buahan mudah untuk dimasukkan ke dalam reka bentuk seluruh bilik dan muat ke dalam mana-mana bilik.
 • Salah satu dinding boleh diatur dalam bentuk poster. Yang mana anda boleh pin foto bayi, dari ultrasound foto, dan gambar bulanan bayi sehingga setahun. Ia akan menarik untuk semua orang melihat bagaimana ia berubah, berkembang, dan menjadi lebih dan lebih aktif. Pada ulang tahun pertama anda pada usia 1 tahun, dinding ini akan menjadi latar belakang yang hebat untuk foto dengan bayi.
Biarkan dekorasi berada dalam warna lembut warna yang berbeza.

Biarkan dekorasi berada dalam warna lembut warna yang berbeza.

 • Pada belon, anda boleh menggantungkan gambar kecil malaikat putih, dengan sayap, sayap, rama-rama kain mesh ringan, atau salju salju, jika ruangan itu dibuat dalam warna-warna cerah

Jangan membebankan bilik, walaupun untuk percutian anda boleh menghiasinya dengan rasa, dalam gaya dan skema warna yang sama. Jika bilik itu direka bentuk dalam nada putih, biarkan dekorasi berada dalam nada halus warna yang berbeza.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Apa yang perlu bilik Kanak-kanak (310+ Foto): Memilih kertas dinding, lantai, siling, katil bayi

kembali ke menu ↑

Perhiasan untuk kelahiran seorang budak lelaki

Dari hari pertama, ibu bapa menumpukan perhatian mereka terhadap seks anak, dan ini dinyatakan dalam warna kereta dorong, seprai, pakaian dan mainan. Hiaskan bilik untuk kelahiran anak itu juga, ia bernilai dalam skema warna tertentu supaya jantina kanak-kanak itu jelas.

Hiaskan bilik untuk kelahiran anak supaya jantina anak itu jelas

Hiaskan bilik untuk kelahiran anak supaya jantina anak itu jelas

Untuk seorang anak kecil, lebih baik untuk menjaga bilik dalam tema anak lelaki itu, jika ia adalah tapak semaian yang berasingan. Pilihan satu atau perkara yang lain mungkin untuk kepentingan masa depan kanak-kanak sepanjang hidupnya, oleh itu, memilih dalaman yang baru, atau hiasan, perlu diingat bahawa dengan ini anda dapat membentuk ketagihan dan minat masa depannya.

Sesetengah ibu bapa dari hari pertama membuat tempat tidur dalam bentuk kereta, kapal, atau konsol ruang angkasa, dan seluruh ruangan berada dalam tema angkasa. Jangan terkejut jika selama 6 tahun kanak-kanak meminta anda untuk teleskop.

Untuk keluar dari hospital bersalin, anda boleh berhenti di hiasan sementara, walaupun ruangan itu berada dalam warna cahaya, dekorasi dengan bantuan belon, reben, bendera dan mainan kanak-kanak dapat diatur dalam waktu yang singkat. Tetapi penciptaan bilik bertema masih jauh lebih menarik, pertama sekali untuk paus.

Kanak-kanak yang sangat menarik dihiasi dengan tema.

Kanak-kanak yang sangat menarik dihiasi dengan tema.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk bilik kanak-kanak dengan sofa lembut: Bagaimana dan di manakah saya harus meletakkannya?

kembali ke menu ↑

Perhiasan untuk kelahiran seorang gadis

Bilik kanak-kanak untuk seorang gadis boleh berbeza-beza, dan bukan hanya merah jambu, dan dikebumikan di langsir marshmallow. Selalunya, ibu bapa memilih warna merah jambu untuk bilik gadis itu, walaupun ia adalah logik untuk memilih hijau, kuning, biru muda, atau kombinasi warna pelangi.

Ia tidak perlu untuk memakai merah jambu, warna boleh dari peach hingga oren terang

Ia tidak perlu untuk memakai merah jambu, warna boleh dari peach hingga oren terang

Jika bilik diselesaikan pada mulanya untuk seorang gadis, warna boleh menjadi warna apa pun - dari persik hingga oren terang, tetapi lebih baik untuk kekal dalam warna-warna halus dan pastel yang terang. Sekiranya mereka kelihatan membosankan, tambahkan beberapa kawasan yang terang: lukisan, kraf bertekstur kecil warna-warna cerah, dibuat dengan tangan anda sendiri, langsir dengan tema semulajadi.

Salah satu dinding adalah sangat mungkin untuk cat, dan ia boleh menjadi landskap dengan istana, atau nada biru lembut di dasar laut dengan laut dan laut dalam warna-warna pastel lembut.

Gunakan dinding mural di pedalaman

Gunakan dinding mural di pedalaman

Untuk mendapatkan ekstrak dari hospital bersalin, reka bentuk bilik untuk seorang gadis boleh dihadkan kepada penciptaan panel dinding, jika tidak ada sebelum ini. Ibu akan gembira dengan hadiah itu. Garis lembut, warna semula jadi, dan warna halus akan menyenangkan mata.

Tirai berwarna-warni boleh dibuat daripada reben dengan melampirkannya, dengan lekukan kecil dari satu sama lain di atas tirai utama.

Kanopi di atas buaian dengan busur tekstur yang rimbun bukan sahaja akan memberi anda keselesaan, dan menjadikan bilik itu kelihatan seperti bilik puteri, tetapi juga menggembirakan ibu dengan fungsi - setelah membuka kanopi, anda tidak boleh bimbang bahawa matahari yang terlalu terang akan bangun bayi.
kembali ke menu ↑

VIDEO: Menghias sebuah apartmen dengan cepat dan indah

Kami menghiasi apartmen untuk kelahiran seorang kanak-kanak

Betapa mudah dan tidak mahal untuk menghiasi apartmen?

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 180 gambar)

8.8 Skor Jumlah
Kami mengemas kini bahagian dalam bilik kanak-kanak

Pertama sekali, apabila dia pulang ke rumah, ibu ingin melihat kehangatan dan penjagaan seluruh keluarganya, keperluannya, dan kegembiraan yang penambahan itu berlaku dalam keluarga. Jangan simpan emosi yang hangat dan positif yang akan menjadi latar belakang utama untuk percutian keluarga. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain.Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8.5
Ketersediaan permohonan
8.5
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9
Kebaikan
 • Reka bentuk yang dikemas kini
 • Keupayaan untuk menguruskan setiap rasa
Cons
 • Masa hiasan
 • Kos
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk