Tenggelam batu - Tambahan yang indah ke dapur. 175+ (Foto) bulat, persegi dan sudut. Pilih dengan kami

Tenggelam - sebahagian besar bahagian dalam dapur. Walaupun ia sering tidak dipasang dengan jelas, ia menambah kelengkapan reka bentuk bilik. Ia adalah perlu untuk mendekati pilihan membasuh secara bertanggungjawab. Apakah jenisnya? Bagaimana untuk memilih tekstur dan warna? Bagaimana untuk memilih pengadun? Semuanya lagi dalam artikel itu.

Kandungan artikel ini:

Peruntukan utama

Selalunya pengilang tenggelam menggunakan batu buatan bukan bahan semulajadi. Ciri-ciri produk yang diperbuat daripada batu semula jadi mungkin lebih rendah daripada yang dimiliki pesaing "buatan", kos penyejuk itu tidak lebih tinggi.

Pilih batu dari wastafel untuk pedalaman anda

Pilih batu dari wastafel untuk pedalaman anda

Mangkuk batu buatan mengandungi:

 • unsur kimia yang memberi tentangan kepada kecacatan;
 • pelbagai pewarna, cip hiasan, yang membolehkan untuk mewujudkan penyelesaian reka bentuk berani.

Rupa (bukan bentuk) pencuci batu semulajadi dicipta oleh alam semula jadi, dari tiruan - oleh manusia. Hampir semuanya mempunyai reka bentuk yang unik. Ia tidak bergantung kepada asal bahan. Anda tidak boleh membuat dua produk yang sama sekali sama.

Sangat cantik dan pelbagai

Sangat cantik dan pelbagai

Tenggelam batu tidak suka perbezaan suhu.

Hampir semua bahan tidak bertolak ansur dengan kejatuhan suhu yang tajam. Benar, mereka rasa berbeza.

Batu itu adalah bahan yang kuat, tetapi ia mudah cacat dengan kejatuhan suhu yang tajam. Sebagai contoh, jika air mendidih secara tidak sengaja tumpah di permukaan sejuk, ia mungkin retak.

Adalah penting untuk memantau penurunan suhu.

Adalah penting untuk memantau penurunan suhu.

Ia tidak dapat diperbaiki. Retak ini dapat dipadamkan, ditambal dengan penyelesaian khas, tetapi ia tidak akan pergi ke mana saja: tidak mungkin untuk mengulangi teknologi pengeluaran. Pada masa akan datang, ia boleh tumbuh, maka mangkuk akan tidak sesuai digunakan - air akan mula mengalir melalui retakan.

Oleh itu, apabila mencurah air dari pasta ke dalam sink, lebih baik untuk menghidupkan air sejuk supaya air mendidih dari kuali tidak berinteraksi dengan batu.

Dalam nada dengan sink - versi klasik

Dalam nada dengan sink - versi klasik

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Reka Bentuk Bilik Mandi dengan dan tanpa Tenggelam: Memilih perabot (165+ Foto). Apa yang lebih disukai?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Pandangan

Bentuk sinki:

 • pusingan (atau bujur);
 • segi tiga;
 • segi empat tepat;
 • poligon;
 • bentuk lain.

Bentuknya boleh menjadi sangat berbeza.

Bentuknya boleh menjadi sangat berbeza.

Bulat, segi empat tepat kelihatan baik dalam pedalaman klasik. Walaupun anda boleh, contohnya, tetapkan mangkuk segi tiga di dapur "klasik" di sudut.

Tidak dapat memikirkan bentuknya? Semak dengan pereka dalaman. Mereka akan meminta pilihan yang paling indah.

Pelepasan mangkuk diperbuat daripada:

 • corian;
 • granit;
 • batu cair.

Bahan menekan bunyi hidangan

Bahan menekan bunyi hidangan

Lembaga
Anda tidak boleh menulis bahan-bahan lain yang membuat sinki batu. Terdapat banyak daripada mereka, mereka mempunyai plus dengan minus, tetapi mereka tidak begitu popular seperti yang dijelaskan di atas.

Apabila mempertimbangkan merit dari bahan yang berlainan, aspek teknologi mereka diambil kira dan bukannya visual.

Produk Corian mudah dibersihkan kerana sifat-sifat penghasil air yang baik dari corian, yang dalam strukturnya praktikalnya tidak mengandungi liang-liang. Tenggelam Corian mengekalkan penampilan asal mereka untuk masa yang lama.

Tenggelam Corian mudah dibersihkan.

Tenggelam Corian mudah dibersihkan.

Granit juga buatan. Jangan terkejut dengan fakta ini. Granit semulajadi adalah sangat mahal, tiruan lebih murah. Mangkuk granit:

 • tahan kepada kesan agresif;
 • mudah dikekalkan.

Mereka mempunyai permukaan licin. Pada pengeluaran mereka, serbuk kecil, dan juga pitch polimer digunakan.

Granit sangat mudah dikekalkan

Granit sangat mudah dikekalkan

Mangkuk dari batu cair kuat, tahan lama. Mereka boleh mencuba dengan reka bentuk, kerana batu cecair disembur di wastafel: mana-mana asas dipilih, maka corak yang diinginkan disembur.

Lembaga
Apabila memilih tenggelam, pertimbangkan sifat bahan yang mana ia terdiri.
Apabila semuanya bersesuaian - kelihatan hebat

Apabila semuanya bersesuaian - ia kelihatan hebat

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Perabot bilik mandi: Ciri-ciri pilihan tenggelam dengan kekaki - bagaimana tidak boleh disalah anggap? (190+ Foto)

kembali ke menu ↑

Pusingan

Tiada apa yang istimewa boleh dikatakan mengenai praktikal tenggelam bulat yang terbuat dari batu. Ke depan, sama berlaku untuk semua tenggelam batu.

Apakah sebabnya? Hakikat bahawa sifat bahan untuk sebahagian besar tidak bergantung pada bentuk, tetapi pada komposisi kimia. Batu apa-apa bentuk kekal batu.

Pilihan sedemikian tidak akan merosakkan pedalaman

Pilihan sedemikian tidak akan merosakkan pedalaman

Tenggelam pusingan sesuai dengan sempurna ke ruang sudut: cukup untuk bingkai dengan meja yang sama dibulatkan dari sudut untuk membuat peralihan yang lancar dari satu dinding ke yang lain. Ia boleh dipasang dengan kejayaan yang sama di mana-mana tempat lain di atas meja - ia tidak akan merosakkan pedalaman.

kembali ke menu ↑

Double

Mangkuk ganda di dapur dipasang sangat kerap. Ia mudah untuk menyimpan, membasuh, dan mengeringkan hidangan di dalamnya (apa lagi yang anda biasanya perlu mencuci?). Di mana untuk meletakkan cawan berganda? Lebih baik tidak meletakkannya di sudut. Ia kelihatan baik di sepanjang dinding. Dalam eksperimen ini, tidak seorang pun melarang.

Dua mangkuk selesa di dapur

Dua mangkuk selesa di dapur

Apa yang sihat dua kali ganda?

 • Dalam satu setengahnya, anda boleh merendam hidangan kotor dengan detergen.
 • Jika anda mematikan air panas, dalam satu setengah anda boleh mencampur sejuk dengan satu yang dipanaskan dalam cerek dan selesa mencuci piring di sisi yang lain.
 • Ia mudah untuk mengoyak makanan di dalamnya - semua air mengalir ke dalam longkang.

Sangat mesra pengguna

Sangat mesra pengguna

kembali ke menu ↑

Sudut

Tenggelam sedemikian lebih baik diletakkan di sudut. Dalam kes ini, lebih baik untuk meninggalkan eksperimen: pencuci sudut benar-benar kelihatan paling baik di sudut-sudut bilik atau objek terpencil. perabot. Ia akan menjadi pelik untuk melihat di tengah-tengah meja lurus di sepanjang dinding mangkuk yang menyerupai sekeping keju.

Selalunya mereka dihasilkan dalam dua bentuk:

 • Bentuk segi tiga. Tentang dia tiada apa yang istimewa boleh dikatakan.
 • Satu bentuk di mana kedua-dua belah di sudut kanan disambungkan kepada satu sama lain (hanya untuk pemasangan di sudut), dan bahagian ketiga mempunyai bentuk bulat.

Opsyen penjuru - satu perkara rasa

Opsyen penjuru - satu perkara rasa

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Bagaimana dapur putih dengan permukaan kerja putih mengubah pedalaman? 145+ Gaya foto dan variasi penyelesaian reka bentuk

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Warna tekstur

Satu ciri penting yang membezakan satu sinki batu dari yang lain ialah reka bentuk. Benar, selera tidak membantah. Seorang lelaki akan membeli yang dia suka. Ini adalah haknya. Ini sebahagiannya benar.

Terdapat kriteria untuk memilih tekstur, warna mangkuk. Mereka terdiri daripada orang yang memahami reka bentuk dalaman. Adalah lebih baik untuk mematuhi kriteria ini untuk memilih kombinasi tekstur dan warna produk yang indah.
Multiple Bowl - Pelbagai fungsi

Multiple Bowl - Pelbagai fungsi

Lembaga
Ia tidak perlu untuk menghasilkan reka bentuk asal.Anda boleh mengambil idea yang sudah siap, dan anda boleh meminjam butirannya.
kembali ke menu ↑

Warna

Universal adalah putih warna (atau beige). Dapur terang hampir selalu kelihatan cantik. Anda boleh mengambil wastafel yang diperbuat daripada batu cahaya. Tidak ada masalah dengan pilihan: mereka akan membuat yang pelanggan inginkan.

Warna putih secara keseluruhan

Warna putih secara keseluruhan

Ramai orang suka bermain dengan kontras. Ini juga keputusan reka bentuk yang baik. Sebagai contoh, untuk dapur berwarna kuning muda atau putih, anda boleh memilih hitam atau coklat gelap countertopdan, dengan itu, sinki itu. Anda boleh melakukan sebaliknya: dapur gelap untuk mengambil produk ringan.

Kelebihan reka bentuk countertop cahaya (putih atau beige), serta tenggelam, adalah bahawa mereka sesuai dengan hampir semua interior: biru kabinetatau coklat jadual dan kerusiatau ke lantai zaitun, dsb.

Ini sesuai untuk gaya dan bahagian yang berbeza.

Ini sesuai untuk gaya dan bahagian yang berbeza.

Gabungan warna berikut dapur dan sinki kelihatan baik:

 • putih dan kelabu;
 • putih dan karamel;
 • coklat dan biru;
 • beige dan coklat;
 • coklat dan pacific blue;
 • kelabu dan oren;
 • putih dan kapur.

Tambahan kepada dua warna ketiga adalah dialu-alukan. Sebagai contoh, putih yang sama akan berfungsi dengan baik dengan kelabu dan oren. Untuk Pasifik biru dan coklat - merah (di atasnya, dan anda boleh memberi tumpuan kepada kerusi atau barangan isi rumah seperti pasu dan pinggan).

Gabungan kuning dan kelabu

Gabungan kuning dan kelabu

Di pedalaman apa pun, anda boleh membuat aksen yang terang. Anda boleh membuat penekanan seperti itu pada cawan. Adakah idea yang baik sekalipun?

Putih dan hitam digabungkan seperti satu sama lain, dan dengan hampir mana-mana warna lain. Ini juga terpakai untuk reka bentuk dapur.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Perhiasan bilik mandi dengan batu buatan: Basuh pinggan, tempat kerja, rak. Ciri-ciri penggunaan bahan

kembali ke menu ↑

Tekstur

Pelbagai produk dari batu semulajadi dari segi tekstur adalah sangat terhad berbanding dengan produk yang dibuat daripada bahan buatan. Ini terutamanya disebabkan oleh harga yang tinggi. Di kedua - dengan bahan-bahan yang kecil (berbanding dengan tiruan).

Mahal berbanding dengan yang lain

Mahal berbanding dengan yang lain

Perlu diperhatikan kecantikan kerang yang terbuat dari batu alam. Corak semulajadi yang unik membuat setiap cuci khas.

Pemilihan mangkuk dari batu buatan adalah lebih luas. Anda boleh mencari kedua-dua pilihan dengan corak mewah, yang dibuat dari cip batu dan polimer, serta model dengan permukaan mutlak monophonik tanpa apa-apa kelebihan. Mereka dan orang lain kelihatan hebat di dapur.. Perkara utama - kombinasi warna dan tekstur yang betul.

Tenggelam dengan tekstur halus kelihatan baik (batu pasir, sebagai contoh). Sulit untuk menggabungkan reka bentuk bersama dengan tekstur yang besar.
Perkara utama adalah untuk menggabungkan warna dan tekstur

Perkara utama adalah untuk menggabungkan warna dan tekstur

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Meja dapur batu - mengubah bahagian dalam dapur. Ciri aplikasi

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Pengadun air

Pengadun adalah bahagian penting dari mana-mana tenggelam. Dia juga harus memilih dengan betul oleh:

 • saiz;
 • warna;
 • borang.

Cantik apabila pengadun juga selaras

Cantik apabila pengadun juga selaras

Pengadang besar / kecil:

 • Tidak selesa.
 • Mereka merosakkan rupa seluruh dapur.

Warna pengadun:

 • logam. Mungkin yang paling biasa;
 • di bawah nada mangkuk atau di atas meja. Pilihan berani yang patut diberi perhatian. Perkara utama adalah bahawa cat pada logam itu berkualiti tinggi dan tidak retak daripada penggunaan intensif;
 • Warna berbeza dari pengadun dan tenggelam.

Pengadun logam - pilihan pencinta klasik

Pengadun logam - pilihan pencinta klasik

Cadangan berikut harus diikuti: air dari pengadun di dapur perlu diarahkan ke bawah, dan bukan ke arah orang yang sedikit condong. Untuk melakukan ini, pilih mixer yang sesuai.

Jika nasihat ini diabaikan, maka dalam sink dengan pengadun sedemikian akan menyusahkan mencuci piring, dan titisan air boleh terbang keluar dari sink dan merosakkan meja.

Air harus mengalir ke bawah sahaja.

Air harus mengalir ke bawah sahaja.

Air dari gander pengadun tidak harus keluar dari tepi tenggelam. Jika tidak, permukaan meja mungkin lembap.Ini harus diambil kira apabila memilih mixer itu sendiri dan tempat pemasangannya. Walaupun tidak perlu melakukan mixer hingga tengah-tengah sink. Adalah lebih baik untuk mencari jalan tengah.

Lembaga
Jangan berhemat dengan pengadun yang baik. Model yang kurang baik boleh menyebabkan kebocoran selepas setahun atau dua penggunaan, ia perlu diubah. Model yang baik akan bertahan lama. Walau bagaimanapun, ia tidak semestinya mahal. Anda boleh membeli pengadun berkualiti pada harga yang berpatutan.
Adalah lebih baik untuk membeli mixer berkualiti

Adalah lebih baik untuk membeli mixer berkualiti

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jubin Countertop - reka bentuk asal permukaan kerja. Pilihan 195+ (Foto) untuk dapur dan bilik mandi

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih sink?

Apabila memilih sink, pertimbangkan parameter berikut:

 • penampilan;
 • praktikal;
 • harga (perniagaan semua orang).

Apabila memilih sink, pertimbangkan banyak parameter.

Apabila memilih sink, pertimbangkan banyak parameter.

Kemunculan produk mesti memenuhi kehendak pelanggan. Ini melibatkan bentuk, kualiti pembuatan dan reka bentuk secara umum.

Praktikal - Parameter penting untuk dipertimbangkan semasa memilih produk ini. Ya, reka bentuk memainkan peranan yang penting, tetapi apa gunanya penampilan, jika batu berkualiti rendah dapat pecah dari perbezaan suhu kecil dan kemudian anda perlu menukar tenggelam? Nah, jika hanya tenggelam, dan tiba-tiba terpaksa membeli meja baru?

Buat kesan terang dengan putih.

Buat kesan terang dengan putih.

Kita tidak boleh melupakan kedalaman mangkuk. Sekiranya terlalu kecil, masalah dengan air di tempat-tempat yang tidak perlu tidak dapat dielakkan; jika terlalu besar, tidak menakutkan, tetapi juga tidak diingini. Pilihan terakhir akan kelihatan hodoh.

Kecantikan yang digabungkan dengan kepraktisan tidak murah. Walaupun perbelanjaan kewangan adalah perkara peribadi eksklusif. Seseorang mampu membayar lebih banyak, seseorang - tidak, tetapi sudah tentu tidak murah. Untuk harga yang sangat rendah, mungkin terdapat kecacatan pengeluaran, keretakan atau cip, lompang yang tidak diperlukan di dalamnya.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Memilih bahan untuk sinki di dapur

Batu buatan atau keluli tahan karat

Apa yang lebih baik untuk dipilih?

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Memilih tenggelam dapur adalah perkara individu. Standard telah dibangunkan untuk bentuk, bahan, warna dan tekstur, tetapi melekat dengan mereka adalah pilihan. Anda boleh memilih pilihan ini sendiri.

Sekiranya anda tidak mempercayai rasa anda, cari ide di Internet, berkomunikasi dengan pakar. Rangkaian ini mempunyai banyak katalog, serta artikel khas di laman web yang akan membantu anda memilih warna yang diinginkan di wastafel di bawah interior dapur. Walau bagaimanapun, terdapat fesyen yang menetapkan vektor pencuci. Dia, dengan cara itu, tidak perlu mengikuti sama ada.

kembali ke menu ↑ kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 175 gambar)

6.1 Skor Jumlah
Coklat batu yang indah

Ia perlu mengambil pendekatan yang bertanggungjawab terhadap pilihan sinki batu. Jika anda tergesa-gesa dengan pilihan, anda boleh membeli pilihan yang salah. Perlu menukar produk. Seseorang mempunyai peluang untuk membelanjakan wang untuk gantian. Seseorang tidak mempunyai peluang sedemikian, serta wang percuma. Ia perlu untuk menilai terlebih dahulu kebaikan dan keburukan cengkerang tertentu, untuk membuat kesimpulan yang tepat. Hanya selepas itu, anda boleh membeli barangan dan jangan takut membuat pilihan yang salah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
7.5
Ketersediaan permohonan
5.5
Pendedahan topik
8
Kebolehpercayaan maklumat
3.5
Kebaikan
 • penampilan yang menarik;
 • kekuatan tinggi;
 • kemudahan penjagaan.
Cons
 • selalunya harga yang tinggi (untuk seseorang itu mungkin kelemahan, tetapi bagi seseorang ia hanya fakta, tidak ada yang pasti);
 • kerentanan kepada perubahan suhu yang cepat;
 • kerumitan pembaikan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk