Jubin lantai seramik - dengan cinta dari Sepanyol. 240+ (foto) untuk dapur, bilik mandi, lorong

Plat lantai Sepanyol - salah satu pilihan yang paling berjaya, popular di kalangan pembeli. Mereka mengambil bahagian dalam kelahiran di bilik mandi, dapur, koridor gaya Eropah yang halus. Apa yang menarik pereka dan orang lain?

Kandungan artikel ini:

Ciri-ciri Liputan

Salutan seramik Sepanyol disukai oleh mereka:

 • Ketahanan, kekuatan - ciri-ciri bahan tersebut memberikan teknologi khas tablet pembakaran tanah liat, yang menjadikan seramik.
 • Rintangan kepada suhu tinggi atau rendah, kelembapan - ini juga merupakan satu kebaikan teknologi penembakan eksklusif.
 • Praktikal - saiz, bentuknya membuat reka bentuk baru dalam bilik mandi dan dapur di rumah.
 • Ketahanan - kerana daya tahan yang baik terhadap kesan faktor-faktor yang merosakkan dari persekitaran luaran, lantai seramik Sepanyol tidak dimusnahkan. Mereka tidak retak, tidak gelap, tidak tumbuh membosankan, dan lukisan itu memakai mereka, untuk jangka masa yang panjang, kelihatan seperti yang baru.
 • Rayuan estetik - Salutan seramik Sepanyol mencipta gaya Eropah yang unik, dan kedai mempunyai pelbagai bentuk dan warna. Kesemuanya dibuat dengan cara yang mahir berbakat dari para pengrajin berbakat.

Rintangan kepada suhu yang berbeza

Rintangan kepada suhu yang berbeza

Pesaing utama seramik Spanyol adalah seramik Itali., tetapi dia tidak dapat melampaui kualiti dan kecantikannya. Dalam pengeluaran mereka, bahan paling berpengalaman pakar diambil, dan teknologi baru mencipta penyelesaian baru di pedalaman.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Ubin Gypsum untuk hiasan dalaman: 160+ Foto (di bawah batu, di bawah bata) untuk ekspresi diri yang terang

kembali ke menu ↑

Kompor seramik

Papak seramik menghidupkan semula dinding, siling, lantaiOleh itu, di pasaran bahan bangunan dan pembaikan banyak warna dan bentuk yang berbeza dijual.

Bahan tahan lama dan tahan lama

Bahan tahan lama dan tahan lama

Yang paling penting ialah yang berikut:

 • 15 * 15 centimeter persegi - dataran kecil, kebanyakannya menghiasi dinding bilik mandi.
 • 20 * 20 sentimeter persegi - kotak lebih besar, digunakan terutamanya untuk menghiasi lantai, siling, kurang kerap digunakan di dinding.
 • 20 * 50 sentimeter persegi - segi empat tepat yang baru mula digunakan dalam reka bentuk mandi bersama-sama dengan sampel persegi, sering digunakan untuk dinding.

Terdapat kedua-dua sampel seramik Sepanyol monophonic, dan melukis pada mereka pelbagai corak, lukisan. Gabungan yang mahir dari kedua-dua jenis jubin dalam reka bentuk bilik mandi akan membantu untuk mewujudkan rupa yang luar biasa dan unik.
Jubin Sepanyol - standard abadi

Jubin Sepanyol - standard abadi

Jubin seramik juga dibahagikan kepada:
 • Matte - sampel yang tidak mempunyai liputan tambahan, oleh itu, tidak mencerminkan sinar matahari dan juga cahaya tiruan. Sebaliknya, tahap tindak balas yang lebih besar terhadap kesan buruk dari luar dinyatakan.
 • Enamel - mempunyai salutan enamel tambahan, yang lebih besar melindungi mereka daripada kesan air, suhu tinggi. Di antara enamel jubin seramik terdapat juga spesimen dengan bersinar berkilat, dan juga tanpa itu.

Salutan Matt tidak mencerminkan cahaya

Salutan Matt tidak mencerminkan cahaya

 

Kaedah membuat jubin juga membahagikannya mengikut kriteria klasifikasi. Sampel seramik sedemikian mempunyai nama berikut:

 • Plat tembikar seramik bahasa seramik - Asas pembuatannya adalah bahan tembikar, bahan berliang. Plat mempunyai struktur yang sama, dan pewarna glaze memberi mereka pelbagai warna.
 • Majolica - ini adalah dapur yang cerah. Ia ditutup dengan enamel berkilat, pelbagai cat berwarna.
 • Granit seramik (stoneware porselin) - tergolong dalam kelas seramik suhu tinggi. Ia berada di peringkat pertama di antara jubin yang tahan lama, tahan kejutan, tahan lama. Oleh kerana ciri-cirinya, ia dibuat sebagai penutup lantai di bilik mandi dan dapur dengan koridor.
 • Cotto - Satu lagi kompor, yang dicirikan oleh keupayaan untuk menahan keadaan bilik mandi yang tidak menguntungkan, untuk kekal dalam keadaan asalnya. Ia mempunyai pangkalan berliang, serta permukaan matte.
 • Clinker - Juga sering digunakan untuk lantai lantai. Daripada ciri-ciri kalis air tahan api yang berbeza.

Permintaan untuknya semakin meningkat setiap hari.

Permintaan untuknya semakin meningkat setiap hari.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Jubin dapur di atas lantai: 150+ Foto rahsia reka bentuk yang indah

kembali ke menu ↑

Periuk lantai Sepanyol

Dapur adalah tempat makanan dimasak, yang bermaksud terdapat banyak pencemaran. Penyelesaian masalah ini adalah plat, yang mudah dibersihkan, dicuci. Yang mana yang lebih baik untuk dipilih? Pelbagai variasi tembikar membuat pelbagai hiasan dalaman. Pilihan liputan yang popular dan berharga kepada pelanggan dibentangkan di bawah.

kembali ke menu ↑

Mosaic

Mosaic bukan sahaja permainan kanak-kanak kegemaran, tetapi juga hiasan bilik mandi. Ia adalah satu set jubin persegi kecil yang membolehkan anda memberi tumpuan kepada sesuatu, atau membahagikan bilik ke dalamnya zon jika perlu. Palet warna plat mosaik adalah pelbagai - dari yang paling ringan hingga warna gelap. Kelebihan utamanya ialah ia membolehkan anda merekabentuk tempat yang sukar dicapai dan sukar untuk reka bentuk.. Pada masa yang sama, ia sesuai dengan reka bentuk yang dibuat dari jubin seramik atau bahan lain.

Memfokuskan pada mozek

Memfokuskan pada mozek

kembali ke menu ↑

Panel warna

Panel warna - dibeli oleh orang yang mencari dalam reka bentuk penyelesaian bukan standard, baru. Panel ini dibuat dari plat berwarna dan monochromatic berasingan, yang bersama-sama membuat berasingan gambar itu - di siling, dinding, lantai. Dari pinggan anda boleh membuat:

 • Masih hidup.
 • Potret orang, haiwan.
 • Landskap.
 • Lukisan abstrak.

Penyelesaian bukan standard dalam bentuk panel warna

Penyelesaian bukan standard dalam bentuk panel warna

Lembaga
Lebih baik meletakkan panel di tengah-tengah lantai atau dinding, atau menghiasi seluruh dinding dengannya. Perhatian ditarik kepada hakikat bahawa warna panel dan seluruh jubin digabungkan.

Untuk mewujudkan dalaman yang indah di bilik mandi, anda perlu memberi perhatian yang sama kepada dinding dan lantai. Pengilang membuat plat khas untuk lantai. Mereka dicirikan oleh kekuatan tinggi, rintangan hentaman, ketahanan.
Kami membuat gaya tampalan

Kami membuat gaya tampalan

Pilihan reka bentuk lantai:

 • Sampel dengan kekasaran kecil, digabungkan dengan warna dengan penutup dinding.
 • Warna yang berbeza persegi, berbeza dalam pelbagai warna dari penutup dinding.
 • Rectangular, yang juga mempunyai warna yang berbeza, berbeza dengan dinding.
 • Kombinasi segi empat segi, segi empat segi warna dan warna yang berbeza.
 • Panel gambar berwarna, diperbuat daripada seramik warna dan saiz yang berbeza.
 • Jubin seramik, dengan warna mengingatkan lantai parket.

Satu set sampel dicipta oleh selera, dompet masing-masing.

Terdapat banyak pilihan reka bentuk.

Terdapat banyak pilihan reka bentuk.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Tile untuk bilik mandi kecil (150 + Design Photos): Gabungan optimum gaya dan hiasan

kembali ke menu ↑

Jubin porselin

Stoneware porselin - terutamanya bahan yang kuat di mana penutup lantai dibuat. Di pasaran terdapat beberapa syarikat yang menggunakan seramik suhu tinggi dalam pengeluaran.

kembali ke menu ↑

Venatto

Syarikat Venatto pada dasarnya hanya melakukan lantai jubin. Para teknologik memilih seramik suhu tinggi - granit seramik sebagai bahan mentah. Jenis tembikar ini dibuat untuk plat lantai, sebagai merujuk kepada bahan yang mempunyai kepadatan tertinggi, rintangan hentaman, penentangan terhadap pengaruh yang merosakkan dari persekitaran, ketahanan.

Impak tinggi, tahan, bahan padat

Impak tinggi, tahan, bahan padat

Di samping lantai di bilik mandi, plat pengeluar ini boleh dibangkitkan semula langkah-langkah. Palet warna plat seramik syarikat - warna lembut pastel: dari beige hingga coklat muda. Sampel yang menarik, terang dan indah syarikat koleksi berikut: "Beige Siena", "Tekstur", "Pulido", "Carirbe", serta banyak lagi.

kembali ke menu ↑

Pamesa

Walaupun pengeluaran syarikat berkembang, ia tetap memberi tumpuan kepada pembuatan jubin lantai seramik. Ini bermakna mereka kebanyakannya diperbuat daripada stoneware porselin. Bahan ini adalah salah satu yang paling kuat diketahui, ia tidak menggosok dari masa ke masa..

Pamesa yang paling tahan lama - tidak dipadamkan selama bertahun-tahun

Pamesa yang paling tahan lama - tidak dipadamkan selama bertahun-tahun

Tembikar tidak menghancurkan, tidak retak, tetapi mengekalkan rupa asalnya untuk jangka masa yang panjang. Item dihasilkan di bawah:

 • pokok;
 • permaidani;
 • marmar;
 • sutera;
 • pokok.

Semua bahan mentah adalah berkualiti tinggi, teknologi penggunaan cat telah diperbaiki sejak syarikat itu diasaskan. Bahan-bahan selamat untuk alam sekitar dan kesihatan.

Kelabu adalah salah satu warna utama.

Kelabu adalah salah satu warna utama.

Antara warna yang diguna pakai:

kembali ke menu ↑

Emigres

Emigres menghasilkan jubin lantai dan dinding bagi mereka yang ingin mencipta ruang dalaman yang terang di bilik mandi. Dalam koleksi warna serba boleh muncul sebagai warna yang tenang, misalnya warna putih, krim, kelabu, dan warna terang:

Emigres - dikuasai oleh kedua-dua nada cerah dan pasif

Emigres - dikuasai oleh kedua-dua nada cerah dan pasif

Sampel diperbuat daripada stoneware porselin, tahan lama, tahan lasak, sehingga mereka akan berkhidmat selama beberapa dekad. Mereka tahan dengan panas, sejuk, kekeringan, kelembapan, yang telah berulang kali diuji oleh ujian.

Elemen yang dihasilkan oleh syarikat membolehkan anda membuat panel yang berwarna-warni, terang di dinding atau lantai. Emigres menawarkan produknya pada harga purata, tidak melebih-lebihkannya. Antara pereka yang luar biasa dan cantik memberi perhatian kepada sampel "Madeira", "Olite", "Sineu", "Lucca", "Flandes".

Cuaca yang baik dan sejuk

Cuaca yang baik dan sejuk

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Ubin Apron Dapur (180+ Gambar Reka Bentuk): Tips Membuat Dinding Anda Datang Ke Hidup

kembali ke menu ↑

Kompor kayu

Pengeluaran kayu jubin dan bahan semula jadi lain adalah Sepanyol berikut firma:

kembali ke menu ↑

Rocersa

Syarikat Rocersa dari Sepanyol membekalkan pasaran bahan penamat dengan pelbagai koleksi jubin seramik. Bagi pencinta alam semula jadi, spesimen yang diolah sebagai batu atau kayu dibuat.

Bagi mereka yang suka klasik, mencipta koleksi dalam warna-warna pastel. Bagi mereka yang suka reka bentuk moden, Rocersa membuat jubin dari koleksi Art Nouveau dan Art Deco, dan mereka yang suka bergaya menggunakan reka bentuk antik dan Victorian.
Bagi mereka yang suka klasik dalam warna pastel

Bagi mereka yang suka klasik dalam warna pastel

Tidak seperti pesaingnya, syarikat itu menjual produknya secara murahi Walau bagaimanapun, ini tidak menjejaskan kualiti dan ketahanan bahan - mereka berjaya menahan haba dan kelembapan. Antara sampel yang memancarkan "Stucco", "Charisma", "Infinity", "Azahara", "Pandora", "Habitat".

kembali ke menu ↑

Oset

Oset adalah satu lagi syarikat lantai seramik, sama dengan bahan asal semula jadi.Oset menempati kedudukan pertama di pasaran bahan penamat, terima kasih kepada pelbagai warna dan bahan yang berkualiti.

Oset - bahan berkualiti tinggi untuk digunakan.

Oset - bahan berkualiti tinggi untuk digunakan.

Dengan itu, anda boleh membuat "parket keramik", "paparan batu seramik" dan "lantai kayu seramik" di bilik mandi. Firma itu menjadikannya mustahil. Membuat sampelnya hanya dari bahan mentah yang berkualiti tinggi dan terbukti, Oset menduduki salah satu kedudukan utama di kalangan pesaing jualannya. Bahan ini juga termasuk batu, baik berharga dan semimulia, kristal dan kaca. Item unik termasuk dalam koleksi berikut: "Antares", "Cerler", "Granito", "Landes", "Olympia".

Ia akan menjadi menarik untuk anda: TINJAUAN: Jubin di lantai di koridor (245+ Foto) - Bagaimana untuk memilih dan meletakkan? Pilihan moden dan cantik

kembali ke menu ↑

Pembuat plat Sepanyol yang lain

Pengilang Sepanyol ini akan membantu membuat reka bentuk yang unik di bilik mandi, dapur dan lorong rumah anda.

kembali ke menu ↑

APE Ceramica

Syarikat Sepanyol APE Ceramica mencipta produknya di bawah slogan "yang terbaik untuk anda." Sesungguhnya salutan seramik pengeluarannya adalah berkualiti tinggi, ketahanan dan reka bentuk berwarna-warni. APE Ceramica mencipta koleksi marin, Yunani, sayur-sayuran, jangan lupa tentang gaya klasik.

Di dasar setiap jubin adalah latar belakang putih, yang dihiasi dengan cetakan, cat, percikan, dll. Satu lagi utama syarikat ialah bahan dari mana sampel dibuat adalah semulajadi dan mesra alam. Jadi ia tidak merosakkan orang dan tidak mengeluarkan bahan berbahaya ke dalam alam sekitar. Antara koleksi yang paling popular ialah: "Black Jack", "Abbey", "Comfort", "Click", "Baltimore".

APE Ceramica - bahan semula jadi dan mesra alam

APE Ceramica - bahan semula jadi dan mesra alam

kembali ke menu ↑

Absolut keramik

Absolut Keramika menyajikan koleksi mahal, keindahan dan kualiti yang bergema dengan banyak hati pelanggan. Syarikat Sepanyol Absolut Keramika sentiasa meningkatkan pendekatan terhadap pembuatan lapisan seramik. Oleh itu, sejak tahun 1996 (tahun asas syarikat), mereka menduduki kedudukan yang mantap dalam bidang bahan penamat.

Tawaran eksklusif syarikat itu - mereka membuat sampel bukan sahaja untuk hiasan dalaman apartmen, tetapi juga untuk hiasan fasad rumah.

Di atas piring digambarkan lukisan keseluruhan - teapots, bunga, landskap yang mahir, masih hidup. Koleksi terkemuka dan menarik jenama ini ialah "Olives Fluor", "Toledo", "Tea", "Masia", "Fulham", "Benfica", "Bourgogne".

Jubin lantai seramik - dengan cinta dari Sepanyol. 240+ (foto) untuk dapur, bilik mandi, lorong

kembali ke menu ↑

Aparici

Aparici untuk pengeluaran jubin seramik berlepas dari piawaian biasa klasik, membentangkan koleksi jubin dengan struktur warna tekstur yang heterogen. Reka bentuk sedemikian akan sesuai dengan mereka yang ingin mencipta kawasan unik yang unik di bilik mandi.

Aparici telah berada di pasaran selama lebih dari 50 tahun, di mana ia telah memperoleh pengiktirafan pembeli di seluruh dunia. Bahan mentah yang digunakan untuk pembuatan seramik, ujian ujian untuk kualiti, kekuatan, keramahan alam sekitar, ketahanan.

Aparici dengan struktur warna tekstur yang heterogen

Aparici dengan struktur warna tekstur yang heterogen

Jubin dibuat dengan membakar tanah liat putih, yang kemudiannya menjadi kasar. Aparici membuat jubin seramik untuk menghadapi dinding, lantai, siling. Koleksi popular: "Imarble", "Kingdom", "Pashmina", "Insignia", "Moving", "Legacy".

Ia akan menjadi menarik untuk anda:TINJAUAN: Jubin Putih - Mewujudkan reka bentuk yang hebat. 300+ (foto) Kemasan dalaman

kembali ke menu ↑

Maritima seramik

Syarikat Sepanyol Maritima Ceramics mencipta koleksinya terutama bagi mereka yang suka laut. Warna-warna utama yang digunakan dalam pembuatan ubin adalah warna biru, biru, putih tulen. Semua jubin ditutup dengan lapisan enamel khas, yang mencerminkan cahaya, memberi kesan berkilat.

Dengan plat persegi standard, plat segiempat atau persegi kecil dihasilkan, yang merupakan elemen dalam mewujudkan reka bentuk bilik air marin.Mereka dicat dengan kerang pelbagai bentuk dan saiz, gelombang, kehidupan marin, dan sebagainya.
Jubin ditutup dengan lapisan enamel khas.

Jubin ditutup dengan lapisan enamel khas.

Semua jubin dicipta dan dibakar di bawah kawalan ketat di perusahaan, diuji untuk kekuatan, pendedahan kepada pendedahan kepada kelembapan, suhu tinggi.. Koleksi koleksi pelanggan: "Maritima", "Robinson", "Rumbo Batalla", "Hujan".

kembali ke menu ↑

Saloni ceramica

Saloni ceramica adalah sebuah syarikat Sepanyol yang telah mempersembahkan produknya di pasaran bahan finishing sejak tahun 1971. Ciri tersendiri ialah pemodelan sampel untuk bahan penamat semulajadi. Plat seramik dibuat dalam bentuk batu, kayu, pelbagai kain, dan sebagainya. Saloni ceramica menghasilkan dinding, tetapi juga lantai.

Contoh penggayaan untuk bahan penamat semulajadi

Contoh penggayaan untuk bahan penamat semulajadi

Palet warna asas terdiri daripada nada menenangkan - putih, coklat, kelabu, dll. Seiring dengan fakta bahawa bahan semula jadi tidak memancarkan bahan-bahan berbahaya ke alam sekitar, tidak menjejaskan kesihatan haiwan dan manusia, bahan syarikat juga selamat dan tidak beracun.

Mereka berjaya lulus semua ujian, ujian makmal. Koleksi popular: "Arquitect", "Atmosfera", "Madeir", "Bermeo", "Diplomatik".

Bahan tidak menjejaskan kesihatan manusia.

Bahan tidak menjejaskan kesihatan manusia.

kembali ke menu ↑

Venus

Tidak hairanlah syarikat "Venus" mengambil nama itu untuk menghormati dewi kecantikan Yunani kuno. Reka bentuk jubin di sini adalah bohemian, tidak wajar. Palet warna termasuk warna cahaya yang paling halus:

 • putih;
 • merah jambu pucat;
 • pic;
 • susu

Jubin diluburkan, mencerminkan tiruan serta cahaya matahari. "Venus" sebagai tambahan kepada dinding, lantai, menghasilkan dan menghias jubin elemental tambahan. Mereka membuat pelbagai reka bentuk dalaman.

Palet warna termasuk warna cahaya yang paling halus

Palet warna termasuk warna cahaya yang paling halus

Mereka digunakan lukisan tambahan dalam bentuk bunga, tumbuh-tumbuhan, abstraksi, dan saiz dan bentuk diri mereka berbeza dari plat persegi piawai. Walaupun ringan, ringan warna, keramik yang dihasilkan oleh syarikat itu kuat, tahan lama, tahan panas dan kelembapan.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Kerama Marazzi Tile (165+ Gambar) - Tenaga Empat Unsur

kembali ke menu ↑

Mainzu

Mainzu adalah sebuah syarikat Sepanyol terkenal yang terkenal dengan gaya khas Orientalnya. Jika anda juga, seperti mereka, tidak peduli dengan keindahan Timur, maka jubin seramik mereka akan sesuai dengan sempurna.

Matte, glossy, embossed, sampel halus dibentangkan dalam pelbagai warna - putih, tenusu, pic, emas. Setiap salinan dengan pola yang dihasilkan secara terperinci, ditarik, ini adalah kebanggaan syarikat Mainzu.

Jubin Mainzu dengan nota oriental

Jubin Mainzu dengan nota oriental

Bahan berkualiti tinggi, tahan lama, rintangan hentaman membolehkan anda merasa di dalam kawasan seperti seperti lampu sulap Aladdin. Mainzu memberi perhatian besar kepada isu-isu alam sekitar, jadi dengan berhati-hati memeriksa bahan-bahan mentah dari mana jubin dibuat, serta cat untuk kandungan bahan-bahan berbahaya.

Ia akan menjadi menarik untuk anda:ULASAN: Pilihan jubin bilik mandi: 185+ (Foto) pilihan dinding

kembali ke menu ↑

Cicogres

Syarikat ini menjual sebahagian besar pendapatannya kepada keperluan pembangunan keupayaan produksi, sehingga jubin yang dihasilkan oleh Cicogres memiliki harga yang wajar.

Cicogres - membangun rasa tenang dan selesa

Cicogres - membangun rasa tenang dan selesa

Koleksi yang indah dibentangkan dalam warna kuning muda, warna pastel dengan hiasan bunga dan lukisan. Reka bentuk bilik mandi atau dapur, yang dibuat oleh dapur ini, menimbulkan rasa tenang, kerohanian.

Perkara utama yang dikehendaki pengeluar adalah untuk menyediakan pengguna dengan produk berkualiti tinggi.. Oleh itu, dia menggunakan bahan yang kuat dan tahan lama dalam pengeluarannya. Gambar tumbuhan pada ubin menekankan bahawa jubin yang dihasilkan adalah mesra alam, selamat. Pereka merayakan koleksi: "Arctic Wood", "Patchwork", "Memory", "Parisien", "Palladio", dan lain-lain.

kembali ke menu ↑

VIDEO: Jubin Sepanyol di pedalaman

Jubin lantai Sepanyol

Pilih reka bentuk gaya Sepanyol

kembali ke menu ↑

GALERI PHOTO (lebih daripada 240 gambar)

8.9 Skor Jumlah
Sepanyol di apartmen kami - kami memilih jubin lantai

Sebelum anda membuat keputusan untuk membeli plat lantai Sepanyol, anda perlu menimbang semua kelebihan dan kekurangan pilihan ini. Membeli jubin seramik adalah penyelesaian reka bentuk yang baik dan pelaburan kewangan dalam keindahan rumah. Setelah meninjau maklumat, sila tinggalkan komen anda dengan hujah dalam komen. Mereka akan berguna kepada pembaca lain. Pendapat anda sangat penting kepada kami. Terima kasih kerana penyertaan anda. Kami menghargai setiap ulasan anda dan masa anda.

Relevan maklumat
8
Ketersediaan permohonan
9
Pendedahan topik
9
Kebolehpercayaan maklumat
9.5
Kebaikan
 • Kualiti
 • Kekuatan
 • Ketahanan
 • Tiada lelasan
 • Pemilihan warna yang kaya
 • Keupayaan untuk mencipta reka bentuk yang unik
Cons
 • Harga tinggi
Tambah ulasan anda

Kami akan gembira dan pendapat anda

Tinggalkan jawapan

Penilaian keseluruhan anda

ms2.decorexpro.com - Jurnal harian Reka bentuk, Senibina, Reka Bentuk Dalaman

Bilik-bilik

Halaman dan taman

Reka bentuk