Bagaimana untuk membuat ruang di dalam bilik tidur di atas katil: penempatan lukisan oleh Feng Shui. 170+ (Foto) aksen yang terang dan bergaya

Keinginan manusia untuk estetika di pedalaman ditunjukkan dalam butirannya. Objek lukisan memberikan bilik-bilik yang kelihatan dalam. Tetapi cantik menggantung foto, mural dan cetakan - juga seni. Subjek lukisan perlu melengkapkan latar belakang umum, dan bukan sebaliknya. Bagaimana untuk memilih saiz dan jenis lukisan? Bagaimana untuk meletakkan supaya tidak merosakkan rupa keseluruhan? Segalanya oleh Feng Shui dan bukan sahaja lebih jauh dalam artikel dengan lebih terperinci.

Kandungan artikel ini:

Di dalam bilik tidur di atas katil

Adalah penting pengaturan susunan bilik tidur, kerana ia adalah zon rehat dan rekreasi. Pemilik mesti menentukan di mana kanvas akan ditempatkan. Pedalaman perlu hangat, selesa, lengkap. Tidak semestinya perasaan yang menindas, suasana harus menyenangkan, disesuaikan dengan yang positif. Dinding yang ideal di kepala. Bahagian ini kekal kosong. Dengan penyelesaian ini, pandangan akan berkilau dengan warna-warna baru.

Kami mewujudkan dalaman yang hangat dan menyenangkan

Kami mewujudkan dalaman yang hangat dan menyenangkan

Jika anda mahu, anda boleh menggunakan beberapa gambar, tetapi tidak lebih daripada tiga.

Apabila memilih kanvas, dipandu oleh:

 • pelbagai warna;
 • perabot;
 • unsur-unsur hiasan lain.

Mengabaikan kriteria ini adalah mungkin jika imej yang anda ingin gunakan ditulis oleh artis sebenar. Satu-satunya negatif adalah harga. Mari kita kembali ke kanvas jangka panjang biasa.

Pokok cinta di kepala bilik tidur

Pokok cinta di kepala bilik tidur

Jangan menggantung gambar pada kertas dinding yang terlalu berpola. Pilihan terbaik untuk latar belakang di kepala katil adalah dinding biasa atau bahan penamat bergaris lasak.

Kerja purba memberikan rumah pesona, memberikan suasana dan sejarah. Dalam reka bentuk bilik tidur, kecuaian yang bijaksana adalah dibenarkan apabila lantaibersandar pada dinding. Hari pembukaan kelihatan seolah-olah dipasang dengan tergesa-gesa, ia menambah ringan dan sentuhan kreatif. Di samping itu, anda boleh menukar pendedahan dengan cepat, tanpa lubang baru di dinding.

Gambar modular dalam bilik ungu

Gambar modular dalam bilik ungu

Cetakan saiz yang berbeza diselaraskan di tepi bawah, diletakkan di paras mata. Menggantung lukisan rendah atau terlalu tinggi mengganggu geometri ruang.

Objek lukisan yang boleh digunakan di atas tempat tidur, para ahli dibahagikan kepada lima jenis:

 • Sajak gambar. Ia dikaitkan dengan pengulangan. Pakaian mengulangi warna-warna yang ada di pedalaman di dalam bilik tidur. Pengulangan mempunyai sesuatu yang sama, mereka disambung bukan sahaja dengan warna. Pada kanvas boleh diwakili dalam elemen hiasan bilik. Terima kasih kepada teknik ini, kerja harmoni sesuai dengan ruang dalaman bilik, membawa suasana hati mereka.
 • Aksen. Kanvas menekankan perhatian melalui penggunaan warna terang dan butiran eksklusif. Sekeping karya seni mesti mengalahkan warna-warna terang.Dalam kes ini, kanvas mesti selaras dengan pedalaman. Seni kerja dilakukan dalam gaya abstrak.

Apabila gambar sesuai dengan baik ke pedalaman

Apabila gambar sesuai dengan baik ke pedalaman

 • Gaya. Kanvas mesti mematuhi sepenuhnya gaya bilik. Jenis lukisan ini mencipta dan mengekalkan gaya tunggal, mengembang ruang. Sebagai contoh, jika bilik rehat dibuat dalam gaya retro, lukisan itu sesuai dengan gaya, menggambarkan masa lalu. Jika pemiliknya suka bergaya Rusia, maka motif rakyat Rusia boleh digambarkan di dalam panel.
 • Imej-Tema. Intipati lukisan jenis ini datang kepada hakikat bahawa mereka menentukan tema bilik, menetapkan irama kehidupan penduduknya. Contohnya, jika bilik tidur dihiasi dengan gaya maskulin, didominasi oleh warna hitam, perabotnya kebanyakannya diperbuat daripada logam. Dalam penerusan tema kanvas, anda boleh menggambarkan seorang lelaki yang sesuai dengan gaya bilik.
 • Panel yang menggambarkan suasana hati. Kanvas ini bertujuan untuk membangkitkan emosi tertentu. Sebagai contoh, jika seseorang mahu berasa segar, anda boleh menggunakannya mural dengan imej pegunungan salji, jika anda ingin merasai kehangatan matahari, anda boleh memilih gambar pantai.

Jangan lupa tentang gaya keseluruhan pedalaman

Jangan lupa tentang gaya keseluruhan pedalaman

Lokasi yang ideal akan menjadi dinding di kepala. Sebagai peraturan, bahagian dinding ini kekal kosong.

Kerja-kerja boleh digantung rapat antara satu sama lain tanpa terikat pada paksi visual atau tepi.

Imej di dinding boleh menjadi titik permulaan untuk mewujudkan ruang teres terbuka Itali yang unik di mana taman bunga tangerines berbunga masuk kerana tiang purba. Karya-karya bergaya boleh menetapkan nada dan suasana pedalaman seluruh rumah. Unsur-unsur tekstil mencadangkan penggunaan:

 • renda;
 • burlap;
 • kulit.

Gambar-gambar kecil lebih baik untuk digantung dalam kumpulan.

Gambar-gambar kecil lebih baik untuk digantung dalam kumpulan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kertas dinding di dalam bilik tidur - ide dalaman dalaman 2017, gambar dan cadangan yang tidak boleh diabaikan

kembali ke menu ↑

Lukisan Feng Shui

Dalam feng shui, terdapat peraturan untuk memilih imej lukisan untuk rumah. Apa yang ditunjukkan dalam rajah itu, mesti menyebabkan emosi positif. Jika cetakan sepadan dengan warna permaidani, kertas dinding, atau dibentangkan oleh seorang kawan yang tidak selesa menolak, tetapi melihatnya ada perasaan yang tidak menyenangkan, maka lebih baik menolak atau memberikannya kepada orang lain.

Karya-karya bergaya menetapkan nada

Karya-karya bergaya menetapkan nada

Mengikut ajaran feng shui, pada cetakan yang tergantung di rumah, anda tidak boleh meletakkan sesuatu dengan makna negatif. Adegan ganas, haiwan pemangsa, senjata, orang sakit atau orang mati tidak dapat diterima.

Untuk menjemput nasib baik ke rumah, pada waktu rehat malam di dalam bilik suasana yang menyenangkan dan tenaga positif harus berlaku.

Dinding di kepala - pilihan yang sempurna

Dinding di kepala - pilihan yang sempurna

Apabila memilih kanvas bergantung kepada gaya bilik tidur. Wanita di dalam bilik tidur adalah lukisan yang mempunyai warna-warna seperti biru, merah dan hijau. Mereka akan membawa apa-apa kecuali masalah.

Adalah wajar bahawa panel atau kanvas, yang akan terletak di atas katil, digambarkan kembar. Jika tidak, karya itu akan menyebabkan kesepian pemilik bilik itu.

Plot universal untuk mana-mana apartmen

Plot universal untuk mana-mana apartmen

Lembaga
Untuk melindungi dinding berwarna dari calar, pasangkan pad yang terasa ke bahagian belakang bingkai.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN:Bilik tidur dengan kertas dinding dua warna 210+ Gambar: Idea reka bentuk yang tidak akan meninggalkan sesiapa yang tidak ambil peduli

kembali ke menu ↑

Unit modular

Penyelesaian universal - gambar modular. Sarung tangan modular (atau sebaliknya) dipecah gambar yang dicetak pada kanvas atau bahan lain. Komponen dipasang pada bingkai berasingan. Bingkai unit-unit modular tidak dapat dilihat dari luar, jarak tertentu dikekalkan di antara modul.

Lukisan modular untuk ruang tidur

Lukisan modular untuk ruang tidur

Bilangan bahagian dari dua keping hingga beberapa dozen. Pilihan popular dengan 4-6 modul.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Rekabentuk bilik tidur (240+ Foto): nuansa reka bentuk yang tepat

kembali ke menu ↑

Bagaimana untuk memilih?

Apa yang perlu anda perhatikan apabila memilih panel modular:

 • Bahan-bahan mempengaruhi kos dan ketahanan produk.
 • Pembinaan kayu disyorkan sebagai pangkalan.
 • Pilihan untuk permukaan luar di mana lukisan itu digunakan adalah berbeza-beza. Yang paling murah, tetapi pada masa yang sama modul kertas yang paling tidak praktikal.
 • Apabila memilih bahan, pertimbangkan lokasi blok. Imej dengan cepat memudar dari pendedahan kepada cahaya matahari, kertas itu merosot dan kehilangan kekuatannya. Pilihan lokasi dalam kes ini adalah bilik yang terletak di sebelah utara.
 • Penggunaan filem moden akan lebih mahal, tetapi hasilnya akan dibenarkan. Imej yang diterapkan pada filem ini mengekalkan kualiti untuk masa yang lama, yang memperluaskan kemungkinan meletakkannya di dalam rumah. Filem ini tidak takut pembersihan basah, ia lebih kuat daripada asas kertas.

Pertimbangkan lokasi setiap butiran.

Pertimbangkan lokasi setiap butiran.

Kanvas sesuai untuk pencinta seni. Secara luar dan dalam tekstur, ia menyerupai karya sebenar seorang pelukis.

Imej diterapkan dengan pencetak khas, disalut dengan varnis di atas untuk memastikan pengekalan warna. Lapisan varnis menguatkan kerja dari kerosakan mekanikal.
Cat varnis utama

Cat varnis utama

Satu-satunya negatif adalah harga yang tinggi berbanding dengan bahan sebelumnya. Terdapat cara untuk menggantikan kanvas dengan kain yang sesuai. Sekiranya ketumpatan tidak mencukupi, gunakan lapisan di bawah kain itu.

Imej yang paling popular adalah penuaan secara buatan. Kesannya dicapai dengan menggunakan patina dengan sedikit emas, perak atau tembaga pada bingkai. Karya-karya karya seolah-olah mereka berkhidmat lebih dari satu generasi. Ini memberikan rupa daya tarikan bilik, memberikan suasana dan sejarah.

Gambar itu harus membangkitkan emosi positif.

Gambar itu harus membangkitkan emosi positif.

Ia akan menjadi menarik untuk anda: ULASAN: Reka bentuk baru yang indah di bilik tidur: 225+ (Foto) Pilihan untuk tidur yang selesa dan sihat

kembali ke menu ↑

Saiz dan jenis lukisan

Logam dan kaca kelihatan hebat, tidak tertakluk kepada perubahan sementara, tetapi kos mereka tinggi kerana kerumitan pemprosesan material. Apabila menggunakan bahan-bahan ini, fikirkan pengikat yang selamat.. Kerja-kerja sedemikian jauh lebih berat daripada karya-karya lain.

Struktur yang jelas menetapkan nada. Jika jarak yang sama, paksi dan format bukan untuk anda, cuba gaya "Di dalam baris".

Mencairkan bahagian dalaman yang membosankan

Mencairkan bahagian dalaman yang membosankan

Setelah menggariskan zon imajiner dalam bentuk persegi, rombus atau bulatan, letakkan kepingan di dalamnya dalam perintah yang diberikan. Mulakan dengan format keseluruhan, secara beransur-ansur memasuki bingkai saiz yang lebih kecil.

Gambar-gambar, lukisan pada baldu, percetakan skrin sutera sesuai. Karya sulaman mengisi bilik tidur dengan kehangatan dan keselesaan. Mereka secara organik masuk ke dalam kawasan wanita.
Kami secara organik sesuai ke dalam bilik tidur bilik tidur

Kami secara organik sesuai ke dalam bilik tidur bilik tidur

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Katil tunggal dengan dan tanpa tilam: Bagaimana untuk memilih yang selesa?

kembali ke menu ↑

Penginapan

Kerja-kerja ketinggian yang berbeza diselaraskan di tepi bawah, diletakkan pada paras mata. Menggantung lukisan rendah atau terlalu tinggi mengganggu geometri ruang kediaman.

Berbagai keping kerja diletakkan di atas rak. Cukup 3-4 keping.
Saiz yang berbeza diletakkan di atas rak

Saiz yang berbeza diletakkan di atas rak

Bentuk kanvas juga penting. Sekiranya terdapat tingkap separuh bulatan, nada yang melengkung, dan cermin bujur di dalam bilik, maka anda boleh menggantung gambar berbentuk bujur atau dengan bulatan yang dicat.

Dalam kes gangguan harmoni, pelbagai lukisan diletakkan secara rawak di dinding, membentuk imej yang harmoni. Kerja-kerja boleh digantung rapat antara satu sama lain, tanpa terikat pada paksi visual atau kelebihan visual tertentu.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Ide bagus untuk meletakkan gambar di atas katil

Lukisan di pedalaman

Aksen terang untuk reka bentuk anda

kembali ke menu ↑

Kesimpulannya

Untuk melaksanakan banyak pilihan yang dicadangkan untuk unit modular. Ia tidak sukar untuk dipilih sendiri. Gambar yang dibuat secara berasingan adalah keperibadian yang hebat. Pengarang fantasi tidak terhad dalam bahan atau teknik menggambar imej. Subjek lukisan perlu melengkapkan latar belakang umum, dan bukan sebaliknya.

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 170 gambar)

7.4 Skor Jumlah
Gambar-gambar cantik di atas katil

Gambar di pedalaman memainkan peranan penting. Dengan bantuan mereka, anda boleh membuat aksen yang sangat terang yang akan menarik mata orang-orang yang hadir. Lukisan modular yang sangat popular, yang mana anda boleh membuat dinding lanskap keseluruhan. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Harga
8.5
Ketersediaan
8.5
Praktikal
7
Kebolehubahsuaian
5.5
Kebaikan
 • Dalaman yang indah.
 • Perpaduan gaya.
 • Keupayaan untuk bereksperimen.
Cons
 • Kos
 • Bantuan pakar diperlukan.
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk